Wow! 1x ! met 5 euro ofzo?quote:Op donderdag 9 april 2009 16:33 schreef K-Girly het volgende:
heb zelf ook contact met de makelaar, maar alleen in de buurt staan al kei veel huizen te koop en hij zegt gewoon een vervelende tijd om te verkopen..we zijn al 1x met de prijs gezakt!
.
Als ik iemand zo zou haten dat ik niets meer met hem/haar te maken wil hebben, dan zou ik hem zeker geen 6600 euro cadeau doen. Ik zou juist die 10.000 euro schuld voor lief nemen, gezien het hem/haar ook raakt. Daarnaast ben je elke maand nu aan het betalen aan een persoon waar je liever vanaf had willen zijn... Lekker dan.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:47 schreef Nijns het volgende:
[..]
TS, had je dit echt zelf niet bedacht..?
Tijd van denken lijkt me voorbij.... Actie!quote:Op donderdag 9 april 2009 16:38 schreef K-Girly het volgende:
Ja maar daar gaat ie niet mee akkoord..
Ik ga er is even goed overnadenken..Bedankt want indd lijk wel een sponsor..![]()
Mja, misschien wel heel erg gemakkelijk gezegd, maar wat als meneer geen enkel bod accepteerd? Hoe gemakkelijk is het dan nog te verkopen?quote:Op donderdag 9 april 2009 16:49 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Als ik iemand zo zou haten dat ik niets meer met hem/haar te maken wil hebben, dan zou ik hem zeker geen 6600 euro cadeau doen. Ik zou juist die 10.000 euro schuld voor lief nemen, gezien het hem/haar ook raakt. Daarnaast ben je elke maand nu aan het betalen aan een persoon waar je liever vanaf had willen zijn... Lekker dan.
Dat bod accepteer je met elkaar toch? Alhoewel... gezien TS erg weinig weet hoe het met de verkoop zit, vraag ik me af of ze iedere keer er vanaf weet als iemand een bod doet. In 2,5jaar geen enkele bieding lijkt me onmogelijk. De vraag is dus, wat is het hoogste bod tot dus ver. Hoeveel verlies zou je dan hebben? Hoeveel verlies heb je nu na 2,5 jaar? Hoeveel verlies heb je als het over 2,5 jaar nog niet verkocht is? etc.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:52 schreef ursel het volgende:
[..]
Mja, misschien wel heel erg gemakkelijk gezegd, maar wat als meneer geen enkel bod accepteerd? Hoe gemakkelijk is het dan nog te verkopen?
Dat zou een "eerlijke" sleutel kunnen zijn.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:47 schreef Stali het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag he. Jij betaald nu al 2,5 jaar de helft van de hypotheek.
Maar hoe zit het verder met je woonlasten? Jij moet toch ook ergens wonen en huur betalen. Laat hem daar dan ook aan meebetalen?
Het komt wel meer voor hoor. In slechte buurten van steden als Zoetermeer, Almere etc.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:54 schreef Brad het volgende:
In 2,5jaar geen enkele bieding lijkt me onmogelijk.
Je hebt sowieso recht op een compensatie voor het feit dat hij daar woont. De helft van de theoretische huuropbrengst is voor jou, en die kan in mindering gebracht worden op de hypotheeklasten.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:52 schreef ursel het volgende:
[..]
Mja, misschien wel heel erg gemakkelijk gezegd, maar wat als meneer geen enkel bod accepteerd? Hoe gemakkelijk is het dan nog te verkopen?
Als hij niet mee wil werken is gewoon stoppen met betalen inderdaad het beste. Want reken er maar niet op dat je dat huis op redelijk korte termijn wel kwijt kunt voor de vraagprijs. En als hij er voor kiest door te betalen, prima dan.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:57 schreef _Flash_ het volgende:
Trouwens, ik zie het gevaar niet echt in van stoppen met betalen.
Optie 1: Ex betaalt 100% door en blijft er in wonen. Geen probleem met de bank en zodra het huis verkocht wordt is de over- of onderwaarde voor beide partijen. Risico is wel verwaarlozing van het huis door ex. Stap dus eens per maand eens binnen (evt onder begeleiding van je pa) om te kijken of de waarde op peil blijft.
Optie 2. Ex blijft 50% betalen of stopt ook helemaal. Wel probleem met de bank. Huis wordt na een paar maand achterstand geexecuteerd. Onderwaarde is voor beide partijen. Jij een stukje schuld, hij een stukje schuld. Je weet dan in iedergeval waar je aan toe bent. Want nu is het een bodemloze put. Jij zal nu ook je eigen maandlasten hebben qua huur.
quote:Op donderdag 9 april 2009 16:54 schreef Brad het volgende:
[..]
Dat bod accepteer je met elkaar toch? Alhoewel... gezien TS erg weinig weet hoe het met de verkoop zit, vraag ik me af of ze iedere keer er vanaf weet als iemand een bod doet. In 2,5jaar geen enkele bieding lijkt me onmogelijk. De vraag is dus, wat is het hoogste bod tot dus ver. Hoeveel verlies zou je dan hebben? Hoeveel verlies heb je nu na 2,5 jaar? Hoeveel verlies heb je als het over 2,5 jaar nog niet verkocht is? etc.
Tip (ook voor andere posters): voordat je op "invoeren" klikt, lees je posting nog eens door op fouten.quote:Op donderdag 9 april 2009 17:01 schreef ursel het volgende:
[..]Samen ja, maar als de een telkens elke bod weigerd?
Ook als ze geen samenlevingscontract hebben afgesloten? In principe ben je hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheek toch?quote:
Tuurlijk, als ze eens niet eens een sleutel heeft. Absurd en dit al voor 2,5 jaar.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:55 schreef blaatertje het volgende:
[..]
Dat zou een "eerlijke" sleutel kunnen zijn.
Lasten gezamenlijk huis + lasten eigen huis / 2
En niet hij goedkoop wonen en jij anderhalf huis betalen.
Maar aangezien hij je de toegang tot je eigendom weigert, zou ik dus helemaal weigeren te betalen.
Die schuld daar kom je sneller overheen dan dit gezemel. Als hij je zo aan het lijntje houdt dan ben je over 27 jaar pas van het huis af, mits jullie geen aflossings vrij hebben en geen tegenvallende aandelen hypotheek hebben. En hij heeft lekker kunnen wonen al die tijd.
Had jij ook geen samenlevingscontract? Want dit lijkt me nou juist een van de bepalingen van een samenlevingscontract (dat je elkaar in onderhoud voorziet).quote:Op donderdag 9 april 2009 17:16 schreef error_404 het volgende:
Nog meer: HIJ is wettelijk verplicht de helft van jouw woonkosten te betalen![]()
Ja idd! haha.
Ja, maar een contract is echt los zand; dat gaat puur over de erven, oftewel: als de een dood gaat, krijgt de ander het huis en de aflossing van het overlijdensrisico.quote:Op donderdag 9 april 2009 17:22 schreef speknek het volgende:
[..]
Had jij ook geen samenlevingscontract? Want dit lijkt me nou juist een van de bepalingen van een samenlevingscontract (dat je elkaar in onderhoud voorziet).
En dus kondig je dat schriftelijk aan en betaal je voortaan die 220 euro min de helft van jouw eigen woonlasten aan hem. Hij betaalt de rest en dan is het eerlijk verdeeld. Wil hij niet meewerken dan is hij straks degene die geen dak meer boven zijn hoofd heeft.quote:Op donderdag 9 april 2009 17:36 schreef error_404 het volgende:
Alle woonlasten komen dus op de grote hoop en beide betalen daarvan de helft.
Idd, die ex zit prima in een koophuis waar hij maar de helft van de hypotheek betaaltquote:Op donderdag 9 april 2009 17:01 schreef ursel het volgende:
Samen ja, maar als de een telkens elke bod weigerd?
Bij 4 maanden hypotheekbetalingsachterstand wordt TS geregistreerd bij het BKR als wanbetaler. Dat kost haar minimaal 5 jaar van haar leven. Dus dat lijkt me geen goed plan.quote:Op donderdag 9 april 2009 19:16 schreef k_man het volgende:
Als je stopt met betalen - en hij dat vervolgens ook zou doen - is zijn probleem waarschijnlijk groter dan het jouwe. Hij heeft dan niet alleen een schuld (net als jij), maar staat ook op straat.
Het is nooit de schuld van het huis als het te lang te koop staat. Als het al zolang te koop staat is of de prijs te hoog of je toont het huis niet aantrekkelijk (bijv. rommel als er kijkers komen).quote:Op donderdag 9 april 2009 19:06 schreef Karina het volgende:
Al een paar keer gezegd, maar nog maar eens een keertje, het huis moet wel op een ontzettende rotplek staan en er echt niet uit zien wil het 2,5 jaar te koop staan!
Ik ben niet echt deskundig hoor, maar ik begrijp dat zij haar helft overmaakt aan haar ex en dat die ex vervolgens het hele bedrag aan de hypotheekverstrekker betaalt. Dus zou zij dan ook meteen een registratie aan d'r broek hebben? Nou ja, waarschijnlijk wel dan.quote:Op donderdag 9 april 2009 19:19 schreef renegade808 het volgende:
Bij 4 maanden hypotheekbetalingsachterstand wordt TS geregistreerd bij het BKR als wanbetaler. Dat kost haar minimaal 5 jaar van haar leven. Dus dat lijkt me geen goed plan.
dat van dat kind kan ik enigzins nog inkomen (niet mee eens trouwens), maar dat van het huis natuurlijk niet. Ja, ze heeft zich in de nesten gewerkt, maar kan daar ook weer prima uitkomen hoor. Misschien kost dat haar inderdaad 5 a 10 jaar schulden afbetalen. Waarom dan mensen die het wel in één keer goed kunnen opzadelen met het halen (en betalen) van een certificaat?quote:Op donderdag 9 april 2009 19:18 schreef renegade808 het volgende:
Ik was al van mening dat mensen een certificaat moeten behalen voordat ze aan kinderen beginnen, maar met de nieuwe generatie geldt dit wat mij betreft ook voor het kopen van huizen!
Ja, helaas ben je op een hypotheek onder deze omstandigheden allebei hoofdelijk aansprakelijk. Daarom is een samenlevingscontract zo verdomde belangrijk. Daarin kan je o.a. regelen wat er met het huis gebeurd mocht je uitelkaar gaan.quote:Op donderdag 9 april 2009 19:25 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik ben niet echt deskundig hoor, maar ik begrijp dat zij haar helft overmaakt aan haar ex en dat die ex vervolgens het hele bedrag aan de hypotheekverstrekker betaalt. Dus zou zij dan ook meteen een registratie aan d'r broek hebben? Nou ja, waarschijnlijk wel dan.
Hoe dan ook zou het misschien wel aardig zijn om te kijken wat er gebeurt als ze een of twee maanden haar ex niet betaalt. Als hij dan stopt met betalen maak je het bedrag alsnog over, als hij doorgaat met betalen weet je meteen hoe de hazen lopen.
Daarom zei ik ook dat de ex waarschijnlijk niet veel moeite doet, want zo lang is echt vreemd.quote:Op donderdag 9 april 2009 19:23 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Het is nooit de schuld van het huis als het te lang te koop staat. Als het al zolang te koop staat is of de prijs te hoog of je toont het huis niet aantrekkelijk (bijv. rommel als er kijkers komen).
Neem even contact op met je bank. Dit is een alledaagse situatie voor de medewerkers daar. Je moet geschrapt worden als schuldenaar (en dan zal de woning verkocht moeten worden, maar dat is niet jouw probleem).quote:Op donderdag 9 april 2009 16:14 schreef K-Girly het volgende:
ja ik betaal de helft aan hem, en hij zegt als jij mij niet betaalt betaal ik geen hypotheek. en dan ben ik bang dat ik nog verder in de problemen kom.
En idd dat hij er een puinbak van maakt heb ik geen idee van..heeft alle sloten veranderd!
Als hij dat geld al gebruikt om de hypotheek van te betalen. Hij kan ook rustig dik achter lopen, want zij zal ook met haar kennelijke intelligentie van een onuitgebroed ganzenei nergens zwart op wit hebben staan (notarieel vastgelegd) dat ie 220 per maand ook daadwerkelijk moet gebruiken voor de betaling aan de hypotheek.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:46 schreef Aneurism het volgende:
[..]
6600 euro dus, kortom als je zo bang was voor 10.000 euro schuld... Tja... Dan heb je daarvan nu al een deel betaald aan iemand waar je helemaal niets mee te maken wou hebben.
Dankjewel, deze dermatige ingewikkelde vraagstelling heeft het hoofd van de TS doen tollen en kennelijk is ze er nog steeds niet van bekomen.quote:Op donderdag 9 april 2009 16:53 schreef _Flash_ het volgende:
TS: hoe hoog is de hypotheek, wat is de huidige vraagprijs en wat zegt de makelaar over waarde en executiewaarde?
Ik kan mij niet voorstellen dat een bank dat ooit zou doen. Waarom zouden ze?quote:Op donderdag 9 april 2009 20:35 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Neem even contact op met je bank. Dit is een alledaagse situatie voor de medewerkers daar. Je moet geschrapt worden als schuldenaar (en dan zal de woning verkocht moeten worden, maar dat is niet jouw probleem).
Dat lijkt me te makkelijk om waar te zijnquote:Op donderdag 9 april 2009 20:35 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Neem even contact op met je bank. Dit is een alledaagse situatie voor de medewerkers daar. Je moet geschrapt worden als schuldenaar (en dan zal de woning verkocht moeten worden, maar dat is niet jouw probleem).
Maak het nu niet meteen te moeilijk... Iedere bank heeft een afdeling echtscheiding. Zij kunnen je vertellen hoe je van die hypotheekverplichting af kunt komen. Sowieso lijkt het me goed de bank van de feitelijke situatie op de hoogte te stellen.quote:Op donderdag 9 april 2009 20:56 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Ik kan mij niet voorstellen dat een bank dat ooit zou doen. Waarom zouden ze?
Niet meteen, maar ze kunnen wel begeleiden... Een bank wil zo'n situatie ook niet (risico!), dus ze zullen heis hun best doen.quote:Op donderdag 9 april 2009 21:03 schreef leonieke het volgende:
[..]
Dat lijkt me te makkelijk om waar te zijnIk zou er alleszins niet op rekenen
220? Dus 440 Hypotheek?? Dat moet ie toch wel in zijn eentje op kunnen brengen???quote:
Ik ook...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |