vaagsel | zaterdag 13 juni 2009 @ 01:44 |
Het is weer tijd voor een nieuwe CUL in de keuken wedstrijd! Ik heb een tijdje nagedacht over wat te kiezen als nieuwe opdracht. Het leek me leuk om een soort ready steady cook wedstrijd te doen, maar dit had toch zijn beperkingen. Daarom heb ik de volgende opdracht bedacht: Aardappelen, Groente en Vlees Het te koken gerecht voor deze wedstrijd moet bestaan uit in ieder geval aardappelen, groente en vlees. Vat dit ruim op! Een hartige taart met deze ingrediënten is toegestaan, of een stamppot, als het maar aardappelen, groente en vlees bevat! Ik hoop dat men bij deze opdracht een wat grotere creatieve vrijheid heeft dan bij de vorige opdrachten. Daarbij is hij ook voor iedereen toegankelijk. Dus, denk na over wat je allemaal kan doen met deze drie simpele ingrediënten en get cooking! De regels: # Iedereen kan meedoen # Geef in je inzending het precieze recept # Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom! # De wedstrijd loopt tot maandagmorgen 22 juni 06:00u (dus die hele zondagavond/nacht kun je nog meedoen en je hebt vanaf nu nog 3 weekenden de tijd) # Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht # Stemmen kan tot dinsdag 23 juni 23:59u # De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen. [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Oranje toetje met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Gevulde Pasta met als winnaar Yinny [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Gehaktbal(len)! met als winnaar vaagsel | |
Pacmaniac | zaterdag 13 juni 2009 @ 01:46 |
tvp , is weer helemaal hip. | |
sexymofo | zaterdag 13 juni 2009 @ 02:06 |
maar agf is toch aardappels groente en fruit? ![]() verder een leuk idee en lekker Hollands. | |
vaagsel | zaterdag 13 juni 2009 @ 02:13 |
Het is laat ![]() Bedoelde ook AGV in de TT ![]() | |
Mirjam | zaterdag 13 juni 2009 @ 02:13 |
quote:het leverde wel een nieuwsgierige klik op ![]() | |
F04 | zaterdag 13 juni 2009 @ 02:44 |
Tellen magnetronmaaltijden ook mee? | |
Isabeau | zaterdag 13 juni 2009 @ 04:44 |
TT gefixt, leuk idee ![]() | |
The_Hives | zaterdag 13 juni 2009 @ 07:07 |
tvp voor de downtime ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 13 juni 2009 @ 12:17 |
Lollig, ben benieuwd wat iedereen hier van maakt. | |
ColdFeet | zaterdag 13 juni 2009 @ 12:22 |
Pfoe, dat eet ik zelden meer! Wel een leuk idee. | |
The_Hives | maandag 15 juni 2009 @ 17:10 |
vanavond aardappelen, gehakt, broccoli ovenschotel, maar daar zal ik niet mee winnen ![]() | |
Myraela | maandag 15 juni 2009 @ 17:13 |
Even een tvp. Kijken of ik deze week nog iets lekkers kan klaarmaken. | |
Yinny | zaterdag 20 juni 2009 @ 00:13 |
Deze week heb ik er geen tijd meer voor, hopelijk volgend weekend. Er ligt al een recept te wachten, hopelijk past er iets uit het groentepakket van volgenden week erbij! Anders speciaal boodschappen doen. Is ook niet zo erg! | |
Stansfield | zaterdag 20 juni 2009 @ 11:16 |
Ik ben benieuwd wat hier van gemaakt gaat worden. Zelf heb ik geen tijd hiervoor. | |
vaagsel | zaterdag 20 juni 2009 @ 11:45 |
Denk niet dat dit mijn inzending wordt maar even ter inspiratie. Gisteren gemaakt: Biefstuk met shii-take/sjalot/rode wijnsaus en aardappelwaaiers. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 juni 2009 @ 16:38 |
Ik heb alle wedstrijdtopics even doorgelezen en die foto's van RobinOok zien er altijd zo geweldig uit. ![]() Ik wil toch eens een keer mee gaan doen aan deze wedstrijdjes. Ik denk alleen niet dat het deze wordt want wij eten hier zelden of nooit aardappelen en mijn menu voor de komende week ligt al vast. ![]() | |
Chicolate | zondag 21 juni 2009 @ 20:38 |
Koken kan ik eigenlijk niet zo goed, maar foto's ervan maken lukt nog wel! Heb het heel simpel gehouden: gebakken aardappeltjes, burger en sajoer boontjes (om het Hollandse effect een beetje te doorbreken). Eerste keer dat alle onderdelen níet mislukt zijn ![]() ![]() Als ik zelf kook maak ik eigenlijk nooit aardappelen en vlees, maar vond het zo leuk voor het plaatje, al die kleurtjes ![]() | |
Raissa | maandag 22 juni 2009 @ 13:37 |
quote:Oef ![]() | |
Yinny | woensdag 24 juni 2009 @ 18:20 |
Ik dacht dat we 3 weekenden de tijd kregen en dat ik deze week nog aan de slag kon, maar sluitingsdatum is al geweest??? | |
Isabeau | donderdag 25 juni 2009 @ 01:56 |
Meestal is het ook 2 weken, dit keer maar 1 week, vaagsel? | |
vaagsel | donderdag 25 juni 2009 @ 02:06 |
Denk dat ik hierin een fout heb gemaakt? Sluitingsdatum 29 juni 06:00 Stemmen tot 30 juni 24:00 ? | |
RobinOok | donderdag 25 juni 2009 @ 10:13 |
Oh, ik zag die datum afgelopen weekend en dacht "oh, shit, het is alweer over. Wat gaat de tijd toch snel". ![]() | |
Yinny | zondag 28 juni 2009 @ 11:29 |
Mijn avondeten van gisteren: Gehaktcurry met nieuwe aardappelen. Recept is uit 101 low budget recepten van GoodFood magazine (BBC). Eigen inbreng staat tussen haakjes Ingrediënten: 450 g mager gehakt (lams- of rundergehakt, rundergehakt was makkelijker) 1 eetlepel zonnebloemolie (bij mij arachideolie) 1 klein uitje, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt (4, door de knoflookpers) 1 eetlepel verse gember, grof geraspt 1 rode peper, ontpit en in dunne ringetjes (AH had geen peper, vervangen door dunne reepjes paprika en een el. sambal door de curry) 2 tl komijn, gemalen 2 tl koriander, gemalen 1 el korma currypasta (niet bij de AH, alleen kormasaus te verkrijgen, dus 3 el saus toegevoegd) 500 g nieuwe aardappels in de schil, gehalveerd 100 g verse bladspinazie, dikke steeltjes verwijderd, grote blaadjes in stukken gescheurd (ik heb zak van 300 g helemaal gebruikt en niets verwijderd of gescheurd) 150 ml Griekse yoghurt chapati of naanbrood, om erbij te serveren (zelf chapati gemaakt, zie hier onder) ![]() De ingrediënten. 1. Rul het gehakt in een hete koekenpan. Neem het uit de pan en houd het apart. (Ik heb het in een vergiet gedaan, zodat het goed kon uitlekken. Toen pan afgenomen met keukenpapier). Doe de olie en de ui in de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. ![]() Ui, knoflook en kruiden bakken. 2. Roer het knoflook, de kruiden (dus ook gember en pepertje) en de currypasta erdoor (geen pasta, dus eerst kruiden gebakken en later 3 el saus toegevoegd), er roerbak het geheel 1 minuut (tot geurig bij mij). Voeg het gehakt, de aardappels en 600 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, dek het af en stoof het 30 minuten.Breng het op smaak met zout en peper. (Laatste minuten heb ik de deksel afgehaald, want het was nog erg waterig en het vuur hoger gezet. Er moet flink wat zout bij, anders zijn de aardappels erg flauw. Misschien had het zout beter in het begin erbij gekund). ![]() Alles in de pan, nu maar wachten... 3. Roer de spinazie erdoor en kook het nog 1 minuut zachtjes onafgedekt doo, tot de spinazie geslonken is. Giet er wat yohurt erover, roer een keer door en serveer met Indiaas brood. ![]() Eindresultaat, het was lekker en voor herhaling vatbaar. Het mocht wel wat pittiger voor mijn vriend, dus volgende keer ECHT een pepertje kopen en misschien niet ontpitten... Ondertussen ook chapati's bakken. Recept chapati: 225 g volkorenbloem 1 tl zout 1 el olie gesmolten ghee 180-200 ml water Bloem met zout mengen en water toevoegen. Pas op: niet al het water tegelijk, genoeg om een stevige deeg te krijgen. Eventueel nog iets water toevoegen. 7-8 minuten kneden tot een gladde en soepele deeg. Het mag niet blijven plakken aan je handen, maar ook niet te droog. 30 minuten laten rusten onder een stukje plasticfolie. Het deeg verdelen in 8 stukken, daar bolletjes van maken. Een bolletje pakken, dopen in meel en platmaken tussen je handen. Het deeg zo dun mogelijk uitrollen met een deegroller (eventueel met meel bestuiven) op een houten plank (ook eventueel met meel bestuiven). Koekenpan op het vuur zetten. Als de pan heet is (waterdruppeltje moet dansen in de pan), dan deeg erin. Als onderkant zwarte puntjes heeft, dan omdraaien. Dat gaat het makkelijkst met een tang. Dan andere kant bakken. In mijn recept stond dat je dan de chapati kan poffen boven een vlam, maar ik heb helaas keramisch...dus nog geprobeerd met een theedoek langs de randen te drukken, soms lukte het, soms niet... Uit de pan, insmeren met gesmolten ghee, ik heb gewoon gesmolten boter gebruikt. ![]() Pas op met houten plank, ze kunnen verbranden ![]() Mijn chapati's waren wel lekker, maar hadden beter gekund! Dit is een veel beter voorbeeld: http://www.manjulaskitche(...)i-flat-indian-bread/ [ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 28-06-2009 11:38:41 (typfout ontdekt) ] | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 12:22 |
Voor chapati's kun je beter speciaal chapatimeel kopen ('atta'), dat is veel fijner gemalen dan ons volkorenmeel en werkt beter. ![]() | |
RobinOok | zondag 28 juni 2009 @ 19:09 |
Geinspireerd door de vorige wedstrijd: gehaktballen. Alleen kwam het er toen niet van. Maakte ze alsnog en vind dat ze hier eigenlijk ook prima thuis horen. ![]() ![]() Gehaktballen met gekookte aardappels en snijboonsliertjes gestoofd in wat room met kippenbouillon(poeder) en een ieniemienie snufje kerriepoeder. De ballen zijn gemaakt van zelfgedraaid varkensgehakt (80% hamlappen en 20% speklap). Recept: 450g varkensgehakt 1 eiwit 4 lente-uitjes in kleine stukjes 1 eetl shaoxing rijstwijn 1 theel geraspte gemberwortel 1 eetl lichte sojasaus (kikoman kan ook) 2 theel suiker 1 tl sesamolie 1 theel zout flinke snuf witte peper In de keukenmachine eerst het eiwit door het gehakt malen. Dan kort nog even de rest erdoor roeren. Ballen van draaien en bestuiven met wat maizena tegen het plakken. Bakken in wat olie tot ze gaar zijn. Dit is eigenlijk een chinees recept, waarbij de ballen na het aanbraden nog wel een uur gesudderd/gestoomd worden in bouillon en opgediend met paksoi. De paksoi die er omheen wordt gedrapeerd doet dan denken aan de manen van een leeuw, vandaar de naam : leeuwenkoppen. Maar ja, ik heb slechte associaties bij dat gerecht, dus ik deed het lekker op zijn hollands met snijbonen en gekookte piepers. En ook al ben ik geen liefhebber van gehaktballen, dit smaakte me best! En die snijboonsliertjes maak je dus met een dunschiller. Wel een kutkarweitje maar het staat niet alleen leuk, ik vond ze op deze manier ook erg lekker. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2009 19:17:36 ] | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 19:36 |
Dat lijkt me een kutklus zeg, om die boontjes te snijden met een dunschiller. ![]() Gelukkig houd ik niet van snijbonen. ![]() | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 19:37 |
Hey, wat een leuke site dat http://tokowijzer.wordpress.com/ ![]() | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 19:40 |
Zie ik het nou goed, is dat jouw site? ![]() Ja dus. ![]() | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 20:07 |
Robin, ik ben helemaal blij met die site. Kan ik eindelijk eens wat onbekende dingen bij de Wah Nam Hong halen en dat ik dan ook weet wat ik ermee zou kunnen doen. ![]() | |
RobinOok | zondag 28 juni 2009 @ 20:48 |
Mooi zo! Daar doen we (Kattebelletje en ik) het voor. ![]() | |
vaagsel | maandag 29 juni 2009 @ 00:58 |
Ik heb natuurlijk ook wat gemaakt! Sucadelapjes met aardappelpuree met bieslook en gegrilde groenten. ![]() Sucadelapjes op kamertemperatuur laten komen. Twee uien en een teentje knoflook grof snijden. In boter de sucadelapjes bruinbakken en uit de pan nemen. Ui en knof aanbakken, afblussen met rode wijn, sucadelapjes erbij en bijvullen met runderbouillon tot je lapjes net niet onder staan. Twee laurierblaadjes, paar kruidnagelen en wat verse tijm toevoegen en met deksel op de pan minimaal 3 uur laten sudderen. Na 2,5 uur aardappelen goed gaar koken, uit laten stomen en in de pan room verwarmen (of melk). Aardappelen met pureeknijper boven de pan uitknijpen, zout en peper en 2 EL grof gesneden bieslook toevoegen. Groenten, pompoen, rode en gele paprika, courgette grillen. Sucadelapjes uit de pan nemen. Het vocht zonodig binden met ontbijtkoek en/of allesbinder en alles op het bord serveren. ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 29 juni 2009 @ 08:19 |
Ziet er lekker uit, vaagsel. ![]() | |
Yinny | maandag 29 juni 2009 @ 10:23 |
quote:Dank je wel voor de tip! Wat een geweldige foto's weer, Robin! De snijbonen zien er wel bijzonder uit zo! Vaagsel, je vorige foto zag er ook heel smakelijk uit! En nu nog eens! | |
RobinOok | maandag 29 juni 2009 @ 10:37 |
Heb opeens een ondraaglijke trek in sucadelapjes! ![]() | |
vaagsel | maandag 29 juni 2009 @ 15:39 |
Poll: Wie maakte het beste gerecht? Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Isegrim | maandag 29 juni 2009 @ 15:41 |
Mijn stem gaat naar vaagsel want ik ben dol op sucadelapjes. ![]() | |
ColdFeet | maandag 29 juni 2009 @ 15:45 |
Yinny. Zeer creatief met de omschrijving ![]() | |
RobinOok | woensdag 1 juli 2009 @ 01:00 |
Gefeliciteerd Yinny! ![]() | |
Yinny | woensdag 1 juli 2009 @ 08:16 |
Oeps, heb ik gewonnen? Ik ga wat nieuws verzinnen! | |
kwakveense | donderdag 9 juli 2009 @ 11:33 |
huh... deed chico niet mee? ![]() edit: oh wacht, zonder precies recept enzo... [ Bericht 15% gewijzigd door kwakveense op 09-07-2009 11:41:02 ] |