Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk.quote:Op donderdag 21 mei 2009 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar dat zet me aan het denken, mensen willen maar al te vaak het echte product niet. Mensen Nederlanders kopen massaal Koksroom ipv echte room, zeggen boter tegen margarine en doen rama in de saus. Ze Nederlanders kopen zakkies poeder en doen er water bij en noemen dat soep.
Vraag me af waarom als het om levensmiddelen gaat mensen Nederlanders deze kromme keuzes maken. Zet op de verpakking Light, minder vet, of gemakkelijk en mensen kopen massaal je neppers. Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal.
Is dat zo? Denk je dat de omzetten sterk gedaald zijn? Volgens mij valt het wel mee met dat schandaal en interesseert het de meeste mensen geen snars. In ieder geval niet de mensen die die producten kopen. Hooguit de mensen die sowieso al klagen over alles wat niet vers en/of biologisch en zelfgemaakt is. Voor hun is het gewoon een zoveelste stok om mee te slaan.quote:Op donderdag 21 mei 2009 12:54 schreef Pietverdriet het volgende: Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal.
Ja, echt niet. Dat verzin je terplekke man.quote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
En dus mogen wij het ook niet? Boerenkool met spekje is hartstikke lekkerquote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten.
Zet Nieuw op een pakje en Nederlanders kopen het massaal.quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Belgen eten niet de meest vreemde dingen hoor. Belgen zijn ongelofelijk behoudend in wat ze eten.
Ja ja, vandaar natuurlijk dat obesitas het meeste voorkomt bij allochtonen...quote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden.
Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten.
Nee, bij laag opgeleidenen. Allochtonen zijn net als autochtonen met dezelfde opleidingsachtergrond.quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:20 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Ja ja, vandaar natuurlijk dat obesitas het meeste voorkomt bij allochtonen...
Hoe het ook zij, het lijkt me onzin om te stellen dat allochtonen (als een groep) gezonder eten...quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, bij laag opgeleidenen. Allochtonen zijn net als autochtonen met dezelfde opleidingsachtergrond.
Jep, daar zit een redactie achter die echt goed weet waar ze het over hebben.quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:25 schreef Hephaistos. het volgende:
Keuringsdienst van Waarde is tof trouwens. Schitterend hoe ze beginnen met een simpele term op een etiket en dan doordringen in een wereld die je er nooit achter had gezocht...
quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zet Nieuw op een pakje en Nederlanders kopen het massaal.
Hoe bedoel je, vooroordelen?quote:Op donderdag 21 mei 2009 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zet Nieuw op een pakje en Nederlanders kopen het massaal.
Voordat ik hier van hoorde wist ik niet dat het nep kaas was, dus dan kan ik er moeilijk wat van zeggen, maar als mij een pizza wordt verkocht met volgens de verpaking kaas verwacht ik dat het echte kaas is en geen nep.quote:Op donderdag 21 mei 2009 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Enige tijd geleden maakte het RVU programma Keuringsdienst van Waarde grote ogen met hun uitzending over analoge kaas, een product van plantaardige vetten en bindmiddelen dat kaas vervangt op Pizza en broodjes, cannelonie en andere ellende.
http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=134
Internationaal slaat de analoge kaas nog steeds golven. Mensen klagen dat ze bedrogen worden omdat er geen echte kaas op zit. Maar dat zet me aan het denken, mensen willen maar al te vaak het echte product niet. Mensen kopen massaal Koksroom ipv echte room, zeggen boter tegen margarine en doen rama in de saus. Ze kopen zakkies poeder en doen er water bij en noemen dat soep.
Vraag me af waarom als het om levensmiddelen gaat mensen deze kromme keuzes maken. Zet op de verpakking Light, minder vet, of gemakkelijk en mensen kopen massaal je neppers. Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal.
Oh was het ironie?, of ben ik nu een autist?quote:Op donderdag 21 mei 2009 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.medicalfacts.n(...)ig-te-interpreteren/
![]()
![]()
Klaag je er ook over dat broodjeszaken margarine smeren ipv boter?quote:Op donderdag 21 mei 2009 16:44 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Voordat ik hier van hoorde wist ik niet dat het nep kaas was, dus dan kan ik er moeilijk wat van zeggen, maar als mij een pizza wordt verkocht met volgens de verpaking kaas verwacht ik dat het echte kaas is en geen nep.
Je wordt gewoon besodemieterd, en terecht dat er dan geklaagd wordt.
Als er duidelijk wordt vermeld op de menukaart dat ze uitsluitend roomboter gebruiken en ik merk dat het niet zo is, dan wel ja.quote:Op donderdag 21 mei 2009 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klaag je er ook over dat broodjeszaken margarine smeren ipv boter?
Als jij uit eten gaat wil je dingen die overbakken zijn met kaas?quote:Op donderdag 21 mei 2009 19:53 schreef z80 het volgende:
dat er op een supermarkt pizza nep kaas zit, ach het is goedkoop en vult.
maar dat deze zooi ook gebruikt wordt in de horeca vind ik, om het netjes uit te drukken,
niet netjes.
dit is meteen ook weer een extra reden om niet in Nederland te gaan eten.
Het gaat erom wat er verteld wordt en wat er gebruikt wordt. Is het een pizza met kaas, dan verwacht je echte kaas (zijnde iets van een koe/geit/schaap met stremsel e.d.) Staat er margarine op een pakje, dan moet je niet zeuren dat het geen boter is. Kwestie van verteld worden dat het werkelijk is. (dat men tegenwoordig steeds vaker voor "makkelijk" kiest en dus inferieure spullen koopt, heb je gelijk in, maar dat is wat anders dan het niet vertellen dat wat je verkoopt niet is wat je zegt te verkopen)quote:Op donderdag 21 mei 2009 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klaag je er ook over dat broodjeszaken margarine smeren ipv boter?
gros van de broodjeszaken zegt dat ze boter gebruiken maar smeren margarinequote:Op donderdag 21 mei 2009 19:58 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Het gaat erom wat er verteld wordt en wat er gebruikt wordt. Is het een pizza met kaas, dan verwacht je echte kaas (zijnde iets van een koe/geit/schaap met stremsel e.d.) Staat er margarine op een pakje, dan moet je niet zeuren dat het geen boter is. Kwestie van verteld worden dat het werkelijk is. (dat men tegenwoordig steeds vaker voor "makkelijk" kiest en dus inferieure spullen koopt, heb je gelijk in, maar dat is wat anders dan het niet vertellen dat wat je verkoopt niet is wat je zegt te verkopen)
Daar zou ik dan ook problemen mee hebben...quote:Op donderdag 21 mei 2009 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
gros van de broodjeszaken zegt dat ze boter gebruiken maar smeren margarine
op mijn pizza quattro frommagi wil ik wel echte kaas.quote:Op donderdag 21 mei 2009 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij uit eten gaat wil je dingen die overbakken zijn met kaas?
Moet je naar de states: You want cheese with that?
maar serieus, ook in het buitenland wordt kaassurrogaat veel gebruikt.
Zag laatst bij een horeca groothandel 10 en 25 kilo blokken kaas, onder de 2 euro de kilo.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 14:37 schreef ASSpirine het volgende:
En dan te bedenken dat er liters melk in de riolen worden gedumpt omdat de melkboeren een te lage prijs ervoor krijgen...
Dan zit er ook minimaal een deel echte kaas bij, anders staat dat er niet op.quote:Op donderdag 21 mei 2009 16:44 schreef Curiosity het volgende:
maar als mij een pizza wordt verkocht met volgens de verpaking kaas verwacht ik dat het echte kaas is en geen nep.
Prijzig.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 15:33 schreef Curiosity het volgende:
Het Britse bedrijf Kerry Ingredients levert al nep voor anderhalve euro per kilo.
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=gc41vo01l
Vraag ik me toch af hoe daar geld op verdiend kan worden...quote:Op vrijdag 22 mei 2009 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zag laatst bij een horeca groothandel 10 en 25 kilo blokken kaas, onder de 2 euro de kilo.
dat was ook het eerste wat er bij mij door mijn hoofd ging.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:39 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Vraag ik me toch af hoe daar geld op verdiend kan worden...
En frietzaken die fritessaus gebruiken als je om mayo vraagtquote:Op donderdag 21 mei 2009 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
gros van de broodjeszaken zegt dat ze boter gebruiken maar smeren margarine
Heeft u mayonaisequote:Op zaterdag 23 mei 2009 15:39 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
En frietzaken die fritessaus gebruiken als je om mayo vraagt
Zoals muskusratquote:Op donderdag 21 mei 2009 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Belgen eten niet de meest vreemde dingen hoor. Belgen zijn ongelofelijk behoudend in wat ze eten.
Gelukkig krijg ik bij de snackbar wel gewoon mayo op de patat. Misschien dat het te maken heeft met het wonen in de grensstreek?quote:Op zaterdag 23 mei 2009 15:39 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
En frietzaken die fritessaus gebruiken als je om mayo vraagt
Dat ja, 'gezond' *brrr*quote:Op zaterdag 23 mei 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft u mayonaise
> Ja natuurlijk, naar frietsaus wijst
Dat is frietsaus
> Ja maar dat is veel gezonder
Je denkt toch niet dat als ik wat gezonds wilde vreten naar hier kwam, toch?
> ?????? Nou Jaaa
Dat is gewoon per zaak verschillend.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 17:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gelukkig krijg ik bij de snackbar wel gewoon mayo op de patat. Misschien dat het te maken heeft met het wonen in de grensstreek?
Ik zou niet eens weten waar ik nog ossewit zou kunnen kopen.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 17:54 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat ja, 'gezond' *brrr*
Als ik friet wil eten dan doe ik dat niet omdat het gezond is maar omdat het zo af en toe erg lekker is. Dan wil ik niet beknibbelen op smaak ten faveure van het 'gezond' zijn.
Frietjes in de ossewit en échte mayonaise, zo wil ik het. Helaas bakt niemand meer in vast dierlijk vet lijkt wel en de mayo wordt ook schaarser
Jij niet goed kaas maken, ik niet goed schrijven.quote:
En dan te bedenken dat je voor een kilo'tje échte kaas al snel zo'n 8-10 liter melk nodig hebt...quote:Op vrijdag 22 mei 2009 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zag laatst bij een horeca groothandel 10 en 25 kilo blokken kaas, onder de 2 euro de kilo.
Überhaupt geen kaas. Analoog heet gewoon analoog. En als er kaas bijgemengd/meegesmolten is, dan heet het met een mooie term 'cheese preparation'.quote:
Ik haal het bij de Makro. Laatste keer is echter ook alweer vorig jaar geweest, geen idee of ze het nog hebben.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:10 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik zou niet eens weten waar ik nog ossewit zou kunnen kopen.
Er wordt ook geen winst op gemaakt. Maar dit levert in ieder geval nog iets aan omzet op. De fabriek staat er toch, die vaste kosten lopen gewoon door.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat was ook het eerste wat er bij mij door mijn hoofd ging.
Een merknaam van nepproducten die verkocht wordt als gezonder omdat het minder vet bevat, en geen melkvet maar plantaardige vetten, dient als vervanging van Room/Boter/Zure roomquote:
cannelonie is fout gespeld: canneloniquote:Op donderdag 21 mei 2009 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Enige tijd geleden maakte het RVU programma Keuringsdienst van Waarde grote ogen met hun uitzending over analoge kaas, een product van plantaardige vetten en bindmiddelen dat kaas vervangt op Pizza en broodjes, cannelonie en andere ellende.
http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=134
Internationaal slaat de analoge kaas nog steeds golven. Mensen klagen dat ze bedrogen worden omdat er geen echte kaas op zit. Maar dat zet me aan het denken, mensen willen maar al te vaak het echte product niet. Mensen kopen massaal Koksroom ipv echte room, zeggen boter tegen margarine en doen rama in de saus. Ze kopen zakkies poeder en doen er water bij en noemen dat soep.
Vraag me af waarom als het om levensmiddelen gaat mensen deze kromme keuzes maken. Zet op de verpakking Light, minder vet, of gemakkelijk en mensen kopen massaal je neppers. Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal.
Als ik nog eens iemand nodig heb voor secretaresse werk, kan ik je dan PM'en?quote:Op maandag 25 mei 2009 18:20 schreef cuntscum het volgende:
[..]
cannelonie is fout gespeld: canneloni
Ah ok, zoiets als topping dus... doe mij maar het echte spulquote:Op maandag 25 mei 2009 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een merknaam van nepproducten die verkocht wordt als gezonder omdat het minder vet bevat, en geen melkvet maar plantaardige vetten, dient als vervanging van Room/Boter/Zure room
Merk heeft margarine, slaproom, Nep zure room, etc
Margarine -> Boter
Kaas -> Anagaloge kaas
Rama -> Slagroom
Tijd voor een bekentenis. Klop Klop. Walgelijke nep en hoogstwaarschijnlijk krijg je er zomaar kanker van maar ik vind dat echt gruwelijk lekker.quote:Op maandag 25 mei 2009 21:34 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ah ok, zoiets als topping dus... doe mij maar het echte spul
Hier (in Noorwegen) is het sinds kort verboden op nepkaas kaas te noemen. Op de verpakkingen met bv geraspte pizzakaas staan nu dus alleen "revet" (geraspt) ipv "revet ost" (geraspte kaas) wat er eerst op stond. De zak is nu wel transparant zodat je kan zien dat er geraspte 'kaas' in zit (het lijkt erop, er staat geraspt op de zak en je ziet iets wat op kaas lijkt... en dus denk je toch kaas te kopen).quote:Op donderdag 21 mei 2009 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij uit eten gaat wil je dingen die overbakken zijn met kaas?
Moet je naar de states: You want cheese with that?
maar serieus, ook in het buitenland wordt kaassurrogaat veel gebruikt.
quote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk.
Het slechtste vlees houden we hier. De goedkoopste troep vreten we zelf. Dat is beetje nederlandse mentaliteit.
Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten.
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden.
Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten.
quote:Op maandag 25 mei 2009 23:08 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hier (in Noorwegen) is het sinds kort verboden op nepkaas kaas te noemen. Op de verpakkingen met bv geraspte pizzakaas staan nu dus alleen "revet" (geraspt) ipv "revet ost" (geraspte kaas) wat er eerst op stond. De zak is nu wel transparant zodat je kan zien dat er geraspte 'kaas' in zit (het lijkt erop, er staat geraspt op de zak en je ziet iets wat op kaas lijkt... en dus denk je toch kaas te kopen).
En waarom trapt men erin dan?quote:Op dinsdag 26 mei 2009 01:16 schreef VeX- het volgende:
Ik vind zulke marketingtrucs zo geniepig. En men trapt er massaal in.
nee joh. analoge kaas is niet hiervoor bedacht, enkel als goedkoop alternatief om de grote massa te misleiden.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 00:15 schreef Fogel het volgende:
Een soort van vegetarisch - maar toch net niet helemaal- alternatief voor mensen die willen dat er minder dieren geslacht moeten worden? Ofzo...
Ik had het over de ham in de post boven me. Als je voor kaas meer dieren moet slachten doe je iets fout als kaasboerquote:Op dinsdag 7 juli 2009 10:34 schreef Fratz het volgende:
[..]
nee joh. analoge kaas is niet hiervoor bedacht, enkel als goedkoop alternatief om de grote massa te misleiden.
Die worden gemaakt in volledig geautomatiseerde kaasfabrieken, die kazen worden wel netjes natuurlijk gemaakt, maar die worden letterlijk door geen enkele mensenhand aangeraakt. Heb ooit op de kwaliteitsdienst van zo'n fabriek stage gelopen, was wel apart om te zien. Daar werd overigens alleen normale kaas gemaakt, geen nep-zooi.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat was ook het eerste wat er bij mij door mijn hoofd ging.
Die passie en levenstijl is niet te vergelijken met het koude kikkerlandje.quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:37 schreef honda1990 het volgende:
Als ik dit topic weer lees ben ik blij dat ik over een paar jaar in Italië ga wonen. Wat een verademing als je daar komt, de passie die die mensen hebben over eten kunnen wij Nederlanders écht nog wat van leren. Niet voor niks dat Italianen van de Europeanen gemiddeld het langste mee gaan.
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.quote:Op woensdag 8 juli 2009 17:17 schreef Curiosity het volgende:
Die passie en levenstijl is niet te vergelijken met het koude kikkerlandje.
Maar we zijn op de goede weg, met de opkomst van delicatessen winkels, echte bakkers, je ziet dat de mensen terug verlangen naar het "echte" eten, er is steeds meer vraag en aanbod.
Een goede ontwikkeling.
Daar ben je altijd nog zelf bij.quote:Op woensdag 8 juli 2009 18:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.
Als je naar een goede delicatessenzaak gaat mag je alles proeven hoor. Het wordt niet altijd aangeboden, maar als je het vraagt mag het doorgaans altijd.quote:Op woensdag 8 juli 2009 18:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.
Je hoeft je om mij geen zorgen te maken. Er werd gesteld dat mensen terugverlangen naar het 'echte eten'. Nou heb ik helemaal niks tegen de Italiaanse keuken of delicatessenwinkels, maar het lijkt mij dat het echt eten begint bij kwaliteit en proeven. Als ik in mijn eigen omgeving en op fok rondkijk dan zie ik vooral heel veel mensen die houvast zoeken bij namen, aanduidingen en andere uiterlijkheden, o.a. de winkel waar het vandaan komt. En dan krijg je weer zo'n droevige carpaccio van geperst vlees met een even dure als smakeloze parmezaanse kaas voorgezet onder het mom van 'echt eten'.quote:Op woensdag 8 juli 2009 19:45 schreef Casparovvv het volgende:
Als je naar een goede delicatessenzaak gaat mag je alles proeven hoor. Het wordt niet altijd aangeboden, maar als je het vraagt mag het doorgaans altijd.
Je bent me voor.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:34 schreef Maisnon het volgende:
Grapjes over digitale kaas worden zeker niet gewaardeerd.
quote:Op dinsdag 7 juli 2009 12:17 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Die worden gemaakt in volledig geautomatiseerde kaasfabrieken, die kazen worden wel netjes natuurlijk gemaakt, maar die worden letterlijk door geen enkele mensenhand aangeraakt. Heb ooit op de kwaliteitsdienst van zo'n fabriek stage gelopen, was wel apart om te zien. Daar werd overigens alleen normale kaas gemaakt, geen nep-zooi.
Toen wij klein waren lusten we geen 'winkelkaas'quote:Op vrijdag 10 juli 2009 22:25 schreef Janpietklaas het volgende:
[..]Geen nep-zooi? Fabriekskaas IS nepzooi. Hier in de buurt zijn nog een paar kaasboerderijen waar het echt zelf gemaakt word. En geloof me, het verschil tussen een stukje boerenkaas en fabriekskaas is echt levensgroot.
Als je het mij vraagt zijn er grofweg drie categorieën consumenten te onderschijden:quote:Op donderdag 9 juli 2009 12:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je hoeft je om mij geen zorgen te maken. Er werd gesteld dat mensen terugverlangen naar het 'echte eten'. Nou heb ik helemaal niks tegen de Italiaanse keuken of delicatessenwinkels, maar het lijkt mij dat het echt eten begint bij kwaliteit en proeven. Als ik in mijn eigen omgeving en op fok rondkijk dan zie ik vooral heel veel mensen die houvast zoeken bij namen, aanduidingen en andere uiterlijkheden, o.a. de winkel waar het vandaan komt. En dan krijg je weer zo'n droevige carpaccio van geperst vlees met een even dure als smakeloze parmezaanse kaas voorgezet onder het mom van 'echt eten'.
Die 'garnalen' zijn echt schokkend, die ben ik nog nooit tegen gekomen.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:32 schreef z80 het volgende:
voor wie Duits kan lezen.
wat er aan nep te koop is (in dit geval in Duitsland)
pdf:
http://www.vzhh.de/~uploa(...)ebensmittelliste.pdf
bron:
http://www.vzhh.de/~uploa(...)giatLebensmittel.htm
quote:Op vrijdag 10 juli 2009 23:46 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Als je het mij vraagt zijn er grofweg drie categorieën consumenten te onderschijden:
- De argeloze, naïeve, prijsbewuste consument, die altijd de producten uit de onderste schappen pakt en nooit een bakker, slager, poelier, viszaak of kaasboer binnenloopt, maar altijd op zoek is naar het goedkoopste product
- De AH-excellent consument, mensen die menen kwaliteit te kopen door geld uit te geven aan dure merken met mooie verpakkingen en bewoordingen
- De consument die zich werkelijk zorgen maakt om zijn eten. De herkomst en kwaliteit van de producten speelt hier de belangrijkste rol. Dit zijn de proevers, de critici, de liefhebbers. Mensen die verder kijken dan de merknaam.
Uiteraard zijn er grijze gebieden, maar veel van de mensen die ik in mijn (parttime) werk in een delicatessenzaak tegenkom zijn in één van die categorieën te plaatsen. De mensen die jij bedoeld vallen in de tweede categorie, denk ik. Gelukkig kom ik meer en meer mensen tegen die in de derde categorie te scharen zijn. Dit is volgens mij ook de reden dat zelfs in de huidige tijden van crisis speciaalzaken blijven bestaan. Niet door goedkopere, kwalitatief inferieure producten te verkopen, maar door eerlijk te zijn en de kwaliteit van het product voorop te stellen. Ik merk dat meer en meer aandacht uitgaat naar de herkomst en 'puurheid' van het product als onderdeel van kwaliteit. Maargoed, dat is een discussie die al in een eerder topic van mij heftig is gevoerd.
Hilarisch!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft u mayonaise
> Ja natuurlijk, naar frietsaus wijst
Dat is frietsaus
> Ja maar dat is veel gezonder
Je denkt toch niet dat als ik wat gezonds wilde vreten naar hier kwam, toch?
> ?????? Nou Jaaa
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.quote:Op maandag 25 mei 2009 23:29 schreef JoPiDo het volgende:
die vergelijkingen en gezegdes uit de openingspostjeetje mina!
[..]
Dit hele verhaal slaat als een tang op een speenvarken, ben je wel eens in een Belgische supermarkt geweest? Poepduur en de keus is stukken minder dan in Nederland! Mijn vriendin woont in België en neemt elk weekend een flinke tas boodschappen mee naar België, want het is daar duur en er is weinig keus.
Inderdaad: het aanbod is veel groter in de Belgische supermarkten: ik bezoek ze regelmatig om eens feestelijk te gaan winkelenquote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:25 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.
Duur is het wel, maar duur is relatief. Ze hebben hier nooit een supermarktoorlog gehad en verkopen dus geen A-merken onder de kostprijs.
Is ook waar voor de Duitse supermarkten, maar die zijn goedkoper dan de Nederlandse.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 11:38 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Inderdaad: het aanbod is veel groter in de Belgische supermarkten: ik bezoek ze regelmatig om eens feestelijk te gaan winkelen, de AH XL hier en de Carrefour daar is een wereld van verschil: echt op elk gebied wint de Carrefour, hoewel de prijzen gemiddeld iets hoger zijn dan in Nederland wat idd te maken heeft met de oorlog.
quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:25 schreef Fixers het volgende:
[..]
Hilarisch!Ik beken dat ik fritessaus, of hollandse zoete mayo zó gewend ben dat ik ik aan de echte mayonaise in belgië erg moest wennen. En in het begin zelfs een beetje vies vond. Ik vind de zure variant hier overigens wel veel vullender, dan fritessaus.
[..]
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.
Duur is het wel, maar duur is relatief. Ze hebben hier nooit een supermarktoorlog gehad en verkopen dus geen A-merken onder de kostprijs.
Zie je mij dat beweren?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 00:57 schreef JoPiDo het volgende:
daarbij vind ik je een enorme ezel als je denkt dat je alleen met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden kunt maken, het is eerder andersom: zelfs een ezel kan met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden maken
Nou niet dus. De kaas in die fabriek werd met natuurlijk stremsel gemaakt, en verder niks geen conserveringsmiddelen, smaakversterkers, pekel injecties of sojaschroot ter opvulling. (er zijn inderdaad ook fabrieken die dat wel doen, en die kaas is echt ruk.) Er is dus zeker verschil tussen de verschillende fabrieken, maar ook in van die "boerenkaas" met listeria er in trouwens, het lab aldaar werd ook wel eens gebruikt door de VWA om kazen van dat soort kleine producenten te testen, en je wilt niet weten wat die er soms van durfden te maken onder de gevleugelde kreet "ambachtelijk".quote:Op vrijdag 10 juli 2009 22:25 schreef Janpietklaas het volgende:
[..]Geen nep-zooi? Fabriekskaas IS nepzooi. Hier in de buurt zijn nog een paar kaasboerderijen waar het echt zelf gemaakt word. En geloof me, het verschil tussen een stukje boerenkaas en fabriekskaas is echt levensgroot.
Vast wel maar je moet dan goed kijken naar de ingrediënten. Of een pizza zonder kaas kopen en er zelf kaas overheen gooienquote:Op woensdag 8 juli 2009 17:42 schreef Erasmo het volgende:
Maar is er dan eigenlijk pizza te koop waar geen analoogkaas op zit?
Sluit aan in de rij met die reactiequote:
eensquote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk.
Het slechtste vlees houden we hier. De goedkoopste troep vreten we zelf. Dat is beetje nederlandse mentaliteit.
Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten.
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden.
Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten.
Verse yoghurt is er wel te vinden. Echter niet van het ultra gehomgeniseerde soort, maar de variant die zelfs in het potje al hangop aan het worden is.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 14:17 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Noem dan eens 10 producten die je in die Delhaize kunt kopen, die je niet in AH kunt kopen? Alleen andere merken voor hetzelfde product en soms een stuk krokodillenbiefstuk (45 euro/kilo) of een oester (5 euro/stuk).
Geen verse melk, geen verse yoghurt, geen lekkere broodjes, wel lekkere kaasjes (duuuuur!) en goede biertjes.
En waar kwam dat vlees vandaan?quote:Op zondag 12 juli 2009 03:58 schreef Manono het volgende:
[..]
eens
en klopt, we waren nabij bordeaux uit eten, dat was zo goed, vroegen we waar het vlees vandaan kwam, wat denk je
wij die troep van albert heijn maar eten hier - en das nie eens goede koop he
Tja, en die mensen bij dat bureautje helemaal trots dat ze zo'n kutnaam bedacht hebben. Klinkt lekker hoor, melta!quote:Op vrijdag 5 maart 2010 12:20 schreef kabouter.muts het volgende:
Hebben jullie de Keuringsdienst van waren gisteren gezien?
Ging over deze zooi!
Ze gaan voor een aparte naam voor de nepkaas.
Zodat je weet wanneer je het eet...
MELTA!
Maak je 'n grapje? Vlaamse supermarkten zijn akelig duur, maar hebben veel betere producten. Om eens wat te noemen: olijfolie en wijn hoeven niet, zoals bij AH, voor een minimumprijsje omdat niemand meer dan 4 euro wil betalen voor een fles. Lekkere olie! Kwaliteitswijnen! Ontzettend veel keus aan likeur en zelfs een heel aardig whiskyschap.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 14:17 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Noem dan eens 10 producten die je in die Delhaize kunt kopen, die je niet in AH kunt kopen? Alleen andere merken voor hetzelfde product en soms een stuk krokodillenbiefstuk (45 euro/kilo) of een oester (5 euro/stuk).
Geen verse melk, geen verse yoghurt, geen lekkere broodjes, wel lekkere kaasjes (duuuuur!) en goede biertjes.
Minder vaak vlees eten. Geldt trouwens ook voor vis, ook akelig duur. Ik eet liever een keer in de week een mooi stuk rosbief dan elke dag supermarktgehakt.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:48 schreef Lotusss het volgende:
Ik las net terug over iemand die consumenten in 3 verschillende categorieën plaatste...
Ik zat vooral in categorie 1: als uitwonende student heb ik het niet al te breed en meestal neem ik Eigen merk of (als het te eten is) Euroshopper.
Maar ik merk dat ik steeds meer categorie 3 word. Sowieso maak ik al veel dingen zonder "pakje", maar sinds dat ik voor het Kerstdiner een stuk vlees bij de slager heb besteld, ben ik om. Het vlees was zó zacht en zó mals, maar helaas ook zo vreselijk duur
Dus helaas kan ik de echte kwalitatief goede etenswaren niet al te vaak bereiden, maar bewaar ik het voor als iemand komt eten of als ik een dag écht zin heb om uitgebreid voor mezelf te koken.
Goed eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Lamsvlees van de turk is heel betaalbaar en van lammetjes die lokaal of regionaal in de wei staan.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:48 schreef Lotusss het volgende:
Ik las net terug over iemand die consumenten in 3 verschillende categorieën plaatste...
Ik zat vooral in categorie 1: als uitwonende student heb ik het niet al te breed en meestal neem ik Eigen merk of (als het te eten is) Euroshopper.
Maar ik merk dat ik steeds meer categorie 3 word. Sowieso maak ik al veel dingen zonder "pakje", maar sinds dat ik voor het Kerstdiner een stuk vlees bij de slager heb besteld, ben ik om. Het vlees was zó zacht en zó mals, maar helaas ook zo vreselijk duur
Dus helaas kan ik de echte kwalitatief goede etenswaren niet al te vaak bereiden, maar bewaar ik het voor als iemand komt eten of als ik een dag écht zin heb om uitgebreid voor mezelf te koken.
Sorry hoor, maar in "onze" AH liggen de schappen ook vol met celestial seasonings en om lipton nu een goed merk te noemenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:55 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Meer keuze in thee: geen of amper pickwick, wel lipton, twinings, celestial seasonings en wat luxere losse theeen. Ontzettend uitgebreide keuze aan lekkere chocolade, o.a. het hele New Tree assortiment.
Op veel gebieden zou ik Vlaanderen graag weer inruilen voor Nederland, maar kom niet aan mijn Delhaize
Ik eet al 2 à 3 dagen per week vegetarisch!quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:58 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Minder vaak vlees eten. Geldt trouwens ook voor vis, ook akelig duur. Ik eet liever een keer in de week een mooi stuk rosbief dan elke dag supermarktgehakt.
Regelmatig vegetarisch eten scheelt flink in de kosten.
Oh, dat vind ik wel meevallen, inderdaad, maar pickwick domineert in NL (in ieder geval bij de C1000) toch vaak de schappen en dat is wel het aller-rottigste bocht. Lipton is al iets beter, en Twinings vind ik vaak al heel goed te doen.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:01 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar in "onze" AH liggen de schappen ook vol met celestial seasonings en om lipton nu een goed merk te noemen![]()
Tsja, pickwick is nu eenmaal het grootste merk, vind het echter niet slechter dan lipton. (vind het beide bocht)quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Oh, dat vind ik wel meevallen, inderdaad, maar pickwick domineert in NL (in ieder geval bij de C1000) toch vaak de schappen en dat is wel het aller-rottigste bocht. Lipton is al iets beter, en Twinings vind ik vaak al heel goed te doen.
Ik ben een ontzettende theeliefhebber, maar voor op mijn werk vind ik theezakjes toch echt handiger dan dat gehannes met losse thee
quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:29 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Tsja, pickwick is nu eenmaal het grootste merk, vind het echter niet slechter dan lipton. (vind het beide bocht)
De zwarte thee van lipton is goor, maar de kruidenmeuk in die piramidezakjes vind ik best acceptabel. Ach, ieder z'n meug.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:29 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Tsja, pickwick is nu eenmaal het grootste merk, vind het echter niet slechter dan lipton. (vind het beide bocht)
Gelukkig welquote:
Waarom zou je naar de appie in NL gaan als je speciale dingen hebben wilt?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:55 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maak je 'n grapje? Vlaamse supermarkten zijn akelig duur, maar hebben veel betere producten. Om eens wat te noemen: olijfolie en wijn hoeven niet, zoals bij AH, voor een minimumprijsje omdat niemand meer dan 4 euro wil betalen voor een fles. Lekkere olie! Kwaliteitswijnen! Ontzettend veel keus aan likeur en zelfs een heel aardig whiskyschap.
Verschillende soorten boter, bijvoorbeeld de Ardeense (AOC en wel) die erg lekker is. Geen zielige potjes met brokjes gemarineerde Deense schapenkaas, nee, enkel echte feta. Meer keuze in thee: geen of amper pickwick, wel lipton, twinings, celestial seasonings en wat luxere losse theeen. Ontzettend uitgebreide keuze aan lekkere chocolade, o.a. het hele New Tree assortiment.
Op veel gebieden zou ik Vlaanderen graag weer inruilen voor Nederland, maar kom niet aan mijn Delhaize
boter kun je gewoon bij de appie kopen. nog echte ook.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 19:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Waarom zou je naar de appie in NL gaan als je speciale dingen hebben wilt?
dat is winkel nummer 1 die vooral eigen merken in zijn schappen heeft.
Elk willekeurig ander supermarktketen heeft al meer.
Waarom er geen whisky of andere likeuren in de super liggen is omdat het niet mag.
Daar zijn slijterijen voor.
Zelfde als voor boter, die haal je of bij de boer. of bij de kaaswinkel.
niet bij de appie.
Van de campina ja.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 19:25 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
boter kun je gewoon bij de appie kopen. nog echte ook.
roomboter
waarom zou je perse boter uit de ardennen willen?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 19:26 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Van de campina ja.
Als je boter uit de Ardennen (AOC En wel) wilt zul je lang zoeke motte
Nou ja, is vast heel lekker als ik Coldfeet mag gelovenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 19:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
waarom zou je perse boter uit de ardennen willen?
het 'basisprobleem' zijn gewoon kant-en-klaar-producten. hier zit veel troep in (geharde vetten bv) welke bewezen minder gezond zijn.
de basis is simpel; koop geen kant-en-klaar-producten.
groente / fruit kun je het beste op de markt halen.
vlees haal ik persoonlijk meestal bij de turk.
supermarkten verkopen voor 90% troep imo.
Juist niet.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 17:05 schreef Dubbeldrank het volgende:
Volgens mij ging dit topic over kaas?
Nederlandse rauwmelkse boterquote:Op vrijdag 5 maart 2010 19:37 schreef Erosjuhhh het volgende:
Nou ja, is vast heel lekker als ik Coldfeet mag geloven
Ik heb het nooit op. houd t gewoon bij de nederlandse boter.
Nee wa,quote:
bij de AH kun je gewoon prima feta halen, op de vleeswaren/kaasafdeling.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 17:08 schreef ColdFeet het volgende:
Ja, sorry. Nou ja, met de feta en de vieze Deense blokjes was ik nog een soort van ontopic, toch
Rama is een lijn producten van namaakboter (margarine) en namaak room voor in de keukenquote:Op zondag 14 maart 2010 15:48 schreef Isegrim het volgende:
Wat is rama?
Ah. Ik heb het nut van dat soort dingen nooit echt begrepen. Wat is de toegevoegde waarde? Roomboter is heerlijk en echte room ook (ik heb gister nog clotted cream met 55% vet gehaald voor in een soepquote:Op zondag 14 maart 2010 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rama is een lijn producten van namaakboter (margarine) en namaak room voor in de keuken
Niet dat ik weet, maar Rama welquote:Op maandag 15 maart 2010 12:58 schreef -Mellow- het volgende:
Is koksroom/ kookroom ook plantaardig dan? ik heb het eigenlijk nog nooit gekocht
ik vroeg t omdat je t in de OP over "koksroom ipv echte room" hebtquote:Op maandag 15 maart 2010 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet dat ik weet, maar Rama wel
Lager vet percentage, toevoeging van andere spullen, etc.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:11 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ik vroeg t omdat je t in de OP over "koksroom ipv echte room" hebt
omdat mensen dom zijn.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:33 schreef -Mellow- het volgende:
idd heb t net even gecheckt in de supermarkt. deels room, deels plantaardig, stabilisatoren, zetmeel enzo. Ik snap niet waarom je dat in je eten zou willen gooien ipv gewone room.
goed puntquote:
Omdat mensen aangepraat wordt dat het gezond is.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:33 schreef -Mellow- het volgende:
idd heb t net even gecheckt in de supermarkt. deels room, deels plantaardig, stabilisatoren, zetmeel enzo. Ik snap niet waarom je dat in je eten zou willen gooien ipv gewone room.
De biologische slager hier ook als ik zijn vlees te mager vind.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:28 schreef -Mellow- het volgende:
Ja die enorme hysterie bij het horen van het woord vet, gek word ik er van. Zelfs de poelier lacht me bijna uit als ik om kippevet vraag
quote:Op maandag 15 maart 2010 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat mensen aangepraat wordt dat het gezond is.
Tijdje terug een vrouwtje voor me bij de kassa met een hele berg apart verpakte plakjes ontbijtkoek. Ik zeg tegen haar, nou, die zijn geliefd bij u thuis.
Zij: Ja, en zo gezond!
Ik: Gezond? pardon?
Zij: Triomfantelijk, Jaaa, want er zit geen vet in...
![]()
![]()
Doet me denken aan de Chupa-Chups reclame waarin een of andere voetballer de lolly's aanprees als "vetvrij". Dat die dingen bijna volledig uit suiker bestaan is niet belangrijk, want geen vet.quote:Op maandag 15 maart 2010 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat mensen aangepraat wordt dat het gezond is.
Tijdje terug een vrouwtje voor me bij de kassa met een hele berg apart verpakte plakjes ontbijtkoek. Ik zeg tegen haar, nou, die zijn geliefd bij u thuis.
Zij: Ja, en zo gezond!
Ik: Gezond? pardon?
Zij: Triomfantelijk, Jaaa, want er zit geen vet in...
![]()
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |