WHZquote:Op maandag 23 november 2009 10:22 schreef Gehenna het volgende:
mooie lijst geworden, bedankt voor het tellen ranja
Vooral die eerste drie zijnquote:Op maandag 23 november 2009 00:20 schreef tim. het volgende:
Bedankt voor het werk ranja!
Er zitten veel mooie nieuwkomers bij (Slowdive, The Jesus and Mary Chain, Pulp, Television) die ook op een goede plek staan. Ik heb nog veel te ontdekken zo te zien!
26 minuten en 11 seconden.quote:Op maandag 23 november 2009 12:41 schreef Intxaurraga het volgende:
[..]
Tja, dat 22 minuten durend gejeremieer over een gekke diamant wordt wel wat overschat hier.
Ja, ik had ook liever Radiohead op 1 gezien.quote:Op maandag 23 november 2009 19:28 schreef Bookie65 het volgende:
Aardige lijst. Ik word wel altijd wat triest bij zoveel albums van de meest overschatte band aller tijden. Nu zelfs op 1.
Ik wel maar dat is not done om hier te zeggen volgens mijquote:Op maandag 23 november 2009 20:24 schreef Sack_Blabbath het volgende:
[..]
Ja, ik had ook liever Radiohead op 1 gezien.
Hier spreekt n kenner zie ikquote:Op maandag 23 november 2009 19:28 schreef Bookie65 het volgende:
Aardige lijst. Ik word wel altijd wat triest bij zoveel albums van de meest overschatte band aller tijden. Nu zelfs op 1.
Daar gaat niet veel aan verlorenquote:Op zondag 22 november 2009 20:33 schreef ranja het volgende:
Ja, wel een aantal opvallende uitvallers, zoals:
--- [011] Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf (2002)
--- [015] Led Zeppelin - Led Zeppelin IV (1971)
--- [020] Interpol - Antics (2004)
--- [021] Tool - Ænima (1996)
Er zijn verschillende stijlen gespeeld door Pink Floyd hè? Maar ik kan je wel uitleggen wat mij zo aanspreekt aan Pink Floyd. Ten eerste die sferische perfectie, door dat hele fijne samenspel. De durf om een briljant idee uit te rekken zo lang als nodig is. Die basale toon/akkoordenkeuzes, waarmee toch hele moeilijke dingen werden gedaan. Die klassieke invloeden, die zelden over the top werden toegepast. Maar voorals dus dat ze je in bijvoorbeeld Careful with that axe Eugene en Echoes minutenlang zoet weten te houden met 2/3 tonen die uitzonderlijk smaakvol gekozen zijn.quote:Op dinsdag 24 november 2009 10:16 schreef Houdini72 het volgende:
Mooie lijst, inderdaad. Mooi, en terecht, dat The Stone Roses (terug?) in de lijst zijn, nog wel wat te laag natuurlijk... Ook geweldig dat The Replacements (toch altijd wat onderschat in Nederland, dacht ik), Pulp en Television nu in de lijst staan.
En ja, waar die Pink Floyd-adoratie vandaan komt is mij ook altijd een raadsel gebleven...
[..]
Daar gaat niet veel aan verloren
quote:Op dinsdag 24 november 2009 10:16 schreef Houdini72 het volgende:
Ook geweldig dat The Replacements (toch altijd wat onderschat in Nederland, dacht ik)
Zeker doen:quote:Op dinsdag 24 november 2009 11:13 schreef wallofdolls het volgende:
The Replacements ga ik in ieder geval eens beluisteren.
RYM raade me inderdaad ook aan om Let it be te luisterenquote:Op dinsdag 24 november 2009 11:52 schreef schaap001 het volgende:
[..]
Let It Be (nee, dus niet van the Beatles
) is mijn nummer 1 en Pleased To Meet Me is mijn nummer 3.
[..]
Zeker doen:
1. Let It Be (1984)
2. Pleased To Meet Me (1987)
3. Tim (1985)
die volgorde zou ik willen aanraden
en de rest gewoon ernanatuurlijk
... die op zich als album beide completer (lees: hebben geen fillers) zijn, zeker Pleased To Meet Me. Maar Let It Be heeft nou eenmaal 'Answering Machine' en 'Unsatisfied' en ja....quote:Op dinsdag 24 november 2009 12:06 schreef ranja het volgende:
Volgens mij heb ik alleen Pleased to Meet Me en Tim
Op momenten voert dat me ook mee.quote:Op dinsdag 24 november 2009 11:13 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Er zijn verschillende stijlen gespeeld door Pink Floyd hè? Maar ik kan je wel uitleggen wat mij zo aanspreekt aan Pink Floyd. Ten eerste die sferische perfectie, door dat hele fijne samenspel.
Soms werkt het hoor, maar dat heeft weinig met durf te maken. ik vind het minstens net zo waardeerbaar om een briljant stuk muziek samen te kunnen ballen, en over te gaan naar het volgende stuk briljantie binnen hetzelfde nummer. Misversta me niet, want Animals boeit me best, en natuurlijk kan lange trage muziek vaak ook boeien. Maar Shine On.. pakt me gewoon niet. En dan gaan mijn handen niet op elkaar van: o wat dapper dat je er zo´n lang nummer van maakte.quote:De durf om een briljant idee uit te rekken zo lang als nodig is.
quote:Die basale toon/akkoordenkeuzes, waarmee toch hele moeilijke dingen werden gedaan.
Maar wel opblaasbare varkens van vier meter hoog op het podium plaatsenquote:Die klassieke invloeden, die zelden over the top werden toegepast.
Pulp was fantastisch! Intelligent, donker, direct, diepcynisch en toch catchy, dát noem ik pas durf. I Spy is misschien wel het beste nummer ooit.quote:The Replacements ga ik in ieder geval eens beluisteren. Pulp kan ik missen als kiespijn, die doen hun naam eer aan, vind ik.
hoezo? The Velvet Underground staat er toch maar 1 keer in?quote:Op maandag 23 november 2009 19:28 schreef Bookie65 het volgende:
Aardige lijst. Ik word wel altijd wat triest bij zoveel albums van de meest overschatte band aller tijden.
Ok dat mag. Maar wat scoort? Korte vlotte nummers. Wat deed Pink Floyd? Die gingen zich verdiepen in hoe je een nummer ontwikkelt, progressie toepast. Hoe je sfeer toepast in een nummer, zonder dat je het bombastisch maakt. Dat wil het grote publiek normaal gesproken niet horen. Het grote publiek wil instant-vermaak.quote:Op dinsdag 24 november 2009 16:48 schreef Intxaurraga het volgende:
[quote]Soms werkt het hoor, maar dat heeft weinig met durf te maken. ik vind het minstens net zo waardeerbaar om een briljant stuk muziek samen te kunnen ballen, en over te gaan naar het volgende stuk briljantie binnen hetzelfde nummer. Misversta me niet, want Animals boeit me best, en natuurlijk kan lange trage muziek vaak ook boeien. Maar Shine On.. pakt me gewoon niet. En dan gaan mijn handen niet op elkaar van: o wat dapper dat je er zo´n lang nummer van maakte.
Aaahquote:Nu wordt het Jiskefetesk. Zeg eens, waarom houd je van Pink Floyd? Nou uh.. ze deden heule moeilijke dingen!![]()
Toen werd Roger Waters megalomaan. Ikzelf reken dat niet meer tot Pink Floyd. Toen was t over.quote:Maar wel opblaasbare varkens van vier meter hoog op het podium plaatsen![]()
Slappe composities, slappe zwetszanger, geen sfeer, slappe progressie, geen enkel ook maar enigszins memorabel melodietje, geen uniek geluid. Dat vind ik er van. Sorry.quote:Pulp was fantastisch! Intelligent, donker, direct, diepcynisch en toch catchy, dát noem ik pas durf. I Spy is misschien wel het beste nummer ooit.
Hij bedoeld Pink Floyd denk ik.quote:Op dinsdag 24 november 2009 18:05 schreef cafca het volgende:
[..]
hoezo? The Velvet Underground staat er toch maar 1 keer in?
Toevallig luisterde ik deze week Muswell Hillbillies.quote:Op dinsdag 24 november 2009 17:22 schreef methodmich het volgende:
Tja, als we dan toch klagen, waar zijn dan The Kinks in deze lijst? Minimaal één notering hadden ze toch wel verdiend, lijkt me zo.
Dat vind ik nou juist tegen hun werkenquote:Op dinsdag 24 november 2009 18:13 schreef wallofdolls het volgende:
Ik doelde er alleen op dat ze met de oersimpele middelen die ze gebruikten best ingewikkelde muziek maakten.
Muswell Hilbillies is inderdaad wel een van de betere Kinks-albums, maar Village Green... en Something Else zijn ook erg goed hoor!quote:Op dinsdag 24 november 2009 18:16 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Toevallig luisterde ik deze week Muswell Hillbillies.
Wat een fantastisch album, in mijn herinnering waren die albums daarvoor, die op RYM 4.xx krijgen toch niet zó goed als die. Maar daarvoor moet ik weer even goed gaan luisteren.
Hey, ho, let's go!quote:Op dinsdag 24 november 2009 18:26 schreef ranja het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist tegen hun werkenDoe maar zoals de Ramones. Simpele middelen, simpele muziek. 1, 2, 3, 4, meer heb je niet nodig.
... en Face To Facequote:Op dinsdag 24 november 2009 21:40 schreef cafca het volgende:
Muswell Hilbillies is inderdaad wel een van de betere Kinks-albums, maar Village Green... en Something Else zijn ook erg goed hoor!
Oeh.quote:Op dinsdag 24 november 2009 18:26 schreef ranja het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist tegen hun werkenDoe maar zoals de Ramones. Simpele middelen, simpele muziek. 1, 2, 3, 4, meer heb je niet nodig.
Ja, dat heb ik ook, ik vind hele simpele dingen mooi maar ook complexere. Je kunt muziek misschien oppervlakkig vinden, maar dat is dan toch anders dan simpel.quote:Op dinsdag 24 november 2009 21:54 schreef peaceman het volgende:
Muziek vind je mooi of niet mooi. Dat heeft verder niets te maken met de complexiteit van de muziek.
Tuurlijk wel.quote:Op dinsdag 24 november 2009 21:54 schreef peaceman het volgende:
Muziek vind je mooi of niet mooi. Dat heeft verder niets te maken met de complexiteit van de muziek.
Hmmm. Ik zie het als n vorm van vrijheid. Ultieme vrijheid is wat mij betreft onbegrensdheid. Niet dat gezeik van die regeltjes van eh: een liedje moet een kop en n staart hebben. Een liedje moet 3 minuten zijn. Een liedje moet dit. Een liedje moet dat.quote:Op dinsdag 24 november 2009 22:36 schreef ranja het volgende:
Pff, van die pretentieuze muziek, daar kan ik juist helemaal niet tegen.
Ben ik met je eens, maar dat is enigzins in tegenspraak metquote:Op dinsdag 24 november 2009 22:45 schreef wallofdolls het volgende:
Hmmm. Ik zie het als n vorm van vrijheid. Ultieme vrijheid is wat mij betreft onbegrensdheid. Niet dat gezeik van die regeltjes van eh: een liedje moet een kop en n staart hebben. Een liedje moet 3 minuten zijn. Een liedje moet dit. Een liedje moet dat.
Ramones liedjes hebben ook vaak kop noch staart en duren zelden 3 minutenquote:Op dinsdag 24 november 2009 22:15 schreef wallofdolls het volgende:
Als er niet over is nagedacht hoor je dat direct en dan is t vaak slecht.
Nadenken is toch geen beperking van je vrijheid, of wat?quote:Op dinsdag 24 november 2009 22:47 schreef ranja het volgende:
[..]
Ben ik met je eens, maar dat is enigzins in tegenspraak met
[..]
Nou is het natuurlijk ook weer niet zo dat het een less-is-more-band als Low of late Talk Talk was. Pink Floyd behield toch altijd momenten van catchy-heid en bombast, hetgeen prima is, maar het is wat mij betreft niet als slowcore te consumeren. Meer de soort muziek dat King Crimson en Amon Duul en zo al maakte. Nogmaals: prima, want Pink Floyd was hier op momenten de absolute meester in.quote:Op dinsdag 24 november 2009 18:13 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Ok dat mag. Maar wat scoort? Korte vlotte nummers. Wat deed Pink Floyd? Die gingen zich verdiepen in hoe je een nummer ontwikkelt, progressie toepast. Hoe je sfeer toepast in een nummer, zonder dat je het bombastisch maakt. Dat wil het grote publiek normaal gesproken niet horen. Het grote publiek wil instant-vermaak.
Maar wat ik vooral durf vind is dat je dan iets zodanig briljants gevonden hebt (of je het goed vind of niet, het thema waar Shine On omheen geschreven is briljant gevonden. Eenvoudig, maar verschrikkelijk expressief) je dat thema zodanig hergebruikt en dergelijke dat dat thema - volgens velen, maar volgens anderen ook niet - niks aan kracht inboet. Dát vind ik knap. Dat je het kunt strekken zonder kracht te laten verliezen.
Jeu, je moet wel altijd over eieren lopen als het om Pink Floyd gaat. 'Moeilijke dingen' vond ik geen overtuigend statement, that's all. Daarbij speelt de state of mind waar deze muziek aan probeert te appeleren een grotere rol - voor mij dan. En daarom vind ik Animals tof, en Dark Side, en zelfs de debuutplaat pruim ik nog om zijn.. ehm.. andersheidquote:Aaah. Ik vind het zielig voor je dat je dr zo veel moeite mee hebt dat te snappen. Prima. Ik doelde er alleen op dat ze met de oersimpele middelen die ze gebruikten best ingewikkelde muziek maakten. Mag ik mijn mening hebben? Ok? Jij hebt schijnbaar weinig zin om je zover in muziek te verdiepen dat je je daar druk over gaat maken.
Je mist expressie bij Pulpquote:Slappe composities, slappe zwetszanger, geen sfeer, slappe progressie, geen enkel ook maar enigszins memorabel melodietje, geen uniek geluid. Dat vind ik er van. Sorry.
Oh ja. Expressie. Dat miste ik ook. Slappe vaatdoekenmuziek.
Er zijn volgens mij zo 300 bands te noemen die ook intelligent, donker, direct , diepcynisch en toch catchy zijn, maar veel betere muziek maken. Te beginnen met Syd Barrett's Pink Floyd
Haha, briljant.quote:Op dinsdag 24 november 2009 23:11 schreef cafca het volgende:
Hm, juist bij Coltrane heb ik vaak het idee van: "we gaan met een paar muzikanten bij elkaar zitten en zo moeilijk mogelijk doen"
Dat hoeft van mij ook niet. Ik kan best genieten van "moeilijke" muziek, maar ik zie het zeker niet als een voorwaarde.
Muzikale expressie. Geen visuele.quote:Op dinsdag 24 november 2009 23:16 schreef Intxaurraga het volgende:
Je mist expressie bij Pulp?. Dude, er is een mime-speler aan die man verloren gegaan, Cocker was één en al expressie. En zijn lyrics zijn gewoon ongeëvenaard, die 300 bands die hem daarin overtreffen moet ik nog horen. En dat de muziek een tíkkie goedkoop en een tíkkie gedateerd klonk hoorde gewoon bij de act. In combinatie met de dan weer fluisterende dan weer vanuit de tenen zingende Cocker, leverde het in ieder geval honderd keer spannendere muziek op dan zaterdagmiddag-kunstacademiemuziek als Blur of het vele geblaat en weinige wol van Beatles-doorslagje Oasis (want laten we Pulp in godsnaam met hun tijd en genregenoten vergelijken en niet met Pink Floyd
)
Tja, ik moet toegeven dat de Britse bubbel van halfweg de jaren '90 weinig muzikale vernieuwing met zich meebracht, maar rockmuziek komt helaas al vele jaren neer op oude thema's uitwerken (al vond ik de shoegaze-haze van net daarvoor een fantastische muzikale vernieuwing brengen, ik word nog altijd omvergeblazen door Ride en My Bloody Valentine - veul interessanter dan gepiel in de marge van Tool of Dream Theater of zo). Afijn, waar was ik. Oja, de Britpop. Van al die bands was Pulp in mijn ogen de aller verfrissendste, omdat het theatrale maar simpele - ja soms zelfs catchy - liedjes maakte met razend interessante en geladen teksten. En als er met contrasten gewerkt wordt, wordt muziek spannend.quote:Op dinsdag 24 november 2009 23:29 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Muzikale expressie. Geen visuele.
Oh ja nee, maar nu noem je wel precies twee bands die ik nog veel lager dan Pulp inschat.
Plus: ik vergelijk graag alle bands met elkaar. In die zin dat ik in alle bands een bepaalde beleving en creativiteit zoek. Genregebonden is dat niet echt.
Niet alleen de rockmuziek hoorquote:Op dinsdag 24 november 2009 23:41 schreef Intxaurraga het volgende:
[..]
Tja, ik moet toegeven dat de Britse bubbel van halfweg de jaren '90 weinig muzikale vernieuwing met zich meebracht, maar rockmuziek komt helaas al vele jaren neer op oude thema's uitwerken (al vond ik de shoegaze-haze van net daarvoor een fantastische muzikale vernieuwing brengen, ik word nog altijd omvergeblazen door Ride en My Bloody Valentine - veul interessanter dan gepiel in de marge van Tool of Dream Theater of zo). Afijn, waar was ik. Oja, de Britpop. Van al die bands was Pulp in mijn ogen de aller verfrissendste, omdat het theatrale maar simpele - ja soms zelfs catchy - liedjes maakte met razend interessante en geladen teksten. En als er met contrasten gewerkt wordt, wordt muziek spannend.
Om één poginkje te doen, luister eens naar Pulp's Sunrise, dat is hun muzikaal meest interessante nummer met een machtige climax. Waar ze dat vandaan haalde weet ik ook niet, maar het zal geen verloren tijd zijn.
Bwa, in electro is toch best wat vernieuwing te vinden? En Jazz volg ik slechts van afstand, maar dat jakkert ook lekker door heb ik de indruk. Dat woestijnmeertjes als Reggea of Disco inmiddels zijn opgedroogd, dat zal dan verder wel.quote:Op dinsdag 24 november 2009 23:43 schreef wallofdolls het volgende:
[..]
Niet alleen de rockmuziek hoor. Helaas
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |