abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74332042
Echt goed dat mensen zich over hun 'iehj, vies' reactie heen kunnen zetten en toch dingen leren eten.
Had hetzelfde met koffie, wijn, olijven en feta.
Degenen die eigenwijs blijven en niks willen proeven/leren eten moeten het helemaal zelf weten, maar ik blijf het een kinderachtige reactie vinden.
I don't go to sleep to dream
pi_74333272
quote:
Op maandag 2 november 2009 13:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Alleen boter lust ik écht niet. Van de geur alleen al ga ik over mn nek en als het per ongeluk op een kant en klaar broodje zit en ik niet goed naar de ingrediëntenlijst heb gekeken ga ik kokhalzen na een hapje. Ook kruidenboter, knoflookboter en roomboter... ik weet niet wat het precies is; die substantie/gevoel.. geen idee maar ik blijf er liever ver vandaan. Ik ben zelfs zo'n zeikerd dat als de botervloot van de kuip is, ik iemand anders vraag om em erop te doen en waar de boter op tafel staat; dan zit ik aan de andere kant. Sorry, tis erg maar het is nu eenmaal zo
Dat heb ik met sla, vrijwel alle soorten... Alleen rucola krijg ik soms een paar happen van weg.
Ik ben echt geen moeilijke eter, probeer alles wat ik niet lekker vind regelmatig nog eens, en het meeste lust ik inmiddels.. Maar sla is echt een no-go. Ik probeer het nog wel eens maar moet gewoon kokhalzen.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  maandag 2 november 2009 @ 22:33:51 #53
277627 Seven.
We are Borg.
pi_74333615
Bier en wijn moest ik leren waarderen, net als olijven.
Resistance is futile.
  Moderator dinsdag 3 november 2009 @ 08:03:11 #54
45833 crew  Fogel
pi_74339592
Ik heb nog steeds nooit lekkere vis op, er zit een onderliggende smaak aan wat ik niks vind.
Zelfs op een eiland waar vis als oud gezien wordt als het meer dan 3 uur geleden gevangen is en waar het door een van de beste koks in de regio (met specialiteit vis) gemaakt is, heeft het nog steeds die onderliggende smaak waar ik niks aan vind. Ik probeer nu al zo'n 10 jaar eens in de zoveel tijd vis te eten, maar kom steeds tot de conclusie dat ik liever vlees eet omdat daar die niet te plaatsten smaak niet aan zit en ik dus meer geniet van mijn eten. En aangezien ik bij voorkeur niet alleen eet om energie binnen te krijgen, maar ook graag van mijn eten wil genieten, eet ik dus liever vlees dan vis.
Er is wat mij betreft een verschil tussen "niet lusten" en "niet lekker vinden", want bij het eerste weiger je het te eten en bij het tweede geval probeer je het in ieder geval, eet het op, maar geniet er niet van.

Een ding waarvan ik zeker weet dat ik het echt nooit meer wil eten is kamskjell (pectinidae), ik ging zowat over mijn nek toen ik dat proefde (en ja ik heb nog een tweede hap genomen om zeker te zijn). Ik wist vantevoren niet wat het was (was tijdens de presentatie van het gerecht niet aan het opletten), maar heb dat erna gevraagd om er zeker van te zijn dat ik dat voortaan kan ontwijken als ik dat op een menu zie.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  dinsdag 3 november 2009 @ 08:56:09 #55
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_74340136
ik heb met niet lkkr vinden maar wel eten gelukkig heel veel leren eten..
vis en olijven zijn maar ff 2 voorbeelden
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  dinsdag 3 november 2009 @ 11:16:10 #56
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_74343442
quote:
Op maandag 2 november 2009 13:39 schreef FutureFairytale het volgende:
van bruine bonen heb ik als klein kind overgegeven
Ik van rode kool, sindsdien niet meer gegeten.
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
  dinsdag 3 november 2009 @ 14:20:27 #57
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_74349291
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:03 schreef Fogel het volgende:
Ik heb nog steeds nooit lekkere vis op, er zit een onderliggende smaak aan wat ik niks vind.
Zelfs op een eiland waar vis als oud gezien wordt als het meer dan 3 uur geleden gevangen is en waar het door een van de beste koks in de regio (met specialiteit vis) gemaakt is, heeft het nog steeds die onderliggende smaak waar ik niks aan vind. Ik probeer nu al zo'n 10 jaar eens in de zoveel tijd vis te eten, maar kom steeds tot de conclusie dat ik liever vlees eet omdat daar die niet te plaatsten smaak niet aan zit en ik dus meer geniet van mijn eten. En aangezien ik bij voorkeur niet alleen eet om energie binnen te krijgen, maar ook graag van mijn eten wil genieten, eet ik dus liever vlees dan vis.
Er is wat mij betreft een verschil tussen "niet lusten" en "niet lekker vinden", want bij het eerste weiger je het te eten en bij het tweede geval probeer je het in ieder geval, eet het op, maar geniet er niet van.
Heb je wel eens Paling gegeten? . Ik zou zelf ook niet echt van vis maar Paling is koning!
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_74353979
Vroeger (vooral als kind) was ik een extreem moeilijke eter. Pizza, appelmoes, chocolade, hamburgers, bijna alle soorten groenten, kaas, vlees, ik lustte behalve snoep ( ) echt bijna niks. Ik heb op mijn 4e dan ook een tijdje in het ziekenhuis gelegen omdat ik gewoon niks at. Tot mijn 17e is dit ook aangehouden, dat niks lusten. Maar nu, sinds 2 jaar, begin ik de smaak van veel dingen steeds meer te waarderen. Ik probeer regelmatig ook iets nieuws om mijn smaak verder te ontwikkelen.
pi_74354743
Ik lustte vroeger geen ketchup, wat ik me nu echt niet meer kan voorstellen. Ook had ik een hekel aan eigenlijk alle groentes, en het is pas sinds kort dat ik mezelf groente eten ben gaan aanleren. Sla vind ik nu best lekker (mits gecombineerd met ander voedsel) maar andere groentes krijg ik alleen weg als het redelijk onherkenbaar in een gerecht zit. Het ligt meer aan de textuur dan de smaak, dat 'knapperige' trek ik slecht.
pi_74356049
Ik lust eigenlijk alles wel, er zijn wel dingen die ik minder lekker vind (olijven is eigenlijk het enige dat in me opkomt) maar ook die eet ik regelmatig.

Mijn vriendin echter heeft vroeger nooit veel gegeten, als ze iets niet luste (of niet opat) dan hield haar moeder daar vaak rekening mee en maakte ze de volgende keer 2 soorten groenten bijv. Of dan at ze maar 1 of een halve gekookte aardappel.

Ik heb haar gewoon gepusht alles te eten, en warempel! Mevrouw lust veel meer dan ze dacht, zelfs gekookte aardappelen eet ze nu graag. Zo zien we het natuurlijk het liefst !
Fingerspitzgefühl
  dinsdag 3 november 2009 @ 19:08:02 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74359193
Met den knoet, maakt men den spruiten zoet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74360599
Ik lust nog steeds veel dingen niet maar het wordt steeds beter.
Er is eigenlijk 1 ding waarvan ik echt de kriebels krijg als ik het zie en dat is kaas.
Daar eet ik niks van in geen enkele vorm, en dat ben ik ook niet van plan.

Verder eet ik geen sauzen (op een stuk of 3 na) sauzen zoals mayonaise ben ik ook niet van plan om te gaan eten. (ik eet wel een patatje zonder) maar wanneer ik aan kinderen begin zal ik me daar ook overheen moeten zetten. Bijv bij ovenschotels.

Ik heb wel spijt van hoe ik mijn moeder altijd heb behandeld want het lijkt me nu verschrikkelijk om elke avond een jankend kind aan je tafel te hebben zitten die niet wil eten omdat t altijd vies is.

Wij moesten thuis wel altijd alles proeven en wanneer het niet lekker was had je pech.
Toch weet ik niet of dat echt de manier is om kinderen alles te laten eten.(bij mij werkte het dus niet) Maar voor iedereen apart koken is wat mij betreft ook not done.

Dingen die ik nu graag eet: spruiten, wijn, aantal soorten fruit, tomatensoep (alleen die wie ik zelf maak)

verder heb ik laatst olijf geproefd dat viel me mee (was wel na een x aantal wijntjes )
Salami vond ik nog steeds heb wel netjes het hele broodje opgegeten.
pi_74360681
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 16:49 schreef Kieswiel het volgende:
Ik lustte vroeger geen ketchup, wat ik me nu echt niet meer kan voorstellen. Ook had ik een hekel aan eigenlijk alle groentes, en het is pas sinds kort dat ik mezelf groente eten ben gaan aanleren. Sla vind ik nu best lekker (mits gecombineerd met ander voedsel) maar andere groentes krijg ik alleen weg als het redelijk onherkenbaar in een gerecht zit. Het ligt meer aan de textuur dan de smaak, dat 'knapperige' trek ik slecht.
taugé

Alleen omdat het knapt.
pi_74360726
quote:
Iets niet lekker vinden en dan toch proberen te eten
Daar doe ik dus niet aan mee, en nee, ook niet uit fatsoen als ik bv bij andere mensen blijf eten.

Ik woon niet in een derde wereldland, dus ik kan eten wat ik lekker vind en weiger dingen te eten die mij gewoon niet smaken of die ik niet zo lekker vind.

En dat kan in Nederland gewoon omdat we geld genoeg hebben om alleen maar dingen te eten die je wel lekker vind.

En dan noemen mensen mij een moeilijke eter. Ja dahaag, ik zeur er nooit over. Als er iets gekookt is wat ik niet zo lekker vind, dan eet ik niks en dan later thuis een boterham zonder er verder ook maar over te hebben. En dan mensen die aan je kop gaan zeuren over moeilijke eters....

HEY VAL GODVERDOMME KAPOT DIKKE TYFUSSZEUG MET JE SMERIG VRETEN! MIJ HOOR JE NIET KLAGEN, DE ENIGE KLAGER HIER BEN JIJ BOVEN JE TROG!!!! HOEERRRRRR!!!! !!!

De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_74360980
quote:
terwijl je gewoon moet denken "ook al kan ik het niet plaatsen, zolang ik er niet dood aan ga, gewoon opeten".
En wie ben jij om tegen mij te zeggen dat ik zo moet denken?

Als ik iets niet lekker vind eet ik het niet. Basta.

En om mij dan als moeilijk eter te bestempelen en daar de rest van de avond over lopen te mekkeren terwijl ik gewoon opeet wat wle lekker is en laat liggen wat ik niet lekker vind zonder er verder over te zeuren dan vraag ik me af wie er moeilijk is.

Leven en laten leven jeweets

PS: het maakt me geen zak uit of mijn smaak al dan niet ver ontwikkelt is. Met dingen die ik lekker vind kan ik makkelijk 2 weken elke dag wat compleet anders op tafel zetten met genoeg variatie.

Ik blijf erbij, we wonen in een rijk land en je kan eten wat je wilt.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_74360996
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 19:48 schreef vosss het volgende:

[..]

Daar doe ik dus niet aan mee, en nee, ook niet uit fatsoen als ik bv bij andere mensen blijf eten.

Ik woon niet in een derde wereldland, dus ik kan eten wat ik lekker vind en weiger dingen te eten die mij gewoon niet smaken of die ik niet zo lekker vind.

En dat kan in Nederland gewoon omdat we geld genoeg hebben om alleen maar dingen te eten die je wel lekker vind.

En dan noemen mensen mij een moeilijke eter. Ja dahaag, ik zeur er nooit over. Als er iets gekookt is wat ik niet zo lekker vind, dan eet ik niks en dan later thuis een boterham zonder er verder ook maar over te hebben. En dan mensen die aan je kop gaan zeuren over moeilijke eters....

HEY VAL GODVERDOMME KAPOT DIKKE TYFUSSZEUG MET JE SMERIG VRETEN! MIJ HOOR JE NIET KLAGEN, DE ENIGE KLAGER HIER BEN JIJ BOVEN JE TROG!!!! HOEERRRRRR!!!! !!!

Ah ik probeer wel dingen maar ben het er wel mee eens.

Bij mijn schoonouders eten ze elke zondag chinees en eerder at ik daar ook regelmatig op zondag
En ik at gewoon bami, nasi en kroepoek zonder zeuren.

Maar ik moest elk dingetje proeven elke keer weer en als ik t dan af en toe niet wil, en op het laatst helemaal niet omdat ik het gewoon niks aan vind, dan ben ik de zeur aan tafel.
Maar ik was niet degene die elke keer iemand wat zat op te dringen.
pi_74361143
Inderdaad. Ik erger me kapot aan dergelijke mensen. Je moet dit proeven, je moet dat eten.

Flikker op kut, ik eet wat ik zelf wil en daar heb ik niemand bij nodig
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 3 november 2009 @ 21:10:27 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74363972
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 19:55 schreef vosss het volgende:
En om mij dan als moeilijk eter te bestempelen en daar de rest van de avond over lopen te mekkeren terwijl ik gewoon opeet wat wle lekker is en laat liggen wat ik
Ik zou jou niet als moeilijke eter bestempelen hoor, maar gewoon als een zielige kleuter.
En ja, die mogen er ook zijn. Alleen liever niet in mijn buurt.
pi_74364132
Dat heeft imo bijzonder weinig met kleuter zijn te maken.

Als je elke dag een string draagt zal het best dat je op een gegeven moment er geen last meer van hebt, en als je naast het spoor woont hoor je de trein na verloop van tijd niet meer, dus het zal allemaal best dat je na verloop van tijd iets lekkerder/minder smerig gaat vinden, maar toch woon ik niet naast een spoor en draag ik geen strings
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 3 november 2009 @ 21:23:13 #70
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_74364465
Je smaak veranderd wel met de jaren, vroeger lustte ik bijv. geen haring en nu glijden ze er soepeltjes in.
Maar ook zure matten waren vroeger niet aan te slepen, moet er nu niet meer aan denken zo vies vind ik het nu.

Maar ik ben nu op zo'n leeftijd dat ik alles proef wat ik nog nooit gegeten of gedronken heb en dan ook overtuigd kan zijn of ik iets wel of niet lekker vind, nu ga ik het niet nog eens 5 keer proeven in de hoop dat ik het dan wel lust.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_74364694
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Met den knoet, maakt men den spruiten zoet
Ik weet niet wat je daarmee bedoelt, maar met maple syrup gaat het ook Laatst geprobeerd: spruiten met boter, pecannoten en syrup. Erg lekker (maar ik hou sowieso wel van spruiten).

Anyway: bravo TS, dat je het blijft proberen. Dat probeer ik ook wel te doen. Toen ik ging studeren en op kamers ging was ik echt zo'n pieperd, ik kende ook niet zoveel. Ik heb echt veel leren eten! Soms kan de bereidingswijze zoveel verschil maken... Allerlei dingen die ik anders bereid best lekker blijk te vinden.
  Moderator dinsdag 3 november 2009 @ 21:33:44 #72
45833 crew  Fogel
pi_74364951
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 19:59 schreef vosss het volgende:
Inderdaad. Ik erger me kapot aan dergelijke mensen. Je moet dit proeven, je moet dat eten.

Flikker op kut, ik eet wat ik zelf wil en daar heb ik niemand bij nodig
Als je niks nieuws proeft, kan je dingen mislopen die veel lekkerder zijn dan wat nu je referentiekader is. Als je wel wat nieuws proeft en het minder lekker is dan wat je gewend bent, prima, dan eet je het gewoon niet nog een keer.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
pi_74365505
Ik heb het helaas met gember. Vre-se-lijk. Ik filter ieder stukje/kruimeltje/vlokje/bolletje er zo uit. Als het ergens in zit, proef ik het direct en vind ik het eten niet lekker (ja hoor, ook verse gember).
Ik eet braaf mijn bordje leeg uit respect voor de kok, maar ik word er niet blij van.
En dat is al jaren zo. Geloof niet dat het ooit beter wordt...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 3 november 2009 @ 21:52:03 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74365782
Lastig, dan eet jij dus nooit chinees?
pi_74366285
CF wat bijzonder om te lezen van jou, juist omdat ik zoveel voor mij niet bekende dingen bij jou voor t eerst heb gegeten. en t allemaal dus verrukkelijk vond.
pi_74367054
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Lastig, dan eet jij dus nooit chinees?
Jawel, ik eet het wel (manlief heeft het graag en af en toe is het wel handig om gewoon even de afhaal te bellen), maar ik wordt er gewoon echt niet blij van.

Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik (buiten een afhaal menuutje af en toe) niet thuis ben in de Oosterse keuken. Het ligt me niet, ik maak het zelf niet en zal ook nooit naar een goed Oosters restaurant gaan.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74367062
Ik moet heel hard nadenken om iets te bedenken dat ik niet lust.

Heel heet eten vind ik een beetje eng. Als mijn Ghanese schoonzusje zegt dat het helemaal niet heet is wat ze heeft gekookt, en haar kindjes het zonder morren opeten, schieten bij mij de tranen al in mijn ogen en staat mijn tong in de fik. Aan echt heet eten durf ik dan al niet eens te beginnen.
Sterke drank is niks voor mij, te sterk, te branderig, en dat neem ik ook nooit.

Ik lust alle groente. Spruiten eet ik altijd met kaasfondue. Ooit bedacht om de kinderen spruitjes te laten eten.
pi_74367190
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 22:03 schreef SeaOfLove het volgende:
CF wat bijzonder om te lezen van jou, juist omdat ik zoveel voor mij niet bekende dingen bij jou voor t eerst heb gegeten. en t allemaal dus verrukkelijk vond.
Allemaal geleerd in m'n studentenjaren Mijn moeder kookte hoofdzakelijk hollandse pot in de vego-variant; heel veel dingen kende ik dus gewoon niet. En mijn vader is echt hartgrondig het type 'wat de boer niet kent...', dus wat dat betreft heb ik 't in mijn genen om zo'n lussiknie-pieper te zijn
pi_74371369
Spinazie. Ik vind het niet echt lekker. Maar toch kook ik er soms mee. Als er te veel in het gerecht zit, en je proeft duidelijk de spinaziesmaak, vind ik het niet zo lekker. Maar ik eet het wel gewoon op hoor, het is geen ramp. En pizza met spinazie en andere gerechten met 'extreem verwerkte' spinazie lust ik net zo goed als andere smaken.
  woensdag 4 november 2009 @ 08:58:48 #80
267282 iggyinthehouse
the man from outta space
pi_74374956
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 21:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]
Soms kan de bereidingswijze zoveel verschil maken... Allerlei dingen die ik anders bereid best lekker blijk te vinden.
Dat is natuurlijk ook wel zo. Vind spruiten die tot "moes" worden gekookt echt niet lekker, terwijl als ze goed klaargemaakt zijn erg lekker zijn.

Die blauwschimmelkaas durf ik ook op dit moment alleen te eten, zonder dat het ergens in is verwerkt, met een boel perenstroop. Moet er niet aan denken dat het op mijn pizza ofzo ligt. Zou dit echt niet aandurven.

Heb dit trouwens ook gehad met komijn. Vond dit een verschrikkelijk kruid totdat ik ergens een gerecht met komijn heb gegeten wat goed was klaargemaakt, en vind het nu erg lekker en smakelijk.
pi_74377949
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 22:19 schreef Tezz het volgende:

[..]

Jawel, ik eet het wel (manlief heeft het graag en af en toe is het wel handig om gewoon even de afhaal te bellen), maar ik wordt er gewoon echt niet blij van.

Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik (buiten een afhaal menuutje af en toe) niet thuis ben in de Oosterse keuken. Het ligt me niet, ik maak het zelf niet en zal ook nooit naar een goed Oosters restaurant gaan.
Die mening deel ik volledig. Ik vind afhaal-chinees gewoon niks. Een beetje groente, vlees, ei bakken met een mega vette saus eroverheen. Of van die meelbollen met wat smakeloos vlees, gaat mijn hard echt niet sneller van kloppen. Heb ook niet het gevoel daarna lekker gegeten te hebben, met zo'n vette bek. Beetje het zelfde idee als een fast-food restaurant. Al ga ik daar dan veel liever heen.

De indische of japanse keuken daarintegen vind ik dan erg interessant, ga graag bij Wagamama eten (Japanse rijst en noodle gerechten) of traditioneel indonesische restaurants zijn ook echt heerlijk. Er zitten zo veel kruiden in het eten die de europese keukens niet kennen, daar kan ik echt van genieten.
Fingerspitzgefühl
pi_74378069
quote:
Op woensdag 4 november 2009 08:58 schreef iggyinthehouse het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk ook wel zo. Vind spruiten die tot "moes" worden gekookt echt niet lekker, terwijl als ze goed klaargemaakt zijn erg lekker zijn.

Die blauwschimmelkaas durf ik ook op dit moment alleen te eten, zonder dat het ergens in is verwerkt, met een boel perenstroop. Moet er niet aan denken dat het op mijn pizza ofzo ligt. Zou dit echt niet aandurven.

Heb dit trouwens ook gehad met komijn. Vond dit een verschrikkelijk kruid totdat ik ergens een gerecht met komijn heb gegeten wat goed was klaargemaakt, en vind het nu erg lekker en smakelijk.
Spruiten even aanbakken in wat boter na het koken is ook echt heerlijk !
Fingerspitzgefühl
  woensdag 4 november 2009 @ 11:01:42 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74378129
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 21:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou jou niet als moeilijke eter bestempelen hoor, maar gewoon als een zielige kleuter.
En ja, die mogen er ook zijn. Alleen liever niet in mijn buurt.
Concur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Games woensdag 4 november 2009 @ 11:06:18 #84
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_74378304
Met olijven, ik vond ze echt te smerig dat ik bijna moest , nu vind ik ze gewoon erg
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_74378454
denk dat je smaak idd veranderd, ik vond olijven vroeger echt niet lekker maar tegenwoordig vind ik ze enorm lekker , zo ging dat ook met ansjovis bijv. en gember, voral de uitgesproken smaken denk ik.

Er is 1 ding wat ik gewoon echt niet lekker vind, en ook echt moeite mee zou hebben als ik een pot voor mijn neus krijg: Mosselen! Echt niét lekker en ik heb het al op alerlei manieren geprobeerd maar het is gewoon echt niets voor mij. De geur van mosselen kan voor mij ook echt eten verpesten, een goeie vissoep bijvoorbeeld... als er een mossel in rondzwemt ruikt het al een stuk minder lekker voor mij.

Verder ben ik een makkelijke eter geloof ik. En probeer gewoon bijna alles.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 4 november 2009 @ 11:16:09 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74378689
Ik ben er iig achter gekomen dat het vaak niet de items zijn die je niet lust, maar op de manier waarop ze zijn klaargemaakt.
Zuurkool van moeders, dat was echt niet lekker, sowieso alles wat met kool te maken had kon moeders niet klaarmaken, biefstuk werd doodgebakken, stoofvlees vergeven van de kruidnagel, en de boontjes uit eigen tuin met diepvriessmaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74378809
zo is voor mij bijv nasi verpest. En chili con carne.

Zoals het thuis klaargemaakt werd vond ik het gewoon echt niet lekker (de rest wel en dus aten ze het geregeld, arme ik ) en heb het dus al jaren niet meer gegeten door die herinneringen.

Wrs vind ik het prima te eten als het anders klaargemaakt is
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 4 november 2009 @ 11:25:22 #88
8369 speknek
Another day another slay
pi_74379012
Olijven vind ik nog steeds niet echt jammie (wel door het eten heen, maar los, is het net te sterk), maar ik eet ze regelmatig bij een borrel, terwijl ik er vroeger van begon te kokhalzen. Garnalen zoals eerder al genoemd, vond ik vroeger echt net maden, maar nu kan ik ze goed waarderen. Tomaten en kaas vond ik als kind niks, maar tomaten ben ik via cherrytomaten heel erg gaan waarderen, en kaas door eerst veel gesmolten kaas, dan gewone kaas, dan oude kaas en nu smul ik bij de meest smerige beschimmelde druipkazen. Nadat ik een tijdje in Japan heb gewoond ben ik ook compleet genezen van welke angst dan ook voor vreemd voedsel. Ik ga binnenkort naar Thailand en kan niet wachten om wat insecten uit te proberen.

Alleen champignons. Heb ik vaak genoeg geprobeerd, maar ik kan echt maar niet ontdekken waarom mensen het zouden willen eten, of zelfs maar denken 'hmmm vanavond champignons'. De smaak is niets bijzonders en dat glibberige melige, blegh. Wat stevigere paddenstoelen als shii-takes vind ik dan weer best aardig.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_74379053
Het is ook bewezen dat je smaak om de 12 jaar verandert.

[ Bericht 48% gewijzigd door Roi op 04-11-2009 11:32:22 ]
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  woensdag 4 november 2009 @ 11:32:45 #90
255527 PietBel
Hard as Hell
pi_74379289
Zie ook dit topic:

sperma vies
En als je `t nu nog niet snapt...
pi_74380344
quote:
Op woensdag 4 november 2009 11:19 schreef DarkElf het volgende:
zo is voor mij bijv nasi verpest. En chili con carne.

Zoals het thuis klaargemaakt werd vond ik het gewoon echt niet lekker (de rest wel en dus aten ze het geregeld, arme ik ) en heb het dus al jaren niet meer gegeten door die herinneringen.

Wrs vind ik het prima te eten als het anders klaargemaakt is
Probeer het zelf eens te maken, dan

Piet, dat dus. Ik heb heel veel groenten altijd als vies bestempeld, terwijl ik achteraf denk dat mijn aversie vooral werd veroorzaakt door de kooktijden die mijn moeder aanhield
pi_74380392
t trekt mij gewoon niet om te maken. misschien ooit nog eens...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Manager PR/Moderator woensdag 4 november 2009 @ 12:55:47 #93
269689 crew  Viv
pi_74382063
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 16:49 schreef Kieswiel het volgende:
Sla vind ik nu best lekker (mits gecombineerd met ander voedsel) maar andere groentes krijg ik alleen weg als het redelijk onherkenbaar in een gerecht zit. Het ligt meer aan de textuur dan de smaak, dat 'knapperige' trek ik slecht.
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 19:47 schreef covie het volgende:
taugé

Alleen omdat het knapt.
Zo herkenbaar! Paprika, ui, taugé.. ik kan slecht tegen dat geknisper in mijn hoofd. Ik eet het nu wel, maar dan wel heel klein gesneden.
pi_74382116
quote:
Op maandag 2 november 2009 08:54 schreef SeaOfLove het volgende:
lamsvlees blijf ik elke x weer proberen...zonder succes. olijven en paprika ben ik wel gaan waarderen en vind t zelfs lekker nu. blauwaderkaas gruwel ik van maar bijv een gorgonzola-saus vind ik weer heerlijk
blauwaderkaas? nooit gehad , of dan wel gehad mogelijk en de naam niet onthouden.

Wat ik totaal niet lekker vind is die nep italiaanse kaas. droog spul en dat door de macaroni
doe mij maar normale kaas

Kaas-topic ftw
Redacted
pi_74382348
Van die zurige strooikaas Nee, daar maak je mij ook niet blij mee. Maar versgeraspte parmezaan
pi_74382699
quote:
Op woensdag 4 november 2009 11:26 schreef Roi het volgende:
Het is ook bewezen dat je smaak om de 12 jaar verandert.
Link?


Echt vissige vissen, mosselen, oesters, haring ; ik eet het wel als het moet, ik probeer het steeds met het is niet mijn 'ding'.
Net als lamsvlees, echt niet lekker nie
Voor de rest eet ik alles, en alle groentes die ik vroeger echt 'vies' vond, eet ik nu met smaak.
Maar dat kan ook liggen aan de andere manier van klaarmaken.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 november 2009 @ 15:37:05 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_74387453
Vroegah pleurde ik dan overal ketchup up .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_74389271
Mijn neefje altijd en overal appelmoes
Gingen we in augustus met de hele familie eten bij vd Valk, en wat deed mijn inmiddels ong. 35 jarige neef??
  woensdag 4 november 2009 @ 16:27:47 #99
8369 speknek
Another day another slay
pi_74389434
Ik heb dit geprobeerd te eten



De opengesneden wormen aan de rechterkant probeerden van m'n bord af te kruipen.

Ik vond het niet lekker .
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_74389776
Ik hou ook echt niet van oosterse gerechten en ik ga volgend jaar op vakantie naar Japan

Maargoed OF dat wordt goed voor mijn lijn OF ze koken het daar veel lekkerder en dan lust ik t wel.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')