FOK!forum / Culinesse à gogo / Welk merk snacks vinden jullie het lekkerst?
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 10:56
Na maanden gewoon bij de snackbar friet met bijbehorende snacks gehaald te hebben krijgen we thuis af en toe de neiging om zelf friet te maken en zelf de snacks te frituren. Er gaat veel tijd zitten in het maken van friet (aardappelen schillen, door de friet snijder halen, voorbakken, afkoelen en afbakken) en daarom moet het in perfecte harmonie zijn met de snacks.

Doorgaans eten wij alleen maar frikandellen en kroketten. Als het om frikandellen gaat komt er hier alleen maar Van Lieshout's 100 grams Goudfrik in huis. Verreweg de beste Frikandel. (al zegt men dat de Bikfrik aardig in de buurt komt).

Helaas ben ik de perfecte vleeskroket nog niet tegengekomen. Die kroketten van Van Dobben zijn redelijk

Zo heeft iedereen wel een voorkeur voor een merk bij de verschillende snacks. Welke zijn dat bij jou?
Pakspuldonderdag 26 november 2009 @ 10:58
Mijn enige eis is dat er vlees in zit. Behalve bij patat dan, dat moet patat zijn en geen friet.
#ANONIEMdonderdag 26 november 2009 @ 10:58
Mora.
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 10:59
Iedereen kijkt naar dit topic, maar post niets.

Wellicht dat onderstaand plaatje jullie kan overhalen:
Flurrydonderdag 26 november 2009 @ 11:00
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 11:05
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Ik zal er dit weekend eens een paar gaan halen.
genaktdonderdag 26 november 2009 @ 11:05
ts eet friet
garriejdonderdag 26 november 2009 @ 11:06
die van beckers die is voor de echte snackers
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 11:07
Heeft er hier ook iemand ervaringen met de Bikfrik?
HeatWavedonderdag 26 november 2009 @ 11:09
----->CUL +TT aanpassing
garriejdonderdag 26 november 2009 @ 11:09
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:07 schreef mime_negert het volgende:
Heeft er hier ook iemand ervaringen met de Bikfrik?
ja vind ze net iets te lang en te dun, heb liever een toch wat kortere dikke frikandel
L3IPOdonderdag 26 november 2009 @ 11:11
C1000 huismerk kroketten vind ik verreweg de beste kroketten Zeker het proberen waard!
Mylenedonderdag 26 november 2009 @ 11:14
Ik vind de kroketten van de Febo het lekkerst en dan met name de satekroketten.

Ik haal ze daar dan ook ongebakken.
14medusadonderdag 26 november 2009 @ 11:27
zelluf makennnnn

kroketjes zelf maken kpcorns zelf maken patat zelf maken lekker johhh

garnaluhkroketjus, groentuhkroketjus. kaaskroketjuhs, runvlees kroketjuhs (als je draadjesvlees over hebt)

hm als k moet kiezen dan ga k toch voor de van dobben kalfskroket. frikandellen ben k nie zo fan van... kaassoufle's van de lidl zijn ook lekkahhh enne rundvleeskroket van mora is goed te doen

kreukelfrietjes vind ik ook wel prima van aviko
Pakspuldonderdag 26 november 2009 @ 11:32
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:09 (totaal offtopic!) ]
garriejdonderdag 26 november 2009 @ 11:34
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:51 (reactie op quote) ]
Karinadonderdag 26 november 2009 @ 11:38
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
garriejdonderdag 26 november 2009 @ 11:39
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
en mijn vraag, kraken ze echt hard?
Andyydonderdag 26 november 2009 @ 11:41
Goed frituurvet is ook belangrijk
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 11:44
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:41 schreef Andyy het volgende:
Goed frituurvet is ook belangrijk
Ben ik helemaal met je eens, alleen kun je daar niet zo makkelijk in switchen als bij snacks. Ik zou eigenlijk niet weten wat voor vet wij in de frituurpan hebben.
Flurrydonderdag 26 november 2009 @ 11:44
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:41 schreef Andyy het volgende:
Goed frituurvet is ook belangrijk
Inderdaad... smaakt beter en is makkelijker schoon te maken achteraf. Wel duur
Karinadonderdag 26 november 2009 @ 11:49
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:39 schreef garriej het volgende:

[..]

en mijn vraag, kraken ze echt hard?
Nee dat niet, maar ze zijn wel knapperiger dan "normale" patat.
coviedonderdag 26 november 2009 @ 11:57
Kipcorn van de muur! (als ze er niet al 6 jaar inliggen)

Die zijn zo lekker gekruid!!!
Laurensiusdonderdag 26 november 2009 @ 12:05
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
geen frituurpan?! hoe kan dat nou? dat is toch samen met het tosti-ijzer en magnetron eerste levensbehoefte als het op bereiding van eten aankomt?!

het is friet
Fogeldonderdag 26 november 2009 @ 12:15
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
barbaar.
JtodaXdonderdag 26 november 2009 @ 12:23
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:05 schreef Laurensius het volgende:
het is friet
[klassiek] friet/patat bash topic #2
HET IS PATAT!!!!!! GEEN FRIET #2

En godzijdank deze post
Die eeuwige patat/friet discussie
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:05 schreef Laurensius het volgende:
geen frituurpan?! hoe kan dat nou? dat is toch samen met het tosti-ijzer en magnetron eerste levensbehoefte als het op bereiding van eten aankomt?!
Denk jij dat een student snel een frituurpan in zijn kamer zet? Lekkere lucht komt er altijd van zo'n ding
Panda72donderdag 26 november 2009 @ 12:32
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Ik ook
Panda72donderdag 26 november 2009 @ 12:32
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:14 schreef Mylene het volgende:
Ik vind de kroketten van de Febo het lekkerst en dan met name de satekroketten.

Ik haal ze daar dan ook ongebakken.
Ja die zijn
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 12:35
Het is niet de bedoeling dat je hier de friet/patat discussie gaat voeren, daar zijn andere topics voor.

Ik ga morgenavond de frituurpannen schoonmaken en dan moet er ook nieuw vet in. Wat voor vet weet ik nog niet.
MissHobjedonderdag 26 november 2009 @ 12:55
Topic opgeschoond.. en houd het nu gezellig mensen!
pussywillowdonderdag 26 november 2009 @ 13:18
Rundvleeskroketten van Beckers blijven het lekkerst
mime_negertdonderdag 26 november 2009 @ 18:02
Ik heb nog heel wat te proeven
LeeHarveyOswalddonderdag 26 november 2009 @ 18:14
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Andersom. En een kroket moet ragout bevatten, en geen stukjes ondefinieerbare vleesachtige substantie.
dralion13donderdag 26 november 2009 @ 18:27
van Dobben kalfskrotet
Hyperdudedonderdag 26 november 2009 @ 18:29
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:35 schreef mime_negert het volgende:
...Wat voor vet weet ik nog niet.
Ossewit natuurlijk
Flurrydonderdag 26 november 2009 @ 19:07
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Andersom. En een kroket moet ragout bevatten, en geen stukjes ondefinieerbare vleesachtige substantie.
ragout hoort in pastijbakjes, niet in een kroket
JJdJ1984donderdag 26 november 2009 @ 22:28
quote:
Op donderdag 26 november 2009 19:07 schreef Flurry het volgende:

[..]

ragout hoort in pastijbakjes, niet in een kroket
juist daarom noemen ze het ook een salpicon

Eigen gemaakte kroketten
Opperprutservrijdag 27 november 2009 @ 13:34
Beetje een luxe snack, maar ik kan erg genieten van garnaalkroketten
LeeHarveyOswaldvrijdag 27 november 2009 @ 13:53
quote:
Op donderdag 26 november 2009 22:28 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

juist daarom noemen ze het ook een salpicon

Eigen gemaakte kroketten
== dikke ragout. Meer bloem, meer boter, minder bouillon.
LeeHarveyOswaldvrijdag 27 november 2009 @ 13:55
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:34 schreef Opperprutser het volgende:
Beetje een luxe snack, maar ik kan erg genieten van garnaalkroketten
Een zelf (of in elk geval hand)gemaakte kroket is ook wel een luxe snack te noemen. Relatief arbeidsintensief en ook niet bepaald goedkoop (althans, er verdwijnt toch wel voor een -voor kroketten flink- bedrag aan vlees en groente in de bouillon).
JJdJ1984vrijdag 27 november 2009 @ 14:09
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

== dikke ragout. Meer bloem, meer boter, minder bouillon.
Dat hoef je mij niet uit te leggen hoor
LeeHarveyOswaldvrijdag 27 november 2009 @ 14:13
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:09 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Dat hoef je mij niet uit te leggen hoor
Maar wel aan dat figuur dat denkt dat ragout uit een blikje komt en in een pasteitje hoort.
piepkuiken21vrijdag 27 november 2009 @ 14:52
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:35 schreef mime_negert het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je hier de friet/patat discussie gaat voeren, daar zijn andere topics voor.

Ik ga morgenavond de frituurpannen schoonmaken en dan moet er ook nieuw vet in. Wat voor vet weet ik nog niet.
mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
-Dirk-vrijdag 27 november 2009 @ 14:55
van dobben croquetten
mime_negertvrijdag 27 november 2009 @ 15:13
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:52 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
Aanraden mag zeker. Maar smaakt dat ook een beetje? Dat de smaak onveranderd blijft na 30x frituren maakt niet uit als het in den beginne al niet smaakt.
Andyyvrijdag 27 november 2009 @ 15:15
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:52 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
Kunnen mensen allergisch voor zijn
Kabouter_Batsgraagvrijdag 27 november 2009 @ 17:52
Broodje kipkebabkofte met cocktailsaus!

Liefst de grote versie.
mime_negertvrijdag 27 november 2009 @ 17:55
En dat gaat in het frituurvet?
minilotvrijdag 27 november 2009 @ 18:00
Het is dat ik geen frituurpan heb, maar anders frituurde ik patat en snacks uitsluitend in ossewit.
SevenWonderszondag 29 november 2009 @ 16:29
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Toch grappig dat ze van hetzelfde bedrijf af komen....

http://www.royaan.nl/

Maar ik van Van Dobben ook lekkerder.

Laatst had ik als voorgerecht ergens bitterballen van stoofvlees. OOk heel bijzonder.
14medusamaandag 30 november 2009 @ 09:59
quote:
Op zondag 29 november 2009 16:29 schreef SevenWonders het volgende:

[..]

Toch grappig dat ze van hetzelfde bedrijf af komen....

http://www.royaan.nl/

Maar ik van Van Dobben ook lekkerder.

Laatst had ik als voorgerecht ergens bitterballen van stoofvlees. OOk heel bijzonder.
jeps die kan je ook heerlijk zelf maken.
littledrummergirlmaandag 30 november 2009 @ 18:17
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:11 schreef L3IPO het volgende:
C1000 huismerk kroketten vind ik verreweg de beste kroketten Zeker het proberen waard!
klinkt heel stom en vreselijk a-culinair maar die vind ik eigenlijk ook wel erg lekker!

ik hou er niet van als de hele kroket bestaat uit een dikke meelachtige prut met wat ondefinieerbare sliertjes.
ShinobizWintermaandag 30 november 2009 @ 22:50
Aviko's oma's smulpatat + tefal actifry
Mora's Kipkorn

Friki's Kipnuggy's