heb je ze na die nacht weken wel gekookt?quote:Op zondag 28 februari 2010 15:58 schreef motorbloempje het volgende:
hm, falafel, dat wil ik ook weer 's maken.
Eerste keer gedaan met kikkererwten uit blik, ging prima, maar wilde verser proberen.
Dus toen heb ik kikkererwten gekocht, verse droge, nacht++ laten weken, maar ze werden gewoon niet zacht![]()
nog een gouden tip?
etc.quote:9 Gulden Regels voor thuis-falafel
1. Gebruik nooit kikkererwten uit blik, maar altijd gedroogde kikkererwten.
2. Kook ze niet, maar laat ze weken (minimaal een nacht). Spoel ze voor en na het weken goed af en dep ze droog.
kikkererwten hebben anderhalf uur nodig om zacht te worden. Weet niet hoe het recept is verder, maar op een andere manier krijg je ze echt niet zacht hoorquote:Op zondag 28 februari 2010 16:12 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
etc.
maar toen dat dus niet werkte, heb ik ze dus alsnog gekookt, en ook dat werkte niet echtze bleven keihard
volgens mij zijn ze versteend
RLS: MoBlo en de mysterieuze kikkererwten die maar niet zacht willen wordenquote:Op zondag 28 februari 2010 16:38 schreef motorbloempje het volgende:
nou ja, ik dus welen ik heb toch echt kikkererwten gekocht
zou je het recept eens kunnen posten heb nog nooit falafel op, ben wel benieuwd nuquote:Op zondag 28 februari 2010 16:54 schreef motorbloempje het volgende:
ik ga het gewoon nog een keer proberendeze week... vrijdag maar eens falafelburgers maken
Had je ruim water om ze te weken? Die krengen nemen enorm veel vocht op dus voor je t weet is er geen water meer om te weken. Dus altijd een zeer ruime hoeveelheid water, dan met het weekwater in een pan doen _ extra zodat ze ruim onder staan, aan de kook brengen en wat SOL zegt 1 1/2 uur laten koken. Kan me haast niet voorstellen dat dat (nog een keer) misgaatquote:Op zondag 28 februari 2010 15:58 schreef motorbloempje het volgende:
hm, falafel, dat wil ik ook weer 's maken.
Eerste keer gedaan met kikkererwten uit blik, ging prima, maar wilde verser proberen.
Dus toen heb ik kikkererwten gekocht, verse droge, nacht++ laten weken, maar ze werden gewoon niet zacht![]()
nog een gouden tip?
Misschien toch even een nieuw zakje kopen? Na het weken horen ze nog wel hard te zijn, maar duidelijk niet meer de knoertharde knikkertjes.quote:Op zondag 28 februari 2010 18:25 schreef motorbloempje het volgende:
ja, ook! ze namen gewoon niets op leek het wel
ja, maar, nu weet ik niet meer wa tik nou moet doen!? wel of niet koken?quote:Op zondag 28 februari 2010 18:40 schreef mjan het volgende:
[..]
Misschien toch even een nieuw zakje kopen? Na het weken horen ze nog wel hard te zijn, maar duidelijk niet meer de knoertharde knikkertjes.
Houdt je inderdaad wel aan de tip dat je ze niet moet koken voor falafel!
OT: waarschijnlijk stamppot met spruitjes, geitenkaas en nootjes.
Voor falafel: niet koken, maar gewoon heel fijn malen in de keukenmachine!quote:Op zondag 28 februari 2010 18:41 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ja, maar, nu weet ik niet meer wa tik nou moet doen!? wel of niet koken?
Was heel lekkerquote:Op zondag 28 februari 2010 15:48 schreef Windigo het volgende:
Vanavond arabisch plat brood met hummus, tzatziki en uienchutney en een falafelburger
Je moet ze vrij gemakkelijk stuk kunnen kauwenquote:Op zondag 28 februari 2010 18:40 schreef mjan het volgende:
[..]
Misschien toch even een nieuw zakje kopen? Na het weken horen ze nog wel hard te zijn, maar duidelijk niet meer de knoertharde knikkertjes.
het was lekkerquote:Op maandag 1 maart 2010 15:23 schreef SeaOfLove het volgende:
vanavond bulgursalade met kikkererwten, geroosterd amandelschaafsel peterselie en koriander. auberginepuree met yoghurt en knoflook. restje humus van zaterdag en turksbrood
KAASquote:Op maandag 1 maart 2010 18:47 schreef Charmedmatzzie het volgende:
Tunapastaaaa.. met kaas
Want alles is lekker met een shitload aan kaas.
En als ik toetje wil heb ik nog Ben en Jerry in mijn fridge. Wheeee.
lekker? ik ben alleen zelfgekookte gewend maar zie wel eens van die pakken in de super liggen, kant en klaar.quote:
jij ondankbaar wiefquote:Op maandag 1 maart 2010 22:38 schreef Tezz het volgende:
Manlief had gekookt vandaag. Drumsticks van de grill (die waren lekker), gebakken aardappels (ik snap niet dat hij ze zo volgezogen met olie op tafel krijgt) en bloemkool (of was het bloemkoolsoep?).
Lief dat ie kookt voor me als ik een hele dag moet werken, maar vandaag was het echt niet lekker....
Ik doe het uiteindelijk, ondanks drukte en hectiek, toch vaak liever gewoon maar zelf. Hoe lief ook bedoeld...quote:Op maandag 1 maart 2010 22:38 schreef Tezz het volgende:
Manlief had gekookt vandaag. Drumsticks van de grill (die waren lekker), gebakken aardappels (ik snap niet dat hij ze zo volgezogen met olie op tafel krijgt) en bloemkool (of was het bloemkoolsoep?).
Lief dat ie kookt voor me als ik een hele dag moet werken, maar vandaag was het echt niet lekker....
bij mij is het zo dat de mr het beste kookte. dankzij zijn kennis durf ik bijna te zeggen dat ik nu beter kook dan hemquote:Op dinsdag 2 maart 2010 00:57 schreef -Mellow- het volgende:
Mijn mister kan beter koken dan ik en ik kan het niet hebben
Ja ik ook. En als ik thuis kom heb ik ook de neiging om direct het roer van hem over te nemen in de keuken en minstens vier keer te zeggen 'dat had je zo niet moeten doen maar zo...' En dat vindt hij (natuurlijk) bloedirritant. Dus ik heb inmiddels geleerd om het gewoon te ondergaan........quote:Op maandag 1 maart 2010 23:44 schreef renzell het volgende:
[..]
Ik doe het uiteindelijk, ondanks drukte en hectiek, toch vaak liever gewoon maar zelf. Hoe lief ook bedoeld...Hoewel, de wereldgerechten van Knorr gaan prima bij de mister.
Ze zijn best te doen jaquote:Op maandag 1 maart 2010 20:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
lekker? ik ben alleen zelfgekookte gewend maar zie wel eens van die pakken in de super liggen, kant en klaar.
quote:Op dinsdag 2 maart 2010 08:12 schreef motorbloempje het volgende:
die van mij heeft het opgegeven
wat hij mag doen:
de hamburgers bakken
avocado prakken voor guacamole
Knorr Lasagnette maken
en daar houdt het wel op...
Mmmm....quote:
Klinkt lekker, *noteert voor volgende week*.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 17:09 schreef SeaOfLove het volgende:
kipfilet gevuld met kruidenroomkaas omwikkeld met spek en een rucolastamppotje
volgens mij heb ik die kipfilet ooit van iemand uit dit topic 'gepikt'.quote:Op dinsdag 2 maart 2010 17:14 schreef Windigo het volgende:
[..]
Klinkt lekker, *noteert voor volgende week*.
Vanavond eet ik mijn indiase witlofstamp en een vegaburger
minder dan dat?? dat je zo veel tijd aan koken wilt besteden voor 3 happenquote:
dat dus.. vond 't ook wel weinig, en ik ben geen grote eterquote:Op dinsdag 2 maart 2010 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
minder dan dat?? dat je zo veel tijd aan koken wilt besteden voor 3 happen
Serieus? Ik vond 't aardig veel. Tis een groot bord hoor, ongeveer 3 grote opscheplepels nasi. En ik zat echt vol na bijna alles, heb een paar happen laten liggen. Plus nog wat kroepoek erbij en je zit wel vol. Ik iig welquote:Op dinsdag 2 maart 2010 20:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Enfermera, ziet er lekker uit, maar eet jij zo weinig?
Ik zou daar nog wel wat bij op scheppen
Welkom bij het tortillabakkertjesgilde!quote:
veel tijd besteden aan nasiquote:Op dinsdag 2 maart 2010 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
minder dan dat?? dat je zo veel tijd aan koken wilt besteden voor 3 happen
ik bedoel niet met nasi, maar in het algemeen. omdat je zo graag lekkere dingen kookt zie ik maar dan maar zo weinig dat je in een paar happen klaar bent... als ik zo weinig zou eten had ik geen plezier in koken gehad denk ik.quote:Op woensdag 3 maart 2010 01:55 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
veel tijd besteden aan nasinasi is gebakken rijst met wat groenten. Als je daar veel tijd aan kwijt bent doe je iets niet goed
Oh, ik ben dol op caramelsaus. Een beetje omdat ik het lekker vind, maar vooral omdat ik het zo leuk vind om te makenquote:Op woensdag 3 maart 2010 10:04 schreef minilot het volgende:
Beetje karamelsaus gemaakt, door franse kwark heengeroerd en daar dip ik nu appelpartjes in.
Ik sta heel vaak een halve dag in de keuken en dan ga ik eten en is het binnen 20 minuten op. En dan denk ik ook wel eens: jeetje heb ik daarvoor zo lang in de keuken gestaan. Maar eigenlijk maakt het helemaal niet uit want koken is voor mij ook een soort bezigheidstherapie, het doen is misschien nog wel leuker dan het opeten.quote:Op woensdag 3 maart 2010 08:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik bedoel niet met nasi, maar in het algemeen. omdat je zo graag lekkere dingen kookt zie ik maar dan maar zo weinig dat je in een paar happen klaar bent... als ik zo weinig zou eten had ik geen plezier in koken gehad denk ik.
ot: thee en sultana
dat dusquote:Op woensdag 3 maart 2010 11:01 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Ik sta heel vaak een halve dag in de keuken en dan ga ik eten en is het binnen 20 minuten op. En dan denk ik ook wel eens: jeetje heb ik daarvoor zo lang in de keuken gestaan. Maar eigenlijk maakt het helemaal niet uit want koken is voor mij ook een soort bezigheidstherapie, het doen is misschien nog wel leuker dan het opeten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |