Hehe, herkenbaar. Heb mij ook ooit zo gevoeld, alleen dan een week lang. Ook gewoon zomaar opeens, er was niets echt veranderd in mijn leven of zo. Denk dat dat gevoel voortkomt uit tevredenheid, op dat moment valt alles op z'n plaats en ben je in balans. Door de drukte van alledag in je leven wordt die balans verstoord, door af en toe stil te staan en jezelf op te ''zoeken'' kan je weer in balans komen. Maar goed, tegenwoordig zijn we allemaal zoveel bezig met geluk en zo, miss wel teveel, je hoeft je toch niet altijd geweldig te voelen en alles hoeft niet altijd leuk te zijn, als je maar tevreden bent met jezelf en je leven, zo niet, dat moet je er wat aan doen. Waarom begin je niet eens met mediteren dan? Dat kost toch niet zoveel tijd? Gewoon s'avonds voor je gaat slapen, en miss sochtends als je wakker word, gewoon rustig mee beginnen. Ik wil dat ook wel gaan proberenquote:Op zaterdag 14 november 2009 23:56 schreef RRGJL het volgende:
Bah. Ik zou willen dat ik het vol hield om me hier altijd mee bezig te houden. Ik wilde en wil nog steeds ook gaan mediteren. Ook daar komt niets van. Had ik maar een "schop onder mijn kont robot"
Ik heb wel dat euforische gevoel niet al te lang geleden ervaren. En dat terwijl ik niet eens bewust bezig was met het leven in het nu. Het was pas de tweede of derde keer dat het me overkwam. Maarja, de laatste maanden zwiepen mijn stemmingen sowieso nogal hevig op en neer (sommige dagen niet, sommige dagen meerdere malen). Het ene moment ben ik depri en denk ik dat het nooit wat met me wordt, waarna ik een uur later ineens alles kan relativerenSoms denk ik wel eens; damn, ik zak steeds verder af
O, ik heb daar toen iets over geschreven zie ik - dat euforische gevoel -
[..]
Je bent niet de enige die daar last van heeftquote:Op zaterdag 14 november 2009 23:56 schreef RRGJL het volgende:
Bah. Ik zou willen dat ik het vol hield om me hier altijd mee bezig te houden. Ik wilde en wil nog steeds ook gaan mediteren. Ook daar komt niets van. Had ik maar een "schop onder mijn kont robot"
Heb je nog wel momenten waarbij je in het nu bent en dan een diepe vrede voelt en daardoor automatisch een diepe volle ademhaling krijgt?quote:Ik heb wel dat euforische gevoel niet al te lang geleden ervaren. En dat terwijl ik niet eens bewust bezig was met het leven in het nu. Het was pas de tweede of derde keer dat het me overkwam. Maarja, de laatste maanden zwiepen mijn stemmingen sowieso nogal hevig op en neer (sommige dagen niet, sommige dagen meerdere malen). Het ene moment ben ik depri en denk ik dat het nooit wat met me wordt, waarna ik een uur later ineens alles kan relativerenSoms denk ik wel eens; damn, ik zak steeds verder af
Het is al heel goed dat je het vele denken als oorzaak ziet. Dat is al een stap in de goede richting. Het is idd zo dat je denken in deze trieste situatie helemaal niets kan veranderen aan het feit dat je je vriend kwijt bent.quote:Op zondag 15 november 2009 02:42 schreef tomtomkortom het volgende:
TVP
Hier kan ik veel aan hebben. Momenteel loop ik met spanningsklachten rond, veroorzaakt door het constante denken. Bewust en onbewust. Ik maak mezelf al bang als ik naar de supermarkt moet en ben constant bezig met controle. Dit is ook de hele probleem: bang om controle te verliezen. Waarom? Joost mag het weten. De aanleiding is het plotselinge overlijden van een maat van me, de oorzaak is het vele denken.
Heel herkenbaar, same here. Tja, hoe begin je eraan? Ik denk dat die onzekerheid grotendeels voortkomt uit het vele denken. Stop daar mee, prent jezelf in dat al die vele gedachten je aandacht niet waard zijn want ze leveren eigenlijk niets op, kosten ook alleen maar energie. Richt je aandacht naar buiten, wat er om je heen gebeurd, dan zal je ook meer het nu ervaren en zal alles makkelijker gaan. Verder, ga gewoon echt op zoek naar ander werk en ga gewoon solliciteren, doe gewoon de dingen waar je als je veel nadenkt eigenlijk heel onzeker over bent, verstand op nul en gaanquote:Op woensdag 18 november 2009 22:22 schreef Metalfreak het volgende:
Dat bang zijn om de controle te verliezen herken ik ook heel erg, alleen is er bij mij dan niet iets ernstigs gebeurd. Maar ik vermijd zelf altijd heel erg situaties waarvan ik van tevoren niet zeker weet hoe ze gaan aflopen, waar een grote onzekerheid in zit. Ik heb dit met alles, maar heb dit ook wel eens teruggevoerd naar mijn opvoeding. Mijn vader is namelijk ook iemand die totaal geen risico's durft te nemen en alles van tevoren wil afdekken (mijn moeder overigens ook, maar ze hamert er minder op) Hij zit overigens nu ook weer thuis met overspanningsverschijnselen en aan de antidepressiva, dus eigenlijk zou ik dat ook niet als voorbeeld moeten nemen omdat ik gewoon zie dat dat een fout voorbeeld is. Maar goed, dat zie ik nu pas en ik ben vanaf vroeger uit niet anders gewend... Het lijkt wel of ik bang ben voor onzekerheid en dat zie ik in alles terug. Ik durf niet te solliciteren omdat dat een onzekerheid met zich meebrengt, maar in mijn huidige baan voel ik me ook niet echt gelukkig (routine, geen uitdaging, te laag salaris maar wel een zekerheid van baan en inkomen). Ik zou nooit iets beginnen met een meid waarvan ik niet van tevoren weet of ik haar ook wel echt leuk vind, en ja, precies, dat weet je pas als je er mee gaat daten, het resultaat laat zich dus raden... En zo zijn er nog heel veel dingen in mijn leven waar ik gewoon niet aan begin vanwege de onzekerheid, ja, ik zie zelf ook in dat het volstrekt belachelijk is en nergens voor nodig is, maar hoe en waar begin je eraan hier iets aan te veranderen?
Eind vorig jaar in ongeveer dezelfde periode van het jaar als nu ben ik bezig geweest met solliciteren en dat vond ik ook best eng, maar ik zag ook dat dat me echt ook persoonlijk heel veel verder kon brengen. Helaas is dat toen niet doorgegaan na een assessment met een negatief advies. Op de capaciteitentests scoorde ik bovengemiddeld, alleen de psychologische test overleefde ik dus niet helemaal en dat kwam ook voornamelijk door mijn onervarenheid op dat gebied (managerskwaliteiten, die heb ik niet en had ook nooit de indruk gegeven dat ik die wel al had) en ook door het teveel twijfelen, dus teveel nadenken. Herken mezelf wel in het rapport, maar baalde wel erg dat het toen daardoor niet doorging. (ook omdat ik dan per maand zo'n 600 euro in salaris omhoog zou gaan...) Ik denk dat dat voor mijn persoonlijke groei goed zou zijn geweest. Maar goed, toen kwam die kredietcrisis en heb ik me er ook wel een beetje bij neergelegd dat het dan toch wel beter is om even te bljiven waar ik ben, dus het ging in eerste instantie ook weer goed (voorheen ging ik echt elke dag met lood in de schoenen werken, had er gewoon écht geen zin meer in), maar ik moet zeggen: het begint nu dus toch weer te kriebelen om iets anders te zoeken, dat gevoel van écht geen zin elke dag begint langzaam weer terug te komen...quote:Op donderdag 19 november 2009 00:06 schreef Stefanovich het volgende:
[..]
Heel herkenbaar, same here. Tja, hoe begin je eraan? Ik denk dat die onzekerheid grotendeels voortkomt uit het vele denken. Stop daar mee, prent jezelf in dat al die vele gedachten je aandacht niet waard zijn want ze leveren eigenlijk niets op, kosten ook alleen maar energie. Richt je aandacht naar buiten, wat er om je heen gebeurd, dan zal je ook meer het nu ervaren en zal alles makkelijker gaan. Verder, ga gewoon echt op zoek naar ander werk en ga gewoon solliciteren, doe gewoon de dingen waar je als je veel nadenkt eigenlijk heel onzeker over bent, verstand op nul en gaanEigenlijk gaat het ook gewoon om zelfvertrouwen, kleine stapjes zetten om dat te vergroten, dus een andere baan zoeken is miss niet zo gek, je gaat dan iig (even)buiten je comfortzone. Daarnaast, het leven bestaat gewoon uit keuzes maken, je weet nooit hoe iets af zal lopen en die onzekerheid is ook grote onzin, het is gewoon pure controle, angst, veroorzaakt door je ego. Over je werk, je maakt eigenlijk geen echte keuze dus, dat brengt weer ontevredenheid met zich mee, volg je hart en maak iig een keuze, of je er blijft of niet, dat maakt niet uit, als je hem maar accepteert en er achter staat.
Herkenbaar...afgelopen dagen leek ik ook wel in een eindeloze piekerbui te zitten. Vanmorgen maar weer eens het boek van Tolle erbij gepakt, en net even dit topic weer doorgelezen. En ik moet zeggen: het voelt alweer een stuk beter.quote:Op zaterdag 14 november 2009 21:56 schreef Stefanovich het volgende:
Topic maar weer even actief makenIk merk dat ik echt om het zo maar te zeggen een wilde golvende oceaan ben op dit gebied... De ene keer ben ik mij zeer bewust van mij zelf en heb ik die natuurlijke rust over mij, ofwel ik ben mij zelf en kort daarna ben ik weer een hele week aan het piekeren etc....
Heel herkenbaar overigens, zou ik zo geschreven kunnen hebben.quote:Op woensdag 18 november 2009 22:22 schreef Metalfreak het volgende:
Dat bang zijn om de controle te verliezen herken ik ook heel erg, alleen is er bij mij dan niet iets ernstigs gebeurd. Maar ik vermijd zelf altijd heel erg situaties waarvan ik van tevoren niet zeker weet hoe ze gaan aflopen, waar een grote onzekerheid in zit. Ik heb dit met alles, maar heb dit ook wel eens teruggevoerd naar mijn opvoeding. Mijn vader is namelijk ook iemand die totaal geen risico's durft te nemen en alles van tevoren wil afdekken (mijn moeder overigens ook, maar ze hamert er minder op) Hij zit overigens nu ook weer thuis met overspanningsverschijnselen en aan de antidepressiva, dus eigenlijk zou ik dat ook niet als voorbeeld moeten nemen omdat ik gewoon zie dat dat een fout voorbeeld is. Maar goed, dat zie ik nu pas en ik ben vanaf vroeger uit niet anders gewend... Het lijkt wel of ik bang ben voor onzekerheid en dat zie ik in alles terug. Ik durf niet te solliciteren omdat dat een onzekerheid met zich meebrengt, maar in mijn huidige baan voel ik me ook niet echt gelukkig (routine, geen uitdaging, te laag salaris maar wel een zekerheid van baan en inkomen). Ik zou nooit iets beginnen met een meid waarvan ik niet van tevoren weet of ik haar ook wel echt leuk vind, en ja, precies, dat weet je pas als je er mee gaat daten, het resultaat laat zich dus raden... En zo zijn er nog heel veel dingen in mijn leven waar ik gewoon niet aan begin vanwege de onzekerheid, ja, ik zie zelf ook in dat het volstrekt belachelijk is en nergens voor nodig is, maar hoe en waar begin je eraan hier iets aan te veranderen?
Het ontwaken van de identificatie met je ego? En de poort naar de hemel op aarde?quote:Op maandag 7 december 2009 12:16 schreef Handschoen het volgende:
Just let it go, and just be...
Het ontwaken van de identificatie met je ego is de poort naar hemel op aarde...
My 2 cents...
Die op aardequote:Op maandag 7 december 2009 14:27 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Het ontwaken van de identificatie met je ego? En de poort naar de hemel op aarde?Welke hemel?
Ik heb een van zijn boeken gelezen, maar ik ben wel benieuwd waarom je de aarde dan een hemel noemt. Want, als ik het goed heb begrepen is er geen ego. Er is dus ook niets wat kan zeggen dat het hier een hemel is. Alsof je na dat zogenaamde ontwaken ineens denkt: hé, wat een euforische trip zeg, eigenlijk is het de hemel. Want daarmee verval je weer in het praten in concepten.quote:Op maandag 7 december 2009 16:48 schreef Handschoen het volgende:
[..]
Die op aarde. Als de identificatie met je ego je niks zegt, stel ik voor om een boek van Tolle te lezen
. Anders wordt het hier zo'n lap tekst (als ik het al goed zou kunnen uitleggen
)
quote:Op maandag 7 december 2009 16:59 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Ik heb een van zijn boeken gelezen, maar ik ben wel benieuwd waarom je de aarde dan een hemel noemt. Want, als ik het goed heb begrepen is er geen ego. Er is dus ook niets wat kan zeggen dat het hier een hemel is. Alsof je na dat zogenaamde ontwaken ineens denkt: hé, wat een euforische trip zeg, eigenlijk is het de hemel. Want daarmee verval je weer in het praten in concepten.![]()
Maar ik ben wel benieuwd wat dan die hemel op aarde is en waarom het een hemel is.
Lol, wíe is er dan gelukkig? En wie kan er zien dat de wereld en het leven mooi zijn?quote:Op maandag 7 december 2009 17:12 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Omdat als je in het "nu" zit en al die drama eromheen loslaat, dan ben je gelukkig. En als je gelukkig bent dan kun je zien hoe mooi de wereld en het leven is en dat noemt hij dan de hemel.
Tja, dat is de paradox. Het is dus niets zo dat er een gedachte door je hoofd gaat "Dit is de hemel!" en dat het op dat moment ook zo is. Je hebt die gedachte niet nodig om je iets te beseffen. Het wordt waargenomen door bewustzijn, zonder daar bij na te denken, zonder daarbij te oordelen.quote:Op maandag 7 december 2009 17:15 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Lol, wíe is er dan gelukkig? En wie kan er zien dat de wereld en het leven mooi zijn?
quote:Op maandag 7 december 2009 17:28 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Het is dus niets zo dat er een gedachte door je hoofd gaat "Dit is de hemel!" en dat het op dat moment ook zo is. Je hebt die gedachte niet nodig om je iets te beseffen. Het wordt waargenomen door bewustzijn, zonder daar bij na te denken, zonder daarbij te oordelen.
Grappig eigenlijk, je zou verwachten dat Sinterklaas nu even geen stress meer heeftquote:Op vrijdag 11 december 2009 08:44 schreef Loei_koei het volgende:
En sinterklaas, je moet het verder maar zo bekijken: je zit nu in de ideale situatie om te "ontwaken". Volgende keer dat er druk op je wordt gelegd moet je, je even niet richten op je reactie, maar op de gevoelens van stress die je krijgt. Ga vervolgens volledig in deze gevoelens op.
quote:Op vrijdag 11 december 2009 10:00 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Grappig eigenlijk, je zou verwachten dat Sinterklaas nu even geen stress meer heeft
Ik herken ook veel 'nu' aan een (enige trouwens) paddotrip die ik had. Alleen was ik toentertijd niet bewust van bewustzijn zoals nu. Ik ging gister trouwens ook heeel erg op in gevoelens. Voelde mezelf compleet vormeloos omdat mijn verstand zelfs had uitgeschakeld hoe ik mijn lichaamsvorm vind overkomen (denk ik). Mijn energieniveau steeg heel drastisch waardoor ik het niet zo heel lang kon vast houden. Toen ik het losliet viel ik gelijk in slaap, althans, kan me niks herinneren wat er tussen zatquote:Op vrijdag 11 december 2009 08:44 schreef Loei_koei het volgende:
Ik heb sinds gisternacht juist veel moeite met in slaap komen. M'n concentratie bewaren bij routine klusjes lukt heel goed nu, maar als ik niets doe en vooral wnnr ik mijn ogen dicht heb komen de gedachten toch weer. Deze zijn iedere keer zo positief dat ik er enthousiast van word en vervolgen dus niet kan slapen. Leuke is wel dat ik nu eigenlijk helemaal geen last meer heb van vermoeidheid.![]()
En sinterklaas, je moet het verder maar zo bekijken: je zit nu in de ideale situatie om te "ontwaken". Volgende keer dat er druk op je wordt gelegd moet je, je even niet richten op je reactie, maar op de gevoelens van stress die je krijgt. Ga vervolgens volledig in deze gevoelens op.
Apart is trouwens dat de staat van zijn, waarin ik nu verkeer, voelt als een hele lichte paddotrip.
Mooi om te horenquote:Op donderdag 10 december 2009 22:47 schreef Loei_koei het volgende:
Wat een geweldig boek zeg. Ik had een dergelijke ervaring al eens eerder gehad, maar dan onder invloed van paddo's. Het was daardoor denk ik wel makkelijk om er voor open te staan. Was binnen drie dagen klaar met lezen en ben innerlijk echt totaal veranderd sindsdien.
Iddquote:Tegen de criticasters zou ik willen zeggen: probeer het eens. Waarom niet? Wat heb je te verliezen? Een paar weken gewoon doen wat er in dit boek staat en, als wat de auteur zegt klopt, kun je er een eeuwigheid voor terugkrijgen.
Ik pas het wel toe in de praktijk, maar niet meer zoveel als een tijd geleden. Mensen zijn toch fijngevoelig en zeker op mn werk hou ik me soms nogal eens in. Het gaat dan niet zo zeer om wel of niet eerlijk zijn in datgene dat ik zeg, maar ik zwak de intensiteit van een grap of de directheid van een opmerking nogal eens af, terwijl ik het liefst gewoon mezelf helemaal eerlijk uit.quote:Heb trouwens ook Radical Honesty gelezen en vond dit ook een geweldig boek. Ben eigenlijk wel benieuwd of er hier mensen zijn die dit ook in de praktijk toepassen. Zou in dat geval wel willen weten wat de ervaringen zijn en uiteraard de reacties uit de omgeving.![]()
Deels waar. Natuurlijk is het zo dat wanneer je alleen bent je minder afleiding hebt en je dus eerder in jezelf gekeerd raakt.quote:Op zaterdag 12 december 2009 03:02 schreef Werkloze_Allochtoon het volgende:
oorzaak: eenzaamheid
als je je in een groep bevind MOET je gelijk reageren op hetgene wat zich afspeelt, als je alleen bent dan heb je de neiging om af te dwalen
Ik probeer wanneer ik met iemand praat zo goed mogelijk bij m'n gevoelens te blijven en me gewaar te zijn van een eventuele geconditioneerde reactie. Heb al een aantal keer een gesprek gevoerd met mensen, waarbij het niet draaide om mij, de ander of de inhoud, maar enkel om de connectie. Dit is echt heerlijk kan ik je verzekeren.quote:Op vrijdag 11 december 2009 18:54 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
![]()
Koei ik ben wel benieuwd hoe je dit toepast in het dagelijks leven in contact met anderen??
Bedankt voor je reactie!quote:Op zondag 13 december 2009 12:01 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Ik probeer wanneer ik met iemand praat zo goed mogelijk bij m'n gevoelens te blijven en me gewaar te zijn van een eventuele geconditioneerde reactie. Heb al een aantal keer een gesprek gevoerd met mensen, waarbij het niet draaide om mij, de ander of de inhoud, maar enkel om de connectie. Dit is echt heerlijk kan ik je verzekeren.![]()
...
Ik was trouwens ook een tijdje depressief en erg onzeker. Ben nog steeds onzeker, maar neem m'n gedachtes en emoties niet meer zo serieus. Ik heb me gerealiseerd dat m'n leven eigenlijk één groot ongemak is geweest en dat dit natuurlijk gewoon volkomen idioot is. Op sinterklaasavond zaten we met de familie bij elkaar en ik kreeg ineens het vreselijke gevoel dat niemand me eigenlijk echt kende, wat, zoals m'n psycholoog ook al zei, in essentie ook zo is. Deze angst en het constante ongemak, ongeduld en de verveling voluit proberen te beleven heeft wel geleid tot het heerlijke gevoel van donderdagavond en de hele vrijdag en de gilmpsjes hiervan gisteren en vandaag.
...
quote:Je komt er maar op één manier achter wat je doel in het bestaan is: door te bestaan. Wanneer je dit doet merk je ineens dat je een onderdeel (niet echt eigenlijk je bent er één mee) van een zelfregulerend systeem bent, waar je ego zich tegen verzet
Denk eens goed over die vraag na.quote:
Ja Nu haha ik snap em..quote:Op zondag 13 december 2009 14:36 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Denk eens goed over die vraag na.![]()
Wanneer je met anderen aan het interacten bent, ben jij dan echt in conflict met die ander?
Dromen over tanden eruit vallen heb ik ook vaak (gehad)..quote:Op zondag 13 december 2009 14:53 schreef Loei_koei het volgende:
Ik kan me herinneren dat de ts ook een boek heeft aangeraden over lucide dromen en dat dromen je veel kunnen vertellen over de problemen in je leven. Nu had ik vannacht twee euforische dromen en bedacht me vanochtend ineens dat ik ooit eens gelezen heb (in de Quest volgens mij) dat mensen gemiddeld in 80% van hun dromen negatieve emoties ervaren.
Had vroeger vaak dromen waarin ik achtervolgd werd en dromen waarin m'n tanden eruit vielen. Van in ieder geval de eerste categorie snap ik nu wel de betekenis.
Precies, volgens mij is dit wat Tolle bedoelt met pijnlichaam. De opeenhoping van alle momenten die je niet kon accepteren.quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik ben zelf niet in conflict maar mijn gekwetste in de steek gelaten ik van toen ik een jaar of 8 was.
Die wil steeds gerechtigheid denk ik..
Naar wat luister je op dat moment? En wie vindt dat je dat moet doen?quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik vind op de een of andere manier ook dat ik daar naar moet luisteren omdat ik niet nog een keer zo behandeld wil worden snap je..
Oftwel, werkt het aangeven van grenzen? Denk dat die verwarring voortkomt uit de verwachting dat het aangeven van grenzen het goed zal maken, maar dat deze verwachting keer op keer maar niet vervuld wordt.quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik probeer grenzen aan te geven maar als ik dat dan doe, word t één grote puinhoop en raak ik erg verward. Zoals nu ook t geval is. En t word van kwaad tot erger.
In m'n droom raakte ik altijd in paniek wnnr dit gebeurde. Denk dat het vooral het gevoel is en niet de directe inhoud, waaruit je de betekenis kunt afleiden. Vind het wel heel boeiend dat mensen vaak dezelfde soort dromen hebben. Alleen die realisatie kan al tot een nieuw inzicht leiden.quote:Op zondag 13 december 2009 16:05 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Dromen over tanden eruit vallen heb ik ook vaak (gehad)..
Ik denk dat ze gaan over: oude eruit, een nieuw begin ofzo..
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.quote:Op zondag 13 december 2009 17:15 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Precies, volgens mij is dit wat Tolle bedoelt met pijnlichaam. De opeenhoping van alle momenten die je niet kon accepteren.
[..]
Naar wat luister je op dat moment? En wie vindt dat je dat moet doen?
[..]
Oftwel, werkt het aangeven van grenzen? Denk dat die verwarring voortkomt uit de verwachting dat het aangeven van grenzen het goed zal maken, maar dat deze verwachting keer op keer maar niet vervuld wordt.
Vind dit trouwens erg leuk om te doen.Bedacht me net ook ineens dat ik het beste vragen kan stellen. Dit leidt het snelst tot inzichten bij de ander en een inzicht komt voort uit de stilte van het nu. Daarom voelt het krijgen van een inzicht ook zo lekker denk ik.
Als je je eigen post doorleest zie je waarschijnlijk al een terugkerende herhalende gedachtestroom. Natuurlijk klopt veel van wat je zegt maar erover nadenken heeft nu echt geen zin. Je gedachten zijn herhalend en daardoor wordt elke keer het pijnlichaam aangevuld die dus weer reageert op andere situaties.quote:Op zondag 13 december 2009 17:32 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.
Op het moment dat ik in conflict ben in mijzelf, voel ik mijn pijnlichaam en dat voelt klote dus ga ik van daaruit reageren. Ik reageer naar de ander toe en dat levert ruzie op. Ik luister dus naar mijn pijnlichaam wat pijn doet. Mijn gekwetste ik vindt dat ik dat moet doen om mezelf te beschermen??
het aangeven van een grens werkt dus niet, maar moet ik me dan maar als een idioot laten behandelen?? moet ik dan maar overal mee akkoord gaan?? me voor de gek laten houden?? ik begrijp niet hoe ik dat anders moet doen.. En daar word ik heel erg verward van. ik raak steeds mensen kwijt zo.
Ik begin met iets kleins aan te geven waar ik het niet mee eens ben, die ander reageert dan en pikt de essentie van wat ik wil zeggen niet op en laat het bij mij liggen. Waardoor ik het ga uitleggen en dan hebben we de poppen aan het dansen en ben ik in grote verwarring.
Zoals nu dus, ik kan niet meer helder denken, weet niet eens meer waarom het conflict begonnen is en ik ben er van overtuigd dat ik ergens gelijk heb of een punt heb of iets had proberen te willen zeggen.. Ondertussen ben ik wel een vriendin kwijt aan het raken omdat ik zo raar doe???????
Bedankt voor je feedback..
Merk de dualiteit op in je eerste vraag. Wie is hier gekwetst? En wie wil door jou beschermd worden?quote:Op zondag 13 december 2009 17:32 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.
Op het moment dat ik in conflict ben in mijzelf, voel ik mijn pijnlichaam en dat voelt klote dus ga ik van daaruit reageren. Ik reageer naar de ander toe en dat levert ruzie op. Ik luister dus naar mijn pijnlichaam wat pijn doet. Mijn gekwetste ik vindt dat ik dat moet doen om mezelf te beschermen??
het aangeven van een grens werkt dus niet, maar moet ik me dan maar als een idioot laten behandelen?? moet ik dan maar overal mee akkoord gaan?? me voor de gek laten houden?? ik begrijp niet hoe ik dat anders moet doen.. En daar word ik heel erg verward van. ik raak steeds mensen kwijt zo.
Ik begin met iets kleins aan te geven waar ik het niet mee eens ben, die ander reageert dan en pikt de essentie van wat ik wil zeggen niet op en laat het bij mij liggen. Waardoor ik het ga uitleggen en dan hebben we de poppen aan het dansen en ben ik in grote verwarring.
Zoals nu dus, ik kan niet meer helder denken, weet niet eens meer waarom het conflict begonnen is en ik ben er van overtuigd dat ik ergens gelijk heb of een punt heb of iets had proberen te willen zeggen.. Ondertussen ben ik wel een vriendin kwijt aan het raken omdat ik zo raar doe???????
Bedankt voor je feedback..
Toch zul je wel degelijk aan de gang gaan. Het leven kost gewoon helemaal geen moeite als je het alleen maar waarneemt. Het leven gaat jou leiden in plaats van andersom.quote:Op zondag 13 december 2009 20:13 schreef Boswachtertje het volgende:
Er valt niets te doen, niets te bereiken.. Bijzonder en toch simpel
Van Leo Hartong?quote:Op donderdag 17 december 2009 21:29 schreef Loei_koei het volgende:
Heb net het boek Ontwaken in de Droom uit. Was idd heel helder, hoewel verder niet erg praktisch. De vergelijking dat het leven een droom is en we alleen nog lucide moeten worden vind ik wel de mooiste manier om weer te geven wat het is om verlicht te zijn.
Overigens ben ik sinds maandag wel weer terug in een redelijk "normale" toestand. Voel me wel nog steeds een stuk ontspannender dan voorheen en word gelukkig niet meer zo beheerst door m'n gedachten.
Dacht net ineens nog even aan radical honesty, maar de auteur zegt zelf dat je het vooral moet toepassen in persoonlijke relaties. Op die manier blijven deze zo vrij als ze moeten zijn.quote:Op zondag 13 december 2009 01:53 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Mooi om te horen![]()
[..]
Idd
[..]
Ik pas het wel toe in de praktijk, maar niet meer zoveel als een tijd geleden. Mensen zijn toch fijngevoelig en zeker op mn werk hou ik me soms nogal eens in. Het gaat dan niet zo zeer om wel of niet eerlijk zijn in datgene dat ik zeg, maar ik zwak de intensiteit van een grap of de directheid van een opmerking nogal eens af, terwijl ik het liefst gewoon mezelf helemaal eerlijk uit.
Toch heeft het boek een geweldige invloed op mn leven gehad. Ik twijfel tegenwoordig geen moment meer over eerlijk zijn. Soms twijfel ik dus wel eens om zelf eerlijk te zijn bij fijngevoelige mensen, maar zo gauw iemand mij een vraag stelt, reken maar dat ze een eerlijk antwoord krijgen. Eerlijkheid gaat bij mij absoluut boven beleefdheid nu. Dit is ook een van de bijdrages geweest aan de totale verandering van mn levenshouding. Ik ben een stuk evenwichtiger en helderder, onder andere doordat ik gewoon alles eerlijk uit.
Radical Honesty
Ik denk dat er een wezenlijk verschil is tussen "alles zeggen wat je denkt" en "altijd zeggen wat je denkt".quote:Op vrijdag 18 december 2009 11:18 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Dacht net ineens nog even aan radical honesty, maar de auteur zegt zelf dat je het vooral moet toepassen in persoonlijke relaties. Op die manier blijven deze zo vrij als ze moeten zijn.
Het is echt een geniaal boek en ideaal voor de mensen die the power of now te zweverig vinden. Het idee is dat wanneer je liegt, je te veel gewicht aan de waarheid hangt. Wanneer je dus gewoon de waarheid vertelt neem je deze gelijk ook niet meer zo serieus. Dit is een immense bevrijding.
Ik zit alleen met een klein dingetje waar ik niet helemaal uitkom. Als je, jezelf dwingt om altijd te zeggen wat je denkt, neem je dan je verstand niet te serieus?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |