Omdat je het zoveel mensen wel ziet waarderen. Dan vraag ik me af: wat vinden ze er zo lekker aan?quote:Op maandag 2 november 2009 08:33 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Nee. Waarom zoveel moeite doen om iets lekker te vinden wat je absoluut niet lekker vindt.
Ik ben mij bewust dat smaken verschillen.quote:Op maandag 2 november 2009 08:34 schreef iggyinthehouse het volgende:
[..]
Omdat je het zoveel mensen wel ziet waarderen. Dan vraag ik me af: wat vinden ze er zo lekker aan?
En dan proef je het een keer en dat vind je het niet lekker.quote:Op maandag 2 november 2009 08:34 schreef iggyinthehouse het volgende:
[..]
Omdat je het zoveel mensen wel ziet waarderen. Dan vraag ik me af: wat vinden ze er zo lekker aan?
Nou, dan ben je bij deze uitgenodigd om eens spruitjes te etenquote:Op maandag 2 november 2009 08:34 schreef Kekaa het volgende:
Perenstroop.... ik had een keer een kaasplankje met perenmosterd, mmmmmmmm
Aantal jaar terug ben ik veel meer dingen gaan eten die ik eigenlijk niet lustte. Thanx to mijn stage waar ik ging koken met kinderen.
Wat ik echt nog niet lekker vind is spruitjes. Als iemand ze op een heel andere manier klaarmaakt voor me, dan wil ik het best proberen. Maar ik geef het weinig kans.
Dat heb ik nou ook, ik snap al die mensen niet die minstens 2 bakkies per uur wegwerkenquote:Op maandag 2 november 2009 08:43 schreef SillyWalks het volgende:
Koffie probeer ik eens in de zoveel jaren weer een keertje, omdat zoveel mensen het drinken. Maar ik vind het nog steeds helemaal niks.
Hoe ga je het maken dan?quote:Op maandag 2 november 2009 08:39 schreef Snuitebolletje het volgende:
[..]
Nou, dan ben je bij deze uitgenodigd om eens spruitjes te eten
Dat blijft het geheim van de smid natuurlijkquote:Op maandag 2 november 2009 08:58 schreef Kekaa het volgende:
[..]
Hoe ga je het maken dan?
Toch niet met spekjes erbij ofzo? Die variatie ken ik al... en dan eet ik alleen de spekjes
Dat dus, heel soms probeer ik weer een bakje... ik krijg het wel op maar tijdens het drinken denk ik echt... is dit het nou? zuipen mensen hier nou liters van weg? Geef mij maar theequote:Op maandag 2 november 2009 08:43 schreef SillyWalks het volgende:
Koffie probeer ik eens in de zoveel jaren weer een keertje, omdat zoveel mensen het drinken. Maar ik vind het nog steeds helemaal niks.
Hmm wokken. Dat is misschien wel een goed idee inderdaad.quote:Op maandag 2 november 2009 09:02 schreef Snuitebolletje het volgende:
[..]
Dat blijft het geheim van de smid natuurlijkMaar hoe kleiner hoe lekkerder, niet koken maar wokken, juiste kruiden erbij, en die pot appelmoes natuurlijk
Oesters moet je niet stomen. Barbaar.quote:Op maandag 2 november 2009 09:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Oesters durfde ik nooit te eten, hou sowieso niet van rauwe vis.
Afgelopen vrijdag geprobeerd; gestoomd met een tausisaus en was na even wennen verslavend lekker![]()
echt trots op mezelfhaha
Dat bedoel ik, dat je soms dingen niet lekker vindt maar dat als je het "leert" te eten en drinken dat het dan best wel meevalt. Zie mijn blauwaderkaasquote:Op maandag 2 november 2009 10:22 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik biljf het wel steeds proberen met dingen ja, ik geloof echt dat je dingen die je niet lekker vindt kunt 'leren' te eten en drinken. Het is me gelukt met koffie, wijn, maar ook met zuurkool en spruitjes en gekookte witlof.
Alleen verse koriander, dat blijf ik verschrikkelijk smerig vinden. Maar.. ik biljf stug volhouden, steeds weer een klein beetje, wie weet vind ik het ooit wel ineens enorm lekker!
Natuurlijk kan dat, niet lekker zit tussen je oren.quote:Op maandag 2 november 2009 10:30 schreef iggyinthehouse het volgende:
[..]
Dat bedoel ik, dat je soms dingen niet lekker vindt maar dat als je het "leert" te eten en drinken dat het dan best wel meevalt. Zie mijn blauwaderkaas
Ik had bijvoorbeeld vroeger ook een hekel aan olijven maar vindt dat nu geweldig lekker. Ik vraag me dan af: kan iedereen dat, dat leren?
ik werk in een fabriek waar op dit moment 1000 kg koriander wordt geroosterd. De GEUR! aaaaaahquote:Op maandag 2 november 2009 10:22 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik biljf het wel steeds proberen met dingen ja, ik geloof echt dat je dingen die je niet lekker vindt kunt 'leren' te eten en drinken. Het is me gelukt met koffie, wijn, maar ook met zuurkool en spruitjes en gekookte witlof.
Alleen verse koriander, dat blijf ik verschrikkelijk smerig vinden. Maar.. ik biljf stug volhouden, steeds weer een klein beetje, wie weet vind ik het ooit wel ineens enorm lekker!
hoezo mag dat nietquote:Op maandag 2 november 2009 09:58 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Oesters moet je niet stomen. Barbaar.
Zonde van de smaak.quote:Op maandag 2 november 2009 10:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
hoezo mag dat nietdat was een veilige manier om te proeven
Hoe kon je in godsnaam zoveel dingen niet lusten?quote:Op maandag 2 november 2009 11:34 schreef MissHobje het volgende:
Gewoon na lange tijd weer eens iets proberen doet je vaak verrassen, althans mij wel.
Heb het al gehad met rode wijn, olijven, bierfile american en bepaalde groenten, luste geen van dit alles.. en nu ben ik er gek op
! bizar toch!
Maar dat zijn korianderzaadjes, die zijn juist lekkerquote:Op maandag 2 november 2009 10:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik werk in een fabriek waar op dit moment 1000 kg koriander wordt geroosterd. De GEUR! aaaaaah
Wellicht om je smaak verder te ontwilkkelen, anders vreet je alleen maar kip patat en appelmoesquote:Op maandag 2 november 2009 08:33 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Nee. Waarom zoveel moeite doen om iets lekker te vinden wat je absoluut niet lekker vindt.
Eensquote:Op maandag 2 november 2009 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wellicht om je smaak verder te ontwilkkelen, anders vreet je alleen maar kip patat en appelmoes
Pizzaquote:Op maandag 2 november 2009 08:47 schreef SillyWalks het volgende:
En de drang van mensen om overal maar ananas op te smijten... gadver... ananas op een pizza... pizza hoort hartig te zijn, heiligschenniseurs!
Verschrikkelijk irritante mensenquote:Op maandag 2 november 2009 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriend van me vroeg na zich hebben vol gevreten aan een lamsbout en te hebben gezegt wat lekker dat toch was, wat voor een vlees dat nu was, want zoiets had ie bij moesje nooit gekregen.
Lamsbout zei ik, van de turkse slager
Lamsvlees? Maar dat lust ik helemaal niet, en van de turk, gadver, wat vies.
Ben toen ff kwaad geworden.
Kaas op een pizza (tenzei van een echte pizzaria of zelf gemaakt) is ook niet echt kaas.quote:Op maandag 2 november 2009 08:39 schreef SwiffMeister het volgende:
Kaas vind ik echt om te kotsen. Ik ben serieus wel eens over mn nek gegaan, puur door de geur. Maakt niet uit hoe of wat voor kaas, behalve als het gesmolten is bijvoorbeeld op pizza of iets dat daar op lijkt, dan is het wel te eten. Maar zelfs dan niet altijd, over lasagna is dan weer extreem goor.
Nee, dat zal ik nooit eten, ik denk ook niet dat ik het zou kunnen. Het idee alleen al maakt me bijna misselijk.
quote:Op maandag 2 november 2009 10:08 schreef boskameel het volgende:
"Blauwaderkaas". Het woord alleen al. Ik moet meteen denken aan dikke oude wijven met verrimpelde benen icm dikke spataderen
![]()
.
Of je vindt het wellicht echt niet lekker.quote:Op maandag 2 november 2009 13:29 schreef iggyinthehouse het volgende:
Is toch raar om te zien dat de "spruit" best wel veel genoemd wordt, terwijl het toch echt lekkere groente is (kan het rauw opeten als ik wil).
Komt misschien ook door hoe het vroeger klaargemaakt werd? Koken dat het bijna prut was en de geur die er dan vanaf kwam?
Dat heb ik met sla, vrijwel alle soorten... Alleen rucola krijg ik soms een paar happen van weg.quote:Op maandag 2 november 2009 13:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Alleen boter lust ik écht niet. Van de geur alleen al ga ik over mn nek en als het per ongeluk op een kant en klaar broodje zit en ik niet goed naar de ingrediëntenlijst heb gekeken ga ik kokhalzen na een hapje. Ook kruidenboter, knoflookboter en roomboter... ik weet niet wat het precies is; die substantie/gevoel.. geen idee maar ik blijf er liever ver vandaan. Ik ben zelfs zo'n zeikerd dat als de botervloot van de kuip is, ik iemand anders vraag om em erop te doen en waar de boter op tafel staat; dan zit ik aan de andere kant. Sorry, tis erg maar het is nu eenmaal zo
Ik van rode kool, sindsdien niet meer gegeten.quote:Op maandag 2 november 2009 13:39 schreef FutureFairytale het volgende:
van bruine bonen heb ik als klein kind overgegeven
Heb je wel eens Paling gegeten?quote:Op dinsdag 3 november 2009 08:03 schreef Fogel het volgende:
Ik heb nog steeds nooit lekkere vis op, er zit een onderliggende smaak aan wat ik niks vind.
Zelfs op een eiland waar vis als oud gezien wordt als het meer dan 3 uur geleden gevangen is en waar het door een van de beste koks in de regio (met specialiteit vis) gemaakt is, heeft het nog steeds die onderliggende smaak waar ik niks aan vind. Ik probeer nu al zo'n 10 jaar eens in de zoveel tijd vis te eten, maar kom steeds tot de conclusie dat ik liever vlees eet omdat daar die niet te plaatsten smaak niet aan zit en ik dus meer geniet van mijn eten. En aangezien ik bij voorkeur niet alleen eet om energie binnen te krijgen, maar ook graag van mijn eten wil genieten, eet ik dus liever vlees dan vis.
Er is wat mij betreft een verschil tussen "niet lusten" en "niet lekker vinden", want bij het eerste weiger je het te eten en bij het tweede geval probeer je het in ieder geval, eet het op, maar geniet er niet van.
taugéquote:Op dinsdag 3 november 2009 16:49 schreef Kieswiel het volgende:
Ik lustte vroeger geen ketchup, wat ik me nu echt niet meer kan voorstellen. Ook had ik een hekel aan eigenlijk alle groentes, en het is pas sinds kort dat ik mezelf groente eten ben gaan aanleren. Sla vind ik nu best lekker (mits gecombineerd met ander voedsel) maar andere groentes krijg ik alleen weg als het redelijk onherkenbaar in een gerecht zit. Het ligt meer aan de textuur dan de smaak, dat 'knapperige' trek ik slecht.
Daar doe ik dus niet aan mee, en nee, ook niet uit fatsoen als ik bv bij andere mensen blijf eten.quote:Iets niet lekker vinden en dan toch proberen te eten
En wie ben jij om tegen mij te zeggen dat ik zo moet denken?quote:terwijl je gewoon moet denken "ook al kan ik het niet plaatsen, zolang ik er niet dood aan ga, gewoon opeten".
Ah ik probeer wel dingen maar ben het er wel mee eens.quote:Op dinsdag 3 november 2009 19:48 schreef vosss het volgende:
[..]
Daar doe ik dus niet aan mee, en nee, ook niet uit fatsoen als ik bv bij andere mensen blijf eten.
Ik woon niet in een derde wereldland, dus ik kan eten wat ik lekker vind en weiger dingen te eten die mij gewoon niet smaken of die ik niet zo lekker vind.
En dat kan in Nederland gewoon omdat we geld genoeg hebben om alleen maar dingen te eten die je wel lekker vind.
En dan noemen mensen mij een moeilijke eter. Ja dahaag, ik zeur er nooit over. Als er iets gekookt is wat ik niet zo lekker vind, dan eet ik niks en dan later thuis een boterham zonder er verder ook maar over te hebben. En dan mensen die aan je kop gaan zeuren over moeilijke eters....
HEY VAL GODVERDOMME KAPOT DIKKE TYFUSSZEUG MET JE SMERIG VRETEN! MIJ HOOR JE NIET KLAGEN, DE ENIGE KLAGER HIER BEN JIJ BOVEN JE TROG!!!! HOEERRRRRR!!!!!!!
Ik zou jou niet als moeilijke eter bestempelen hoor, maar gewoon als een zielige kleuter.quote:Op dinsdag 3 november 2009 19:55 schreef vosss het volgende:
En om mij dan als moeilijk eter te bestempelen en daar de rest van de avond over lopen te mekkeren terwijl ik gewoon opeet wat wle lekker is en laat liggen wat ik
Ik weet niet wat je daarmee bedoelt, maar met maple syrup gaat het ookquote:Op dinsdag 3 november 2009 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Met den knoet, maakt men den spruiten zoet
Als je niks nieuws proeft, kan je dingen mislopen die veel lekkerder zijn dan wat nu je referentiekader is. Als je wel wat nieuws proeft en het minder lekker is dan wat je gewend bent, prima, dan eet je het gewoon niet nog een keer.quote:Op dinsdag 3 november 2009 19:59 schreef vosss het volgende:
Inderdaad. Ik erger me kapot aan dergelijke mensen. Je moet dit proeven, je moet dat eten.
Flikker op kut, ik eet wat ik zelf wil en daar heb ik niemand bij nodig
Jawel, ik eet het wel (manlief heeft het graag en af en toe is het wel handig om gewoon even de afhaal te bellen), maar ik wordt er gewoon echt niet blij van.quote:Op dinsdag 3 november 2009 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Lastig, dan eet jij dus nooit chinees?
Allemaal geleerd in m'n studentenjarenquote:Op dinsdag 3 november 2009 22:03 schreef SeaOfLove het volgende:
CF wat bijzonder om te lezen van jou, juist omdat ik zoveel voor mij niet bekende dingen bij jou voor t eerst heb gegeten. en t allemaal dus verrukkelijk vond.
Dat is natuurlijk ook wel zo. Vind spruiten die tot "moes" worden gekookt echt niet lekker, terwijl als ze goed klaargemaakt zijn erg lekker zijn.quote:Op dinsdag 3 november 2009 21:27 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Soms kan de bereidingswijze zoveel verschil maken... Allerlei dingen die ik anders bereid best lekker blijk te vinden.
Die mening deel ik volledig. Ik vind afhaal-chinees gewoon niks. Een beetje groente, vlees, ei bakken met een mega vette saus eroverheen. Of van die meelbollen met wat smakeloos vlees, gaat mijn hard echt niet sneller van kloppen. Heb ook niet het gevoel daarna lekker gegeten te hebben, met zo'n vette bek. Beetje het zelfde idee als een fast-food restaurant. Al ga ik daar dan veel liever heen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 22:19 schreef Tezz het volgende:
[..]
Jawel, ik eet het wel (manlief heeft het graag en af en toe is het wel handig om gewoon even de afhaal te bellen), maar ik wordt er gewoon echt niet blij van.
Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik (buiten een afhaal menuutje af en toe) niet thuis ben in de Oosterse keuken. Het ligt me niet, ik maak het zelf niet en zal ook nooit naar een goed Oosters restaurant gaan.
Spruiten even aanbakken in wat boter na het koken is ook echt heerlijk !quote:Op woensdag 4 november 2009 08:58 schreef iggyinthehouse het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk ook wel zo. Vind spruiten die tot "moes" worden gekookt echt niet lekker, terwijl als ze goed klaargemaakt zijn erg lekker zijn.
Die blauwschimmelkaas durf ik ook op dit moment alleen te eten, zonder dat het ergens in is verwerkt, met een boel perenstroop. Moet er niet aan denken dat het op mijn pizza ofzo ligt. Zou dit echt niet aandurven.
Heb dit trouwens ook gehad met komijn. Vond dit een verschrikkelijk kruid totdat ik ergens een gerecht met komijn heb gegeten wat goed was klaargemaakt, en vind het nu erg lekker en smakelijk.
Concurquote:Op dinsdag 3 november 2009 21:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou jou niet als moeilijke eter bestempelen hoor, maar gewoon als een zielige kleuter.
En ja, die mogen er ook zijn. Alleen liever niet in mijn buurt.
Probeer het zelf eens te maken, danquote:Op woensdag 4 november 2009 11:19 schreef DarkElf het volgende:
zo is voor mij bijv nasi verpest. En chili con carne.
Zoals het thuis klaargemaakt werd vond ik het gewoon echt niet lekker (de rest wel en dus aten ze het geregeld, arme ik) en heb het dus al jaren niet meer gegeten door die herinneringen.
Wrs vind ik het prima te eten als het anders klaargemaakt is
quote:Op dinsdag 3 november 2009 16:49 schreef Kieswiel het volgende:
Sla vind ik nu best lekker (mits gecombineerd met ander voedsel) maar andere groentes krijg ik alleen weg als het redelijk onherkenbaar in een gerecht zit. Het ligt meer aan de textuur dan de smaak, dat 'knapperige' trek ik slecht.
quote:
quote:Op maandag 2 november 2009 08:54 schreef SeaOfLove het volgende:
lamsvlees blijf ik elke x weer proberen...zonder succes. olijven en paprika ben ik wel gaan waarderen en vind t zelfs lekker nu. blauwaderkaas gruwel ik van maar bijv een gorgonzola-saus vind ik weer heerlijk
Link?quote:Op woensdag 4 november 2009 11:26 schreef Roi het volgende:
Het is ook bewezen dat je smaak om de 12 jaar verandert.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |