quote:Op woensdag 17 juni 2009 22:33 schreef Adelante het volgende:
Gras is mooi geworden Bluezz, maar zonde dat die groene haag is vervangen door dat hout
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 17 juni 2009 23:10 schreef Bluezz het volgende:
[..]Groene haag? Uit zijn krachten gegroeide lilleke verdorde verwilderde coniferenrij
![]()
![]()
En dit is nog maar het beginer staat vanalles te gebeuren aan weerszijden van het hout en er komt ook nog een druivenrank tegenaan.
En die druiven ga ik dan voeren aan golfer als we samen halfnaakt op het groene gras liggen met een roseetje als de zon achter de boom is verdwenen
Gewoon vol laten groeien, die boel! Heulemoal volzetten met mooie klimmers en daarna foto's posten van hoe je golfer druifjes voert!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
Dit intrigeert me zo. Waarom met pantykousjes?quote:Op vrijdag 29 mei 2009 10:58 schreef Sanne het volgende:
De clematis en een andere roos heb ik met pantykousjes opgebonden. Zal het met de passieflora ook doen.
Mijn druif heeft dat ook en die van mijn "schoonopa" ook. Hij beweert dat het geen probleem is en vanzelf het volgend seizoen verdwijnt en dat het gewoon pech is als je het niet zo mooi vindt.quote:Op woensdag 17 juni 2009 19:41 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Mooi tuintje Bluezz
Ik heb even een vraagje over mijn druivenstruik. Er zitten bobbels op de bladeren. Ik heb de ergste bladeren weggehaald, de schors gestript. Want dat stond op internet. Maar ze blijven komen. Volgens die site is het niet schadelijk voor de struik zelf en kunnen de druiven gewoon gegeten worden en zou het volgend seizoen weg kunnen zijn. Maar het is nogal ontsierend! Weet iemand iets over dit fenomeen? Waarvan komt het en kan ik het wegkrijgen/voorkomen?
Okee jammer dan dus... Bedankt voor het antwoord.quote:Op donderdag 18 juni 2009 15:51 schreef Barbie het volgende:
[..]
Mijn druif heeft dat ook en die van mijn "schoonopa" ook. Hij beweert dat het geen probleem is en vanzelf het volgend seizoen verdwijnt en dat het gewoon pech is als je het niet zo mooi vindt.
Tsja, daar doe ik het dan maar mee.
Als ik naar je foto's kijk, vraag ik me af of de roos wel op de goede plaats staat. Rozen zijn bij uitstek zonminnende planten, maar ik begrijp dat de plek op de foto een donkere hoek is.quote:Op dinsdag 16 juni 2009 01:27 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat allemaal prima hier in de tuin.
Om de beurt bloeit er vanalles of staat op knappen. Zmer
Roos (elk jaar maar 1 of 2 bloemen, zou zo graag deze eens flink willen zien bloeien, maar ik doe blijkbaar iets verkeerd met snoeien?)
[ afbeelding ]
En het donkere hoekje onder dé boom, waar alles nu best lekker groeit (en dat heeft echt 4 jaar geduurt)
[ afbeelding ]
Ohquote:Op donderdag 18 juni 2009 22:19 schreef lyolyrc het volgende:
Als ik naar je foto's kijk, vraag ik me af of de roos wel op de goede plaats staat. Rozen zijn bij uitstek zonminnende planten, maar ik begrijp dat de plek op de foto een donkere hoek is.
Uitgebloeide bloemen weghalen stimuleert de vorming van nieuwe bloemen. Als je dat doet, moet je toch wel meer bloemen kunnen krijgen. Ten derde vragen rozen om vruchtbare grond, dus compost en mest erbij is geen overbodige luxe. Een vierde manier om rozen te helpen is afrikaantjes erbij planten. Die geven een stof af in de grond die aaltjes doodt. Aaltjes zijn nou juist weer verzot op wortels van rozen, wat de groei en bloei tegengaat.
Mijn ouders hebben hetzelfde probleem gehad, vorig jaar hadden ze het op vier ranken maar dit jaar hebben ze er geen last meer van.. misschien dat he te maken heeft met de zon, dat de bladeren iets verbrand zijn ofzo..?quote:Op donderdag 18 juni 2009 15:51 schreef Barbie het volgende:
[..]
Mijn druif heeft dat ook en die van mijn "schoonopa" ook. Hij beweert dat het geen probleem is en vanzelf het volgend seizoen verdwijnt en dat het gewoon pech is als je het niet zo mooi vindt.
Tsja, daar doe ik het dan maar mee.
Aha!quote:
Tsja, ik heb de lelijkste bladeren weggehaald. Maar ik merk dat er nu net zulke lelijke bladeren voor in de plaats komen, dus het blijft komen. Mja, ik zal het wel nooit wetenquote:Op vrijdag 19 juni 2009 02:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mijn ouders hebben hetzelfde probleem gehad, vorig jaar hadden ze het op vier ranken maar dit jaar hebben ze er geen last meer van.. misschien dat he te maken heeft met de zon, dat de bladeren iets verbrand zijn ofzo..?
Dit jaar hebben ze er ook geen last meer van, maar voor hetzelfde geldt dat ze er volgend jaar wel weer last van hebben..
Hun tuinman kon er ook weinig aan doen in elk geval..
Rozen zijn gek op verse mest, ga eens naar een manege in de buurt met een kuip en vraag of je m vol mag scheppen. Beter doe je dit in de winter ivm stank..quote:Op dinsdag 16 juni 2009 07:59 schreef Syytön het volgende:
Bluezz, misschien hebben de rozen kalk en mest nodig, dit moet je tussen december en februari doen. Vooral kalk schijnt nogal van belang te zijn, alleen is dat nu te laat voor dit jaar.
Zal als het weer wat beter is een foto van mijn lichtroze rozen maken. Dat ding zal er echt al tientallen jaren staan want de stam is enorm dik.
[ afbeelding ]
Heeft iemand een idee wat dit is, volgens mij is het onkruid want echt mooi is het niet, en het verspreidt zich als een gek, het komt op in mijn hele tuin. Kenmerkend is dat zwarte op het blad.
Mooi!quote:Op vrijdag 19 juni 2009 08:38 schreef Sanne het volgende:
De eerste roos van de New Dawn komt uit!
[ afbeelding ]
Nu gaan verplaatsen is niet aan te raden. Rozen zitten nu midden in hun groei- en bloeiperiode en moeten dan energie gaan steken in het opnieuw wortelen. Dan kun je die extra bloemen vrijwel zeker op je buik schrijven. Voor verplaatsen en planten van rozen zijn de lente en met name de herfst geschikt.quote:Op donderdag 18 juni 2009 23:01 schreef Bluezz het volgende:
[..]
OhWie weet is dat eerste wel wat er werkelijk aan de hand is!!
Ik ga hem aankomend weekend meteen even verplaatsen naar een flinke zonnige plek.
Heb daar echt nog niet eerder aan gedacht, tnxx![]()
Afrikaantjes vind ik verschrikkelijk, dus dat is echt het allerlaatste redmiddel
Ik had er nooit van gehoord!quote:Op vrijdag 19 juni 2009 08:03 schreef Sanne het volgende:
Ja die pantykousjes, dat heb ik uit Tuinieren voor Dummies. Het is zachter voor de takjes dan touw. Ziet er wel een beetje gek uit, maar veert lekker mee in de wind.
Ik had eigenlijk een nare associatie met tuinieren. Vroeger gingen wij altijd naar de volkstuin en als ik dan met mijn oma of moeder wilde kletsen of een spelletje doen, dan hadden ze het altijd te druk, altijd moest er wel getuinierd worden.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 11:33 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ik had er nooit van gehoord!
Wat leuk dat jij zo met je plantjes bezig bent. Jij was toch aanvankelijk heel erg anti-tuin? Mooie planten heb je staan hoor. En zo leuk hoe alles rond deze tijd uitkomt.
Dat is 'm inderdaad ja! Er zit nog redelijk veel onkruid bij mij in de grond, omdat de tuin compleet verwaarloosd was vorig jaar toen ik 't huis kocht.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 09:03 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Beklierde duizendknoop - Persicaria lapathifolia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beklierde_duizendknoop is idd een inheemse plant en in mijn tuin is 't onkruid. Wat onkruid is in jouw tuin bepaal je uiteindelijk zelf hé.![]()
Ok ok, gaat de herfst worden dus. Was té enthousiastquote:Op vrijdag 19 juni 2009 11:12 schreef lyolyrc het volgende:
Nu gaan verplaatsen is niet aan te raden. Rozen zitten nu midden in hun groei- en bloeiperiode en moeten dan energie gaan steken in het opnieuw wortelen. Dan kun je die extra bloemen vrijwel zeker op je buik schrijven. Voor verplaatsen en planten van rozen zijn de lente en met name de herfst geschikt.
Jammer van die associatie en fijn dat je het toch weer leuk vind in je eigen huissie.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 12:22 schreef Sanne het volgende:
Ik had eigenlijk een nare associatie met tuinieren. Vroeger gingen wij altijd naar de volkstuin en als ik dan met mijn oma of moeder wilde kletsen of een spelletje doen, dan hadden ze het altijd te druk, altijd moest er wel getuinierd worden.
Nadat rond mijn tuin een schutting was geplaatst kreeg ik ineens een hoop privacy en bleek het wel leuk om naar die bloemetjes te kijken. Ik ben er zelf nog steeds verbaasd over, maar ik word zo rustig van die tuin.
Oe, en nu?quote:Op dinsdag 23 juni 2009 13:02 schreef Xebber het volgende:
't Eerste waar ik aan denk bij een witte waas, is spint.
En dat in mijn tuinquote:Wolluizen kenmerken zich door seksueel dimorfisme, wat betekent dat de beide geslachten verschillen in morfologie. De vrouwtjes blijven in het nimfenstadium, bezitten een gereduceerde morfologie en hebben geen vleugels.
quote:Op dinsdag 23 juni 2009 16:42 schreef Bluezz het volgende:
Brrrr![]()
Even googelen op spint en wolluis maar.
[..]
En dat in mijn tuin![]()
Gefeliciteerdquote:
Waarschijnlijk een licht vochtige clamatis.quote:
Wat is een lichtvochtige clamatis?quote:Op dinsdag 30 juni 2009 09:15 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Waarschijnlijk een licht vochtige clamatis.![]()
Bluezz: mijn longkruid heeft ook een wittig laagje!Maar ik kan het er niet afwrijven, het lijkt wel in het blad te zitten. Halp!
![]()
En en en, mjjn tuin heeft kleur! Wit en oranje. En een beetje paars van bloeiende lavendel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |