Schapendarm kun je bij een goede slager bestellen (en ook even op de gezichten van de klanten achter je letten ).quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:18 schreef Isabeau het volgende:
Jeetje, wat een leuk klusje voor een zaterdagmiddag Waar koop je nou zo'n schapendam?
* Isabeau is benieuwd hoe je de smaak vindt en of het de moeite van herhalen waard is
Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:13 schreef Marijkezwolle het volgende:
Ben je van plan het vaker te maken? En laat je weten hoe het smaakte?
Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.
Dit is trouwens het resultaat: worst met linzen en in ganzenvet gebakken aardappeltjes .
[ afbeelding ]
Ik fiets elke dag 40 km naar m'n werk, dus dat compenseert dat wel weer Ik hoop wel dat mijn zorgverzekeraar niet meeleest!quote:Op zaterdag 6 maart 2010 20:29 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
* DonJames vraagt zich wel af wat voor postuur stavromulabeta heeft met zulke Bourgondische maaltijden&dranken
Wauw! Jij kan echt geweldig koken volgens mij Ziet er fantastisch uit in elk gevalquote:Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.
Dit is trouwens het resultaat: worst met linzen en in ganzenvet gebakken aardappeltjes .
[ afbeelding ]
bron: http://worstlog.comquote:Bij de Turkse slager, die nog gewoon achter de toonbank een geit in stukken hakt, zag meneer merguez-worstjes. Ze oogden zelfgemaakt. Met veel handgebaren, meneer’s Turks slager spreekt vanuit commercieel oogpunt beschouwd verbazingwekkend slecht Nederlands, maakte meneer duidelijk dat hij geen interesse had in de inhoud, maar wel in het omhulsel van de merguez. En dat hij dus schapendarm wilde kopen. Een meter of drie. Zowaar, uit het koelvak verscheen een bakje met darmen. Mijn Turkse slager bleek vanuit commercieel oogpunt beschouwd verbazingwekkend slecht op de hoogte van de lengte van een meter. ‘”Eén”, mommelde hij, vrijwel de hele winkel met darm overspannend, “twee..”.
Enfin, een halve kilometer, 25 gram en ¤1,13 later vertrok meneer voldaan. Schapendarm, wat zal hij daar eens van gaan maken?
'Mijn' Turk heeft helaas geen darm, bij de slager kreeg ik de darm min of meer gratis bij de rest. Volgens mijn boek (Charcuterie van Jane Grigson) moet er 1 eetlepel zout per 1 3/4 lb (800 g) vlees+spek, maar de volgende keer ga ik denk ik minimaal 1,5 x zoveel gebruiken.quote:Op zaterdag 6 maart 2010 21:24 schreef sigme het volgende:
Oh ja, darm kan je bij de betere slager kopen. Maar goedkoper bij de Turk:
[..]
bron: http://worstlog.com
daar kan je mee beginnen natuurlijk..quote:Op zaterdag 6 maart 2010 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me echt keileuk om te doen, alleen, ik eet nooit worst.
Nee, dank je.quote:Op zaterdag 6 maart 2010 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
daar kan je mee beginnen natuurlijk..
Ik heb er iets van 6 of 7 euro voor betaald, voor een setje met drie maten. De tuitjes zijn helaas wel van kunststof.quote:Op zondag 7 maart 2010 11:34 schreef minilot het volgende:
Oee, dat zou ik ook graag eens willen doen, zeg! Een gehaktmolen koop ik één dezer dagen in elk geval..
Wat zou zo'n worstvuller kosten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |