mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 10:56 |
Na maanden gewoon bij de snackbar friet met bijbehorende snacks gehaald te hebben krijgen we thuis af en toe de neiging om zelf friet te maken en zelf de snacks te frituren. Er gaat veel tijd zitten in het maken van friet (aardappelen schillen, door de friet snijder halen, voorbakken, afkoelen en afbakken) en daarom moet het in perfecte harmonie zijn met de snacks. ![]() Doorgaans eten wij alleen maar frikandellen en kroketten. Als het om frikandellen gaat komt er hier alleen maar Van Lieshout's 100 grams Goudfrik in huis. Verreweg de beste Frikandel. (al zegt men dat de Bikfrik aardig in de buurt komt). Helaas ben ik de perfecte vleeskroket nog niet tegengekomen. Die kroketten van Van Dobben zijn redelijk Zo heeft iedereen wel een voorkeur voor een merk bij de verschillende snacks. Welke zijn dat bij jou? | |
Pakspul | donderdag 26 november 2009 @ 10:58 |
Mijn enige eis is dat er vlees in zit. Behalve bij patat dan, dat moet patat zijn en geen friet. | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2009 @ 10:58 |
Mora. ![]() | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 10:59 |
Iedereen kijkt naar dit topic, maar post niets. Wellicht dat onderstaand plaatje jullie kan overhalen: ![]() | |
Flurry | donderdag 26 november 2009 @ 11:00 |
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben ![]() | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 11:05 |
quote:Ik zal er dit weekend eens een paar gaan halen. | |
genakt | donderdag 26 november 2009 @ 11:05 |
ts eet friet ![]() | |
garriej | donderdag 26 november 2009 @ 11:06 |
die van beckers die is voor de echte snackers | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 11:07 |
Heeft er hier ook iemand ervaringen met de Bikfrik? | |
HeatWave | donderdag 26 november 2009 @ 11:09 |
----->CUL +TT aanpassing | |
garriej | donderdag 26 november 2009 @ 11:09 |
quote:ja vind ze net iets te lang en te dun, heb liever een toch wat kortere dikke frikandel | |
L3IPO | donderdag 26 november 2009 @ 11:11 |
C1000 huismerk kroketten vind ik verreweg de beste kroketten ![]() | |
Mylene | donderdag 26 november 2009 @ 11:14 |
Ik vind de kroketten van de Febo het lekkerst en dan met name de satekroketten. Ik haal ze daar dan ook ongebakken. | |
14medusa | donderdag 26 november 2009 @ 11:27 |
zelluf makennnnn kroketjes zelf maken kpcorns zelf maken patat zelf maken lekker johhh garnaluhkroketjus, groentuhkroketjus. kaaskroketjuhs, runvlees kroketjuhs (als je draadjesvlees over hebt) hm als k moet kiezen dan ga k toch voor de van dobben kalfskroket. frikandellen ben k nie zo fan van... kaassoufle's van de lidl zijn ook lekkahhh enne rundvleeskroket van mora is goed te doen kreukelfrietjes vind ik ook wel prima van aviko | |
Pakspul | donderdag 26 november 2009 @ 11:32 |
-edit- [ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:09 (totaal offtopic!) ] | |
garriej | donderdag 26 november 2009 @ 11:34 |
-edit- [ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:51 (reactie op quote) ] | |
Karina | donderdag 26 november 2009 @ 11:38 |
Het merk dat ze bij de snackbar hebben ![]() ![]() | |
garriej | donderdag 26 november 2009 @ 11:39 |
quote:en mijn vraag, kraken ze echt hard? | |
Andyy | donderdag 26 november 2009 @ 11:41 |
Goed frituurvet is ook belangrijk | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 11:44 |
quote:Ben ik helemaal met je eens, alleen kun je daar niet zo makkelijk in switchen als bij snacks. Ik zou eigenlijk niet weten wat voor vet wij in de frituurpan hebben. | |
Flurry | donderdag 26 november 2009 @ 11:44 |
quote:Inderdaad... smaakt beter en is makkelijker schoon te maken achteraf. Wel duur ![]() | |
Karina | donderdag 26 november 2009 @ 11:49 |
quote:Nee dat niet, maar ze zijn wel knapperiger dan "normale" patat. | |
covie | donderdag 26 november 2009 @ 11:57 |
Kipcorn van de muur! (als ze er niet al 6 jaar inliggen) Die zijn zo lekker gekruid!!! ![]() | |
Laurensius | donderdag 26 november 2009 @ 12:05 |
quote:geen frituurpan?! hoe kan dat nou? dat is toch samen met het tosti-ijzer en magnetron eerste levensbehoefte als het op bereiding van eten aankomt?! het is friet | |
Fogel | donderdag 26 november 2009 @ 12:15 |
quote: ![]() | |
JtodaX | donderdag 26 november 2009 @ 12:23 |
quote:[klassiek] friet/patat bash topic #2 HET IS PATAT!!!!!! GEEN FRIET #2 En godzijdank deze post Die eeuwige patat/friet discussie quote:Denk jij dat een student snel een frituurpan in zijn kamer zet? Lekkere lucht komt er altijd van zo'n ding ![]() ![]() | |
Panda72 | donderdag 26 november 2009 @ 12:32 |
quote:Ik ook ![]() | |
Panda72 | donderdag 26 november 2009 @ 12:32 |
quote:Ja die zijn ![]() | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 12:35 |
Het is niet de bedoeling dat je hier de friet/patat discussie gaat voeren, daar zijn andere topics voor. Ik ga morgenavond de frituurpannen schoonmaken en dan moet er ook nieuw vet in. Wat voor vet weet ik nog niet. | |
MissHobje | donderdag 26 november 2009 @ 12:55 |
Topic opgeschoond.. en houd het nu gezellig mensen! | |
pussywillow | donderdag 26 november 2009 @ 13:18 |
Rundvleeskroketten van Beckers blijven het lekkerst ![]() | |
mime_negert | donderdag 26 november 2009 @ 18:02 |
Ik heb nog heel wat te proeven ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 26 november 2009 @ 18:14 |
quote:Andersom. En een kroket moet ragout bevatten, en geen stukjes ondefinieerbare vleesachtige substantie. | |
dralion13 | donderdag 26 november 2009 @ 18:27 |
van Dobben kalfskrotet ![]() | |
Hyperdude | donderdag 26 november 2009 @ 18:29 |
quote:Ossewit natuurlijk ![]() | |
Flurry | donderdag 26 november 2009 @ 19:07 |
quote:ragout hoort in pastijbakjes, niet in een kroket ![]() | |
JJdJ1984 | donderdag 26 november 2009 @ 22:28 |
quote:juist daarom noemen ze het ook een salpicon ![]() Eigen gemaakte kroketten ![]() | |
Opperprutser | vrijdag 27 november 2009 @ 13:34 |
Beetje een luxe snack, maar ik kan erg genieten van garnaalkroketten ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 27 november 2009 @ 13:53 |
quote:== dikke ragout. Meer bloem, meer boter, minder bouillon. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 27 november 2009 @ 13:55 |
quote:Een zelf (of in elk geval hand)gemaakte kroket is ook wel een luxe snack te noemen. Relatief arbeidsintensief en ook niet bepaald goedkoop (althans, er verdwijnt toch wel voor een -voor kroketten flink- bedrag aan vlees en groente in de bouillon). | |
JJdJ1984 | vrijdag 27 november 2009 @ 14:09 |
quote:Dat hoef je mij niet uit te leggen hoor ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 27 november 2009 @ 14:13 |
quote:Maar wel aan dat figuur dat denkt dat ragout uit een blikje komt en in een pasteitje hoort. | |
piepkuiken21 | vrijdag 27 november 2009 @ 14:52 |
quote:mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren | |
-Dirk- | vrijdag 27 november 2009 @ 14:55 |
van dobben croquetten ![]() | |
mime_negert | vrijdag 27 november 2009 @ 15:13 |
quote:Aanraden mag zeker. Maar smaakt dat ook een beetje? Dat de smaak onveranderd blijft na 30x frituren maakt niet uit als het in den beginne al niet smaakt. | |
Andyy | vrijdag 27 november 2009 @ 15:15 |
quote:Kunnen mensen allergisch voor zijn | |
Kabouter_Batsgraag | vrijdag 27 november 2009 @ 17:52 |
Broodje kipkebabkofte met cocktailsaus! Liefst de grote versie. | |
mime_negert | vrijdag 27 november 2009 @ 17:55 |
En dat gaat in het frituurvet? | |
minilot | vrijdag 27 november 2009 @ 18:00 |
Het is dat ik geen frituurpan heb, maar anders frituurde ik patat en snacks uitsluitend in ossewit. | |
SevenWonders | zondag 29 november 2009 @ 16:29 |
quote:Toch grappig dat ze van hetzelfde bedrijf af komen.... http://www.royaan.nl/ Maar ik van Van Dobben ook lekkerder. Laatst had ik als voorgerecht ergens bitterballen van stoofvlees. OOk heel bijzonder. | |
14medusa | maandag 30 november 2009 @ 09:59 |
quote:jeps die kan je ook heerlijk zelf maken. | |
littledrummergirl | maandag 30 november 2009 @ 18:17 |
quote:klinkt heel stom en vreselijk a-culinair ![]() ik hou er niet van als de hele kroket bestaat uit een dikke meelachtige prut met wat ondefinieerbare sliertjes. | |
ShinobizWinter | maandag 30 november 2009 @ 22:50 |
Aviko's oma's smulpatat + tefal actifry Mora's Kipkorn Friki's Kipnuggy's ![]() |