Was mij ook al opgevallen iddquote:Op donderdag 20 augustus 2009 18:17 schreef James1988 het volgende:
Welke slimbo heeft bedacht dat het handig is om de prullenbakjes bij ICRm net iets breder te maken, dan de rechterzijde van een opengeklapt tafeltje? Met als gevolg dat je er niks in kan gooien wat groter is dan een Smartie als het tafeltje omlaag is?
Is best wel onhandig eigenlijk.
Nee. De onderbouw is er in principe geschikt voor gemaakt, maar eerder dan dat er 25kV op die bovenleiding staat zal er geen 200 worden gereden. Hoogstens 160 als de beveiliging wordt aangepast.quote:Op donderdag 20 augustus 2009 15:02 schreef IntercityAPT het volgende:
Tussen Amsterdam-Utrecht kan toch met 200 gereden worden?
quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 07:50 schreef RubenK het volgende:
Mail over de testritJe moet zelf je ticket kopen maar die krijg je terug via restitutie
Heel frustrerend is dat. Er moet heel iets ernstigs gebeuren om de IC's een extra stop op Houten te laten maken. Terwijl een extra stop in Gouda (toen de IC daar nog langsraasde zoals dat hoort) om de haverklap werd ingelast.quote:Op donderdag 20 augustus 2009 22:18 schreef ReisT het volgende:
Vijf kwartier vertraging vanmiddag, op een ritje van tien minuten. Net na 2 uur was er een defecte trein ergens in de buurt van Houten en werden alle stoptreinen opgeheven. IC's lieten ze wel doorrijden, en het duurde ruim een uur voordat ze op het geniale idee kwamen, maar eens een IC als stoptrein te laten rijden.tussen Utrecht en Den Bosch. Was ondertussen 15:38 terwijl ik de trein van 14:28 had moeten hebben.
[..]
Nee. De onderbouw is er in principe geschikt voor gemaakt, maar eerder dan dat er 25kV op die bovenleiding staat zal er geen 200 worden gereden. Hoogstens 160 als de beveiliging wordt aangepast.
Stap jij op Schiphol in dan misschien? Ik heb namelijk een mailtje gekregen dat ik gewoon uit moet printen en meenemen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 07:50 schreef RubenK het volgende:
Mail over de testritJe moet zelf je ticket kopen maar die krijg je terug via restitutie
toen ik van Eindhoven weer richting het noorden wilde gistermiddag hadden ze het treinverkeer richting Utrecht weer eens stil gelegd. Wegens logistieke problemenquote:Op donderdag 20 augustus 2009 22:18 schreef ReisT het volgende:
Vijf kwartier vertraging vanmiddag, op een ritje van tien minuten. Net na 2 uur was er een defecte trein ergens in de buurt van Houten en werden alle stoptreinen opgeheven. IC's lieten ze wel doorrijden, en het duurde ruim een uur voordat ze op het geniale idee kwamen, maar eens een IC als stoptrein te laten rijden.tussen Utrecht en Den Bosch. Was ondertussen 15:38 terwijl ik de trein van 14:28 had moeten hebben.
quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 09:26 schreef dennistd het volgende:
[..]
Stap jij op Schiphol in dan misschien? Ik heb namelijk een mailtje gekregen dat ik gewoon uit moet printen en meenemen.
Dit is mijn mailtjequote:Beste heer Knol,
Hartelijk dank dat u zich heeft aangemeld om mee te gaan met een testrit van NS Hispeed op de HSL. In deze brief vertellen we wat dat allemaal inhoudt en wat er voor het onderzoek van u verwacht wordt.
Uw persoonlijke deelnamecode is: -weg-
Heenreis:
14:45 Amsterdam Centraal spoor 15A - 15:28 Rotterdam Centraal
Terugreis:
16:00 Rotterdam Centraal spoor 3 - 16:42 Amsterdam Centraal
De reis met Fyra gaat van Amsterdam via Schiphol naar Rotterdam en weer terug. Tijdens deze reis wil NS Hispeed graag alle facetten van de reis testen. Denk daarbij aan het vinden van informatie over de trein, het kopen van tickets en de ervaringen tijdens de reis zelf. Na afloop van de reis gaat u naar huis, waar u per e-mail een vragenlijst ontvangt. U wordt gevraagd een aantal vragen over uw ervaringen in te vullen. Heeft u dat gedaan, dan is het onderzoek afgerond.
Ondanks dat het een testrit betreft, kunt u deze rit beschouwen als een gewone treinreis. Er is een Trainmanager aan boord waar u bij terecht kunt met eventuele vragen. De Trainmanager zal ook uw vervoerbewijs controleren. De trein beschikt over catering, maar consumpties worden niet vergoed. Tijdens de stop in Rotterdam staat de trein ruim 20 minuten stil. U wordt dan verzocht om de trein te verlaten.
In het kader van het onderzoek vragen wij u onderstaande instructies goed op te volgen. Koop uw ticket(s) op de manier zoals hieronder vermeld staat. Wij vragen u de kosten voor te schieten. Deze worden achteraf vergoed. Let op: alleen de kosten voor de testrit op de HSL-Zuid vanaf uw woonplaats worden vergoed. Overige kosten zoals bus enz. worden niet vergoed!
Hieronder volgen uw aanwijzingen. Lees deze goed!
Koop uiterlijk 24 augustus 2009 via www.nshispeed.nl een retour-ticket vanaf uw woonplaats naar Rotterdam Centraal voor de reisdatum 21 september. Deze datum in de toekomst is gekozen om met de echte dienstregeling te testen.
Selecteer hierbij de voor u voordeligste manier van reizen, afhankelijk van het eventuele bezit van een NS-abonnement of NS-voordeelurenabonnement.
Kies een tweede klas retour.
Kies als ontvangstwijze van uw ticket: homeprint.
Neem het ticket mee tijdens de reis. Dit is uw vervoerbewijs.
Lukt het u echt niet om op die manier een ticket te boeken, neem dan contact op met NS Hispeed Telesales 030-2950860 en kies optie 1.
Na afloop van de testrit vragen we u om telefonisch het ticket te annuleren, het aankoopbedrag krijgt u dan gerestitueerd. De procedure hiervoor mailen we u direct na de testrit.
Uw trein vertrekt op dinsdag 25 augustus om 14:45 uur van Amsterdam Centraal spoor 15A, u bent daar om 16:42 uur weer terug.
Zorg dat u 10 minuten voor het vertrek van de testrit op het juiste perron aanwezig bent.
Vriendelijke groet en een plezierige reis toegewenst,
NS Hispeed
Waarom is in NL alles zo moeilijk.....quote:Op donderdag 20 augustus 2009 22:18 schreef ReisT het volgende:
Nee. De onderbouw is er in principe geschikt voor gemaakt, maar eerder dan dat er 25kV op die bovenleiding staat zal er geen 200 worden gereden. Hoogstens 160 als de beveiliging wordt aangepast.
Ja. Ik lees alleen ook bijvoorbeeld:quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 11:00 schreef Koen66 het volgende:
[..]
Waarom is in NL alles zo moeilijk.....![]()
http://www.volkskrant.nl/(...)en_op_bestaand_spoor
Als het al op bestaand spoor kan, moet het met deze speciale onderbouw en nieuwe beveiliging toch zeker kunnen ???
Plus dat je een stuk uit 1996 aanhaalt natuurlijk, die inzichten zullen ook wel achterhaald zijn inmiddelsquote:Railned voegt hier aan toe dat de SNCF (de Franse spoorwegen) niet van harte gebruik maakt van 1500 volt-lijnen. 'De infrastructuur slijt wel vijf keer zo snel is de indruk. Als de SNCF kan kiezen, gaat ze over op 25 kilovolt.'
Niet alles uit het verleden is achterhaald. Het project Rail 21 bijvoorbeeld. Dat is verre van achterhaaldquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 12:04 schreef Dr_Flash het volgende:
Plus dat je een stuk uit 1996 aanhaalt natuurlijk, die inzichten zullen ook wel achterhaald zijn inmiddels![]()
quote:Treinreis sneller door kortere stops
UTRECHT - Het aantal treinritten op het Nederlandse spoorwegnet groeit komend jaar niet verder. Wel worden de reistijden op bepaalde trajecten korter, omdat treinen op sommige stations korter zullen stilstaan.
Dit blijkt uit de nieuwe dienstregeling die op 13 december ingaat. De plannen daarvoor werden vrijdag bekendgemaakt door spoorbeheerder ProRail.
In 2007 werden sommige stops op stations juist langer, nu worden daar links en rechts wat minuten afgesnoept. Volgens de NS leidt dit er niet toe dat mensen moeten gaan rennen voor hun trein.
''De overstapaansluitingen blijven gehandhaafd'', aldus een woordvoerder van het spoorbedrijf. Rond Amersfoort zal ''van alles gaan veranderen'', zoals vertrek- en aankomsttijden en van welke perrons treinen vertrekken. ''Dat moet beter gaan lopen.''
Capaciteit
Net als dit jaar zijn voor komend jaar ongeveer 3,1 miljoen passagiers- en goederenritten gepland. Het Nederlandse spoorwegnet zit met dat aantal ritten aan de top van de capaciteit. ''Wij zetten geen extra treinen in'', zegt de NS-woordvoerder.
Het bedrijf heeft de groeiverwachting voor het aantal passagiers op het spoor als gevolg van de economische crisis neerwaarts bijgesteld. De groei pakte in het eerste halfjaar veel lager uit dan de verwachte toename van 2,5 procent. NS rekent nu op een beperkte groei. Die wordt opgevangen door meer dubbeldekkers in te zetten.
Ruimte
Wanneer de hogesnelheidslijn op 7 september gaat rijden komt er meer ruimte op het gewone spoor. Als de HSL eind 2010 of begin 2011 helemaal op schema ligt, zal de dienstregeling in het westen van het land totaal op de schop gaan.
Randstad
Treinreizigers vanuit het noorden en oosten van het land zullen in de dienstregeling voor 2010 in veel gevallen een tot vijf minuten sneller naar de Randstad kunnen reizen.
Ook reizigers vanuit Lelystad gaan er op vooruit. De intercity tussen Lelystad en Schiphol gaat sneller rijden, bovendien gaat die voortaan de hele dag rijden in plaats van alleen in de spits. De tijdwinst op de rit tussen Lelystad en Schiphol is tien minuten.
Verder worden de stations van Maarheze in Brabant en Amsterdam Science Park in gebruik genomen.
bron: Nu.nl
Ik heb onlangs begrepen dat het geval Zoetermeer deels ook een economische beslissing is? Met een IC-stop is de stoptrein niet meer rendabel.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:06 schreef IntercityAPT het volgende:
Ze moeten de sneltrein weer invoeren. Hoeven de Intercity's meteen minder te stoppen en tegelijkertijd worden middelgrote steden zoals Zoetermeer met een sneltrein veel beter bediend dan met zo'n trage Sprinter. Niet genoeg ruimte? Sneller rijden. En dan niet de tijd tussen de treinen behouden, maar de afstand.
Klopt, dat is de 2200 als ik het goed heb. Die sneltreindienst wordt ironisch genoeg met DDM gereden en niet met VIRMquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:19 schreef Irritatie100 het volgende:
Er zijn toch nog wel trajecten die een sneltrein hebben? Amsterdam Centraal - Dordrecht/Breda is nog steeds sneltrein
Rijdt regelmatig wel VIRM opquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:22 schreef IntercityAPT het volgende:
[..]
Klopt, dat is de 2200 als ik het goed heb. Die sneltreindienst wordt ironisch genoeg met DDM gereden en niet met VIRM
Alleen maar omdat op dat traject de dienstregeling 2007 nog niet is ingevoerd. Wanneer de HLS helemaal in gebruik is wordt daar de Intercity afgeschaft, blijven er alleen sneltreinen over en gaat NS die voortaan IC noemen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:19 schreef Irritatie100 het volgende:
Er zijn toch nog wel trajecten die een sneltrein hebben? Amsterdam Centraal - Dordrecht/Breda is nog steeds sneltrein
Is dat wat ze met de overgebleven ruimte gaan doen? Meer van dat soort diensten laten rijden zodat de 'Intercity's' alleen maar slomer worden?quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:57 schreef ReisT het volgende:
[..]
Alleen maar omdat op dat traject de dienstregeling 2007 nog niet is ingevoerd. Wanneer de HLS helemaal in gebruik is wordt daar de Intercity afgeschaft, blijven er alleen sneltreinen over en gaat NS die voortaan IC noemen.
huh, je vond het leuk om met je trein 5 min stil te staan op een station?quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:33 schreef thatsme het volgende:
Ik vond het altijd wel fijn vanuit Zwolle 5min voor Amersfoort stilstaan.. Ik zal het gaan missen als ze weer door gaan rijden.
Ja, maar dat was dan ook omdat er dan vaak maar 1 IC naar Den haag of R'dam ging. Rest van de reizigers kon dan in Gouda overstappen op stoptreinen de andere kant op.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 08:52 schreef Fixers het volgende:
[..]
Heel frustrerend is dat. Er moet heel iets ernstigs gebeuren om de IC's een extra stop op Houten te laten maken. Terwijl een extra stop in Gouda (toen de IC daar nog langsraasde zoals dat hoort) om de haverklap werd ingelast.
In Amersfoort kan je misschien nog even naar buiten rennen voor een kop koffie.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 17:06 schreef Quyxz_ het volgende:
huh, je vond het leuk om met je trein 5 min stil te staan op een station?
Ja, benieuwd hoe ze dit gaan oplossen, zonder goedwillende reizigers te duperenquote:De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan al hun kaartautomaten aanpassen nu is gebleken dat door een foefje uit te halen reizigers voor bepaalde reizen minder kunnen betalen dan eigenlijk zou moeten. Dat liet een woordvoerder van de NS vrijdag weten.
Wanneer reizigers bijvoorbeeld van Groningen naar Amsterdam willen reizen en terug, kost een retourtje 42,30 euro. Wanneer de reiziger een kaartje koopt van Groningen naar Groningen Noord via Amsterdam kost een enkele reis 35,20 euro. Dat is 7,10 euro minder en de reiziger kan evengoed op en neer van Groningen naar Amsterdam.
Trucje
Volgens de NS is dit trucje mogelijk op sommige grotere afstanden, waarbij in de buurt van het vertrekstation ook een kleiner station ligt. De NS wil de automaten nu aanpassen zonder goedwillende reizigers te duperen. ''Tot die tijd is het een legale wijze van vervoer'', aldus de woordvoerder.
Maar dan stoppen er ook intercity's in schiedam en dat gun ik ze als rasechte Vlaardinger nietquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 14:57 schreef ReisT het volgende:
[..]
Alleen maar omdat op dat traject de dienstregeling 2007 nog niet is ingevoerd. Wanneer de HLS helemaal in gebruik is wordt daar de Intercity afgeschaft, blijven er alleen sneltreinen over en gaat NS die voortaan IC noemen.
Normaal gesproken is dat een teken dat je eens wat vaker een ander traject moet opzoekenquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:35 schreef Peterselieman het volgende:
Mja, dan moeten de controleurs idd hun werk wel doen. Ben vandaag eentje bij Arriva tegengekomen die de hele trein controleerde, maar mij oversloeg
Mja, zo vaak kom ik hem niet tegenquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:35 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Normaal gesproken is dat een teken dat je eens wat vaker een ander traject moet opzoeken
Of een andere vervoerder
Tot hoever gaat dat? Geldt dat ook voor internationale tickets? Heb eergisteren reisonderbrekingen gemaakt in Brussel Zuid, Brussel Noord en Antwerpen Centraal.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat een optie zou kunnen zijn is om het Belgische systeem te hanteren: het verbieden van reisonderbrekingen.
Ja ik vind dat ook altijd knapquote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:42 schreef Socios het volgende:
Er was laatst bij Arriva een conducteur in de trein die prachtig ouderwets ging controleren.
Na iedere stop ging ´ie weer de hele trein door en de kaartjes controleren van de reiziger die zojuist waren ingestapt. Heel goed, ook prima onthouden wie er wel al gecontroleerd was en die reiziger ongemoeid laten.
Gekloonde asperges denk ik. Is wat misgegaan. De trein uit Venlo wordt momenteel ontsmet.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:49 schreef James1988 het volgende:
Engheid in Breda: vanochtend stond er nog niks, nu staan er OV-chipkaartpaaltjes. Buiten werking, dat nog wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
Die staan er al weken, die voor de ingang op het stationsplein alvast wel.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:49 schreef James1988 het volgende:
Engheid in Breda: vanochtend stond er nog niks, nu staan er OV-chipkaartpaaltjes. Buiten werking, dat nog wel.
Dat is wel nice. Vorige week werd ik 2x door dezelfde conducteur gecontroleerd.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:42 schreef Socios het volgende:
Er was laatst bij Arriva een conducteur in de trein die prachtig ouderwets ging controleren.
Na iedere stop ging ´ie weer de hele trein door en de kaartjes controleren van de reiziger die zojuist waren ingestapt. Heel goed, ook prima onthouden wie er wel al gecontroleerd was en die reiziger ongemoeid laten.
De werkelijk gemaakte kosten voor het openbaar vervoer mogen onbelast vergoed worden.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:54 schreef Fixers het volgende:
Is er hier iemand bekend met de regels voor werkgevers van reiskostenvergoedingen per openbaar vervoer? Of kan ik dat beter vragen in WGR?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |