Van teveel zout krijg je ook hoofdpijnquote:Op maandag 12 oktober 2009 05:07 schreef SillyWalks het volgende:
E621 zit echt in bijna alle hartige/zoute producten. Zoutjes, chips, soep... teveel om op te noemen eigenlijk. De chinezen zijn er ook gek op, die gooien het in al hun noedelsoepen. Daar is ook bekend dat je beter de soep niet kan drinken, en als je er teveel van eet krijg je koppijn.
Door hulpstoffen te gebruiken kan je besparen op "echte" ingrediënten, verpakking, transport (normaal ipv gekoeld) etc. Het kan dus prima zonder, maar dan krijg je wel een duurder product. Dat ze adverteren met "geen E-stoffen" zegt niets over de schadelijkheid van die stoffen, maar over wat de consument waarneemt als kwaliteit.quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
... toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Als E-stoffen en dan vooral de E621 niet schadelijk zouden zijn waarom zou men ze dan weglaten , of anders gesteld waarom hebben fabrikanten ze ooit gebruikt als het blijkbaar prima zonder kan?
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!quote:Op maandag 12 oktober 2009 05:25 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Van teveel zout krijg je ook hoofdpijn
Had zaterdag samen met mijn vriendin mie + sate + kroepoek + boemboe + marinade met kipfilet gemaakt en we konden beiden (zonder het verhaal van E621 uberhaupt te kennen want hoorden we in een andere context pas later ) slecht slapen , ontzettende honger ( 6 uur in de ochtend zin in ontzettend vet eten) droge smoel enz nadat we een shitload aan E621 door die conimex meuk naar binnen hadden gewerkt.
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Check... maar ik geef de schuld aan de alcoholquote:Op maandag 12 oktober 2009 09:03 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Wat een onzin zeg. Mensen kunnen voor allerlei stoffen allergisch zijn dus OOK gewoon voor Ve-tsin. Dat kun jij wel even afdoen als zijnde massahysterie maar zo makkelijk werkt het natuurlijk niet,quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en dan nog zullen er mensen zijn die beweren dat ze zich niet goed voelen na het eten van chinees. Dat kan, maar dat kan vele redenen hebben. Teveel gegeten, teveel gedronken, slecht hygiene, etc etc.
En vergis je niet in de kracht van autosuggestie, toen Coca Cola in Belgie door een productiefout een smaakafwijking had tijdens het hoogtepunt van het hele dioxinen schandaal daar destijds werden vele (meisjes) ineens ziek, overgeven, flauwvallen. Het was niets anders dan autosuggestie, paniek, massahysterie.
neequote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
Om een ander voorbeeld te geven: men heeft ook wel eens THC, de 'werkzame stof' uit cannabis geisoleerd, maar mensen die dit namen werden er ziek en paranoide van. Dit kwam doordat in die geisoleerde THC allerlei stoffen ontbraken die wel in natuurlijke cannabis zitten en de boel in evenwicht hielden.
Zoiets vergelijkbaars kan natuurlijk ook het geval zijn met MSG en dat kan misschien de hoofdpijn etc verklaren die mensen hebben.
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
maar toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Wat een lol hahahahaquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!
Eerst gaat de massahysterie gillen dat ze van E621ziek wordt en dus dingen als cup-a-soup boycot en als de fabrikant die klanten dan terug wil roept men "zie je wel". Hahahhahahaha.
Man, man, man, van alle "voedingsaddictieven" is ve-tsin wel het best onderzochte. En nog nooit, echt nooooooit is er tijdens onderzoek maar enige indicatie geweest dat het ongezond is. Zelfs al eet je een pot ve-tsin per dag zal je er nog geen schade aan ondervinden. Hooguit veel dorst, heel veel dorst en daarbij dus hoofdpijn. Maar dat effect heb je ook als je een borreltje teveel drinkt en geen hond (behalve die met die blauwe knoop) die daarover gilt.
Ik word echt doodmoe van dat gezanik over E621.
Maar ja, ik word ook doodmoe over dat gezanik over homeopathie. Eigenlijk van hetzelfde laken een pak, nog nooit in een dubbelblind proef aangetoond, mensen zweeeeeeren erbij: "het is echt waar, bladiebla". Het is gewoon als een geloof. Met waarheid en werkelijkheid heeft het niks te maken.
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.
Nee. De "natuurlijke" stof is exact hetzelfde als de "chemische" stof. In wiet is de stof gemengd met andere stoffen die ook een effect op de geest hebben. MSG is een zout, net als keukenzout, maar dan anders. Of je dat nu als zuivere stof door je eten strooit of dat het van nature in voorkomt maakt niets uit voor de werking ervan.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Nee dus. Echt, gewoon driewerf nee. Het is zo simpel als wat. Het is glutamaat, water en natrium. Meer niet. Dat zijn de losse bouwstenen op je tong als je parmezaanse kaas eet of ve-tsin neemt, verschil is er niet. Verbindingen zijn er niet.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Denk je niet dat dit was aangetoont in het onderzoek wat ik boven vermelde?quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
Om een ander voorbeeld te geven: men heeft ook wel eens THC, de 'werkzame stof' uit cannabis geisoleerd, maar mensen die dit namen werden er ziek en paranoide van. Dit kwam doordat in die geisoleerde THC allerlei stoffen ontbraken die wel in natuurlijke cannabis zitten en de boel in evenwicht hielden.
Zoiets vergelijkbaars kan natuurlijk ook het geval zijn met MSG en dat kan misschien de hoofdpijn etc verklaren die mensen hebben.
Nogmaals, NEENquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Je kan nu wel lopen verdachtmaken, maar waarom wil je per se dat het MSG is waar mensen zich niet goed van voelen, terwijl dat nu juist aangetoond niet het geval is. Waarom denk je niet na en kom je op het idee dat het wellicht iets anders is, zoals slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel gegeten, teveel oranjeboom bier erbij, auto suggestie, etc etc etcquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:02 schreef Winner_Taco het volgende:
Om nog maar te zwijgen over de evt doseringen . Er zullen vast genoeg pauper restaurants zijn die het met de geldende haccp-normen niet zo nauw nemen en teveel van die meuk door hun voedsel gooien
Je hebt wat termen gehoord en dacht, laat ik ze eens op FOK! gooien?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:02 schreef Winner_Taco het volgende:
Om nog maar te zwijgen over de evt doseringen . Er zullen vast genoeg pauper restaurants zijn die het met de geldende haccp-normen niet zo nauw nemen en teveel van die meuk door hun voedsel gooien
Helemaal niet vreemd gewoon goeie marketingquote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
Tegelijkertijd moet ook geen heksenjacht en onnodige paniek gezaaid worden natuurlijk maar toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Jongen ....quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 08:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan nu wel lopen verdachtmaken, maar waarom wil je per se dat het MSG is waar mensen zich niet goed van voelen, terwijl dat nu juist aangetoond niet het geval is. Waarom denk je niet na en kom je op het idee dat het wellicht iets anders is, zoals slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel gegeten, teveel oranjeboom bier erbij, auto suggestie, etc etc etc
Je kan wel lopen stampvoeten en met poppen gooien, maar denk eens een keertje na. Christ, wat hebben mensen er een moeite mee toe te geven dat ze zich vergissen.
Jij werd wakker vanmorgen en je dacht ik ga vandaag even gezellig spuit 11 spelen?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 09:01 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Je hebt wat termen gehoord en dacht, laat ik ze eens op FOK! gooien?
quote:Mononatriumglutamaat in de keuken ook Ve-tsin genoemd. Is een smaakversterker die toegepast wordt in vele hartige voedingsmiddelen. Denk aan soepen, sauzen, pasta’s en snacks. Het is een wit poeder, vrijwel reukloos. Het is een toegestaan additief en heeft E-nummer 621. En E-621 wordt ook weer genoemd MSG. Tot zover …Maar het feit dat die goedgekeurd is wil niet zeggen dat die in onbeperkte mate toegevoegd kan worden. In Nederland mag Ve-tsin als additief slechts beperkt gebruikt worden (10g/kg). Zo is vastgelegd in de Warenwetregeling.
http://www.haccp-advies.i(...)ccp-de-legendes-en-f
eiten-over-vetsin-e-621/
Nee, ik denk dat hooikoorts door pollen veroorzaakt wordt, niet door heksen, mooi weer of wat dan ook.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongen ....
Ik merk toch zelf dat ik er last van heb of niet dan??
Kun jij wel met je wetenschappelijke kreten alles onderuit proberen te halen maar dat veranderd daar in het geheel niets aan. De vraag is namelijk niet (en nooit geweest) in hoeverre je er dood aan gaat maar de vraag of je er al dan niet allergisch voor kunt zijn en wat de evt symptonen zijn !
Nog zoiets: Dit onderwerp komt steeds terug , wtf , irritant zeg
Ja ! Omdat het nogal eens voorkomt dat mensen er allergisch voor zijn ! Of denk je dat hooikoorts ook een ingebeelde ziekte is? ?
Je bent serieus nu?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik denk dat hooikoorts door pollen veroorzaakt wordt, niet door heksen, mooi weer of wat dan ook.
De vraag is en blijft waarom jij perse wilt dat msg de kwaaddoener is, en bv niet Hystamine..
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongen ....
Ik merk toch zelf dat ik er last van heb of niet dan??
Kun jij wel met je wetenschappelijke kreten alles onderuit proberen te halen maar dat veranderd daar in het geheel niets aan. De vraag is namelijk niet (en nooit geweest) in hoeverre je er dood aan gaat maar de vraag of je er al dan niet allergisch voor kunt zijn en wat de evt symptonen zijn !
Nog zoiets: Dit onderwerp komt steeds terug , wtf , irritant zeg
Ja ! Omdat het nogal eens voorkomt dat mensen er allergisch voor zijn ! Of denk je dat hooikoorts ook een ingebeelde ziekte is? ?
Ik wel, ik betwijfel hoe serieus jij bent als je alleen maar bevestiging wilt hebben en geen falsificatie.quote:
En dat noem je een objectief onderzoek?quote:Misschien wel omdat ik last krijg als ik (veel) van die meuk naar binnenwerk ?
En vooral, was dat een dubbelblind onderzoek, en reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomtquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:19 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?
Heb je écht zo'n uitgebreid onderzoek gedaan door alle ingrediënten afzonderlijk te testen, en ben je er toen achter gekomen dat het door de Ve-tsin kwam?
Ja?
Ik had een aantal van die klachten zoals ze op diverse sites beschreven staan . Kwam regelmatig voor en dan met name als ik een avondje "conimex" gehad had . Dus kroepoek , boemboe , mie , pindasaus etc.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:19 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?
Heb je écht zo'n uitgebreid onderzoek gedaan door alle ingrediënten afzonderlijk te testen, en ben je er toen achter gekomen dat het door de Ve-tsin kwam?
Ja?
En reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomt?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:28 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Ik had een aantal van die klachten zoals ze op diverse sites beschreven staan . Kwam regelmatig voor en dan met name als ik een avondje "conimex" gehad had . Dus kroepoek , boemboe , mie , pindasaus etc.
Nooit de link gelegd verder dat het mogelijk een allergische reactie kon zijn tot ik het er een keer met iemand over had (ik sliep ook slecht en had soms last van hartkloppingen) die mij wees op de mogelijkheid van een voedselallergie.
Sindsdien let ik er specifiek op , en geen last meer gehad . Was laatst ergens en at nootjes (in de illusie dat het daar toch niet in zou zitten) en guess wat volgende dag was het weer feest . Bleek dat het daar alsnog in gezeten zou kunnen hebben.
Jongens luister naar professor Piet !quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vooral, was dat een dubbelblind onderzoek, en reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomt
Nee, er is aangetoond ´dat mensen die claimen chinees restaurant syndroom te lijden, niet meer reageren op MSG dan op een placebo, kortom, dat de effecten die ze claimen te hebben niet door MSG veroorzaakt wordenquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:39 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongens luister naar professor Piet !
Professor Piet heeft onderzoek gedaan en is tevens hoogleraar en huisarts .
Volgens professor Piet is het niet mogelijk allergisch te zijn voor een bepaalde stof omdat dat uit zijn driedubbelblinde onderzoeks rapporten door zijn Stasi-medewerkers geadviseerd is.
Het enigste dat jouw onderzoeken aantonen is dat het niet schadelijk zou zijn malle Pietje!
Er wordt nergens gezegd dat het niet mogelijk is dat men er allergisch voor zou KUNNEN zijn .
Ik neem aan dat het antwoord dus Nee is, je reageert niet op doperwten en oude kaas etc etcquote:Twee verschillende zaken dus!
Het zowel in het woordenboek als in het medisch woordenboek opgenomen : Definitie: acuut onwelzijn bij het nuttigen van sommige Chinese spijzen.
Volgens mij heb jij gewoon hele draaiboeken klaarliggen voor als er een weer een topic over geopend wordt of niet ?
Laatste keer voor jou nu : Schadelijk voor het lichaam en een allergische reactie zijn 2 verschillende dingen
Geen idee want ik eet het allebei nietquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, er is aangetoond ´dat mensen die claimen chinees restaurant syndroom te lijden, niet meer reageren op MSG dan op een placebo, kortom, dat de effecten die ze claimen te hebben niet door MSG veroorzaakt worden
[..]
Ik neem aan dat het antwoord dus Nee is, je reageert niet op doperwten en oude kaas etc etc
, tomaten,, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvleesquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:44 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Geen idee want ik eet het allebei niet
Weet je eigenlijk wel wat HACCP inhoudtquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:10 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jij werd wakker vanmorgen en je dacht ik ga vandaag even gezellig spuit 11 spelen?
[..]
Jazeker !quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Weet je eigenlijk wel wat HACCP inhoudt
Ja ik weet welke kant je op wilt hoor . Dat ik ja zeg en dan ga jij zeggen HAHA!quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
, tomaten,, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees
Nederlandse versie ?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:00 schreef Chielus het volgende:
als je nu eens gewoon in Google msg allergie had ingetikt was je hier zelf op uit gekomen:
Weet je, steek het maar in je reet.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:58 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Ja ik weet welke kant je op wilt hoor . Dat ik ja zeg en dan ga jij zeggen HAHA!![]()
De synthetische MSG's zijn structuur-technisch identiek aan hun natuurlijke verschijning dus dat kan niet
Het kan ook de hoeveelheid zijn . Misschien van een boemboe waarin het gebruikt wordt geeft geen problemen , maar een combinatie van gerechten weer wel.
Een andere vraag. Als het nou totale onzin zou zijn zoals jij beweert (het lijkt bijna of je aandelen in E620 hebt) Wat zou dan de oorzaak zijn van de klachten? Waarom zijn er geen klachten bekend over bijvoorbeeld E536?
Erg volwassen reactie weer Pietjequote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weet je, steek het maar in je reet.
Als je alleen maar je vooroordeel bevestigd wilt hebben gaan dan lekker op TRU posten.
Heeft weinig van doen met zin krijgen als jij je kop in het zand blijft steken.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:06 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Erg volwassen reactie weer Pietje
Reageer je altijd zo als je je zin niet krijgt lutser?
duidelijk... je hebt er geen flauw idee van.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:53 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jazeker !
Heb er speciaal voor jou een linkje bijgezet zodat jij dat voortaan ook weet !Lief hé
En jij bent ? Zijn advocaat?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:08 schreef Chielus het volgende:
[..]
Heeft weinig van doen met zin krijgen als jij je kop in het zand blijft steken.
En jij niet van de Warenwetquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:09 schreef Sjeen het volgende:
[..]
duidelijk... je hebt er geen flauw idee van.
Same difference. Allergie, overgevoeligheid, schadelijk, hinderlijk, slecht, ongezond, bladiebladiebla, er is gewoon GEEN oorzakelijk verband te leggen tussen klachten die mensen krijgen en de inname van ve-tsin. Hoe je het ook noemt. Gewoon NIET.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 17:12 schreef Winner_Taco het volgende:Vervolgens kom je met argumenten aan en probeer je de nuance te leggen tussen "schadelijk "en "hinderlijk"
Waarom is de maximale dosering van 10 gram Vetsjin per kg dan in de Warenwet vastgelegd?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Same difference. Allergie, overgevoeligheid, schadelijk, hinderlijk, slecht, ongezond, bladiebladiebla, er is gewoon GEEN oorzakelijk verband te leggen tussen klachten die mensen krijgen en de inname van ve-tsin. Hoe je het ook noemt. Gewoon NIET.
Ik heb het dan ook niet over de warenwet, maar over HACCP. een term die jij erbij haalt, die er werkelijk niets mee te maken heeft.quote:
Omdat je van voedsel waar msg inzit meer gaat vreten en vetzucht aanmoedigt volgens onderzoeken, dus door het te limiteren zorgen ze dat het niet in je big mac komt e.d.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:35 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Waarom is de maximale dosering van 10 gram Vetsjin per kg dan in de Warenwet vastgelegd?
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Vrij vertaald: een analyse van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden. Bij HACCP wordt het hele productieproces nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. Die gevaren worden in HACCP benoemd en de daaraan verbonden risico's worden beheerstquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:52 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik heb het dan ook niet over de warenwet, maar over HACCP. een term die jij erbij haalt, die er werkelijk niets mee te maken heeft.
Oke dus nu zitten er opeens wel nadelen aan . Een aantal uur geleden was het nog complete bullshitquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:03 schreef Ra-z het volgende:
[..]
Omdat je van voedsel waar msg inzit meer gaat vreten en vetzucht aanmoedigt volgens onderzoeken, dus door het te limiteren zorgen ze dat het niet in je big mac komt e.d.
quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:06 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Oke dus nu zitten er opeens wel nadelen aan . Een aantal uur geleden was het nog complete bullshit
Hahaha het is dus niet ongezond maar bij teveel kun je wel last krijgen als je teveel naar binnen werktquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:09 schreef Ra-z het volgende:
[..]
![]()
Niemand heeft gezegd dat er geen nadelen aanzitten alleen dat je allergie gezeik bullshit is.
ja net als met zout,suiker,water,koffie eigenlijk zoals met alles (quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:14 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Hahaha het is dus niet ongezond maar bij teveel kun je wel last krijgen als je teveel naar binnen werkt
Misschien moet je gewoon een ve-tsin lotgenoten forum zoeken ofzo, heb je misschien meer aanhangquote:En wie zegt mij dat alle Chinezen zich keurig aan die norm houden??
Wat een hypocriet gelul zeg.
En dan nog iets : Je kunt OVERAL allergisch voor zijn ! Dus óók voor Vetsjin !
Leuk bedacht hoor dit Maar over de regulering van zout ,koffie , suiker en water staat niets in de Warenwet vermeldt .quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:21 schreef Ra-z het volgende:
[..]
ja net als met zout,suiker,water,koffie eigenlijk zoals met alles ()
[..]
Misschien moet je gewoon een ve-tsin lotgenoten forum zoeken ofzo, heb je misschien meer aanhang![]()
Waar in de warenwet staat dat dan? Kun je dat aub even aanwijzen in deze online warenwet:quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:35 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Waarom is de maximale dosering van 10 gram Vetsjin per kg dan in de Warenwet vastgelegd?
Teveel Vetsjin is dus wel degelijk ongezond of kan mogelijk een allergische reactie triggeren . Als het compleet onschuldig is was die hele wet niet nodig geweest !
Ja, exact dezelfde nadelen als er aan ZOUT zitten. Duhuh.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 19:06 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Oke dus nu zitten er opeens wel nadelen aan . Een aantal uur geleden was het nog complete bullshit
Nogmaals onzin omdat het dus nergens niet vastgelegd is omdat men schijnbaar zelf kan bepalen in welke mate zout wel schadelijk is:quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, exact dezelfde nadelen als er aan ZOUT zitten. Duhuh.
Anyway doe wat je niet laten kunt . Eet van mijn part 3 potjes leeg (smakelijkquote:Mononatriumglutamaat in de keuken ook Ve-tsin genoemd. Is een smaakversterker die toegepast wordt in vele hartige voedingsmiddelen. Denk aan soepen, sauzen, pasta’s en snacks. Het is een wit poeder, vrijwel reukloos. Het is een toegestaan additief en heeft E-nummer 621. En E-621 wordt ook weer genoemd MSG. Tot zover …Maar het feit dat die goedgekeurd is wil niet zeggen dat die in onbeperkte mate toegevoegd kan worden. In Nederland mag Ve-tsin als additief slechts beperkt gebruikt worden (10g/kg). Zo is vastgelegd in de Warenwetregeling.
http://www.haccp-advies.i(...)n-over-vetsin-e-621/
4 [33] De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E620 t/m E625 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegdquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 21:15 schreef RobinOok het volgende:
Die mijnheer Tegenbosch van die schimmige website waar je nu meer komt lult welgevoeglijk uit zijn nek. Ik heb toch maar even wat beter gezocht in de warenwet en bij E621 staat dus GEEN MAXIMUM. Gewoon NIET.
Kijk zelf maar. Niks, nada, noppes staat er achter E621.
http://www.st-ab.nl/wette(...)n_levensmiddelen.htm
Zo, blij dat dat nu duidelijk is.
even off toppicquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik word echt doodmoe van dat gezanik over E621.
Maar ja, ik word ook doodmoe over dat gezanik over homeopathie. Eigenlijk van hetzelfde laken een pak, nog nooit in een dubbelblind proef aangetoond, mensen zweeeeeeren erbij: "het is echt waar, bladiebla". Het is gewoon als een geloof. Met waarheid en werkelijkheid heeft het niks te maken.
klopt een allergische kan niet.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Same difference. Allergie, overgevoeligheid, schadelijk, hinderlijk, slecht, ongezond, bladiebladiebla, er is gewoon GEEN oorzakelijk verband te leggen tussen klachten die mensen krijgen en de inname van ve-tsin. Hoe je het ook noemt. Gewoon NIET.
Dat gaat geloof ik over dieetvoeding bij zuigelingen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 21:47 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
4 [33] De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E620 t/m E625 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
Onzin, er is niets zo vaak onderzocht als homeopathie, en er is nog NOOIT ook maar iets van bewezen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:10 schreef z80 het volgende:
[..]
even off toppic
hier sla je de plank mis.
er zijn wel degelijk homeopathische behandelingen die bewezen wel werken,
en in een aantal gevallen zelfs in een normaal ziekenhuis worden toe gepast.
maar als je hier moe van wordt lekker gaan slapen.
[..]
Ja vast. Geef die dan maar even ajb. Heb je iedereen ook weer overtuigt.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:10 schreef z80 het volgende:
[..]
maar een overgevoeligheid kan wel.
msg werkt op bepaalde delen van de tong en hersenen in.
hierdoor ontstaat bij de meeste mensen een prettig gevoel en wil men meer van dit eten hebben.
echter kan deze reactie ook doorslaan.
de gevolgen lijken op een allergische reactie, maar zijn dit niet.
hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan, en er is ook genoeg wetenschappelijk bewezen testen voor uitgevoerd en beschreven.
Wie claimt maakt hard.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:10 schreef z80 het volgende:
[..].
er zijn wel degelijk homeopathische behandelingen die bewezen wel werken,
Wat heeft dat allemaal me homeopatie te maken?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:43 schreef z80 het volgende:
op welk nivo wil je dit hebben?
inzet van dieren (bloedzuigers (oa bij doorbloedings probleemen, maden oa bij wonden die niet of moeilijk zijn schoon te maken en met veel dood vlees)
inzet van gif van dieren (de bekendste Botulinetoxine als botox maar deze wordt ook ingezet om tijdelijk een of meerder zenuwen uit te schakelen)
inzet van planten (hennep als pijnstiller pijnstiller)
of worden deze alternatieve inmiddels tot de reguliere geneeskunst gezien?
homeopatie of met andere woorden natuurlijke geneeswijze.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat heeft dat allemaal me homeopatie te maken?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie
Nee, Homeopatie is wat heel specifieks, als je allerlei dingen zoals het werken met plantenextracten homeopatie noemt gebruik je de verkeerde benaming.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:54 schreef z80 het volgende:
[..]
homeopatie of met andere woorden natuurlijke geneeswijze.
en de "reguliere" geneeskunde maakt hier ook dankbaar gebruik van.
maar dan mag het ineens geen homeopatie meer heten.
Ik denk dat je niet zo goed weet wat homeopathie is. Verdiep je er eens in. En als je er -eveneens volledig onbewezen- zaken als acupunctuur bijhaalt bewijs je maar weer eens aan dat je wat basisbegrippen door elkaar haalt.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:54 schreef z80 het volgende:
[..]
homeopatie of met andere woorden natuurlijke geneeswijze.
en de "reguliere" geneeskunde maakt hier ook dankbaar gebruik van.
maar dan mag het ineens geen homeopatie meer heten.
he niet snel wijzigen.
zie je van een verslaving af komen ook als een homeopatische handeling?
stopen met roken door middel van acupunctuur (geen Laser-acupunctuur wand dit werkt niet)
deze is inmiddels bewezen dat dit werkt en wordt ook geregeld toe gepast. (en zoals elke behandeling werkt het niet bij iedereen)
he niet snel wijzigen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:54 schreef z80 het volgende:
[..]
homeopatie of met andere woorden natuurlijke geneeswijze.
en de "reguliere" geneeskunde maakt hier ook dankbaar gebruik van.
maar dan mag het ineens geen homeopatie meer heten.
he niet snel wijzigen.
zie je van een verslaving af komen ook als een homeopatische handeling?
stopen met roken door middel van acupunctuur (geen Laser-acupunctuur wand dit werkt niet)
deze is inmiddels bewezen dat dit werkt en wordt ook geregeld toe gepast. (en zoals elke behandeling werkt het niet bij iedereen)
Kom maar op dan. Ik ken ze niet.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:10 schreef z80 het volgende:
er zijn wel degelijk homeopathische behandelingen die bewezen wel werken,
*mond zakt open van verbazing en ongeloof*quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:54 schreef z80 het volgende:
[..]
homeopatie of met andere woorden natuurlijke geneeswijze.
De aanduidingen zijn (milli)gram per kilo lichaamsgewicht per dag.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 01:35 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad heb ik moeite met dat te lezen, nu nog. Ik vind het er maar raar staan.
Maar goed, stel dat ze een maximum van 10 gram per kilo geven, dat is echt belachelijk veel hoor.
Maak jij maar eens een (kilo) kip klaar met 10 gram vetsin (bijna een half conimexpotje), dat is niet te eten, dat is goor. Dat komt dus gewoon niet voor. Onmogelijk. Niemand die het in zijn hoofd haalt. Een maximum wat nergens op slaat dus.
Of lees ik het nu weer verkeerd en is het 10 gram per kilo mens of zo?
Dan mag ik dus meer dan 40 potjes Vetsin in mijn eten gooien per dag...quote:Op woensdag 14 oktober 2009 10:07 schreef Flurry het volgende:
[..]
De aanduidingen zijn (milli)gram per kilo lichaamsgewicht per dag.
Jij haalt natuurgeneeskunde door elkaar met homeopathie.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 23:07 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik denk dat je niet zo goed weet wat homeopathie is. Verdiep je er eens in. En als je er -eveneens volledig onbewezen- zaken als acupunctuur bijhaalt bewijs je maar weer eens aan dat je wat basisbegrippen door elkaar haalt.
Vooral dat onderstreepte is het probleem met homeopathie. Ja een extract van een wilgenboom kan helpen, een extract 200 keer verdunt niet. Het eerste is een erkende behandeling, de tweede is homeopathie.quote:Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong, dat bij toediening in pure vorm geacht wordt symptomen te geven die lijken op die van de te bestrijden ziekte. Op basis van deze gelijkheid aan symptomen (gelijksoortigheidsbeginsel) wordt het middel geacht een effectieve geneeswijze te zijn [4]. De grondstof of oertinctuur wordt daarna in een aantal stappen verdund en geschud, het zogenaamde "potentiëren". Het extreem verdunde eindproduct wordt geacht zonder bijwerkingen de ziektesymptomen te doen verdwijnen.
Over die homeopatische verdunningen die dus zouden moeten werkenquote:Op woensdag 14 oktober 2009 10:27 schreef The_stranger het volgende:
Vooral dat onderstreepte is het probleem met homeopathie. Ja een extract van een wilgenboom kan helpen, een extract 200 keer verdunt niet. Het eerste is een erkende behandeling, de tweede is homeopathie.
Dat doe ik helemaal niet.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 10:27 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Jij haalt natuurgeneeskunde door elkaar met homeopathie.
[..]
Humbug, Umami is de vijfde smaak, zeggen dat je je smaak verpest door Ve-Tsin is zoiets als zeggen dat je je smaak verpest door suiker in je koffie te doen.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Nee, je kunt wel "gewend" raken aan ve-tsin en daardoor eten zonder ve-tsin altijd te flauw vinden. Je verpest dus je smaak. Maar je krijgt geen afkickverschijnselen of zo.
Het is toch zo dat als je veel zout eet, je daaraan went en eten met minder zout flauw gaat vinden? Datzelfde geldt voor zoet volgens mij.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Humbug, Umami is de vijfde smaak, zeggen dat je je smaak verpest door Ve-Tsin is zoiets als zeggen dat je je smaak verpest door suiker in je koffie te doen.
Ve-Tsin is voor Umami wat Keukenzout voor zout is en suiker voor zoet. Je kan ipv Ve-Tsin ook bv parmazaanse kaas over je pasta doen of een ansjovisje, sojasaus, of vissaus door de saus doen.
Je kan een salami lang laten rijpen, om van nature met de afbraak van eiwitten glutamaat te laten ontstaan, of je kan het toevoegen.
Lijkt me ook ja.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 19:44 schreef Flurry het volgende:
[..]
Het is toch zo dat als je veel zout eet, je daaraan went en eten met minder zout flauw gaat vinden? Datzelfde geldt voor zoet volgens mij.
Er is natuurlijk een verschil tussen veel zout toevoegen en géén zout toevoegen.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 19:44 schreef Flurry het volgende:
[..]
Het is toch zo dat als je veel zout eet, je daaraan went en eten met minder zout flauw gaat vinden? Datzelfde geldt voor zoet volgens mij.
Nee, je begrijpt me verkeerd, lees het nog maar eens.quote:
Tuurlijk wel. Want koffie zonder suiker, koffie dus, vind je dan vies.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je begrijpt me verkeerd, lees het nog maar eens.
Je verpest je smaak ook niet met suiker in de koffie.
Robin, wil je met me trouwen?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Want koffie zonder suiker, koffie dus, vind je dan vies.
quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:39 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongens luister naar professor Piet !
Professor Piet heeft onderzoek gedaan en is tevens hoogleraar en huisarts .
Volgens professor Piet is het niet mogelijk allergisch te zijn voor een bepaalde stof omdat dat uit zijn driedubbelblinde onderzoeks rapporten door zijn Stasi-medewerkers geadviseerd is.
Het enigste dat jouw onderzoeken aantonen is dat het niet schadelijk zou zijn malle Pietje!
Er wordt nergens gezegd dat het niet mogelijk is dat men er allergisch voor zou KUNNEN zijn .
Twee verschillende zaken dus!
Het zowel in het woordenboek als in het medisch woordenboek opgenomen : Definitie: acuut onwelzijn bij het nuttigen van sommige Chinese spijzen.
Volgens mij heb jij gewoon hele draaiboeken klaarliggen voor als er een weer een topic over geopend wordt of niet ?
Laatste keer voor jou nu : Schadelijk voor het lichaam en een allergische reactie zijn 2 verschillende dingen
Hihi, je bent de tweede in korte tijd die me dat vraagt.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Robin, wil je met me trouwen?
Je ben nog eigenwijzer dan ik
Umamiquote:Op donderdag 15 oktober 2009 11:38 schreef covie het volgende:
Heeft het zin om biijv. wat ve-tsin door de soep te gooien?Zo ja, welke soort smaken worden dan versterkt?
In boulion blokjes zit toch ve-tsin. Maar als ik een boulion maakt van boulionblokjes maak ik voeg daarbij bruine bonen toe, soepgroente en verse worst. Welke smaak wordt dan versterkt door de ve-tsin?
Nee, dat is geen verslaving, dat is dat je het lekker vindtquote:Over de vraag of je er aan verslaafd kan raken: komt het door de ve-tsin dat ik na een schaaltje nibb-it het niet kan laten om de rest van de zak leeg te eten? Want ik hoor de hele tijd dat mensen er meer van gaan eten. Dan is dat toch eigenlijk wel een verslaving.
of gebrek aan discipline als je tegen beter weten in de zak toch leegvreetquote:Op donderdag 15 oktober 2009 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, dat is geen verslaving, dat is dat je het lekker vindt
quote:Op donderdag 15 oktober 2009 12:03 schreef Ra-z het volgende:
[..]
of gebrek aan discipline als je tegen beter weten in de zak toch leegvreet
vetsin als stof zelf is echtquote:Op maandag 19 oktober 2009 13:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gister wat Ve-tsin geproefd uit de zak. Smaakassociatie met cup a soup
Zout en suiker gebruik je ook niet?quote:Op donderdag 5 november 2009 14:15 schreef tuxepux het volgende:
Ook al krijg je er geen hoofdpijn van, toevoegen van vetsin is natuurlijk wel een goedkope manier om flutvoedsel wat lekkerder te maken. Daarom heb ik het spul liever niet in mijn eten.
Klopt.quote:Op donderdag 5 november 2009 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Zout en suiker gebruik je ook niet?
No way . Niemand wil bij jou etenquote:
Ik denk ik plaats een interessant artikel, maar schijnbaar ben ik de enige die dat vind.quote:Op woensdag 4 november 2009 21:23 schreef Curiosity het volgende:
[ afbeelding ]
Van een andere orde maar ook interessant.
heb je bevestiging nodig?quote:Op vrijdag 6 november 2009 11:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik denk ik plaats een interessant artikel, maar schijnbaar ben ik de enige die dat vind.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |