abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 28 februari 2010 @ 17:01:05 #41
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_78557134
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 00:45 schreef Henktay het volgende:

[..]

Het is de VVD die deze jongens weg laat komen met 2.500.000 woningwetwoningen maal 150.000 euro ofwel 350 miljard euro
De VVD zat niet in het laatste kabinet, m.a.w. als het alleen aan de VVD lag, was dit allang aangepast!
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 00:58 schreef capricia het volgende:

[..]

Eens...en toch gaat deze reeks veel en veel meer over het beperken van de HRA dan over het aanpakken van de corporaties.
Tsja, mijn wensen(dromen) lijstje is lang:
-HRA d'r uit
-"Bestemmingsplannen" op de schop (lees: stukje grond kopen en huisje bouwen mag dan gewoon!)
-huurtoeslag d'r uit
-algehele aanpassing van het belastingstelsel om dit budgetneutraal te doen (en zelfs de bijstand zal dan omhoog gaan, raar eigenlijk, nu is bijstand bedoeld om van te leven en wonen, maar daar bovenop komt weer huurtoeslag... vestzak-broekzak-verhaal dus!)
-overdrachtsbelasting d'r uit
-achterlijke belastingen (huurwaardeforfait etc.) op huizen d'r uit

Dit alles kan zoveel eenvoudiger, zonder geld rond te schuiven, en ongetwijfeld veel goedkoper zodra een stukje zand van 18 bij 6 meter geen 100.000 euro meer hoeft te "kosten"..
censuur :O
pi_78580323
quote:
Bank helpt huisbezitter

Tijdelijke huurder bij dubbele maandlasten

door Natasja de Groot

Duizenden huizenbezitters die gebukt gaan onder dubbele maandlasten, omdat zich geen koper meldt voor de oude woning, krijgen hulp van een stichting die huurders gaat opsporen om die tijdelijk onder te brengen in de leegstaande woningen. Het gaat naar schatting om 2000 tot 3000 gezinnen die het water aan de lippen staat. Banken gaan hun in betalingsnood verkerende klanten doorverwijzen naar de stichting Tijdelijk Twee Woningen, die zij financieel ondersteunen. „Het belang van de huizenbezitter staat voorop. Niemand is er gebaat bij dat deze mensen nog verder in de problemen komen en hun huis worden uitgezet. Met de stichting willen we een stukje pijn wegnemen bij de ’dubbeleigenaren’. Daarnaast hopen we een bijdrage te leveren aan het op gang krijgen van de woningmarkt”, aldus Luke Liplijn, de voorzitter van de stichting. De stichting grijpt de leegstandswet aan om een koopwoning tijdelijk te kunnen verhuren. Het huis kan dan minimaal een halfjaar tot maximaal twee jaar worden verhuurd, met een verlenging tot maximaal vijf jaar. In de tussentijd blijft het huis te koop staan. Omdat de leegstandswet een opzegtermijn van drie maanden hanteert, kan de huur betrekkelijk snel weer worden beëindigd. Volgens Liplijn werpt dit echter geen barrière op. „De groep huurders waar wij ons op richten, is al flexibel. Denk daarbij aan studenten, mensen die in echtscheiding liggen of gescheiden zijn, forenzen, expats of verbouwers. Bovendien kan er met de huurder een afspraak worden gemaakt, zodat het ook hem uitkomt.” De stichting vermoedt dat er veel vraag bestaat naar tijdelijke en betaalbare huurhuizen.

’Sterke groei probleemgevallen’

De huiseigenaar betaalt eenmalig 400 euro. Daarvoor gaat de Stichting Tijdelijk Twee Woningenactief op zoek naar huurders. De Nederlandse Vereniging van Banken juicht het nieuwste initiatief toe. Volgens hypotheekdeskundige Edward Feitsema van de koepelorganisatie nemen banken inmiddels al tal van maatregelen om te voorkomen dat hun klanten ’kopje onder gaan’. De Vereniging Eigen Huis vindt het eveneens een goed initiatief, maar ziet wel wat beren. „Het vinden van een betrouwbare huurder is geen sinecure. Het huis moet na afloop wel in goede staat zijn.”
Banken hebben al eerder aangegeven te verwachten dat het aantal ’dubbeleigenaren’ in financiële problemen de komende tijd flink toeneemt. Op dit moment staan zo’n 60.000 woningen al langer dan een jaar te koop. De verwachting is dat het aantal probleemgevallen de komende maanden met duizenden zal toenemen.

bron: Telegraaf
Eerst was er niets aan de hand, toen zou het nog wel meevallen en nu verwachten ze een sterke stijging van het aantal probleemgevallen. Overigens vraag ik me af wie die stichting als huurder wil strikken. Altijd fijn om een huis te huren waar je binnen 3 maanden uitgezet kan worden, dan ga je toch niet investeren in je huisvesting lijkt mij? Waarom niet je huis verkopen voor minder geld? Uiteindelijk gaat het daar op uitdraaien of word het verhuurd tot aan je dood.
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
  maandag 1 maart 2010 @ 09:19:13 #43
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_78580706
quote:
Het belang van de huizenbezitter banken staat voorop
Zo. Fixed. Niets nieuws onder de zon dus.

Leuk trouwens, dat huurders nu en een zeer hoge particuliere huur gaan betalen, en elk moment weer op straat gezet kunnen worden! Dat "de huurders heel flexibel zijn" is ongetwijfeld niet de keuze van die huurders, maar komt stomweg omdat ze geen andere keus hebben!
quote:
Waarom niet je huis verkopen voor minder geld?
Tsja, banken en makelaars maken die mensen graag nog wijs dat het sprookje eeuwig door gaat. Dit plaatje nog maar eens:

Zoals ze zeggen: "What goes up, must go down"!

Toch typisch, dat de overheid ons wijsmaakt dat we in "een rijk land" wonen, maar ondertussen steeds meer gaan betalen voor schaarse kleine huisjes. Dat is wat mij betreft geen rijkdom, en al helemaal geen welvaart. Dat is een bubbel.
censuur :O
pi_78580746
quote:
Op maandag 1 maart 2010 08:56 schreef xenobinol het volgende:

[..]

Eerst was er niets aan de hand, toen zou het nog wel meevallen en nu verwachten ze een sterke stijging van het aantal probleemgevallen. Overigens vraag ik me af wie die stichting als huurder wil strikken. Altijd fijn om een huis te huren waar je binnen 3 maanden uitgezet kan worden, dan ga je toch niet investeren in je huisvesting lijkt mij? Waarom niet je huis verkopen voor minder geld? Uiteindelijk gaat het daar op uitdraaien of word het verhuurd tot aan je dood.
anti-kraak heeft een voorwaarde in het contract staan waarmee je met een maand of 2 het huis uit gegooid kan worden. Cru gezegd. Dat zou een optie kunnen zijn.

Maar eerlijk gezegd snap ik niet waarom we de "zielige" huiseigenaren zouden moeten helpen. Ze zijn immers zelf zo stom geweest om een nieuw huis te kopen zonder het oude te verkopen. Als je dat dan niet kan betalen, vette pech.
  maandag 1 maart 2010 @ 09:24:36 #45
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_78580795
Ieder huis is verkoopbaar. Alleen vaak niet voor de prijs die de verkoper in gedachten had. Wat een onzin om hier een stichting voor op te richten. Ze zouden beter naar die eigenaren kunnen communiceren dat ze 10% van de vraagprijs afhalen!

Als huurder zou ik wel een fikse korting willen om in zo'n pseudo-anti-kraakwoning te gaan zitten. Je kunt er iedere 3 maanden weer uitgezet worden. Stel dan dat je voor een woning van 300K zo'n 500 euro huur betaalt, die kost de verkoper/verhuurder dan nog altijd 1500 euro. Heb je nog altijd 1000 euro verlies per maand. (misgelopen rentekosten zijn ook kosten, al vergeten veel mensen dat)
The End Times are wild
pi_78580861
Paar maanden geleden op een appartement in de binnenstad van Utrecht geboden, staat al anderhalf jaar te koop, was een van de weinige partijen die interesse hadden. Toen ik zei dat maximaal 60 % van de vraagprijs wilde bieden, was de makelaar van de verkopende partij niet erg blij en gaf aan dat dit niet de huizenmarkt was van Zimbabwe. Ik had toen al aangegeven dat zo’n appartement lang niet meer het geld zou brengen als in het jaar 2007.

Eigenaar van het appartement is nu zo goed als failliet doordat die 2 dure woningen heeft, vooral heeft gefinancierd met vreemd vermogen. Makelaar heeft mij vorige keer gebeld, maar heb hem toen vriendelijk bedankt dat die eerst maar zaken moet leren doen.

Zie hem wel op de veiling verschijnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vincentkemper op 01-03-2010 09:37:08 ]
pi_78580981
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:28 schreef Vincentkemper het volgende:
Paar maanden geleden op appartement in de binnenstad van Utrecht geboden, staat al anderhalf jaar te koop, was een van de weinige partijen die interesse hadden. Toen ik zei dat maximaal 60 % van de vraagprijs wilde bieden, was de makelaar van de verkopende partij niet erg blij en gaf aan dat dit niet de huizenmarkt was van Zimbabwe. Ik had toen al aangegeven dat zo’n appartement lang niet meer het geld zou brengen als in het jaar 2007.

Eigenaar van appartement is nu zo goed als failliet doordat die 2 dure woningen heeft, vooral heeft gefinancierd met vreemd vermogen. Makelaar heeft mij vorige keer gebeld, maar heb hem toen vriendelijk bedankt dat die eerst maar zaken moet leren doen.

Zie hem wel op de veilig verschijnen.
, hard maar erg leuk
  maandag 1 maart 2010 @ 09:40:41 #48
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_78581099
Op de huizenmarkt van Zimbabwe heerst nog meer inflatie dan hier in Nederland, dus wat lult die makelaar nou?
The End Times are wild
pi_78581260
Aantal hypotheken daalt opnieuw

De daling van het aantal afgesloten hypotheken heeft zich dit jaar voortgezet, zo blijkt uit uitgelekte cijfers die het Kadaster heeft opgesteld.

Vorig jaar januari daalde het aantal woningkredieten al zeer sterk tot ruim 17.000, tegen een gemiddelde van zo'n 30.000 per maand in 2008. Dit jaar zet de trend door. In januari kwam het aantal hypotheken onder de 15.000. In dat cijfer zitten zowel nieuwe hypotheken als overschrijvingen en tweede hypotheken begrepen.

http://www.fd.nl/artikel/14317932/aantal-hypotheken-daalt-opnieuw


'Banken gaan huiseigenaar helpen'
http://www.nu.nl/economie(...)eigenaar-helpen.html
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_78581317
Zet er ook effe meteen je conclusie bij, is wel zo makkelijk
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_78581349
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zet er ook effe meteen je conclusie bij, is wel zo makkelijk
Ik denk dat, vooral jij, slim genoeg bent om die zelf te trekken. Het artikel lijkt me ook niet dermate moeilijk dat ik er een conclusie bij zou moeten zetten.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_78581366
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:40 schreef LXIV het volgende:
Op de huizenmarkt van Zimbabwe heerst nog meer inflatie dan hier in Nederland, dus wat lult die makelaar nou?
Is volgens mij een onderhandelingstactiek... De potentiële koper neerzetten als een nitwit, zodat deze het bod verhoogd. De makelaar weet immers veeeeeeeel beter hoe de markt werkt.

Arrogantie ten top
pi_78581482
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:50 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Ik denk dat, vooral jij, slim genoeg bent om die zelf te trekken. Het artikel lijkt me ook niet dermate moeilijk dat ik er een conclusie bij zou moeten zetten.
En ik denk van wel
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 1 maart 2010 @ 10:06:26 #54
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_78581661
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:28 schreef Vincentkemper het volgende:
Paar maanden geleden op een appartement in de binnenstad van Utrecht geboden, staat al anderhalf jaar te koop, was een van de weinige partijen die interesse hadden. Toen ik zei dat maximaal 60 % van de vraagprijs wilde bieden, was de makelaar van de verkopende partij niet erg blij en gaf aan dat dit niet de huizenmarkt was van Zimbabwe. Ik had toen al aangegeven dat zo’n appartement lang niet meer het geld zou brengen als in het jaar 2007.

Eigenaar van het appartement is nu zo goed als failliet doordat die 2 dure woningen heeft, vooral heeft gefinancierd met vreemd vermogen. Makelaar heeft mij vorige keer gebeld, maar heb hem toen vriendelijk bedankt dat die eerst maar zaken moet leren doen.

Zie hem wel op de veiling verschijnen.
Dat zouden meer mensen moeten doen, i.p.v. maar zo veel mogelijk te bieden.
Net als prijsstijgingen "omdat iedereen het doet" geldt precies hetzelfde voor prijsdalingen, "als iedereen dat doet"
censuur :O
  maandag 1 maart 2010 @ 10:10:08 #55
292331 Henktay
ik hou van tee
pi_78581738
quote:
Op maandag 1 maart 2010 10:06 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Dat zouden meer mensen moeten doen, i.p.v. maar zo veel mogelijk te bieden.
Net als prijsstijgingen "omdat iedereen het doet" geldt precies hetzelfde voor prijsdalingen, "als iedereen dat doet"
En nu wordt er vooral veel goedkoper nieuw gebouwd, doordat bouwkosten fors gedaald zijn, dus de nieuwbouw maakt mooie winsten.
pi_78581982
Persoonlijk lijkt het mij een prima alternatief als de prijzen in de huizenmarkt met 20 tot/met 40 procent dalen, dus afschaffen de hypotheek renteaftrek en allerlei andere soorten subsidies.

Laat voor de bestaande mensen de hypotheekrente aftrek geleden, tot een bepaald maximum en met verplichte aflossing.

Hier in Utrecht zijn een aantal partijen die een grote hoeveelheid onroerend goed op een ‘’grijze’’ manier hebben verkregen, door het kopen van stukke grond in de binnenstad en vervallen panden voor niet marktconforme prijzen en deze nu verkopen tegen gigantische winsten….

[ Bericht 22% gewijzigd door Vincentkemper op 01-03-2010 10:34:34 ]
pi_78582310
Ik vind al die crisismaatregelen prima om de werkgelegenheid in de bouwsector te beschermen, maar om de huiseigenaar en projectontwikkelaars te beschermen vind ik onzin.

Dat is gewoon het risico van het vak, de markt is met 10 tallen procenten zo niet honderden procenten gestegen maar een daling in de deze markt mag niet voorkomen? Dat is toch belachelijk, als ik beleg in aandelen krijg ik toch ook geen speciaal fonds die mij gaat ondersteunen als dit 10 tallen procenten daalt?

De kracht is juist op het dieptepunt in de markt in te stappen en op het hoogtepunt eruit te stappen. Ik heb dus ook geen medelijden met mensen die nu hun huis niet kwijtraken, omdat zij minstens uit de kosten willen komen of zelfs failliet worden verklaard. Dit is in mijn ogen het risico van de aanschaf van onroerend goed.
pi_78583742
quote:
Op maandag 1 maart 2010 09:19 schreef RemcoDelft het volgende:

Toch typisch, dat de overheid ons wijsmaakt dat we in "een rijk land" wonen, maar ondertussen steeds meer gaan betalen voor schaarse kleine huisjes. Dat is wat mij betreft geen rijkdom, en al helemaal geen welvaart. Dat is een bubbel.
Hoewel ik zelf geloof in de huidige overwaardering van vastgoed in Nederland, kun je de bovenstaande conclusie niet zo nemen. Immers, vastgoed in Nederland is een eindige resource en dus wordt de "schaarste" steeds groter over tijd. Dit verklaart in ieder geval een deel van de stijging boven inflatie.

Elke stijging boven inflatie een bubbel noemen is nooit correct, dat hangt van meerdere factoren. Vergelijk het met de olieprijs, welke over tijd ook meer dan inflatie zal stijgen omdat het nu eenmaal een eindige bron is. Dat zegt niet dat je op de korte termijn geen bubbel kunt zien, maar je moet dat nuanceren.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_78583994
quote:
Op maandag 1 maart 2010 11:28 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Hoewel ik zelf geloof in de huidige overwaardering van vastgoed in Nederland, kun je de bovenstaande conclusie niet zo nemen. Immers, vastgoed in Nederland is een eindige resource en dus wordt de "schaarste" steeds groter over tijd. Dit verklaart in ieder geval een deel van de stijging boven inflatie.

Elke stijging boven inflatie een bubbel noemen is nooit correct, dat hangt van meerdere factoren. Vergelijk het met de olieprijs, welke over tijd ook meer dan inflatie zal stijgen omdat het nu eenmaal een eindige bron is. Dat zegt niet dat je op de korte termijn geen bubbel kunt zien, maar je moet dat nuanceren.
Het probleem is dat de overheid er baat bij heeft dat er een schaarste blijft bestaan op het gebied van woningbouw en potentiële bouwgronden. De gemeentes hebben miljarden verdiend aan de uitgifte van kavels. En vooral in stedelijk gebied (rondom de randstad) zal een schaarste blijven bestaan, mogelijk nog toenemen door de trek vanuit het platteland richting de stad.

Daarom verwacht ik dat door deze maatregelen en het kunstmatig schaars houden van woningbouw dat de vastgoedmarkt niet zomaar totaal onderruit zal gaan.

Ik vind het op dit moment wel een breekpunt, gaat de overheid echt structurele maatregelen treffen om een balans te vinden in de woningmarkt of zullen ze alles houden, zoals het is (hooguit een aftopping op de hypotheekrente aftrek). En zal langzamerhand wanneer de economie weer gaat aantrekken, de financiering makkelijker wordt ook de prijs weer stijgen.
pi_78584191
quote:
Op maandag 1 maart 2010 11:28 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Hoewel ik zelf geloof in de huidige overwaardering van vastgoed in Nederland, kun je de bovenstaande conclusie niet zo nemen. Immers, vastgoed in Nederland is een eindige resource en dus wordt de "schaarste" steeds groter over tijd. Dit verklaart in ieder geval een deel van de stijging boven inflatie.

Elke stijging boven inflatie een bubbel noemen is nooit correct, dat hangt van meerdere factoren. Vergelijk het met de olieprijs, welke over tijd ook meer dan inflatie zal stijgen omdat het nu eenmaal een eindige bron is. Dat zegt niet dat je op de korte termijn geen bubbel kunt zien, maar je moet dat nuanceren.
Ik zie vastgoed niet als een 'eindige resource'. Mensen blijven niet tot in de eeuwigheid in een huis wonen, ze gaan op een gegeven moment immers dood. Hetzelfde geldt ook voor bedrijven, die hebben ook niet het eeuwige leven aangezien de vraag van de markt in de loop der tijd veranderd.

In de toekomst wordt nu al een krimpende bevolking verwacht en ik geloof niet dat er hele volksstammen staan te springen om de krimp hier aan te vullen. De mensen die wel zouden willen, beschikken over het algemeen niet over voldoende middelen om hier een huis aan te schaffen.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_78584441
quote:
Ik zie vastgoed niet als een 'eindige resource'. Mensen blijven niet tot in de eeuwigheid in een huis wonen, ze gaan op een gegeven moment immers dood. Hetzelfde geldt ook voor bedrijven, die hebben ook niet het eeuwige leven aangezien de vraag van de markt in de loop der tijd veranderd.

In de toekomst wordt nu al een krimpende bevolking verwacht en ik geloof niet dat er hele volksstammen staan te springen om de krimp hier aan te vullen. De mensen die wel zouden willen, beschikken over het algemeen niet over voldoende middelen om hier een huis aan te schaffen.
quote:
In de bevolkingsprognose van het
CBS wordt verwacht dat de bevolkingsgroei van Nederland
nog zo’n 30 jaar zal aanhouden. Wel zal het tempo veel
lager liggen dan in het verleden.
Als de immigratie en het aantal kinderen gelijk blijft is een krimp na dertig jaar mogelijk. Meer dan 30 jaar voor uit kijken is natuurlijk wel glazen bol werk.
  maandag 1 maart 2010 @ 12:00:35 #62
292331 Henktay
ik hou van tee
pi_78584703
quote:
Op maandag 1 maart 2010 11:28 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Hoewel ik zelf geloof in de huidige overwaardering van vastgoed in Nederland, kun je de bovenstaande conclusie niet zo nemen. Immers, vastgoed in Nederland is een eindige resource en dus wordt de "schaarste" steeds groter over tijd.
Vastgoed kan bijgebouwd worden zowel in oppervlak als in hoogte, momenteel is er een overschot in kantoorruimte en een gebrek aan woonruimte

Daarnaast hebben we te maken met flink dalende bouwkosten, zowel grond, loon en materiaal

eeen eindige resource is goud en olie
  maandag 1 maart 2010 @ 12:05:02 #63
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_78584924
quote:
Op maandag 1 maart 2010 11:28 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Hoewel ik zelf geloof in de huidige overwaardering van vastgoed in Nederland, kun je de bovenstaande conclusie niet zo nemen. Immers, vastgoed in Nederland is een eindige resource en dus wordt de "schaarste" steeds groter over tijd. Dit verklaart in ieder geval een deel van de stijging boven inflatie.

Elke stijging boven inflatie een bubbel noemen is nooit correct, dat hangt van meerdere factoren. Vergelijk het met de olieprijs, welke over tijd ook meer dan inflatie zal stijgen omdat het nu eenmaal een eindige bron is. Dat zegt niet dat je op de korte termijn geen bubbel kunt zien, maar je moet dat nuanceren.
De olieprijs is een slecht voorbeeld, deze wordt bepaald door een kartel.
Verder is alles "eindig", dus dat argument gaat ook niet op. Feit is dat er te weinig moningen zijn, en te veel mensen.
censuur :O
  maandag 1 maart 2010 @ 12:06:34 #64
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_78584996
quote:
Op maandag 1 maart 2010 12:00 schreef Henktay het volgende:

[..]

Vastgoed kan bijgebouwd worden zowel in oppervlak als in hoogte, momenteel is er een overschot in kantoorruimte en een gebrek aan woonruimte
Er is altijd ruim voldoende kantoorruimte geweest. Op zich vreemd, dat gemeenten wel voldoende bestemmingsplannen maken om kantoren toe te staan (goed voor de werkgelegenheid), maar ondertussen niet toestaan dat er voldoende huizen voor die mensen gebouwd worden...
censuur :O
pi_78585309
quote:
Op maandag 1 maart 2010 12:06 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Er is altijd ruim voldoende kantoorruimte geweest. Op zich vreemd, dat gemeenten wel voldoende bestemmingsplannen maken om kantoren toe te staan (goed voor de werkgelegenheid), maar ondertussen niet toestaan dat er voldoende huizen voor die mensen gebouwd worden...
Dat is een bewust beleid dat ze al jaren voeren en voorlopig nog wel zo zullen laten. Ook het omzetten van kantoorruimte naar woonbestemming is bij veel gemeenten totaal niet over te spreken. Behalve als het in een woonwijk ligt en bewoners beginnen te zeuren of als de gemeente er zelf nog een slaatje uit kan slaan. Het wijzigingen van een bestemmingsplan of iets in die richting is werkelijk een ramp……….
  maandag 1 maart 2010 @ 12:40:46 #66
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_78586250
Hier is men ook weer een industrieterrein aan het aanleggen terwijl er in de omgeving ongelooflijk veel leegstand is. Onbegrijpelijk.
pi_78586808
quote:
Op maandag 1 maart 2010 12:06 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Er is altijd ruim voldoende kantoorruimte geweest. Op zich vreemd, dat gemeenten wel voldoende bestemmingsplannen maken om kantoren toe te staan (goed voor de werkgelegenheid), maar ondertussen niet toestaan dat er voldoende huizen voor die mensen gebouwd worden...
Ik heb eerder het idee dat de winstmarges op kantoorruimtes en bedrijfpanden voor projectontwikkelaars een stuk hoger is als die op woningen en aangezien hun met de lobby ook bepalen wat er gebouwd moet worden is het logisch dat daar een overschot aan ontstaan is.
  maandag 1 maart 2010 @ 13:06:33 #68
292331 Henktay
ik hou van tee
pi_78587087
quote:
Op maandag 1 maart 2010 12:58 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ik heb eerder het idee dat de winstmarges op kantoorruimtes en bedrijfpanden voor projectontwikkelaars een stuk hoger is als die op woningen en aangezien hun met de lobby ook bepalen wat er gebouwd moet worden is het logisch dat daar een overschot aan ontstaan is.
ambtenaren maken graag bestemmingsplannen voor industrieterrein en niet voor woningen, ze bang dat hun rijtjeswoning 10.000 in waarde zal dalen
  maandag 1 maart 2010 @ 13:14:33 #69
73107 Sjabba
Cinderella man
pi_78587382
quote:
Op maandag 1 maart 2010 11:37 schreef Vincentkemper het volgende:

[..]

Het probleem is dat de overheid er baat bij heeft dat er een schaarste blijft bestaan op het gebied van woningbouw en potentiële bouwgronden. De gemeentes hebben miljarden verdiend aan de uitgifte van kavels. En vooral in stedelijk gebied (rondom de randstad) zal een schaarste blijven bestaan, mogelijk nog toenemen door de trek vanuit het platteland richting de stad.
Daarom verwacht ik dat door deze maatregelen en het kunstmatig schaars houden van woningbouw dat de vastgoedmarkt niet zomaar totaal onderruit zal gaan.

Ik vind het op dit moment wel een breekpunt, gaat de overheid echt structurele maatregelen treffen om een balans te vinden in de woningmarkt of zullen ze alles houden, zoals het is (hooguit een aftopping op de hypotheekrente aftrek). En zal langzamerhand wanneer de economie weer gaat aantrekken, de financiering makkelijker wordt ook de prijs weer stijgen.
Dat geld had de gemeente anders wel op een andere manier binnen gehaald. Dan had het ook uit jou zak moeten komen.
Fuck catching lightning, he struck it
screamed shut up at thunder, then flipped the world upside down
and made it rain upward
pi_78587950
quote:
Op maandag 1 maart 2010 13:14 schreef Sjabba het volgende:

Dat geld had de gemeente anders wel op een andere manier binnen gehaald. Dan had het ook uit jou zak moeten komen.
Dat is niet waar. Met die grondverkoop doen ze 'leuke dingen voor de mensen', zoals het bouwen van grote en luxueuze gemeentehuizen. Als ze geen grond te verkopen hadden, zouden ze zich beperken tot papierduwen en af en toe een rioolbuis vervangen of een stoeptegel rechtleggen.
pi_78588283
quote:
Op maandag 1 maart 2010 13:14 schreef Sjabba het volgende:

[..]

Dat geld had de gemeente anders wel op een andere manier binnen gehaald. Dan had het ook uit jou zak moeten komen.
Of ze dit hadden kunnen veroorloven zonder de grond te kunnen verkopen tegen ontzettend hoge prijzen, betwijfel ik, maar de ambtenaren zien ons inderdaad als een melkkoe die je goed moet leegmelken om er zelf linksom of rechtsom beter van te worden.

Ik wilde alleen aangeven, dat gemeentes en banken en het rijk er profijt bij hebben als de prijzen kunstmatig hoog blijven. Daarom moeten er echt concrete plannen vanuit het rijk komen die eventueel een beweging kunnen betekenen. Anders zie ik over een paar jaar dat de prijzen in de grote steden, weer flink kunnen gaan stijgen………
  maandag 1 maart 2010 @ 13:40:06 #72
292331 Henktay
ik hou van tee
pi_78588509
Het is volslagen van god los, dat iedere ambtenaren club honderden miljoenen te beleggen heeft op ijslandbanken en USA obligaties.
pi_78588527
quote:
Op maandag 1 maart 2010 13:35 schreef Vincentkemper het volgende:


Ik wilde alleen aangeven, dat gemeentes en banken en het rijk er profijt bij hebben als de prijzen kunstmatig hoog blijven.
Ik vraag me af of juist de rijksoverheid er wel iets aan heeft aan die hoge huisprijzen daardoor wordt er meer HRA weer terug aan de huizenkopers gegeven. De gemeentes en de banken hebben er natuurlijk wel wat aan.
pi_78588878
quote:
Op maandag 1 maart 2010 13:40 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of juist de rijksoverheid er wel iets aan heeft aan die hoge huisprijzen daardoor wordt er meer HRA weer terug aan de huizenkopers gegeven. De gemeentes en de banken hebben er natuurlijk wel wat aan.
Kom maar eens als politieke partij naar voren dat jij de totale hypotheekrente aftrek wil afschaffen. Dan krijg je weinig stemmen van de huiseigenaren.

Dat zou hooguit gebeuren als links aan de macht zou komen, maar of dat op dit moment gaat gebeuren betwijfel ik. Het is wel mogelijk dat er aftopping van de hypotheek rente aftrek komt, dat zou in elk geval een goed begin zijn.

Maar als de hypotheekrente aftrek, op de schop gaat moet het totale systeem verandert worden. Dus ook geen andere rare voordelen voor de huurders en sociale woningbouw alleen voor de onderkant van de markt. Het middensegment en het hogere segment van de markt moet bedient worden door private partijen en geen een of andere woningbouwcoöperatie met aparte constructies.
pi_78593978
1: Hoeveel procent gaat de totale huizenmarkt dalen in 2010?
2: Waarom komt er een daling? Onderbouw je mening!!!!
3: Op welke feiten heb je het gebasseerd?


Game on, al zal er wel niemand antwoord geven
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_78594896
quote:
Op maandag 1 maart 2010 15:47 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
1: Hoeveel procent gaat de totale huizenmarkt dalen in 2010?
2: Waarom komt er een daling? Onderbouw je mening!!!!
3: Op welke feiten heb je het gebasseerd?


Game on, al zal er wel niemand antwoord geven
Ik zou zeggen, voel jezelf zo vrij om hier antwoord op te geven. Tot nu toe voeg je bagger weinig toe aan het topic buiten wat ''loze'' woorden zo nu en dan.
pi_78594960
quote:
Op maandag 1 maart 2010 16:10 schreef Vincentkemper het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, voel jezelf zo vrij om hier antwoord op te geven. Tot nu toe voeg je bagger weinig toe aan het topic buiten wat ''loze'' woorden zo nu en dan.
Herhaling van zetten, zoals te verwachten was
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_78595035
quote:
Op maandag 1 maart 2010 16:12 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Herhaling van zetten, zoals te verwachten was
Ik heb duidelijk mijn mening hier gegeven in het topic? Dus laat nu maar eens horen hoe jij de ontwikkelingen op de markt ziet?
pi_78595502
quote:
Op maandag 1 maart 2010 16:12 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Herhaling van zetten, zoals te verwachten was
volgens mij zijn er tig argumenten gegeven waarom de prijzen zullen dalen, ik heb helaas geen enkel argument gevonden waarom de prijzen zullen stijgen.
  maandag 1 maart 2010 @ 16:26:27 #80
292331 Henktay
ik hou van tee
pi_78595557
quote:
Voor wie het nog niet weet, de afschaffing van de aftrek van hypotheekrente is allang begonnen. Vanaf 1997 is alleen de rente aftrekbaar van een schuld die is aangewend voor de koop, verbetering of onderhoud van de eigen woning. In 2001 is de renteaftrek in looptijd beperkt tot maximaal 30 jaar. En in 2004 werd de renteaftrek nog verder beperkt door de bijleenregeling.

Die regeling bepaalt dat u fiscaal gedwongen wordt de overwaarde van de oude woning aan te wenden voor de aankoop van de nieuwe woning. Doet u dat niet, dan is de rente over dat deel van de schuld niet van het inkomen in box 1 aftrekbaar.

Stel u heeft een woning met een waarde van ¤250.000 met een hypotheek van ¤100.000. U bent van plan een nieuwe woning te kopen van ¤325.000. U moet dan de overwaarde van de oude woning (¤150.000) als eigen middelen gebruiken voor betaling van de koopsom. De maximale schuld waarvan de rente in box 1 aftrekbaar is wordt dan ¤175.000 (¤325.000 – ¤150.000). Leent u desondanks meer, dan is de rente over dat deel niet in box 1 aftrekbaar. Er wás een uitzondering: voor mensen die goedkoper gingen wonen.

Stel dat u de woning uit het voorbeeld na verloop van tijd voor ¤325.000 verkoopt en vervolgens een goedkoper huis terugkoopt van ¤250.000. Volgens de bijleenregeling heeft u een overwaarde in de oude woning van ¤150.000. Dat zou inhouden dat je maximaal ¤100.000 met in box 1 aftrekbare rente mag lenen. Met behulp van de goedkoper wonen regeling was het echter mogelijk de oude schuld mee te nemen tot maximaal de aankoopprijs van de nieuwe woning. In dit voorbeeld zou u dus een schuld van ¤175.000 mogen houden, waarvan de rente volledig aftrekbaar is. Met de ¤75.000 aan overwaarde die beschikbaar komt, kon u bijvoorbeeld het pensioen aanvullen. Vanaf 1 januari 2010 is dit niet meer mogelijk.
De overheid laat met deze wijziging zo kort na de invoering zien dat de houdbaarheidsdatum van wetgeving niet erg lang is.
De les: voor uw financiële planning moet u rekening houden met het onverwachte.
Reken uzelf niet rijk met de hypotheekrenteaftrek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')