abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 8 april 2009 @ 01:11:39 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67816034
CUL Wedstrijd: Soufflé!



Deze keer een minder brede opdracht, maar iets wat al jaren op mijn eigen to-do-lijstje staat maar wat er nog steeds niet van gekomen is: soufflé. Vroeger was ik er bang voor, voornamelijk omdat op tv, in boeken en films die dingen altijd mislukken. Het heeft iets magisch, zo’n souffle, iets vreemds, moeilijks. Maar al een tijdje denk ik: “volgens mij valt het best mee! Gewoon een kwestie van een beetje secuur werken”. En bovendien, als ie niet zo goed is gerezen of is ingezakt, who cares, hij is dan nog steeds lekker. En toch is het er nog steeds niet van gekomen. Het is namelijk niet echt vriendelijk voor de lijn en bovendien kun je het ook niet voorbereiden, maar moet je het echt ter plekke maken. Maar ja, het is dus wel erg lekker en erg leuk als het lukt!

Dus nou ja, kijken wat de cullers ervan bakken. Ingewikkelde of dure boodschappen hoef je er niet voor te doen, dus daar zal het niet aan liggen. En met Pasen voor de deur: kom op, verras je vrienden, familie, lief met een soufflé!

Met een souffle kan je 2 kanten op: hartig of zoet. Dus voorgerecht of nagerecht . Zoals: de geitenkaas soufflé van Roland, die rare Arnon Grunberg-achtige jongen uit Smaken Verschillen, eerste seizoen. Of een gerookte zalm souffle. Ik heb ook bietensouffle gezien, echt keus te over. Of dus als nagerecht, bijvoorbeeld de chocolade soufflé van Rudolph van Veen of een klassieke citroensoufflé.
In principe zou er voor/door vrijwel iedereen een lekkere souffle te verzinnen moeten zijn, dus kom op, zoek in je kookboeken of laat google je leiden, maar laat me niet in de steek! Aan de slag!

De regels:
  • Iedereen kan meedoen
  • Geef in je inzending het precieze recept
  • Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
  • De wedstrijd loopt tot maandagmorgen 20 april 06:00u (dus de hele zondagavond/nacht kun je nog meedoen )
  • Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
  • Stemmen kan tot dinsdag 21 april 23:59u
  • De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen.

    Vorige wedstrijden:
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok


    Ready, steady, gooooo
  •   woensdag 8 april 2009 @ 01:13:17 #2
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67816057
    Enneuh, ik vind dat zeker PietVerdriet wel eens mag laten zien wat ie waard is.
    pi_67816283
    OMG een soufflé
    pi_67821190
    Leuk idee, ik wil al een tijdje een spinaziesouflé in elkaar knutselen, dus ik zal eens kijken. Ook nog even een fototoestel fixen.
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_67822503
    Hmm, hier heb ik ook wel zin in! Ik wil al tijden een recept van Gordon Ramsay maken, witte-chocoladesoufflé met kahlua.
    pi_67822996
    Toevallig heb ik net donkere chocolade met sinaasappel gekocht waarvan ik laatst een heerlijke chocoladesoufflé heb gemaakt. Misschien waag ik me er eens aan het geheel op de foto te zetten!

    Dank voor de tip, CF. .
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_67825999
    Leuk!

    Heb ik ook altijd al eens willen maken, alleen durf ik idd niet zo. Mooie gelegenheid nu dus!
    Sweet and innocent...
    pi_67826608



      woensdag 8 april 2009 @ 14:00:49 #9
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67827882
    Nooit zo goed begrepen waarom die dingen kaassoufflé heten, maar soufflé heet het. Dus veel succes!
    Maaruh, natuurlijk wel zelf maken he? Kant-en-klare meuk opwarmen in oven of frituurvet geldt niet als koken, dan had er bij de regels wel gestaan: Geef in je inzending "de precieze gebruiksaanwijzing" in plaats van "het precieze recept".
    pi_67828042
    duhhhhhhhh
      woensdag 8 april 2009 @ 14:07:21 #11
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67828108
    En ik ben echt superbenieuwd naar de spinaziesouffle, de wittechocolade souffle en de chocolade/sinaasappelsouffle. Ik hoop echt dat jullie meedoen.



    Ik ga zelf misschien deze eens proberen: http://www.redcook.net/caramel-ginger-souffle/
    Of misschien toch gewoon die geitenkaas souffle. En ik denk erover om de melk te roken in mijn rookoventje.
    Ideeen genoeg. Nu nog even doen. ;-)
      woensdag 8 april 2009 @ 14:18:15 #12
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67828481
    Ik souffleer wel.
    tvp
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_67828724
    quote:
    Op woensdag 8 april 2009 14:18 schreef golfer het volgende:
    Ik souffleer wel.
    tvp

    tvp
    pi_67829386
    Ik ben al lekker op foodtube de kunst aan het afkijken
    quote:
    Tips gevonden :

    Soufflé

    Soufflés kunnen in de oven worden gebakken en dan direct worden opgediend, of ongebakken worden gekoeld; ze kunnen zoet of hartig zijn. Wat alle soufflés gemeen hebben is een lichte, luchtige textuur door het gebruik van geklopt eiwit. De klassieke soufflé is die welke in de oven wordt gebakken. Deze versie werd oorspronkelijk ontwikkeld in Frankrijk voor het opmaken van restjes eten (creatief gecombineerd met de vaste ingrediënten ei en bloem). In culinair opzicht is dit de meest gewaardeerde soufflé en ook de soufflé die de meeste mensen niet durven maken. De soufflé wordt als moeilijk beschouwd omdat hij voor het rijzen afhankelijk is van hete lucht en daarom inzakt zodra hij uit de oven is genomen.

    Warme soufflé

    Het basismengsel voor een soufflé uit de oven bestaat uit een dikke basissaus (meestal een witte saus op rouxbasis voor een hartige soufflé, of een crème patissière voor een zoete) gemengd met geklopt eiwit, waaraan bijna elke hartige of zoete smaakgever kan worden toegevoegd - van kaas of chorizo tot fruit. Het mengsel wordt in een voorbereide soufflévorm geschept en in de oven gezet. De in het geklopte eiwit gevangen lucht zorgt tijdens het bakken voor het rijzen van de soufflé. Dit verklaart de naam, die in een vrije vertaling van het Franse souffIer 'opblazen' betekent. Aan het eind van de baktijd moet een geslaagde soufflé uit de oven komen met een hoge toren boven de rand van de vorm, al dan niet ondersteund door een papieren kraag die met keukengaren rond de vorm is gebonden. De soufflé wordt dan meteen opgediend, nog heet en trillend voor hij inzakt.

    Koude soufflé

    Dit zijn mousseachtige soufflés die zijn gemaakt van stijfgeslagen, ongebakken eiwit. Dit feit betekent dat het onverstandig is een koude soufflé te serveren aan zwangere vrouwen en zogende moeders, jonge kinderen en ouderen. Bij de ingrediënten horen meestal slagroom en gelatine, en de soufflé moet in de koelkast (vriezer) stevig worden. Een koude soufflé heeft ook een kraag rond de vorm nodig. Hierdoor kan het mengsel boven de rand van de vorm rijzen.

    Tips voor een succesvolle soufflé

    Bestrooi de vorm voor een warme soufflé met bloem en broodkruim of vergelijkbare ingrediënten. Dit helpt het rijzen van het mengsel tijdens het bakken en voorkomt dat de soufflé aan de wand van de vorm plakt. De vorm voor een gekoelde soufflé hoeft niet geprepareerd te worden. Maak een kraag van papier voor de vorm ter ondersteuning van de rijzende of stollende soufflé. Bewaar de eieren waarmee u een soufflé wilt maken voor het beste resultaat in de koelkast en splits ze terwijl ze nog koud zijn. Laat het eiwit op kamertemperatuur komen voor u het klopt, omdat het daardoor meer lucht opneemt en uw soufflé daardoor meer volume zal krijgen. Klop het eiwit niet teveel; het zal droog worden en zo moeilijker met andere ingrediënten te mengen zijn. Zorg dat de oven op de vereiste temperatuur is voor u uw soufflé erin zet. Zet hem in het midden van de oven. Open tijdens het bakken de deur van de oven niet, omdat dan de temperatuur zal dalen en uw soufflé kan inzakken.
      woensdag 8 april 2009 @ 14:55:55 #15
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67829800


    En volgens mij nog een tip: de bakjes of de bak waar je een souffle in bakt moet een rechte zijkant hebben. Dus niet taps toelopend of rond als een soepkom, echt recht.

    Goed:




    Fout:



    Anders zullen ze op zeker niet (goed) omhoog komen.
    pi_67829962
    Klopt! En van Gordon R moet je de wanden van de ramequins twee of drie keer inwrijven met boter en bestrooien met fijngehakte noten of chocolade, om te zorgen dat ze zo recht mogelijk rijzen.
    We shall see
    pi_67830918
    Hopelijk heb ik ook weer eens tijd om hiert aan mee te doen. Heb wel een paar leuke souffles gemaakt in het verleden, dus dat moet goed gaan.
    Wind extinguishes a candle and energizes fire
    pi_67832304
    Die op de foto in de OP ziet er erg lekker uit moet ik zeggen.
    pi_67858646
    Slechts een tvp, helaas is deze wedstrijd nog wat te vroeg voor onze mooie keuken in het nieuwe huis, dat duurt nog een paar maanden, en een soufflé in de magnetron is ook geen goed idee vrees ik..
    Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
      donderdag 9 april 2009 @ 13:26:40 #20
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_67861385
    vanmiddag eens naar de Action om te kijken of ze daar soufflé-bakjes hebben
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_67863547
    Hives, de Hema heeft ze sowieso, ook niet duur.
      donderdag 9 april 2009 @ 16:16:32 #22
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_67867497
    Thnx voor de tip . In het 'action-topic' had iemand me er ook al op gewezen. Nu ga ik van het weekend in mijn pauze zeker even langs .

    en daarna kijken of ik wel eens een keer op tijd wat kan fabriceren
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      vrijdag 10 april 2009 @ 13:08:43 #23
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67893804


    Nou, ik zal eens een poging wagen.....
      vrijdag 10 april 2009 @ 13:10:19 #24
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67895491
    Lastig maar wel leuk
    Gelukkig is er nog tijd voor een herkansing als het dit weekend helemaal mislukt.
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      vrijdag 10 april 2009 @ 14:20:44 #26
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67895772
    Ja, maar evengoed wel foto's maken dan he? Ik kan me namelijk best voorstellen dat zelfs een "mislukte souffle" kan winnen. In ieder geval is het leuk om te zien.
    pi_67907561
    Zal ik het spits dan maar afbijten?

    Vanavond heb ik chocoladesinaasappelsouffleetjes gemaakt. Het recept wordt vanzelf duidelijk met de foto’s!

    Om te beginnen zet je alle ingrediënten klaar:
    Chocolade, suiker, crème fraîche, een sinaasappel en eieren.



    Smelt de chocolade au bain marie.



    Vet alvast de ramequinnetjes in met boter en bestrooi met suiker. Hierdoor rijst de soufflé mooi omhoog en plakt het niet aan de zijkanten vast.



    Splits de eieren. Je hebt drie eiwitten nodig en twee eidooiers.



    Sla de eiwitten stijf, totdat het in pieken omhoog staat.



    Roer de eidooiers, de crème fraîche, een beetje suiker en een beetje sinaasappelschil door de inmiddels gesmolten chocolade.



    Envelopeer heel voorzichtig het chocolademengsel door de stijfgeklopte eiwitten. Zorg dat je de lucht er niet uit roert.



    Giet alles in de vormpjes, tot niet meer dan ¾ van de hoogte.



    Zet voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    Als ze bijna klaar zijn roer je tenslotte een klein beetje sap van de sinaasappel door wat extra crème fraîche; zeker niet te veel!



    En voilá, het eindresultaat!

    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_67907612
    quote:
    Op donderdag 9 april 2009 16:16 schreef The_Hives het volgende:
    Thnx voor de tip . In het 'action-topic' had iemand me er ook al op gewezen. Nu ga ik van het weekend in mijn pauze zeker even langs .

    en daarna kijken of ik wel eens een keer op tijd wat kan fabriceren
    hoi
    heb je ze al gevonden?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      vrijdag 10 april 2009 @ 21:35:11 #29
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67908534
    Respect voor DevilsAndDust!
      vrijdag 10 april 2009 @ 21:37:38 #30
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67908650
    BTW, ik heb net texelse geitenkaas gescoord, dus het wordt binnenkort een geitenkaassouffle.
    pi_67908772
    quote:
    Op vrijdag 10 april 2009 21:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
    Zal ik het spits dan maar afbijten?
    Je hebt de lat meteen hoog gelegd! Het ziet er heerlijk uit
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67915898
    Wauw DAD, goed gelukt.
    *Streept chocoladesoufflé van het lijstje
      zaterdag 11 april 2009 @ 02:11:29 #33
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67916772
    Ik vind het wel een ijzersterke binnenkomer in CUL met dit resultaat en deze foto's.
    Dat wordt lastig om overheen te komen met een soufflé.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zaterdag 11 april 2009 @ 02:25:54 #34
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67916912
    Ik heb het zelfs nog nooit gemaakt

    Maar als ik het doe, dan denk ik ook iets zoetigs.
    pi_67917726
    Dank jullie wel! .

    Het was natuurlijk te verwachten en niet meer dan logisch, maar ik stond toch te gillen toen de soufflé een stuk inzakte door de koude (!) crème fraîche erop. Ze waren eerst nog veel mooier hoog. .
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
      zaterdag 11 april 2009 @ 09:45:34 #36
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67918370
    Oh, dat is wel een goeie om mee te nemen: eerst een foto, dan eventuele saus erop. Dan nog een foto.
      zondag 12 april 2009 @ 08:57:51 #37
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_67942841
    quote:
    Op vrijdag 10 april 2009 21:08 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    hoi
    heb je ze al gevonden?


    Zou gister in mijn pauze heen gaan, maar heb er geen tijd voor gehad

    Dus wordt het ook niets om vandaag wat te maken.

    En heb je al een excuus gevonden om niet aan de wedstrijd mee te doen?
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_67962576
    Vanavond hebben we geitenkaassoufflétjes gemaakt. Ze zijn best wel goed gelukt (ondanks het gehannes van mij met een beetje vaag recept, wat we tijdens het koken nog hebben aangepast. Het recept volgt dus ook later.)





    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67962873
    Mooi hoooooooog rembo
      maandag 13 april 2009 @ 19:15:26 #40
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67982873
    Wow! Ook al gewoon gelukt!
    Was het net zo lekker als het eruit ziet?
    pi_67987082
    Doperwten-munt-soufflé

    Ingrediënten:

    30 gr boter
    30 gr bloem
    3 dl melk
    5 hele kleine eieren
    100 gr doperwten
    klein handje munt
    3 dl wortelsap
    1 tl honing
    1 el balsamicoazijn
    peper en zout


    Bereidingswijze:
    Kook de doperwtjes kort tot ze beetgaar zijn.


    Kook het wortelsap op een matig vuur in


    Vet de souffléschaaltjes in met boter en bloem


    Pureer de doperwtjes met munt grof



    Maak een roux met de boter en het meel:



    Maak er een saus van door de melk beetje bij beetje toe te voegen en telkens glad te roeren:



    Splits de eieren:



    Roer het eigeel, doperwtmengsel en peper en zout door de saus.




    Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.



    Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel.


    Schep het mengsel in de bakjes (niet helemaal vol) en zet ze 35 minuten (bij grote bakjes) in de oven op 180 graden.


    Roer de honing en balsamicozijn door het wortelsap en laat verder inkoken tot het stroop wordt



    Haal de soufflés uit de oven en garneer ze met gesneden munt en wortelstroop.
    pi_67988186
    Wat apart en origineel

    Ik ben nog steeds aan het verzinnen wat ik zal maken

    [ Bericht 17% gewijzigd door Blues op 14-04-2009 13:57:19 ]
      dinsdag 14 april 2009 @ 02:19:26 #43
    182666 Harajuku.
    C'est magnifique.
    pi_67994127
    Oh, vorige gemist en deze ook bijna
    I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
    pi_67994258
    Ideetje! Morgen maar eens proberen en dan zien of ik foto's en verslagje durf te posten
      dinsdag 14 april 2009 @ 13:01:26 #45
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_68002983
    Mijn souffleetjes zijn mislukt. Het leek meer op cake of luchtige omelet. Niet vies, maar ook niet zacht en luchtig en mousserig. Eigen schuld trouwens, want ik besloot gisteravond opeens dat ik ze wilde maken en had niet echt een recept uitgezocht. Ik had iets in me hoofd met gerookte melk en geitenkaas, dus gewoon 3 recepten bekeken en gecombineerd, maar wat ik in de OP als schreef, volgens mij komen de verhoudingen heel nauw. En wat doe ik? Ik gooi er gewoon 2 keer zoveel kaas in, hihi. En de basis (roux) was al heel dik (ik wist niet hoe dik/dun die eigenlijk hoorde te zijn) en toen nog alle kaas erdoor. Het mengsel op zich was goddelijk, echt waar. Ik had eigenlijk ook gewoon een bakje zo op moeten lepelen, haha.
    En ik denk dat ik ze te lang in een te hete oven deed. Misschien ook dat dat nog wel de belangrijkste fout was hoor en het beslag best okay was. Trouwens, ze waren wel gerezen. Sommigen. Meer dan verdubbeld. Dus ja, misschien alleen te lang en te heet.

    Nou ja, even nieuwe eitjes kopen (als die er nog zijn nu net na Pasen, hihi) en nog een poging wagen.
    Ik zal de foto's hoe dan ook wel uploaden nog hoor.
      dinsdag 14 april 2009 @ 13:11:08 #46
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_68003272


    Zo lijken worteltjes en erwtjes me wel lekker!
    pi_68004611
    quote:
    Op dinsdag 14 april 2009 13:01 schreef RobinOok het volgende:
    Mijn souffleetjes zijn mislukt. Het leek meer op cake of luchtige omelet. Niet vies, maar ook niet zacht en luchtig en mousserig. Eigen schuld trouwens, want ik besloot gisteravond opeens dat ik ze wilde maken en had niet echt een recept uitgezocht. Ik had iets in me hoofd met gerookte melk en geitenkaas, dus gewoon 3 recepten bekeken en gecombineerd, maar wat ik in de OP als schreef, volgens mij komen de verhoudingen heel nauw. En wat doe ik? Ik gooi er gewoon 2 keer zoveel kaas in, hihi. En de basis (roux) was al heel dik (ik wist niet hoe dik/dun die eigenlijk hoorde te zijn) en toen nog alle kaas erdoor. Het mengsel op zich was goddelijk, echt waar. Ik had eigenlijk ook gewoon een bakje zo op moeten lepelen, haha.
    En ik denk dat ik ze te lang in een te hete oven deed. Misschien ook dat dat nog wel de belangrijkste fout was hoor en het beslag best okay was. Trouwens, ze waren wel gerezen. Sommigen. Meer dan verdubbeld. Dus ja, misschien alleen te lang en te heet.

    Nou ja, even nieuwe eitjes kopen (als die er nog zijn nu net na Pasen, hihi) en nog een poging wagen.
    Ik zal de foto's hoe dan ook wel uploaden nog hoor.
    Balen robin
    Ik ben ook even aan het speuren op het www om dan morgen mijn slag te slaan.
    Eerst naar de kapper morgen en dan souffleren, móet goed gaan
    pi_68012279
    (toch maar begonnen vanmiddag)

    Stroopwafelsoufflé met (zelfgemaakte) banketbakkersroom!!

    Ingrediënten-overzicht :




    -Anderhalve stroopwafel in blokjes
    -50 gr suiker
    -3 eiwitten
    -ong. 65 gr banketbakkersroom en dat heb ik weer gemaakt van :
    -2 eidooiers, 2 en een halve eetlepel suiker, 2 en een halve eetlepel bloem, 3 dl melk en een zakje vanillesuiker.

    Eieren scheiden voor de soufflé :



    Mixen met suiker :



    Stijfheidstest



    Stroopwafels in blokjes klaarzetten :



    Dan de banketbakkersroom maken :

    Eidooiers mengen met bloem en suiker :





    Melk koken met vanillesuiker :



    Eidooier bloem suikermengsel erbij :



    Banketbakkersroom nadat ie afgekoeld is (au bain marie, en goed blijven roeren) bij de stroopwafels :



    Dit luchtig door de eiwit scheppen :



    Voorzichtig in de soufflébakjes gieten/scheppen (de bodem en kanten zijn voorbewerkt met olie en suiker)



    15 minuten op 190 graden en dan het resultaat




    Zo, en dan ga ik nu even opruimen



    * in het recept stond 9 minuten op 190 gr. maar dat is echt veel te weinig, zie de glimmende ongaarheid op de foto die ik metéén na 9 min. gemaakt heb... 15 minuten geven dus.
    En het is met ijs lekker als nagerecht, wel mierrrrrzoet

    [ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 14-04-2009 17:43:56 ]
    pi_68012866
    stroopwafelsoufflé nog nooit van gehoord maar ze zijn erg mooi geworden

    sowieso de soufflé's hier, moet me er ook maar eens aan gaan wagen als ik dat zo zie
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_68012893
    Oeh, Bluezz. . Klinkt en lijkt heerlijk! Ik vond laatst nog een recept voor bramensoufflé met chocoladeschotsen, dus ik ben bang dat ik die binnenkort ook nog moet gaan proberen. . Erg hè? .
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')