#ANONIEM | woensdag 17 februari 2010 @ 14:23 |
Die samen voor een avondmaaltijd zorgen ![]() ![]() We hebben al: -gevulde champignons met boursin -gevulde eieren -afbakstokbroodje met humus (nooit gedaan maar ik las dat dat lekker is?) -soep [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2010 14:24:20 ] | |
Volpez | woensdag 17 februari 2010 @ 14:25 |
quote:courgette met gehakt gevulde tomaatjes | |
Esmerallda17 | woensdag 17 februari 2010 @ 14:29 |
tapas, iets met deeg en wat groente en gehakt ofzo? | |
vaagsel | woensdag 17 februari 2010 @ 14:33 |
Leuke hapjes voor oudjaarsavond lekkere(makkelijke) hapjes voor ca.30 man hulp gevraagd: Italiaanse hapjes! Tapas! Tapas Deel 2! Het lekkerste tapas gerecht! En dan bestaat er ook nog zoiets als google. | |
Karina | woensdag 17 februari 2010 @ 14:34 |
Quiche? | |
Jurk | woensdag 17 februari 2010 @ 14:37 |
Rolletje rookvlees gevuld met ei Cherry tomaatjes met kruidenkaas vulling Kaasfondue in eierdopjes en dippen met een soepstengel Mini garnalen cocktailtjes (ook lief in een eierdopje), of is dat misschien boven budget? Torentjes met rode biet en zachte geitenkaas (geit mengen met bieslook en peper en zout, biet even in de balsamico leggen) Good old toastjes met salades of stokbroodjes, altijd lekker. Nachos met kaas uit de oven | |
#ANONIEM | woensdag 17 februari 2010 @ 14:43 |
hee leuk, thanks ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 17 februari 2010 @ 14:49 |
chorizo in plakjes snijden ( of blokjes of driehoekjes of whatever ![]() Lekker om gewoon los te eten ![]() nacho's doen het idd ook altijd goed. Gewoon zon grote zak dorito's oid zonder smaakje kopen. Gooi er wat kaas overheen, wat stukjes jalapeno's ( hoeft niet) wat salsa saus ( of gewoon dat spul wat als dipsaus naast de dorito's staat ![]() ![]() | |
Pablo88 | woensdag 17 februari 2010 @ 14:50 |
humus? dat is toch potgrond ![]() ![]() ![]() | |
RooieHoed | woensdag 17 februari 2010 @ 14:50 |
Kleine pannekoekjes maken, daar paturain op smeren, zalm erop, dichtrollen, in stukjes snijden en een prikkertje erop. Evt met een lenteuitje erdoor. | |
littledrummergirl | woensdag 17 februari 2010 @ 14:51 |
quote:die pannenkoekjes zijn voor t makkelijk ook te vervangen door die kant en klare tortilla dingen. weet niet wat de goedkoopste optie is ![]() | |
Jurk | woensdag 17 februari 2010 @ 14:58 |
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 17 februari 2010 @ 14:59 |
quote:ook lekker met een klein drupje ketchup erin en geraspte kaas eroverheen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 17 februari 2010 @ 15:11 |
Ohja die zalmwrapjes ken ik ookwel! Doen we ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 17 februari 2010 @ 15:18 |
Kun je dingen als die wrapjes ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren of is dat geen succes? [ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2010 15:18:41 ] | |
littledrummergirl | woensdag 17 februari 2010 @ 15:21 |
quote:kan gewoon ![]() ![]() | |
heiden6 | woensdag 17 februari 2010 @ 15:21 |
http://www.smulweb.nl/1312356/koken/recept/Dadels-in-spek Deze doet het altijd goed! Zeer makkelijk en snel klaar te maken! [ Bericht 20% gewijzigd door heiden6 op 17-02-2010 15:33:44 ] | |
#ANONIEM | woensdag 17 februari 2010 @ 15:22 |
quote:Slim! Ga ik zeker doen, dankje ![]() | |
bluejean | woensdag 17 februari 2010 @ 15:39 |
Couscoussalade. Makkelijk te maken (de meeste couscous die in de supermarkt te koop is hoef je alleen even te laten wellen + je kunt erin stoppen wat je lekker vindt) en relatief veel salade voor weinig geld. En niet te vergeten - ook niet geheel onbelangrijk - erg lekker. ![]() | |
minilot | woensdag 17 februari 2010 @ 15:59 |
Dips! Relaxter dan de meeste andere soorten hapjes. Gewoon een paar schalen met dips maken - tortillachips, toast, pita's in puntjes en crackers eromheen, veel drank erbij en aanvallen! Geen borden nodig. ![]() Suggesties: - Muhamarra, pittige dip op basis van geroosterde paprika -> recepten - Hummus, kruidige dip op basis van kikkererwten -> recepten - Kopanisti, dip met feta -> recept - Romige dip met spinazie en artisjok -> recepten Enz, enz. ![]() (Dips op Foodgawker, alle in chocolade gedoopte koekjes en aardbeien even negeren. ![]() | |
RobinOok | woensdag 17 februari 2010 @ 16:04 |
Volgens mij is een grote pan chili con carne maken makkelijker. Iedereen een kom. Klaar. Ik zou dat persoonlijk ook liever hebben dan al die nikserige hapjes. Dat is toch geen avondeten? | |
Zooootje | woensdag 17 februari 2010 @ 16:54 |
Gebakken banaan! ![]() | |
Erasmo | woensdag 17 februari 2010 @ 21:31 |
Bitterballen ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 17 februari 2010 @ 22:19 |
Waar ik vandaan kom is een buffet niet compleet zonder koude schotel, oftewel aangeklede huzarensalade. Verkapte TVP, lekkere dingen worden hier genoemd! ![]() | |
Perruche | woensdag 17 februari 2010 @ 23:30 |
quote:lekker ![]() ook gehaktballetjes (kleine en dan veel!) een kom chili con carne tortilla chips schotel brood en dips quiches (dag van te voren maken) koude schotel spiesjes met tomaat, basilicum en mozarella wat groente enzo voor de frisheid en veel cocktails | |
piepkuiken21 | donderdag 18 februari 2010 @ 01:57 |
gelruid gehakt in bladerdeeg of knakworstjes in bladerdeeg voor de minder culinaire onder ons | |
#ANONIEM | donderdag 18 februari 2010 @ 11:11 |
Ja we gaan idd ook gehakt in bladerdeeg doen ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 18-02-2010 11:11:49 ] | |
Erasmo | donderdag 18 februari 2010 @ 14:43 |
Een huis zonder frituurpan? | |
#ANONIEM | donderdag 18 februari 2010 @ 15:20 |
Pff we hebben een soort studio van 60m2 voor 2 personen ![]() ![]() | |
Hik | donderdag 18 februari 2010 @ 17:27 |
Ik vind hapjes altijd leuk juist! Even naar de markt voor goede en relatief goedkope aanvullingen zoals kaasjes, olijven, etc. Ook niet duur en altijd in de smaak vallend: Gehaktballetjes! Half-om-half gehakt, ei, brood als basis en dan afhankelijk van waar je van houdt: - Spaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, komijn, peper, zout en gerookt paprikapoeder. Als je de balletjes hebt afgebakken een saus erbij van tomaat, ui, verse tijm, beetje chili en knoflook. - Marokkaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, kaneel, zout, rash al hanout. Balletjes serveren met een yogurt-muntdip (nog lekkerder met lamsgehakt). - Mexicaanse balletjes: Gehakt kruiden met fijngesneden rode ui, jalapeņopepertjes, zout, komijn, gedroogde oregano, gerookte paprika poeder. Dip van tomaat, ui, jalapeņos, koriander en limoen. Heb zelfs wel eens een soort Aziatische balletjes gemaakt, met een beetje vissaus en Thaise currypasta. En dan een dip van limoensap, spaanse pepers, gember, palmsuiker en knoflook. | |
heiden6 | donderdag 18 februari 2010 @ 17:29 |
quote:Tip van de dag: frituurpan op het balkon (als je dat hebt). Maar je kunt er beter geen een kopen, want wat voor voedzaams ga je ooit daarmee klaarmaken? Als je zo vaak patat eet dat je het liever thuis klaar maakt dan het op te halen in de snackbar ben je niet goed bezig. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 februari 2010 @ 17:33 |
We hebben geen balkon ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 februari 2010 @ 17:36 |
quote:Klinkt lekker! Bedankt! | |
_Hestia_ | donderdag 18 februari 2010 @ 21:26 |
http://www.sandstorms-koo(...)0tussendoortjes.html Hier staan een heleboel hapjes en tussendoortjes ![]() | |
piepkuiken21 | vrijdag 19 februari 2010 @ 00:22 |
stokbrood omringt met saladebakjes doet het ook erg goed kun je zelf smeren wat je lekker vind | |
Erasmo | vrijdag 19 februari 2010 @ 00:24 |
Een kaasplankje is ook altijd raak. | |
Winner_Taco | vrijdag 19 februari 2010 @ 05:04 |
quote:Idd erg goedkoop maar scoort hier ook érg goed op verjaardagen/BBQ etc ![]() En natuurlijk gevulde tomaatjes ![]() ![]() Gevulde courgette v Gordon Ramsey ![]() http://www.iensrecepten.n(...)-courgette-rolletjes Je hebt kunt ook goedkope gevulde stokbrooden uit de diepries halen met kruidenboter er al in . Bij c1000 hebben ze in de diepvries ook kant en klare gehaktballetjes. Zet je ff in de magnetron en dan een flinke lading pindasaus erbij in een schaal ![]() Verder kun je denken aan verschillende soorten kaas (al dan niet met een zilveruitje) (gevulde)olijfjes, gevulde pepertjes, geitenkaas gewikkeld in rauwe ham etc etc | |
Morgenrood | vrijdag 19 februari 2010 @ 05:09 |
![]() ![]() | |
Winner_Taco | vrijdag 19 februari 2010 @ 05:22 |
quote:Wat een heerlijke baggeraar ben je ook he ! ![]() | |
Morgenrood | vrijdag 19 februari 2010 @ 05:28 |
quote:Ah kom op, met deftig plastic bestek zou het best een succes kunnen worden zo'n kip midden op de tafel. | |
polariteit | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:34 |
Dit viel pas ook in de smaak hier, kost hooguit een halfuurtje om klaar te maken: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=361516&rq=visballetjes Lekker met chilisaus! (tevens tvp, zitten goede tips tussen ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:37 |
Trouwens, ik heb roomkaas naturel gekocht voor die wrapjes, mijn vriend dacht dat gekruide roomkaas lekkerder zou zijn, met welke kruiden kan ik die kaas het beste zelf kruiden? | |
ivetje | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:41 |
Bieslook is lekker in die roomkaas ![]() | |
vaagsel | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:42 |
Verse tuinkruiden, peper en zout. Of een snufje cayennepeper, paprikapoeder erdoor. Of een fijngesneden uitje, sjalotje of teentje knof. | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:44 |
Top, dank! | |
Winner_Taco | vrijdag 19 februari 2010 @ 12:48 |
Je kunt ook zelf kruidenboter maken![]() Ingrediënten * 125 g roomboter ongezouten (op kamertemperatuur) * 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngesneden * 1 schaaltje verse peterselie (20 g), fijngesneden * 1 handje rucola (sla,zak a 75 g), fijngesneden Bereiden Meng met een vork de roomboter met de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Zet de boter minstens 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen mengen. De boter wordt beter smeerbaar als je hem een halfuur voor gebruik weer op kamertemperatuur laat komen. | |
ColdFeet | vrijdag 19 februari 2010 @ 13:08 |
Taco!! Daar moet natuurlijk ook knoflook doorheen!! | |
vaagsel | vrijdag 19 februari 2010 @ 13:11 |
Of een fijngesnipperd uitje ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2010 @ 14:29 |
![]() | |
littledrummergirl | vrijdag 19 februari 2010 @ 14:31 |
ik heb pas geleerd dat er kennelijk een verschil is tussen kruidenboter ( met kruiden, groen spul enzo) en knoflook/kruidenboter, met knof ![]() | |
Winner_Taco | vrijdag 19 februari 2010 @ 14:32 |
1 teentje idd | |
heiden6 | vrijdag 19 februari 2010 @ 14:37 |
quote: ![]() | |
littledrummergirl | vrijdag 19 februari 2010 @ 14:40 |
quote:6 ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2010 @ 16:22 |
6 ![]() ![]() | |
heiden6 | vrijdag 19 februari 2010 @ 16:25 |
Dat proef je toch helemaal niet op 125 gram boter, een teentje? ![]() | |
RobinOok | vrijdag 19 februari 2010 @ 17:00 |
Echt wel. | |
heiden6 | vrijdag 19 februari 2010 @ 17:05 |
Nou ja, ik denk niet dat ik dat zou proeven eerlijk gezegd. Dat weet ik wel zeker. Maar ja ik ben een enorme knoflookfreak dus ik eet het heel veel. ![]() | |
Morgenrood | vrijdag 19 februari 2010 @ 17:07 |
quote:Het is misschien niet zo dat je direct de knoflook herkent, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het qua smaak geen toegevoegde waarde kan hebben. | |
Mini_rulez | vrijdag 19 februari 2010 @ 18:22 |
Rauwe knoflook proef je een stuk beter dan als je hem nog verhit hč... |