abonnement Unibet Coolblue
pi_78820385
Vandaag is zaterdag, dus een prima moment om de hele dag bezig te zijn met iets te maken dat je ook binnen 5 minuten in kwalitatief prima vorm tegen de helft van de prijs in de supermarkt kunt kopen... Vandaar dat stavromulabeta aan de slag is gegaan om een kleine 2 kilo varken in 5 m schapendarm gepropt te krijgen.

Het hele gebeuren is een vrije interpretatie op saucisses de Périgord, waarbij ik in het recept op het varkensvlees na de meeste ingrediënten door iets anders heb vervangen (peterselie is immers een prima vervanger voor truffel )


Op het gebied van niet-vegetarische ingrediënten is behalve 5 m schapendarm ruim een kilo varkenscarbonades er in gegaan en ongeveer 700 g ruggespek. Die zijn beide vakkundig gemalen.



Met name bij het malen van het ruggespek was het spannend wie zou winnen, het team stavromulabeta-gehaktmolen of het ruggespek. Maar uiteindelijk heeft het ruggespek verloren wat in het onderstaande tafereel resulteerde.


De kruiden (peterselie, peper, quatre epices) en witte wijn erbij:


Vervolgens de darmen uitspoelen en op de worstvultuit zien te proppen. . Een groot feest van knopen en verstoppingen. Ik kwam er wel achter dat het wil helpen om er tijdens het op de tuit oprijgen water door heen te laten lopen. soort gehannes met condooms maar dan eentje van 5 m lang


Uiteindelijk is het toch gelukt, trouwens is het wel verbazingwekkend hoe ontzettend stevig zo'n darm is .


En uiteindelijk was het resultaat twee borden vol met worst. Vanavond is het tijd voor de ultieme smaaktest
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:13:33 #2
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_78820967
Wauw! Tof!
En een leuk geschreven verslag trouwens
Ben je van plan het vaker te maken? En laat je weten hoe het smaakte?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_78821146
Jeetje, wat een leuk klusje voor een zaterdagmiddag Waar koop je nou zo'n schapendarm?
* Isabeau is benieuwd hoe je de smaak vindt en of het de moeite van herhalen waard is

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 06-03-2010 18:24:22 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_78821290
puik zeg!

leuk verslagje
Ja doei.
pi_78821450
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:18 schreef Isabeau het volgende:
Jeetje, wat een leuk klusje voor een zaterdagmiddag Waar koop je nou zo'n schapendam?
* Isabeau is benieuwd hoe je de smaak vindt en of het de moeite van herhalen waard is
Schapendarm kun je bij een goede slager bestellen (en ook even op de gezichten van de klanten achter je letten ).
Of het lekker is, ga ik zo merken (en daar hangt uiteraard ook van af of ik het vaker ga doen )
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78821639
Ziet er best genig uit
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_78822070
wauw, heel tof!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_78823773
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:13 schreef Marijkezwolle het volgende:
Ben je van plan het vaker te maken? En laat je weten hoe het smaakte?
Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.

Dit is trouwens het resultaat: worst met linzen en in ganzenvet gebakken aardappeltjes .
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78825677
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.

Dit is trouwens het resultaat: worst met linzen en in ganzenvet gebakken aardappeltjes .
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

* DonJames vraagt zich wel af wat voor postuur stavromulabeta heeft met zulke Bourgondische maaltijden&dranken
pi_78826257
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 20:29 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!

* DonJames vraagt zich wel af wat voor postuur stavromulabeta heeft met zulke Bourgondische maaltijden&dranken
Ik fiets elke dag 40 km naar m'n werk, dus dat compenseert dat wel weer Ik hoop wel dat mijn zorgverzekeraar niet meeleest!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 6 maart 2010 @ 21:00:44 #11
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_78826787
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.

Dit is trouwens het resultaat: worst met linzen en in ganzenvet gebakken aardappeltjes .
[ afbeelding ]
Wauw! Jij kan echt geweldig koken volgens mij Ziet er fantastisch uit in elk geval
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_78827516
Ha kijk, een medeworstenmaker!

Ik maak tot nog toe schapeworst in schapedarm, maar als de vooruitzichten bewaarheid worden zal ik over een jaartje ook aan de varkensworst gaan.

Hoeveel zout per kg vlees heb je gebruikt?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78827666
Oh ja, darm kan je bij de betere slager kopen. Maar goedkoper bij de Turk:
quote:
Bij de Turkse slager, die nog gewoon achter de toonbank een geit in stukken hakt, zag meneer merguez-worstjes. Ze oogden zelfgemaakt. Met veel handgebaren, meneer’s Turks slager spreekt vanuit commercieel oogpunt beschouwd verbazingwekkend slecht Nederlands, maakte meneer duidelijk dat hij geen interesse had in de inhoud, maar wel in het omhulsel van de merguez. En dat hij dus schapendarm wilde kopen. Een meter of drie. Zowaar, uit het koelvak verscheen een bakje met darmen. Mijn Turkse slager bleek vanuit commercieel oogpunt beschouwd verbazingwekkend slecht op de hoogte van de lengte van een meter. ‘”Eén”, mommelde hij, vrijwel de hele winkel met darm overspannend, “twee..”.

Enfin, een halve kilometer, 25 gram en ¤1,13 later vertrok meneer voldaan. Schapendarm, wat zal hij daar eens van gaan maken?
bron: http://worstlog.com
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78828127
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 21:24 schreef sigme het volgende:
Oh ja, darm kan je bij de betere slager kopen. Maar goedkoper bij de Turk:
[..]

bron: http://worstlog.com
'Mijn' Turk heeft helaas geen darm, bij de slager kreeg ik de darm min of meer gratis bij de rest. Volgens mijn boek (Charcuterie van Jane Grigson) moet er 1 eetlepel zout per 1 3/4 lb (800 g) vlees+spek, maar de volgende keer ga ik denk ik minimaal 1,5 x zoveel gebruiken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 6 maart 2010 @ 21:58:50 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78828933
Lijkt me echt keileuk om te doen, alleen, ik eet nooit worst.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 23:06:29 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78831290
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me echt keileuk om te doen, alleen, ik eet nooit worst.
daar kan je mee beginnen natuurlijk..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 23:26:05 #17
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_78832053
Mooi! en een heel mooi boek idd. toevallig met wat bbq vrienden vorige week en workshop gedaan, waar we ook worst gemaakt hebben. binnenkort geeft een vriend van ons een workshop worst en pate maken.
pi_78832142
Wat geniaal zeg! Is die machinerie van jezelf of heb je die geleend/gehuurd ofzo?
  zaterdag 6 maart 2010 @ 23:30:05 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78832186
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
daar kan je mee beginnen natuurlijk..
Nee, dank je.
  zondag 7 maart 2010 @ 10:12:55 #20
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_78839842
wat onwijs cool
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_78840926


Zelf worst maken: hoeveel zout / specerijen?
20gr zout per kilo vlees vond ik een een goeie maat.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78841193
Hier nog een filmpje van leuke mensen die zelf worst maken op geïmproviseerde wijze.
(die hele site van hun is geniaal als je houdt van ingewanden en het eten van 'vreemde' stukken dier, zoals kippenvoetjes, koeienlippen, varkensoren, enz.)
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 7 maart 2010 @ 11:34:24 #23
221912 minilot
Nancy boy
pi_78841435
Oee, dat zou ik ook graag eens willen doen, zeg! Een gehaktmolen koop ik één dezer dagen in elk geval..
Wat zou zo'n worstvuller kosten?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 11:59:57 #24
270030 Supperboeren
Rock is On!!!
pi_78842088
Eh...,
Lekker!
Vaker doen togh?!
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
pi_78843532
quote:
Op zondag 7 maart 2010 11:34 schreef minilot het volgende:
Oee, dat zou ik ook graag eens willen doen, zeg! Een gehaktmolen koop ik één dezer dagen in elk geval..
Wat zou zo'n worstvuller kosten?
Ik heb er iets van 6 of 7 euro voor betaald, voor een setje met drie maten. De tuitjes zijn helaas wel van kunststof.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78843704
quote:
Op zondag 7 maart 2010 11:11 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]

Zelf worst maken: hoeveel zout / specerijen?
20gr zout per kilo vlees vond ik een een goeie maat.
Dat komt wel redelijk overeen met die ene eetlepel per 800 g. Ik zal het de volgende keer wat beter afmeten, nu heb ik het zout er een beetje op gevoel bij gedaan, wat ietsjes aan de flauwe kant was.

Ze zien er trouwens wel lekker uit, die worsten van jouw. Wat voor een darm heb je gebruikt? Het ziet er namelijk wat dikker uit dan schaap.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 7 maart 2010 @ 20:51:47 #27
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_78861179
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_78878933
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
waar zit een colombiaans tentje? en vertel eens iets over colombiaans eten? ben nieuwsgierig
pi_78890063
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Oeh lekker zeg. Vandaag in Den Haag bij een Colombiaans tentje gegeten waar de worst volgens mij ook van eigen makelij was (kwam in elk geval niet uit een pakje).
Tijd voor een gehaktmolen
pi_78895407
quote:
Op zondag 7 maart 2010 12:59 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat komt wel redelijk overeen met die ene eetlepel per 800 g. Ik zal het de volgende keer wat beter afmeten, nu heb ik het zout er een beetje op gevoel bij gedaan, wat ietsjes aan de flauwe kant was.

Ze zien er trouwens wel lekker uit, die worsten van jouw. Wat voor een darm heb je gebruikt? Het ziet er namelijk wat dikker uit dan schaap.
Was inderdaad geen schaap. Ik heb het niet gevraagd, gewoon bij de Groene slager gekocht als 'darm om worst in te maken'.

Dat worstboek van jou, daar staat volgens mij ook vanalles in over droge worsten maken, klopt dat (ik heb het van horen zeggen). Is het in het Nederlands? Of alles in het Engels met Engelse maten?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78902698
quote:
Op maandag 8 maart 2010 16:50 schreef sigme het volgende:

[..]
Dat worstboek van jou, daar staat volgens mij ook vanalles in over droge worsten maken, klopt dat (ik heb het van horen zeggen). Is het in het Nederlands? Of alles in het Engels met Engelse maten?
Ja hoor, en een stuk of 10 à 15 recepten al naar gelang of je ze ook wilt roken. Er is ook een nederlandse versie van. Het gaat wel over charcuterie, dus hoofdzakelijk varkensvlees.

Misschien ga ik ook ooit nog een keer droge worsten maken, maar voorlopig zie ik het nog niet helemaal zitten om m'n toch al overvolle 2-kamerappartement ook nog eens met drogende worsten vol te hangen. Net zoals het ook wel wat lijkt om een varken te houden om later op te eten, maar dat gaat hier ook problemen met de buren opleveren, vrees ik.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78903071
quote:
Op maandag 8 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ja hoor, en een stuk of 10 à 15 recepten al naar gelang of je ze ook wilt roken. Er is ook een nederlandse versie van. Het gaat wel over charcuterie, dus hoofdzakelijk varkensvlees.

Misschien ga ik ook ooit nog een keer droge worsten maken, maar voorlopig zie ik het nog niet helemaal zitten om m'n toch al overvolle 2-kamerappartement ook nog eens met drogende worsten vol te hangen. Net zoals het ook wel wat lijkt om een varken te houden om later op te eten, maar dat gaat hier ook problemen met de buren opleveren, vrees ik.
Over een paar maanden krijg ik vier varkens . Langzaam groeiende varkens, met smaakrijk (dus vet) vlees. (Het duurt dus nog wel even voordat er worst van te maken is ).

Ik ga het boek bestellen, bedankt voor de link .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78903534
quote:
Op maandag 8 maart 2010 19:38 schreef sigme het volgende:

[..]

Over een paar maanden krijg ik vier varkens . Langzaam groeiende varkens, met smaakrijk (dus vet) vlees. (Het duurt dus nog wel even voordat er worst van te maken is ).

Ik ga het boek bestellen, bedankt voor de link .
vertel daar eens wat meer over? hoe wat waar ga je ze houden en waar ga je ze in omtoveren behalve worst? en wat betaal je nou voor een varkentje kaal zegmaar zonder voer e.d.

ow en het slachten doe je dat zelf of laat je dat doen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Ra-z op 08-03-2010 19:54:17 ]
pi_78904982
Voordat m'n varkens het worstentopic vervuilen: sigme's diergaarden (kip, schapen, varkens op komst!)
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_80878134
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.



Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80879324
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
c00l
Quinn Dexter
pi_80879638
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:31 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Het smaakte best prima, minimaal even goed als de verse worst die ik bij de slager koop (maar dat is niet objectief vastgesteld ). De volgende keer ga ik er wel minimaal het dubbele aan kruiden bij gooien, of misschien de helft rundvlees gebruiken voor een wat stevigere smaak.
Misschien kinnebakspek nemen ipv ruggespek. Dat is het meest smaakvolle spek en leent zich ook niet zo goed voor andere toepassingen, omdat het niet in een mooi stuk komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 1 mei 2010 @ 12:42:24 #38
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_80899112
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even m'n eigen topic omhoogschoppen

Vandaag heb ik weer gepoogd om frankfurters te maken, van echt vlees in tegenstelling tot die seperatorworsten in de supermarkt. Helaas heb ik de spullen bij de keurslager bij m'n werk besteld, en die is kennelijk niet zo heel goed in de anatomische verschillen tussen varkens en schapen. Vandaar dat mijn frankfurters nu qua formaat ergens tussen braadworst en rookworst inzitten in tegenstelling tot het gebruikelijke knakworstformaat.

Oh ja, en die 3 m darm die ik besteld heb heeft die slager ook voor het gemak vervangen door minimaal 10 m. Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik krijg er honger van.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 1 mei 2010 @ 14:35:24 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80901853
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik denk dat ik morgen nog maar wat meer vlees ga halen, zodat ik de resterende 9 m niet weg hoef te gooien.
Die darm kun je gewoon invriezen.
Misschien beter eerst even in 3 stukken knippen en apart invriezen.
pi_80903842
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 14:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Die darm kun je gewoon invriezen.
Misschien beter eerst even in 3 stukken knippen en apart invriezen.
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik heb gelezen dat die daardoor erg makkelijk gaat scheuren bij het vullen. Hoe dan ook, ik heb net 2 kg aan varkensnek en speklappen bij de bio-slager gehaald, die dalijk in de darm gaan. En wat ik aan darm overhoud, zal ik maar eens invriezen, wie weet...
quote:
Op vrijdag 30 april 2010 19:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien kinnebakspek nemen ipv ruggespek. Dat is het meest smaakvolle spek en leent zich ook niet zo goed voor andere toepassingen, omdat het niet in een mooi stuk komt.
Goed plan, helaas had de slager dat net niet. Maar het lijkt me wel lekker, en niet alleen voor in worst.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80940933
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 15:59 schreef stavromulabeta het volgende:
Goed plan, helaas had de slager dat net niet. Maar het lijkt me wel lekker, en niet alleen voor in worst.
Sowieso vraag ik me af of je er niet te mooi vlees in doet. Worst is toch eigenlijk het opmaken van alle restjes dier? Misschien smaakt het juist door het mooie vlees wat te vlak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 19:48:05 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80943849
quote:
Op zondag 2 mei 2010 18:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Sowieso vraag ik me af of je er niet te mooi vlees in doet. Worst is toch eigenlijk het opmaken van alle restjes dier? Misschien smaakt het juist door het mooie vlees wat te vlak.
Voor sommige slagers wellicht, voor anderen is worst iets moois maken met goede ingrediënten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80944139
quote:
Op zondag 2 mei 2010 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor sommige slagers wellicht, voor anderen is worst iets moois maken met goede ingrediënten.
Ja, maar als je een goed varken hebt, dan bestaat zo'n beest helemaal uit goede ingrediënten. Ik bedoel niet de restjes van de slager, maar de restjes van het beest. Je snijdt er de stukken vlees uit, en dan hou je nog van alles over, had ik begrepen. Worst lijkt me nou net een specialiteit die in ieder geval voor een deel van die stukken varken is die niet als heel stuk te gebruiken zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 20:16:38 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80944912
quote:
Op zondag 2 mei 2010 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar als je een goed varken hebt, dan bestaat zo'n beest helemaal uit goede ingrediënten. Ik bedoel niet de restjes van de slager, maar de restjes van het beest.
de stukken vlees uit, en dan hou je nog van alles over, had ik begrepen. Worst lijkt me nou net een specialiteit die in ieder geval voor een deel van die stukken varken is die niet als heel stuk te gebruiken zijn.
Ligt er maar net aan wat voor een soort worst je wilt maken.
stavromulabeta maakte voor zijn frankfurters ook gebruik van goed vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80948986
quote:
Op zondag 2 mei 2010 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt er maar net aan wat voor een soort worst je wilt maken.
stavromulabeta maakte voor zijn frankfurters ook gebruik van goed vlees.
Ik vraag me ook vooral wat af omdat Stavro zei dat er wel wat meer smaak aan mocht, en met het uitbenen van dieren heb ik geen ervaring. Maar ik ging er altijd vanuit dat je dan allerlei kantjes, randjes, fliebertjes en misschien zelfs wel wat orgaanvlees overhoudt, en dat je daar dan bijvoorbeeld worsten van maakt. Niet omdat het slecht vlees is, maar omdat het daar geschikter voor is dan om zo in de pan te gooien o.i.d. En als dat dan al eeuwen zo worsten worden gemaakt, indien mijn beeld correct is, dan zal het vast wel lekker zijn. Zo gebruikt mijn slager ook zijn kinnebakspek voor de worst, omdat ik de enige klant ben die er wel eens om vraagt, maar hij vindt het ook heel goed spek.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 2 mei 2010 @ 21:50:27 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80949173
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vraag me ook vooral wat af omdat Stavro zei dat er wel wat meer smaak aan mocht, en met het uitbenen van dieren heb ik geen ervaring. Maar ik ging er altijd vanuit dat je dan allerlei kantjes, randjes, fliebertjes en misschien zelfs wel wat orgaanvlees overhoudt, en dat je daar dan bijvoorbeeld worsten van maakt. Niet omdat het slecht vlees is, maar omdat het daar geschikter voor is dan om zo in de pan te gooien o.i.d. En als dat dan al eeuwen zo worsten worden gemaakt, indien mijn beeld correct is, dan zal het vast wel lekker zijn. Zo gebruikt mijn slager ook zijn kinnebakspek voor de worst, omdat ik de enige klant ben die er wel eens om vraagt, maar hij vindt het ook heel goed spek.
Heb niets tegen kinnebakspek, maar wat ik bedoel is dat je worst niet van zenen, bindweefsel en zwoerd maakt om ze te kunnen gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 mei 2010 @ 22:19:59 #47
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_80950650
quote:
Op maandag 8 maart 2010 20:13 schreef sigme het volgende:
Voordat m'n varkens het worstentopic vervuilen: sigme's diergaarde (kip, schapen, varkens!)
Kan je de links van je topic mss niet in je sig zetten?
Is makkelijker om je topics bij te houden, ze zijn altijd leuk om te zien, en om nu iedere keer tvp te gaan zetten
Bookmarken doe ik niet aan
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  maandag 3 mei 2010 @ 12:46:02 #48
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_80964568
wat leuk

Ik was nooit echt een worstenliefhebber maar dat is sinds kort veranderd sinds mijn lief hele markten leeg koopt en thuis komt met allerhande gedroogde worst. Mijn favoriet is Spaanse Fuet en de italiaanse gedroogde worst met truffel die we hebben liggen is ook echt heerlijk. Gekookte/ gegrilde worst vind ik dan weer niks aan.
Het lijkt me fantastisch om het ook eens zelf te maken, maar dan wel droge worst
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_80964915
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb niets tegen kinnebakspek, maar wat ik bedoel is dat je worst niet van zenen, bindweefsel en zwoerd maakt om ze te kunnen gebruiken.
Ik heb ook niks tegen worst maken met de beste ingredienten, alleen kan ik mij voorstellen dat slagers er ook stukjes dier doorheen gooien waar ze anders niet zoveel mee kunnen, en die zullen hun eigen smaak aan worst geven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 3 mei 2010 @ 18:11:37 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80976591
quote:
Op maandag 3 mei 2010 12:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb ook niks tegen worst maken met de beste ingredienten, alleen kan ik mij voorstellen dat slagers er ook stukjes dier doorheen gooien waar ze anders niet zoveel mee kunnen, en die zullen hun eigen smaak aan worst geven.
Zeker, maar de vraag is of dat de bedoeling is, niets tegen smaakvolle stukken beest door de worst, wel tegen ik moet het nog kwijt dus smijt het door de worst om een goedkopere kostprijs te behalen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')