Een merknaam van nepproducten die verkocht wordt als gezonder omdat het minder vet bevat, en geen melkvet maar plantaardige vetten, dient als vervanging van Room/Boter/Zure roomquote:
cannelonie is fout gespeld: canneloniquote:Op donderdag 21 mei 2009 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Enige tijd geleden maakte het RVU programma Keuringsdienst van Waarde grote ogen met hun uitzending over analoge kaas, een product van plantaardige vetten en bindmiddelen dat kaas vervangt op Pizza en broodjes, cannelonie en andere ellende.
http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=134
Internationaal slaat de analoge kaas nog steeds golven. Mensen klagen dat ze bedrogen worden omdat er geen echte kaas op zit. Maar dat zet me aan het denken, mensen willen maar al te vaak het echte product niet. Mensen kopen massaal Koksroom ipv echte room, zeggen boter tegen margarine en doen rama in de saus. Ze kopen zakkies poeder en doen er water bij en noemen dat soep.
Vraag me af waarom als het om levensmiddelen gaat mensen deze kromme keuzes maken. Zet op de verpakking Light, minder vet, of gemakkelijk en mensen kopen massaal je neppers. Doe nep kaas op de pizza en het is een schandaal.
Als ik nog eens iemand nodig heb voor secretaresse werk, kan ik je dan PM'en?quote:Op maandag 25 mei 2009 18:20 schreef cuntscum het volgende:
[..]
cannelonie is fout gespeld: canneloni
Ah ok, zoiets als topping dus... doe mij maar het echte spulquote:Op maandag 25 mei 2009 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een merknaam van nepproducten die verkocht wordt als gezonder omdat het minder vet bevat, en geen melkvet maar plantaardige vetten, dient als vervanging van Room/Boter/Zure room
Merk heeft margarine, slaproom, Nep zure room, etc
Margarine -> Boter
Kaas -> Anagaloge kaas
Rama -> Slagroom
Tijd voor een bekentenis. Klop Klop. Walgelijke nep en hoogstwaarschijnlijk krijg je er zomaar kanker van maar ik vind dat echt gruwelijk lekker.quote:Op maandag 25 mei 2009 21:34 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ah ok, zoiets als topping dus... doe mij maar het echte spul
Hier (in Noorwegen) is het sinds kort verboden op nepkaas kaas te noemen. Op de verpakkingen met bv geraspte pizzakaas staan nu dus alleen "revet" (geraspt) ipv "revet ost" (geraspte kaas) wat er eerst op stond. De zak is nu wel transparant zodat je kan zien dat er geraspte 'kaas' in zit (het lijkt erop, er staat geraspt op de zak en je ziet iets wat op kaas lijkt... en dus denk je toch kaas te kopen).quote:Op donderdag 21 mei 2009 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij uit eten gaat wil je dingen die overbakken zijn met kaas?
Moet je naar de states: You want cheese with that?
maar serieus, ook in het buitenland wordt kaassurrogaat veel gebruikt.
quote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk.
Het slechtste vlees houden we hier. De goedkoopste troep vreten we zelf. Dat is beetje nederlandse mentaliteit.
Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten.
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden.
Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten.
quote:Op maandag 25 mei 2009 23:08 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hier (in Noorwegen) is het sinds kort verboden op nepkaas kaas te noemen. Op de verpakkingen met bv geraspte pizzakaas staan nu dus alleen "revet" (geraspt) ipv "revet ost" (geraspte kaas) wat er eerst op stond. De zak is nu wel transparant zodat je kan zien dat er geraspte 'kaas' in zit (het lijkt erop, er staat geraspt op de zak en je ziet iets wat op kaas lijkt... en dus denk je toch kaas te kopen).
En waarom trapt men erin dan?quote:Op dinsdag 26 mei 2009 01:16 schreef VeX- het volgende:
Ik vind zulke marketingtrucs zo geniepig. En men trapt er massaal in.
nee joh. analoge kaas is niet hiervoor bedacht, enkel als goedkoop alternatief om de grote massa te misleiden.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 00:15 schreef Fogel het volgende:
Een soort van vegetarisch - maar toch net niet helemaal- alternatief voor mensen die willen dat er minder dieren geslacht moeten worden? Ofzo...
Ik had het over de ham in de post boven me. Als je voor kaas meer dieren moet slachten doe je iets fout als kaasboerquote:Op dinsdag 7 juli 2009 10:34 schreef Fratz het volgende:
[..]
nee joh. analoge kaas is niet hiervoor bedacht, enkel als goedkoop alternatief om de grote massa te misleiden.
Die worden gemaakt in volledig geautomatiseerde kaasfabrieken, die kazen worden wel netjes natuurlijk gemaakt, maar die worden letterlijk door geen enkele mensenhand aangeraakt. Heb ooit op de kwaliteitsdienst van zo'n fabriek stage gelopen, was wel apart om te zien. Daar werd overigens alleen normale kaas gemaakt, geen nep-zooi.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat was ook het eerste wat er bij mij door mijn hoofd ging.
Die passie en levenstijl is niet te vergelijken met het koude kikkerlandje.quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:37 schreef honda1990 het volgende:
Als ik dit topic weer lees ben ik blij dat ik over een paar jaar in Italië ga wonen. Wat een verademing als je daar komt, de passie die die mensen hebben over eten kunnen wij Nederlanders écht nog wat van leren. Niet voor niks dat Italianen van de Europeanen gemiddeld het langste mee gaan.
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.quote:Op woensdag 8 juli 2009 17:17 schreef Curiosity het volgende:
Die passie en levenstijl is niet te vergelijken met het koude kikkerlandje.
Maar we zijn op de goede weg, met de opkomst van delicatessen winkels, echte bakkers, je ziet dat de mensen terug verlangen naar het "echte" eten, er is steeds meer vraag en aanbod.
Een goede ontwikkeling.
Daar ben je altijd nog zelf bij.quote:Op woensdag 8 juli 2009 18:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.
Als je naar een goede delicatessenzaak gaat mag je alles proeven hoor. Het wordt niet altijd aangeboden, maar als je het vraagt mag het doorgaans altijd.quote:Op woensdag 8 juli 2009 18:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik maak me daar niet veel illusies over, het is veel show zonder inhoud. "Echt" in de zin van spannende naampjes en authentieke uitstraling. Maar proeven, ho maar.
Je hoeft je om mij geen zorgen te maken. Er werd gesteld dat mensen terugverlangen naar het 'echte eten'. Nou heb ik helemaal niks tegen de Italiaanse keuken of delicatessenwinkels, maar het lijkt mij dat het echt eten begint bij kwaliteit en proeven. Als ik in mijn eigen omgeving en op fok rondkijk dan zie ik vooral heel veel mensen die houvast zoeken bij namen, aanduidingen en andere uiterlijkheden, o.a. de winkel waar het vandaan komt. En dan krijg je weer zo'n droevige carpaccio van geperst vlees met een even dure als smakeloze parmezaanse kaas voorgezet onder het mom van 'echt eten'.quote:Op woensdag 8 juli 2009 19:45 schreef Casparovvv het volgende:
Als je naar een goede delicatessenzaak gaat mag je alles proeven hoor. Het wordt niet altijd aangeboden, maar als je het vraagt mag het doorgaans altijd.
Je bent me voor.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:34 schreef Maisnon het volgende:
Grapjes over digitale kaas worden zeker niet gewaardeerd.
quote:Op dinsdag 7 juli 2009 12:17 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Die worden gemaakt in volledig geautomatiseerde kaasfabrieken, die kazen worden wel netjes natuurlijk gemaakt, maar die worden letterlijk door geen enkele mensenhand aangeraakt. Heb ooit op de kwaliteitsdienst van zo'n fabriek stage gelopen, was wel apart om te zien. Daar werd overigens alleen normale kaas gemaakt, geen nep-zooi.
Toen wij klein waren lusten we geen 'winkelkaas'quote:Op vrijdag 10 juli 2009 22:25 schreef Janpietklaas het volgende:
[..]Geen nep-zooi? Fabriekskaas IS nepzooi. Hier in de buurt zijn nog een paar kaasboerderijen waar het echt zelf gemaakt word. En geloof me, het verschil tussen een stukje boerenkaas en fabriekskaas is echt levensgroot.
Als je het mij vraagt zijn er grofweg drie categorieën consumenten te onderschijden:quote:Op donderdag 9 juli 2009 12:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je hoeft je om mij geen zorgen te maken. Er werd gesteld dat mensen terugverlangen naar het 'echte eten'. Nou heb ik helemaal niks tegen de Italiaanse keuken of delicatessenwinkels, maar het lijkt mij dat het echt eten begint bij kwaliteit en proeven. Als ik in mijn eigen omgeving en op fok rondkijk dan zie ik vooral heel veel mensen die houvast zoeken bij namen, aanduidingen en andere uiterlijkheden, o.a. de winkel waar het vandaan komt. En dan krijg je weer zo'n droevige carpaccio van geperst vlees met een even dure als smakeloze parmezaanse kaas voorgezet onder het mom van 'echt eten'.
Die 'garnalen' zijn echt schokkend, die ben ik nog nooit tegen gekomen.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:32 schreef z80 het volgende:
voor wie Duits kan lezen.
wat er aan nep te koop is (in dit geval in Duitsland)
pdf:
http://www.vzhh.de/~uploa(...)ebensmittelliste.pdf
bron:
http://www.vzhh.de/~uploa(...)giatLebensmittel.htm
quote:Op vrijdag 10 juli 2009 23:46 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Als je het mij vraagt zijn er grofweg drie categorieën consumenten te onderschijden:
- De argeloze, naïeve, prijsbewuste consument, die altijd de producten uit de onderste schappen pakt en nooit een bakker, slager, poelier, viszaak of kaasboer binnenloopt, maar altijd op zoek is naar het goedkoopste product
- De AH-excellent consument, mensen die menen kwaliteit te kopen door geld uit te geven aan dure merken met mooie verpakkingen en bewoordingen
- De consument die zich werkelijk zorgen maakt om zijn eten. De herkomst en kwaliteit van de producten speelt hier de belangrijkste rol. Dit zijn de proevers, de critici, de liefhebbers. Mensen die verder kijken dan de merknaam.
Uiteraard zijn er grijze gebieden, maar veel van de mensen die ik in mijn (parttime) werk in een delicatessenzaak tegenkom zijn in één van die categorieën te plaatsen. De mensen die jij bedoeld vallen in de tweede categorie, denk ik. Gelukkig kom ik meer en meer mensen tegen die in de derde categorie te scharen zijn. Dit is volgens mij ook de reden dat zelfs in de huidige tijden van crisis speciaalzaken blijven bestaan. Niet door goedkopere, kwalitatief inferieure producten te verkopen, maar door eerlijk te zijn en de kwaliteit van het product voorop te stellen. Ik merk dat meer en meer aandacht uitgaat naar de herkomst en 'puurheid' van het product als onderdeel van kwaliteit. Maargoed, dat is een discussie die al in een eerder topic van mij heftig is gevoerd.
Hilarisch!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft u mayonaise
> Ja natuurlijk, naar frietsaus wijst
Dat is frietsaus
> Ja maar dat is veel gezonder
Je denkt toch niet dat als ik wat gezonds wilde vreten naar hier kwam, toch?
> ?????? Nou Jaaa
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.quote:Op maandag 25 mei 2009 23:29 schreef JoPiDo het volgende:
die vergelijkingen en gezegdes uit de openingspostjeetje mina!
[..]
Dit hele verhaal slaat als een tang op een speenvarken, ben je wel eens in een Belgische supermarkt geweest? Poepduur en de keus is stukken minder dan in Nederland! Mijn vriendin woont in België en neemt elk weekend een flinke tas boodschappen mee naar België, want het is daar duur en er is weinig keus.
Inderdaad: het aanbod is veel groter in de Belgische supermarkten: ik bezoek ze regelmatig om eens feestelijk te gaan winkelenquote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:25 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.
Duur is het wel, maar duur is relatief. Ze hebben hier nooit een supermarktoorlog gehad en verkopen dus geen A-merken onder de kostprijs.
Is ook waar voor de Duitse supermarkten, maar die zijn goedkoper dan de Nederlandse.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 11:38 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Inderdaad: het aanbod is veel groter in de Belgische supermarkten: ik bezoek ze regelmatig om eens feestelijk te gaan winkelen, de AH XL hier en de Carrefour daar is een wereld van verschil: echt op elk gebied wint de Carrefour, hoewel de prijzen gemiddeld iets hoger zijn dan in Nederland wat idd te maken heeft met de oorlog.
quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:25 schreef Fixers het volgende:
[..]
Hilarisch!Ik beken dat ik fritessaus, of hollandse zoete mayo zó gewend ben dat ik ik aan de echte mayonaise in belgië erg moest wennen. En in het begin zelfs een beetje vies vond. Ik vind de zure variant hier overigens wel veel vullender, dan fritessaus.
[..]
Ben je zélf wel eens in een belgische supermarkt geweest? Ik doe mijn boodschappen dagelijks in de Delhaize, Carrefour en GB in Brussel. Maar zelfs bij het kleine stadse Delhaizetje hier om de hoek, die niet veel groter is dan een AH to go op grote stations hebben ze meer keuze in kwaliteits- en versproducten dan de doorsnee appie. Bij de gewone grote supermarkt verbleekt elke AH en ook Jumbo.
Duur is het wel, maar duur is relatief. Ze hebben hier nooit een supermarktoorlog gehad en verkopen dus geen A-merken onder de kostprijs.
Zie je mij dat beweren?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 00:57 schreef JoPiDo het volgende:
daarbij vind ik je een enorme ezel als je denkt dat je alleen met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden kunt maken, het is eerder andersom: zelfs een ezel kan met producten uit een speciaalzaak lekkere maaltijden maken
Nou niet dus. De kaas in die fabriek werd met natuurlijk stremsel gemaakt, en verder niks geen conserveringsmiddelen, smaakversterkers, pekel injecties of sojaschroot ter opvulling. (er zijn inderdaad ook fabrieken die dat wel doen, en die kaas is echt ruk.) Er is dus zeker verschil tussen de verschillende fabrieken, maar ook in van die "boerenkaas" met listeria er in trouwens, het lab aldaar werd ook wel eens gebruikt door de VWA om kazen van dat soort kleine producenten te testen, en je wilt niet weten wat die er soms van durfden te maken onder de gevleugelde kreet "ambachtelijk".quote:Op vrijdag 10 juli 2009 22:25 schreef Janpietklaas het volgende:
[..]Geen nep-zooi? Fabriekskaas IS nepzooi. Hier in de buurt zijn nog een paar kaasboerderijen waar het echt zelf gemaakt word. En geloof me, het verschil tussen een stukje boerenkaas en fabriekskaas is echt levensgroot.
Vast wel maar je moet dan goed kijken naar de ingrediënten. Of een pizza zonder kaas kopen en er zelf kaas overheen gooienquote:Op woensdag 8 juli 2009 17:42 schreef Erasmo het volgende:
Maar is er dan eigenlijk pizza te koop waar geen analoogkaas op zit?
Sluit aan in de rij met die reactiequote:
eensquote:Op donderdag 21 mei 2009 14:08 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Nederlanders moeten altijd voor dubbeltje op de eerste rang zitten. En ze denken daar met eten ook mee weg te komen. De kwaliteit van het voedsel is hier echt stukken minder dan in belgie duitsland of frankrijk.
Het slechtste vlees houden we hier. De goedkoopste troep vreten we zelf. Dat is beetje nederlandse mentaliteit.
Hoewel belgen bijvoorbeeld de meest vreemde dingen eten, zien ze boerenkool toch echt als konijnenvoer. Dat zullen ze niet zomaar eten.
Bij veel van onze allochtone nederlanders wordt meestal ook veel gezonder gegeten dan bij autochtonen.
Dat komt omdat die mensen de moeite nog nemen om van basis producten een maaltijd te bereiden.
Bij ons moet het allemaal snel snel snel. Het mag geen tijd geen geld en geen moeite kosten.
Verse yoghurt is er wel te vinden. Echter niet van het ultra gehomgeniseerde soort, maar de variant die zelfs in het potje al hangop aan het worden is.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 14:17 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Noem dan eens 10 producten die je in die Delhaize kunt kopen, die je niet in AH kunt kopen? Alleen andere merken voor hetzelfde product en soms een stuk krokodillenbiefstuk (45 euro/kilo) of een oester (5 euro/stuk).
Geen verse melk, geen verse yoghurt, geen lekkere broodjes, wel lekkere kaasjes (duuuuur!) en goede biertjes.
En waar kwam dat vlees vandaan?quote:Op zondag 12 juli 2009 03:58 schreef Manono het volgende:
[..]
eens
en klopt, we waren nabij bordeaux uit eten, dat was zo goed, vroegen we waar het vlees vandaan kwam, wat denk je
wij die troep van albert heijn maar eten hier - en das nie eens goede koop he
Tja, en die mensen bij dat bureautje helemaal trots dat ze zo'n kutnaam bedacht hebben. Klinkt lekker hoor, melta!quote:Op vrijdag 5 maart 2010 12:20 schreef kabouter.muts het volgende:
Hebben jullie de Keuringsdienst van waren gisteren gezien?
Ging over deze zooi!
Ze gaan voor een aparte naam voor de nepkaas.
Zodat je weet wanneer je het eet...
MELTA!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |