abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  One tough cookie zaterdag 12 december 2009 @ 22:11:31 #1
169210 liesje1979
pi_75561999
Ik heb hier wel eens discussies over gehad.

Ik doe het wel, omdat ik het zoveel makkelijker vind, en omdat de plakjes dan allemaal mooi dun (en recht ) zijn zodat je het beleg goed proeft.

Een nadeel is dat je het niet heel lang kan bewaren als het al gesneden is.

Wat doen jullie?
pi_75562133
Hier wordt het het altijd thuis gesneden.
De een heeft liever dikkere sneden dan de ander, dus ik houd daar altijd rekening mee.
Vaak worden er meerdere stokbroden tegelijk gekocht en wordt er van een half stokbrood nogal eens een broodje gezond gemaakt.
this bitch bites
  zaterdag 12 december 2009 @ 22:29:56 #3
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_75562627
Vaak is de helft al op als ik thuis kom
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_75563571
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
On zeh laptop
  zaterdag 12 december 2009 @ 22:58:06 #5
3185 Adelante
To let it go now
pi_75563625
In de winkel in van die mooie dunne sneetjes
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  Donald Duck held zaterdag 12 december 2009 @ 23:03:12 #6
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_75563779
Doe ik gewoon zelf natuurlijk.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_75563795
doe ik alleen als ik veel gasten heb ofzo, verder nooit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:11:40 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75564096
Ik had het niet eens kunnen verzinnen, zo idioot vind ik het, je stokbrood in de winkel al laten snijden.
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:11:46 #9
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75564102
Als je je stokbrood in de winkel laat snijden dan is het al oudbakken voor je thuis komt
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75564852
als ik anders thuis heel veel stokbrood moet snijden wel. als ik maar een of twee broodjes koop niet
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:35:35 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75564882
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 12 december 2009 @ 23:36:55 #12
18653 crew  D.
pi_75564921
Zelf, uiteraard.
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:38:12 #13
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_75564963
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
Ja, maar dat is de vraag niet. Mexicaans eten smaakt in Mexico ook een stuk beter dan die rommel hier uit pakjes.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_75564964
ik laat zelfs al mijn aardappels prakken in de winkel
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:41:10 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75565061
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:38 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Ja, maar dat is de vraag niet. Mexicaans eten smaakt in Mexico ook een stuk beter dan die rommel hier uit pakjes.
Als je dat maar blijft accepteren blijven bakkers je gewoon kutbrood verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:41:57 #16
58789 Snakey
-||||--------||||-
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:42:05 #17
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_75565089
Stokbrood laat ik grof snijden bij bakker Arie Bertram en doe de zak in de vriezer,
een paar keer in de week pakken we een paar stukjes stokbrood voor bij een kopje soep
of met wat anders erop en de korst blijft knapperig en binnenkant vers. Ideaal.
  zaterdag 12 december 2009 @ 23:51:54 #18
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_75565396
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat maar blijft accepteren blijven bakkers je gewoon kutbrood verkopen.
Ben te druk om de straat op te gaan vanwege de smaak van stokbrood.

Alfa maakt kutauto's, maar zie niemand daar iets aan doen.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  † In Memoriam † zondag 13 december 2009 @ 00:17:34 #19
128220 Peter6000
pi_75566313
Ik koop eigenlijk nooit stokbrood.

Maar ik zou het niet laten snijden, behalve als men mij die mogelijkheid specifiek zou geven ( "Wilt u het gesneden, meneer" )
Dan zou ik het wel laten snijden, en gewoon heel veel Franse smeerkaas gaan kopen, en zorgen dat het opkomt voordat het oud wordt.

TS, als je door de dikte van het stokbrood het beleg niet goed meer proeft, is het misschien een optie er dubbel beleg op te doen.
  zondag 13 december 2009 @ 00:28:16 #20
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75566686
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
Heel flauw..maar we wonen niet in Frankrijk.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75566698
neen

gewoon zelf die voorgesneden 'plakjes' vind ik echt naar... te dun, te klein (niet schuin gesneden)... bah! ziet er ook niet uit vind ik persoonlijk
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 01:28:46 #22
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_75568311
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
piet...

ik word moe van je, altijd commentaar, niks is goed.
(recepten van je kom ik weinig tegen) veel gezeur dat het ergends anders op deze aardkloot beter is.

verhuis naar die andere aardkloot of geef zinnige tips.

tuurlijk zijn er in het land waar een bepaald brood vandaan komt bakkers die dat brood beter kunnen maken,

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.

geef of een recept om het zelf te kunnen maken in de oven, of geef een mening over de vraag die er gesteld werd.

maar al dat gezeur van je begint me nu meer er op te lijken dat je echt geen idee hebt van hoe iets smaakt en dus maar meer gaat lopen zeiken over iets wat niet relevant is en daardoor intressant lijkt.
kan ons het boeien hoe het smaakt daar.
als we iets daar kopen laten snijden, 10 uur in de auto zitten voor we thuis zijn. DAS EEN STRAF.

misschien nog nuttige tips over vis of vlees wat beter smaakt als het een dag vers is wat alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is? of kom je nu met zinnige info.


* PKfotografie was stukken blijer toen je niet online kwam een paar maanden terug


ps. thuis snijden. maakt niet uit waar het vandaan komt. maar het brood droogt snel uit. dus zelf snijden is altijd positief.
  zondag 13 december 2009 @ 01:30:32 #23
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75568341
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:
zelf snijden is altijd positief.
Emo!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75568429
dames dames, het gaat hier over stokbrood hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 13 december 2009 @ 01:40:19 #25
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_75568523
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:35 schreef Mirjam het volgende:
dames dames, het gaat hier over stokbrood hoor
ben een heer, lekkerste is het met een stok boven het kampvuur, maar dat kan ook met sfeer te maken hebben
pi_75569579
Stokbrood van de AH komt een heel klein beetje in de buurt van Frans stokbrood, ben alleen de naam even kwijt........huppeldepup Pain Staat op wit stokbrood, maar het is een beetje lichtbruin.

En stokbrood snij ik thuis zoals bijna iedereen al aangeeft, het wordt snel droog anders.
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_75570367
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.
Nou zit er in amsterdam een Franse bakker tegenwoordig die heel veel stokbroden verkoopt(Olympiaplein)....


ps ik snij thuis want als ik stokbrood eet wil ik lekkere dikke stukken
pi_75570436
Nou Liesje, dat zal ik je eens vertellen. Ik laat het snijden. Waarom waarom? Nou, omdat ze het doen. Daarom!
En of dat nu schuin, recht of de vorm van een wiebertje heeft, het smaakt precies hetzelfde!
Toch weer een halve minuut winst, Sneek!
Go hard or go home
  zondag 13 december 2009 @ 09:18:04 #29
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_75570448
Als ik een stokbrood koop, verwacht ik gelukkig helemaal geen Franse baguette. Dat scheelt weer een slecht humeur. Ik heb het liefst een meergranenstokbrood, dat we dan vakkundig thuis in mooie, schuine plakken snijden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_75570586
Ik vind het stokbrood van de AH best lekker brood eigenlijk.

Verder valt het me op dat zo weinig mensen kunnen snijden. Zo moeilijk is het niet als je niet spastisch bent. Je moet alleen niet doen alsof je een mes er doorheen kunt duwen. Dat werkt alleen met elektrische messen en boter in combinatie met een heet mes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 13 december 2009 @ 17:48:23 #31
97745 Thorical
finding a way
pi_75583898
Ik wist niet eens dat je een stokbrood kon laten snijden bij de bakker.
Oh ja ze schillen de aardappels ook al bij de groenteboer en voorgekookte rijst kan je ook al krijgen.
Maw ik loop achter in mijn gemakzucht.
  zondag 13 december 2009 @ 18:01:09 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584221
quote:
Op zondag 13 december 2009 01:28 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

piet...

ik word moe van je, altijd commentaar, niks is goed.
(recepten van je kom ik weinig tegen) veel gezeur dat het ergends anders op deze aardkloot beter is.

verhuis naar die andere aardkloot of geef zinnige tips.

tuurlijk zijn er in het land waar een bepaald brood vandaan komt bakkers die dat brood beter kunnen maken,

maar om voor een brood eff van bv. amsterdam naar parijs te rijden... wat denk je zelf.. HET IS EEN BROOD.

geef of een recept om het zelf te kunnen maken in de oven, of geef een mening over de vraag die er gesteld werd.

maar al dat gezeur van je begint me nu meer er op te lijken dat je echt geen idee hebt van hoe iets smaakt en dus maar meer gaat lopen zeiken over iets wat niet relevant is en daardoor intressant lijkt.
kan ons het boeien hoe het smaakt daar.
als we iets daar kopen laten snijden, 10 uur in de auto zitten voor we thuis zijn. DAS EEN STRAF.

misschien nog nuttige tips over vis of vlees wat beter smaakt als het een dag vers is wat alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is? of kom je nu met zinnige info.


* PKfotografie was stukken blijer toen je niet online kwam een paar maanden terug


ps. thuis snijden. maakt niet uit waar het vandaan komt. maar het brood droogt snel uit. dus zelf snijden is altijd positief.
Tja, jij wordt triest van mijn kwaliteits eisen, ik van de bagger die mensen maar accepteren, van bakkers die kant en klaar mixen afbakken en zich ambachtelijk noemen, terwijl ze driekwart van de troep die ze verkopen niet zelf maken maar gewoon inkopen.
Ik wil gewoon goed brood, goed vlees, goede kaas. Ik wil kwaliteit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75584338
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat jij bent, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer je 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
Ja doei.
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:06:18 #34
169210 liesje1979
pi_75584405
En het stokbrood dan?

Oh en voor de duidelijkheid, ik bedoel niet dat de bakker of het winkelmeisje het persoonlijk voor mij in plakjes gaat snijden he? Ze gooien het gewoon even door de broodsnijmachine.
pi_75584440
zelfs de bakkersmeisjes zijn lui hel en verdoemenis

maar ik vind 't zelf 'lekkerder' als het van die lekkere ongelijke grove en dan weer wat dunnere stukken zijn.. die 'even grote stukjes' halen voor mij de charme eruit maar denk dat ik als ik een groot feest zou (helpen) organiseren dat ik het wel zou overwegen.

Voor borrels en BBQ's tot aan 50 man snijd ik het iig nog wel zelf
Ja doei.
pi_75584456
bij gourmetten altijd gesneden, al het overige gewoon zelf snijden.
  zondag 13 december 2009 @ 18:08:13 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584461
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:04 schreef motorbloempje het volgende:
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat jij bent, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer je 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
Bouw een ignore functie in fok in als je het niet laten kan mijn posts te lezen, dan kan je bij users gewoon een knop naast hun profiel zetten, posts van deze user niet weergeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:09:02 #38
169210 liesje1979
pi_75584490
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, jij wordt triest van mijn kwaliteits eisen, ik van de bagger die mensen maar accepteren, van bakkers die kant en klaar mixen afbakken en zich ambachtelijk noemen, terwijl ze driekwart van de troep die ze verkopen niet zelf maken maar gewoon inkopen.
Ik wil gewoon goed brood, goed vlees, goede kaas. Ik wil kwaliteit.
En wil je dat goede brood gesneden? Of snijd je het zelf?
Stomme vraag aan een chefkok natuurlijk
pi_75584516
ervoor betalen om jouw posts niet meer te lezen, dan steek ik dat geld liever in een kant en klaar gesneden stokbroodje

kommop zeg.. ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren, en maar geweldig doen. En dat mag, genieten van je eigen kunsten enzo, maar altijd maar dingen of mensen de grond in boren.. net zoals hier weer het nederlandse brood.. verhuis dan! of bak lekker alles zelf, en als je dat al doet 'good for you' ! maar blijf niet zo mekkeren op anderen
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 18:13:17 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584612
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ervoor betalen om jouw posts niet meer te lezen, dan steek ik dat geld liever in een kant en klaar gesneden stokbroodje

kommop zeg.. ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren, en maar geweldig doen. En dat mag, genieten van je eigen kunsten enzo, maar altijd maar dingen of mensen de grond in boren.. net zoals hier weer het nederlandse brood.. verhuis dan! of bak lekker alles zelf, en als je dat al doet 'good for you' ! maar blijf niet zo mekkeren op anderen
Wat een standaard reactie, als je het niet bevalt dan moet je maar oprotten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75584628
Ooit eens in mn kerstpakket een stokbroden snijbak/plank gekregen...het is een soort van verstekbak ( als ik dat zo goed schrijf) net zo iets als waarmee ze plinten zagen....anyway...logo van het bedrijf er op en meegekregen met de mededeling dat het een stokbroodsnijbakdinges was.....en werkt prima...schuine plakken en zelf de dikte bepalen
pi_75584629
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Ja doei.
pi_75584691
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
dat was vast niet tegen mij
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:15:49 #44
169210 liesje1979
pi_75584694
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat een standaard reactie, als je het niet bevalt dan moet je maar oprotten.
*Kuch

Heb jij je kwaliteitsstokbrood liever voorgesneden of niet!

*Kuch

Of heb jij een ander maniertje om stokbrood te snijden.
  zondag 13 december 2009 @ 18:16:11 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584708
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Ho, ik zeg niet dat jij moet oprotten, ik wijs je erop dat jouw reactie van als je het niet goed vind je maar moet oprotten tamelijk triest is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:16:44 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584725
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:15 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

*Kuch

Heb jij je kwaliteitsstokbrood liever voorgesneden of niet!

*Kuch

Of heb jij een ander maniertje om stokbrood te snijden.
Stokbrood scheur je toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:18:54 #47
169210 liesje1979
pi_75584784
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokbrood scheur je toch?
Oh.
Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel.
Daar gaat dit topic over
  zondag 13 december 2009 @ 18:19:13 #48
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75584794
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75584798
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:13 schreef motorbloempje het volgende:
rot jij maar lekker op met je pretentieuze gebrabbel. Laat mensen in hun waarde zeg
Laat je niet zo opfokken , het is namelijk niet nodig.
pi_75584847
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef morpheus_at_work het volgende:

[..]

Laat je niet zo opfokken , het is namelijk niet nodig.
true.. ik ga het weer over stokbrood hebben!

maargoed, meer dan mijn reactie hierboven ergens kan ik niet over stokbrood zeggen dus
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:30 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584850
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:18 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

Oh.
Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel.
Daar gaat dit topic over
Op boterhamdikte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 13 december 2009 @ 18:21:28 #52
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_75584878
ik koop eigenlijk nooit stokbrood
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_75584889
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokbrood scheur je toch?
laat je dan toch wel minimaal door een echte fransoos doen toch?


on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
pi_75584918
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:21 schreef gomi het volgende:

[..]
on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Ja doei.
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:22:59 #55
169210 liesje1979
pi_75584924
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op boterhamdikte?
Ja, ze halen het dan even door de broodsnijmachine.

Als je er echt hapjes van maakt is dat misschien minder lekker, maar ik gebruik het dan alleen voor wat salades, om in de pindasaus te dopen of met kruidenboter.
pi_75584959
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af
Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75584961
je kan bij de meeste aangeven dat ze het instellen op iets dikker, want die machines kunnen met druk op de knop of draai aan het wiel een cm dikker worden qua sneetjes.
pi_75585041
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:22 schreef motorbloempje het volgende:

bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:28:45 #59
169210 liesje1979
pi_75585116
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:29:24 #60
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585138
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585164
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:29 schreef Ringo het volgende:
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75585186
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
ja, daarom koop ik het ook niet mijn oma haalde het wel altijd gesneden, maar die was oud dus die mocht dat
Ja doei.
pi_75585224
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
hier meestal ook, toen we in Frankrijk op vakantie waren hadden we meestal wel bestek bij de hand tijdens ene pauze, maar soms vergaten we het wel eens op een bereikbare plek in de koffers te leggen dan was 't dus scheuren geblazen. Daar stemden we ons beleg wel op af overigens
Ja doei.
pi_75585248
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:28 schreef liesje1979 het volgende:
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
Dan word het slap en taai.
Goedemorgen :W
pi_75585265
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 22:56 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
Dat. En bij het ontbijt 'scheur' ik er altijd stukken af.
pi_75585357
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:32 schreef blomst het volgende:

[..]

Dan word het slap en taai.
Dat valt nog best mee. Ik eet soms ook voorgesneden uit zak (op grote bbq's met meer dan 10 man bijvoorbeeld, of bij mensen die geen goed broodmes hebben blijkbaar ) en ik moet zeggen dat het erg mee valt. Alleen langer dan een dag bewaren zit er echt niet in, en als de zak open is is het wel zaak door te eten. Maar dat lukt meestal wel als je met 10+ mensen bent..
  zondag 13 december 2009 @ 18:38:09 #67
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585393
Stokbrood scheuren, het is zo lekker amicaal met je voedsel omgaan. Homp paté erbij, flinke brok kaas. En als side dish tijdens de maaltijd: lekker kruimels maken op het tafelkleed. Ook eten is handwerk.

Dat keurig voorgesneden spul, in dunne plakjes -- net zo'n onaangename gewoonte als van mensen die hun boterham met mes en vork eten.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585512
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Ja doei.
pi_75585673
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef Ringo het volgende:
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
Ik smeer mijn Franse baguettes altijd in met echte oud-hollandse roomboter. Zo smeuig en vol, wie roomboter eet verdient eigenlijk slechts de doodstraf. Ik accepteer het gebagger niet langer.
  zondag 13 december 2009 @ 18:47:46 #70
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585704
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Aaargh. Wat een afknapper. Ook vrouwen kan ik daarom háten. Dat kleinburgerlijke gemiep, het zogenaamde "netjes eten" dat sommige mensen tot in het extreme weten vol te houden. Volstrekt smakeloos.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 18:51:29 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75585818
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat..
Verbaas me soms hoeveel mensen dat idd doen,
quote:
maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Dat is op zich een reden om iemand te dumpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:55:07 #72
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585910
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585964
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
pi_75585985
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:55 schreef Ringo het volgende:
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
  zondag 13 december 2009 @ 18:59:08 #75
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586035
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75586090
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:59 schreef Ringo het volgende:

[..]

Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
pi_75586191
Die afbakdingen verkopen ze niet gesneden, dus nee.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  zondag 13 december 2009 @ 19:05:49 #78
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586266
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Het snijden doe je met een mes, en de vork is desgewenst hulpinstrument.
Het eten van brood doe je natuurlijk gewoon: met de hand.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 19:09:06 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75586354
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75586435
Zelf....of ik moet de hele familie van Ferdo op visite krijgen. Dan laat ik het snijden of leg de stokbroden op tafel zit je al met 30 man om te bedienen.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_75586595
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen
Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
  zondag 13 december 2009 @ 19:18:39 #82
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586699
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:57 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
Klopt, je krijgt maar de helft van het bot als je die kluifjes niet met je vingers eet.
Daarnaast vind ik het gewoon onsmakelijk, als mensen zo "welgemanierd" met hun eten zitten te knoeien. Gedraag je, denk ik dan. Durf te eten.

Maar off-topic.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 19:20:36 #83
3185 Adelante
To let it go now
pi_75586764
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:

[..]

Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_75586828
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:

[..]

Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
Oeh, oeh, geil, Ade!!
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 december 2009 @ 19:24:36 #85
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_75586893
Stokbroden voorgesneden .

Lekker scheuren .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 13 december 2009 @ 19:26:44 #86
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586978
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:

[..]

Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Oké, ja, dan mag het.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 13 december 2009 @ 19:34:40 #87
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_75587246
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan.

Stokbrood laten snijden zou niet eens in me opkomen. Volgens mij smaakt het dan al erg snel droog. En ik hou van dikke stukken stokbrood
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 13 december 2009 @ 19:34:48 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75587253
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Nee hoor, helemaal niet zo vreemd. Wij aten ons brood niet alleen met mes en vork, we sneden het altijd eerst fijn in 6 stukjes om het daarna op je gemak met vork handen stukje voor stukje op te eten. Maar ook dat heeft dus heel wat vreemde ogen opgeleverd her en der. Dat hoorde ik vooral van mijn broer, die is daar enorm om uitgelachen. Maar we doen het alletwee nog steeds zo.

Dat vind ik eigenlijk wel het grappige van "je vleugels uitslaan", dan kom je erachter dat wat jij doodnormaal vindt anderen weer abnormaal of zelfs hilarisch vinden. En ik blijf erbij, je boterham eerst in stukjes snijden is veel praktischer dan pas een hap afsnijden als je klaar bent om 'm op te eten. En dat dubbelklappen doe ik nooit, nu nog niet.
  zondag 13 december 2009 @ 19:40:13 #89
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75587459
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:34 schreef Rewimo het volgende:
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan.
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 19:40:28 #90
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_75587468
Veel minder lekker, voorgesneden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_75587472
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:

[..]

Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin
nom
Ja doei.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 13 december 2009 @ 19:41:39 #92
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_75587505
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:40 schreef Ringo het volgende:
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.
Dat zal dan wel Maar ik doe het al ruim 40 jaar en ik ben niet van plan om het te veranderen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 13 december 2009 @ 19:44:07 #93
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75587596
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:41 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dat zal dan wel Maar ik doe het al ruim 40 jaar en ik ben niet van plan om het te veranderen.
Met jou vele duizenden zo niet miljoenen anderen evenmin. Een koddig stukje poldercultuur, vrees ik.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75587776
Ringo, je bent een culi-snob!! Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
  Moderator zondag 13 december 2009 @ 19:50:17 #95
18653 crew  D.
pi_75587832
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:

[..]

Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Het beleg smaakt echt gewoon hetzelfde hoor, het zit denk ik tussen de oren

En dubbelklappen dat klinkt zo handmatig, dat doe ik niet, wel 2 sneetjes op elkaar
  Moderator zondag 13 december 2009 @ 19:51:03 #96
18653 crew  D.
pi_75587864
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:48 schreef conleche het volgende:
Ringo, je bent een culi-snob!! Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
Dit is 2009, brood met mes en vork is zo 1934
pi_75587910
een boterham met hagelslag en dan lekker dubbelvouwen zodat je nog meer hagelslag proeft

maargoed, stokbrood, voorgesneden!
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 20:05:44 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75588478
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:28 schreef motorbloempje het volgende:
die voorgesneden 'plakjes' vind ik echt naar... te dun, te klein (niet schuin gesneden)... bah! ziet er ook niet uit vind ik persoonlijk
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:04 schreef motorbloempje het volgende:
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat ik ben, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer mijn 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren
Joh!
pi_75588561
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot kusje!
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 20:10:57 #100
92279 N.icka
Windforce 11
pi_75588701
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten

Precies , ik laat de Bagettes ook invliegen , dat gepeupel hier met hun stokbroden... mon Dieu
  zondag 13 december 2009 @ 20:12:50 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75588805
quote:
Op zondag 13 december 2009 20:07 schreef motorbloempje het volgende:
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot kusje!
Persoonlijk vind ik dat verschil verwaarloosbaar. In ieder geval op fora.
Of je moet een autistische pietlut zijn ofzo. Ieder normaal mens snapt dat als iemand zegt "spruitjes zijn vies" dat dat een persoonlijk mening is en het dus vrijwel niks uitmaakt met "ik vind spruitjes vies".
pi_75588833
Het is baguette.
pi_75590497
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator zondag 13 december 2009 @ 20:58:15 #104
18653 crew  D.
pi_75591031
quote:
Op zondag 13 december 2009 20:48 schreef Mirjam het volgende:
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel.
TS stelde een vraag, en ze weet nu dat het dom is.

Wat valt er verder nog on-topic te melden dan?
  zondag 13 december 2009 @ 21:09:43 #105
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75591623
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:48 schreef conleche het volgende:
Ringo, je bent een culi-snob!!
Uit jouw mond klinkt dat als een liefkozing.
quote:
Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
Waarom die rare dunne sneetjes dan ook?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 21:16:33 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75592025
Omdat wij ze lekker beleggen!
Het gaat bij ons niet om het brood maar om het beleg!
  zondag 13 december 2009 @ 21:25:15 #107
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75592578
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:16 schreef RobinOok het volgende:
Omdat wij ze lekker beleggen!
Het gaat bij ons niet om het brood maar om het beleg!
Een stuk paté, mortadella of camembert is inderdaad maar niks als je het vergelijkt met onze superieure boterhamworst en Goudse jonge!
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 21:26:06 #108
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_75592625
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 13 december 2009 @ 21:32:10 #109
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75593004
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:26 schreef Lienekien het volgende:
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
Het is picknickvoer, dat wel. Maar typisch Nederlands?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 21:33:21 #110
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_75593083
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:32 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het is picknickvoer, dat wel. Maar typisch Nederlands?
Volgens mij in ieder geval niet Frans om je kaas te eten op een stuk brood.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 13 december 2009 @ 21:43:58 #111
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75593709
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij in ieder geval niet Frans om je kaas te eten op een stuk brood.
Maar mét brood wel. En als je dan toch aan het scheuren en breken en kruimelen bent, is dat verschil niet meer zo belangrijk.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 21:45:23 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_75593782
Ja, zeg. Ze drinken hun glas wijn ook met een stuk brood.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 13 december 2009 @ 21:49:54 #113
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75594008
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:45 schreef Lienekien het volgende:
Ja, zeg. Ze drinken hun glas wijn ook met een stuk brood.
Klopt!
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 21:51:15 #114
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_75594073
Nou dan!
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 13 december 2009 @ 21:51:31 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75594087
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:26 schreef Lienekien het volgende:
Hm. Doen Fransen dat überhaupt wel op een stuk stokbrood? Da's toch weer heel Nederlands, dacht ik.
Inderdaad.
pi_75594151
Mijn Franse exschoonmama at wel degelijk iedere ochtend als ontbijt een geroosterde plak pain du campagne met een stuk uitlopende camembert er op. En langs de kant van de weg worden er ook wel ham en/of kaassandwiches (en dat zijn dan stukken stokbrood) verkocht, als snel lunchvoer.

Maar het hele fenomeen uitgebreide broodmaaltijd kennen ze dan weer niet. Er wordt tussen de middag ook gewoon warm gegeten. Wel met een stuk brood erbij.
  zondag 13 december 2009 @ 22:02:40 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75594663
Kaassandwiches van dikke hompen stokbrood?
Want de vraag was waarom wij er van die rare dunne sneetjes van snijden....
pi_75594811
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
pi_75594982
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Kaassandwiches van dikke hompen stokbrood?
Want de vraag was waarom wij er van die rare dunne sneetjes van snijden....
Dat doet toch bijna niemand? Die rare dunne sneetjes? Bij mij gaat het als vogt: ik pak een stuk stokbrood, scheur er een stukje af, dan pluk ik al het kleffe brood eruit en voer dat aan de duiven en dan doe ik mijn beleg op de korst.

Op die rare dunne plakjes zit haast geen korst. Van stokbrood is het de korst die lekker is, niet dat wit. Vind ik dan.

En die kaassandwiches.......ik denk dat vooral toeristen die kopen, weet ik eigenlijk niet. Nam het zelf ook nooit. Ze hadden ook iets, dat heette iets van Sandwich Américain en dat was dan stokbrood met een hamburger en friet. Dus de friet ook tussen het brood.
  zondag 13 december 2009 @ 22:08:25 #120
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75594989
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:51 schreef Lienekien het volgende:
Nou dan!
Ik wou gewoon nog wat bijdehands zeggen want je bent altijd leuk om mee te praten.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 22:09:05 #121
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_75595022
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
Goeie!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 13 december 2009 @ 22:14:22 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75595367
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:08 schreef conleche het volgende:
Dat doet toch bijna niemand? Die rare dunne sneetjes?
Dat van die dunne, rare sneetjes ging niet speciaal over stokbrood maar gewoon over brood.
Maar goed, laat verder ook maar. Ik heb zo'n idee dat het toch niet veel zin heeft het uit te leggen...
pi_75599308
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
Ja natuurlijk Ik vind het er maar lullig uitzien ook die kleine hollands zuinige plakjes
  maandag 14 december 2009 @ 00:07:57 #124
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_75599917
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:05 schreef OldJeller het volgende:
Droogt het ook niet sneller uit als je het al laat snijden in plaats van zelf snijden net voor je het wil gaan consumeren?
quote:
Op zondag 13 december 2009 22:09 schreef Klaploper het volgende:

Goeie!
Nee want ze geven de plakjes stokbrood niet los mee, maar in een plastic zak.
Dat laten snijden is af en toe makkelijk, een onderwijzer die ik ken haalt het voor de
vrijdag voor op school om lekker na te babbelen met een stokbroodje en drankje,
het is daar veel te klein in dat schoolkeukentje dus geen gekruimel en geteut met een
botte mes.
  maandag 14 december 2009 @ 00:15:34 #125
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_75600114
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:24 schreef Isabeau het volgende:
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af
Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser.
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:31 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja, daarom koop ik het ook niet mijn oma haalde het wel altijd gesneden, maar die was oud dus die mocht dat
quote:
Op zondag 13 december 2009 03:23 schreef Parlay het volgende:
Stokbrood van de AH komt een heel klein beetje in de buurt van Frans stokbrood, ben alleen de naam even kwijt........huppeldepup Pain Staat op wit stokbrood, maar het is een beetje lichtbruin.

En stokbrood snij ik thuis zoals bijna iedereen al aangeeft, het wordt snel droog anders.
Dit was meer de reden van mijn post "Goeie!" .
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 14 december 2009 @ 00:17:26 #126
3185 Adelante
To let it go now
pi_75600158
quote:
Op maandag 14 december 2009 00:07 schreef tuinfluiter het volgende:

[..]


[..]

Nee want ze geven de plakjes stokbrood niet los mee, maar in een plastic zak.
Dat laten snijden is af en toe makkelijk, een onderwijzer die ik ken haalt het voor de
vrijdag voor op school om lekker na te babbelen met een stokbroodje en drankje,
het is daar veel te klein in dat schoolkeukentje dus geen gekruimel en geteut met een
botte mes.
Het klinkt als een "feestje" met stokbrood en selleriesalade
Maar in dat soort gevallen is gesneden toch prima?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 14 december 2009 @ 00:21:48 #127
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_75600252
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:53 schreef conleche het volgende:
Mijn Franse exschoonmama at wel degelijk iedere ochtend als ontbijt een geroosterde plak pain du campagne met een stuk uitlopende camembert er op. En langs de kant van de weg worden er ook wel ham en/of kaassandwiches (en dat zijn dan stukken stokbrood) verkocht, als snel lunchvoer.

Maar het hele fenomeen uitgebreide broodmaaltijd kennen ze dan weer niet. Er wordt tussen de middag ook gewoon warm gegeten. Wel met een stuk brood erbij.
En dan krijg je 's avonds oud stokbrood van 's ochtends bij je eten .

Ik wist eigenlijk niet dat je je stokbrood kon laten snijden. Ook nooit over nagedacht aangezien het een kleine moeite is om het zelf te doen . Wij zijn hier gezegend met de al eerder genoemde "echte" Franse bakker, dus ik fiets graag een extra rondje, in plaats van het stokbrood van de AH .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  maandag 14 december 2009 @ 00:26:21 #128
104871 remlof
Europees federalist
pi_75600369
Nee natuurlijk laat ik het niet in de winkel snijden, het is juist leuk om het zelf te doen

Toch, liesje?
pi_75600460
Ik heb bij de AH gewerkt maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand z'n stokbrood wou laten snijden.

Overigens verkochten we sowieso weinig stokbroden want echte Rotterdammers hebben een godverdomde tievushekel aan Frans.
pi_75600982
JOH!
Hier zijn ze niet aan te slepen die dingen!
Maar ik heb ze nog nooit laten snijden
Zal vast wel eens handig zijn maar voor mij tot nog toe niet.
  Moderator maandag 14 december 2009 @ 08:08:54 #131
18653 crew  D.
pi_75603347
Liesje koopt vast ook voorgeschilde aardappelen
  maandag 14 december 2009 @ 09:43:16 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75604513
quote:
Op maandag 14 december 2009 00:30 schreef Kankerkachelsverkopert het volgende:
Ik heb bij de AH gewerkt maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand z'n stokbrood wou laten snijden.

Overigens verkochten we sowieso weinig stokbroden want echte Rotterdammers hebben een godverdomde tievushekel aan Frans.
Kan ik me voorstellen, ex-kolonisator is nooit echt geliefd bij de voormalige gekoloniseerden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 december 2009 @ 10:00:38 #133
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_75604853
quote:
Op zondag 13 december 2009 23:45 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind het er maar lullig uitzien ook die kleine hollands zuinige plakjes
Ik ook. In mijn familie heeft men er helaas een handje van voor deze makkelijke oplossing te kiezen. Krijg je van die damschijfdunne ministukjes stokbrood. Niet appetijtelijk.
Ik snij of scheur liever zelf.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')