laat je dan toch wel minimaal door een echte fransoos doen toch?quote:
bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...quote:Op zondag 13 december 2009 18:21 schreef gomi het volgende:
[..]
on topic:
nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
Ja, ze halen het dan even door de broodsnijmachine.quote:
Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.quote:Op zondag 13 december 2009 18:22 schreef motorbloempje het volgende:
bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.quote:Op zondag 13 december 2009 18:29 schreef Ringo het volgende:
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
ja, daarom koop ik het ook nietquote:Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
hier meestal ook, toen we in Frankrijk op vakantie waren hadden we meestal wel bestek bij de hand tijdens ene pauze, maar soms vergaten we het wel eens op een bereikbare plek in de koffers te leggenquote:Op zondag 13 december 2009 18:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
Dan word het slap en taai.quote:Op zondag 13 december 2009 18:28 schreef liesje1979 het volgende:
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
Dat. En bij het ontbijt 'scheur' ik er altijd stukken af.quote:Op zaterdag 12 december 2009 22:56 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
Dat valt nog best mee. Ik eet soms ook voorgesneden uit zak (op grote bbq's met meer dan 10 man bijvoorbeeld, of bij mensen die geen goed broodmes hebben blijkbaarquote:
Ik smeer mijn Franse baguettes altijd in met echte oud-hollandse roomboter. Zo smeuig en vol, wie roomboter eet verdient eigenlijk slechts de doodstraf. Ik accepteer het gebagger niet langer.quote:Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef Ringo het volgende:
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
Aaargh.quote:Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnaptmoest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen
werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat..
maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Verbaas me soms hoeveel mensen dat idd doen,quote:Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnaptmoest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen
werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat..
![]()
Dat is op zich een reden om iemand te dumpenquote:maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekkerquote:Op zondag 13 december 2009 18:55 schreef Ringo het volgende:
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf.)
Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.quote:Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.quote:Op zondag 13 december 2009 18:59 schreef Ringo het volgende:
[..]
Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
Het snijden doe je met een mes, en de vork is desgewenst hulpinstrument.quote:Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:
[..]
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doenquote:Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:
[..]
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.quote:Op zondag 13 december 2009 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met de hand eten hoef je natuurlijk niet dubbelgeklapt te doen
Klopt, je krijgt maar de helft van het bot als je die kluifjes niet met je vingers eet.quote:Op zondag 13 december 2009 18:57 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kinquote:Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik eet het nu meestal wel met de hand, maar dat is meer omdat ik mijn brood rooster. Of ik snij het in 4 stukjes en eet het dan met de hand op.
Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Oeh, oeh, geil, Ade!!quote:Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:
[..]
Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin![]()
Oké, ja, dan mag het.quote:Op zondag 13 december 2009 19:15 schreef conleche het volgende:
[..]
Maar stel dat ik gebakken champignons op zacht brood eet, of een gebakken eitje, dan eet ik het liefst met mes en vork. Dan kan je ook zo fijn met je stukje brood aan de vork, door eventueel op het bord gekomen eigeel dreggen.
Nee hoor, helemaal niet zo vreemd. Wij aten ons brood niet alleen met mes en vork, we sneden het altijd eerst fijn in 6 stukjes om het daarna op je gemak met vork handen stukje voor stukje op te eten. Maar ook dat heeft dus heel wat vreemde ogen opgeleverd her en der. Dat hoorde ik vooral van mijn broer, die is daar enorm om uitgelachen. Maar we doen het alletwee nog steeds zo.quote:Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.quote:Op zondag 13 december 2009 19:34 schreef Rewimo het volgende:
Wat is er mis met je brood met mes en vork eten? Als je aan tafel eet dan.
nomquote:Op zondag 13 december 2009 19:20 schreef Adelante het volgende:
[..]
Maar als je uit de hand eet, loopt het eigeel zo heerlijk langs je kin![]()
Dat zal dan welquote:Op zondag 13 december 2009 19:40 schreef Ringo het volgende:
Het is opzichtig getrut. Niets meer dan dat.
Met jou vele duizenden zo niet miljoenen anderen evenmin. Een koddig stukje poldercultuur, vrees ik.quote:Op zondag 13 december 2009 19:41 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dat zal dan welMaar ik doe het al ruim 40 jaar en ik ben niet van plan om het te veranderen.
Het beleg smaakt echt gewoon hetzelfde hoor, het zit denk ik tussen de orenquote:Op zondag 13 december 2009 19:00 schreef conleche het volgende:
[..]
Mwoah, ben ik het niet met je eens. Sommig beleg is lekkerder indien niet dubbelgeklapt.
Dit is 2009, brood met mes en vork is zo 1934quote:Op zondag 13 december 2009 19:48 schreef conleche het volgende:
Ringo, je bent een culi-snob!!Met brood uit landen als Frankrijk en Italie heb je gelijk, dat kan je alleen met je handen eten, maar die dunne sneetjes die je hier in Nederland eet, dat kan prima met mes en vork.
quote:Op zondag 13 december 2009 00:28 schreef motorbloempje het volgende:
die voorgesneden 'plakjes' vind ik echt naar... te dun, te klein (niet schuin gesneden)... bah! ziet er ook niet uit vind ik persoonlijk
quote:Op zondag 13 december 2009 18:04 schreef motorbloempje het volgende:
de rest is blijkbaar niet zo geweldig als dat ik ben, dat weten we allemaal inmiddels wel, dus waarom elke keer weer mijn 'gelijk' willen halen, dingen eindeloos de grond in trappen of juist ophemelen en de mensen die er niets om geven vervolgens weer de grond in trappen... het is echt zo vermoeiend
Joh!quote:Op zondag 13 december 2009 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ik vind 't altijd zo kinderachtig! En maar kritiek leveren
quote:Op zaterdag 12 december 2009 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, stokbrood van een Nederlandse bakker.
Wel eens in frankrijk geweest en daar een Bagette gegeten? Dan is stokbrood gewoon een straf om te eten
Persoonlijk vind ik dat verschil verwaarloosbaar. In ieder geval op fora.quote:Op zondag 13 december 2009 20:07 schreef motorbloempje het volgende:
het verschil tussen 'ik vind' en 'het is' is redelijk groot![]()
kusje!
TS stelde een vraag, en ze weet nu dat het dom is.quote:Op zondag 13 december 2009 20:48 schreef Mirjam het volgende:
mensen, ff kappen met dat offtopic geneuzel.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |