Hij was erquote:Op woensdag 16 december 2009 21:02 schreef Zith het volgende:
Hopelijk ook onze eigen kees van der westen![]()
Mja, maar was ook wel erg kort, wat was het, 25 minuten?.quote:Op woensdag 16 december 2009 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Miste een beetje de espressofreaks, dit was wel heel gemakkelijk gemaakt, fabrikant, paar winkels, barista winnaar en klaar.
Uurtje research gedaan en klaar (als het dat al was)
Dat is KVW ook, maar die doen dat toch beter.quote:Op woensdag 16 december 2009 22:34 schreef Zith het volgende:
[..]
Mja, maar was ook wel erg kort, wat was het, 25 minuten?.
Wat was er snobberig aan? Moet je eens hier in FOT kijken wat hobbyfotografen aan apparatuur uitgeven, of de audiofielen besteden, mensen met een huisbioscoop. Dit zijn gewoon mensen die het leuk vinden met koffie bezig te zijn.quote:Op donderdag 17 december 2009 19:36 schreef tjoptjop het volgende:
Die koopkracht uitzending is wel erg snobberig
Begrijp me niet verkeerd, ik ben er ook graag mee bezig en geef er ook flink wat geld aan uit.quote:Op donderdag 17 december 2009 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat was er snobberig aan? Moet je eens hier in FOT kijken wat hobbyfotografen aan apparatuur uitgeven, of de audiofielen besteden, mensen met een huisbioscoop. Dit zijn gewoon mensen die het leuk vinden met koffie bezig te zijn.
De enige snob was die kerel met zn volautomaatquote:Op donderdag 17 december 2009 19:36 schreef tjoptjop het volgende:
Die koopkracht uitzending is wel erg snobberig
Klopt, ik heb ook helemaal niks met zo'n volautomaat. Ik zou mijn viffiemme nooit maar dan ook nooit inruilen voor zo'n volautomaat. Ik vind het heerlijk dat elk bakje net wat anders smaakt.quote:Op donderdag 17 december 2009 19:55 schreef Zith het volgende:
[..]
De enige snob was die kerel met zn volautomaatDe rest gingen gewoon helemaal op in hun passie.
Ik was behoorlijk teleurgesteld van de espresso @ pelikaan, dat was een single espresso van 100-130 ml...quote:Op donderdag 17 december 2009 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen, ik drink nergens zo goede koffie als die ik zelf maak. muv wellicht de Pelikaan in Zutphen, maar daar is het koffiepubliek eigenlijk te libelle/country fair dus voel me dan niet op mijn gemak.
Had het dan ook over koffie, espresso drink ik er nooit.quote:Op vrijdag 18 december 2009 07:56 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik was behoorlijk teleurgesteld van de espresso @ pelikaan, dat was een single espresso van 100-130 ml...
6 euro per kilo en dus 6/1000*8= 4,8c per uperverse espressoquote:Op zaterdag 19 december 2009 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Je bent bij de pelikaan in Zutphen geweest zie ik.
Das beter dan 30 cent voor een Nespresso capsule.quote:Op zondag 20 december 2009 12:42 schreef Zith het volgende:
[..]
6 euro per kilo en dus 6/1000*8= 4,8c per uperverse espresso
exclusief kosten rancilio silvia, rancilio rocky, behmor 1600, electriciteit, water.
Als je je maling goed hebt, en het aanpersen, dan heb je toch niet iedere keer een timer nodig?quote:Op dinsdag 29 december 2009 18:25 schreef Zith het volgende:
Had een mooie chrome timer gekocht om mijn espresso shots te timen, met magnetische achterkant dus zou mooi op de machine passen dacht ik. Blijkt deze RVS buitenkant niet magnetisch te zijnDus maar met dubbeltape erop geplakt
[ afbeelding ]
Klopt, en heb ook gewoon een horloge waarop ik secondes kan lezen, maar hadden sowieso een keukenwekker nodig en dat ik dan mn espresso's op 30sec kan timen komt er goed bijquote:Op dinsdag 29 december 2009 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je je maling goed hebt, en het aanpersen, dan heb je toch niet iedere keer een timer nodig?
Trekt erg bij hoor, en is vooral voor mn gevoel (die stelt dat kwaliteit van espresso zich uit in crema). Het gaat standaard gepaard met verse bonen dus zit ook automatisch die link met lekkere verse espresso in mn hoofd. Kan zelf niet veel aan de crema doen, heb er geen last van, ziet er goed uit, prima dus.quote:Op woensdag 30 december 2009 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu ziet een dikke dikke crema er wel geil uit, maar heeft het nog nut, ik bedoel, smaakt de espresso er beter door?
Het was nogal rinse koffie (kenya) dus 3dubbel is idd beetje over the top, met een zachte Lingtung zou ik het nog wel lekker vinden denk ik. Ben er niet echt fan van (de triple), maar wilde hem uitproberenquote:En een driedubbele portie koffie op een espresso, ik heb al last van mijn maag
Wat is je niveau en tot hoe ver wil je gaan?quote:Op dinsdag 5 januari 2010 17:19 schreef dnzl het volgende:
Mensen hier ervaringen met Barista workshops? Waar kan beginnen als ik alles wil weten over koffie en baristi?
Niveau beginner, interesse groot. Hoe ver ik wil gaan, geen idee. Voor nu wil ik gewoon leren een mooie espresso en cappu te zetten, het liefst van iemand met een verhaal.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 18:28 schreef Zith het volgende:
[..]
Wat is je niveau en tot hoe ver wil je gaan?
Mja, als je tot pro-sumer (een goede consumer) wilt gaan zou ik zelf veel forums en resources lezen (coffeegeek, sweetmarias, home-barista, coffeeresearch, etc).quote:Op dinsdag 5 januari 2010 23:06 schreef dnzl het volgende:
[..]
Niveau beginner, interesse groot. Hoe ver ik wil gaan, geen idee. Voor nu wil ik gewoon leren een mooie espresso en cappu te zetten, het liefst van iemand met een verhaal.
Zucht...quote:Allereerst bedankt voor je bestelling bij Fascino Coffee, wij hebben je bestelling vandaag verzonden en als het goed is heb je inmiddels ook een DPD Track & Trace mail van ons ontvangen. Helaas kom ik er net achter dat ik je order verkeerd aan de branderij heb doorgegeven waardoor je bestelling niet de door jou bestelde 2x1kg groene koffie bevat maar uitsluitend gebrande koffie.
Ik zal er voor zorgen dat de Lingtung en de Tarrazu morgen ongebrand aan je verzonden worden. Met je goedvinden zal ik DPD vragen contact met je op te nemen om een afspraak te maken om de verkeerd geleverde 2x1kg op te laten halen.
Mijn excuses en uiteraard zal in de nalevering een kleine attentie voor het ongemak bijgevoegd worden.
Mocht je nog verdere vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat uiteraard graag.
Met vriendelijke groet,
Ik woon dus op de veluwequote:Op vrijdag 8 januari 2010 00:39 schreef tjoptjop het volgende:
Even een vraagje mbt het water.
Momenteel gebruik ik gewoon leidingwater in m'n Vibiemme (hard, want randstad) en ontkalk em zo eens in de zoveel tijd.
Maar nu zat ik laatst eens te denken om z'n Brita kan aan te schaffen om het vooraf te ontkalken.
Wat gebruiken jullie voor water? Zijn er mensen die mineraal water gebruiken, en wat is de ervaring daarmee?
Bewoners op de veluwe hebben het toch maar makkelijk
4 cafetierre's nemen evenveel plaats in als mijn espressomachine, dus dat klinkt als een beetje onzin. Ik ben begonnen met een cafetierre, toen een moka express, maar een espressomachine is zoooooooooooooooo veel lekkerder..quote:Op zaterdag 9 januari 2010 08:57 schreef Fixers het volgende:
Mineraalwater heet geen mineraalwater omdat er zo weinig van dat spul inzit.Ik vind die brita's aan te raden. Ook voor thee en de strijkbout. Om zo te drinken vind ik het niet nodig, nederlands kraanwater is prima daarvoor, in belgie daarentegen. Die verdunde glorix uit de kraan hoef ik echt niet ongefilterd.
Maar goed, voorlopig ben ik van de espressoideen af. Voor thuis dan. Ik heb nu een simpele cafetiere en dat bevalt prima. Ik zal eerder daar nog een paar maten van kopen met een simpel molentje erbij dan een espressomachine. Lekker goedkoop, neemt weinig ruimte in. Later als ik mijn keuken groot is mischien wel een espressomachine.
Maar haalt een brita het kalk uit het water of verlaagd een brita dat? Cijfers graag als je ze hebt. Als je water namelijk afkookt, en een paar minuten laat doorkoken slaat ook het meeste kalk neer als Ketelsteen.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 08:57 schreef Fixers het volgende:
Mineraalwater heet geen mineraalwater omdat er zo weinig van dat spul inzit.Ik vind die brita's aan te raden. Ook voor thee en de strijkbout. Om zo te drinken vind ik het niet nodig, nederlands kraanwater is prima daarvoor, in belgie daarentegen. Die verdunde glorix uit de kraan hoef ik echt niet ongefilterd.
Maar goed, voorlopig ben ik van de espressoideen af. Voor thuis dan. Ik heb nu een simpele cafetiere en dat bevalt prima. Ik zal eerder daar nog een paar maten van kopen met een simpel molentje erbij dan een espressomachine. Lekker goedkoop, neemt weinig ruimte in. Later als ik mijn keuken groot is mischien wel een espressomachine.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 19% gewijzigd door Zith op 17-01-2010 14:27:17 ]I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
Yep, geeft meer contrast en er hoort toch cacao bij IMO dus al je het erna doet verpest je hetquote:Op vrijdag 29 januari 2010 14:24 schreef dnzl het volgende:
Ziet er lekker uit Zith. Heb je na de espresso shot direct cacaopoeder in het kopje gestrooid?
Cappuccino komt oorspronkelijk uit Wenen, maar of ze er daar cacao op deden weet ik niet.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 20:11 schreef Underdoggy het volgende:
Hoort er absoluut niet bij. Italianen deden dat enkel als de schuimkraag te lelijk was om te laten zien aan de klant. Ziet er overigens wel erg nice uit.
Ik zeg er dan ook 'in my opinion' bijquote:Op vrijdag 29 januari 2010 20:11 schreef Underdoggy het volgende:
Hoort er absoluut niet bij. Italianen deden dat enkel als de schuimkraag te lelijk was om te laten zien aan de klant.
Mwa, het geeft juist een goede bittere noot aan de (door de gestoomde melk) wat zoete cappu smaak, je proeft niets chocolademelk-achtigs want cacao is zeer bitterquote:Op zondag 31 januari 2010 14:19 schreef HarmDommisse het volgende:
Als ik cacao wil neem ik wel een chocolademelk. Maar niet in me cappuccino.
Zie mijn opmerkingquote:Op woensdag 3 februari 2010 14:31 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik heb het zelf in Italie ook een keer zo gedronken hoor, en dat was in een klein stadje (bergamo).
11uur was de grens tochquote:Ik neem aan dat je dan ook geen cappuccino meer drinkt na het ontbijt?
[..]
Laat mensen vooral zelf uitmaken hoe ze hun koffie zetten, fijne polderitaliaanquote:Op woensdag 3 februari 2010 22:12 schreef HarmDommisse het volgende:
Als je een goede/juiste koffieboon neemt voor een cappuccino dan heeft hij helemaal geen cacao nodig. Als je koffie niet overeind blijft in de melk is hij gewoon niet geschikt voor melkvarianten. En dan vind ik niet dat je het dan moet gaan bijwerken met cacao. Wat is de volgende stap. Buisman?
Jeetje Harm, moet het zo betweterig?quote:Op woensdag 3 februari 2010 22:12 schreef HarmDommisse het volgende:
Als je een goede/juiste koffieboon neemt voor een cappuccino dan heeft hij helemaal geen cacao nodig. Als je koffie niet overeind blijft in de melk is hij gewoon niet geschikt voor melkvarianten. En dan vind ik niet dat je het dan moet gaan bijwerken met cacao. Wat is de volgende stap. Buisman?
Totaal geen probleem mee. Ieder zijn manier en smaak.quote:Op woensdag 3 februari 2010 22:22 schreef Zith het volgende:
[..]
Jeetje Harm, moet het zo betweterig?
Ik doe soms ook kaneelsuiker erover, mag dat?
Tot hoeveel wat kunnen die dingen dan gaan? En welke gebruik jij/ jullie om te roosteren?quote:Op zaterdag 6 februari 2010 09:32 schreef Zith het volgende:
probeer zo veel watt te krijgen als je kan.
Ik gebruikte een 1200 W machientje, maar dat is omdat ik toen geen 1500 W kon vindenquote:Op maandag 8 februari 2010 00:32 schreef Thorical het volgende:
[..]
Tot hoeveel wat kunnen die dingen dan gaan? En welke gebruik jij/ jullie om te roosteren?
Kom op zegquote:Op woensdag 10 februari 2010 13:57 schreef original_andalucia het volgende:
@ Zith, van de ene zijde heb ik de indruk dat je meer van koffie weet dan de meeste maar aan de andere zijde gebruik je cacaopoeder...![]()
Wat dacht je van...quote:Op woensdag 10 februari 2010 13:57 schreef original_andalucia het volgende:
@ Zith, van de ene zijde heb ik de indruk dat je meer van koffie weet dan de meeste maar aan de andere zijde gebruik je cacaopoeder...![]()
Zie de combi even niet....
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dit is misschien wel zoals 'het hoort', al is cappuccino ook nog maar 50 jaar oud, maar het houdt mij niet lang bezig.Om het een beetje te generaliseren...quote:ken je trouwens het koffie forum www.thuisbarista.nl ? Daar zitten behoorlijk wat kenners zoals jij bij elkaar. Dat zijn ook mannen en een paar vrouwen net als jij die koffie weten te waarderen
...kom ik niet op homebarista omdat 'dat sfeertje' er heel erg hangt (zie ook de beheerder die ook in dit forum post die zich afvraagt 'wat de volgende stap is' als je eenmaal cacao toevoegt).
Veel liever kom ik op coffeegeek, home-barista en ook koffiepraat.nl. Waar bij thuisbarista de hele tijd dat sfeertje hangt van 'kijk ons eens speciaal en elitair bezig zijn', is het bij coffeegeek meer een groepje nerds die van klussen, kennis en smaak houden en experimenteren wel kunnen waarderen. Als er iemand komt met de vraag hoe hij lekkere espresso maakt op zijn 40$ machientje wordt hem niet verteld om een EXPOBAR te kopen, maar komen ze met ideeen om de machine om te bouwen of op een andere manier de maling gebruiken, etc.
[ Bericht 6% gewijzigd door Zith op 10-02-2010 20:00:21 ]I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
Je moet zelfs je koffie drinken zoals je wilt! En zoals je zegt het oog wilt ook wat. Je eet en drinkt met al je zintuigen. Maar als je zulke latte-art maakt zou ik zeggen doe eens mee aan de Dutch Latte art Championship. Het ziet er echt goed uit!quote:Op woensdag 10 februari 2010 19:46 schreef Zith het volgende:
[..]
Wat dacht je van...
Ik drink koffie zoals ik dat fijn vind.
-Het bittere van de cacao kan ik waarderen
-Lekker bezig zijn en oefenen met 'art' is leuk en een uitdaging, en het oog wilt ook wat.
Ik vind het jammer dat Thuisbarista zo bij je overkomt. Het is niet onze insteek om ons daarop te richten. Je bent altijd van harte welkom om deel te nemen.quote:Om het een beetje te generaliseren...
...kom ik niet op homebarista omdat 'dat sfeertje' er heel erg hangt (zie ook de beheerder die ook in dit forum post die zich afvraagt 'wat de volgende stap is' als je eenmaal cacao toevoegt).
Veel liever kom ik op coffeegeek, home-barista en ook koffiepraat.nl. Waar bij thuisbarista de hele tijd dat sfeertje hangt van 'kijk ons eens speciaal en elitair bezig zijn', is het bij coffeegeek meer een groepje nerds die van klussen, kennis en smaak houden en experimenteren wel kunnen waarderen. Als er iemand komt met de vraag hoe hij lekkere espresso maakt op zijn 40$ machientje wordt hem niet verteld om een EXPOBAR te kopen, maar komen ze met ideeen om de machine om te bouwen of op een andere manier de maling gebruiken, etc.
Ik heb zelf een Cona. Is zeker lekkere koffie uit te krijgen. Wel wat grover malen dan snelfiltermaling en ikzelf zet hem gewoon op het gasfornuis.quote:Op woensdag 10 februari 2010 02:50 schreef devzero het volgende:
Ik heb recentelijk een vacuum coffee maker gekocht, redelijk veel werk om een kop te zetten, maar wel erg lekker; levert een redelijk cleane koffie op maar lichte roasts als city+/full city komen goed tot hun recht. Iemand ervaring hiermee?
[ link | afbeelding ] (ik koop mijn groene bonen ook bij sweet maria's dus daarom ook daar gekocht).
stap voor stap
Ze hebben een "flat rate" box voor $8.99 voor max iets van 15 of 20 pond; ik bestel meestal iets van 10 pond. Ik weet niet hoe duur het is om internationaal te versturen (ik woon in de us).quote:Op woensdag 10 februari 2010 10:33 schreef Zith het volgende:
Hoeveel betaal je ongeveer per kilo (+-2pond) inclusief transportkosten bij sweetmaria's?
Ik zag de Conas, maar vond ze iets te prijzig voor een experiment. Ik maal het juist iets fijner dan snelfiltermaling en laat het dan een minuut trekken. Gewoon op het fornuis, want zo'n brandertje is me net weer iets te veel werkquote:Op donderdag 11 februari 2010 13:39 schreef HarmDommisse het volgende:
Ik heb zelf een Cona. Is zeker lekkere koffie uit te krijgen. Wel wat grover malen dan snelfiltermaling en ikzelf zet hem gewoon op het gasfornuis.
Ik kook eerst me water en vul dan de onderste bol. Want anders kan je idd eeuwen wachten. Als ik me koffie te fijn maal dan raakt hij verstopt. Vandaar dat ik hem grover moet malen dan snelfilter. Ik laat hem ook even staan idd. voordat ik hem door laat lopen.quote:Op donderdag 11 februari 2010 18:04 schreef devzero het volgende:
Ik zag de Conas, maar vond ze iets te prijzig voor een experiment. Ik maal het juist iets fijner dan snelfiltermaling en laat het dan een minuut trekken. Gewoon op het fornuis, want zo'n brandertje is me net weer iets te veel werk
Groene bonen om zelf vers te branden:quote:Op donderdag 11 februari 2010 20:04 schreef Thorical het volgende:
Maandag mijn koffie popper ophalen 1200 watt.
Maar nu zoek ik nog een zaakje waar ik ongebrande bonen kan kopen in Amsterdam.
Iemand een adresje?
quote:Kleinschalige Nederlandse Koffiebranders:
BeansCoffee --> meer info (geen directe verkoop) op http://www.beanscoffee.nl
Bocca --> meer info op http://www.bocca.nl
Blanche Dael --> meer info op http://www.blanchedael.nl
Boot Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.goldencoffeeboxwebwinkel.nl/shop
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Brandmeesters --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.brandmeesters.nl
Verzendkosten ¤ 7,50 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzenkosten)
CoffeeXperts --> o.a. te koop via http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50
Dutch Barista Coffee --> te bestellen op http://www.casabarista.nl
Verzendkosten ¤ 6,-
Eenhoorn --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.eenhoorn.eu
Verzendkosten ¤ 5,50 (bij bestelwaarde > ¤ 50,- geen verzendkosten)
Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)
Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)
Fuego --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.fuegocoffee.nl
Online alleen 225 of 450 gram te bestellen. Verzendkosten zijn inclusief
Gebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.gebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50
Hesselink --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.hesselinkkoffie.eu/webwinkel/shop
Verzendkosten ¤ 6,- (bij bestelwaarde > ¤ 40,- geen verzendkosten)
Kaan Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.kaankoffie.nl
Verzendkosten ¤ 12,-
Lambo --> o.a. te koop via http://www.koffievoorthuis.nl
Verzendkosten ¤ 6,20 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)
Master's Tea and Coffee --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.mastersteaandcoffee.nl
Peeze --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.peeze.nl
Verzendkosten ¤ 2,75 (bij bestelwaarde > ¤ 25,- geen verzendkosten)
Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis
Roemar --> meer info op http://www.roemarkoffiebranderij.nl (waar te koop?)
Royal Taste --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.royaltaste.nl
Verzendkosten ??? (bij meer dan 8 kilo geen verzendkosten)
Taztu --> o.a. te koop via http://www.taztu.nl
Verzendkosten 1 kilo ¤ 5,25 / 2 kilo ¤ 6,45 / 3 kilo ¤ 7,65 / 4 kilo ¤ 8,85 / etc.
Venetie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.koffiebranderijvenetie.nl
Wijs en Zonen --> meer info op http://www.hofjevanwijs.nl
Wel verse koffie, maar niet zelf gebrand:
BeanShop --> http://www.beanshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,75
Cafe Soleil --> http://www.cafe-soleil.nl
Caffe Uno --> http://www.caffeuno.nl
Coffee Etc --> http://www.coffee-etc.nl (branders: CoffeeXperts.eu en BeansCoffee.nl)
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-
Espresso Shop --> http://www.espressoshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,95
KoffieBean --> http://www.koffiebean.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij meer dan 5 kilo geen verzendkosten)
Koffiebonen Online --> http://www.koffiebonenonline.nl
Quaffee --> http://www.quaffee.nl
Verzendkosten gratis. Prijs per kilo: 1 kg ¤ 19.95, 2 kg ¤ 18,95, 3 kg ¤ 17,95. Bij meer dan 4 kg ¤ 16,95
Van Hilst --> http://winkel.vanhilst.com
Verzendkosten ¤ 6,50
Wereld Koffie --> http://www.wereldkoffie.eu
Verzendkosten ¤ 6,75 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)
Wellicht weet iemand door welke branderijen bovenstaande sites hun koffie uitgeleverd krijgen?
Groene bonen om zelf vers te branden:
Coffee Etc --> leveren alleen op bestelling. Kijk voor adres/tel.nr. op http://www.coffee-etc.nl
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-
CoffeeXperts --> te bestellen op http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50
Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)
Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)
Koffiethuiswinkel --> te bestellen op http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Ongebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.ongebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50
Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis
Van Pommeren --> te bestellen op http://www.vanpommeren.nl/koffie/groene-bonen.html
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten)
Nederlandse webshops met zakken "fabrieksbonen" (assortiment > 6 merken):
Caffe Diem --> http://www.caffediem.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 (bij meer dan 18 kilo opnieuw ¤ 4,95 verzendkosten)
Caffe Vianello --> http://www.caffe-vianello.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten + min. bestelling van ¤ 25,-)
Koffie Centrale --> http://www.koffiecentrale.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Koffie Thuis Winkel --> http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Mister Quality --> http://www.misterquality.nl
Verzendkosten ¤ 5,95 bij bestelwaarde < ¤ 50,- / Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde ¤ 50,- tot ¤ 200,- (bij bestelwaarde > ¤ 200,- geen verzendkosten)
Van Pommeren --> http://www.vanpommeren.nl
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten
Bron: http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=23&t=1625
Wat is daar nu de meerwaarde van? Houd je dan ook rekening met de 35 korrels koffie die in je maalschijven blijven hangen, de 10 in het tuitje en de 40 die je morst terwijl je de koffie in je piston doet?quote:Op vrijdag 12 februari 2010 16:08 schreef Zith het volgende:
0.01 GR weegschaal gekocht om wat nauwkeuriger mn koffiebonen te wegen. had er 1 van 2gr, maar daar had ik eigenlijk niets aan (14gr kon ook best 13gr zijn, afgerond naar onderen). Voor 14 USD inc. transport kon ik deze eigenlijk niet laten schieten.
Erg verrast ook om de kwaliteit; stevig, nauwkeurig en consequent (meerdere malen iets wegen gaf steeds hetzelfde gewicht), en bovenal, erg snel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.406
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29495
0.01 gram, valt niet terug te proeven, 0.1 gram ook niet. 0.5 gram wel, en 1 gram zeker (dat is 7% van je koffie).quote:Op zondag 14 februari 2010 12:28 schreef Fixers het volgende:
[..]
Wat is daar nu de meerwaarde van? Houd je dan ook rekening met de 35 korrels koffie die in je maalschijven blijven hangen, de 10 in het tuitje en de 40 die je morst terwijl je de koffie in je piston doet?
Ik kan me echt niet voorstellen dat één gram terug te proeven is. Zeker niet als er nog een boel andere factoren zijn die je niet met neurochirgische-NASA-precisie kan beďnvloeden. Aanstampen, temperatuur, hoeveelheid water, pompsnelheid, druk.
Anderen vinden het inderdaad minder fijn, al die variablen (zoals mijn vriendinquote:Dit soort dingen zijn wel voorbeelden waarom thuisbarisa wordt gemeden door mensen die gewoon lekkere koffie willen zetten.
quote:
Zoals ze het in het filmpje doen is dus een erg goede en makkelijke manier om er toch nog iets van te makenquote:Op maandag 15 februari 2010 09:11 schreef Dunckie het volgende:
Ik sta er telkens weer van te kijken. Ik kom niet verder dan een zwart rondje in het midden.
Ziet er echt geweldig mooi uit Zith. Bij mij gaat het laatste stuk van de latte art altijd mis. Als ik het kopje weer recht hou dan loopt de rosetta uit. Hoe doe jij dat?quote:
quote:Op maandag 15 februari 2010 14:02 schreef Zith het volgende:
[..]
[..]
Zoals ze het in het filmpje doen is dus een erg goede en makkelijke manier om er toch nog iets van te makenZolang je maar wat schuim op de oppervlakte kan krijgen, koop je chocoladesaus bij de AH feestartikelen, een spuitdingetje bij de AH (zoals in dit filmpje), en dan maak je twee kringen en steek je daar met een stokje een mooie ster van. Zelfs als je oppervlakte alleen maar wit schuim is kan je toch nog mooie bloemen of sterren maken
Koffie voor de fijnproever (aan)gebrand en versgezet, deel 4 was mijn eerste poging daartoe, gelijk geluikt dus niet moeilijk
Al vind ik zelf het gebruik van stokjes wat valsspelen, maar je moet het zelf weten
Dat is een volautomaat, en voor dat geld zou ik een Jura nemen..quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:59 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Wij zitten ook rond te kijken voor een espressomachine.. Iemand ervaring met de Bosch TCA7121 ??
Ik snap je wens voor een volautomaat en waarom je er een wilt kopen (relatief goede koffie zonder veel moeite), maar zou dan wel idd voor een jura gaan, die zijn namelijk gespecializeerd in volautomaten, bosch niet echt).quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:59 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Wij zitten ook rond te kijken voor een espressomachine.. Iemand ervaring met de Bosch TCA7121 ??
Dat weet ik wel, maar dat zul je dus met je eigen kennis moeten aanpassen (dus apparaat doet het niet vanuit zichzelf) dus de kennis die je bij een gewone grinder nodig heb het je ook nodig bij een volautomaat, noem ik dus een nadeel van de volautomaat omdat je hier niets hebt aan het automatische.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 14:34 schreef Fixers het volgende:
Even een aanvukking en verbetering van Zith:
Een volautomaat heeft een instelbare maler en regelbare sterkte (=hoeveelheid koffie).
quote:Als je zonder al te veel moeite constante kwaliteit wil dan is een vol automaat een veel betere keus. Als je niet veel tijd en energie wilt steken in het leren koffiezetten dan zal een machine als de rancilio een teleurstelling blijken.
http://www.koffiewarenhui(...)cilio_1_kops_filter/quote:Op vrijdag 19 februari 2010 14:36 schreef zquing het volgende:
weet iemand waar ik een goedkope tamper kan krijgen en een filter voor 1 kopje(rancillio)
Jura kan je wel bij elke koffiemachine winkel kopen (bijv. kaldi) http://www.kieskeurig.nl/(...)/impressa_c5/253082/ bijvoorbeeld is een goede in jullie prijsklasse. Je gaf bij je Bosch een website, die verkoopt ze ook: http://www.koffiediscounter.nl/jura/jura-cat-290.htm (maar als ik nu de specs bekijk zie ik verschillen in voordeel van bosch, misschien kan een volautomaatkenner hier meer over vertellen).quote:Op vrijdag 19 februari 2010 15:14 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Ik ben echt een koffie n00b.. maarrehh.. een grinder.. dat is een koffiebonenmolen?
We vinden het makkelijke van een volautomaat erg handig, maar de smaak staat natuurlijk op 1.. De merken die jullie noemen heb ik nog nooit van gehoord..Waar zijn die te koop? Bij de betere koffiezaken?
Motor uit elkaar gehaald, 2 klepjes omgewisseld en hij doet 't weer primaquote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:41 schreef zquing het volgende:
M'n miss audrey is mischien helaas overleden
Nee hoor, je bent niet zo'n noob als je denkt. Om onduidelijke redenen die ik ook nog steeds niet heb doorgrond meent men hier "grinder" in plaats van gewoon "koffiemolen" of "bonenmaler" te moeten zeggen. Omdat het minder letters typen is, is het niet. Want ze zeggen ook "portafilter" en een "piston".quote:Op vrijdag 19 februari 2010 15:14 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Ik ben echt een koffie n00b.. maarrehh.. een grinder.. dat is een koffiebonenmolen?
Ga naar een winkel waar ze beide types hebben staan en kunnen demonstreren. Dan kan je zelf beslissen of je de smaak van een volautomaat toereikend vind of dat je de tijd wil gaan investeren om met een handmatige machine aan de slag te gaan. Ik ben het met de fanatiekelingen eens, uit een rancilio of isomac kan een mooiere, diepere en intenser smakende koffie komen dan uit een Jura. Maar volautomaten koffie is al niet meer te vergelijken met wat er uit je Douwe Egberts snelfilter apparaatje komt.quote:We vinden het makkelijke van een volautomaat erg handig, maar de smaak staat natuurlijk op 1.. De merken die jullie noemen heb ik nog nooit van gehoord..Waar zijn die te koop? Bij de betere koffiezaken?
Lijkt er wel op ja.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 17:48 schreef Zith het volgende:
Weet iemand of de espressomachine op dit plaatje er 1 is van Kees van Westen (Mirage) zoals je die hier ziet?
[ afbeelding ]
=
[ afbeelding ]
?
Ik zie hem namelijk op een advertentie van een executieveiling
Hoelang is zoiets onderweg?quote:Op woensdag 24 februari 2010 23:29 schreef HarmDommisse het volgende:
Vandaag verse lading koffie binnengekregen.
Knopes Espresso en Knopes Musasa.
http://www.knopes.com/
Ze hebben ook wat ovelap met fascino (zijn iets goedkoper) qua assortiment zo te zien, waarom speciaal daar besteld als ik vragen mag?quote:Op woensdag 24 februari 2010 23:29 schreef HarmDommisse het volgende:
Vandaag verse lading koffie binnengekregen.
Knopes Espresso en Knopes Musasa.
http://www.knopes.com/
6 weken zomer gehad terwijl het in NL sneeuwde, heerlijk gegeten en gedronken, 100 Gig aan fotos geschoten van wilde papegaaien, zeerobben, vogels, walvissen, dolfijnen, landschappen, en wat niet meer.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:41 schreef Dunckie het volgende:
Hee Piet!![]()
Leuk dat je weer terug bent![]()
Genoten tijdens je vakantie?
Wat was verrukkelijk, die beesten aan het spit/op de bbq, of de vakantie??quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
6 weken zomer gehad terwijl het in NL sneeuwde, heerlijk gegeten en gedronken, 100 Gig aan fotos geschoten van wilde papegaaien, zeerobben, vogels, walvissen, dolfijnen, landschappen, en wat niet meer.
Gewandeld, veel te veel gezien en gedaan.
Kortom, het was verrukkelijk.
Koop het per containerquote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:35 schreef Onnoman het volgende:
Daarnaast aan jullie de vraag hoe jullie op goedkoopst mogelijke wijze aan de beste ongebrande koffiebonen kunnen komen.
jij hebt zin in het leven wou je zeggenquote:
Hee, het is het antwoord op je vraag, meneer zo goedkoop mogelijk.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:51 schreef Onnoman het volgende:
[..]
jij hebt zin in het leven wou je zeggen
je doet je naam ere aan minkukel dat je er rond looptquote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hee, het is het antwoord op je vraag, meneer zo goedkoop mogelijk.
als je diensten of service wil, keuze of iemand anders die voorraad bijhoud kost dat geld.
ondertussen hebben mijn ouders wel een fatsoenlijke maler (rancilio rocky) en het verschil is echt geweldig!quote:Op zondag 17 januari 2010 15:14 schreef flexster het volgende:
haha nice
die maler..volgens mij is het er een van Bosch uit 1980 ofzo. Ik ben zelf wat perfectionistischer aangelegd dan mijn ouders dus ik had waarschijnlijk een andere gekocht, maar voor hun voldoet hij
Dan zal je aan het 2ehands spul moeten gaan denk ik. De markt van koffiebranders is vrij klein, wat niet echt de 2e hands prijzen ten goede komt.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:35 schreef Onnoman het volgende:
Hallo mensen..
kunnen jullie mij wat tips geven? ik heb binnenkort een nieuw volautomatische espressomachine, en nu wil ik ook mijn eigen koffie gaan branden. nu weet ik dat je koffie kan branden met popcornmachine's en dat ben ik dan ook van plan te doen. Zijn er echter ergens orginele koffiebranders te krijgen tegen een aantrekkelijk bedrag? 160 euro is voor mij toch wat veel.
Daarnaast aan jullie de vraag hoe jullie op goedkoopst mogelijke wijze aan de beste ongebrande koffiebonen kunnen komen.
alvast bedankt
De Brazil Bourbon van Ongebrand vind ik een prima koffie en die kost maar 9,- per kilo (of nog minder als je een meer dan 5 kilo koopt). Zelf ben ik op dit moment meer van de koffie-met-een-gek-smaakje zoals Yirgacheffe of monsooned mallabar, maar voor bezoek is die Brazil lekker rond en zonder uitgesproken 'smaakafwijkingen'.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 17:39 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dan zal je aan het 2ehands spul moeten gaan denk ik. De markt van koffiebranders is vrij klein, wat niet echt de 2e hands prijzen ten goede komt.
Goedkoop is relatief, fascino is me goed bevallen, maar een collega van me met een prijzige volautomaat vond de 13 euro/kilo redelijk stevig, terwijl dat mij weer niet zoveel doet. Wat voor koffie wil je, hoeveel heb je nodig, en wat heb je in gedachten per kg inclusief verzenden?
quote:Koffiebonen van De Pelikaan aangebrand
ZUTPHEN – Personeel van koffiebranderij De Pelikaan in de Zutphense Pelikaanstraat heeft zaterdag-ochtend rond 9.00 uur de brandweer gebeld, nadat het interieur van de koffiebrandmachine vlam had gevat.
Personeel kon het vuur zelf blussen. Wel inspecteerde de brandweer of het vuur ook in de schoorsteen terecht was gekomen. Dat bleek niet het geval.
Wilde net de Pelikaan aanraden als bron van goedkope (rauwe) bonen: vanaf 5/6 EUR, moet je wel eerst emailen voor de prijslijst, want deze weten de mensen achter de kassa niet, en ze vragen je al snel de prijs van gebrandde bonenquote:
Ben je ook in dat "experience center" (quote:Op woensdag 17 maart 2010 19:05 schreef Zith het volgende:
Vandaag gastcollege gehad van de Innovation Director van Sara Lee (douwe egberts). Toen hij een screenshot van de DE website liet zien bij een uitleg zag ik trouwens dat ze zelfs daar een KvdW Mirage hebben
Nee, hij legde wel zijn strategie ervan uit kwa marketing en innovatie. Ook bijv. de samenwerking met de libelle om een 'nieuwe senseopad' te ontwikkelen.quote:Op donderdag 18 maart 2010 01:30 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ben je ook in dat "experience center" () geweest in Utrecht?
quote:Op donderdag 18 maart 2010 11:09 schreef Zith het volgende:
[..]
Nee, hij legde wel zijn strategie ervan uit kwa marketing en innovatie. Ook bijv. de samenwerking met de libelle om een 'nieuwe senseopad' te ontwikkelen.
Hier doet die link het niet.quote:Op donderdag 18 maart 2010 13:25 schreef Zith het volgende:
http://www.libelle.nl/200(...)van-het-koffiepanel/
De vrouwen denken lekker zelf bezig te zijn en invloed te hebben op het bedrijf, maar hebben niet door in 1 grote marketingplan te zitten
Vaag, hier wel nl.quote:
En dan wat foto's van dames met pittig kort kapsel lekker keuvelend aan de koffiequote:De aftrap van het Libelle & SenseoŽ koffiepanel!
Het koffiepanel neemt een kijkje in de keuken van Douwe Egberts | 17-12-2009 | 14:50
Op Woensdag 16 december vond de aftrap plaats van de unieke samenwerking tussen SenseoŽ, Libelle en een panel van Libelle lezeressen.
Een team van 24 dames was uitgenodigd bij Douwe Egberts om kennis te maken met de wereld van koffie en een start te maken met de samenwerking die gaat resulteren in een nieuwe SenseoŽ variant in september.
Het traject van boon tot kop
Na de ontvangst kregen de dames van een echte koffie expert van Douwe Egberts alles te horen over ‘het traject van boon tot kop’. Eerst is verteld over de plantages, groene koffie, soorten koffie (Arabica en Robusta) en hoe deze geplukt worden in de warme koffie landen. Vervolgens is verteld wat er met die groene koffiebonen gebeurt van het moment dat ze in Utrecht aankomen tot en met het moment dat ze, gemelangeerd, gebrand, gemalen en verpakt weer de fabriekspoort uitrijden.
Rondleiding door de fabriek
Nadat de lezeressen deze onderdompeling hadden ondergaan kregen ze in twee groepen een heuse rondleiding door de fabriek om alles in de praktijk te zijn. Met name de snelle verpakkingsmachines waren een attractie op zich om te zien.
Werk aan de winkel
Na deze start was er werk aan de winkel. Het panel werd verteld over het doel en de vorm van het middagprogramma door onderzoeksbureau We Jane dat onder andere gespecialiseerd is in creatieve brainstormsessies. De dames werden in vier groepen verdeeld en mochten aan de slag met ideeen over koffie. De beste ideeen van elk groepje werden uitgewerkt tot concepten voor een nieuwe variant SenseoŽ koffiepads. In de middag was een tekenaar aanwezig om vele ideeen op een originele geestige manier vast te leggen.
Proeven
De concepten werden vervolgens aan elkaar gepresenteerd en beoordeeld op aantrekkelijkheid en originaliteit. De samenwerking met Douwe Egberts SenseoŽ is zo opgezet dat zij de concepten en concept richtingen voor een nieuwe SenseoŽ smaak gaan uitwerken en toetsen op haalbaarheid. De uitgewerkte smaak varianten zullen de volgende keer dat het SenseoŽ Libelle panel samenkomt worden geproefd!
Ik ben ook een koffieliefhebber. Vind de guatemala van Perla zo ongeveer de beste gemalen koffie die je in een supermarkt kan krijgen...Maar een goede espresso heeft mijn voorkeur, liefst zuid-amerika, niet bitter, veel smaak en houtig...quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:22 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik denk dat we daar maar eens wat Guatemala koffie weg moeten halen voor mijn nieuwe molen. Nu drinken we nog de AH Excellent Guatemala, maar als die op is gaan we/ik ook de filterkoffie zelf malen uiteraard..
Koffie speciaalzaken. Bij ketens als Levelt en Kaldi heb ik het wel eens gezien.quote:Op donderdag 18 maart 2010 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Overigens iemand een idee waar je in nederland kopi-luak koffie kunt krijgen?
Sommige fijnproevers hier vinden het niks, maar ik zweer ook bij de percolator.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 01:59 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Na jarenlang Senseo en automatenkoffie (stations/bedrijven) gedronken te hebben, ging er vanavond een wereld voor me open:
[ afbeelding ]
![]()
Mooie kopjesquote:Op vrijdag 19 maart 2010 01:59 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Na jarenlang Senseo en automatenkoffie (stations/bedrijven) gedronken te hebben, ging er vanavond een wereld voor me open:
[ afbeelding ]
![]()
Ik denk dat het leeuwendeel van de espresso liefhebbers ook zo'n ding heeftquote:Op vrijdag 19 maart 2010 02:27 schreef Pritt het volgende:
[..]
Sommige fijnproevers hier vinden het niks, maar ik zweer ook bij de percolator.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |