FOK!forum / Culinesse à gogo / Big Ass Burger.
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 16:46
Ik en een maat van me zijn nogal gek op hamburgers, en hebben dan ook al aardig wat pogingen gedaan om "de perfecte burger" te bouwen... met dit als resultaat:





Toen dachten we, fuck dat. we bouwen een HUGE ass burger!





2.3 kilo gehakt met gesneden uitjes erin, 2 zakjes hamburger kruiden er door en lekker kneden maar! en dan eventjes in de koelkast zodat het niet gelijk uit elkaar pleurt





Turks brood doorgesneden en lekker laagje mayo erop





burger de pan in lekker laten bakken.


dan de tricky part. de burger omdraaien... wij deden dat met behulp van een bord.


Sla met tomaten op t brood


wat plakjes cheddarkaas op de burger, lekker laten smelten. en apart wat bacon gebakken.


bacon op het brood.


mmmm cheddarkaas


burger op het brood


de uiteindelijke burger


Maat van me met de burger (pakje peuken is om te zien hoe groot die eigenlijk is.


ik met de burger


1 pizzapunt is genoeg

FILMPJE: Bekijk deze YouTube-video

[ Bericht 1% gewijzigd door junkiesietze op 12-07-2009 17:16:14 ]
cherrycokezondag 12 juli 2009 @ 16:47
wat kost ie? en waar kan ik hem bestellen
SpaceLlamazondag 12 juli 2009 @ 16:51
Te gaaf! Ik ga het ook eens proberen, ziet er echt uit als een goed party-snack!

Hamburgers
sjimzzondag 12 juli 2009 @ 16:51
Nu heb ik ook trek in een hamburger
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 16:52
en je zou denken, dat smaakt echt nergens naar... maar hij was echt fucking lekker hamburger kruiden FTW
jeoffzondag 12 juli 2009 @ 16:52
Volgens mij is een bezoek naar de Heart Attack grill voor jou en je vrienden wel de moeite waard zo te zien!!

http://www.heartattackgrill.com/
Knuffleheinzzondag 12 juli 2009 @ 16:53
Shiiiit dat ziet er lekker uit. Zo een ga ik ook een keer maken.
luciferistzondag 12 juli 2009 @ 16:53

ik had die dubbele pizzaburger gemaakt toen ik die op thisishowyougetfat zag staan XD
Heatseekerzondag 12 juli 2009 @ 16:53
Goeie OP!

Hoeveel gram vlees heb je hier voor gebruikt?
Mirjamzondag 12 juli 2009 @ 16:53
haha
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 16:54
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:52 schreef jeoff het volgende:
Volgens mij is een bezoek naar de Heart Attack grill voor jou en je vrienden wel de moeite waard zo te zien!!

http://www.heartattackgrill.com/
duidelijk
Mirjamzondag 12 juli 2009 @ 16:54
die maat van je komt me bekend voor..
maar kan 'm niet plaatsen

correctie, dat was jij
jij komt me dus bekend voor..
Panzerknacker666zondag 12 juli 2009 @ 16:54
Needs more ketchup.
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 16:54
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:53 schreef Heatseeker het volgende:
Goeie OP!

Hoeveel gram vlees heb je hier voor gebruikt?
2.3 kilo
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 16:55
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:54 schreef Mirjam het volgende:
die maat van je komt me bekend voor..
maar kan 'm niet plaatsen
serieus ? hij heet kevin.
sjimzzondag 12 juli 2009 @ 16:55
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:53 schreef Heatseeker het volgende:
Goeie OP!

Hoeveel gram vlees heb je hier voor gebruikt?
Als je de goede OP hebt gelezen moet je het antwoord al zien

2,3 kilogram.
Mirjamzondag 12 juli 2009 @ 16:55
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:55 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

serieus ? hij heet kevin.
nee, zie m'n edit, jij komt me bekend voor
Dichtpiet.zondag 12 juli 2009 @ 16:56
Die eerste burger heeft wat rare verhoudingen.
cherrycokezondag 12 juli 2009 @ 16:57
kan je geen ingrediënten lijstje maken zodat ik hem ook kan maken 14.gif
HostiMeisterzondag 12 juli 2009 @ 16:57
Awesome idee
Mirjamzondag 12 juli 2009 @ 16:58
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:57 schreef cherrycoke het volgende:
kan je geen ingrediënten lijstje maken zodat ik hem ook kan maken 14.gif
alles staat in de OP
wwweverzondag 12 juli 2009 @ 16:58


Ziet er lekker uit hoor!
Hoe lang moest die burger wel niet in de pan?
Hyperdudezondag 12 juli 2009 @ 16:59
Goed topic!
Hoop dat je wat sneller eet dan dat je je cola wegzet
Geen jerrycans Heinz Ketchup bij de Appie te vinden?
Drizzt_DoUrdenzondag 12 juli 2009 @ 17:00
Teeeering
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:01
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:55 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nee, zie m'n edit, jij komt me bekend voor
oh, nou ik ben Sietze

jij woont in Leiden, ik in Zoetermeer, dus ja dat kan he heb je connecties bij de ANWB? daar heb ik namelijk voor gewerkt..
DemonRagezondag 12 juli 2009 @ 17:01
Heb je ook een voedingswaardetabel van dat ding?
steve2003zondag 12 juli 2009 @ 17:02
volgende keer als je zo'n grote maakt, doe het dan eens met kalfsgehakt of 50%tartaar/50% gehakt... Maakt het nog lekkerder!
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:02
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:58 schreef wwwever het volgende:


Ziet er lekker uit hoor!
Hoe lang moest die burger wel niet in de pan?
pfoeh, dat was gokken maar op een niet al te hoog vuur lekker laten pruttelen voor een tijdje, en dan de andere kant hetzelfde.
sinterklaaskapoentjezondag 12 juli 2009 @ 17:06
alleen dat brood ziet er ranzig uit, verder

die burger van plaatje 2 zier er ook smakelijk uit, waar koop je die cheddar kaas
Mirjamzondag 12 juli 2009 @ 17:06
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:01 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

oh, nou ik ben Sietze

jij woont in Leiden, ik in Zoetermeer, dus ja dat kan he heb je connecties bij de ANWB? daar heb ik namelijk voor gewerkt..
ja, mijn neef heeft daar gewerkt.
ik begin te vermoeden dat ik je via hem ken?
weet het niet zeker
Grulezzondag 12 juli 2009 @ 17:07
Ah nu heb ik honger
Grrrrrrrrzondag 12 juli 2009 @ 17:09
Burgers!
tony_clifton-zondag 12 juli 2009 @ 17:10
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
alleen dat brood ziet er ranzig uit, verder

die burger van plaatje 2 zier er ook smakelijk uit, waar koop je die cheddar kaas
Het ziet eruit als die plakjes van ZIZ, niet?
Technofreakzzzondag 12 juli 2009 @ 17:10
zo heb ik er ook ooit eens gemaakt maar dan met 500 gram gebakken bacon erbij
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:11
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
alleen dat brood ziet er ranzig uit, verder

die burger van plaatje 2 zier er ook smakelijk uit, waar koop je die cheddar kaas
cheddar kan je gewoon bij de albert heijn kopen, ligt bij de voorverpakte kazen.
BaggerUserzondag 12 juli 2009 @ 17:11
volgende keer brood onder de tooster
Olezondag 12 juli 2009 @ 17:12
goede burger
Repeatzondag 12 juli 2009 @ 17:12
Ik had alleen ander brood gepakt, dit lijkt me veel te compact.
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:12
Bekijk deze YouTube-video

hier een filmpje van de burger

hij is nog bezig met processen ofzo dus kwaliteit is nog niet op en top
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:14
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja, mijn neef heeft daar gewerkt.
ik begin te vermoeden dat ik je via hem ken?
weet het niet zeker
kweet t ook niet? stuur is een foto van jezelf op misschien herken ik jou wel

ik stond ook niet in contract bij de ANWB. maar wij leverden spullen voor de winkels. (is nu failliet overgens )
Kopbalzondag 12 juli 2009 @ 17:14
Beetje jammer van dat Turkse brood
Grulezzondag 12 juli 2009 @ 17:15
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:14 schreef Kopbal het volgende:
Beetje jammer van dat Turkse brood
Wat had hij dan moeten doen. Zelf zn brood bakken?
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:17
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:14 schreef Kopbal het volgende:
Beetje jammer van dat Turkse brood
dat dacht ik ook, maar t was er echt een perfect brood voor
Trigaltizondag 12 juli 2009 @ 17:17
Mag ik komen eten?
Captain_Fabulouszondag 12 juli 2009 @ 17:27
terugvind recept
Grrrrrrrrzondag 12 juli 2009 @ 17:34
Zit ik hier met mijn schrale pizza en TS maar smullen
dWc_RuffRyderzondag 12 juli 2009 @ 17:35
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:12 schreef Repeat het volgende:
Ik had alleen ander brood gepakt, dit lijkt me veel te compact.
Idd, alsof je na 3 happen al vol bent . Had dan gewoon zo'n wit, luchtig Turks brood gebruikt .
junkiesietzezondag 12 juli 2009 @ 17:37
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:35 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Idd, alsof je na 3 happen al vol bent . Had dan gewoon zo'n wit, luchtig Turks brood gebruikt .
een witte was ook eerst de planning, maar die waren op
Tismzondag 12 juli 2009 @ 17:38
Geweldig!!!.. Mega goede Hamburger!..
Grulezzondag 12 juli 2009 @ 17:43
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:37 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

een witte was ook eerst de planning, maar die waren op
Dus dit wordt een reeks?
FutureFairytalezondag 12 juli 2009 @ 18:09
Ok, nu móet ik (wel meer beschaafde) hamburgers bakken
Heatseekerzondag 12 juli 2009 @ 18:32
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:55 schreef sjimz het volgende:

[..]

Als je de goede OP hebt gelezen moet je het antwoord al zien

2,3 kilogram.
Had de OP gelezen ik wilde alleen weten of TS het nog wist.
GanGStaRzondag 12 juli 2009 @ 19:07
en ik maar denken dat mijn hamburgers goed gevuld waren..
slashdotter3maandag 13 juli 2009 @ 00:01
Ik krijg trek in hamburger van deze topic

Maarre, pas je wel op? Teveel rood vlees eten resulteert in maagkanker op de lange termijn.
Tismmaandag 13 juli 2009 @ 00:14
quote:
Op maandag 13 juli 2009 00:01 schreef slashdotter3 het volgende:


Maarre, pas je wel op? Teveel rood vlees eten resulteert in maagkanker op de lange termijn.
..
Fratzmaandag 13 juli 2009 @ 01:06
ik heb honger gekregen van dit topic..
slashdotter3maandag 13 juli 2009 @ 02:13
quote:
Op maandag 13 juli 2009 00:14 schreef Tism het volgende:

[..]

..
Het is een serieus probleem

http://www.telegraph.co.u(...)eat-cancer-risk.html

Millions unaware of red meat cancer risk
Millions of people could be putting themselves at greater risk of cancer because of ignorance about the risks from red and processed meat, a study suggests.

A poll found that less than a third of people in Britain were aware of the cancer risk of eating large amounts of red and processed meat.
Previous research has found evidence of a link between bowel cancer and heavy concentrations of certain types of meat in the diet.

One study, which followed 500,000 from across Europe over a decade, suggested that eating a lot of meat could increase the risk by up to a third.
The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) reported in 2005 that people who ate two portions of red or processed meat a day were as much as a third more likely to develop bowel cancer than those who had only one a week or less.
The World Cancer Research Fund (WCRF) advocates a maximum of no more than 17.6 oz of cooked red meat a week per person.

A survey of more than 2,200 people in mainland Britain by YouGov for the WCRF found that two thirds were unaware of the evidence of a link between certain meats and cancer of the bowel.
Marilyn Gentry, chief executive of the WCRF, told the Daily Express: "It is a concern if two thirds of people are not aware of the link because the evidence is strong.
"That is why experts' advice is the best amount of processed meat to eat is none at all.
"But if people don't know about the link between bowel cancer and processed meat they are not in a position to make informed choices.
" There's still a lot of work to be done to spread the message about how people can reduce the risk."
Grippermaandag 13 juli 2009 @ 10:55
Een vriend en ik hebben pas precies hetzelfde gedaan als jullie
http://birdsworld.web-log(...)/hamburgertaart.html

Was je ook zo verbaasd dat de burger zoveel kromp?
junkiesietzemaandag 13 juli 2009 @ 15:30
quote:
Op maandag 13 juli 2009 10:55 schreef Gripper het volgende:
Een vriend en ik hebben pas precies hetzelfde gedaan als jullie
http://birdsworld.web-log(...)/hamburgertaart.html

Was je ook zo verbaasd dat de burger zoveel kromp?
ja maar was te verw8en natuurlijk... we hebben de grootste pan gebruikt die we konden vinden, en daar de maat van aangehouden
makkie88dinsdag 14 juli 2009 @ 19:10
lekker lekker
Drizzt_DoUrdenwoensdag 15 juli 2009 @ 00:40
Terechte kick
Steve-Owoensdag 15 juli 2009 @ 00:44
Ok ik weet wat ik van het weekend ga eten
Hoelang ben je in totaal bezig geweest met dit apparaat ?
Gripperwoensdag 15 juli 2009 @ 08:54
Het kost je hooguit een kwartiertje, boodschappen doen niet inbegrepen
makkie88woensdag 15 juli 2009 @ 10:14
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 08:54 schreef Gripper het volgende:
Het kost je hooguit een kwartiertje, boodschappen doen niet inbegrepen
ik denkt dat het vlees bakken wel wat lekker duurt
DemonRagemaandag 20 juli 2009 @ 16:13
Zou je reclame voor moeten maken:

The Big Ass ™ Burger, feeds an entire family or one American family member.
Drizzt_DoUrdenmaandag 20 juli 2009 @ 16:31
With extra BIG ASS FRIES!
Gripperdinsdag 21 juli 2009 @ 09:03
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 10:14 schreef makkie88 het volgende:

[..]

ik denkt dat het vlees bakken wel wat lekker duurt
Onze burger was niet zo heel dik, dus dat lukte in een kwartier wel. Uiteraard begin je met het bakken van de burger, terwijl die ligt te sudderen in de pan kun je alle andere spullen klaarzetten.
numero_unodinsdag 21 juli 2009 @ 13:56
fucking mooie actie en het ziet er nog lekker uit ook
loonytikwoensdag 29 juli 2009 @ 21:39
kick

en ter inspiratie van dit topic heb ik met vrienden ook zo hamburger lopen bakken





Het Turkse brood was helaas te klein voor de hamburger of de hamburger was te groot De burger is ook gesneuveld tijdens het omflippen
Mirjamwoensdag 29 juli 2009 @ 21:39
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 21:39 schreef loonytik het volgende:
kick

en ter inspiratie van dit topic heb ik met vrienden ook zo hamburger lopen bakken

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het Turkse brood was helaas te klein voor de hamburger of de hamburger was te groot De burger is ook gesneuveld tijdens het omflippen
hoeveel kilo gehakt was dat?
loonytikwoensdag 29 juli 2009 @ 21:42
2.1 kilo gehakt was het geloof ik
THEFXRdonderdag 30 juli 2009 @ 03:41
iig wel beter dan die junkfoodshit! zelf maken rulezzzz
Manonodonderdag 30 juli 2009 @ 03:45
+5 voor het bruine brood
mien-moekedonderdag 30 juli 2009 @ 03:56
Fokking hell!!!
Da's nie normaal, hè!

* mien-moeke honger krijgt
Drumpiedonderdag 30 juli 2009 @ 04:01
Tvp tvp, ik ga morgen ook zelf hamburgers maken, heeeerlijk.
Winner_Tacodonderdag 30 juli 2009 @ 06:15
Tof concept . Volgende keer een mega tosti maken?xD
petertje74donderdag 30 juli 2009 @ 14:36
gratis eten als je hem op krijgt


http://www.restaurantanton.nl/site/index.php?page_id=67&page=morephoto&file=P1000019.JPG.jpg&album=Antonburger verliezers 2008
_Led_donderdag 30 juli 2009 @ 14:45
beginneling !

Svyatagordonderdag 30 juli 2009 @ 14:50
Je kunt ipv turks brood ook pizza gebruiken

http://eatliver.com/i.php?n=4042

[ Bericht 0% gewijzigd door Svyatagor op 30-07-2009 14:56:15 ]
Drizzt_DoUrdendonderdag 30 juli 2009 @ 14:55
Sodeju
Captain_Fabulousdonderdag 30 juli 2009 @ 15:00
Ik heb volgende week vakantie, eens uit proberen zoiets
Grulezdonderdag 30 juli 2009 @ 15:13
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 14:50 schreef Svyatagor het volgende:
Je kunt ipv turks brood ook pizza gebruiken

http://eatliver.com/i.php?n=4042


THEFXRdonderdag 30 juli 2009 @ 19:59
Het vlees ziet er niet gaar uit.
-Mellow-donderdag 30 juli 2009 @ 21:14
hehe
Mirjamdonderdag 30 juli 2009 @ 21:40
bah, wat ziet die laatste er vies uit
motorbloempjevrijdag 31 juli 2009 @ 11:48
briljant! Dit moet ik ook een keer proberen...

maar dan wel vervolgens met 8 man opeten ofzo
Captain_Fabulousvrijdag 31 juli 2009 @ 12:06
Op zich, als je die pizza burger wat minder dom aanpakt, kan het best te doen zijn...
twee piza's OK dat kan. Maar doe dan 1 margarita, 1 salami.
Maar maak de 'hamburgerschijf' een stuk dunner, laat de bacon weg. En die niet zo waanzinnig veel kaas...dan heb je best wel een eetbaar product denk ik. Zakl eens gaan kijken in de vakantie.
#ANONIEMvrijdag 31 juli 2009 @ 13:12
Supergave openingspost! Mijn complimenten

Enne wat MoBlo zei, ik ga 'm ook maken als ik eens een keer geen zin heb om te koken en er mensen blijven eten.
Maak je toch nog indruk
3nhsCndsvrijdag 31 juli 2009 @ 13:25
Gvd... ik kreeg helemaal trek
Ik heb de boodschappen voor vandaag al gedaan, maar morgen staan er hamburgers op het menu!
3nhsCndszondag 2 augustus 2009 @ 14:34
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 13:25 schreef 3nhsCnds het volgende:
Gvd... ik kreeg helemaal trek
Ik heb de boodschappen voor vandaag al gedaan, maar morgen staan er hamburgers op het menu!
Ik ga 'm vanavond maken... ik heb een turks brood, 1 kilo gehakt + kruiden, de eieren, sla, paprika, uien, etc... ben benieuwd...
Mirjamzondag 2 augustus 2009 @ 14:46
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 14:34 schreef 3nhsCnds het volgende:

[..]

Ik ga 'm vanavond maken... ik heb een turks brood, 1 kilo gehakt + kruiden, de eieren, sla, paprika, uien, etc... ben benieuwd...
wel foto's maken he
3nhsCndszondag 2 augustus 2009 @ 15:20
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 14:46 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wel foto's maken he
Doe ik. Gvd, ik heb er nu al lol in, de slappe lach... ...
Net de hamburgers gemaakt, staan nu in de koelkast...
3nhsCndszondag 2 augustus 2009 @ 18:38
foto 1: de ingredienten voor de burgers: 1 kilo gehakt, de nodige kruiden en sambal


foto 2: de hamburgers, het turks brood ligt inmiddels voor 5 min. in de oven


foto 3: eerste hamburger in de pan


foto 4: de eerste is klaar, nu de (grotere) 2e en de bacon


foto 5: het brood, belegd met sla, paprika, ui en natuurlijk mayo en ketchup. Nu alleen de bacon, hamburgers en plakken kaas nog...en nog wat extra mayo en ketchup


foto 6: de hamburger compleet, al gesneden (de andere 3 stukken staan al op tafel )


en damn... wat was dat lekker
Olezondag 2 augustus 2009 @ 18:41
Met hoeveel personen hebben jullie hem opgegeten?
3nhsCndszondag 2 augustus 2009 @ 18:45
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 18:41 schreef Ole het volgende:
Met hoeveel personen hebben jullie hem opgegeten?
3 man... dat ene deel op de foto ligt er nog... en 1 van ons 3-en kreeg 'm net voor de helft op...
ColdFeetzondag 2 augustus 2009 @ 20:04
Goed bezig
allsystemshaltmaandag 3 augustus 2009 @ 00:33
Dit kan BIGGER!!!

Kopbalmaandag 3 augustus 2009 @ 00:34
Paprika op een hamburger
Grulezmaandag 3 augustus 2009 @ 00:41
Ik had al honger (niks in huis...) en dan komt dit topic ineens weer in mn myat...
Endymion9maandag 3 augustus 2009 @ 00:44
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:52 schreef jeoff het volgende:
Volgens mij is een bezoek naar de Heart Attack grill voor jou en je vrienden wel de moeite waard zo te zien!!

http://www.heartattackgrill.com/
Toen ze die bak met vet tevoorschijn haalde, ging ik echt bijna over mijn nek... AL DAT VET
Catch22-maandag 3 augustus 2009 @ 01:26
wat is het beste recept? heb al tijden zin in een overdreven hamburger
Isabeaumaandag 3 augustus 2009 @ 01:29
Met witbrood lijkt het me ook véél lekkerder
KingOfMysterymaandag 3 augustus 2009 @ 01:32
Asperger is niet grappig. ;______;

Nee, maar serieus. Die burger is meesterlijk. Ik krijg er spontaan honger van.
Prixiemaandag 3 augustus 2009 @ 01:41

Ik ga het morgen ook eens proberen maar dan met nog een paar gebakken eieren erop .
Ziet er waanzinnig lekker uit
popolonmaandag 3 augustus 2009 @ 01:48
Ik zou hem toch liever op de gril hebben dan in de pan.
Schenkstroopmaandag 3 augustus 2009 @ 01:57
Leuk project

En met hoeveel man/vrouw hebben jullie em opgegeten?
Isabeaumaandag 3 augustus 2009 @ 02:01
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 01:48 schreef popolon het volgende:
Ik zou hem toch liever op de gril hebben dan in de pan.
Of op de barbecue
Cobra4maandag 3 augustus 2009 @ 04:04
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:52 schreef junkiesietze het volgende:
en je zou denken, dat smaakt echt nergens naar... maar hij was echt fucking lekker hamburger kruiden FTW
Tering, dat ziet er goed uit!

bulbjesmaandag 3 augustus 2009 @ 05:26
Bwhahaha
Hmm alleen dat Turks brood lijkt me wat minder lekker bij hamburger.....ziet er nogal volkoren uit Maarja iets anders van dat formaat is er ook niet echt he...
Heb je er verder nog curry en mayo op gedaan toen ie af was, dat mis ik een beetje
Verder:
3nhsCndsmaandag 3 augustus 2009 @ 08:16
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 05:26 schreef bulbjes het volgende:
Bwhahaha
Hmm alleen dat Turks brood lijkt me wat minder lekker bij hamburger.....ziet er nogal volkoren uit Maarja iets anders van dat formaat is er ook niet echt he...
Heb je er verder nog curry en mayo op gedaan toen ie af was, dat mis ik een beetje
Verder:
zie vorige pagina. Ik heb een (nog groter) wit turks brood met sesamzaad gebruikt... 5 min. in de oven (lekker knapperig)...

[ Bericht 0% gewijzigd door 3nhsCnds op 03-08-2009 08:49:26 ]
Red_85maandag 3 augustus 2009 @ 14:36
Voor de mensen die in Kopenhagen geweest zijn:

Double Boogy Bacon Cheese.

2x300 gram van de bbq. incl broodje, sla en rest 1.3kg

foto's post ik als ik ze online heb.
D_Awoensdag 5 augustus 2009 @ 22:27
jitzzzzevrijdag 7 augustus 2009 @ 14:41
Helden
#ANONIEMvrijdag 7 augustus 2009 @ 14:47
Damn hoe groot
popolonvrijdag 7 augustus 2009 @ 15:06
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 02:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Of op de barbecue
Zelfde categorie.
motorbloempjevrijdag 7 augustus 2009 @ 15:11
wat ik me wel afvraag, waarom staat overal zo 'stoer' dat pakje marlboro bij?

is dat 'ter vergelijking' ? zo niet, dan is 't wel heel erg '15 jarigen-achtig'
Cobra4vrijdag 7 augustus 2009 @ 15:13
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:46 schreef junkiesietze het volgende:
[ afbeelding ]
Maat van me met de burger (pakje peuken is om te zien hoe groot die eigenlijk is.
Uit de OP.
motorbloempjevrijdag 7 augustus 2009 @ 15:14
ah, ok

Mikkievrijdag 7 augustus 2009 @ 18:18
Kut, ik moet nog eten gaan fixen voor vanavond .
Zerokuvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:21
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:52 schreef jeoff het volgende:
Volgens mij is een bezoek naar de Heart Attack grill voor jou en je vrienden wel de moeite waard zo te zien!!

http://www.heartattackgrill.com/



Wtf , beetje overgewicht stimuleren.
Acinonyxvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:35
Tering ey die burger is groot ! Ik krijg er honger van
Maar is dat Turkse brood niet erg droog voor een hamburger ?
Schenkstroopvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:37
Schenkstroopvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:40
Deze meneer geeft een eigen recept van de Macdonalds Special sauce...
Wie gaat em proberen want ik ben te lui ;'(



(hij denkt alleen dattie heel grappig is.. vreselijk irritante mannen )
Acinonyxvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:44
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 18:40 schreef Schenkstroop het volgende:
Deze meneer geeft een eigen recept van de Macdonalds Special sauce...
Wie gaat em proberen want ik ben te lui ;'(

Die saus die de Macdonalds-burgers altijd dat eigen smaakje geeft die kan je gewoon in de winkel kopen, ik ben even kwijt wat de naam was maar hij smaakt precies hetzelfde
motorbloempjevrijdag 7 augustus 2009 @ 18:45
Jij bedoelt de Mad Sauce denk ik? Maar da's de frietsaus

of is er ook saus voor OP de burger te koop?
Chain_Reactionvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:46
Heb je aandelen van Marlboro ofzo?
Schenkstroopvrijdag 7 augustus 2009 @ 18:53
Mac zet nooit die american madsauce tussen hun burgers dacht ik hoor.
ik bedoel die andere saus, soort whiskey achtige saus dacht ik..
Roobin91vrijdag 7 augustus 2009 @ 19:03
Heinz sandwich spread.
Winner_Tacozaterdag 8 augustus 2009 @ 06:51
Trouwens lijkt op die foto echt geen 2,3 kilo . Eerder een kilootje maximaal
dralion13woensdag 12 augustus 2009 @ 12:53
http://www.pimpthatsnack.com/index.php

dit misschien iets voor jou, om op ideeen de komen?
elfzesendertigdonderdag 29 oktober 2009 @ 04:31
Nice
Captain_Fabulousdonderdag 29 oktober 2009 @ 08:57
Die site is cool...thanks

#ANONIEMdonderdag 29 oktober 2009 @ 09:01
Winner_Tacodonderdag 19 november 2009 @ 05:54
Ik ga hem straks (lees vanavond) maken
Schenkstroopdonderdag 19 november 2009 @ 06:22
t.v.report voor attempt at big-ass-burger.
Rejecteddonderdag 19 november 2009 @ 12:25
Stuur em op naar thisiswhyyourefat.com
mime_negertdonderdag 19 november 2009 @ 13:37
Hier moet ik ook gepost hebben.
Bosbeetledonderdag 19 november 2009 @ 13:38


big ass-burger ?
macferretmaandag 23 november 2009 @ 07:16
Die allereerste ziet er goed uit! alleen 1 ding klopt niet, hamburgers niet in de koekenpan..... maar van de bbq!




Catch22-maandag 23 november 2009 @ 08:55
Dude...
sinterklaaskapoentjemaandag 23 november 2009 @ 12:06
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 18:40 schreef Schenkstroop het volgende:
Deze meneer geeft een eigen recept van de Macdonalds Special sauce...
Wie gaat em proberen want ik ben te lui ;'(



(hij denkt alleen dattie heel grappig is.. vreselijk irritante mannen )
Oh mijn god wat is dit een vreselijke vent, het is dat ik de big mac wil klonen..
coviemaandag 23 november 2009 @ 15:32
Ik heb mijn vriend dit topic laten zien

Niet zo handig nou moet ik er ook een keer aan geloven.
DaCybrSrfrmaandag 23 november 2009 @ 15:35
Zo'n big-ass-burger bouwen we hier regelmatig.
Barcaconiamaandag 23 november 2009 @ 15:40
Geniaal! Even een tvp voor toekomstige creaties
SimtekF1maandag 23 november 2009 @ 15:48
Ik heb al een paar keer zelf hamburgers gemaakt maar nog niet zo'n huge ass ding.
Dit moet ik zeker een keer proberen.
Bosbeetlemaandag 23 november 2009 @ 16:05
quote:
Op maandag 19 november 2009 13:38 schreef Bosbeetle het volgende:
[ afbeelding ]

big ass-burger ?
Ik blijf jullie wijzen op deze cartoon dat maakt het topic zoveel leuker
Barcaconiamaandag 23 november 2009 @ 16:07
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:05 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik blijf jullie wijzen op deze cartoon dat maakt het topic zoveel leuker
Ik vind hem eigenlijk niet zo heel grappig.
Bosbeetlemaandag 23 november 2009 @ 16:10
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:07 schreef Barcaconia het volgende:

[..]

Ik vind hem eigenlijk niet zo heel grappig.
Oh dan ben ik de enige die het grappig vind.
HostiMeistermaandag 23 november 2009 @ 17:27
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:05 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik blijf jullie wijzen op deze cartoon dat maakt het topic zoveel leuker
Waarom denk je dat niemand er op gereageerd heeft??
Maar toegegeven als dit een xkcd is dan issie hi-la-risch
AliKebapmaandag 23 november 2009 @ 18:09
Wow dat is de king of all hamburgers!!

Zelf had ik ook samen met een aantal collega's de zoektocht naar de perfecte hamburger ontketend, mooie hobby!
Mijn collega's maakten trouwens ook nog eierballen en kroketten zelf, ikzelf was meer een hamburgerman

Voor lekkere hamburgers moet je eens naar Zwitserland gaan
macferretdinsdag 29 december 2009 @ 06:17
gister weer van de bbq



Harajuku.dinsdag 29 december 2009 @ 06:29
Wat veel saus. En wat doet die stengel daar, .
macferretdinsdag 29 december 2009 @ 18:13
haha, ik maak de burgers, gooi het op de bbq, en daarna is het iedereen voor zich zelf! de eerste heb ik zelf gemaakt (note no veggies) en de tweede heeft mijn vrouw gemaakt (but still love her!) en de saus viel wel mee, beetje ketchup en beetje tesi bon mustard.
popolondonderdag 31 december 2009 @ 06:11
quote:
Op maandag 23 november 2009 12:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Oh mijn god wat is dit een vreselijke vent, het is dat ik de big mac wil klonen..
Big Mac is een waardeloze hamburger.
-Willempie-woensdag 9 juni 2010 @ 21:17
Samen met een aantal vrienden heb ik laatst, voor de 2e keer, een burger van 3 kilo gehakt gemaakt. Gebaseerd op de Bacon And Cheese Stuffed Pizza Burger (Zie hier: http://www.geekologie.com(...)se_stuffed_pizza.php)

De 1e poging was erg geslaagd alleen was het gehakt wat droog en een beetje smakeloos, deze keer moest het dus perfect worden.

Gehakt mengen met ei, paneermeel, paprika's, uien en gehaktkruiden:


In de koekenpan ermee voor de vorm:


Burger op de plaat:


Lekker bakken in de oven: 45 minuten 190 gr celsius dan 1,5 uur 100 gr celsius


Wat kaas en spek over de burger:


Pizza met sla voor bodem:


Beetje groen over de burger, als je goed kijkt zie je ook de kaas en spek zitten:


En pizza als deksel:


Voila!


Kijk eens hoe gaar!!



Helaas waren we iets te gortig met de gehaktkruiden en had ik na 3 happen al genoeg . Maar het bier genuttigd tijdens en na het bereiden van de burger was lekker

Volgende keer gaan we een cordon bleu proberen.
dubidubwoensdag 9 juni 2010 @ 21:17
Dit topic verdient een schop. Het zomer/langeweekend/weekendjesweg seizoen is goed onderweg, mooi om dit soort projecten weer op te pakken:

DeBassistwoensdag 9 juni 2010 @ 21:19
baas
Citizen.Erasedwoensdag 9 juni 2010 @ 21:21
Machtige burger.
junkiesietzewoensdag 9 juni 2010 @ 21:30
nice :p
-Willempie-woensdag 9 juni 2010 @ 21:34
Goed topic!
dubidubwoensdag 9 juni 2010 @ 21:35
Effe kijken of 'ie wel goed was:



Multivitaminewoensdag 9 juni 2010 @ 21:37
Tof, maar was de smaak niet goed door teveel gehaktkruiden? Of was hij sowieso te machtig?
-Willempie-woensdag 9 juni 2010 @ 21:51
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:37 schreef Multivitamine het volgende:
Tof, maar was de smaak niet goed door teveel gehaktkruiden? Of was hij sowieso te machtig?
1 taartpunt was zeker wel genoeg, maar er zaten gewoon te veel kruiden in iets van 200 gram kruiden op 3 kilo gehakt Ik was aan het kneden en toen kiepte een vriend een hele pot kruiden in het gehakt, achteraf dus een beetje te.
Multivitaminewoensdag 9 juni 2010 @ 21:53
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:51 schreef -Willempie- het volgende:

[..]

1 taartpunt was zeker wel genoeg, maar er zaten gewoon te veel kruiden in iets van 200 gram kruiden op 3 kilo gehakt Ik was aan het kneden en toen kiepte een vriend een hele pot kruiden in het gehakt, achteraf dus een beetje te.
Zonde man.
RobinOokwoensdag 9 juni 2010 @ 21:58
Belachelijk.
#ANONIEMwoensdag 9 juni 2010 @ 22:19
BenShermanwoensdag 9 juni 2010 @ 22:20
smerig
#ANONIEMwoensdag 9 juni 2010 @ 22:20
FutureFairytalewoensdag 9 juni 2010 @ 22:21
mag ik mee-eten als je cordon bleu gaat maken?
FutureFairytalewoensdag 9 juni 2010 @ 22:25
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 06:17 schreef macferret het volgende:
gister weer van de bbq

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
van de onderste is de kaas nog niet gesmolten
golferwoensdag 9 juni 2010 @ 22:25
Ongelovelijk ranzig.
Myraelawoensdag 9 juni 2010 @ 22:27
quote:
Op zondag 12 juli 2009 16:53 schreef luciferist het volgende:

ik had die dubbele pizzaburger gemaakt toen ik die op thisishowyougetfat zag staan XD
Die wil ik ook eens maken.
Schenkstroopwoensdag 9 juni 2010 @ 22:30
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:27 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die wil ik ook eens maken.
zullen wij dan met een paar fokkers meeten en dan aan de slag?
#ANONIEMwoensdag 9 juni 2010 @ 22:32
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:27 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die wil ik ook eens maken.
Met mij?
Myraelawoensdag 9 juni 2010 @ 22:33
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

zullen wij dan met een paar fokkers meeten en dan aan de slag?
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:32 schreef o.us het volgende:

[..]

Met mij?
Okay.
-Willempie-woensdag 9 juni 2010 @ 22:53
Ah hier is ie gebleven
#ANONIEMwoensdag 9 juni 2010 @ 22:54
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:33 schreef Myraela het volgende:

[..]


[..]

Okay.
Je woont niet zo heel ver. Vanaf Slinge naar De Akkers om vervolgens de 102 te pakken kan best in een uur.

[ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 09-06-2010 22:54:29 ]
Myraelawoensdag 9 juni 2010 @ 23:36
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:54 schreef o.us het volgende:

[..]

Je woont niet zo heel ver. Vanaf Slinge naar De Akkers om vervolgens de 102 te pakken kan best in een uur.
Als je de 106 neemt sta je zowat voor mijn deur.
SwOoShdonderdag 10 juni 2010 @ 00:02
kuttopic, ik had gelijk honger en ben de keuken in gedoken
-Willempie-donderdag 10 juni 2010 @ 00:02
Myraeladonderdag 10 juni 2010 @ 00:09
quote:
Idee is leuk, maar dit is toch echt teveel vlees. Als de burger nou de helft dunner was kon je het tenminste nog een hamburger noemen.
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 00:16
En dan met heuse schensktroop onze foknamen bovenop de burger zetten.
Wijntje bij
Myraeladonderdag 10 juni 2010 @ 00:18
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:16 schreef Schenkstroop het volgende:
En dan met heuse schensktroop onze foknamen bovenop de burger zetten.
Wijntje bij
Gast, je gaat mijn eten niet verneuken met je stroop. Schrijf maar met mayo ofzo.
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 00:27
Hoho niet zo vijandig mevrouw Mayonaise kan ook niets staat vast. Al is het curry! (ik heb een voorkeur voor curry). Dan doe jij het toch in mayo?
Myraeladonderdag 10 juni 2010 @ 00:30
Ik lust geen curry, kunnen we de curry dan vervangen door ketchup? Als je wilt mag je jou stuk best met stroop eten hoor.
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 00:33
Ok dan! schrijven wij onze namen eensgezind in ketchup! curry-ketchup-tomeeto-tomaato close enough. I'm happy
Myraeladonderdag 10 juni 2010 @ 00:42
Okay opgelost. Roep maar waar en wanneer.
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 00:48
Ik kom dan met het OV.. Heb een dagkaartje voor t/m 12 december 2010.. Moet ook mooi weer zijn natuurlijk. En wie heeft er een tuin?
Multivitaminedonderdag 10 juni 2010 @ 00:58
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:48 schreef Schenkstroop het volgende:
Ik kom dan met het OV.. Heb een dagkaartje voor t/m 12 december 2010.. Moet ook mooi weer zijn natuurlijk. En wie heeft er een tuin?
Is dit dan de kans waar Schenkstroop zijn hele leven op heeft gewacht? Lekker knus jumbo hamburgers bakken met een persoon van het vrouwelijke geslacht.
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 01:00
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:58 schreef Multivitamine het volgende:

[..]

Is dit dan de kans waar Schenkstroop zijn hele leven op heeft gewacht? Lekker knus jumbo hamburgers bakken met een persoon van het vrouwelijke geslacht.
Of gewoon met een paar gezellige fokkers!
Mag dat ook mijn dorom zijn
Multivitaminedonderdag 10 juni 2010 @ 01:04
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:00 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

Of gewoon met een paar gezellige fokkers!
Mag dat ook mijn dorom zijn
Natuurlijk mag dat, maar dat betekend wel concurrentie. Beter spreek je apart met die FOK! chickie af. Kan je misschien je eigen hamburger in haar broodjes stoppen
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 01:18
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:04 schreef Multivitamine het volgende:

[..]

Natuurlijk mag dat, maar dat betekend wel concurrentie. Beter spreek je apart met die FOK! chickie af. Kan je misschien je eigen hamburger in haar broodjes stoppen
Ik wil helemaal miet appart afspreken met haar. Straks is het een man!
Dus daarom liever met groep. Vallen de onprettige stiltes ook niet op
Winner_Tacodonderdag 10 juni 2010 @ 01:33
quote:
Zwaarste hamburger ter wereld weegt 95,5 kg

Een Australische fastfoodzaak heeft de grootste hamburger ter wereld in elkaar gestoken. Ambrosia On The Spot in Sydney verbrak het vorige record van 84 kg, en maakte een gigantische rundshamburger van maar liefst 95,5 kilogram. Er waren vier mannen nodig om hem om te draaien tijdens het bakken, wat 12 uur duurde.

Het kostte eigenaar Joe El-Ajouz drie maanden planning en bijna 24 uur werk om de hamburger klaar te krijgen, maar hij was verrukt met het resultaat. De hamburger bevat 81 kg gehakt, 120 eieren, 16 tomaten, 120 plakjes kaas, 2 kg sla, 21 kg brood en een halve kilo barbequesaus. (sam)
http://www.hln.be/hln/nl/(...)-weegt-95-5-kg.dhtml
Cobra4donderdag 10 juni 2010 @ 01:36
Schenkstroopdonderdag 10 juni 2010 @ 01:37
groter is niet altijd mooier
Winner_Tacodonderdag 10 juni 2010 @ 01:37
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:36 schreef Cobra4 het volgende:

Waarom heb jij een T-rex achter je naam ?
Cobra4donderdag 10 juni 2010 @ 01:38
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:37 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Waarom heb jij een T-rex achter je naam ?
Ik ben blijkbaar een fossiel omdat ik foksilver nog gebruik.
Winner_Tacodonderdag 10 juni 2010 @ 01:41
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:38 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik ben blijkbaar een fossiel omdat ik foksilver nog gebruik.
miss-bakvisdonderdag 10 juni 2010 @ 01:43
hongerrrr
Cobra4donderdag 10 juni 2010 @ 01:44
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:41 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Wat zijn die dinosaurussen bij sommige?
Alexjaxxdonderdag 10 juni 2010 @ 10:03
TS is een meester.. Ik ben zeker geinspireerd en ga ook zoiets maken
Mirjamdonderdag 10 juni 2010 @ 11:02
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:33 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
wtf man
Cobra4donderdag 10 juni 2010 @ 19:07
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 11:02 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wtf man
1 hamburger is dus genoeg voor iedereen op FOK! meet.
makkie88zondag 12 september 2010 @ 12:28
een schopje met foto:



weer gemaakt door Sietze en Kevin.. hij was wel ERGG lekkerr
Cobra4zondag 12 september 2010 @ 12:37
:9~ _O_
sinterklaaskapoentjezondag 12 september 2010 @ 12:47
En hoe groot?
makkie88zondag 12 september 2010 @ 12:51
quote:
Op zondag 12 september 2010 12:47 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
En hoe groot?


is dit een Oke indicatie?
Mikkiezondag 12 september 2010 @ 12:53
Honger :9~
Compatibelzondag 12 september 2010 @ 13:15
^O^
junkiesietzezondag 12 september 2010 @ 19:30
We waren alleen de sla vergeten :D alleen dat viel gelukkig niemand op :D

hij was weer zeer tasty ja
#ANONIEMzondag 12 september 2010 @ 19:48
Met aardbeien?
Schenkstroopzondag 12 september 2010 @ 21:25
quote:
Op zondag 12 september 2010 12:51 schreef makkie88 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

is dit een Oke indicatie?
Van mij krijgt die bigg ass turken burger een OK. Maar wat zit er er alemaal tussen? Ik zie nog net uien en het vleesch en de chedar..
Ou-Tannumaandag 13 september 2010 @ 20:31
oeh leuk idee :P
kawotskimaandag 13 september 2010 @ 20:38
Rauwe uien? Die zou je eens moeten bakken.. en misschien een tip, gooi eens wat zoete chilisaus over de burger.. bijv. ipv ketchup
Mirjammaandag 13 september 2010 @ 20:39
quote:
Op maandag 13 september 2010 20:38 schreef kawotski het volgende:
Rauwe uien? Die zou je eens moeten bakken.. en misschien een tip, gooi eens wat zoete chilisaus over de burger.. bijv. ipv ketchup
maar, maar, rauwe ui is veel lekkerder :9
Drizzt_DoUrdenmaandag 13 september 2010 @ 20:53
quote:
Op maandag 13 september 2010 20:39 schreef Mirjam het volgende:

[..]

maar, maar, rauwe ui is veel lekkerder :9
qft, vooral rode ui :9~
junkiesietzemaandag 13 september 2010 @ 21:17
mayo
ketchup
rode ui
tomaat
cheddarkaas
bacon

de sla waren we vergeten :') kk dom

normale ui hadden we heel klein gemaakt en door het gehakt heen gekneed
Ou-Tannumaandag 13 september 2010 @ 21:23
quote:
Op maandag 13 september 2010 20:53 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

qft, vooral rode ui :9~
rauwe rode ui :9
Schenkstroopmaandag 13 september 2010 @ 21:45
quote:
Op maandag 13 september 2010 20:39 schreef Mirjam het volgende:

[..]

maar, maar, rauwe ui is veel lekkerder :9
Rauwe ui lekker? Ik ben het ermee eens, Zelf heb ik liever gesneden en gewassen ui dat al een tijdje tussen het broodje ligt te warmen met de saus en alles. Das niet mer zo scherp. Als ik een stukje ui voor je snij, vers en rauw, zou jij dat echt kunnen eten? :D *griebel*
dubidubmaandag 13 september 2010 @ 21:48
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:45 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

Als ik een stukje ui voor je snij, vers en rauw, zou jij dat echt kunnen eten? :D *griebel*
Heerlijk...
Schenkstroopmaandag 13 september 2010 @ 21:51
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:48 schreef dubidub het volgende:

[..]

Heerlijk...
Niet gewassen, niet laten lauwen, direkt opeten he.

Persoonlijk laat ik rauw gesneden ui even staan nadat ik het heb gespoeld dan is dat scherpe er wat vanaf.. Meeste mensen eten het zo, op patat of tussen de salade. dus niet meteen na het snijden.
DAMHmaandag 13 september 2010 @ 22:28
fack!! waarom open ik dit topic,, had al honger maar nu"trek" ik het niet meer
HostiMeistermaandag 13 september 2010 @ 22:45
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:51 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

Niet gewassen, niet laten lauwen, direkt opeten he.

Persoonlijk laat ik rauw gesneden ui even staan nadat ik het heb gespoeld dan is dat scherpe er wat vanaf.. Meeste mensen eten het zo, op patat of tussen de salade. dus niet meteen na het snijden.
ui wassen? :')
Schenkstroopmaandag 13 september 2010 @ 23:01
ja gewoon effe spoelen met joudwater niet dan. anders blijft de ui zo scherp.
Ou-Tannumaandag 13 september 2010 @ 23:32
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:51 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

Niet gewassen, niet laten lauwen, direkt opeten he.

Persoonlijk laat ik rauw gesneden ui even staan nadat ik het heb gespoeld dan is dat scherpe er wat vanaf.. Meeste mensen eten het zo, op patat of tussen de salade. dus niet meteen na het snijden.
och ik kan zo een hap UI nemen hoor :p
HostiMeistermaandag 13 september 2010 @ 23:55
quote:
Op maandag 13 september 2010 23:01 schreef Schenkstroop het volgende:
ja gewoon effe spoelen met joudwater niet dan. anders blijft de ui zo scherp.
nooit gedaan, zo scherp zijn uien nou ook weer niet joh. :P
RobinOokdinsdag 14 september 2010 @ 00:23
quote:
Op maandag 13 september 2010 21:51 schreef Schenkstroop het volgende:
Niet gewassen, niet laten lauwen, direkt opeten he.
Ja, lekker. Niks mis mee.

Maar een uurtje of langer in wat ijswater met ijsklontjes in de ijskast zetten maakt het wel milder. En soms is dat dan lekkerder, maar op een hamburger maakt dat niet uit. Dan zijn net gesneden rode uien ook lekker. :Y
In ieder geval beter dan gebakken uien. Bluh, gebakken uien op een hamburger. :N

*Edit*
even opgezocht, maar het recept zegt: afgedekt, 2-3 uur in de ijskast zetten. Daarna uitlekken en droogdeppen.

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 14-09-2010 00:29:37 ]
HostiMeisterdinsdag 14 september 2010 @ 00:24
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 00:23 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, lekker. Niks mis mee.

Maar een uurtje in wat ijswater met ijsklontjes in de ijskast zetten maakt het wel milder. En soms is dat dan lekkerder, maar op een hamburger maakt dat niet uit. Dan zijn net gesneden rode uien ook lekker. :Y
Uien een uurtje in een koelkast met ijswater, nigga wat maak je me nou?
RobinOokdinsdag 14 september 2010 @ 00:28
Ja, nee, dat verzin ik niet zelf he? Dat is wat Madhur Jaffrey doet in haar curry bijbel. Pyaz ka laccha, heet het dan. Rauwe uiringen ter garnering bij bijvoorbeeld kebab. En ik heb dat ooit braaf gedaan en dat beviel prima. Voegt echt iets toe. (met minimale inspanning)
HostiMeisterdinsdag 14 september 2010 @ 00:30
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 00:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, dat verzin ik niet zelf he? Dat is wat Madhur Jaffrey doet in haar curry bijbel. Pyaz ka laccha, heet het dan. Rauwe uiringen ter garnering bij bijvoorbeeld kebab. En ik heb dat ooit braaf gedaan en dat beviel prima. Voegt echt iets toe. (met minimale inspanning)
Als garnering kan ik me er inderdaad best wel iets bij voorstellen ja. Geinig, nog nooit gehoord. Als ik een ui wil die minder fel/scherp smaakt dan fruit ik m ff, maar dit klinkt wel oke.
RobinOokdinsdag 14 september 2010 @ 00:32
Moet je eens proberen. Want bakken verandert toch wel veel aan de smaak en structuur.
HostiMeisterdinsdag 14 september 2010 @ 00:34
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 00:32 schreef RobinOok het volgende:
Moet je eens proberen. Want bakken verandert toch wel veel aan de smaak en structuur.
Ja precies, rauwe ui is kwa structuur natuurlijk totaal anders dan een aangefruite ui. Goede tip, eens een keer proberen.

Maar goed, hamburgers, ander verhaal :P
RobinOokdinsdag 14 september 2010 @ 00:40
Big ass hamburgers, wel te verstaan...
Mij trekt het niet zo. Doe mij maar een klein, sappig, lief burgertje.
junkiesietzedinsdag 14 september 2010 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 00:24 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Uien een uurtje in een koelkast met ijswater, nigga wat maak je me nou?
idd wtf is dit voor onzin
Stokstaartzondag 9 oktober 2011 @ 16:16
Sorry voor de kutkick, maar TS zou je de foto's in de OP er weer op willen zetten? :@
GanGStaRzondag 9 oktober 2011 @ 17:49
shitt.. dit moet ik ook weer eens doen
foodloverzondag 9 oktober 2011 @ 17:57
buildabetterburger.jpg

Brrr... bijna eng om in zo'n dik stuk te moeten bijten, bovendien lijkt het me niet erg praktisch om die burger te bakken.
Dan heb ik liever zoiets! Lekker om als hapje te serveren bij de borrel, heb je voor ieder wat wils...
Erasmozondag 9 oktober 2011 @ 22:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2010 00:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, dat verzin ik niet zelf he? Dat is wat Madhur Jaffrey doet in haar curry bijbel. Pyaz ka laccha, heet het dan. Rauwe uiringen ter garnering bij bijvoorbeeld kebab. En ik heb dat ooit braaf gedaan en dat beviel prima. Voegt echt iets toe. (met minimale inspanning)
Een paar uur gesneden laten liggen zou ook buiten de koelkast moeten werken. De scherpte wordt namelijk veroorzaakt door een aantal zwavelzuren die dan vervliegen.
Catch22-maandag 10 oktober 2011 @ 09:32
paar rode uienringen vind ik toch wel erg smakelijk :)
Pietverdrietmaandag 10 oktober 2011 @ 12:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2010 00:40 schreef RobinOok het volgende:
Big ass hamburgers, wel te verstaan...
Mij trekt het niet zo. Doe mij maar een klein, sappig, lief burgertje.
Drizzt_DoUrdenmaandag 10 oktober 2011 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2010 00:40 schreef RobinOok het volgende:
Big ass hamburgers, wel te verstaan...
Mij trekt het niet zo. Doe mij maar een klein, sappig, lief burgertje.
Het moet er zeker ook nog een beetje leuk uit zien? :')
Pietverdrietmaandag 10 oktober 2011 @ 13:51
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 13:50 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Het moet er zeker ook nog een beetje leuk uit zien? :')
Met een roze of lila Hello Kitty wrapper
Drizzt_DoUrdenmaandag 10 oktober 2011 @ 13:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met een roze of lila Hello Kitty wrapper
Of op een of andere manier helemaal verdoezelen dat je Bertha of Clara op zit te eten... hell, we maken die burger gewoon vrolijk roze met een Hello Kitty-motiefje erop!
HostiMeistermaandag 10 oktober 2011 @ 14:05
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2011 13:56 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Of op een of andere manier helemaal verdoezelen dat je Bertha of Clara op zit te eten... hell, we maken die burger gewoon vrolijk roze met een Hello Kitty-motiefje erop!
Nog beter, we vervangen de Clara gewoon door aubergine, dat paarse maakt het wel zo kleurrijk.