abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 4 november 2009 @ 16:40:18 #101
8369 speknek
Another day another slay
pi_74389968
Japans eten is compleet anders dan wat je hier gewend bent.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_74390368
Dat vind ik dan wel weer erg heldhaftig, speknek Ik weet niet of ik zover zou gaan!
pi_74390400
quote:
Op woensdag 4 november 2009 16:27 schreef speknek het volgende:
Ik heb dit geprobeerd te eten

[ afbeelding ]

De opengesneden wormen aan de rechterkant probeerden van m'n bord af te kruipen.

Ik vond het niet lekker .
Brrrrrr
pi_74390635
al die kleine 'bijhapjes' lijkt wel Koreaans (doen het ook), maar dan ziet dit er nog viezer uit. In Korea zitten er bij alle bakjes toch nog wel stuk of 5 bij die je wel wilt proberen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 4 november 2009 @ 17:03:57 #105
8369 speknek
Another day another slay
pi_74390820
Het was ook Koreaans . De eerste dag dat ik er was, een mooie vuurdoop.

Ik heb alleen stiekem een beetje gelogen, die bewegende wormen gingen me te ver, m'n vriendin heeft er wel een paar van durven op te eten. Toen ik haar vertrokken gezicht smakelijk aan het uitlachen was kwam ik erachter dat de schelpdierachtige dingen in het midden en links, die ik daarvoor met veel moeite naar binnen had gewerkt, ook nog bewogen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 9 november 2009 @ 20:48:19 #106
180280 Inschrijven_valt_niet_mee
Ik ben niet gek, denk ik...
pi_74553447
Leuk om alles te lezen!
Het enige waar ik echt niet van hou is kaas. In elke vorm,soort of bereiding. (en geloof me, ik heb veel geprobeerd Na 39 jaar durf ik best te stellen dat ik het écht niet lust.)
Wijn is ook niet echt mijn ding. Verder ben ik niet zo moeilijk, en als ik iets niet ken zal ik het zeker proberen.
pi_74561159
quote:
Op maandag 2 november 2009 09:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Oesters durfde ik nooit te eten, hou sowieso niet van rauwe vis.
Afgelopen vrijdag geprobeerd; gestoomd met een tausisaus en was na even wennen verslavend lekker

echt trots op mezelf haha
Iets niet durven te eten != iets niet lusten.
pi_74561232
quote:
Op maandag 2 november 2009 10:22 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik biljf het wel steeds proberen met dingen ja, ik geloof echt dat je dingen die je niet lekker vindt kunt 'leren' te eten en drinken. Het is me gelukt met koffie, wijn, maar ook met zuurkool en spruitjes en gekookte witlof .

Alleen verse koriander, dat blijf ik verschrikkelijk smerig vinden . Maar.. ik biljf stug volhouden, steeds weer een klein beetje, wie weet vind ik het ooit wel ineens enorm lekker!
Koriander? Hoe kan je dat nou vies vinden?
  dinsdag 10 november 2009 @ 00:48:37 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74561255
Wat betekent != ?
  dinsdag 10 november 2009 @ 01:07:44 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74561453
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Wat betekent != ?
Als goegel het niet weet, vergeet het dan maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Manager PR/Moderator dinsdag 10 november 2009 @ 01:19:11 #111
269689 crew  Viv
pi_74561560
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Wat betekent != ?
het betekent "is niet hetzelfde als"

eigenlijk hoort het zo: ≠
  dinsdag 10 november 2009 @ 01:41:57 #112
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_74561806
'!=' == '≠'

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_74562888
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 00:46 schreef Fokski het volgende:

[..]

Koriander? Hoe kan je dat nou vies vinden?
Nou wat een vreemde opmerking! Koriander (verse) heeft zo'n uitgesproken smaak: mensen houden er van of mensen haten het. Er is vaak geen tussenweg.
Dus dat mensen verse koriander niet lekker vinden is helemaal niet vreemd.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74563425
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 07:42 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou wat een vreemde opmerking! Koriander (verse) heeft zo'n uitgesproken smaak: mensen houden er van of mensen haten het. Er is vaak geen tussenweg.
Dus dat mensen verse koriander niet lekker vinden is helemaal niet vreemd.
dat dus het heeft bij mij ook even geduurd voor ik het kon waarderen
Ja doei.
pi_74565552
ik heb dat met nootmuskaat!
laatst bij iemand blijven eten, en daar zouden we bloemkool eten, dus ik dacht, "ha, lekker," bleek dat er nootmuskaat overheen was gedaan!!! daar word ik dus niet blij van
  dinsdag 10 november 2009 @ 10:25:56 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74565669
Ik heb een keer buikgriep gehad nadat ik ook worstjes met veel kruidnagel gegeten had. Bij het projectielkotsen kwam de kruidnagelsmaak weer terug. Sindsdien heb ik het niet zo op kruidnagel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74567539
Ik merk dat sinds ik ben gaan studeren en m'n eigen potje kook ik veel dingen een stuk meer ben gaan waarderen. Bij m'n ouders at ik niet zoveel groente of andere rare dingen, maar nu probeer ik het allemaal, het ene wat meer geslaagd dan het ander. Zo heb ik ontdekt dat uien best lekker zijn (m'n moeder gooide ze rauw in enorme stukken door de pasta, ik bak het eerst, dat is echt lekker!), dat bloemkool lekker is (iets met te lange kooktijden van mams) en meer van dat soort dingen. Dus ik denk dat door je instelling (proberen! ipv viessss), de bereidingswijze en wellicht je smaak je dingen toch wél kan waarderen. Of niet, maar dan is het gewoon niet lekker vinden, merk ik.
pi_74570866
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 07:42 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou wat een vreemde opmerking! Koriander (verse) heeft zo'n uitgesproken smaak: mensen houden er van of mensen haten het. Er is vaak geen tussenweg.
Dus dat mensen verse koriander niet lekker vinden is helemaal niet vreemd.
Die uitgesproken smaak is zo lekker dat ik het gewoon vreemd vind. Maar goed ik verbaas me ook dat het nauwelijks in de supermarkt te vinden is dus het zal vast aan mij liggen.
  dinsdag 10 november 2009 @ 14:55:27 #119
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74573752
Ik heb jarenlang mn brood niet besmeerd omdat ik een keer over mijn nek ging van een boterham met pindakaas en boter dat een moeder van een schoolvriendje van mij had gemaakt. Inmiddels vind ik échte boter (roomboter dus, geen margarine) bij sommige soorten beleg lekker, maar verder besmeer ik mijn brood nog steeds meestal niet. Van de geur van margarine word ik al niet goed.
pi_74573856
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 14:55 schreef Windigo het volgende:
Ik heb jarenlang mn brood niet besmeerd omdat ik een keer over mijn nek ging van een boterham met pindakaas en boter dat een moeder van een schoolvriendje van mij had gemaakt. Inmiddels vind ik échte boter (roomboter dus, geen margarine) bij sommige soorten beleg lekker, maar verder besmeer ik mijn brood nog steeds meestal niet. Van de geur van margarine word ik al niet goed.
bepaalde boter is ook gewoon niet lekker al weet ik zelf niet welke. maar van dat grote blok magarine ga ik over mn nek maar smeer magarine maakt me niet uit
Redacted
  dinsdag 10 november 2009 @ 15:09:28 #121
8369 speknek
Another day another slay
pi_74574194
Ja duh, het ene is bakboter en het andere smeerboter.

Ik vind boter trouwens ook niks, maar dat is meer iets dat ik mezelf afgeleerd heb. Net zoals suiker in de koffie.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_74576423
Mossels/mosselen...

Godmiljaar, echt al tien keer geprobeerd, maar krijg het niet voor mekaar om het enigzins lekker te vinden.
Zo fatsig, en elke keer kokhalzen tot ik bijna alles uit kots.

Smerig...
  woensdag 11 november 2009 @ 08:45:54 #123
267282 iggyinthehouse
the man from outta space
pi_74594717
Grappig om te lezen wat jullie allemaal lekker en niet lekker vinden. En respect voor degenen die toch geprobeerd hebben om iets wat ze niet lusten toch te eten (met en zonder resultaat)
pi_74653680
Spruitjes heb ik leren eten.

Ik ben begonnen met een lepel appelmoes en 1 spruit en heb dat opgebouwd. Inmiddels eet ik ze kaal. Lekker.

Wat ik nog steeds haat is kaas. En dan vooral ongesmolten (plakken) kaas. Van tijd tot tijd krijg ik een voorgefabriceerd broodje ham-kaas en probeer ik weer een hapje. Maar die weeige smaak en structuur is gewoon zo vies. Binnen de kortste keren ben ik het broodje aan het ontleden en probeer ik bij elke volgende hap de kaaslucht te negeren die het broodje heeft doordrenkt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_74655845
Ik lust bijna alles behalve spuitjes en gekookte wortelen. Tomaten hou ik niet zo van maar dat gaat er tenminste wel in zonder te kokhalsen. En als ik iets niet ken wil ik het eerst proeven voordat ik een oordeel geef.
Snel ¤450,- verdienen? Dat is echt fantastisch!
pi_74677289
Best nog veel mensen die geen kaas lusten

Goh ik dacht al dat ik zon beetje de enige was.
En elke week bij de kaasboer hoor ik weer: daar heb je mijn klant die zelf geen kaas lust.

(mijn vriend is zon beetje verslaafd )
  vrijdag 13 november 2009 @ 20:32:44 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74677523
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 15:09 schreef speknek het volgende:
Ja duh, het ene is bakboter en het andere smeerboter.

Ik vind boter trouwens ook niks, maar dat is meer iets dat ik mezelf afgeleerd heb. Net zoals suiker in de koffie.
je hebt het over margarine neem ik aan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 november 2009 @ 21:14:30 #128
278075 TeaserRay
Deception, so is life.
pi_74678916
Broccoli
Broccoli-stamppot met ei heb ik echt een keer overgegeven...
Rotte eieren misschien nog nooit van gehoord, maar is echt kotsranzig, maar sommigen vinden het eerlijk een culinair hoogstandje / een delicatesse
Oesters toegegeven, is meer het idee eraan
Escargots / slakken idem
De geur van zalm de smaak, die vind ik wel weer oké, apart, maar goed...
Blauwaderkaas
Marmite een of ander Brits goedje wat mensen daar schijnbaar (ik denk dat ze liegen) veelvuldig op brood doen. Te ranzig
Life's often a bitch, cherish your bitch
pi_74679063
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 21:14 schreef TeaserRay het volgende:
Rotte eieren misschien nog nooit van gehoord, maar is echt kotsranzig, maar sommigen vinden het eerlijk een culinair hoogstandje / een delicatesse
haha doet me denken aan mn rondreis dit jaar door Korea. In de supermarktjes stonden buiten of bij de kassa altijd een doos met zwarte eieren. En dan zit ik op terrasje buiten met mn veilige koffiebroodje en zie ik groepen jongeren die eieren wegwerken

Maar goed ik heb daar sowieso dingen gezien wat voor Koreanen delicatessen zijn en ze met een bekertje heerlijk spul rondlopen.... zoals dit (foto gemaakt):

Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 13 november 2009 @ 21:57:03 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74680274
Lekker, duizendjarige eieren.
Met wat gember en zwarte rijstazijn.



Trouwens, alles wat je daar daar noemt vinnik lekker.
Hoewel broccolistamppot me eigenlijk niks lijkt.
pi_74683300
Marmite vind ik heerlijk, juist op brood! Maar ben dan ook half Engels
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zaterdag 14 november 2009 @ 00:19:08 #132
278075 TeaserRay
Deception, so is life.
pi_74685392
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, duizendjarige eieren.
Met wat gember en zwarte rijstazijn.

[ afbeelding ]

Trouwens, alles wat je daar daar noemt vinnik lekker.
Hoewel broccolistamppot me eigenlijk niks lijkt.
Kijk sommige dingen zijn nog te verteren. En ik denk dat velen met mij eens zijn dat smaken verschillen. Jij ook denk ik...
En geen naar commentaar van mijn kant ofzo, maar er zijn dingen die ik zelfs (want ik ben JUIST een ruimdenkend eter)
Wat heb ik voor idiote dingen gegeten?:
-Doerian (stinkvrucht), beetje apart, stinkt wel, kun je eten, maar niet lekker, zou ik niet nog 'ns doen.
-Duizendjarig ei, sorry, maar hoe ziek is die gast geweest die zeg maar eeuwen terug dat achterlijke principe uitdacht. Eieren eet ik best veel, lekker , maar het idee aan wat je precies eet, vind ik bij een kippenei eigenlijk al idioot (menstruatie van een vogel, slijmerig stinkende gelei), maar zo zijn wij / ben ik gewoon opgevoed. Maar die dingen laten rotten??? Kom op, dat kan ook nooit goed voor je zijn. heb het geproefd, en ik heb toen eerlijk waar overgegeven midden in de kamer bij een chinees gezin thuis... FOEI... maar dat is echt niet normaal
-Insecten/schorpioenen/spin: het idee is idioot, maar vergelijkbaar met krab, kreeft en garnaal, het idee is hetzelfde... smaak lijkt in de verte ook op elkaar... niet vies, zelfs lekker, maar om het vreselijke idee, denk ik dat ik het maar nooit meer doe. Doe maar een broodje kaas...
-Marmite: serieus, ik kreeg vorige week van een vriendin van mij die al jaren in GB woont en kwam logeren, een potje cadeau... "lekker, moet je proberen"... ik nam een plak brood, smeerde die in, het rook een beetje naar een niet zoete appelstroop ofzo, kon het niet plaatsen, zij vind het trouwens oprecht lekker en ik heb overgegeven in de wasbak bij het aanrecht in mijn eigen appartement... echt goor

Veel dingen eten we niet omdat ze goor LIJKEN of ZIJN en niet zozeer om de smaak. Maar iets wat smaakt zoals Marmite, dat kan echt niet... dat mensen dat eten... idem voor Duizendjarig Ei... vreselijk

Dingen die je niet moet eten omdat ze goor ZIJN (al kan de smaak wellicht heerlijk zijn):
-Casu Marzu (té ranzig)
-Levende dieren (kom op doe normaal) dat je (ik vind het ook wreed, dus niet doen: ) een stuk afsnijdt van een levend paard en dat meteen opeet, dat zou ik mss kunnen omdat een paard niet een vreselijk ranzig en onooglijk slijmerig dier is... maar LEVENDE schaaldieren (bij de foto ervan eerder in dit topic, zat ik al bijna te kotsen) of opengesneden levende wormen; serieus man... niet doen
-Paardenurine; nou nooit geprobeerd, maar tijdens mijn reis door China, zag ik het ze drinken... vet onnodig... DRINK WATER godver... sommige mensen...
Life's often a bitch, cherish your bitch
  zaterdag 14 november 2009 @ 01:05:27 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74686385
Marmite ben ik mee groot gebracht. Ik at dat al voordat ik het uit kon spreken, daarom heet het bij ons thuis nog steeds "mina-mina". Wat wil je op je brood, vroeg mijn moeder dan en dan pruttelde ik enthousiast "mina-mina"!!

Eet het nog steeds regelmatig. Lekker en gezond. Zo lekkerdat ik ook daarvan graag zo een theelepeltje snoep.

En je redenatie voor duizendjarige eieren vind ik een beetje slap. Je eet toch ook kaas? Nou ja, veel mensen in dit topic niet, maar toch is kaas een redelijk normaal product. Maar wel hardstikke "rot". Gewoon zelfde principe. En ik denk dat er heel wat franse kaasjes zijn die sterker/vreemder smaken dan duizendjarig ei. Duizendjarig ei smaak namelijk gewoon naar ei.
pi_74686539
Vroeger niet nu wel:
-rauwe tomaat
-champignons (vond ze enorm glibberig, het was niet zozeer de smaak, als wel de textuur die me tegenstond.)
-olijven
-sterk smakende kazen
-lamsvlees
-koriander. (nu vind ik het echt lekker, vroeger vond ik het ook naar zeep smaken raar genoeg)

Vroeger niet, nu nog steeds niet:
-bloedworst (laatst weer eens geprobeerd, maar nee )
-schapenvlees (te sterk)
-erwtensoep
-bleekselderij en dat vind ik echt, echt, echt heel vies.
-vetjes aan vlees. (behalve als het knapperig is, maar als het drilt: ieuw ende griezel)
pi_74823581
Sterke kazen en blauwschimmelkaas heb ik op die manier echt leren eten. Vroeger vond ik het echt vies, nu vind ik het heerlijk. Koffie en wijn vond ik de eerste keren ook nog echt vies, maar toen was ik ook vrij jong.

Koriander vind ik nog steeds niet lekker maar als het ergens in zit zal ik het wel opeten, misschien dat ik het op den duur dan wel ga waarderen.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 18 november 2009 @ 18:09:44 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74824397
dit ga ik dus echt niet eten
cheese burger pizza (NewYork pizza)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74824595
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
dit ga ik dus echt niet eten
cheese burger pizza (NewYork pizza)
Lijkt op een pizza die ik van de week had gegeten in een restaurant. Met gongozola kaas, wat ik erg lekker vind, en schijfjes braadworst erop. Die combinatie was echt
Het leek me wel lekker, maar niet dus.
  woensdag 18 november 2009 @ 20:38:09 #138
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74830035
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:03 schreef Fogel het volgende:
Ik heb nog steeds nooit lekkere vis op, er zit een onderliggende smaak aan wat ik niks vind.
Zelfs op een eiland waar vis als oud gezien wordt als het meer dan 3 uur geleden gevangen is en waar het door een van de beste koks in de regio (met specialiteit vis) gemaakt is, heeft het nog steeds die onderliggende smaak waar ik niks aan vind. Ik probeer nu al zo'n 10 jaar eens in de zoveel tijd vis te eten, maar kom steeds tot de conclusie dat ik liever vlees eet omdat daar die niet te plaatsten smaak niet aan zit en ik dus meer geniet van mijn eten. En aangezien ik bij voorkeur niet alleen eet om energie binnen te krijgen, maar ook graag van mijn eten wil genieten, eet ik dus liever vlees dan vis.
Er is wat mij betreft een verschil tussen "niet lusten" en "niet lekker vinden", want bij het eerste weiger je het te eten en bij het tweede geval probeer je het in ieder geval, eet het op, maar geniet er niet van.

Een ding waarvan ik zeker weet dat ik het echt nooit meer wil eten is kamskjell (pectinidae), ik ging zowat over mijn nek toen ik dat proefde (en ja ik heb nog een tweede hap genomen om zeker te zijn). Ik wist vantevoren niet wat het was (was tijdens de presentatie van het gerecht niet aan het opletten), maar heb dat erna gevraagd om er zeker van te zijn dat ik dat voortaan kan ontwijken als ik dat op een menu zie.
Wat is kamskjell?

Aahh vis, ik vind het heerlijk. Ik ga bijna kokhalzen als iemand spek gaat bakken . Zelfs bacon, terwijl ik het wel lekker vind om te eten als ontbijt of in gerechten (kool, spruitjes ). De geur van varkensvlees in het algemen spreekt me niet aan.

Ik kan ook geen onderdelen van vlees eten, die voor mij onder de categorie "kaugom" valllen. Heb het vaak genoeg geprobeerd, maar ik blijf er bijna van kokhalzen: Nederlandse speklappen, vlees met te dikke vetranden of waar ik helemaal van walg: Mensen, die kip helemaal afkluiven tot er ech alleen maar bot over is . "Liefhebbers" zoals mjn moeder / vriendin oa zeggen dan: Je hebt je kip niet helemaal opgegeten...Echt wel: eet dat slachtafval maar zelf op!!!

Een van de dingen, die ik recentelijk heb leren eten zijn gedroogde rupsen. Tja, vrouwlief is Afrikaans en waar ze vanaf komt wordt het veel als snack gegeten. Ik begin het te waarderen, maar toch niet zo lekker als een zakkie chips of verse rauwe pindas

[ Bericht 0% gewijzigd door edcetera op 19-11-2009 16:19:38 ]
The best firms advertise the least...
pi_74836478
wel grappig topic als ik dit lees, heel veel mensen heeb leren eten omdat er geen keuze was.
en Ja ik ben d'r ook zo een, het begon allemaal toen ik stage lipe in een theater waar ze bijna nooit aardappel groente vlees aten. Gaanderweg luste ik steeds meer omdat er door 7 verschillende personen gekookt werd.
Toen kwam ik m'n ex tegen waar ik dinngen zoals pasta en rijst maaltijden voorgeschoteld kreeg en ik merkte dat pindasaus best lekker kon zijn over rijst. en dat tortilla's goed te eten waren omdat er geen verpieterd vlees doorheen zat.
Gaanderweg ben ik dingen leren eten met sambal (dacht vroeger dat het super heet was tot ik het op een durum kebab kreeg) en nu lust ik zelfs tosti's met vrie en sambel (had ik 5 jaar gelee niet verwacht).

Maargoed ik ben tegen van die pietlutten die dan een dieet volgen (vega of allergie voor een bepaald dieet) waarvoor je speciaal iets kookt en ze ook nog gaan zeuren dat ze het niet lusten . ik probeer tegenwoordig iets (nadat ik eerst vraag waarmee het bereid is want paprika als hoofdbestanddeel vind ik echt niet lekker), lust ik het niet probeer ik het op te vrolijken of met sambal of knoflooksaus of pindasaus.
  donderdag 19 november 2009 @ 15:17:57 #140
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_74852304
quote:
Op woensdag 18 november 2009 23:19 schreef piepkuiken21 het volgende:
wel grappig topic als ik dit lees, heel veel mensen heeb leren eten omdat er geen keuze was.
en Ja ik ben d'r ook zo een, het begon allemaal toen ik stage lipe in een theater waar ze bijna nooit aardappel groente vlees aten. Gaanderweg luste ik steeds meer omdat er door 7 verschillende personen gekookt werd.
Toen kwam ik m'n ex tegen waar ik dinngen zoals pasta en rijst maaltijden voorgeschoteld kreeg en ik merkte dat pindasaus best lekker kon zijn over rijst. en dat tortilla's goed te eten waren omdat er geen verpieterd vlees doorheen zat.
Gaanderweg ben ik dingen leren eten met sambal (dacht vroeger dat het super heet was tot ik het op een durum kebab kreeg) en nu lust ik zelfs tosti's met vrie en sambel (had ik 5 jaar gelee niet verwacht).

Zoals ik het lees ging je anderen dingen eten en dat vond je lekker, had je er daarvoor dan een afkeur van?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_74854096
ja, maar dat kwam omdat mijn moeder niet kan koken (en ik denk dat dat voor velen het probleem heeft gecreerd)
pi_74854480
quote:
Op maandag 2 november 2009 08:39 schreef Snuitebolletje het volgende:

[..]

Nou, dan ben je bij deze uitgenodigd om eens spruitjes te eten

Zelf lustte ik echt geen mosselen en inktvis.. Vis überhaupt vond ik niet tof.. Maar nu, veel eten bij toenmalige schoonfamilie later, lust ik het prima eigenlijk.. Nog lekker ook!

Echt het enige wat ik niet lust is huzarensalade.. IEEEEEUW, die structuuur! BAH!...
Kant en klare huzarensalade is ook meuk net of je iets moeten eten wat de hond heeft uitgekotst. Zelfgemaakte vind ik dat wel weer lekker
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
pi_74854511
quote:
Op maandag 2 november 2009 08:47 schreef SillyWalks het volgende:
En de drang van mensen om overal maar ananas op te smijten... gadver... ananas op een pizza... pizza hoort hartig te zijn, heiligschenniseurs!
Nou inderdaad diegene die dat bedacht heeft die moeten ze ophangen
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
pi_74854616
quote:
Op maandag 2 november 2009 12:53 schreef Flowers. het volgende:
Haring dat vond ik vroeger echt heel ranzig maar nu lust ik het gewoon...
ik niet ik vind het nog steeds ranzig
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
  donderdag 19 november 2009 @ 16:26:09 #145
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74854622
Als je van huis uit niets geleerd wordt om te eten, draagt dit naar mijn ervaring bij, met wat je lust. Verder moet je ook openstaan voor vreemd voedsel. Dat je sommige dingen zelfs na diverse malen proberen niet lekker vind kan gebeuren.

Dit laatste kan ook voordelen heben: Mijn moeder houd niet van tomatensoep, maar kan wel de lekkerste tomatensoep maken
The best firms advertise the least...
pi_74854792
-koriander. (nu vind ik het echt lekker, vroeger vond ik het ook naar zeep smaken raar genoeg)

jaaaa dat von dik ook ! zeepsmaak! nu ben ik er dol op! wat raar he? hoe komt dat toch?

mijn zusje kwam er laatst mee dat ze vond dat een kruidnoot naar shampoo smaakte en bleef bij hoog en laag volhouden.
  donderdag 19 november 2009 @ 17:27:36 #147
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74856738
quote:
Op donderdag 19 november 2009 16:31 schreef 14medusa het volgende:
-koriander. (nu vind ik het echt lekker, vroeger vond ik het ook naar zeep smaken raar genoeg)

jaaaa dat von dik ook ! zeepsmaak! nu ben ik er dol op! wat raar he? hoe komt dat toch?

mijn zusje kwam er laatst mee dat ze vond dat een kruidnoot naar shampoo smaakte en bleef bij hoog en laag volhouden.
Waarschijnlijk verse koriander, die naar zeep smaakt?? Ik ken het alleen gedroogd, smaakt niet naar zeep, maar ben er geen fan van. Dat mogen die Indieers zelf gebruiken
The best firms advertise the least...
pi_74857582
paprika begin in ondertussen wel te waarderen, ik vis het nu niet meer tussen mn eten vandaan als het erin zit. Hele grote stukken rauw opeten wordt niet mijn ding, maar ik lust het nu wel.

Olijven wil ik ook nog eens gaan waarderen, ze ruiken lekker, olijfolie kan ik bij wijze van spreke drinken, maar ik vind ze niet lekker.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 19 november 2009 @ 17:57:07 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74857642
quote:
Op donderdag 19 november 2009 17:55 schreef littledrummergirl het volgende:
paprika begin in ondertussen wel te waarderen, ik vis het nu niet meer tussen mn eten vandaan als het erin zit. Hele grote stukken rauw opeten wordt niet mijn ding, maar ik lust het nu wel.

Olijven wil ik ook nog eens gaan waarderen, ze ruiken lekker, olijfolie kan ik bij wijze van spreke drinken, maar ik vind ze niet lekker.
Er zijn lekkere paprikas maar die blokvormige hollandse kasproducten vind ik niet lekker. Olijven moet je leren eten, vond ze vroeger ook niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74863152
Durian. Voor de mensen die hem niet kennen, deze vrucht stinkt nogal. Na het eten ervan stinken je handen nog minstens een dag



Weet niet of die meetelt. Pas geleden me voor het eerst gewaagd aan kikker, maar dat bleek zelfs lekker te zijn.

[ Bericht 60% gewijzigd door Fastmatti op 19-11-2009 20:48:18 ]
  donderdag 19 november 2009 @ 21:24:08 #151
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74864963
quote:
Op donderdag 19 november 2009 16:21 schreef Panda72 het volgende:

[..]

Kant en klare huzarensalade is ook meuk net of je iets moeten eten wat de hond heeft uitgekotst. Zelfgemaakte vind ik dat wel weer lekker
De gemiddelde huzarensalade , die je kunt kopen bij de Nederlandse supermarkt is ook bagger (50% mayo, de rest kun je gissen ). Het wordt al beter als je het bij Duitse supers koopt als de Aldi/Lidl hoewel nog steeds prut. Krijg je echter kartoffelsalat /fleish/macaronisalat bij Duitsers thuis, dan zal je mening hopelijk veranderen. Bij mij wel iig.
The best firms advertise the least...
pi_74865078
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:24 schreef edcetera het volgende:

[..]

De gemiddelde huzarensalade , die je kunt kopen bij de Nederlandse supermarkt is ook bagger (50% mayo, de rest kun je gissen ). Het wordt al beter als je het bij Duitse supers koopt als de Aldi/Lidl hoewel nog steeds prut. Krijg je echter kartoffelsalat /fleish/macaronisalat bij Duitsers thuis, dan zal je mening hopelijk veranderen. Bij mij wel iig.
Mijn neef woont in duitsland die kartoffelsalat /fleish/macaronisalat is inderdaad
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
pi_74865820
quote:
Op woensdag 18 november 2009 20:38 schreef edcetera het volgende:

[..]

Wat is kamskjell?
Kamskjell is noors voor kammossel, bijvoorbeeld de Sint Jacobschelp, nog nooit gehad, maar je ziet het vaak in de kookprogramma's dus het zal best te eten zijn
  donderdag 19 november 2009 @ 21:49:23 #154
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74866142
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:42 schreef sexymofo het volgende:

[..]

Kamskjell is noors voor kammossel, bijvoorbeeld de Sint Jacobschelp, nog nooit gehad, maar je ziet het vaak in de kookprogramma's dus het zal best te eten zijn
Dan mogen ze me het wel gekookt voorschotelen,, waarschijnlijk om te smullen, maar niet rauw zoals oesters (citroensap en/of zout kan me gestolen wordel). Het enige. wat ik rauw lekker vind is een maatjesharing!!
The best firms advertise the least...
  Moderator donderdag 19 november 2009 @ 21:55:32 #155
45833 crew  Fogel
pi_74866405
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:49 schreef edcetera het volgende:

[..]

Dan mogen ze me het wel gekookt voorschotelen,, waarschijnlijk om te smullen, maar niet rauw zoals oesters (citroensap en/of zout kan me gestolen wordel). Het enige. wat ik rauw lekker vind is een maatjesharing!!
Meestal is het heel kort in de pan geweest, gekookt heb ik nooit van gehoord.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  donderdag 19 november 2009 @ 21:58:03 #156
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74866535
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:26 schreef Panda72 het volgende:

[..]

Mijn neef woont in duitsland die kartoffelsalat /fleish/macaronisalat is inderdaad
Amen! Ik begrijp dus echt niet, dat mensen van die slaatjes met een plastic vorkje erin geprikt kopen, zelfkastijding noem ik het!
The best firms advertise the least...
  donderdag 19 november 2009 @ 22:03:17 #157
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74866752
quote:
Op donderdag 19 november 2009 21:55 schreef Fogel het volgende:

[..]

Meestal is het heel kort in de pan geweest, gekookt heb ik nooit van gehoord.
Dus halfrauw of gewokt?? Dus zonder schelp????
The best firms advertise the least...
  Moderator donderdag 19 november 2009 @ 22:06:47 #158
45833 crew  Fogel
pi_74866898
quote:
Op donderdag 19 november 2009 22:03 schreef edcetera het volgende:

[..]

Dus halfrauw of gewokt?? Dus zonder schelp????
Een typisch voorbeeld:

I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  donderdag 19 november 2009 @ 22:16:27 #159
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74867321
quote:
Op donderdag 19 november 2009 22:06 schreef Fogel het volgende:

[..]

Een typisch voorbeeld:

[ afbeelding ]
Wel verdomd lekker ziet het eruit!! Komt dit uit een schelpdier??? Wil dit zeker proberen!!!
The best firms advertise the least...
  Moderator donderdag 19 november 2009 @ 22:22:15 #160
45833 crew  Fogel
pi_74867612
quote:
Op donderdag 19 november 2009 22:16 schreef edcetera het volgende:

[..]

Wel verdomd lekker ziet het eruit!! Komt dit uit een schelpdier??? Wil dit zeker proberen!!!
Is gezichtsbedrog Ik vond het echt om te kotsen zo smerig en dit wil ik gegarandeerd nooit meer proberen.
Iets wat ik wel een keer wil proberen is zwaardvis, zelfs met in achtneming van mijn algemene ervaring met vissmaak.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  donderdag 19 november 2009 @ 22:31:20 #161
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_74868043
quote:
Op donderdag 19 november 2009 22:22 schreef Fogel het volgende:

[..]

Is gezichtsbedrog Ik vond het echt om te kotsen zo smerig en dit wil ik gegarandeerd nooit meer proberen.
Iets wat ik wel een keer wil proberen is zwaardvis, zelfs met in achtneming van mijn algemene ervaring met vissmaak.
Zwaardvis staat regelmatig op het menu op mijn werk, Niks bijzonders en zelfs als visliefhebber vind ik het niet geweldig. Droge smaak en je moet die vetrand er vanaf halen. Geef me maar een zalm, tonijn of gewoon een witte vis.
Maar goed, dat is mijn mening, probeer het gewoon een keer!
The best firms advertise the least...
pi_74871088
edit:
Toch niet
pi_74871417
quote:
Op donderdag 19 november 2009 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn lekkere paprikas maar die blokvormige hollandse kasproducten vind ik niet lekker. Olijven moet je leren eten, vond ze vroeger ook niet lekker.
komt het toch nog goed met me
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_75511671
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, duizendjarige eieren.
Met wat gember en zwarte rijstazijn.

[ afbeelding ]

Trouwens, alles wat je daar daar noemt vinnik lekker.
Hoewel broccolistamppot me eigenlijk niks lijkt.
Deze eieren wil ik proberen!
  vrijdag 11 december 2009 @ 12:09:35 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75512636
Was gisteren bij de Hanos, en daar waren nogal wat mensen die je allerlei producten willen laten proeven. Was ook een dame die amuses had, proefde er eentje, dat was zo ongelofelijke smerig qua smaak en structuur, dat ik het niet binnen kon houden. Kan me niet herinneren aan de laatste keer dat iets zo smerig was dat ik het uitspuugde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75513727
quote:
Op donderdag 19 november 2009 22:31 schreef edcetera het volgende:

[..]

Zwaardvis staat regelmatig op het menu op mijn werk, Niks bijzonders en zelfs als visliefhebber vind ik het niet geweldig. Droge smaak en je moet die vetrand er vanaf halen. Geef me maar een zalm, tonijn of gewoon een witte vis.
Maar goed, dat is mijn mening, probeer het gewoon een keer!
Zwaardvis wordt snel te droog als het verkeerd wordt klaargemaakt. Wat er bijzonder aan is, is dat het heel stevig vlees is, een een beetje een vette vis en witvis tegelijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 11 december 2009 @ 12:50:13 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75513781
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zwaardvis wordt snel te droog als het verkeerd wordt klaargemaakt. Wat er bijzonder aan is, is dat het heel stevig vlees is, een een beetje een vette vis en witvis tegelijk.
Goed klaargemaakte zwaardvis lijkt nog het meest op kalfsvlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75514171
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Was gisteren bij de Hanos, en daar waren nogal wat mensen die je allerlei producten willen laten proeven. Was ook een dame die amuses had, proefde er eentje, dat was zo ongelofelijke smerig qua smaak en structuur, dat ik het niet binnen kon houden. Kan me niet herinneren aan de laatste keer dat iets zo smerig was dat ik het uitspuugde.
Echt waar?

Op internet lees ik ervaringen die echt extreem veel van elkaar verschillen, de een vindt het niet anders smaken dan een hardgekookt ei, de ander vindt het weer walgelijk. Hoe kan het dat de ervaringen zo extreem verschillen? Toch wil ik het een keer proberen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 13:25:03 #169
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_75514942
Dingen die ik pas op latere leeftijd ben gaan waarderen:
(door of het gewoon blijven eten/drinken tot ik het wel lekker vond of mijn smaak is veranderd of op een andere manier klaargemaakt zoals vroegah!)
-koffie
-(rose) bier
-avocado
- geitenkaas
-mozzarella
-courgette
-italiaanse/spaanse worsten ed.
-olijven
-draadjesvlees
-mango
-rode wijn
It's all a blur!!!
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:21:15 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75517089
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 13:04 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Echt waar?

Op internet lees ik ervaringen die echt extreem veel van elkaar verschillen, de een vindt het niet anders smaken dan een hardgekookt ei, de ander vindt het weer walgelijk. Hoe kan het dat de ervaringen zo extreem verschillen? Toch wil ik het een keer proberen.
Waar heb je het nu over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:53:03 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75518340
Zij denkt dat jij een duizendjarig ei als amuse aangeboden kreeg.
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:00:13 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75518649
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:53 schreef RobinOok het volgende:
Zij denkt dat jij een duizendjarig ei als amuse aangeboden kreeg.
Kling (geluid van 50 cent stuk dat valt, kwartjes zijn er niet meer en inflatie natuurlijk)
Nee, het was een amuse van roomkaas en salami en nog wat, het was echt verschrikkelijk smerig, had een hele weee zurige smaak en een gekorrelde structuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75518924
Zowat alles wat ik lust (en dat is tegenwoordig toch erg veel) heb ik moeten leren eten. Ik was een extreem moeilijke eter, maar daar waren dan ook wel redenen voor: groenten uit eigen tuin net te lang aan de struik, omdat mijn ouders dat zo lekker vonden, en dan net zolang koken totdat het nergens meer naar smaakte. Vlees het liefst met een vetrand of een knook. Biefstuk een half uurtje goed doorbakken. Het was bovendien dag in dag uit Hollandse pot, en daar ben ik echt geen liefhebber van.

Ik blíjf mijn best doen om gekookte aardappel te eten, en als kind en tiener heb ik talloze kilo's gekookte aardappel moeten eten. Maar ik lust het nog steeds niet, en ik vrees dat het tussen mij en de gekookte aardappel nooit goed gaat komen.
pi_75520875
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar heb je het nu over?
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:53 schreef RobinOok het volgende:
Zij denkt dat jij een duizendjarig ei als amuse aangeboden kreeg.
  vrijdag 11 december 2009 @ 16:27:48 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75522045
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 15:07 schreef _Arual_ het volgende:
Zowat alles wat ik lust (en dat is tegenwoordig toch erg veel) heb ik moeten leren eten. Ik was een extreem moeilijke eter, maar daar waren dan ook wel redenen voor: groenten uit eigen tuin net te lang aan de struik, omdat mijn ouders dat zo lekker vonden, en dan net zolang koken totdat het nergens meer naar smaakte. Vlees het liefst met een vetrand of een knook. Biefstuk een half uurtje goed doorbakken. Het was bovendien dag in dag uit Hollandse pot, en daar ben ik echt geen liefhebber van.

Ik blíjf mijn best doen om gekookte aardappel te eten, en als kind en tiener heb ik talloze kilo's gekookte aardappel moeten eten. Maar ik lust het nog steeds niet, en ik vrees dat het tussen mij en de gekookte aardappel nooit goed gaat komen.
Let je er wel eens op wat voor een aardappels je koopt, het ras dus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75522293
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let je er wel eens op wat voor een aardappels je koopt, het ras dus?
Ja, ik heb al veel verschillende soorten aardappelen geprobeerd (lees: voorgeschoteld gekregen, want mijn moeder wilde heel graag dat ik gekookte aardappelen at). En ik proef dan ook wel de verschillen: het is vies, viezer of ronduit smerig.

Nah, de smaak is nog niet eens het grootste probleem: het voelt of mijn maag gewoon op slot gaat als ik een aardappel in mijn mond stop. Het vervelende is dat ik stamppotten ook echt niet weg kan krijgen, terwijl die voor de rest prima ruiken. Ik ben gek op wortelen, maar wortelstamp heeft me een keer letterlijk doen overgeven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')