Grappig eigenlijk, je zou verwachten dat Sinterklaas nu even geen stress meer heeftquote:Op vrijdag 11 december 2009 08:44 schreef Loei_koei het volgende:
En sinterklaas, je moet het verder maar zo bekijken: je zit nu in de ideale situatie om te "ontwaken". Volgende keer dat er druk op je wordt gelegd moet je, je even niet richten op je reactie, maar op de gevoelens van stress die je krijgt. Ga vervolgens volledig in deze gevoelens op.
quote:Op vrijdag 11 december 2009 10:00 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Grappig eigenlijk, je zou verwachten dat Sinterklaas nu even geen stress meer heeft
Ik herken ook veel 'nu' aan een (enige trouwens) paddotrip die ik had. Alleen was ik toentertijd niet bewust van bewustzijn zoals nu. Ik ging gister trouwens ook heeel erg op in gevoelens. Voelde mezelf compleet vormeloos omdat mijn verstand zelfs had uitgeschakeld hoe ik mijn lichaamsvorm vind overkomen (denk ik). Mijn energieniveau steeg heel drastisch waardoor ik het niet zo heel lang kon vast houden. Toen ik het losliet viel ik gelijk in slaap, althans, kan me niks herinneren wat er tussen zatquote:Op vrijdag 11 december 2009 08:44 schreef Loei_koei het volgende:
Ik heb sinds gisternacht juist veel moeite met in slaap komen. M'n concentratie bewaren bij routine klusjes lukt heel goed nu, maar als ik niets doe en vooral wnnr ik mijn ogen dicht heb komen de gedachten toch weer. Deze zijn iedere keer zo positief dat ik er enthousiast van word en vervolgen dus niet kan slapen. Leuke is wel dat ik nu eigenlijk helemaal geen last meer heb van vermoeidheid.![]()
En sinterklaas, je moet het verder maar zo bekijken: je zit nu in de ideale situatie om te "ontwaken". Volgende keer dat er druk op je wordt gelegd moet je, je even niet richten op je reactie, maar op de gevoelens van stress die je krijgt. Ga vervolgens volledig in deze gevoelens op.
Apart is trouwens dat de staat van zijn, waarin ik nu verkeer, voelt als een hele lichte paddotrip.
Mooi om te horenquote:Op donderdag 10 december 2009 22:47 schreef Loei_koei het volgende:
Wat een geweldig boek zeg. Ik had een dergelijke ervaring al eens eerder gehad, maar dan onder invloed van paddo's. Het was daardoor denk ik wel makkelijk om er voor open te staan. Was binnen drie dagen klaar met lezen en ben innerlijk echt totaal veranderd sindsdien.
Iddquote:Tegen de criticasters zou ik willen zeggen: probeer het eens. Waarom niet? Wat heb je te verliezen? Een paar weken gewoon doen wat er in dit boek staat en, als wat de auteur zegt klopt, kun je er een eeuwigheid voor terugkrijgen.
Ik pas het wel toe in de praktijk, maar niet meer zoveel als een tijd geleden. Mensen zijn toch fijngevoelig en zeker op mn werk hou ik me soms nogal eens in. Het gaat dan niet zo zeer om wel of niet eerlijk zijn in datgene dat ik zeg, maar ik zwak de intensiteit van een grap of de directheid van een opmerking nogal eens af, terwijl ik het liefst gewoon mezelf helemaal eerlijk uit.quote:Heb trouwens ook Radical Honesty gelezen en vond dit ook een geweldig boek. Ben eigenlijk wel benieuwd of er hier mensen zijn die dit ook in de praktijk toepassen. Zou in dat geval wel willen weten wat de ervaringen zijn en uiteraard de reacties uit de omgeving.![]()
Deels waar. Natuurlijk is het zo dat wanneer je alleen bent je minder afleiding hebt en je dus eerder in jezelf gekeerd raakt.quote:Op zaterdag 12 december 2009 03:02 schreef Werkloze_Allochtoon het volgende:
oorzaak: eenzaamheid
als je je in een groep bevind MOET je gelijk reageren op hetgene wat zich afspeelt, als je alleen bent dan heb je de neiging om af te dwalen
Ik probeer wanneer ik met iemand praat zo goed mogelijk bij m'n gevoelens te blijven en me gewaar te zijn van een eventuele geconditioneerde reactie. Heb al een aantal keer een gesprek gevoerd met mensen, waarbij het niet draaide om mij, de ander of de inhoud, maar enkel om de connectie. Dit is echt heerlijk kan ik je verzekeren.quote:Op vrijdag 11 december 2009 18:54 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
![]()
Koei ik ben wel benieuwd hoe je dit toepast in het dagelijks leven in contact met anderen??
Bedankt voor je reactie!quote:Op zondag 13 december 2009 12:01 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Ik probeer wanneer ik met iemand praat zo goed mogelijk bij m'n gevoelens te blijven en me gewaar te zijn van een eventuele geconditioneerde reactie. Heb al een aantal keer een gesprek gevoerd met mensen, waarbij het niet draaide om mij, de ander of de inhoud, maar enkel om de connectie. Dit is echt heerlijk kan ik je verzekeren.![]()
...
Ik was trouwens ook een tijdje depressief en erg onzeker. Ben nog steeds onzeker, maar neem m'n gedachtes en emoties niet meer zo serieus. Ik heb me gerealiseerd dat m'n leven eigenlijk één groot ongemak is geweest en dat dit natuurlijk gewoon volkomen idioot is. Op sinterklaasavond zaten we met de familie bij elkaar en ik kreeg ineens het vreselijke gevoel dat niemand me eigenlijk echt kende, wat, zoals m'n psycholoog ook al zei, in essentie ook zo is. Deze angst en het constante ongemak, ongeduld en de verveling voluit proberen te beleven heeft wel geleid tot het heerlijke gevoel van donderdagavond en de hele vrijdag en de gilmpsjes hiervan gisteren en vandaag.
...
quote:Je komt er maar op één manier achter wat je doel in het bestaan is: door te bestaan. Wanneer je dit doet merk je ineens dat je een onderdeel (niet echt eigenlijk je bent er één mee) van een zelfregulerend systeem bent, waar je ego zich tegen verzet
Denk eens goed over die vraag na.quote:
Ja Nu haha ik snap em..quote:Op zondag 13 december 2009 14:36 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Denk eens goed over die vraag na.![]()
Wanneer je met anderen aan het interacten bent, ben jij dan echt in conflict met die ander?
Dromen over tanden eruit vallen heb ik ook vaak (gehad)..quote:Op zondag 13 december 2009 14:53 schreef Loei_koei het volgende:
Ik kan me herinneren dat de ts ook een boek heeft aangeraden over lucide dromen en dat dromen je veel kunnen vertellen over de problemen in je leven. Nu had ik vannacht twee euforische dromen en bedacht me vanochtend ineens dat ik ooit eens gelezen heb (in de Quest volgens mij) dat mensen gemiddeld in 80% van hun dromen negatieve emoties ervaren.
Had vroeger vaak dromen waarin ik achtervolgd werd en dromen waarin m'n tanden eruit vielen. Van in ieder geval de eerste categorie snap ik nu wel de betekenis.
Precies, volgens mij is dit wat Tolle bedoelt met pijnlichaam. De opeenhoping van alle momenten die je niet kon accepteren.quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik ben zelf niet in conflict maar mijn gekwetste in de steek gelaten ik van toen ik een jaar of 8 was.
Die wil steeds gerechtigheid denk ik..
Naar wat luister je op dat moment? En wie vindt dat je dat moet doen?quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik vind op de een of andere manier ook dat ik daar naar moet luisteren omdat ik niet nog een keer zo behandeld wil worden snap je..
Oftwel, werkt het aangeven van grenzen? Denk dat die verwarring voortkomt uit de verwachting dat het aangeven van grenzen het goed zal maken, maar dat deze verwachting keer op keer maar niet vervuld wordt.quote:Op zondag 13 december 2009 16:04 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik probeer grenzen aan te geven maar als ik dat dan doe, word t één grote puinhoop en raak ik erg verward. Zoals nu ook t geval is. En t word van kwaad tot erger.
In m'n droom raakte ik altijd in paniek wnnr dit gebeurde. Denk dat het vooral het gevoel is en niet de directe inhoud, waaruit je de betekenis kunt afleiden. Vind het wel heel boeiend dat mensen vaak dezelfde soort dromen hebben. Alleen die realisatie kan al tot een nieuw inzicht leiden.quote:Op zondag 13 december 2009 16:05 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Dromen over tanden eruit vallen heb ik ook vaak (gehad)..
Ik denk dat ze gaan over: oude eruit, een nieuw begin ofzo..
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.quote:Op zondag 13 december 2009 17:15 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Precies, volgens mij is dit wat Tolle bedoelt met pijnlichaam. De opeenhoping van alle momenten die je niet kon accepteren.
[..]
Naar wat luister je op dat moment? En wie vindt dat je dat moet doen?
[..]
Oftwel, werkt het aangeven van grenzen? Denk dat die verwarring voortkomt uit de verwachting dat het aangeven van grenzen het goed zal maken, maar dat deze verwachting keer op keer maar niet vervuld wordt.
Vind dit trouwens erg leuk om te doen.Bedacht me net ook ineens dat ik het beste vragen kan stellen. Dit leidt het snelst tot inzichten bij de ander en een inzicht komt voort uit de stilte van het nu. Daarom voelt het krijgen van een inzicht ook zo lekker denk ik.
Als je je eigen post doorleest zie je waarschijnlijk al een terugkerende herhalende gedachtestroom. Natuurlijk klopt veel van wat je zegt maar erover nadenken heeft nu echt geen zin. Je gedachten zijn herhalend en daardoor wordt elke keer het pijnlichaam aangevuld die dus weer reageert op andere situaties.quote:Op zondag 13 december 2009 17:32 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.
Op het moment dat ik in conflict ben in mijzelf, voel ik mijn pijnlichaam en dat voelt klote dus ga ik van daaruit reageren. Ik reageer naar de ander toe en dat levert ruzie op. Ik luister dus naar mijn pijnlichaam wat pijn doet. Mijn gekwetste ik vindt dat ik dat moet doen om mezelf te beschermen??
het aangeven van een grens werkt dus niet, maar moet ik me dan maar als een idioot laten behandelen?? moet ik dan maar overal mee akkoord gaan?? me voor de gek laten houden?? ik begrijp niet hoe ik dat anders moet doen.. En daar word ik heel erg verward van. ik raak steeds mensen kwijt zo.
Ik begin met iets kleins aan te geven waar ik het niet mee eens ben, die ander reageert dan en pikt de essentie van wat ik wil zeggen niet op en laat het bij mij liggen. Waardoor ik het ga uitleggen en dan hebben we de poppen aan het dansen en ben ik in grote verwarring.
Zoals nu dus, ik kan niet meer helder denken, weet niet eens meer waarom het conflict begonnen is en ik ben er van overtuigd dat ik ergens gelijk heb of een punt heb of iets had proberen te willen zeggen.. Ondertussen ben ik wel een vriendin kwijt aan het raken omdat ik zo raar doe???????
Bedankt voor je feedback..
Merk de dualiteit op in je eerste vraag. Wie is hier gekwetst? En wie wil door jou beschermd worden?quote:Op zondag 13 december 2009 17:32 schreef NouMooiNiet het volgende:
[..]
Ik vindhet wel prettig dat ik even met iemand (anoniem) kan praten.
Op het moment dat ik in conflict ben in mijzelf, voel ik mijn pijnlichaam en dat voelt klote dus ga ik van daaruit reageren. Ik reageer naar de ander toe en dat levert ruzie op. Ik luister dus naar mijn pijnlichaam wat pijn doet. Mijn gekwetste ik vindt dat ik dat moet doen om mezelf te beschermen??
het aangeven van een grens werkt dus niet, maar moet ik me dan maar als een idioot laten behandelen?? moet ik dan maar overal mee akkoord gaan?? me voor de gek laten houden?? ik begrijp niet hoe ik dat anders moet doen.. En daar word ik heel erg verward van. ik raak steeds mensen kwijt zo.
Ik begin met iets kleins aan te geven waar ik het niet mee eens ben, die ander reageert dan en pikt de essentie van wat ik wil zeggen niet op en laat het bij mij liggen. Waardoor ik het ga uitleggen en dan hebben we de poppen aan het dansen en ben ik in grote verwarring.
Zoals nu dus, ik kan niet meer helder denken, weet niet eens meer waarom het conflict begonnen is en ik ben er van overtuigd dat ik ergens gelijk heb of een punt heb of iets had proberen te willen zeggen.. Ondertussen ben ik wel een vriendin kwijt aan het raken omdat ik zo raar doe???????
Bedankt voor je feedback..
Toch zul je wel degelijk aan de gang gaan. Het leven kost gewoon helemaal geen moeite als je het alleen maar waarneemt. Het leven gaat jou leiden in plaats van andersom.quote:Op zondag 13 december 2009 20:13 schreef Boswachtertje het volgende:
Er valt niets te doen, niets te bereiken.. Bijzonder en toch simpel
Van Leo Hartong?quote:Op donderdag 17 december 2009 21:29 schreef Loei_koei het volgende:
Heb net het boek Ontwaken in de Droom uit. Was idd heel helder, hoewel verder niet erg praktisch. De vergelijking dat het leven een droom is en we alleen nog lucide moeten worden vind ik wel de mooiste manier om weer te geven wat het is om verlicht te zijn.
Overigens ben ik sinds maandag wel weer terug in een redelijk "normale" toestand. Voel me wel nog steeds een stuk ontspannender dan voorheen en word gelukkig niet meer zo beheerst door m'n gedachten.
Dacht net ineens nog even aan radical honesty, maar de auteur zegt zelf dat je het vooral moet toepassen in persoonlijke relaties. Op die manier blijven deze zo vrij als ze moeten zijn.quote:Op zondag 13 december 2009 01:53 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Mooi om te horen![]()
[..]
Idd
[..]
Ik pas het wel toe in de praktijk, maar niet meer zoveel als een tijd geleden. Mensen zijn toch fijngevoelig en zeker op mn werk hou ik me soms nogal eens in. Het gaat dan niet zo zeer om wel of niet eerlijk zijn in datgene dat ik zeg, maar ik zwak de intensiteit van een grap of de directheid van een opmerking nogal eens af, terwijl ik het liefst gewoon mezelf helemaal eerlijk uit.
Toch heeft het boek een geweldige invloed op mn leven gehad. Ik twijfel tegenwoordig geen moment meer over eerlijk zijn. Soms twijfel ik dus wel eens om zelf eerlijk te zijn bij fijngevoelige mensen, maar zo gauw iemand mij een vraag stelt, reken maar dat ze een eerlijk antwoord krijgen. Eerlijkheid gaat bij mij absoluut boven beleefdheid nu. Dit is ook een van de bijdrages geweest aan de totale verandering van mn levenshouding. Ik ben een stuk evenwichtiger en helderder, onder andere doordat ik gewoon alles eerlijk uit.
Radical Honesty
Ik denk dat er een wezenlijk verschil is tussen "alles zeggen wat je denkt" en "altijd zeggen wat je denkt".quote:Op vrijdag 18 december 2009 11:18 schreef Loei_koei het volgende:
[..]
Dacht net ineens nog even aan radical honesty, maar de auteur zegt zelf dat je het vooral moet toepassen in persoonlijke relaties. Op die manier blijven deze zo vrij als ze moeten zijn.
Het is echt een geniaal boek en ideaal voor de mensen die the power of now te zweverig vinden. Het idee is dat wanneer je liegt, je te veel gewicht aan de waarheid hangt. Wanneer je dus gewoon de waarheid vertelt neem je deze gelijk ook niet meer zo serieus. Dit is een immense bevrijding.
Ik zit alleen met een klein dingetje waar ik niet helemaal uitkom. Als je, jezelf dwingt om altijd te zeggen wat je denkt, neem je dan je verstand niet te serieus?
In the Power of Now wordt ook aangegeven dat het geen probleem is om een mening te hebben (al dan niet met die woorden) maar dat je je er niet op moet vastbijten om daarmee gelijk te hebben.quote:Op vrijdag 18 december 2009 12:06 schreef Loei_koei het volgende:
Ik denk dat je gelijk hebt, nam het iets te letterlijk.
Ik raak soms een beetje in de knoop met beide filosofieën. De Kracht van het Nu: zegt oordeel niet. Radical Honesty zegt: spreek je oordeel uit. De Kracht van het Nu zegt in feite dat je, je ego moet ontmaskeren, terwijl Radical Honesty er vooral om draait je ego als een grote grap te zien. Dit is in ieder geval mijn interpretatie, maar raak soms in de war, vooral wanneer mensen proberen een discussie met je aan te gaan. Moet ik nou zeggen wat ik denk, of juist m'n best doen geen standpunt aan te nemen? Er is vast een gulden middenweg, maar ik heb hem nog niet gevonden.
Klinkt interessant, wrok is een van mijn grote valkuilen denk ik, vooral bij mijn vriendin die soms onbegrijpelijk is. We hebben nu 2 jaar een relatie en sommig gedrag snap ik nog steeds niet en is onbegrijpelijk. Als zij in een bepaalde staat van 'in zichzelf zijn' (zo noem ik het maar) is kan ik er gewoon niks mee. Het voelt voor mij dat er totaal geen liefde naar me komt, en erover praten lijkt gekkenwerk omdat ze een muur van gewapend beton om zich heeft.quote:Op vrijdag 18 december 2009 14:55 schreef Loei_koei het volgende:
En met leven/spreken vanuit het zijn bedoel je neem ik aan uitgaan van het moment. Geen wrok koesteren vanwege een gebeurtenis uit het verleden, maar kijken naar wat nu echt zo is en dus ook niet naar je interpretatie daarvan. Dit is niet helemaal wat er in Radical Honesty staat. Hier staat juist dat je, je verleden los moet laten door er de waarheid over te vertellen. Als iemand je in het verleden boos heeft gemaakt bijvoorbeeld, vertel je dat alsnog, om het daarna te kunnen laten varen.
Eckhart Tolle spreekt me ook meer aan omdat het gecentreerd is rond het veranderen van je eigen denk- en leefwijze, en niet rond het anders op anderen overkomen. Bij Radical Honesty heb ik nog wel eens het gevoel dat het er deels om draait hoe je jezelf beter kunt manifesteren ten opzichte van anderen.quote:Op vrijdag 18 december 2009 14:55 schreef Loei_koei het volgende:
Dus het komt er op neer dat ik niet teveel tegen een ander in moet gaan. Niet moet proberen zijn/haar standpunt om te buigen, maar verder wel gewoon kan zeggen wat ik denk.
En met leven/spreken vanuit het zijn bedoel je neem ik aan uitgaan van het moment. Geen wrok koesteren vanwege een gebeurtenis uit het verleden, maar kijken naar wat nu echt zo is en dus ook niet naar je interpretatie daarvan. Dit is niet helemaal wat er in Radical Honesty staat. Hier staat juist dat je, je verleden los moet laten door er de waarheid over te vertellen. Als iemand je in het verleden boos heeft gemaakt bijvoorbeeld, vertel je dat alsnog, om het daarna te kunnen laten varen.
Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden, maar Tolles aanpak spreekt mij ook het meest aan. Onder andere omdat ik een watje ben, maar ook omdat zijn aanpak tot een blijvend resultaat moet leiden. Leven volgens de Radical Honesty filosofie blijft een leven met ups en downs. Daarnaast ben ik vier dagen dermate high on life geweest dat ik ook geen twijfels meer heb bij De Kracht van het Nu.
Dat probeer ik nu ook te doen, en het is erg bevredigend. Iedereen heeft recht op zijn/haar eigen mening, opvattingen ed. Deze kan ik alleen maar respecteren... Dat betekend niet dat ik het ermee eens ben, maar mensen zijn verschillend, en ik kijk liever naar de persoon zelf als naar zijn opvattingen/ideeën/ wat er in het verleden is gebeurd ed.quote:Op vrijdag 18 december 2009 14:55 schreef Loei_koei het volgende:
Dus het komt er op neer dat ik niet teveel tegen een ander in moet gaan. Niet moet proberen zijn/haar standpunt om te buigen, maar verder wel gewoon kan zeggen wat ik denk.
En met leven/spreken vanuit het zijn bedoel je neem ik aan uitgaan van het moment. Geen wrok koesteren vanwege een gebeurtenis uit het verleden, maar kijken naar wat nu echt zo is en dus ook niet naar je interpretatie daarvan. Dit is niet helemaal wat er in Radical Honesty staat. Hier staat juist dat je, je verleden los moet laten door er de waarheid over te vertellen.*** Als iemand je in het verleden boos heeft gemaakt bijvoorbeeld, vertel je dat alsnog, om het daarna te kunnen laten varen.
Radical Honesty gaat echt enkel en alleen over het bevrijden van jezelf. Ontsnappen uit de gevangenis van je verstand. De schrijver zelf zegt dat de mensheid gered is "when we lose our minds, and come to our senses". Oftewel wanneer we de illusies van het verstand achter ons laten en weer één worden met onze ervaring. Het boek is echt een aaneenschakeling van wijsheden, maar Tolle gaat wel nog een stapje verder.quote:Op vrijdag 18 december 2009 15:20 schreef Thrackan het volgende:
[..]
Eckhart Tolle spreekt me ook meer aan omdat het gecentreerd is rond het veranderen van je eigen denk- en leefwijze, en niet rond het anders op anderen overkomen. Bij Radical Honesty heb ik nog wel eens het gevoel dat het er deels om draait hoe je jezelf beter kunt manifesteren ten opzichte van anderen.
Dat in de knoop raken had ik in het begin ook. Mijn conclusie is dat eerlijk zijn een enorme verlichting van je ego geeft, maar nog niet verlichting zelf is. Door eerlijk te zijn kun je veel macht van je ego ontnemen. Je hebt dan namelijk niets te verbergen en je hoeft ook geen energie te steken in het uitdragen van een bepaald beeld van jezelf naar buiten toe. Je bent gewoon zoals je bent en dat verberg je niet. Dat is zo ongeveer het tegenovergestelde van wat het ego wil.quote:Op vrijdag 18 december 2009 12:06 schreef Loei_koei het volgende:
Ik raak soms een beetje in de knoop met beide filosofieën. De Kracht van het Nu: zegt oordeel niet. Radical Honesty zegt: spreek je oordeel uit. De Kracht van het Nu zegt in feite dat je, je ego moet ontmaskeren, terwijl Radical Honesty er vooral om draait je ego als een grote grap te zien.
De gulden middenweg is dat eerlijkheid bij jezelf begint. Het is mij opgevallen dat toen ik daarmee begon ik steeds meer begon te zien hoe eenzijdig mijn beeld van de wereld soms was. Wanneer je volkomen eerlijk bent tegenover jezelf kun je er niet meer om heen dat jouw beeld op de wereld subjectief is.quote:Dit is in ieder geval mijn interpretatie, maar raak soms in de war, vooral wanneer mensen proberen een discussie met je aan te gaan. Moet ik nou zeggen wat ik denk, of juist m'n best doen geen standpunt aan te nemen? Er is vast een gulden middenweg, maar ik heb hem nog niet gevonden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |