FOK!forum / Culinesse à gogo / Authentiek Indiaas eten in Nederland?
Isegrimzaterdag 20 februari 2010 @ 11:13
Na een weekje in Dubai, waar bijna de helft van de bevolking Indiaas is en waar dus veel Indiase restaurants zijn (waar je de enige niet-Indiase gast bent), verlang ik er weer naar: écht Indiaas eten. En dus niet westers-Indiaas eten. Ik heb in Nederland nog geen restaurant gevonden waar Indiaas-Indiaas eten wordt geserveerd in plaats van Europees / Brits-Indiaas. Geen enkel restaurant dat echte Indiase sweets zoals rasgulla, burfi, gulab jamun als dessert serveert. Nergens hebben ze idli's, puri's, uppma. Bijna geen restaurant gebruikt echte ghee voor het bereiden van de maaltijden.

De meeste Indiase restaurants in Nederland zijn hetzelfde als de meeste Turkse of Griekse restaurants in Nederland: het is allemaal best lekker, maar ze serveren allemaal exact dezelfde gerechten en het is grotendeels afgestemd op de westerling. Het ene Indiase restaurant is het andere Indiase restaurant.

Zijn er hier mensen die Indiase restaurants in Nederland kennen die wél authentiek Indiaas voedsel serveren?

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_cuisine





Tazar_Yootzaterdag 20 februari 2010 @ 11:14
Tvp
Tahitizaterdag 20 februari 2010 @ 11:18
Nodig jezelf eens uit bij een Hindoestaanse bruiloft
Isegrimzaterdag 20 februari 2010 @ 11:19
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:18 schreef Tahiti het volgende:
Nodig jezelf eens uit bij een Hindoestaanse bruiloft
De meeste hindoestanen die ik ken komen uit Suriname. En hoewel Surinaams eten ook niet te versmaden is, is dat nou net niet waarnaar ik op zoek was.
54cmzaterdag 20 februari 2010 @ 11:24
tvp
Isegrimzaterdag 20 februari 2010 @ 11:31
Blijkbaar ben ik niet de enige die hiernaar op zoek is, getuige de TVP's.
Tahitizaterdag 20 februari 2010 @ 11:54
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:

http://www.mayur.nl/index_flash.html

En smaakte toen prima Of het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Isegrimzaterdag 20 februari 2010 @ 11:57
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:

http://www.mayur.nl/index_flash.html

En smaakte toen prima Of het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Een snelle blik op de menukaart leert dat ze in elk geval wel wat authentieke gerechten op de kaart hebben, zelfs gulab jamuns en kheer.
vaagselzaterdag 20 februari 2010 @ 12:40
http://www.moghul.nl/

Ben geen expert op het gebied van de Indiase keuken maar het komt zeer authentiek (eten, bediening en intrichting) over.
Oblivionzaterdag 20 februari 2010 @ 12:54
Mijn vader is een fervente Indiaas eter en die is gek van deze toko: http://www.tajmahal.nl/menukaart.asp
Ze hebben waarschijnlijk niet alles wat je zoekt, maar de baas van het restaurant kan je gewoon opbellen en vragen of het gemaakt kan worden, weet ik zeker, geschikte kerel is dat.
Duderellazaterdag 20 februari 2010 @ 12:55
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 12:40 schreef vaagsel het volgende:
http://www.moghul.nl/

Ben geen expert op het gebied van de Indiase keuken maar het komt zeer authentiek (eten, bediening en intrichting) over.
Mijn favoriet

Geen idee of dit authentiek is Ise, maar ik geloof dat ze dat wel van harte nastreven. In elk geval is alles loeivers en is de vindaloo loeiheet.
_Ophelia_zaterdag 20 februari 2010 @ 13:03
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:31 schreef Isegrim het volgende:
Blijkbaar ben ik niet de enige die hiernaar op zoek is, getuige de TVP's.
Je bent zeker niet de enige
HenkPietKlaasWimzaterdag 20 februari 2010 @ 13:34
Himalayan in Den Haag hoef je niet te proberen. Die hadden niet eens Chana Masala.
Lienekienzaterdag 20 februari 2010 @ 15:21
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
helldeskrzaterdag 20 februari 2010 @ 15:51
nog een tvp
Tahitizaterdag 20 februari 2010 @ 16:12
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
1 miljard inwoners dus ook 1 miljard smaken, echt "typisch / authentiek" indiaas eten bestaat er ook niet echt.
Isegrimzaterdag 20 februari 2010 @ 17:58
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
De Indiase keuken kent enorme regionale verschillen, uiteraard, maar daarom zijn er nog wel dingen die authentiek Indiaas zijn. Vindaloo is dat bijvoorbeeld niet, da's geloof ik een Britse Portugese uitvinding.

[ Bericht 1% gewijzigd door Isegrim op 20-02-2010 23:16:07 ]
oekezondag 21 februari 2010 @ 20:09
Je hebt helemaal gelijk Isegrim, het is heel moeilijk te vinden.
Maar deze komt best in de buurt: Dosa Restaurant
Ze hebben dosa's en vada's!
Helaas geen idli, en ik kan verdorie ook nooit ergens lekkere paneer tikka masala vinden,
maar goed, we hebben hier heerlijk gegeten.
DutchieBrezondag 21 februari 2010 @ 20:13
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal

Goed te doen daar Aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Isegrimmaandag 22 februari 2010 @ 08:29
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:09 schreef oeke het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Isegrim, het is heel moeilijk te vinden.
Maar deze komt best in de buurt: Dosa Restaurant
Ze hebben dosa's en vada's!
Helaas geen idli, en ik kan verdorie ook nooit ergens lekkere paneer tikka masala vinden,
maar goed, we hebben hier heerlijk gegeten.
Kaart ziet er goed uit. Mis alleen de mango-lassi. Maar die kunnen ze op verzoek vast wel maken.
Isegrimmaandag 22 februari 2010 @ 08:29
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal

Goed te doen daar Aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.
dalaiblamamaandag 22 februari 2010 @ 08:45
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 12:54 schreef Oblivion het volgende:
Mijn vader is een fervente Indiaas eter en die is gek van deze toko: http://www.tajmahal.nl/menukaart.asp
Ze hebben waarschijnlijk niet alles wat je zoekt, maar de baas van het restaurant kan je gewoon opbellen en vragen of het gemaakt kan worden, weet ik zeker, geschikte kerel is dat.
Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendin

En ja, ze maken alles voor je. Menukaart is wel aangepast, maar ze eten zelf ook in het restaurant en maken ook authentieke gerechten. Lekker hoor!
Oblivionmaandag 22 februari 2010 @ 11:05
quote:
Op maandag 22 februari 2010 08:45 schreef dalaiblama het volgende:

[..]

Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendin

En ja, ze maken alles voor je. Menukaart is wel aangepast, maar ze eten zelf ook in het restaurant en maken ook authentieke gerechten. Lekker hoor!
Oh ik mis het zo!
Wij woonde vroeger in de Betuwe en het werd daar gewoon gehaald!
Nergens anders!

Moet er toch weer eens naar toe...
Oblivionmaandag 22 februari 2010 @ 11:06
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal

Goed te doen daar Aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Deze lijkt qua smaak inderdaad het dichst bij Utrecht te komen.
Heb daar wel eens gegeten. Ook heerlijk!
Beelzebufomaandag 22 februari 2010 @ 11:12
Eetlustopwekkend Topic. (ofwel: tvp)

Mijn ervaring met Indiaas eten(in Nederland) is uitsluitend bij 'Ghandi' op het Damrak in Amsterdam. Daar komen redelijk veel Indiaas uitziende mensen. Maar of ik als westerling dan hetzelfde te eten krijg weet ik niet.

Mocht je ooit op vakantie gaan naar nepal, dan staat 'Third Eye' in Kathmandu hoog aangeschreven.
RobinOokmaandag 22 februari 2010 @ 12:44
quote:
Op maandag 22 februari 2010 08:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.
Lekker dichtbij.
Isegrimmaandag 22 februari 2010 @ 13:57
quote:
Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.
Lekker dichtbij.
Ik heb er zelf nog nooit gegeten, hoor, ga puur op de kaart af.
RobinOokmaandag 22 februari 2010 @ 13:59
Oooooooooh. Hm.
Isegrimmaandag 22 februari 2010 @ 14:04
Ik laat het je weten als ik er ben geweest. Hoor ook goede dingen over Curry's.
RobinOokmaandag 22 februari 2010 @ 14:34
Okay!
LeeHarveyOswaldmaandag 22 februari 2010 @ 15:25
quote:
Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.
Lekker dichtbij.
Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?
z80maandag 22 februari 2010 @ 15:38
lekker, ik doe mee
Beelzebufomaandag 22 februari 2010 @ 15:45
quote:
Op maandag 22 februari 2010 15:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?
Isegrimmaandag 22 februari 2010 @ 17:45
Dat lijkt me een uitstekende meet. Maar dan vind ik dat wij eerst even proefondervindelijk moeten gaan vaststellen welk restaurant onze klandizie het meeste waard is.
Perruchedinsdag 23 februari 2010 @ 23:00
ik wil morgen indiaas eten
(TVP)
MiestOrwoensdag 24 februari 2010 @ 02:43
Ik ben zelf een paar weken terug bij Curry's in Rotterdam geweest.
Leuke zaak en t eten was goed, flink op smaak, had de 1-na-heetste curry genomen, en ik kan flink wat hebben, maar dit zat in het topsegment qua spicy voor mij, wel erg smaakvol!

Of het authentiek is weet ik niet, wel lekker en niet duur!
Perruchewoensdag 24 februari 2010 @ 14:37
die Curry's ziet er goed uit, en niet eens duur! Deze of volgende week eens even met een bezoekje vereren
LeeHarveyOswaldwoensdag 24 februari 2010 @ 14:38
Ik heb een keer bij curry's gegeten en dat beviel goed
Hikwoensdag 24 februari 2010 @ 17:04
Leuk! Ik ben dol op Indiaas. Heb er niet veel verstand van eigenlijk dus kan slecht beoordelen wat goed is of niet. Vorige week hier eten gehaald: http://www.restaurant-namaskar.nl/ (Utrecht) Was wel lekker en zat stampvol Indiërs wat soms wel een goed teken is van de authenticiteit; al kan ik dat zelf dus niet beoordelen. Recenties online zijn wel gemixt trouwens.
Isegrimwoensdag 24 februari 2010 @ 18:33
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 17:04 schreef Hik het volgende:
Leuk! Ik ben dol op Indiaas. Heb er niet veel verstand van eigenlijk dus kan slecht beoordelen wat goed is of niet. Vorige week hier eten gehaald: http://www.restaurant-namaskar.nl/ (Utrecht) Was wel lekker en zat stampvol Indiërs wat soms wel een goed teken is van de authenticiteit; al kan ik dat zelf dus niet beoordelen. Recenties online zijn wel gemixt trouwens.
Ze noemen hun pulao (pilav) 'pillow'. Veel keus, sommige dingen authentiek, sommige dingen typisch westers-Indiaas.

Blijf het jammer vinden dat ze bijna nergens Indiase sweets verkopen. Daar zitten zoveel lekkere dingen bij.

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_sweets
Olewoensdag 24 februari 2010 @ 19:18
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:

http://www.mayur.nl/index_flash.html

En smaakte toen prima Of het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Ik zie daar in elk geval vaak hele Indiase families naar binnen gaan.
Isegrimwoensdag 24 februari 2010 @ 21:16
Wij zitten -as we speak- bij Zainab Roshni Mahal. Best lekker, maar niet echt authentiek. Chutney komt uit een potje, kikkererwten uit een blik, geen gerechten met paneer en er wordt geen ghee gebruikt. Geen slecht eten, maar niets bijzonders.
JuiceJuicewoensdag 24 februari 2010 @ 21:17
www.indian-touch.nl
Isegrimwoensdag 24 februari 2010 @ 21:23
Maar voor een lopend buffet van 14,50 mag je misschien ook niet veel meer verwachten.
LeeHarveyOswaldwoensdag 24 februari 2010 @ 21:53
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 21:16 schreef Isegrim het volgende:
Wij zitten -as we speak- bij Zainab Roshni Mahal. Best lekker, maar niet echt authentiek. Chutney komt uit een potje, kikkererwten uit een blik, geen gerechten met paneer en er wordt geen ghee gebruikt. Geen slecht eten, maar niets bijzonders.
Maar wel erg lekker, je herkend nog de smaak van de kruiden in de gerechten, het eten was zeker wel goed (hoewel niet volledig authentiek ).

Wijn niet op, maar maar 10 euro de fles
RobinOokwoensdag 24 februari 2010 @ 22:04
Nou, misschien toch handig als ik eens geen zin heb om te koken, maar ook niet om veel geld uit te geven.
Isegrimwoensdag 24 februari 2010 @ 22:09
Het was verder prima te eten hoor, maar niet helemaal waar ik naar op zoek was zeg maar.
LeeHarveyOswalddonderdag 25 februari 2010 @ 00:11
En goedkoop was het zeker. Je vraagt je haast af hoe ze het doen voor het geld. 2 maal buffet, 4 mangolassi en een amaretto voor 42 euro.
Aartidonderdag 25 februari 2010 @ 10:15
In Amsterdam haal ik altijd mijn indiaas eten bij Mother India
Ter Haarstraat 14
1053 LJ Amsterdam, Netherlands
020 6160990


Het is een soort snackbar (je kunt er wel zitten eten, maar echt super is het niet), en het komt qua smaak het dichtst bij indiaas eten uit india (voor zover ik het in nederland heb geproefd). Op aanvraag kun je het pittiger laten klaar maken, ik krijg altijd de desi-versie van de eigenaar
Flurrydonderdag 25 februari 2010 @ 17:59
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 10:15 schreef Aarti het volgende:
In Amsterdam haal ik altijd mijn indiaas eten bij Mother India
Ter Haarstraat 14
1053 LJ Amsterdam, Netherlands
020 6160990


Het is een soort snackbar (je kunt er wel zitten eten, maar echt super is het niet), en het komt qua smaak het dichtst bij indiaas eten uit india (voor zover ik het in nederland heb geproefd). Op aanvraag kun je het pittiger laten klaar maken, ik krijg altijd de desi-versie van de eigenaar
Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te janken

Wel écht lekker trouwens! Zal het binnenkort nog eens proberen - kijken of ik er al wat aan gewend ben inmiddels
Aartidonderdag 25 februari 2010 @ 19:36
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 17:59 schreef Flurry het volgende:

[..]

Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te janken

Wel écht lekker trouwens! Zal het binnenkort nog eens proberen - kijken of ik er al wat aan gewend ben inmiddels
Ik had de hete versie van Tandoori kip, die was behoorlijk spicey
Isegrimzondag 7 maart 2010 @ 19:38
Ontdekking gedaan.

Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.

Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.

Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.

[ Bericht 12% gewijzigd door Isegrim op 07-03-2010 20:36:57 ]
Duderellamaandag 8 maart 2010 @ 00:49
quote:
Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.

Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.

Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.

Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
O jee, daar hebben ze ook zuurgoed dat je eens moet proberen.

Er was één reden waarom ik níet weg wilde uit de randstad.
Isegrimmaandag 8 maart 2010 @ 08:16
Zuurgoed? Wasda?

Oh, ze verkopen daar trouwens ook verse paneer.
n0amaandag 8 maart 2010 @ 09:23
quote:
Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.

Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.

Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.

Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
motorbloempjemaandag 8 maart 2010 @ 09:35
iemand nog een tip voor Nijmegen e.o.?

Indiaas
Isegrimmaandag 8 maart 2010 @ 11:44
quote:
Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:

[..]

Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Daar ga ik zeker even naartoe.
HenkPietKlaasWimmaandag 8 maart 2010 @ 20:10
quote:
Op maandag 8 maart 2010 08:16 schreef Isegrim het volgende:
Zuurgoed? Wasda?
Pickles misschien?
quote:
Oh, ze verkopen daar trouwens ook verse paneer.
Oew! Lekker! Dan ga ik zeker een keer langs. Palak Paneer.
Theoria_Colorummaandag 8 maart 2010 @ 20:11
Pietverdrietmaandag 8 maart 2010 @ 20:12
MeeLeesPost
Isegrimmaandag 8 maart 2010 @ 21:47
Hotdogs komen niet uit India.

Als ik tijd heb, ga ik morgen even aan de Vierambachtstraat kijken. En anders doe ik dat vrijdag.
Duderellamaandag 8 maart 2010 @ 21:47
quote:
Op maandag 8 maart 2010 08:16 schreef Isegrim het volgende:
Zuurgoed? Wasda?


Surinaamse ingemaakte lekkernij.
Isegrimmaandag 8 maart 2010 @ 21:50
quote:
Op maandag 8 maart 2010 21:47 schreef Duderella het volgende:

[..]

Surinaamse ingemaakte lekkernij.
Okee, dat ken ik niet. Qua Suri-food houdt het bij mij op bij roti.
Pietverdrietmaandag 8 maart 2010 @ 21:51
Ik mis de Surinaamse keuken erg, ging altijd lekker surinaams eten in de Bijlmer toen ik daar nog in de buurt werkte.
Theoria_Colorummaandag 8 maart 2010 @ 21:57
quote:
Op maandag 8 maart 2010 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Hotdogs komen niet uit India.

Als ik tijd heb, ga ik morgen even aan de Vierambachtstraat kijken. En anders doe ik dat vrijdag.
Kom op zeg, een Indiase hotdog!

LeeHarveyOswalddinsdag 9 maart 2010 @ 00:24
Isegrim gaat morgen linzensoep voor mij maken
Overigens de tweede keer in een half jaar dat ze gaat koken
Isegrimdinsdag 9 maart 2010 @ 00:25
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 00:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Isegrim gaat morgen linzensoep voor mij maken
Overigens de tweede keer in een half jaar dat ze gaat koken


Niet alleen linzensoep, maar ook http://www.monsoonspice.c(...)-masala-recipes.html

Morgen in elk geval in mijn huis authentiek Indiaas eten.
Duderelladinsdag 9 maart 2010 @ 01:08
quote:
Op maandag 8 maart 2010 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik mis de Surinaamse keuken erg, ging altijd lekker surinaams eten in de Bijlmer toen ik daar nog in de buurt werkte.
Tjemig, dat mis ik hier in Groningen ook. Ik ben dól op de rijke Surinaamse keuken.
In Rotterdam was er prima aan te komen (daar zaten een paar echt goede Surinaamse restaurants) , in Den Haag in mindere mate. In Groningen hebben we wel zalige bara gevonden, maar dat is het dan ook.

Oh dit is off topic.
Maar ik denk dat TS ook erg van de Surinaamse keuken zou houden.
Isegrimdinsdag 9 maart 2010 @ 11:53
Ongetwijfeld, al was het maar omdat veel Surinaamse gerechten bewerkingen van Indiase gerechten zijn.
Duderelladinsdag 9 maart 2010 @ 12:07
Nou, het proeft beduidend anders hoor.

Maar lekker scherp kennen beide keukens wel.
Isegrimdinsdag 9 maart 2010 @ 12:31
Ja, het is een heel andere keuken, maar veel Surinaams-hindoestaanse gerechten kennen hun oorsprong in India. Zo ook de roti: http://nl.wikipedia.org/wiki/Roti_(gerecht)

Al lijkt een rotipannenkoek in de verste verte niet op een chapati.
FP128dinsdag 9 maart 2010 @ 13:49
TT = authentiek indiaas eten?

Madras hier in Amsterdam
Aartidinsdag 9 maart 2010 @ 13:51
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Ja, het is een heel andere keuken, maar veel Surinaams-hindoestaanse gerechten kennen hun oorsprong in India. Zo ook de roti: http://nl.wikipedia.org/wiki/Roti_(gerecht)

Al lijkt een rotipannenkoek in de verste verte niet op een chapati.
in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.
Isegrimdinsdag 9 maart 2010 @ 14:09
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 13:51 schreef Aarti het volgende:

[..]

in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.
Ik doelde ook meer op de tekst in Wikipedia. Daar staat dat roti hetzelfde is als chapati.
Knipdinsdag 9 maart 2010 @ 23:28
Balraj op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Ik vind het echt lekker daar. Authentiek Indiaas eten hoeft overigens niet echt lekker te zijn. Ik heb in India op plaatsen gegeten die toch behoorlijk minder waren (en waar ook ontzettend gore toiletten waren, ook typisch Indiaas).
Isegrimwoensdag 10 maart 2010 @ 20:18
quote:
Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:

[..]

Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
LeeHarveyOswaldwoensdag 10 maart 2010 @ 20:22
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Ik vond jouw butter chicken niet te zoet, maar juist erg lekker (Ben ik wel een enorme zoetekauw). Chicken Madras mocht wat pittiger. Maar ik denk dat als we de volgende keer andersom bestellen, we erg tevreden zijn
Dandilionwoensdag 10 maart 2010 @ 20:48
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
moet ik ook maar eens langs gaan.. vriendlief, Engelsman enhij mist indiaans eten heel erg!
hij is verzot op vindaloo (extra heet), we bestellen meestal bij light of india (Goudsesingel)
n0adonderdag 11 maart 2010 @ 09:38
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Beelzebufodonderdag 11 maart 2010 @ 11:24
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Als je niet van (verse) koriander houdt, dan kan je beter wegblijven uit de Indiase keuken. Overigens kan ik uit ervaring vertellen dat de smaak van koriander vrij snel went en dat je daarna niet meer zonder wilt.
RobinOokdonderdag 11 maart 2010 @ 12:03
Sangam Tandoori & Sweets bij jullie bekend? Die zit ook op de vierambachtsstraat, maar dan op 9b. Mij ooit aangeraden, maar eigenlijk beviel het me niet zo. Wel goede kwaliteit, maar de smaak viel me toen tegen. En tsja, op de een of andere manier komt het er dan niet meer van om er nog eens wat te halen.
Isegrimdonderdag 11 maart 2010 @ 12:50
I
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Indiaas eten zonder cilantro? Dat is echt onbestaanbaar.

Korianderpoeder wel okay? Ik heb eergister deze heerlijke curry gemaakt: http://www.monsoonspice.c(...)-masala-recipes.html
Isegrimdonderdag 11 maart 2010 @ 12:51
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 12:03 schreef RobinOok het volgende:
Sangam Tandoori & Sweets bij jullie bekend? Die zit ook op de vierambachtsstraat, maar dan op 9b. Mij ooit aangeraden, maar eigenlijk beviel het me niet zo. Wel goede kwaliteit, maar de smaak viel me toen tegen. En tsja, op de een of andere manier komt het er dan niet meer van om er nog eens wat te halen.
Nee, niet bekend. Nog niet.
n0adonderdag 11 maart 2010 @ 13:33
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 12:50 schreef Isegrim het volgende:
I
[..]

Indiaas eten zonder cilantro? Dat is echt onbestaanbaar.

Korianderpoeder wel okay? Ik heb eergister deze heerlijke curry gemaakt: http://www.monsoonspice.c(...)-masala-recipes.html
Poeder geen moeite mee. Bij verse moet er wel heel weinig in zitten wil ik het niet uitspugen. Helaas hoor ik bij de mensen die niet van koriander houden.
Isegrimdonderdag 11 maart 2010 @ 14:48
Ik ben er echt dol op.
mjandonderdag 11 maart 2010 @ 14:56
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er echt dol op.
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
RobinOokdonderdag 11 maart 2010 @ 15:07
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er echt dol op.
Ik ook!
Heb het ook meestal wel in huis. Heeeeeeerlijk.

Ik kan me niet herinneren of ik het heb "leren" eten, maar weet wel dat mijn ouders het tot een paar jaar terug ook maar niks vonden en het nu ook heerlijk vinden.
Beelzebufodonderdag 11 maart 2010 @ 15:08
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:

[..]

Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.
Nembrionicdonderdag 11 maart 2010 @ 15:10
KEIHARDE TVP
Pietverdrietdonderdag 11 maart 2010 @ 15:14
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Nembrionicdonderdag 11 maart 2010 @ 15:16
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Waarom vraag je je dat bij verse koriander wel af maar bij andere dingen niet?
Isegrimdonderdag 11 maart 2010 @ 15:46
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:

[..]

Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
Ik weet het eigenlijk niet. Het heeft een erg sterke smaak maar ik vind die eigenlijk wel heel lekker.
mjandonderdag 11 maart 2010 @ 20:53
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me niet herinneren of ik het heb "leren" eten, maar weet wel dat mijn ouders het tot een paar jaar terug ook maar niks vonden en het nu ook heerlijk vinden.
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 15:08 schreef Beelzebufo het volgende:
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.
Dan blijf ik gewoon stug volhouden!
Idlerdonderdag 11 maart 2010 @ 21:47
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Wiki says:

Smaak

Zoals hierboven al aangeven is er een groot verschil in de smaak van de bladeren en de zaden. De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.
n0avrijdag 12 maart 2010 @ 09:41
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 21:47 schreef Idler het volgende:

[..]

Wiki says:

Smaak

Zoals hierboven al aangeven is er een groot verschil in de smaak van de bladeren en de zaden. De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.
Ik zal dat laatste wel hebben. Normaal gesproken als ik iets niet lust van krijg ik het nog wel weg. Koriander is voor mij beyond niet lekker vinden.

OT, dan moet ik Indiaas maar naast me neer leggen of het zelf maken.
Isegrimvrijdag 12 maart 2010 @ 09:49
Er zijn echt zat gerechten zonder (al zit er dan meestal wel gemalen korianderzaad in). En je kunt het ook weglaten, al is het wel een vrij essentieel ingrediënt in de Indiase keuken.
mjanvrijdag 12 maart 2010 @ 09:54
Gemalen korianderzaad is het probleem niet, dat smaakt echt compleet anders (lekker!)
Seven.vrijdag 12 maart 2010 @ 10:05
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
Nembrionicvrijdag 12 maart 2010 @ 10:18
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
Papadums:

Isegrimvrijdag 12 maart 2010 @ 13:56
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
Bedoel je mithai/sweets?

Wikipedia heeft een lijst: http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_sweets
Isegrimzaterdag 13 maart 2010 @ 15:44
Ik ben maar weer gewoon zelf Indiaas gaan koken, schiet toch niet echt op met die Indiase restaurants. Vanavond dal makhani (boterige soep van zwarte linzen), besan ka cheela (pannenkoeken van kikkererwtenmeel) en chana masala (kikkererwtencurry). Bij de pannenkoeken kokosraita en brinjal (aubergine) relish.
AMAR420dinsdag 15 februari 2011 @ 15:14
lekker
Nembrionicdinsdag 15 februari 2011 @ 16:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 15:14 schreef AMAR420 het volgende:
lekker
tips? :P
AMAR420dinsdag 15 februari 2011 @ 18:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 16:15 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

tips? :P
In Amsterdam zitten lekkere restaurantjes.
Beelzebufowoensdag 16 februari 2011 @ 16:08
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 18:07 schreef AMAR420 het volgende:

[..]

In Amsterdam zitten lekkere restaurantjes.
Er is een verschil tussen 'lekker' en 'authentiek'.

Neem een restaurant als 'Ghandi' op het Damrak (zit nogal verstopt achter een duister steegje dat naar een 'sauna' :') :') :') leidt...)

Gezien het grote aantal indiaase mensen dat hier eet denk ik dat het redelijk authentiek is. Daarnaast vermoed ik echter ook dat het eten aangepast wordt voor de nederlandse bezoeker.

Ik ben nooit in India geweest, wel in Nepal waar ik in Katmandu bij 'Third Eye' gegeten heb wat doorgaat voor hét indiase restaurant. Was in mij herinnering toch allemaal nét wat kruidiger, nét wat pittiger dan hier.
motorbloempjewoensdag 16 februari 2011 @ 16:14
heb laatste in Nijmegen bij 'Indian Way' gegeten, vlakbij Kelfkensbos, dat was smakelijk. Of het authentiek is weet ik niet :)
Aetherdonderdag 17 februari 2011 @ 12:53
Iemand ervaring met India Palace in Haarlem?
sita55donderdag 17 februari 2011 @ 16:15
quote:
5s.gif Op donderdag 17 februari 2011 12:53 schreef Aether het volgende:
Iemand ervaring met India Palace in Haarlem?
Ik vind het lekker eten daar, kwam daar vaak (en ik ben hindoestaans). Al ben ik daar nu een hele tijd niet meer geweest.
chocolateloverdonderdag 17 februari 2011 @ 17:11
we hebben niet veel in venlo maar we hebben hier wel een indiaas restaurant, Sittar. Hebben veel gerechten zoals Dosa, Amsterdam, die ook op de menukaart heeft. Lekker man, wordt weer eens tijd trouwens.
Isegrimdonderdag 17 februari 2011 @ 18:33
idli-coconut-chutney.jpg

Wat zou ik graag weer eens idli's als ontbijt eten! O+
Blurred86donderdag 17 februari 2011 @ 20:01
http://www.sri-ganesh.nl/ in eindhoven, ben nog nooit in India geweest maar iedere keer dat ik er ben geweest zat het vol Indiërs dus ik denk dat het best authentiek is. Afschuwelijk kitscherige inrichting maar het is érg goedkoop en echt heel lekker :9
Isegrimdonderdag 17 februari 2011 @ 20:04
quote:
14s.gif Op donderdag 17 februari 2011 20:01 schreef Blurred86 het volgende:
http://www.sri-ganesh.nl/ in eindhoven, ben nog nooit in India geweest maar iedere keer dat ik er ben geweest zat het vol Indiërs dus ik denk dat het best authentiek is. Afschuwelijk kitscherige inrichting maar het is érg goedkoop en echt heel lekker :9
Die hèbben idli's. :D
Blurred86donderdag 17 februari 2011 @ 20:06
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 20:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die hèbben idli's. :D
haha ja! van de meeste dingen die ze op de kaart hebben staan heb ik geen idee wat het is (en de beschrijvingen zijn niet heel duidelijk :P) maar ze leggen graag uit wat het is allemaal en alles dat ik tot nu toe geprobeerd heb was lekker!
Isegrimdonderdag 17 februari 2011 @ 20:09
http://www.iens.nl/restau(...)nt-maharani/recensie

Klinkt goed. We reden er een keer langs en vonden het er goed uitzien, maar we hadden toen geen tijd. Misschien binnenkort proberen.
LeeHarveyOswalddonderdag 17 februari 2011 @ 20:23
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 20:09 schreef Isegrim het volgende:
http://www.iens.nl/restau(...)nt-maharani/recensie

Klinkt goed. We reden er een keer langs en vonden het er goed uitzien, maar we hadden toen geen tijd. Misschien binnenkort proberen.
Omdat we opweg waren naar de IKEA, om daar te eten :X
Isegrimdonderdag 17 februari 2011 @ 20:24
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 20:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Omdat we opweg waren naar de IKEA, om daar te eten :X
Voornamelijk om daar spullen te halen. :{
AMAR420dinsdag 15 maart 2011 @ 20:23
nice
Farenjidinsdag 15 maart 2011 @ 20:42
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 17:58 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De Indiase keuken kent enorme regionale verschillen, uiteraard, maar daarom zijn er nog wel dingen die authentiek Indiaas zijn. Vindaloo is dat bijvoorbeeld niet, da's geloof ik een Britse Portugese uitvinding. :)
Vindaloo is authentiek Goan en dus wel indiaas, maar die bekverbrandende zooi die je hier voorgeschoteld krijgt als zijnde vindaloo heeft er niks mee te maken.
AMAR420dinsdag 15 maart 2011 @ 20:52
Vindaloo heeft Portugese roots. Vino D'Aloo
Isegrimdinsdag 15 maart 2011 @ 22:33
Rond december naar Sri Lanka, alwaar ze veel Zuid-Indiaas eten hebben. O+
AMAR420woensdag 16 maart 2011 @ 01:23
lekker pittig
golferwoensdag 16 maart 2011 @ 01:44
In het kader van dit topic is [TV TIP] Gordon’s Great Escape dinsdag 22.30 RTL4. misschien ook wel een aanrader.
Veel authentieker zie je het niet.
Isegrimwoensdag 16 maart 2011 @ 08:38
Ja, heb 'm gezien, erg leuk!
Isegrimwoensdag 16 maart 2011 @ 08:39
Oh, ik dacht dat elke aflevering een ander land was, maar het is allemaal India. _O_ Geweldig!
golferdonderdag 24 maart 2011 @ 22:24
Zaterdag a.s. gaan wij dus voor onze eerste Indiase eetervaring naar http://www.jaibharat.nl/ in Haarlem.
Op Iens vrij veel lovende recensies gelezen. Ben benieuwd.
RobinOokdonderdag 24 maart 2011 @ 22:48
quote:
14s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:24 schreef golfer het volgende:
onze eerste Indiase eetervaring
Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?
Isegrimdonderdag 24 maart 2011 @ 22:51
:D
golferdonderdag 24 maart 2011 @ 22:55
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:48 schreef RobinOok het volgende:

Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?
Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben. :@
RobinOokdonderdag 24 maart 2011 @ 23:14
Oooh, zeg dat dan.
Aartivrijdag 25 maart 2011 @ 10:12
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben. :@
Wat leuk, ik kijk uit naar jullie review :)
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 15:30
Vanavond maak ik zelf authentiek Indiaas eten. :6 Gobi Aloo Bhaji (in ghee gefrituurde aardappel en bloemkool in een yoghurtsaus).
Ausputzertzondag 27 maart 2011 @ 15:32
Westerlingen die na een weekje Dubai denken enig benul van echt Indiaas voedsel te hebben. :')
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 15:34
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:32 schreef Ausputzert het volgende:
Westerlingen die na een weekje Dubai denken enig benul van echt Indiaas voedsel te hebben. :')
Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Farenjizondag 27 maart 2011 @ 15:44
quote:
3s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
:D die zit!

Ik wil binnenkort een keer palak paneer maken, een van mijn favoriete gerechten. 't Is op zich een simpel recept maar alles bij elkaar toch nog wel erg bewerkelijk; ik heb alle kruiden wel in huis maar ik wil alles zelf maken, dus paneer maken, naanbrood bakken, en dan moet je natuurlijk ook de ghee zelf maken vind ik. Wel een leuk project. Ik heb het een keer in India gemaakt maar dat was met kant en klare paneer en met chapatti en rijst ipv naan, wat ik toch net iets minder vind.
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 15:47
Hmja, meneer is ook meteen uitgetrolld geloof ik. :')

Ghee is echt makkelijk te maken, heb net van anderhalve kg boter een nieuwe batch gemaakt (echt net, kwartier geleden was het klaar :D). Het duurt alleen lang.

Paneer vind ik lastig, eigenlijk wil het alleen écht goed met lekkere volvette melk zó van de koe, maar ja, dat verkopen ze niet echt in Rotterdam. :')

Ik heb nu meikaas gekocht om daar eens mee te experimenteren. Komt in de buurt van paneer, maar ik weet niet of het net als paneer niet smelt wanneer je het bakt of frituurt. Ga vanavond één blokje testen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Isegrim op 27-03-2011 20:18:28 ]
sita55zondag 27 maart 2011 @ 17:08
quote:
3s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

.. ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'? :)
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 19:56
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:08 schreef sita55 het volgende:

[..]

Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'? :)
Boek heb ik er meestal niet meer bij, maar ik ken het wel. :Y Heb hier drie kookboeken van Kurma dasa staan, maar die bestaan ook voor een deel uit niet-Indiase gerechten.
Blueszondag 27 maart 2011 @ 20:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 10:12 schreef Aarti het volgende:

Wat leuk, ik kijk uit naar jullie review :)
Al gezien?

Die kaas Isegrim, waar maken ze die van weet jij dat?
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 20:14
Paneer? Melk. :) Men neme goed vette melk, liefst zo van de koe. Koken en als het kookt, citroensap of wei toevoegen. Melk schift. Door kaasdoek gooien en dan hangen of persen, afhankelijk van hoe hard/zacht je het wilt hebben. Geweldig spul, heerlijke textuur en je kunt het frituren, want het smelt niet. :)

En dan nu ff de recensie lezen. :)
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 20:18
Klinkt als een okay restaurant. Positief punt: geen absurd kitscherige inrichting zoals de meeste Indiase restaurants. :)
Aartizondag 27 maart 2011 @ 22:46
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 20:09 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Al gezien?

Die kaas Isegrim, waar maken ze die van weet jij dat?
Ziet er oke uit, niet bijzonder. 6 stukjes lamsvlees is wel weinig :D
Aartizondag 27 maart 2011 @ 22:47
@Isegrim; heb je de meikaas al omgetoverd? Ik ben heeeeeeeeeel benieuwd hoe dat uitpakt, omdat meikaas toch een veel uitgesprokener smaak heeft dan paneer? Veel zoutiger?
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:05
Meikaas is zouter en harder. :Y En het smelt. :(
Aartizondag 27 maart 2011 @ 23:06
Ach ja het smelt natuurlijk :D
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:10
Nou, dat wist ik dus niet zeker, kon het nergens vinden. Het smelt niet heel erg, maar het is onbruikbaar als paneer-substituut.
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:12
En ik ben er ook nog niet achter hoe het kan dat paneer niet smelt. PietVerdriet weet het ook niet.
Farenjizondag 27 maart 2011 @ 23:13
Maar paneer maken van gewone volle supermarktmelk gaat dus niet zo goed?
Aartizondag 27 maart 2011 @ 23:16
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 23:12 schreef Isegrim het volgende:
En ik ben er ook nog niet achter hoe het kan dat paneer niet smelt. PietVerdriet weet het ook niet.
als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.
dus zeg maar als je bijvoorbeeld hypothetisch gezien naar oprah zit te kijken met de pan op de vuur, en je vergeet zeg maar theoretisch gezien de tijd, dan is het een prutje :D
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:16
Mijn ervaringen op dat vlak zijn wat teleurstellend. Het kan wel, maar supermarktmelk heeft een wat laag vetgehalte. Hoe vetter, hoe beter...
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:19
quote:
Op zondag 27 maart 2011 23:16 schreef Aarti het volgende:

[..]

als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.
dus zeg maar als je bijvoorbeeld hypothetisch gezien naar oprah zit te kijken met de pan op de vuur, en je vergeet zeg maar theoretisch gezien de tijd, dan is het een prutje :D
Maar als je het frituurt wordt het juist steviger. Dus ik denk dat dat uiteenvallen geen smelten is...
Farenjizondag 27 maart 2011 @ 23:21
Misschien blijft er meer eiwit achter in paneer dat stolt en dus de structuur behoudt?
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:32
Dat zou kunnen. :Y
Beelzebufozondag 27 maart 2011 @ 23:35
Als ik de omschrijving van paneer zo zie, is halloumi dan een alternatief?
Isegrimzondag 27 maart 2011 @ 23:39
Nope, haloumi smaakt heel anders. Structuur is ook totaal anders. Wel lekker!
golferzondag 27 maart 2011 @ 23:41
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 22:46 schreef Aarti het volgende:

Ziet er oke uit, niet bijzonder. 6 stukjes lamsvlees is wel weinig :D
Dat kreeg ik nauwelijks op. Dat waren stukken van ca. 4 kubieke cm. per stuk hoor. ;)
Aartimaandag 28 maart 2011 @ 11:46
quote:
11s.gif Op zondag 27 maart 2011 23:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat kreeg ik nauwelijks op. Dat waren stukken van ca. 4 kubieke cm. per stuk hoor. ;)
Ah, dat was op de foto niet geheel duidelijk :)

Heb vrijdag weer indiaas gehaald bij Gandhi op het Damrak in Amsterdam, ouderwets goed (wel ff zeggen dat je het spicy wilt) :)
Isegrimzaterdag 21 mei 2011 @ 23:17
Vandaag paneer gemaakt van de Bio+ biologische melk van de Jumbo. Goed gelukt!!! Had 2,5 liter gekookt en hield een stuk paneer over ter grootte van een flinke mannenvuist. :) Het kan dus wel, met supermarktmelk.
Ordos20zondag 22 mei 2011 @ 14:40
Ik had deze vraag al in travel gedropt, was misschien niet handig, dus maar eens opnieuw:

Waar kun je in Nederland de ECHTE butter chicken krijgen? Ik yheb het al bij een paar Indiase restaurants geprobeerd maar het zit er meestal helemaal compleet naast.

Toen ik 6 maanden in India werkte was ik er bijna aan verslaafd, zo lekker. Maar zelf maken komt aardig in de buurt en toch ook weer net niet, en hier in het Noorden heb ik het nog niet kunnen vinden.
Isegrimzondag 22 mei 2011 @ 14:43
Houd het maar op zelf maken, ga je niet vinden. :N
AMAR420donderdag 9 juni 2011 @ 15:49
t is een kunst idd
Farenjidonderdag 9 juni 2011 @ 15:53
Wat is er zo moeilijk aan butter chicken?
Isegrimdonderdag 9 juni 2011 @ 19:41
Niks. Maar Indiase restaurants maken iha geen authentiek Indiaas eten.
kawotskidonderdag 9 juni 2011 @ 21:13
Weet iemand waar je Gulab jamun kan krijgen?
Isegrimdonderdag 9 juni 2011 @ 21:19
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 21:13 schreef kawotski het volgende:
Weet iemand waar je Gulab jamun kan krijgen?
Die zijn niet zo moeilijk te maken. :)

Aan de West-Kruiskade / 1e Middellandstraat in Rotterdam zitten tenminste twee winkels die het verkopen. De namen weet ik even niet, maar eentje is een toko gerund door sikhs en de andere een afhaaltoko helemaal aan het eind ergens richting het Mathenesserplein.

In Den Haag zit ook een winkeltje dat ook zelfgemaakte paneer o.a. verkoopt en ook sweets waaronder gulab jamuns. Staat die niet ergens in dit topic? :P
Isegrimdonderdag 9 juni 2011 @ 21:19
quote:
0s.gif Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan. *O*

Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.

Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. _O_ En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo. :)

Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Ja dus. :Y
kawotskidonderdag 9 juni 2011 @ 22:36
Super bedankt, mn zus is fan van de gulab jamun en probeert ze ook zelf te maken maar Den Haag is voor haar om de hoek.
Taurusdonderdag 9 juni 2011 @ 23:09
Ik ben twee maanden in India geweest afgelopen zomer (restaurants maar ook bij een gastgezin) en ik vind heel veel Indiase restaurants in Nederland prima overeenkomen met wat ik daar heb gegeten. Vooral als het restaurant gerund wordt door Indiers. Zo moeilijk is dat toch niet te vinden, of heb ik nou zo raar gegeten in India? (Hollands Indiaas eten? :P ) Moet het per se Indiaas eten uit een uithoekje zijn of zoiets? Ik ben in buitenwijken van New Delhi, pushkar en Jaipur en het noorden, McLeod Ganj geweest.
Isegrimdonderdag 9 juni 2011 @ 23:56
Ik vind het veelal helemaal niet lijken op wat je in India krijgt. Dat, en ze serveren allemaal exact hetzelfde assortiment aan gerechten.
Farenjivrijdag 10 juni 2011 @ 01:16
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 23:56 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het veelal helemaal niet lijken op wat je in India krijgt. Dat, en ze serveren allemaal exact hetzelfde assortiment aan gerechten.
Dat laatste is in India ook vaak het geval hoor.
Isegrimzondag 1 juli 2012 @ 12:01
Heugelijk nieuws! *O*

Het is weliswaar niet Nederland, maar het scheelt niet alles:

http://www.aahaar.com/start.php

Hier gisteren het buffet genomen voordat we naar de film gingen (slechts 9 euro!). Bingo! Het feit dat minimaal de helft van de klandizie uit Indiërs bestaat is veelzeggend. Verwacht niets van de ambiance, maar verwacht wel authentiek Indiaas eten (sommige dingen zeer pittig) voor een zeer vriendelijke prijs. Ook à la carte-gerechten kosten minder dan 10 euro per gerecht.

Absolute aanrader!

De klandizie bestaat voor een fors deel uit jains (http://en.wikipedia.org/wiki/Jainism) dus daar is het menu deels op afgestemd. Per gerecht wordt aangegeven of het geschikt is voor jains.

Volledig vegetarisch.
LeeHarveyOswaldzondag 1 juli 2012 @ 20:27
In Antwerpen dus *O* Was echt heerlijk. De entourage en bediening was ook behoorlijk authentiek :P , maar het eten was echt fantastisch :)
Pietverdrietzondag 1 juli 2012 @ 22:31
Bij Indiaas eten topic mogen deze niet ontbreken

RobinOokzondag 1 juli 2012 @ 23:30
Maar alles vegetarisch, dat vind ik dan wel jammer.
Daar ga ik in ieder geval geen omweg voor maken.
Isegrimzondag 1 juli 2012 @ 23:41
Dat vind ik echt onzinnig, with all due respect. :P De Indiase keuken is nou eenmaal van oorsprong grotendeels vegetarisch. Mij persoonlijk boeit het niet of ergens wel of geen vlees in zit, als het maar goed is. :)
RobinOokzondag 1 juli 2012 @ 23:51
Nou ja, ik weet het niet.
Wat vind je van restaurants die niets vegetarisch op de kaart hebben staan?
Zelfs in een goed visrestaurant heeft vaak nog wel iets vlezerigs op de kaart. En sowieso iets vegetarisch.
Ik weet niet....
Isegrimmaandag 2 juli 2012 @ 00:21
Het boeit mij echt helemaal niet eigenlijk. En voor mij 'hoort' Indiaas vegetarisch te zijn omdat dat is hoe ik het heb leren kennen. :)
LeeHarveyOswaldmaandag 2 juli 2012 @ 00:25
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2012 23:51 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, ik weet het niet.
Wat vind je van restaurants die niets vegetarisch op de kaart hebben staan?
Zelfs in een goed visrestaurant heeft vaak nog wel iets vlezerigs op de kaart. En sowieso iets vegetarisch.
Ik weet niet....
Net zo goed als dat het hoort dat ze bij SanSan vlees in een authentiek 'vegetarisch' Chinees gerecht doen, hoort het ook dat een Indiaas restaurant vegetarisch is :)
Isegrimmaandag 2 juli 2012 @ 00:31
Nou, een Indiaas restaurant hoeft niet beslist vega te zijn, maar bij dit type restaurant hoort dat. :Y
RobinOokmaandag 2 juli 2012 @ 01:35
Nah, het was bij SanSan natuurlijk andersom. Het gerecht is authentiek MET vlees. Ik heb er geen enkele moeite mee als restaurants hun gerechten aanpassen aan vegetariërs, wel als dat "ongevraagd gebeurt". Bijvoorbeeld dat je een kippensoep bestelt en er zomaar, opeens, ongevraagd geen kip in zit. Dat is raar. Toch?

De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
golfermaandag 2 juli 2012 @ 01:38
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:

De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Een stukje (heilige) koe op het menu kan natuurlijk ook nooit kwaad. :9
Farenjimaandag 2 juli 2012 @ 10:04
Voor indiaas eten vind ik puur vegetarisch wel een plus eigenlijk. Bij de meeste restaurants staat de menukaart vol met de gebruikelijke (veelal noord-indiase) chicken en lamb curries maar een goede vegetarische thali kun je er vaak niet krijgen. Zijn er in Nederland nog veg only restaurants?
Isegrimmaandag 2 juli 2012 @ 10:31
Ja, die zijn er wel, maar ook niet echt authentiek.
Isegrimmaandag 2 juli 2012 @ 10:58
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:
Nah, het was bij SanSan natuurlijk andersom. Het gerecht is authentiek MET vlees. Ik heb er geen enkele moeite mee als restaurants hun gerechten aanpassen aan vegetariërs, wel als dat "ongevraagd gebeurt". Bijvoorbeeld dat je een kippensoep bestelt en er zomaar, opeens, ongevraagd geen kip in zit. Dat is raar. Toch?

De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Tja, dit restaurant wordt nou eenmaal gerund door mensen die uit religieuze overwegingen geen vlees eten, net als ongeveer 1/3 van de Indiase bevolking. Je vraagt toch ook niet om varkensvlees in een kosher restaurant? :P

Maar goed, dan rij je er niet voor om en ga je er een keer naartoe als je toch in de buurt bent. :6
LeeHarveyOswaldmaandag 2 juli 2012 @ 11:09
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:
Nah, het was bij SanSan natuurlijk andersom. Het gerecht is authentiek MET vlees. Ik heb er geen enkele moeite mee als restaurants hun gerechten aanpassen aan vegetariërs, wel als dat "ongevraagd gebeurt". Bijvoorbeeld dat je een kippensoep bestelt en er zomaar, opeens, ongevraagd geen kip in zit. Dat is raar. Toch?

De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Hun gerechten bevatten van oorsprong ook geen vlees, dus waarom zouden ze dat toevoegen? :)
Isegrimmaandag 2 juli 2012 @ 11:13
Dat is waar, hetgeen ze serveren hóórt zonder vlees te zijn, dus het zou raar zijn om dat toe te voegen. Ze serveren echt geen Bloemkool Tikka Masala of lamscurry zonder lam. :P
Pietverdrietmaandag 2 juli 2012 @ 11:46
Jammer dat het een eind uit de buurt is voor mij
Bombshellmaandag 2 juli 2012 @ 22:22
Nu heb ik honger.
LeeHarveyOswaldmaandag 2 juli 2012 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 22:22 schreef Bombshell het volgende:
Nu heb ik honger.
Ze zijn al dicht :P
indiafoodloverwoensdag 11 maart 2015 @ 13:43
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Farenjiwoensdag 11 maart 2015 @ 14:00
Onlangs heb ik via thuisbezorgd in Rotterdam Evergreen veggies ontdekt, weliswaar niet exclusief Indiaas eten maar ze hebben wel alle genoemde dingen uit de OP.
Pietverdrietwoensdag 11 maart 2015 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Wat voor een Authentieke Indiaase keuken doen ze? Algemeen, Fusie, een Regionale keuken?
.
Isegrimwoensdag 11 maart 2015 @ 14:45
quote:
14s.gif Op woensdag 11 maart 2015 14:00 schreef Farenji het volgende:
Onlangs heb ik via thuisbezorgd in Rotterdam Evergreen veggies ontdekt, weliswaar niet exclusief Indiaas eten maar ze hebben wel alle genoemde dingen uit de OP.
Ze hebben inderdaad best wat authentieke gerechten, veel beter dan gemiddeld. Moet je alleen geen gerechten van hun andere restaurant ernaast bestellen want dat is business as usual.
Isegrimwoensdag 11 maart 2015 @ 14:47
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Dit is je enige post op heel Fok. Je bent niet toevallig de eigenaar of familie van? }:|
Abbadonwoensdag 11 maart 2015 @ 15:00
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 14:47 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dit is je enige post op heel Fok. Je bent niet toevallig de eigenaar of familie van? }:|
Natuurlijk wel. Enige post, en een schop van een 3 jaar oud topic...maar goed, het kan in theorie even goed prima eten zijn natuurlijk
Isegrimwoensdag 11 maart 2015 @ 15:18
Ja, dat kan. Maar elk Indiaas restaurant roept dat het 'authentiek' is en meestal is dat bullshit.

Indiase sweets zijn hier in Rotterdam overigens goed te krijgen, alleen lijken ze fabrieksmatig te worden geproduceerd - ze zijn overal gelijk en de sweets die gemaakt horen te worden dmv inkoken van melk zijn gemaakt met melkpoeder (is uiteraard sneller, maar je krijgt een heel andere smaak).
whogenturfwoensdag 11 maart 2015 @ 16:16
Ik ben eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld in een Indiaas restaurant (zowel in Nederland als in het buitenland). Er zijn altijd verschillen tussen de tentjes, maar het is sowieso beter dan wanneer ik het zelf zou proberen te maken!
Heremeteitwoensdag 11 maart 2015 @ 19:36
quote:
19s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:16 schreef whogenturf het volgende:
Ik ben eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld in een Indiaas restaurant (zowel in Nederland als in het buitenland). Er zijn altijd verschillen tussen de tentjes, maar het is sowieso beter dan wanneer ik het zelf zou proberen te maken!
Zelfs in de foodcourts hier zijn ze goed te doen, maar echt goede restaurants zijn toch vrij lastig te vinden. Het is wat uit de buurt maar Open House in Nairobi is wel een favoriet.
valentijn101woensdag 11 maart 2015 @ 22:44
Voor het zuiden des lands raad ik Simla in Sittard aan. Vantevoren bellen en doorgeven wat je wil en ze maken het.
ASSpirinedonderdag 12 maart 2015 @ 18:40
Momenteel in Indië, wat ben ik hier toch heerlijk aan het eten :)
Maar na een weekje ben ik ook wel toe aan wat mildere smaken.
RobinOokvrijdag 13 maart 2015 @ 13:02
Er zijn mensen die vinden dat je overal lekkerder Indiaas eet dan in India zelf. 8)7
http://www.debuikvan.nl/r(...)diaas-veel-lekkerder
Pietverdrietvrijdag 13 maart 2015 @ 13:14
Eergisteren was er een docu op BBC4
http://www.bbc.co.uk/programmes/b053pzmd
Kwam in naar voren dat het meeste eten in Indiase restaurants in UK verzonnen was voor de britse klanten hun smaak, net zoals het eten in Chinees Indische restaurant in NL meestal weinig te maken heeft met wat je in Indonesie of China voorgezet zal krijgen. (En nog veel meer fun facts, zoals dat de pizza in de UK werd gebracht door een engelsman, en dat je tot de jaren 50 in italie buiten rome en napels vrijwel nergens een pizza kon eten)
Isegrimvrijdag 13 maart 2015 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 13:02 schreef RobinOok het volgende:
Er zijn mensen die vinden dat je overal lekkerder Indiaas eet dan in India zelf. 8)7
http://www.debuikvan.nl/r(...)diaas-veel-lekkerder
Juist.

:')
Isegrimvrijdag 13 maart 2015 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:40 schreef ASSpirine het volgende:
Momenteel in Indië, wat ben ik hier toch heerlijk aan het eten :)
Maar na een weekje ben ik ook wel toe aan wat mildere smaken.
Indië? Of India?
RobinOokvrijdag 13 maart 2015 @ 14:40
Ik gok dat ASSpirine een Belg is.
Isegrimvrijdag 13 maart 2015 @ 15:33
Ik wist niet dat India in België Indië heette. De Belgische vrienden die ik heb zeggen gewoon India. :)

Maar die meneer van The Amazing Stroopwafels klinkt sowieso niet echt als een fijnproever. Taj Mahal is gewoon slecht. Alles vet en zoet.
RobinOokvrijdag 13 maart 2015 @ 16:22
"Algemene Schotel 2 – die vindt m'n dochter 't lekkerst – is Indiaas, met uien, fijngesneden kip, tomaat, Patak mild curry, basmatirijst en chutneys van pruimen en peren uit eigen tuin. "

Dat zegt genoeg ja....
Isegrimvrijdag 13 maart 2015 @ 20:07
Patak's is voor kant-en-klaar best te pruimen. :Y Zit geen zooi in ook. Eet het liever dan het voer van de meeste Indiase restaurants. :P
Mrycdinsdag 7 november 2017 @ 08:17
Heb zelf in Londen vorig jaar het gerecht Lam Raan gegeten. Was zo ongelooflijk lekker! Maar kan geen restaurant in NL vinden waar ze het gerecht op de kaart hebben staan :'(
SaskiaRdinsdag 7 november 2017 @ 08:31
Aanrader: Sri Ganesh in Eindhoven! Helemaal vegetarisch ook nog ^O^
JaafkeEHVdinsdag 7 november 2017 @ 09:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 08:31 schreef SaskiaR het volgende:
Aanrader: Sri Ganesh in Eindhoven! Helemaal vegetarisch ook nog ^O^
ik wou het net zeggen! sri ganesh op de kruisstraat!
of mount everest (Indiase, Nepalese en Bhutanse keuken)
valentijn101dinsdag 7 november 2017 @ 09:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 08:17 schreef Mryc het volgende:
Heb zelf in Londen vorig jaar het gerecht Lam Raan gegeten. Was zo ongelooflijk lekker! Maar kan geen restaurant in NL vinden waar ze het gerecht op de kaart hebben staan :'(
Als je het vantevoren doorgeeft maakt Simla in Sittard het voor je ;)
Mrycdinsdag 7 november 2017 @ 12:11


[ Bericht 100% gewijzigd door Mryc op 09-11-2017 06:36:21 (Oeps) ]
stavromulabetawoensdag 8 november 2017 @ 18:55
Saravana Bhavan in Amsterdam tegenover de Nederlandsche Bank. Een menukaart waar ik van 80% van de gerechten nog nooit gehoord heb en waar de tiki massala's en Rogan Josh's volledig ontbreken.
En altijd bomvol Indiase gezinnen en kitscherige gouden lampen.

Aangezien het een keten is die naast de vestiging in Amsterdam ook nog 33 restaurants in India zelf heeft, wordt het niet heel veel Indiaser naar mijn idee.
Riozaterdag 11 november 2017 @ 09:20
http://www.mwl-indianrestaurant.nl
Farenjizaterdag 11 november 2017 @ 09:30
Ik heb gisteren erg goed Indiaas eten thuisbezorgd gekregen van Sri Sri Radha Govinda in Rotterdam. Een nogal beperkte menukaart maar wel authentiek en vooral lekker. En alles volledig vegetarisch.
http://www.sri-sri-radha-govinda-rotterdam.nl/
#ANONIEMzaterdag 11 november 2017 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 09:30 schreef Farenji het volgende:
Ik heb gisteren erg goed Indiaas eten thuisbezorgd gekregen van Sri Sri Radha Govinda in Rotterdam. Een nogal beperkte menukaart maar wel authentiek en vooral lekker. En alles volledig vegetarisch.
http://www.sri-sri-radha-govinda-rotterdam.nl/
Is het gerecht Kofta iets anders als wat ik denk?
SaskiaRzaterdag 11 november 2017 @ 10:54
Er zijn ook vegetarische kofta, denk dat ze dat bedoelen.
Farenjizaterdag 11 november 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:49 schreef MCH het volgende:

[..]

Is het gerecht Kofta iets anders als wat ik denk?
Jij denkt waarschijnlijk aan gehakt, maar de indiase vegetarische versie wordt van oa aardappelen en paneer (kaas) gemaakt.
MyTiredFeetzondag 19 november 2017 @ 17:51
V-Catering in Wijchen. Mijn (vegetarische) vriendin vindt het in in ieder geval heerlijk. :9
vatszondag 19 november 2017 @ 18:24
na 6 jaar gewoond te hebben in Hong-Kong & Guangzhou heb ik hoe gek het ook klinkt kennis gemaakt met het echt eten uit India. Absoluut fantastisch.. vele avonden doorgebracht bij diverse hele goede restaurants in guangzhou.

wat viel het iniaans eten in nederland en de UK toch weer vies tegen nu ik weer aan deze kant van de wereld ben...
Pregozondag 19 november 2017 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 18:24 schreef vats het volgende:
na 6 jaar gewoond te hebben in Hong-Kong & Guangzhou heb ik hoe gek het ook klinkt kennis gemaakt met het echt eten uit India. Absoluut fantastisch.. vele avonden doorgebracht bij diverse hele goede restaurants in guangzhou.

wat viel het iniaans eten in nederland en de UK toch weer vies tegen nu ik weer aan deze kant van de wereld ben...
goede bijdrage... je hebt dus geen adres in Nederland waar we voortreffelijk Indiaas kunnen eten zoals jij hebt gedaan in Hong-Kong?
Pietverdrietzondag 19 november 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 18:24 schreef vats het volgende:
na 6 jaar gewoond te hebben in Hong-Kong & Guangzhou heb ik hoe gek het ook klinkt kennis gemaakt met het echt eten uit India. Absoluut fantastisch.. vele avonden doorgebracht bij diverse hele goede restaurants in guangzhou.

wat viel het iniaans eten in nederland en de UK toch weer vies tegen nu ik weer aan deze kant van de wereld ben...
Waarom verbaasd mij dit niet
Homeyvrijdag 27 april 2018 @ 00:09
Saravana Bhavan (in Amsterdam) is de enige die ik ken wat echt Indiaas eten serveert zoals je zou krijgen in India (I know, ben vaak daar geweest). De rest van 'Indiase restaurants' hanteren een standaard Nederlands-Indiaas fastfood menukaart. Het eten is wat gezoet, minder gekruid en bevat veel vlees. Dat is wat de Nederlander wil; wat zoetig, erg mild en veel vlees. Chinese restaurants en Griekse restaurants doen ook niets anders.

Eten in India is veel gekruider, bereid met olieen die hier totaal niet gebruik worden (mosterdolie bijvoorbeeld), ghee, vissoorten die hier niet voorradig zijn, veel meer soorten platbrood, rijst is ook gekruid (i.p.v. enkel witte rijst), groentesoorten en mixen, etc.
Printerkabeldonderdag 3 mei 2018 @ 04:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Surya of Ganesha ga ik vaak heen :)