abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:30 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75584850
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:18 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

Oh.
Ik niet, ik laat het vaak voor bbq's enzo voorsnijden in de winkel.
Daar gaat dit topic over
Op boterhamdikte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 13 december 2009 @ 18:21:28 #52
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_75584878
ik koop eigenlijk nooit stokbrood
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_75584889
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokbrood scheur je toch?
laat je dan toch wel minimaal door een echte fransoos doen toch?


on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
pi_75584918
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:21 schreef gomi het volgende:

[..]
on topic:

nee ik laat het echt nooit snijden. wist niet eens dat dat een optie was tbh
bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Ja doei.
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:22:59 #55
169210 liesje1979
pi_75584924
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op boterhamdikte?
Ja, ze halen het dan even door de broodsnijmachine.

Als je er echt hapjes van maakt is dat misschien minder lekker, maar ik gebruik het dan alleen voor wat salades, om in de pindasaus te dopen of met kruidenboter.
pi_75584959
Er is maar 1 winkel in de omgevign waar ik stobrood van wil kopen en die is bijna 10 km van mijn huis af
Maar ik laat het dan niet voorsnijden. Klinkt wel handig, maar het zelf snijden is zo gebeurd en je stokbrood smaakt veel verser.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75584961
je kan bij de meeste aangeven dat ze het instellen op iets dikker, want die machines kunnen met druk op de knop of draai aan het wiel een cm dikker worden qua sneetjes.
pi_75585041
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:22 schreef motorbloempje het volgende:

bij de AH (hier XL iig wel) liggen van die grote zakken voorgesneden, vooral rondom de weekends en feestdagen...
Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  One tough cookie zondag 13 december 2009 @ 18:28:45 #59
169210 liesje1979
pi_75585116
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:29:24 #60
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585138
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585164
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:29 schreef Ringo het volgende:
Ik vind het trouwens wel heel burgerlijk hoor, voorgesneden stokbrood. Wist ook inderdaad niet dat het als service werd aangeboden. En ik moet Piet gelijk geven: je stokbrood scheuren is het fijnst. En als je het snijdt, dan in stevige hompen. Schuin.
Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75585186
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb dan altijd het idee dat dat heel oud smaakt als je het mee naar huis neemt.
ja, daarom koop ik het ook niet mijn oma haalde het wel altijd gesneden, maar die was oud dus die mocht dat
Ja doei.
pi_75585224
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Als ik alleen voor mezelf een stokbrood meeneem dan scheur ik het ook altijd. Dat is luiheid van mijn kant, maar het smaakt ook lekker.
hier meestal ook, toen we in Frankrijk op vakantie waren hadden we meestal wel bestek bij de hand tijdens ene pauze, maar soms vergaten we het wel eens op een bereikbare plek in de koffers te leggen dan was 't dus scheuren geblazen. Daar stemden we ons beleg wel op af overigens
Ja doei.
pi_75585248
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:28 schreef liesje1979 het volgende:
Als je het gewoon laat verpakken in een dichte platsiczak valt dat best mee hoor, met het uitdrogen.
Dan word het slap en taai.
Goedemorgen :W
pi_75585265
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 22:56 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Ik snij het altijd zelf want ik wil schuin gesneden stokbrood en niet van die iele rechte plakjes
Dat. En bij het ontbijt 'scheur' ik er altijd stukken af.
pi_75585357
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:32 schreef blomst het volgende:

[..]

Dan word het slap en taai.
Dat valt nog best mee. Ik eet soms ook voorgesneden uit zak (op grote bbq's met meer dan 10 man bijvoorbeeld, of bij mensen die geen goed broodmes hebben blijkbaar ) en ik moet zeggen dat het erg mee valt. Alleen langer dan een dag bewaren zit er echt niet in, en als de zak open is is het wel zaak door te eten. Maar dat lukt meestal wel als je met 10+ mensen bent..
  zondag 13 december 2009 @ 18:38:09 #67
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585393
Stokbrood scheuren, het is zo lekker amicaal met je voedsel omgaan. Homp paté erbij, flinke brok kaas. En als side dish tijdens de maaltijd: lekker kruimels maken op het tafelkleed. Ook eten is handwerk.

Dat keurig voorgesneden spul, in dunne plakjes -- net zo'n onaangename gewoonte als van mensen die hun boterham met mes en vork eten.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585512
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Ja doei.
pi_75585673
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:19 schreef Ringo het volgende:
Ik laat mijn stokbrood in melk weken, dat slurpt lekker weg. Volle melk natuurlijk, vers van de koe. Als je dat eenmaal hebt gedronken, is melk uit pak een STRAF.
Ik smeer mijn Franse baguettes altijd in met echte oud-hollandse roomboter. Zo smeuig en vol, wie roomboter eet verdient eigenlijk slechts de doodstraf. Ik accepteer het gebagger niet langer.
  zondag 13 december 2009 @ 18:47:46 #70
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585704
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat.. maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Aaargh. Wat een afknapper. Ook vrouwen kan ik daarom háten. Dat kleinburgerlijke gemiep, het zogenaamde "netjes eten" dat sommige mensen tot in het extreme weten vol te houden. Volstrekt smakeloos.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 18:51:29 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75585818
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:42 schreef motorbloempje het volgende:
dat laatste heb ik nooit gesnapt moest ik wel eens doen als ik bij vriendinnetjes op de basisschool ging lunchen werd de eerste keer wel raar aangekeken daar toen ik m gewoon dubbelvouwde en opat..
Verbaas me soms hoeveel mensen dat idd doen,
quote:
maargoed... ik heb ook een ex gehad die kippenvleugeltjes met mes en vork at
Dat is op zich een reden om iemand te dumpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:55:07 #72
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585910
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585964
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
pi_75585985
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:55 schreef Ringo het volgende:
Overigens is voorgesneden stokbrood wel van een andere categorie dan kluiven met mes en vork. Het laatste is een doodzonde, het eerste vooral luiheid. (Maar toch nog steeds een beetje suf. )
Voorgesneden is enorm suf, maar stiekem soms ook handig. Kipluiven met bestek willen eten is simpelweg onhandig! (helaas, ik haaaaat kipkluiven maar de smaak is zo lekker ) Denk dat handigheid v.s. onhandigheid nog wel het belangrijkste verschil is
  zondag 13 december 2009 @ 18:59:08 #75
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586035
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:56 schreef conleche het volgende:
Ik moest vroeger ook met mes en vork mijn brood eten, als we aan tafel zaten. Dat is toch niet zó vreemd??
Vreemd, wat heet. Het is een verwerpelijke traditie.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')