Van teveel zout krijg je ook hoofdpijnquote:Op maandag 12 oktober 2009 05:07 schreef SillyWalks het volgende:
E621 zit echt in bijna alle hartige/zoute producten. Zoutjes, chips, soep... teveel om op te noemen eigenlijk. De chinezen zijn er ook gek op, die gooien het in al hun noedelsoepen. Daar is ook bekend dat je beter de soep niet kan drinken, en als je er teveel van eet krijg je koppijn.
Door hulpstoffen te gebruiken kan je besparen op "echte" ingrediënten, verpakking, transport (normaal ipv gekoeld) etc. Het kan dus prima zonder, maar dan krijg je wel een duurder product. Dat ze adverteren met "geen E-stoffen" zegt niets over de schadelijkheid van die stoffen, maar over wat de consument waarneemt als kwaliteit.quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
... toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Als E-stoffen en dan vooral de E621 niet schadelijk zouden zijn waarom zou men ze dan weglaten , of anders gesteld waarom hebben fabrikanten ze ooit gebruikt als het blijkbaar prima zonder kan?
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!quote:Op maandag 12 oktober 2009 05:25 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Van teveel zout krijg je ook hoofdpijn
Had zaterdag samen met mijn vriendin mie + sate + kroepoek + boemboe + marinade met kipfilet gemaakt en we konden beiden (zonder het verhaal van E621 uberhaupt te kennen want hoorden we in een andere context pas later ) slecht slapen , ontzettende honger ( 6 uur in de ochtend zin in ontzettend vet eten) droge smoel enz nadat we een shitload aan E621 door die conimex meuk naar binnen hadden gewerkt.
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Check... maar ik geef de schuld aan de alcoholquote:Op maandag 12 oktober 2009 09:03 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Wat een onzin zeg. Mensen kunnen voor allerlei stoffen allergisch zijn dus OOK gewoon voor Ve-tsin. Dat kun jij wel even afdoen als zijnde massahysterie maar zo makkelijk werkt het natuurlijk niet,quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en dan nog zullen er mensen zijn die beweren dat ze zich niet goed voelen na het eten van chinees. Dat kan, maar dat kan vele redenen hebben. Teveel gegeten, teveel gedronken, slecht hygiene, etc etc.
En vergis je niet in de kracht van autosuggestie, toen Coca Cola in Belgie door een productiefout een smaakafwijking had tijdens het hoogtepunt van het hele dioxinen schandaal daar destijds werden vele (meisjes) ineens ziek, overgeven, flauwvallen. Het was niets anders dan autosuggestie, paniek, massahysterie.
neequote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
Om een ander voorbeeld te geven: men heeft ook wel eens THC, de 'werkzame stof' uit cannabis geisoleerd, maar mensen die dit namen werden er ziek en paranoide van. Dit kwam doordat in die geisoleerde THC allerlei stoffen ontbraken die wel in natuurlijke cannabis zitten en de boel in evenwicht hielden.
Zoiets vergelijkbaars kan natuurlijk ook het geval zijn met MSG en dat kan misschien de hoofdpijn etc verklaren die mensen hebben.
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
maar toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Wat een lol hahahahaquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!
Eerst gaat de massahysterie gillen dat ze van E621ziek wordt en dus dingen als cup-a-soup boycot en als de fabrikant die klanten dan terug wil roept men "zie je wel". Hahahhahahaha.
Man, man, man, van alle "voedingsaddictieven" is ve-tsin wel het best onderzochte. En nog nooit, echt nooooooit is er tijdens onderzoek maar enige indicatie geweest dat het ongezond is. Zelfs al eet je een pot ve-tsin per dag zal je er nog geen schade aan ondervinden. Hooguit veel dorst, heel veel dorst en daarbij dus hoofdpijn. Maar dat effect heb je ook als je een borreltje teveel drinkt en geen hond (behalve die met die blauwe knoop) die daarover gilt.
Ik word echt doodmoe van dat gezanik over E621.
Maar ja, ik word ook doodmoe over dat gezanik over homeopathie. Eigenlijk van hetzelfde laken een pak, nog nooit in een dubbelblind proef aangetoond, mensen zweeeeeeren erbij: "het is echt waar, bladiebla". Het is gewoon als een geloof. Met waarheid en werkelijkheid heeft het niks te maken.
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.
Nee. De "natuurlijke" stof is exact hetzelfde als de "chemische" stof. In wiet is de stof gemengd met andere stoffen die ook een effect op de geest hebben. MSG is een zout, net als keukenzout, maar dan anders. Of je dat nu als zuivere stof door je eten strooit of dat het van nature in voorkomt maakt niets uit voor de werking ervan.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Nee dus. Echt, gewoon driewerf nee. Het is zo simpel als wat. Het is glutamaat, water en natrium. Meer niet. Dat zijn de losse bouwstenen op je tong als je parmezaanse kaas eet of ve-tsin neemt, verschil is er niet. Verbindingen zijn er niet.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Denk je niet dat dit was aangetoont in het onderzoek wat ik boven vermelde?quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
Om een ander voorbeeld te geven: men heeft ook wel eens THC, de 'werkzame stof' uit cannabis geisoleerd, maar mensen die dit namen werden er ziek en paranoide van. Dit kwam doordat in die geisoleerde THC allerlei stoffen ontbraken die wel in natuurlijke cannabis zitten en de boel in evenwicht hielden.
Zoiets vergelijkbaars kan natuurlijk ook het geval zijn met MSG en dat kan misschien de hoofdpijn etc verklaren die mensen hebben.
Nogmaals, NEENquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
Je kan nu wel lopen verdachtmaken, maar waarom wil je per se dat het MSG is waar mensen zich niet goed van voelen, terwijl dat nu juist aangetoond niet het geval is. Waarom denk je niet na en kom je op het idee dat het wellicht iets anders is, zoals slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel gegeten, teveel oranjeboom bier erbij, auto suggestie, etc etc etcquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:02 schreef Winner_Taco het volgende:
Om nog maar te zwijgen over de evt doseringen . Er zullen vast genoeg pauper restaurants zijn die het met de geldende haccp-normen niet zo nauw nemen en teveel van die meuk door hun voedsel gooien
Je hebt wat termen gehoord en dacht, laat ik ze eens op FOK! gooien?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:02 schreef Winner_Taco het volgende:
Om nog maar te zwijgen over de evt doseringen . Er zullen vast genoeg pauper restaurants zijn die het met de geldende haccp-normen niet zo nauw nemen en teveel van die meuk door hun voedsel gooien
Helemaal niet vreemd gewoon goeie marketingquote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
Tegelijkertijd moet ook geen heksenjacht en onnodige paniek gezaaid worden natuurlijk maar toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Jongen ....quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 08:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan nu wel lopen verdachtmaken, maar waarom wil je per se dat het MSG is waar mensen zich niet goed van voelen, terwijl dat nu juist aangetoond niet het geval is. Waarom denk je niet na en kom je op het idee dat het wellicht iets anders is, zoals slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel gegeten, teveel oranjeboom bier erbij, auto suggestie, etc etc etc
Je kan wel lopen stampvoeten en met poppen gooien, maar denk eens een keertje na. Christ, wat hebben mensen er een moeite mee toe te geven dat ze zich vergissen.
Jij werd wakker vanmorgen en je dacht ik ga vandaag even gezellig spuit 11 spelen?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 09:01 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Je hebt wat termen gehoord en dacht, laat ik ze eens op FOK! gooien?
quote:Mononatriumglutamaat in de keuken ook Ve-tsin genoemd. Is een smaakversterker die toegepast wordt in vele hartige voedingsmiddelen. Denk aan soepen, sauzen, pasta’s en snacks. Het is een wit poeder, vrijwel reukloos. Het is een toegestaan additief en heeft E-nummer 621. En E-621 wordt ook weer genoemd MSG. Tot zover …Maar het feit dat die goedgekeurd is wil niet zeggen dat die in onbeperkte mate toegevoegd kan worden. In Nederland mag Ve-tsin als additief slechts beperkt gebruikt worden (10g/kg). Zo is vastgelegd in de Warenwetregeling.
http://www.haccp-advies.i(...)ccp-de-legendes-en-f
eiten-over-vetsin-e-621/
Nee, ik denk dat hooikoorts door pollen veroorzaakt wordt, niet door heksen, mooi weer of wat dan ook.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongen ....
Ik merk toch zelf dat ik er last van heb of niet dan??
Kun jij wel met je wetenschappelijke kreten alles onderuit proberen te halen maar dat veranderd daar in het geheel niets aan. De vraag is namelijk niet (en nooit geweest) in hoeverre je er dood aan gaat maar de vraag of je er al dan niet allergisch voor kunt zijn en wat de evt symptonen zijn !
Nog zoiets: Dit onderwerp komt steeds terug , wtf , irritant zeg
Ja ! Omdat het nogal eens voorkomt dat mensen er allergisch voor zijn ! Of denk je dat hooikoorts ook een ingebeelde ziekte is? ?
Je bent serieus nu?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik denk dat hooikoorts door pollen veroorzaakt wordt, niet door heksen, mooi weer of wat dan ook.
De vraag is en blijft waarom jij perse wilt dat msg de kwaaddoener is, en bv niet Hystamine..
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongen ....
Ik merk toch zelf dat ik er last van heb of niet dan??
Kun jij wel met je wetenschappelijke kreten alles onderuit proberen te halen maar dat veranderd daar in het geheel niets aan. De vraag is namelijk niet (en nooit geweest) in hoeverre je er dood aan gaat maar de vraag of je er al dan niet allergisch voor kunt zijn en wat de evt symptonen zijn !
Nog zoiets: Dit onderwerp komt steeds terug , wtf , irritant zeg
Ja ! Omdat het nogal eens voorkomt dat mensen er allergisch voor zijn ! Of denk je dat hooikoorts ook een ingebeelde ziekte is? ?
Ik wel, ik betwijfel hoe serieus jij bent als je alleen maar bevestiging wilt hebben en geen falsificatie.quote:
En dat noem je een objectief onderzoek?quote:Misschien wel omdat ik last krijg als ik (veel) van die meuk naar binnenwerk ?
En vooral, was dat een dubbelblind onderzoek, en reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomtquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:19 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?
Heb je écht zo'n uitgebreid onderzoek gedaan door alle ingrediënten afzonderlijk te testen, en ben je er toen achter gekomen dat het door de Ve-tsin kwam?
Ja?
Ik had een aantal van die klachten zoals ze op diverse sites beschreven staan . Kwam regelmatig voor en dan met name als ik een avondje "conimex" gehad had . Dus kroepoek , boemboe , mie , pindasaus etc.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:19 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Misschien komt het dan door een ander ingrediënt?
Heb je écht zo'n uitgebreid onderzoek gedaan door alle ingrediënten afzonderlijk te testen, en ben je er toen achter gekomen dat het door de Ve-tsin kwam?
Ja?
En reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomt?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:28 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Ik had een aantal van die klachten zoals ze op diverse sites beschreven staan . Kwam regelmatig voor en dan met name als ik een avondje "conimex" gehad had . Dus kroepoek , boemboe , mie , pindasaus etc.
Nooit de link gelegd verder dat het mogelijk een allergische reactie kon zijn tot ik het er een keer met iemand over had (ik sliep ook slecht en had soms last van hartkloppingen) die mij wees op de mogelijkheid van een voedselallergie.
Sindsdien let ik er specifiek op , en geen last meer gehad . Was laatst ergens en at nootjes (in de illusie dat het daar toch niet in zou zitten) en guess wat volgende dag was het weer feest . Bleek dat het daar alsnog in gezeten zou kunnen hebben.
Jongens luister naar professor Piet !quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En vooral, was dat een dubbelblind onderzoek, en reageer je ook op doperwtjes, tomaten, oude kaas, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvlees etc etc etc Allemaal producten waar van nature veel MSG in voorkomt
Nee, er is aangetoond ´dat mensen die claimen chinees restaurant syndroom te lijden, niet meer reageren op MSG dan op een placebo, kortom, dat de effecten die ze claimen te hebben niet door MSG veroorzaakt wordenquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:39 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jongens luister naar professor Piet !
Professor Piet heeft onderzoek gedaan en is tevens hoogleraar en huisarts .
Volgens professor Piet is het niet mogelijk allergisch te zijn voor een bepaalde stof omdat dat uit zijn driedubbelblinde onderzoeks rapporten door zijn Stasi-medewerkers geadviseerd is.
Het enigste dat jouw onderzoeken aantonen is dat het niet schadelijk zou zijn malle Pietje!
Er wordt nergens gezegd dat het niet mogelijk is dat men er allergisch voor zou KUNNEN zijn .
Ik neem aan dat het antwoord dus Nee is, je reageert niet op doperwten en oude kaas etc etcquote:Twee verschillende zaken dus!
Het zowel in het woordenboek als in het medisch woordenboek opgenomen : Definitie: acuut onwelzijn bij het nuttigen van sommige Chinese spijzen.
Volgens mij heb jij gewoon hele draaiboeken klaarliggen voor als er een weer een topic over geopend wordt of niet ?
Laatste keer voor jou nu : Schadelijk voor het lichaam en een allergische reactie zijn 2 verschillende dingen
Geen idee want ik eet het allebei nietquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, er is aangetoond ´dat mensen die claimen chinees restaurant syndroom te lijden, niet meer reageren op MSG dan op een placebo, kortom, dat de effecten die ze claimen te hebben niet door MSG veroorzaakt worden
[..]
Ik neem aan dat het antwoord dus Nee is, je reageert niet op doperwten en oude kaas etc etc
, tomaten,, salamie, stoofvlees, sojasaus, wijn, druivensap, zelfgetrokken boullion, moedermelk, eieren, kip, eend, rundvleesquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:44 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Geen idee want ik eet het allebei niet
Weet je eigenlijk wel wat HACCP inhoudtquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 16:10 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Jij werd wakker vanmorgen en je dacht ik ga vandaag even gezellig spuit 11 spelen?
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |