FOK!forum / Culinesse ā gogo / Kleine hapjes
#ANONIEMwoensdag 17 februari 2010 @ 14:23
Die samen voor een avondmaaltijd zorgen We hebben een grote housewarming op komst en zodoende kunnen we niet met iedereen aan tafel eten. Dus we wilden een soort lopend buffet maken, iedereen een bord en vind ergens maar een plekje. We zijn echter niet rijk dus nu zoek ik (relatief) goedkope dingetjes om te maken

We hebben al:
-gevulde champignons met boursin
-gevulde eieren
-afbakstokbroodje met humus (nooit gedaan maar ik las dat dat lekker is?)
-soep

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2010 14:24:20 ]
Volpezwoensdag 17 februari 2010 @ 14:25
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 14:23 schreef heaven7 het volgende:
Die samen voor een avondmaaltijd zorgen We hebben een grote housewarming op komst en zodoende kunnen we niet met iedereen aan tafel eten. Dus we wilden een soort lopend buffet maken, iedereen een bord en vind ergens maar een plekje. We zijn echter niet rijk dus nu zoek ik (relatief) goedkope dingetjes om te maken

We hebben al:
-gevulde champignons met boursin
-gevulde eieren
-afbakstokbroodje met humus (nooit gedaan maar ik las dat dat lekker is?)
-soep
courgette met gehakt
gevulde tomaatjes
Esmerallda17woensdag 17 februari 2010 @ 14:29
tapas, iets met deeg en wat groente en gehakt ofzo?
vaagselwoensdag 17 februari 2010 @ 14:33
Leuke hapjes voor oudjaarsavond
lekkere(makkelijke) hapjes voor ca.30 man
hulp gevraagd: Italiaanse hapjes!
Tapas!
Tapas Deel 2!
Het lekkerste tapas gerecht!

En dan bestaat er ook nog zoiets als google.
Karinawoensdag 17 februari 2010 @ 14:34
Quiche?
Jurkwoensdag 17 februari 2010 @ 14:37
Rolletje rookvlees gevuld met ei
Cherry tomaatjes met kruidenkaas vulling
Kaasfondue in eierdopjes en dippen met een soepstengel
Mini garnalen cocktailtjes (ook lief in een eierdopje), of is dat misschien boven budget?
Torentjes met rode biet en zachte geitenkaas (geit mengen met bieslook en peper en zout, biet even in de balsamico leggen)
Good old toastjes met salades of stokbroodjes, altijd lekker.
Nachos met kaas uit de oven
#ANONIEMwoensdag 17 februari 2010 @ 14:43
hee leuk, thanks
littledrummergirlwoensdag 17 februari 2010 @ 14:49
chorizo in plakjes snijden ( of blokjes of driehoekjes of whatever ), laagje goedkoper rode wijn erbij in het schaaltje. en dan eventjes opwarmen in de oven, kwartiertje op 160 c ofzo.

Lekker om gewoon los te eten prikkertje erin en je bent klaar.

nacho's doen het idd ook altijd goed. Gewoon zon grote zak dorito's oid zonder smaakje kopen. Gooi er wat kaas overheen, wat stukjes jalapeno's ( hoeft niet) wat salsa saus ( of gewoon dat spul wat als dipsaus naast de dorito's staat ). Even tien minuutjes onder de grill tot de boel warm en de kaas gesmolten is. Kwak guacamole en kwak sour cream erop en je hebt zo een heel bord nacho's
Pablo88woensdag 17 februari 2010 @ 14:50
humus? dat is toch potgrond

RooieHoedwoensdag 17 februari 2010 @ 14:50
Kleine pannekoekjes maken, daar paturain op smeren, zalm erop, dichtrollen, in stukjes snijden en een prikkertje erop. Evt met een lenteuitje erdoor.
littledrummergirlwoensdag 17 februari 2010 @ 14:51
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 14:50 schreef RooieHoed het volgende:
Kleine pannekoekjes maken, daar paturain op smeren, zalm erop, dichtrollen, in stukjes snijden en een prikkertje erop. Evt met een lenteuitje erdoor.
die pannenkoekjes zijn voor t makkelijk ook te vervangen door die kant en klare tortilla dingen. weet niet wat de goedkoopste optie is
Jurkwoensdag 17 februari 2010 @ 14:58
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen
littledrummergirlwoensdag 17 februari 2010 @ 14:59
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 14:58 schreef Jurk het volgende:
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen
ook lekker met een klein drupje ketchup erin en geraspte kaas eroverheen
#ANONIEMwoensdag 17 februari 2010 @ 15:11
Ohja die zalmwrapjes ken ik ookwel! Doen we
#ANONIEMwoensdag 17 februari 2010 @ 15:18
Kun je dingen als die wrapjes ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren of is dat geen succes?

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2010 15:18:41 ]
littledrummergirlwoensdag 17 februari 2010 @ 15:21
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 15:18 schreef heaven7 het volgende:
Kun je dingen als die wrapjes ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren of is dat geen succes?
kan gewoon is zelfs makkelijker om ze eerst te maken, strak alu folie eromheen rollen, in de koelkast en de volgende dag snijden. Dan vallen ze ook niet uit elkaar. T helpt ook om er eerst al prikkertjes in te prikken en dan plakjes te maken
heiden6woensdag 17 februari 2010 @ 15:21
http://www.smulweb.nl/1312356/koken/recept/Dadels-in-spek

Deze doet het altijd goed! Zeer makkelijk en snel klaar te maken!

[ Bericht 20% gewijzigd door heiden6 op 17-02-2010 15:33:44 ]
#ANONIEMwoensdag 17 februari 2010 @ 15:22
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 15:21 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

kan gewoon is zelfs makkelijker om ze eerst te maken, strak alu folie eromheen rollen, in de koelkast en de volgende dag snijden. Dan vallen ze ook niet uit elkaar. T helpt ook om er eerst al prikkertjes in te prikken en dan plakjes te maken
Slim! Ga ik zeker doen, dankje
bluejeanwoensdag 17 februari 2010 @ 15:39
Couscoussalade. Makkelijk te maken (de meeste couscous die in de supermarkt te koop is hoef je alleen even te laten wellen + je kunt erin stoppen wat je lekker vindt) en relatief veel salade voor weinig geld. En niet te vergeten - ook niet geheel onbelangrijk - erg lekker.
minilotwoensdag 17 februari 2010 @ 15:59
Dips! Relaxter dan de meeste andere soorten hapjes. Gewoon een paar schalen met dips maken - tortillachips, toast, pita's in puntjes en crackers eromheen, veel drank erbij en aanvallen!
Geen borden nodig.

Suggesties:
- Muhamarra, pittige dip op basis van geroosterde paprika -> recepten
- Hummus, kruidige dip op basis van kikkererwten -> recepten
- Kopanisti, dip met feta -> recept
- Romige dip met spinazie en artisjok -> recepten

Enz, enz.

(Dips op Foodgawker, alle in chocolade gedoopte koekjes en aardbeien even negeren. )
RobinOokwoensdag 17 februari 2010 @ 16:04
Volgens mij is een grote pan chili con carne maken makkelijker. Iedereen een kom. Klaar. Ik zou dat persoonlijk ook liever hebben dan al die nikserige hapjes. Dat is toch geen avondeten?
Zooootjewoensdag 17 februari 2010 @ 16:54
Gebakken banaan!
Erasmowoensdag 17 februari 2010 @ 21:31
Bitterballen Je buffet is niet compleet voordat er iets uit de frituur komt.
Mini_rulezwoensdag 17 februari 2010 @ 22:19
Waar ik vandaan kom is een buffet niet compleet zonder koude schotel, oftewel aangeklede huzarensalade.

Verkapte TVP, lekkere dingen worden hier genoemd!
Perruchewoensdag 17 februari 2010 @ 23:30
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 15:21 schreef heiden6 het volgende:
http://www.smulweb.nl/1312356/koken/recept/Dadels-in-spek

Deze doet het altijd goed! Zeer makkelijk en snel klaar te maken!
lekker

ook gehaktballetjes (kleine en dan veel!)
een kom chili con carne
tortilla chips schotel
brood en dips
quiches (dag van te voren maken)
koude schotel
spiesjes met tomaat, basilicum en mozarella
wat groente enzo voor de frisheid
en veel cocktails
piepkuiken21donderdag 18 februari 2010 @ 01:57
gelruid gehakt in bladerdeeg of knakworstjes in bladerdeeg voor de minder culinaire onder ons
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 11:11
Ja we gaan idd ook gehakt in bladerdeeg doen Helaas geen frituurpan maar then again, gevulde champignons en bitterballen? Bedankt voor de ideeën iig iedereen!

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 18-02-2010 11:11:49 ]
Erasmodonderdag 18 februari 2010 @ 14:43
Een huis zonder frituurpan?
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 15:20
Pff we hebben een soort studio van 60m2 voor 2 personen Goed een apart slaaphok erbij maar verder is de woonkamer en keuken helemaal open, hebben we welgeteld 2 kastjes voor al het servies en eten moet dus maar ergens anders dus nee, geen ruimte voor zoiets overbodigs als een stinkende frituurpan
Hikdonderdag 18 februari 2010 @ 17:27
Ik vind hapjes altijd leuk juist!
Even naar de markt voor goede en relatief goedkope aanvullingen zoals kaasjes, olijven, etc.

Ook niet duur en altijd in de smaak vallend: Gehaktballetjes!
Half-om-half gehakt, ei, brood als basis en dan afhankelijk van waar je van houdt:

- Spaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, komijn, peper, zout en gerookt paprikapoeder. Als je de balletjes hebt afgebakken een saus erbij van tomaat, ui, verse tijm, beetje chili en knoflook.
- Marokkaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, kaneel, zout, rash al hanout. Balletjes serveren met een yogurt-muntdip (nog lekkerder met lamsgehakt).
- Mexicaanse balletjes: Gehakt kruiden met fijngesneden rode ui, jalapeņopepertjes, zout, komijn, gedroogde oregano, gerookte paprika poeder. Dip van tomaat, ui, jalapeņos, koriander en limoen.

Heb zelfs wel eens een soort Aziatische balletjes gemaakt, met een beetje vissaus en Thaise currypasta. En dan een dip van limoensap, spaanse pepers, gember, palmsuiker en knoflook.
heiden6donderdag 18 februari 2010 @ 17:29
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 15:20 schreef heaven7 het volgende:
Pff we hebben een soort studio van 60m2 voor 2 personen Goed een apart slaaphok erbij maar verder is de woonkamer en keuken helemaal open, hebben we welgeteld 2 kastjes voor al het servies en eten moet dus maar ergens anders dus nee, geen ruimte voor zoiets overbodigs als een stinkende frituurpan
Tip van de dag: frituurpan op het balkon (als je dat hebt).

Maar je kunt er beter geen een kopen, want wat voor voedzaams ga je ooit daarmee klaarmaken? Als je zo vaak patat eet dat je het liever thuis klaar maakt dan het op te halen in de snackbar ben je niet goed bezig.
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 17:33
We hebben geen balkon En die ene keer per maand dat we frituur willen eten halen we het wel aan de overkant
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 17:36
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 17:27 schreef Hik het volgende:
Ik vind hapjes altijd leuk juist!
Even naar de markt voor goede en relatief goedkope aanvullingen zoals kaasjes, olijven, etc.

Ook niet duur en altijd in de smaak vallend: Gehaktballetjes!
Half-om-half gehakt, ei, brood als basis en dan afhankelijk van waar je van houdt:

- Spaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, komijn, peper, zout en gerookt paprikapoeder. Als je de balletjes hebt afgebakken een saus erbij van tomaat, ui, verse tijm, beetje chili en knoflook.
- Marokkaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, kaneel, zout, rash al hanout. Balletjes serveren met een yogurt-muntdip (nog lekkerder met lamsgehakt).
- Mexicaanse balletjes: Gehakt kruiden met fijngesneden rode ui, jalapeņopepertjes, zout, komijn, gedroogde oregano, gerookte paprika poeder. Dip van tomaat, ui, jalapeņos, koriander en limoen.

Heb zelfs wel eens een soort Aziatische balletjes gemaakt, met een beetje vissaus en Thaise currypasta. En dan een dip van limoensap, spaanse pepers, gember, palmsuiker en knoflook.
Klinkt lekker! Bedankt!
_Hestia_donderdag 18 februari 2010 @ 21:26
http://www.sandstorms-koo(...)0tussendoortjes.html

Hier staan een heleboel hapjes en tussendoortjes
piepkuiken21vrijdag 19 februari 2010 @ 00:22
stokbrood omringt met saladebakjes doet het ook erg goed kun je zelf smeren wat je lekker vind
Erasmovrijdag 19 februari 2010 @ 00:24
Een kaasplankje is ook altijd raak.
Winner_Tacovrijdag 19 februari 2010 @ 05:04
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 14:58 schreef Jurk het volgende:
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen
Idd erg goedkoop maar scoort hier ook érg goed op verjaardagen/BBQ etc
En natuurlijk gevulde tomaatjes



Gevulde courgette v Gordon Ramsey


http://www.iensrecepten.n(...)-courgette-rolletjes

Je hebt kunt ook goedkope gevulde stokbrooden uit de diepries halen met kruidenboter er al in .
Bij c1000 hebben ze in de diepvries ook kant en klare gehaktballetjes. Zet je ff in de magnetron en dan een flinke lading pindasaus erbij in een schaal

Verder kun je denken aan verschillende soorten kaas (al dan niet met een zilveruitje) (gevulde)olijfjes, gevulde pepertjes, geitenkaas gewikkeld in rauwe ham etc etc
Morgenroodvrijdag 19 februari 2010 @ 05:09


Winner_Tacovrijdag 19 februari 2010 @ 05:22
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 05:09 schreef Morgenrood het volgende:

Wat een heerlijke baggeraar ben je ook he !
Morgenroodvrijdag 19 februari 2010 @ 05:28
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 05:22 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Wat een heerlijke baggeraar ben je ook he !
Ah kom op, met deftig plastic bestek zou het best een succes kunnen worden zo'n kip midden op de tafel.
polariteitvrijdag 19 februari 2010 @ 12:34
Dit viel pas ook in de smaak hier, kost hooguit een halfuurtje om klaar te maken: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=361516&rq=visballetjes

Lekker met chilisaus!

(tevens tvp, zitten goede tips tussen )
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 12:37
Trouwens, ik heb roomkaas naturel gekocht voor die wrapjes, mijn vriend dacht dat gekruide roomkaas lekkerder zou zijn, met welke kruiden kan ik die kaas het beste zelf kruiden?
ivetjevrijdag 19 februari 2010 @ 12:41
Bieslook is lekker in die roomkaas
vaagselvrijdag 19 februari 2010 @ 12:42
Verse tuinkruiden, peper en zout. Of een snufje cayennepeper, paprikapoeder erdoor. Of een fijngesneden uitje, sjalotje of teentje knof.
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 12:44
Top, dank!
Winner_Tacovrijdag 19 februari 2010 @ 12:48
Je kunt ook zelf kruidenboter maken




Ingrediënten

* 125 g roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
* 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngesneden
* 1 schaaltje verse peterselie (20 g), fijngesneden
* 1 handje rucola (sla,zak a 75 g), fijngesneden

Bereiden

Meng met een vork de roomboter met de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Zet de boter minstens 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen mengen. De boter wordt beter smeerbaar als je hem een halfuur voor gebruik weer op kamertemperatuur laat komen.
ColdFeetvrijdag 19 februari 2010 @ 13:08
Taco!! Daar moet natuurlijk ook knoflook doorheen!!
vaagselvrijdag 19 februari 2010 @ 13:11
Of een fijngesnipperd uitje . En een kneepje citroensap kan ook nooit kwaad!
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 14:29
Mjum! Maar mis idd de knoflook?
littledrummergirlvrijdag 19 februari 2010 @ 14:31
ik heb pas geleerd dat er kennelijk een verschil is tussen kruidenboter ( met kruiden, groen spul enzo) en knoflook/kruidenboter, met knof
Winner_Tacovrijdag 19 februari 2010 @ 14:32
1 teentje idd
heiden6vrijdag 19 februari 2010 @ 14:37
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 14:32 schreef Winner_Taco het volgende:
1 teentje idd
littledrummergirlvrijdag 19 februari 2010 @ 14:40
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 14:37 schreef heiden6 het volgende:

[..]

6
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 16:22
6 Het hoeft sowieso niet 1 en al knoflook te zijn dus 1 teentje it is, dank voor het recept
heiden6vrijdag 19 februari 2010 @ 16:25
Dat proef je toch helemaal niet op 125 gram boter, een teentje?
RobinOokvrijdag 19 februari 2010 @ 17:00
Echt wel.
heiden6vrijdag 19 februari 2010 @ 17:05
Nou ja, ik denk niet dat ik dat zou proeven eerlijk gezegd. Dat weet ik wel zeker.

Maar ja ik ben een enorme knoflookfreak dus ik eet het heel veel.
Morgenroodvrijdag 19 februari 2010 @ 17:07
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:05 schreef heiden6 het volgende:
Nou ja, ik denk niet dat ik dat zou proeven eerlijk gezegd. Dat weet ik wel zeker.

Maar ja ik ben een enorme knoflookfreak dus ik eet het heel veel.
Het is misschien niet zo dat je direct de knoflook herkent, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het qua smaak geen toegevoegde waarde kan hebben.
Mini_rulezvrijdag 19 februari 2010 @ 18:22
Rauwe knoflook proef je een stuk beter dan als je hem nog verhit hč...