abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78843704
quote:
Op zondag 7 maart 2010 11:11 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]

Zelf worst maken: hoeveel zout / specerijen?
20gr zout per kilo vlees vond ik een een goeie maat.
Dat komt wel redelijk overeen met die ene eetlepel per 800 g. Ik zal het de volgende keer wat beter afmeten, nu heb ik het zout er een beetje op gevoel bij gedaan, wat ietsjes aan de flauwe kant was.

Ze zien er trouwens wel lekker uit, die worsten van jouw. Wat voor een darm heb je gebruikt? Het ziet er namelijk wat dikker uit dan schaap.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78861179
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
pi_78878933
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
waar zit een colombiaans tentje? en vertel eens iets over colombiaans eten? ben nieuwsgierig
pi_78890063
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
Tijd voor een gehaktmolen
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_78895407
quote:
Op zondag 7 maart 2010 12:59 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat komt wel redelijk overeen met die ene eetlepel per 800 g. Ik zal het de volgende keer wat beter afmeten, nu heb ik het zout er een beetje op gevoel bij gedaan, wat ietsjes aan de flauwe kant was.

Ze zien er trouwens wel lekker uit, die worsten van jouw. Wat voor een darm heb je gebruikt? Het ziet er namelijk wat dikker uit dan schaap.
Was inderdaad geen schaap. Ik heb het niet gevraagd, gewoon bij de Groene slager gekocht als 'darm om worst in te maken'.

Dat worstboek van jou, daar staat volgens mij ook vanalles in over droge worsten maken, klopt dat (ik heb het van horen zeggen). Is het in het Nederlands? Of alles in het Engels met Engelse maten?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78902698
quote:
Op maandag 8 maart 2010 16:50 schreef sigme het volgende:

[..]
Dat worstboek van jou, daar staat volgens mij ook vanalles in over droge worsten maken, klopt dat (ik heb het van horen zeggen). Is het in het Nederlands? Of alles in het Engels met Engelse maten?
Ja hoor, en een stuk of 10 ą 15 recepten al naar gelang of je ze ook wilt roken. Er is ook een nederlandse versie van. Het gaat wel over charcuterie, dus hoofdzakelijk varkensvlees.

Misschien ga ik ook ooit nog een keer droge worsten maken, maar voorlopig zie ik het nog niet helemaal zitten om m'n toch al overvolle 2-kamerappartement ook nog eens met drogende worsten vol te hangen. Net zoals het ook wel wat lijkt om een varken te houden om later op te eten, maar dat gaat hier ook problemen met de buren opleveren, vrees ik.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78903071
quote:
Op maandag 8 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ja hoor, en een stuk of 10 ą 15 recepten al naar gelang of je ze ook wilt roken. Er is ook een nederlandse versie van. Het gaat wel over charcuterie, dus hoofdzakelijk varkensvlees.

Misschien ga ik ook ooit nog een keer droge worsten maken, maar voorlopig zie ik het nog niet helemaal zitten om m'n toch al overvolle 2-kamerappartement ook nog eens met drogende worsten vol te hangen. Net zoals het ook wel wat lijkt om een varken te houden om later op te eten, maar dat gaat hier ook problemen met de buren opleveren, vrees ik.
Over een paar maanden krijg ik vier varkens . Langzaam groeiende varkens, met smaakrijk (dus vet) vlees. (Het duurt dus nog wel even voordat er worst van te maken is ).

Ik ga het boek bestellen, bedankt voor de link .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78903534
quote:
Op maandag 8 maart 2010 19:38 schreef sigme het volgende:

[..]

Over een paar maanden krijg ik vier varkens . Langzaam groeiende varkens, met smaakrijk (dus vet) vlees. (Het duurt dus nog wel even voordat er worst van te maken is ).

Ik ga het boek bestellen, bedankt voor de link .
vertel daar eens wat meer over? hoe wat waar ga je ze houden en waar ga je ze in omtoveren behalve worst? en wat betaal je nou voor een varkentje kaal zegmaar zonder voer e.d.

ow en het slachten doe je dat zelf of laat je dat doen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Ra-z op 08-03-2010 19:54:17 ]
pi_78904982
Voordat m'n varkens het worstentopic vervuilen: sigme's diergaarden (kip, schapen, varkens op komst!)
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_80878134
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.



Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80879324
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
c00l
Quinn Dexter
pi_80879638
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.
Misschien kinnebakspek nemen ipv ruggespek. Dat is het meest smaakvolle spek en leent zich ook niet zo goed voor andere toepassingen, omdat het niet in een mooi stuk komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 1 mei 2010 @ 12:42:24 #38
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_80899112
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik krijg er honger van.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 1 mei 2010 @ 14:35:24 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80901853
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.
Die darm kun je gewoon invriezen.
Misschien beter eerst even in 3 stukken knippen en apart invriezen.
pi_80903842
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 14:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Die darm kun je gewoon invriezen.
Misschien beter eerst even in 3 stukken knippen en apart invriezen.
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik heb gelezen dat die daardoor erg makkelijk gaat scheuren bij het vullen. Hoe dan ook, ik heb net 2 kg aan varkensnek en speklappen bij de bio-slager gehaald, die dalijk in de darm gaan. En wat ik aan darm overhoud, zal ik maar eens invriezen, wie weet...
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 19:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien kinnebakspek nemen ipv ruggespek. Dat is het meest smaakvolle spek en leent zich ook niet zo goed voor andere toepassingen, omdat het niet in een mooi stuk komt.
Goed plan, helaas had de slager dat net niet. Maar het lijkt me wel lekker, en niet alleen voor in worst.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80940933
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 15:59 schreef stavromulabeta het volgende:
Goed plan, helaas had de slager dat net niet. Maar het lijkt me wel lekker, en niet alleen voor in worst.
Sowieso vraag ik me af of je er niet te mooi vlees in doet. Worst is toch eigenlijk het opmaken van alle restjes dier? Misschien smaakt het juist door het mooie vlees wat te vlak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 19:48:05 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80943849
quote:
Op zondag 2 mei 2010 18:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Sowieso vraag ik me af of je er niet te mooi vlees in doet. Worst is toch eigenlijk het opmaken van alle restjes dier? Misschien smaakt het juist door het mooie vlees wat te vlak.
Voor sommige slagers wellicht, voor anderen is worst iets moois maken met goede ingrediėnten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80944139
quote:
Op zondag 2 mei 2010 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor sommige slagers wellicht, voor anderen is worst iets moois maken met goede ingrediėnten.
Ja, maar als je een goed varken hebt, dan bestaat zo'n beest helemaal uit goede ingrediėnten. Ik bedoel niet de restjes van de slager, maar de restjes van het beest. Je snijdt er de stukken vlees uit, en dan hou je nog van alles over, had ik begrepen. Worst lijkt me nou net een specialiteit die in ieder geval voor een deel van die stukken varken is die niet als heel stuk te gebruiken zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 20:16:38 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80944912
quote:
Op zondag 2 mei 2010 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als je een goed varken hebt, dan bestaat zo'n beest helemaal uit goede ingrediėnten. Ik bedoel niet de restjes van de slager, maar de restjes van het beest.
de stukken vlees uit, en dan hou je nog van alles over, had ik begrepen. Worst lijkt me nou net een specialiteit die in ieder geval voor een deel van die stukken varken is die niet als heel stuk te gebruiken zijn.
Ligt er maar net aan wat voor een soort worst je wilt maken.
stavromulabeta maakte voor zijn frankfurters ook gebruik van goed vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80948986
quote:
Op zondag 2 mei 2010 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt er maar net aan wat voor een soort worst je wilt maken.
stavromulabeta maakte voor zijn frankfurters ook gebruik van goed vlees.
Ik vraag me ook vooral wat af omdat Stavro zei dat er wel wat meer smaak aan mocht, en met het uitbenen van dieren heb ik geen ervaring. Maar ik ging er altijd vanuit dat je dan allerlei kantjes, randjes, fliebertjes en misschien zelfs wel wat orgaanvlees overhoudt, en dat je daar dan bijvoorbeeld worsten van maakt. Niet omdat het slecht vlees is, maar omdat het daar geschikter voor is dan om zo in de pan te gooien o.i.d. En als dat dan al eeuwen zo worsten worden gemaakt, indien mijn beeld correct is, dan zal het vast wel lekker zijn. Zo gebruikt mijn slager ook zijn kinnebakspek voor de worst, omdat ik de enige klant ben die er wel eens om vraagt, maar hij vindt het ook heel goed spek.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 21:50:27 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80949173
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vraag me ook vooral wat af omdat Stavro zei dat er wel wat meer smaak aan mocht, en met het uitbenen van dieren heb ik geen ervaring. Maar ik ging er altijd vanuit dat je dan allerlei kantjes, randjes, fliebertjes en misschien zelfs wel wat orgaanvlees overhoudt, en dat je daar dan bijvoorbeeld worsten van maakt. Niet omdat het slecht vlees is, maar omdat het daar geschikter voor is dan om zo in de pan te gooien o.i.d. En als dat dan al eeuwen zo worsten worden gemaakt, indien mijn beeld correct is, dan zal het vast wel lekker zijn. Zo gebruikt mijn slager ook zijn kinnebakspek voor de worst, omdat ik de enige klant ben die er wel eens om vraagt, maar hij vindt het ook heel goed spek.
Heb niets tegen kinnebakspek, maar wat ik bedoel is dat je worst niet van zenen, bindweefsel en zwoerd maakt om ze te kunnen gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80950650
quote:
Op maandag 8 maart 2010 20:13 schreef sigme het volgende:
Voordat m'n varkens het worstentopic vervuilen: sigme's diergaarde (kip, schapen, varkens!)
Kan je de links van je topic mss niet in je sig zetten?
Is makkelijker om je topics bij te houden, ze zijn altijd leuk om te zien, en om nu iedere keer tvp te gaan zetten
Bookmarken doe ik niet aan
  maandag 3 mei 2010 @ 12:46:02 #48
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_80964568
wat leuk

Ik was nooit echt een worstenliefhebber maar dat is sinds kort veranderd sinds mijn lief hele markten leeg koopt en thuis komt met allerhande gedroogde worst. Mijn favoriet is Spaanse Fuet en de italiaanse gedroogde worst met truffel die we hebben liggen is ook echt heerlijk. Gekookte/ gegrilde worst vind ik dan weer niks aan.
Het lijkt me fantastisch om het ook eens zelf te maken, maar dan wel droge worst
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_80964915
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb niets tegen kinnebakspek, maar wat ik bedoel is dat je worst niet van zenen, bindweefsel en zwoerd maakt om ze te kunnen gebruiken.
Ik heb ook niks tegen worst maken met de beste ingredienten, alleen kan ik mij voorstellen dat slagers er ook stukjes dier doorheen gooien waar ze anders niet zoveel mee kunnen, en die zullen hun eigen smaak aan worst geven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 3 mei 2010 @ 18:11:37 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80976591
quote:
Op maandag 3 mei 2010 12:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb ook niks tegen worst maken met de beste ingredienten, alleen kan ik mij voorstellen dat slagers er ook stukjes dier doorheen gooien waar ze anders niet zoveel mee kunnen, en die zullen hun eigen smaak aan worst geven.
Zeker, maar de vraag is of dat de bedoeling is, niets tegen smaakvolle stukken beest door de worst, wel tegen ik moet het nog kwijt dus smijt het door de worst om een goedkopere kostprijs te behalen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')