FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé!
RobinOokwoensdag 8 april 2009 @ 01:11
CUL Wedstrijd: Soufflé!



Deze keer een minder brede opdracht, maar iets wat al jaren op mijn eigen to-do-lijstje staat maar wat er nog steeds niet van gekomen is: soufflé. Vroeger was ik er bang voor, voornamelijk omdat op tv, in boeken en films die dingen altijd mislukken. Het heeft iets magisch, zo’n souffle, iets vreemds, moeilijks. Maar al een tijdje denk ik: “volgens mij valt het best mee! Gewoon een kwestie van een beetje secuur werken”. En bovendien, als ie niet zo goed is gerezen of is ingezakt, who cares, hij is dan nog steeds lekker. En toch is het er nog steeds niet van gekomen. Het is namelijk niet echt vriendelijk voor de lijn en bovendien kun je het ook niet voorbereiden, maar moet je het echt ter plekke maken. Maar ja, het is dus wel erg lekker en erg leuk als het lukt!

Dus nou ja, kijken wat de cullers ervan bakken. Ingewikkelde of dure boodschappen hoef je er niet voor te doen, dus daar zal het niet aan liggen. En met Pasen voor de deur: kom op, verras je vrienden, familie, lief met een soufflé!

Met een souffle kan je 2 kanten op: hartig of zoet. Dus voorgerecht of nagerecht . Zoals: de geitenkaas soufflé van Roland, die rare Arnon Grunberg-achtige jongen uit Smaken Verschillen, eerste seizoen. Of een gerookte zalm souffle. Ik heb ook bietensouffle gezien, echt keus te over. Of dus als nagerecht, bijvoorbeeld de chocolade soufflé van Rudolph van Veen of een klassieke citroensoufflé.
In principe zou er voor/door vrijwel iedereen een lekkere souffle te verzinnen moeten zijn, dus kom op, zoek in je kookboeken of laat google je leiden, maar laat me niet in de steek! Aan de slag!

De regels:
  • Iedereen kan meedoen
  • Geef in je inzending het precieze recept
  • Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
  • De wedstrijd loopt tot maandagmorgen 20 april 06:00u (dus de hele zondagavond/nacht kun je nog meedoen )
  • Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
  • Stemmen kan tot dinsdag 21 april 23:59u
  • De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen.

    Vorige wedstrijden:
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok


    Ready, steady, gooooo
  • RobinOokwoensdag 8 april 2009 @ 01:13
    Enneuh, ik vind dat zeker PietVerdriet wel eens mag laten zien wat ie waard is.
    Blueswoensdag 8 april 2009 @ 01:34
    OMG een soufflé
    mjanwoensdag 8 april 2009 @ 10:45
    Leuk idee, ik wil al een tijdje een spinaziesouflé in elkaar knutselen, dus ik zal eens kijken. Ook nog even een fototoestel fixen.
    ColdFeetwoensdag 8 april 2009 @ 11:22
    Hmm, hier heb ik ook wel zin in! Ik wil al tijden een recept van Gordon Ramsay maken, witte-chocoladesoufflé met kahlua.
    DevilsAndDustwoensdag 8 april 2009 @ 11:36
    Toevallig heb ik net donkere chocolade met sinaasappel gekocht waarvan ik laatst een heerlijke chocoladesoufflé heb gemaakt. Misschien waag ik me er eens aan het geheel op de foto te zetten!

    Dank voor de tip, CF. .
    Innocencewoensdag 8 april 2009 @ 13:03
    Leuk!

    Heb ik ook altijd al eens willen maken, alleen durf ik idd niet zo. Mooie gelegenheid nu dus!
    Den_Haagwoensdag 8 april 2009 @ 13:26



    RobinOokwoensdag 8 april 2009 @ 14:00
    Nooit zo goed begrepen waarom die dingen kaassoufflé heten, maar soufflé heet het. Dus veel succes!
    Maaruh, natuurlijk wel zelf maken he? Kant-en-klare meuk opwarmen in oven of frituurvet geldt niet als koken, dan had er bij de regels wel gestaan: Geef in je inzending "de precieze gebruiksaanwijzing" in plaats van "het precieze recept".
    Den_Haagwoensdag 8 april 2009 @ 14:05
    duhhhhhhhh
    RobinOokwoensdag 8 april 2009 @ 14:07
    En ik ben echt superbenieuwd naar de spinaziesouffle, de wittechocolade souffle en de chocolade/sinaasappelsouffle. Ik hoop echt dat jullie meedoen.



    Ik ga zelf misschien deze eens proberen: http://www.redcook.net/caramel-ginger-souffle/
    Of misschien toch gewoon die geitenkaas souffle. En ik denk erover om de melk te roken in mijn rookoventje.
    Ideeen genoeg. Nu nog even doen. ;-)
    golferwoensdag 8 april 2009 @ 14:18
    Ik souffleer wel.
    tvp
    Dr.Hilfigerwoensdag 8 april 2009 @ 14:24
    quote:
    Op woensdag 8 april 2009 14:18 schreef golfer het volgende:
    Ik souffleer wel.
    tvp

    tvp
    Blueswoensdag 8 april 2009 @ 14:43
    Ik ben al lekker op foodtube de kunst aan het afkijken
    quote:
    Tips gevonden :

    Soufflé

    Soufflés kunnen in de oven worden gebakken en dan direct worden opgediend, of ongebakken worden gekoeld; ze kunnen zoet of hartig zijn. Wat alle soufflés gemeen hebben is een lichte, luchtige textuur door het gebruik van geklopt eiwit. De klassieke soufflé is die welke in de oven wordt gebakken. Deze versie werd oorspronkelijk ontwikkeld in Frankrijk voor het opmaken van restjes eten (creatief gecombineerd met de vaste ingrediënten ei en bloem). In culinair opzicht is dit de meest gewaardeerde soufflé en ook de soufflé die de meeste mensen niet durven maken. De soufflé wordt als moeilijk beschouwd omdat hij voor het rijzen afhankelijk is van hete lucht en daarom inzakt zodra hij uit de oven is genomen.

    Warme soufflé

    Het basismengsel voor een soufflé uit de oven bestaat uit een dikke basissaus (meestal een witte saus op rouxbasis voor een hartige soufflé, of een crème patissière voor een zoete) gemengd met geklopt eiwit, waaraan bijna elke hartige of zoete smaakgever kan worden toegevoegd - van kaas of chorizo tot fruit. Het mengsel wordt in een voorbereide soufflévorm geschept en in de oven gezet. De in het geklopte eiwit gevangen lucht zorgt tijdens het bakken voor het rijzen van de soufflé. Dit verklaart de naam, die in een vrije vertaling van het Franse souffIer 'opblazen' betekent. Aan het eind van de baktijd moet een geslaagde soufflé uit de oven komen met een hoge toren boven de rand van de vorm, al dan niet ondersteund door een papieren kraag die met keukengaren rond de vorm is gebonden. De soufflé wordt dan meteen opgediend, nog heet en trillend voor hij inzakt.

    Koude soufflé

    Dit zijn mousseachtige soufflés die zijn gemaakt van stijfgeslagen, ongebakken eiwit. Dit feit betekent dat het onverstandig is een koude soufflé te serveren aan zwangere vrouwen en zogende moeders, jonge kinderen en ouderen. Bij de ingrediënten horen meestal slagroom en gelatine, en de soufflé moet in de koelkast (vriezer) stevig worden. Een koude soufflé heeft ook een kraag rond de vorm nodig. Hierdoor kan het mengsel boven de rand van de vorm rijzen.

    Tips voor een succesvolle soufflé

    Bestrooi de vorm voor een warme soufflé met bloem en broodkruim of vergelijkbare ingrediënten. Dit helpt het rijzen van het mengsel tijdens het bakken en voorkomt dat de soufflé aan de wand van de vorm plakt. De vorm voor een gekoelde soufflé hoeft niet geprepareerd te worden. Maak een kraag van papier voor de vorm ter ondersteuning van de rijzende of stollende soufflé. Bewaar de eieren waarmee u een soufflé wilt maken voor het beste resultaat in de koelkast en splits ze terwijl ze nog koud zijn. Laat het eiwit op kamertemperatuur komen voor u het klopt, omdat het daardoor meer lucht opneemt en uw soufflé daardoor meer volume zal krijgen. Klop het eiwit niet teveel; het zal droog worden en zo moeilijker met andere ingrediënten te mengen zijn. Zorg dat de oven op de vereiste temperatuur is voor u uw soufflé erin zet. Zet hem in het midden van de oven. Open tijdens het bakken de deur van de oven niet, omdat dan de temperatuur zal dalen en uw soufflé kan inzakken.
    RobinOokwoensdag 8 april 2009 @ 14:55


    En volgens mij nog een tip: de bakjes of de bak waar je een souffle in bakt moet een rechte zijkant hebben. Dus niet taps toelopend of rond als een soepkom, echt recht.

    Goed:




    Fout:



    Anders zullen ze op zeker niet (goed) omhoog komen.
    ColdFeetwoensdag 8 april 2009 @ 15:00
    Klopt! En van Gordon R moet je de wanden van de ramequins twee of drie keer inwrijven met boter en bestrooien met fijngehakte noten of chocolade, om te zorgen dat ze zo recht mogelijk rijzen.
    We shall see
    Steven184woensdag 8 april 2009 @ 15:27
    Hopelijk heb ik ook weer eens tijd om hiert aan mee te doen. Heb wel een paar leuke souffles gemaakt in het verleden, dus dat moet goed gaan.
    Stansfieldwoensdag 8 april 2009 @ 16:04
    Die op de foto in de OP ziet er erg lekker uit moet ik zeggen.
    fruityloopdonderdag 9 april 2009 @ 11:57
    Slechts een tvp, helaas is deze wedstrijd nog wat te vroeg voor onze mooie keuken in het nieuwe huis, dat duurt nog een paar maanden, en een soufflé in de magnetron is ook geen goed idee vrees ik..
    The_Hivesdonderdag 9 april 2009 @ 13:26
    vanmiddag eens naar de Action om te kijken of ze daar soufflé-bakjes hebben
    ColdFeetdonderdag 9 april 2009 @ 14:25
    Hives, de Hema heeft ze sowieso, ook niet duur.
    The_Hivesdonderdag 9 april 2009 @ 16:16
    Thnx voor de tip . In het 'action-topic' had iemand me er ook al op gewezen. Nu ga ik van het weekend in mijn pauze zeker even langs .

    en daarna kijken of ik wel eens een keer op tijd wat kan fabriceren
    childintimevrijdag 10 april 2009 @ 13:08


    Nou, ik zal eens een poging wagen.....
    RobinOokvrijdag 10 april 2009 @ 13:10
    SuperRembovrijdag 10 april 2009 @ 14:09
    Lastig maar wel leuk
    Gelukkig is er nog tijd voor een herkansing als het dit weekend helemaal mislukt.
    RobinOokvrijdag 10 april 2009 @ 14:20
    Ja, maar evengoed wel foto's maken dan he? Ik kan me namelijk best voorstellen dat zelfs een "mislukte souffle" kan winnen. In ieder geval is het leuk om te zien.
    DevilsAndDustvrijdag 10 april 2009 @ 21:07
    Zal ik het spits dan maar afbijten?

    Vanavond heb ik chocoladesinaasappelsouffleetjes gemaakt. Het recept wordt vanzelf duidelijk met de foto’s!

    Om te beginnen zet je alle ingrediënten klaar:
    Chocolade, suiker, crème fraîche, een sinaasappel en eieren.



    Smelt de chocolade au bain marie.



    Vet alvast de ramequinnetjes in met boter en bestrooi met suiker. Hierdoor rijst de soufflé mooi omhoog en plakt het niet aan de zijkanten vast.



    Splits de eieren. Je hebt drie eiwitten nodig en twee eidooiers.



    Sla de eiwitten stijf, totdat het in pieken omhoog staat.



    Roer de eidooiers, de crème fraîche, een beetje suiker en een beetje sinaasappelschil door de inmiddels gesmolten chocolade.



    Envelopeer heel voorzichtig het chocolademengsel door de stijfgeklopte eiwitten. Zorg dat je de lucht er niet uit roert.



    Giet alles in de vormpjes, tot niet meer dan ¾ van de hoogte.



    Zet voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    Als ze bijna klaar zijn roer je tenslotte een klein beetje sap van de sinaasappel door wat extra crème fraîche; zeker niet te veel!



    En voilá, het eindresultaat!

    Mirjamvrijdag 10 april 2009 @ 21:08
    quote:
    Op donderdag 9 april 2009 16:16 schreef The_Hives het volgende:
    Thnx voor de tip . In het 'action-topic' had iemand me er ook al op gewezen. Nu ga ik van het weekend in mijn pauze zeker even langs .

    en daarna kijken of ik wel eens een keer op tijd wat kan fabriceren
    hoi
    heb je ze al gevonden?
    RobinOokvrijdag 10 april 2009 @ 21:35
    Respect voor DevilsAndDust!
    RobinOokvrijdag 10 april 2009 @ 21:37
    BTW, ik heb net texelse geitenkaas gescoord, dus het wordt binnenkort een geitenkaassouffle.
    SuperRembovrijdag 10 april 2009 @ 21:40
    quote:
    Op vrijdag 10 april 2009 21:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
    Zal ik het spits dan maar afbijten?
    Je hebt de lat meteen hoog gelegd! Het ziet er heerlijk uit
    Blueszaterdag 11 april 2009 @ 01:08
    Wauw DAD, goed gelukt.
    *Streept chocoladesoufflé van het lijstje
    golferzaterdag 11 april 2009 @ 02:11
    Ik vind het wel een ijzersterke binnenkomer in CUL met dit resultaat en deze foto's.
    Dat wordt lastig om overheen te komen met een soufflé.
    childintimezaterdag 11 april 2009 @ 02:25
    Ik heb het zelfs nog nooit gemaakt

    Maar als ik het doe, dan denk ik ook iets zoetigs.
    DevilsAndDustzaterdag 11 april 2009 @ 07:54
    Dank jullie wel! .

    Het was natuurlijk te verwachten en niet meer dan logisch, maar ik stond toch te gillen toen de soufflé een stuk inzakte door de koude (!) crème fraîche erop. Ze waren eerst nog veel mooier hoog. .
    RobinOokzaterdag 11 april 2009 @ 09:45
    Oh, dat is wel een goeie om mee te nemen: eerst een foto, dan eventuele saus erop. Dan nog een foto.
    The_Hiveszondag 12 april 2009 @ 08:57
    quote:
    Op vrijdag 10 april 2009 21:08 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    hoi
    heb je ze al gevonden?


    Zou gister in mijn pauze heen gaan, maar heb er geen tijd voor gehad

    Dus wordt het ook niets om vandaag wat te maken.

    En heb je al een excuus gevonden om niet aan de wedstrijd mee te doen?
    SuperRembozondag 12 april 2009 @ 22:33
    Vanavond hebben we geitenkaassoufflétjes gemaakt. Ze zijn best wel goed gelukt (ondanks het gehannes van mij met een beetje vaag recept, wat we tijdens het koken nog hebben aangepast. Het recept volgt dus ook later.)





    Blueszondag 12 april 2009 @ 22:41
    Mooi hoooooooog rembo
    RobinOokmaandag 13 april 2009 @ 19:15
    Wow! Ook al gewoon gelukt!
    Was het net zo lekker als het eruit ziet?
    piepstermaandag 13 april 2009 @ 21:39
    Doperwten-munt-soufflé

    Ingrediënten:

    30 gr boter
    30 gr bloem
    3 dl melk
    5 hele kleine eieren
    100 gr doperwten
    klein handje munt
    3 dl wortelsap
    1 tl honing
    1 el balsamicoazijn
    peper en zout


    Bereidingswijze:
    Kook de doperwtjes kort tot ze beetgaar zijn.


    Kook het wortelsap op een matig vuur in


    Vet de souffléschaaltjes in met boter en bloem


    Pureer de doperwtjes met munt grof



    Maak een roux met de boter en het meel:



    Maak er een saus van door de melk beetje bij beetje toe te voegen en telkens glad te roeren:



    Splits de eieren:



    Roer het eigeel, doperwtmengsel en peper en zout door de saus.




    Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.



    Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel.


    Schep het mengsel in de bakjes (niet helemaal vol) en zet ze 35 minuten (bij grote bakjes) in de oven op 180 graden.


    Roer de honing en balsamicozijn door het wortelsap en laat verder inkoken tot het stroop wordt



    Haal de soufflés uit de oven en garneer ze met gesneden munt en wortelstroop.
    Bluesmaandag 13 april 2009 @ 22:04
    Wat apart en origineel

    Ik ben nog steeds aan het verzinnen wat ik zal maken

    [ Bericht 17% gewijzigd door Blues op 14-04-2009 13:57:19 ]
    Harajuku.dinsdag 14 april 2009 @ 02:19
    Oh, vorige gemist en deze ook bijna
    Hoi_Piepeloidinsdag 14 april 2009 @ 02:40
    Ideetje! Morgen maar eens proberen en dan zien of ik foto's en verslagje durf te posten
    RobinOokdinsdag 14 april 2009 @ 13:01
    Mijn souffleetjes zijn mislukt. Het leek meer op cake of luchtige omelet. Niet vies, maar ook niet zacht en luchtig en mousserig. Eigen schuld trouwens, want ik besloot gisteravond opeens dat ik ze wilde maken en had niet echt een recept uitgezocht. Ik had iets in me hoofd met gerookte melk en geitenkaas, dus gewoon 3 recepten bekeken en gecombineerd, maar wat ik in de OP als schreef, volgens mij komen de verhoudingen heel nauw. En wat doe ik? Ik gooi er gewoon 2 keer zoveel kaas in, hihi. En de basis (roux) was al heel dik (ik wist niet hoe dik/dun die eigenlijk hoorde te zijn) en toen nog alle kaas erdoor. Het mengsel op zich was goddelijk, echt waar. Ik had eigenlijk ook gewoon een bakje zo op moeten lepelen, haha.
    En ik denk dat ik ze te lang in een te hete oven deed. Misschien ook dat dat nog wel de belangrijkste fout was hoor en het beslag best okay was. Trouwens, ze waren wel gerezen. Sommigen. Meer dan verdubbeld. Dus ja, misschien alleen te lang en te heet.

    Nou ja, even nieuwe eitjes kopen (als die er nog zijn nu net na Pasen, hihi) en nog een poging wagen.
    Ik zal de foto's hoe dan ook wel uploaden nog hoor.
    RobinOokdinsdag 14 april 2009 @ 13:11


    Zo lijken worteltjes en erwtjes me wel lekker!
    Bluesdinsdag 14 april 2009 @ 13:59
    quote:
    Op dinsdag 14 april 2009 13:01 schreef RobinOok het volgende:
    Mijn souffleetjes zijn mislukt. Het leek meer op cake of luchtige omelet. Niet vies, maar ook niet zacht en luchtig en mousserig. Eigen schuld trouwens, want ik besloot gisteravond opeens dat ik ze wilde maken en had niet echt een recept uitgezocht. Ik had iets in me hoofd met gerookte melk en geitenkaas, dus gewoon 3 recepten bekeken en gecombineerd, maar wat ik in de OP als schreef, volgens mij komen de verhoudingen heel nauw. En wat doe ik? Ik gooi er gewoon 2 keer zoveel kaas in, hihi. En de basis (roux) was al heel dik (ik wist niet hoe dik/dun die eigenlijk hoorde te zijn) en toen nog alle kaas erdoor. Het mengsel op zich was goddelijk, echt waar. Ik had eigenlijk ook gewoon een bakje zo op moeten lepelen, haha.
    En ik denk dat ik ze te lang in een te hete oven deed. Misschien ook dat dat nog wel de belangrijkste fout was hoor en het beslag best okay was. Trouwens, ze waren wel gerezen. Sommigen. Meer dan verdubbeld. Dus ja, misschien alleen te lang en te heet.

    Nou ja, even nieuwe eitjes kopen (als die er nog zijn nu net na Pasen, hihi) en nog een poging wagen.
    Ik zal de foto's hoe dan ook wel uploaden nog hoor.
    Balen robin
    Ik ben ook even aan het speuren op het www om dan morgen mijn slag te slaan.
    Eerst naar de kapper morgen en dan souffleren, móet goed gaan
    Bluesdinsdag 14 april 2009 @ 17:30
    (toch maar begonnen vanmiddag)

    Stroopwafelsoufflé met (zelfgemaakte) banketbakkersroom!!

    Ingrediënten-overzicht :




    -Anderhalve stroopwafel in blokjes
    -50 gr suiker
    -3 eiwitten
    -ong. 65 gr banketbakkersroom en dat heb ik weer gemaakt van :
    -2 eidooiers, 2 en een halve eetlepel suiker, 2 en een halve eetlepel bloem, 3 dl melk en een zakje vanillesuiker.

    Eieren scheiden voor de soufflé :



    Mixen met suiker :



    Stijfheidstest



    Stroopwafels in blokjes klaarzetten :



    Dan de banketbakkersroom maken :

    Eidooiers mengen met bloem en suiker :





    Melk koken met vanillesuiker :



    Eidooier bloem suikermengsel erbij :



    Banketbakkersroom nadat ie afgekoeld is (au bain marie, en goed blijven roeren) bij de stroopwafels :



    Dit luchtig door de eiwit scheppen :



    Voorzichtig in de soufflébakjes gieten/scheppen (de bodem en kanten zijn voorbewerkt met olie en suiker)



    15 minuten op 190 graden en dan het resultaat




    Zo, en dan ga ik nu even opruimen



    * in het recept stond 9 minuten op 190 gr. maar dat is echt veel te weinig, zie de glimmende ongaarheid op de foto die ik metéén na 9 min. gemaakt heb... 15 minuten geven dus.
    En het is met ijs lekker als nagerecht, wel mierrrrrzoet

    [ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 14-04-2009 17:43:56 ]
    DarkElfdinsdag 14 april 2009 @ 17:48
    stroopwafelsoufflé nog nooit van gehoord maar ze zijn erg mooi geworden

    sowieso de soufflé's hier, moet me er ook maar eens aan gaan wagen als ik dat zo zie
    DevilsAndDustdinsdag 14 april 2009 @ 17:48
    Oeh, Bluezz. . Klinkt en lijkt heerlijk! Ik vond laatst nog een recept voor bramensoufflé met chocoladeschotsen, dus ik ben bang dat ik die binnenkort ook nog moet gaan proberen. . Erg hè? .
    RobinOokdinsdag 14 april 2009 @ 17:51
    Ze zien er prachtig gerezen uit! Grappig, met die stukjes stroopwafel.
    Bluesdinsdag 14 april 2009 @ 18:02
    Ja he ik had er ook nog nooit van gehoord en wilde natuurlijk voor deze wedstrijd wat origineel uit de bus komen en ook echt alles zelf maken
    DevilsAndDustdonderdag 16 april 2009 @ 15:50
    Ik heb een soufflékookboek gekocht. .
    ColdFeetdonderdag 16 april 2009 @ 15:57
    quote:
    Op donderdag 16 april 2009 15:50 schreef DevilsAndDust het volgende:
    Ik heb een soufflékookboek gekocht. .
    Owww, jij bent echt evil

    Ik ga vanavond proberen souffleetjes te maken Mijn camera flitst trouwens wel superslecht... Maar ik heb geen tijd om het bij daglicht te doen
    DevilsAndDustdonderdag 16 april 2009 @ 15:59
    quote:
    Op donderdag 16 april 2009 15:57 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Owww, jij bent echt evil

    Ik ga vanavond proberen souffleetjes te maken Mijn camera flitst trouwens wel superslecht... Maar ik heb geen tijd om het bij daglicht te doen
    Maar er staat een hoofdstuk met gezonde souffles in! .
    ColdFeetdonderdag 16 april 2009 @ 16:04
    Oh? Geef eens een paar voorbeelden? Groentesoufflé?
    DevilsAndDustdonderdag 16 april 2009 @ 16:21
    Zoete-aardappelsoufflé, soufflé met biet, ricotta en mierikswortel, soufflé met salie, lente-ui en rozijnen, met limoen, kokos en mango...
    Bluesdonderdag 16 april 2009 @ 17:30
    Souffleer ons maar dan
    Den_Haagdonderdag 16 april 2009 @ 18:11
    kook eens voor ons cul'lers!
    RobinOokdonderdag 16 april 2009 @ 18:44
    Meerdere inzendingen mag!
    SuperRembodonderdag 16 april 2009 @ 18:46
    quote:
    Op zondag 12 april 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
    [...]Het recept volgt[...]
    Zoals beloofd

    Het is een beetje een mix van verschillende recepten die ik op internet heb gevonden. Ik weet meer niet of ik uiteindelijk nou 3 of 4 eiwitten heb gebruikt.


    100 g geitenkaas
    2 eetl parmezaanse kaas, geraspt
    2 eetl geraspte kaas, geraspt
    3-4 eiwitten
    2 eidooiers
    2 eetl boter
    35 g bloem
    125 ml melk
    2 eetl witte wijn
    1/2 thl mosterd
    1 1/2 thl thijm


  • Verwarm de oven voor op 190 C.
  • Vet de ovenschaaltjes in met boter en bedek de wanden met de parmezaanse kaas.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem door heen. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe, zodat een gladde saus ontstaat. Voeg de wijn en de mosterd toe en laat nog een minuut of 8 zachtjes koken. Zet het vuur uit en voeg de geitenkaas, de eidooiers, thijm en wat zout en peper toe.
  • Klop de eiwitten stijf. Meng dit voorzichtig met de saus.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen. Bak 25-35 minuten in de oven.
  • motorbloempjevrijdag 17 april 2009 @ 18:12
    quote:
    Op zondag 12 april 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
    Vanavond hebben we geitenkaassoufflétjes gemaakt. Ze zijn best wel goed gelukt (ondanks het gehannes van mij met een beetje vaag recept, wat we tijdens het koken nog hebben aangepast. Het recept volgt dus ook later.)

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]
    wat ziet dát er lekker uit
    ColdFeetvrijdag 17 april 2009 @ 21:00
    Witte-chocoladesouffleetjes met kahlua (recept van Gordon Ramsay)
    Zet de ingredienten klaar en weeg ze af.

    3 eieren, gesplitst, 250 ml melk, 100 ml kahlua, 150 g witte chocolade, 40 g zachte boter, 15 g bloem plus 10 g maismeel, 50+25 g caster sugar, 4 eetlepels slagroom, amandelschaafsel en cacao voor het bestrooien.

    Breng de melk aan de kook.


    Roer de eidooiers zacht en cremig met 50 g suiker, voeg aan dit mengsel maismeel en bloem toe.


    Kook onderwijl de kahlua in tot ongeveer de helft van het volume.


    Giet de kokende melk bij de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is.


    Giet de chocolademelk al roerende bij de dooiers, doe dit mengsel terug in de pan en verhit het op een zacht vuur tot het bindt. Dan nog 30 sec verwarmen.


    Meng al roerend de ingedikte kahlua door de creme patissiere ( Gordon en zijn profi termen, huh) en laat het afkoelen.


    Beboter de soufflebakjes niet te zuinig, de wanden verticaal, zet ze in de koelkast, beboter ze na een kwartiertje nogmaals en bestrooi ze met gemalen amandelen.


    Roer de afgekoelde creme patissiere los met de slagroom.


    Klop de eiwitten luchtig, als ze stijf zijn, meng je er de suiker door. Spatel deze voorzichtig door de creme patissiere en vul de vormpjes met het mengsel.


    Zet ze in een op 190 graden voorverwarmde oven voor 15-18 minuten. Bestrooi licht met cacao.


    Tadaaah!

    Ik vond het na het beboteren bestrooien met amandelen werkelijk geniaal, dat geeft echt een heerlijk 'korstje'.
    SPOILER
    Eerlijkgezegd: ik had al jaren geen souffle gegeten en ik vond dit wel een leuke uitdaging, omdat het gerecht de naam heeft heel lastig te maken te zijn. Nou, dat viel wel mee.
    Maar jakkes, na een hap wist ik alweer waarom ik eigenlijk niet van souffle houd: dat luchtige, zachte mousserige, ik vind het een zeer onaangenaam mondgevoel. Bijna misselijkmakend, zoveel fluffyness.
    De creme patissiere was overigens wel absoluut verrukkelijk Die combi van kahlua en witte choco, heeeeeerlijk! Dat maak ik nog wel 's als taartvulling!
    Bluesvrijdag 17 april 2009 @ 21:16
    Mooi hoog gerezen CF
    SPOILER
    Ik vind het maken erg leuk en spannend of ie gerezen is enzo, maar écht lekker vind ik het ook niet eens
    ColdFeetvrijdag 17 april 2009 @ 21:19
    Nja, ik denk dat de bakjes ook wel vrij vol waren. Maar ach, het was m'n eerste keer

    Ik wil nog weleens een hartige souffle maken. Maar niet voor zondagavond
    Stansfieldvrijdag 17 april 2009 @ 23:50
    vandaag heb ik geprobeerd de chocoladesoufflé te maken uit de op van the taste of life. Op zoch wel redelijk gelukt voor mijn eerste soufflé. Alleen de binnenkant was nog een beetje papperig dus hij had iets langer ind e oven gemoeten, maar hij was wel goed boven het bakje uit gekomen.
    vaagselzaterdag 18 april 2009 @ 11:12
    Wat een prachtige foto's + recepten hier allemaal!

    Ik denk dat ik het vanavond ook maar ga proberen. Ook nog nooit gemaakt, probleem hier is dat onze oven redelijk wat kuren heeft en ik daarom niet weet hoe dit gaat aflopen, maar ik ga het iig proberen!

    En ik denk dat ik iets ga doen met die Indiase kruiden die ik nog over heb van de vorige challenge waar ik toen niet aan mee heb gedaan. Chocolade met kardemom en lauriersouffle ofzo .

    [ Bericht 35% gewijzigd door vaagsel op 18-04-2009 11:19:03 ]
    Isegrimzaterdag 18 april 2009 @ 19:53
    Sow, hier zitten echt superlekkere ideeën bij.
    vaagselzondag 19 april 2009 @ 14:15
    @!#$!@#$%!@#%

    Kabeltje nog steeds kwijt, dus maar een 30in1 kaartlezer gekocht om zo toch foto's te kunnen uploaden. Helaas zat het geheugenkaartje nog in deze kaartlezer en zijn de eerste batch foto's opgeslagen op het geheugen van de camera, en deze kan ik dus niet uploaden. Daarom alleen foto's van de laatste stappen + resultaat.

    Souffle met pure chocolade, kardemom en laurier

    Ook ik had nog nooit een souffle gemaakt, en daarom maar gewoon wat gegoogled om recepten te vinden. Uiteindelijk bij good old Rudolf uitgekomen en zijn recept voor chocoladesouffle grotendeels gevolgd. Voor twee personen gebruikte ik:

    75 gram pure chocolade (78%)
    150 ml melk
    5 g. maizena
    8 g. bloem
    2 kleine eieren, eiwit en dooier gescheiden
    50 gram suiker
    35 ml. room
    boter.
    3 kardemompeulen
    1 blad laurier

    Voor de versiering:
    Witte basterdsuiker
    Kaneel

    - Smelt de chocolade au-bain-marie.

    - Haal het binnenste uit de kardemompeulen, kneus dit en zit dit op samen met de laurier in de melk. Laat 5 minuten trekken op laag vuur

    - Klop de dooiers romig met 25 g. suiker. Voeg de maizena en bloem toe

    - Zeef de melk boven de kom met chocolade en roer dit door elkaar

    - Doe het mengel terug in de pan waar je de melk in gekookt heb en voeg de eidooier toe

    - Roer dit mengsel goed door elkaar en voeg de eidooiers toe. Laat dit even koken en zet dan het vuur uit en laat afkoelen. Het mengsel zal vrij dik worden, dit is de bedoeling.



    - Boter je soufflevormpjes in en bestrooi ze goed met suiker.

    - Sla de eiwitten stijf met 25g. suiker

    - Doe het chocolademengsel in een kom en roer de room erdoor



    - Vouw het eiwit door het chocolademengsel tot een homogene massa is bereikt





    - Vul de soufflevormpjes met het mengsel. Strijk de bovenkant goed af.



    - Zet in een voorverwarmde oven van 190C (ik deed het op 200C) en verwarm ongeveer 18 minuten (ik deed het 21 minuten).

    - Haal de souffles uit de oven, bestrooi ze met de bastardsuiker en kaneel en serveer!





    Conclusies

    Eureka, het is gelukt! Ben erg blij met het resultaat, had een grote mislukking verwacht maar dat viel gelukkig mee. Het was op zich ook best lekker, maar erg machtig. Een bolletje vanilleijs had zeker niet misstaan bij dit toetje. Volgende keer expirmenteren met andere smaken. Witte en donkere chocolade door elkaar heen voor het visuele effect, of basilicum-limoen als smaaksensatie. Was erg leuk om te maken, maar wel veel werk en afwas .

    [ Bericht 6% gewijzigd door vaagsel op 19-04-2009 14:29:55 ]
    Blueszondag 19 april 2009 @ 14:32
    Een zoete soufflé is idd heel erg leuk bij een bolletje ijs
    Hij is goed gelukt vaagsel en ziet er heerlijk uit
    SPOILER
    aan een ontplofte keuken ontkwam ik ook niet helaas
    RobinOokmaandag 20 april 2009 @ 03:23
    Op de valreep mijn probeersels.
    Eerst in het kort mijn eerste poging die er op de foto best aardig uitziet, maar toch niet voldoet aan de criteria voor een souffle. Ik denk eigenlijk puur dat het komt omdat ik ze te lang (nl 25 minuten) in de oven heb gezet. En dat kwam weer omdat ik werkte met een recept dat uitging van 1 grote soufflevorm en ik gebruikte allemaal kleintjes.

    POGING 1



    De hoeveelheden voor de roux waren al zodanig dat ik me afvroeg of het wel klopte: nadat ik eerst de bloem en boter een paar minuutjes door had laten koken (om van de meelsmaak af te komen) en de melk erbij deed vond ik het al zo ontzettend dik. Maar ja, een dikke saus, zei het recept. Hoe dik is dik? Het leek wel aardappelpuree, zo dik. (ik vond 'm trouwens wel erg mooi, ben gelijk genezen van mijn afkeer van sauzen op basis van bloem :-) )



    Niet alleen de roux was al "te dik", ik was ook nog zo eigenwijs om er meer kaas in te doen dan het recept voorschreef, dus daarmee werd de basis nog dikker/zwaarder. Ach ja, lekker smaakte het al wel!!!



    Ik hou niet van kaaskorstjes, dus ik dacht slim te zijn en broodkruim te gebruiken. Of beter gezegd, panko, japans broodkruim. Nah, ook niet echt een succes. De soufleetje waren best leuk gerezen, maar ze waren gewoon te doorbakken. Het leek meer op cake. Dan kun je ze nog best eten, maar ja, het is eigenlijk geen souffle. Vandaar dat ik nog maar een poging deed:

    POGING 2



    Bij beide pogingen heb ik de melk eerst gerookt. Samen met wat korianderzaadjes en laurier. Dat was mijn personal touch. Beide keren werkte dat subliem (niet letten op het enge vel). Het mengsel, voor het de oven inging was echt om je vingers bij af te likken. Sterker nog, bij poging 2 heb ik express behoorlijk was in de schaal achter gelaten om uit te likken. Ik dacht, als het straks weer mislukt is heb ik in ieder geval genoten van die goddelijke basis.



    Deze keer had ik wat extra melk gerookt. Na het roken in een maatbeker geschonken en van daaruit bij de boter met bloem geschonken, zodat ik uiteindelijk wist hoeveel ik er nou precies bij had gedaan. En dat was dus veel meer dan het recept voorschreef, maar ik besloot deze keer op gevoel te werken. De saus (boter/bloem/melk) was als een dunnige saus. Wel gebonden, maar best "runny". Daar deed ik smeuige geitenkaas en geraspte parmezaanse kaas bij. Dat maakte het alweer wat dikker. En dat dus mengen met de eiwitten.



    Deze keer de vormpjes niet met panko maar met geraspte parmezaanse kaas bestrooid. En, niet onbelangrijk, de vormpjes in een bakblik gezet en daar kokend water in gegoten. Daardoor kreeg de souffle alleen aan de bovenkant een kleurtje. Voor de rest was het als een zachte, goddelijke mousse. Ik was echt blij verrast hoe lekker ik het vond. Opeens viel het kwartje: zo moet een souffle zijn!!!
    Ik had trouwens nog 1 bakje over, dat ik naderhand heb gebakken, zonder water en ik vond het gelijk ook niks, veel korst, weinig luchtige, zachte, warme mousse.

    En dan nu het RECEPT. Volgens mij ging het zo.
    (maar ik weet het niet meer 100% zeker, ik was zo stom om het niet meteen op te schrijven, ik dacht dat ik het wel kon onthouden. Yeah, not)

    1. Verwarm/sudder de melk met specerijen::
    175 ml melk
    1 theelepel korianderzaadjes
    1 laurierblaadje

    (ik deed dit dus in de rookoven, ongeveer 10 minuutjes)

    2. Verwarm in een steelpannetje:
    25g boter
    15g bloem

    Laat even doorwarmen/bakken, minuutje of 1 of 2. Goed roeren, het moet niet aanbranden.

    3. Giet de melk bij de boter/bloem. Roer goed.

    4. Roer de volgende kazen erdoor:
    30 g zachte geitenkaas
    60 g geraspte parmezaanse kaas


    5. Als dit gemengd is, haal je het van het vuur en doe je er nog bij:
    1 theelepel limburgse mosterd
    snufje cayennepeper


    6. Dit mengsel laat je een beetje afkoelen en dan roer je erdoor:
    2 eierdooiers
    Breng op smaak met peper en zout. (of een beetje bouillonpoeder)

    Ik weet nog steeds niet of je dit mengsel nou echt tot kamertemperatuur af moet laten koelen, maar de tweede keer deed ik dat dus wel. Met een beetje hulp van wat water in de gootsteen.

    7. Klop 3 eiwitten stijf, maar niet te stijf.

    8. Meng 1/4 van de eiwitten door het kaasmengsel. Je mag redelijk lomp roeren.

    9. Meng het kaasmengsel door de resterende 3/4 van de eiwitten. Voorzichtig spatelen (met metalen of rubberen lepel/spatel), zodat je zo min mogelijk lucht uit het mengsel verliest.

    10. Soufflebakjes invetten en bestrooien met parmezaanse kaas. Vullen tot 2/3 (of meer als je denkt dat ze toch nietzo heel hoog zullen stijgen) En in voorverwarmde oven van 190C zetten.(en ja, als je niet van korstjes houdt kun je ze dus in een bakblik zetten en dat vullen met kokendheet water)

    11. Bakken tussen de 15 en 25 minuten.

    En oja, mijn nieuwe "bolletjesgarde" was echt briljant voor dit klusje! Ik weet niet meer wie 'm hier aanbeveelde bij "briljante dingen in de keuken", maar dat was echt een goeie tip!

    [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-04-2009 03:36:01 ]
    RobinOokmaandag 20 april 2009 @ 04:27
    RECAP:

    DevilsAndDust
    Chocoladesinaasappelsouffle


    Superrembo
    Geitenkaassouffle


    Piepster
    Doperwten-munt-soufflé


    Bluezz
    Stroopwafelsoufflé met (zelfgemaakte) banketbakkersroom


    ColdFeet
    Witte-chocoladesouffleetjes met kahlua


    Vaagsel
    Souffle met pure chocolade, kardemom en laurier


    RobinOok
    Gerookte geitenkaassouffle
    RobinOokmaandag 20 april 2009 @ 04:36
    Poll: Wie vind jij de winnaar van de Fok Soufflé Wedstrijd?
  • DevilsAndDust
  • Superrembo
  • Piepster
  • Bluezz
  • ColdFeet
  • Vaagsel
  • RobinOok
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier
  • Den_Haagmaandag 20 april 2009 @ 09:55
    Vaagsel
    Harajuku.maandag 20 april 2009 @ 10:05
    Oh ja, ik had de eerste stem en die ging naar RobinOok
    vaagselmaandag 20 april 2009 @ 10:38
    quote:
    Op maandag 20 april 2009 09:55 schreef Den_Haag het volgende:
    Vaagsel


    Ik heb op Bluezz gestemd
    DevilsAndDustmaandag 20 april 2009 @ 11:21
    Ik heb ook gestemd!

    En er hebben mensen op mij gestemd. . Wow.
    fruityloopmaandag 20 april 2009 @ 11:38
    quote:
    Op maandag 20 april 2009 11:21 schreef DevilsAndDust het volgende:
    Ik heb ook gestemd!

    En er hebben mensen op mij gestemd. . Wow.
    Graag gedaan hoor..
    vaagselmaandag 20 april 2009 @ 13:20
    Ik heb een beetje het idee dat mensen aan het stemmen zijn aan de hand van de foto's en niet zozeer aan de hand van de recepten/omschrijven/ervaringen. Niks ten nadele van Rembo hoor, maar ik wil wel iedereen oproepen om niet alleen op basis van de "Recap" te stemmen!
    Sjeenmaandag 20 april 2009 @ 13:51
    Ik heb op Superrembo gestemd, omdat het recept me het meest aansprak en omdat het eindresultaat er prima mag wezen. Zoetige soufflé spreekt me sowieso veel minder aan
    fruityloopmaandag 20 april 2009 @ 13:56
    Ik ben dan meer van de (pure) chocolade, dus DevilsandDust, ook voor de klassieke combinatie met sinaasappel.. Die met chocolade en laurier doet me dan net wat minder, maar sowieso zijn ze allemaal het eindproduct van veel liefde en aandacht, dus eigenlijk allemaal nr.1
    vaagselmaandag 20 april 2009 @ 14:02
    De meeste stemmers zullen natuurlijk gewoon het topic doorlezen, maar ik kan me voorstellen dat als je daar geen zin in hebt, en alleen op de foto's afgaat, er eentje duidelijk boven uitsteekt .
    mjanmaandag 20 april 2009 @ 14:13
    Wat ontzettend goed gelukt bij iedereen! Ik ben er dus duidelijk niet meer aan toe gekomen om spinazie-souflé te maken, helaas. De combinatie van zoveel afwas voor alleen een voorgerechtje en zo weinig tijd (tentamenweek) heeft mij ertoe gezet om van de spinazie maar een simpel stamppotje te maken

    Ik heb trouwens op Bluezz gestemd, omdat ik er zelf nooit op zou zijn gekomen om stroopwafels in een souflé te stoppen.
    Isabitchmaandag 20 april 2009 @ 16:19
    Zo dat ziet er allemaal prachtig uit Allemaal winnars wat mij betreft, maar ik kan er maar op één stemmen.

    Ik heb gekozen voor Bluezz omdat ik het een origineel recept vind, ik van zoete toetjes hou, ik hartige soufflees meestal niet echt lekker vind en ik dit recept wel eens zou willen proberen.
    Isabitchmaandag 20 april 2009 @ 16:19
    quote:
    Op maandag 20 april 2009 16:19 schreef Isabitch het volgende:
    Zo dat ziet er allemaal prachtig uit Allemaal winnars wat mij betreft, maar ik kan er maar op één stemmen.

    Ik heb gekozen voor Bluezz omdat ik het een origineel recept vind, ik van zoete toetjes hou, ik hartige soufflees meestal niet echt lekker vind en ik dit recept wel eens zou willen proberen.
    Ik is Isabeau en winnars = winnaars
    Bluesmaandag 20 april 2009 @ 16:23
    Poll: Wie maakte de lekkerste souffle?
    Je hebt gestemd op: ColdFeet

    Mooi hoog geworden
    SuperRembomaandag 20 april 2009 @ 22:35
    Ik heb op RobinOok gestemd. Het zijn prachtige soufflé's geworden, met vast een veel verfijndere smaak dan die van mij. Haar recept is ook heel uitgebreid en duidelijk.
    RobinOokdinsdag 21 april 2009 @ 13:18
    Bedankt.

    Ik stemde op de chocolade souffle van ColdFeet. Die zag er weliswaar het minst lekker uit, maar ja, recept van Gordon Ramsay, dat moet lekker zijn. Bovendien behoorlijk wat (afwas-)werk. Als goede tweede zou ik dan Piepster zetten, want ook daar ging heel wat werk in zitten. Ik vond dat een dappere souffle, eentje die ik zelf niet gauw zou maken.

    Eigenlijk zou je gewoon een poll moeten hebben waarop je een rangorde aan kunt maken. Of in ieder geval nummers 1, 2 en 3 aanwijzen. Hoewel dat in dit geval denk ik niet veel uit zou maken, want ik vind net als lsabeau alle inzendingen keeeeeigoed.
    Bluesdinsdag 21 april 2009 @ 23:35
    quote:
    Op maandag 20 april 2009 04:36 schreef RobinOok het volgende:
    Poll: Wie vind jij de winnaar van de Fok Soufflé Wedstrijd?
  • DevilsAndDust
  • Superrembo
  • Piepster
  • Bluezz
  • ColdFeet
  • Vaagsel
  • RobinOok
    Tussenstand:
    [ afbeelding ]
    Ook een poll maken? Klik hier
  • Superrrrrrrrrrrrrrembo heeft gewonnen
    Feli!
    RobinOokwoensdag 22 april 2009 @ 01:01
    Hieperdepiep hoera. Gefeliciteerd, Rembo!
    Ben benieuwd naar de volgende opdracht.
    Blueswoensdag 22 april 2009 @ 01:50
    quote:
    Op woensdag 22 april 2009 01:01 schreef RobinOok het volgende:
    Hieperdepiep hoera. Gefeliciteerd, Rembo!
    Ben benieuwd naar de volgende opdracht.
    Yup, me too
    SPOILER
    nu is golfer weer aan de beurt
    Isegrimwoensdag 22 april 2009 @ 08:15
    Feli, Superrrrrembo. Ik had ook op jou gestemd, mede omdat ik een sucker ben voor geitenkaas.

    DevilsAndDustwoensdag 22 april 2009 @ 09:10
    Van harte Superrembo! Verdiende winnaar!
    piepsterwoensdag 22 april 2009 @ 09:18
    Gefeliciteerd Superrembo!
    vaagselwoensdag 22 april 2009 @ 12:26
    Feli!

    Wat wordt de volgende challenge?
    SuperRembowoensdag 22 april 2009 @ 22:39
    Bedankt iedereen voor het stemmen en voor de leuke recepten. Ik had niet gedacht dat ik deze keer zou winnen

    Ik weet nog niet wat de volgende opdracht wordt. Suggesties zijn welkom
    RobinOokwoensdag 22 april 2009 @ 22:52
    Euh, asperges? :-)
    vaagselwoensdag 22 april 2009 @ 22:57
    Een ready steady cook achtige challenge lijkt me ook mooi. Een paar ingredienten geven + een lijstje van zaken die je sowieso mag gebruiken (melk, room, bloem, wijn, kruiden) en daar mensen mee aan de slag laten gaan.

    Niet dat ik mee kan doen, zaterdag gaan we een weekje op vakantie naar Spanje .
    Isegrimwoensdag 22 april 2009 @ 22:58
    quote:
    Op woensdag 22 april 2009 22:57 schreef vaagsel het volgende:
    Een ready steady cook achtige challenge lijkt me ook mooi. Een paar ingredienten geven + een lijstje van zaken die je sowieso mag gebruiken (melk, room, bloem, wijn, kruiden) en daar mensen mee aan de slag laten gaan.

    Niet dat ik mee kan doen, zaterdag gaan we een weekje op vakantie naar Spanje .
    Da's wel lachen. En dan mag je er géén Google / receptenzoeker bij gebruiken.
    allsystemshaltwoensdag 22 april 2009 @ 23:44
    quote:
    Op dinsdag 14 april 2009 17:30 schreef Bluezz het volgende:
    (toch maar begonnen vanmiddag)

    Stroopwafelsoufflé met (zelfgemaakte) banketbakkersroom!!


    [ afbeelding ]
    Dat schort Gaaf

    *Ik wil ook een schort maar dan met "allsystemshalt" als tekst
    MrKawadadonderdag 23 april 2009 @ 09:21
    Ik heb op RobinOok gestemd ziet er echt heerlijk uit!
    Gefeliciteerd!
    RobinOokdonderdag 23 april 2009 @ 11:03
    Haha, had je een rij proxies tot je beschikking of zo?
    Leerpuntje voor de volgende wedstrijd: even de uitslag noteren op het moment dat de stemming is gesloten. En misschien kan iemand 'm op slot zetten?
    DevilsAndDustdonderdag 23 april 2009 @ 11:13
    Oh tof, ik heb er ook nog 2 stemmen bij. . Ik wist niet dat stemmen nog kon.

    Ben heel benieuwd naar de volgende opdracht! Misschien word ik ooit nog eens een CUL-regular. .
    SuperRembodonderdag 23 april 2009 @ 13:07
    quote:
    Op donderdag 23 april 2009 11:03 schreef RobinOok het volgende:
    Haha, had je een rij proxies tot je beschikking of zo? [ afbeelding ]
    Leerpuntje voor de volgende wedstrijd: even de uitslag noteren op het moment dat de stemming is gesloten. En misschien kan iemand 'm op slot zetten?
    Jij kan 'm sluiten, als je tenminste de code nog hebt die je bij het makne van de poll hebt gekregen.
    RobinOokdonderdag 23 april 2009 @ 13:09
    Kan me niet herinneren dat ik een code voorbij heb zien komen. Dus nee, die heb ik niet.
    SuperRembodonderdag 23 april 2009 @ 22:00
    De nieuwe opdracht