Hoofd. Pin door dat hoofd heen jagen. Het blijft een edel dier.quote:Op donderdag 26 maart 2009 13:14 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
Ik vind ook dat we bovenaan de voedselketen staan en ik heb in de zomervakantie een bijbaantje gehad bij de paardenslagerij. Met zo'n luchtdrukpistool een pin door die kop heen jagen.
Had er geen moeite mee.
Nee.quote:Op donderdag 26 maart 2009 01:03 schreef cerror het volgende:
We zijn omnivoren punt.
Vegetariërs zijn onnatuurlijk. Punt.
Maar hoe strict ben je dan? Vermijd je bijvoorbeeld ook gelatine en dierlijk stremsel?quote:Op donderdag 26 maart 2009 15:32 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Ik ben al bijna 20 jaar vegetarier omdat ik het niet nodig vind dat een dier voor mij dood gaat.![]()
Daarbij vind ik vlees ook niet lekker.
Ik ben fit en gezond; nooit ziek en ook niet bleek.
Mijn vriend eet wel regelmatig vlees.
En ik heb ooit een vriendje gehad die jager was.
Vlees kopen en bakken voor een ander vind ik geen probleem, zolang ik het zelf maar niet hoef te eten.
Want dan gooien ze het maar weg? Wat je zegt slaat nergens op.quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:23 schreef hoerezooi het volgende:
ja ik vind het ook wel zielig ergens maar ook al stoppen honderd duizenden mensen in nl met vleeseten er word er niet 1 minder van geslacht.
ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:24 schreef Provinciaal het volgende:
[..]
Want dan gooien ze het maar weg? Wat je zegt slaat nergens op.
Nederland is zelf groot exporteur van vlees, dus het lijkt me sterk dat wij veel vlees uit het buitenland eten.quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef hoerezooi het volgende:
[..]
ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?
Meen je dat nou?quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden![]()
Ja, producenten gaan natuurlijk alle moeite stoppen in het grootbrengen van een koe als ze die niet kunnen verkopen. Natuurlijk worden schommelingen in de vraag afgevangen door koeling, maar dat er domweg doorgeproduceerd zou worden als de vraag afneemt is natuurlijk niet waar.quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef hoerezooi het volgende:
[..]
ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?
OMGquote:Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden![]()
Je klintk als mijn oude buurmanquote:Op donderdag 26 maart 2009 13:10 schreef Ps2K het volgende:
[..]
Omdat dit vieze girsten kabinet het mij verbiedt om in de achtertuin een varken de keel door te snijden en te laten leegbloeden.
Kippen slachten is best leuk om te doen en je hebt pas echt vers vlees! Kop eraf, leegbloeden, plukken. Ik heb alleen wat hulp nodig bij de ingewanden want als je de galblaas kapottrekt kun je de kip wegflikkeren.
Ik krijg wel honger van dit verhaalquote:Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Het geneuzel over wat we ‘zijn’ is natuurlijk een zwaktebod. Als we alles ‘zoals de natuur het wil’ zouden doen, zou menig vrouw in het kraambed sterven, zou je WC’s wel af kunnen schaffen, en is naar de supermarkt gaan natuurlijk ook tegennatuurlijk.
Waar ik zelf de meeste moeite mee heb als het om vlees gaat, is dat het een product is dat een bepaalde status heeft: ‘zonder vlees is de maaltijd niet compleet’, en daarom vinden mensen dat het erbij moet. Dit terwijl voor de bereiding van vlees ontzettend veel water, voedsel en uiteindelijk ook grondstoffen nodig zijn.
De tijd is voorbij dat koeien alleen gras aten, en dat varkens door de schillenboer gevoerd werden: op die manier kunnen producten die voor mensen niet verteerbaar zijn op een nuttige manier aangewend worden. Tegenwoordig wordt er speciaal maïs en soja gekweekt om dieren maar zo snel mogelijk te laten groeien, iets wat een enorme milieubelasting met zich meebrengt. 90% van de sojaproductie in de VS is veevoer, 80% van de maïs is veevoer, 50% van het water gaat naar de gewassen die voor veevoer worden gekweekt.
Dat is een immense belasting, een belasting die niet vol te houden. Problemen als mestoverschotten, bemesting die in het grondwater komt, het is allemaal, werkelijk, problematisch.
Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken. En dat als er dan een ziekte is, dat dieren en masse vernietigd worden. Wat een belachelijke vernietiging van levens, kapitaal en weet ik veel wat, alleen omdat als ze ingeënt worden bijvoorbeeld de export naar Japan niet door kan gaan.
En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.
En veel mensen denken: ‘biefstuk, dat is goed vlees!’ en ze nemen het mee naar huis, en bereiden het op een manier waar je heel verdrietig van wordt. Maar, het is vlees en vlees is lekker. Ze zijn helemaal tevreden. (Of het plezier waarmee men een hamburger van McDonalds eet… onvoorstelbaar).
Die achteloze manier van omgaan met milieu, voedsel en dierenwelzijn staat me echt heel erg tegen. Overigens geldt dat ook voor sperziebonen uit Kenia in december, ingevlogen fruit uit Nieuw-Zeeland, en weet ik wat niet.
Overigens moet ik ook toegeven, maar dat had ik in eerste instantie niet, dat ik een afkeer van vlees krijg. Ik vind het steeds onaantrekkelijker. Om te zien, maar ook om te ruiken. Ik denk dat dat een soort pyschologische zelfbevestiging is: waar de keus in eerste instantie met name rationaal was, merk ik dat het ook een emotionelere component krijgt.
En, elke dag 200 gram vlees eten is ook zeker overbodig, het gemiddelde per hoofd van de bevolking in Nederland ligt dacht ik nog hoger. Overigens lag het rond 1500 o.i.d. nog hoger. Maar de populatie was toen aanmerkelijk kleiner, ook met het alsmaar toenemende aantal mensen, is vleesconsumptie m.i. niet houdbaar. (Wat men in de 19e eeuw ook ervoer in Nederland, maar door intensivering van de landbouw en veehouderij heeft de vleesconsumptie weer fors kunnen stijgen.)
Bovenstaande is uiteindelijk nog geen reden om helemaal geen vlees te eten, dat snap ik, maar dat is meer mijn eigen keus. Ook snap ik dat vleesconsumptie in sommige gebieden, waar weinig gewassen groeien (b.v. poolcirkel) uiteraard de enige keus is om voldoende energie binnen te krijgen. Voor ons geldt dat niet, en zolang vlees op zo'n decadente en liefdeloze wijze tot stand komt, doe ik er niet aan mee. Misschien dat ik later, als ik zelf een schaap heb, dat niet al te hard bijgevoerd hoeft te worden, het nog wel zou kunnen opeten, maar ook dat is m.i. een vorm van decadentie, alhoewel dat op zijn tijd moet kunnen. Als mijn afkeer van vlees echter blijft of sterker wordt zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Was geen humor, ik heb echt honger, en ga nú etenquote:Op donderdag 26 maart 2009 18:37 schreef Iblis het volgende:
Als de kookkunsten van de vleeseters in deze topic net zo creatief zijn als hun humor dan vrees ik het ergste…
Volgens mij aten de eerste mensen hele pampas aan vlees weg, dat is de reden waarom allerlei dieren als de Mamoet enzo zijn uitgestorven, ze zijn opgegetenquote:Op donderdag 26 maart 2009 12:24 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Nee hoor, vlees is pas sinds een paar honderd jaar geen luxe product meer. Daarbij kunnen we het nu beter conserveren etc. waardoor het nu voor de gehele bevolking toegankelijk is. In de middeleeuwen aten de rijken regelmatig vlees, terwijl de armen (90% van de bevolking) alleen vlees aten als hun kip geen eieren meer legde.
Daarbij werden vrijwel alle gedomesticeerde beesten niet gehouden voor hun vlees maar voor hun eieren, melk of wol.
Je eet geen vlees om je piemel nat te krijgen?quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
Ik eet sinds ongeveer zeven jaar geen vlees en vis meer. Bevalt me prima. Kan een stuk beter koken dan voorheen
Het is gezond want minder vet, hoewel ik wel moeite moet doen om genoeg eiwit binnen te krijgen. De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden![]()
Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebbenquote:Op donderdag 26 maart 2009 18:37 schreef Iblis het volgende:
Als de kookkunsten van de vleeseters in deze topic net zo creatief zijn als hun humor dan vrees ik het ergste…
En je moest de ontlasting eens ruiken!quote:Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
Je zou toch eerder denken dat iemand die allerlei vlees heeft moeten verteren een minder "frisse" ontlasting heeft qua geur.quote:Op donderdag 26 maart 2009 18:58 schreef starla het volgende:
[..]
En je moest de ontlasting eens ruiken!![]()
Je valt echt flauw op het toilet van een vegetarier.
Mischien, ik vind het alleen onethisch hoe hele velden met levend en in de wind wuivend goudgele graan wordt vermalen tot pap.quote:Op donderdag 26 maart 2009 18:59 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Je zou toch eerder denken dat iemand die allerlei vlees heeft moeten verteren een minder "frisse" ontlasting heeft qua geur.
Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:05 schreef starla het volgende:
[..]
Mischien, ik vind het alleen onethisch hoe hele velden met levend en in de wind wuivend goudgele graan wordt vermalen tot pap.
[ afbeelding ]![]()
Hoeveel planten sterven er jaarlijks wel niet om alle vegetariers te voeden!!!![]()
Heb je graan thuis?quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:07 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.
quote:Op donderdag 26 maart 2009 18:09 schreef Iblis het volgende:
Oh, ik krijg net door dat supermarkten zelf vlees maken en dat dat beter is dan jagen:
[ afbeelding ]
Echt wel. En dan nog een beetje quasi cultureel interessant doen en ze zwijmelen helemaal weg.quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
OMGdáár heb ik nog nooit van gehoord! Ik zou het reuze vervelend vinden om voor te koken (een keertje prima, maar als partner? blech Niet extra aantrekkelijk dus)
Wat ben jij een trieste sukkel zegquote:Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
Waar komt ineens die zieke hype vandaan om die vergelijking te trekken?quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:38 schreef Shivo het volgende:
[..]
Echt wel. En dan nog een beetje quasi cultureel interessant doen en ze zwijmelen helemaal weg.
Overigens heb ik ook wat issues met de concentratiekampen, ook wel bioindustrie genoemd, welke mij ook van het eten van vlees weerhouden. Net als het vangen van vis op niet duurzame wijze.
Omdat het best wel overeenkomtquote:Op donderdag 26 maart 2009 19:43 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Waar komt ineens die zieke hype vandaan om die vergelijking te trekken?
die dieren moeten gewoon gegeten worden. het is hun levensdoelquote:Op donderdag 26 maart 2009 19:45 schreef Document1 het volgende:
[..]
Omdat het best wel overeenkomt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:45 schreef Document1 het volgende:
[..]
Omdat het best wel overeenkomt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat was geen grap, ik méén dat 100%quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:41 schreef Document1 het volgende:
[..]
Wat ben jij een trieste sukkel zeg![]()
![]()
Die dieren hadden nooit geboren moeten worden.quote:Op donderdag 26 maart 2009 19:46 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
die dieren moeten gewoon gegeten worden. het is hun levensdoel
Wat moet het fijn zijn om de hele wereld in hokjes op te kunnen delenquote:Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
Bloederig rood, bijna een kilo rood vlees.quote:Op donderdag 26 maart 2009 21:43 schreef Shivo het volgende:
[..]
Wat moet het fijn zijn om de hele wereld in hokjes op te kunnen delenBlijft het tenminste lekker overzichtelijk
Hoe smaakte je T-Bone? Medium rare hoop ik toch, geen gekke dingen natuurlijk
Zozo! Morgen een afterparty op het toilet, lijkt mequote:Op donderdag 26 maart 2009 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloederig rood, bijna een kilo rood vlees.
Zou dat komen omdat vlees zo lekker is?quote:Op donderdag 26 maart 2009 22:56 schreef Coccinella het volgende:
Toch wel redelijk opvallend dat in een topic waarin wordt gevraagd waarom je ervoor kiest om vegetariër te zijn, er zoveel mensen komen vertellen dat vlees ontzettend lekker is
Neuh, sommige mensen vinden het lekker, sommge niet. Een groep mensen eet vlees, een andere groep nietquote:Op donderdag 26 maart 2009 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou dat komen omdat vlees zo lekker is?
Om je de waarheid te zeggen, top vlees is lastig aan te komen.
Ik vind het aan de ene kant wel fascinerend hoe een kleine groep zichzelf vleeseters noemende op fok denkt de vegetariërs te moeten bekeren en aan de andere kant is het eigenlijk gewoon sneu. Ik heb het in ieder geval nooit echt begrepen. En inderdaad, in dit topic stelt TS de vraag waarom iemand vegetariër wil zijn en niet waarom iemand dat niet zou moeten zijnquote:Op donderdag 26 maart 2009 23:11 schreef Coccinella het volgende:
Neuh, sommige mensen vinden het lekker, sommge niet. Een groep mensen eet vlees, een andere groep niet
Ik vermoed dat dat met name mensen zijn die wat te bewijzen hebben - hoe mannelijk ze zijn ofzo iets. Blijkbaar hebben ze redenen om er vanuit te gaan dat andere mensen aan die mannelijkheid twijfelen en daarom komen ze hier vertellen hoe stoer ze zijn, want het eten van veel vlees draagt een zekere stoerheid uit. Compensatie gedrag dus.quote:Op donderdag 26 maart 2009 22:56 schreef Coccinella het volgende:
Toch wel redelijk opvallend dat in een topic waarin wordt gevraagd waarom je ervoor kiest om vegetariër te zijn, er zoveel mensen komen vertellen dat vlees ontzettend lekker is
Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?quote:Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken.
Omdat de hond een jacht instrument is om meer vlees te vangen. En dat beest smaakt niet lekker. En de hamster is te klein om op te etenquote:Op donderdag 26 maart 2009 19:07 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.
Ik quote deze nog maar een keer.. de pro-vlees posters hier lezen er blijkbaar overheenquote:Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Het geneuzel over wat we ‘zijn’ is natuurlijk een zwaktebod. Als we alles ‘zoals de natuur het wil’ zouden doen, zou menig vrouw in het kraambed sterven, zou je WC’s wel af kunnen schaffen, en is naar de supermarkt gaan natuurlijk ook tegennatuurlijk.
Waar ik zelf de meeste moeite mee heb als het om vlees gaat, is dat het een product is dat een bepaalde status heeft: ‘zonder vlees is de maaltijd niet compleet’, en daarom vinden mensen dat het erbij moet. Dit terwijl voor de bereiding van vlees ontzettend veel water, voedsel en uiteindelijk ook grondstoffen nodig zijn.
De tijd is voorbij dat koeien alleen gras aten, en dat varkens door de schillenboer gevoerd werden: op die manier kunnen producten die voor mensen niet verteerbaar zijn op een nuttige manier aangewend worden. Tegenwoordig wordt er speciaal maïs en soja gekweekt om dieren maar zo snel mogelijk te laten groeien, iets wat een enorme milieubelasting met zich meebrengt. 90% van de sojaproductie in de VS is veevoer, 80% van de maïs is veevoer, 50% van het water gaat naar de gewassen die voor veevoer worden gekweekt.
Dat is een immense belasting, een belasting die niet vol te houden. Problemen als mestoverschotten, bemesting die in het grondwater komt, het is allemaal, werkelijk, problematisch.
Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken. En dat als er dan een ziekte is, dat dieren en masse vernietigd worden. Wat een belachelijke vernietiging van levens, kapitaal en weet ik veel wat, alleen omdat als ze ingeënt worden bijvoorbeeld de export naar Japan niet door kan gaan.
En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.
En veel mensen denken: ‘biefstuk, dat is goed vlees!’ en ze nemen het mee naar huis, en bereiden het op een manier waar je heel verdrietig van wordt. Maar, het is vlees en vlees is lekker. Ze zijn helemaal tevreden. (Of het plezier waarmee men een hamburger van McDonalds eet… onvoorstelbaar).
Die achteloze manier van omgaan met milieu, voedsel en dierenwelzijn staat me echt heel erg tegen. Overigens geldt dat ook voor sperziebonen uit Kenia in december, ingevlogen fruit uit Nieuw-Zeeland, en weet ik wat niet.
Overigens moet ik ook toegeven, maar dat had ik in eerste instantie niet, dat ik een afkeer van vlees krijg. Ik vind het steeds onaantrekkelijker. Om te zien, maar ook om te ruiken. Ik denk dat dat een soort pyschologische zelfbevestiging is: waar de keus in eerste instantie met name rationaal was, merk ik dat het ook een emotionelere component krijgt.
En, elke dag 200 gram vlees eten is ook zeker overbodig, het gemiddelde per hoofd van de bevolking in Nederland ligt dacht ik nog hoger. Overigens lag het rond 1500 o.i.d. nog hoger. Maar de populatie was toen aanmerkelijk kleiner, ook met het alsmaar toenemende aantal mensen, is vleesconsumptie m.i. niet houdbaar. (Wat men in de 19e eeuw ook ervoer in Nederland, maar door intensivering van de landbouw en veehouderij heeft de vleesconsumptie weer fors kunnen stijgen.)
Bovenstaande is uiteindelijk nog geen reden om helemaal geen vlees te eten, dat snap ik, maar dat is meer mijn eigen keus. Ook snap ik dat vleesconsumptie in sommige gebieden, waar weinig gewassen groeien (b.v. poolcirkel) uiteraard de enige keus is om voldoende energie binnen te krijgen. Voor ons geldt dat niet, en zolang vlees op zo'n decadente en liefdeloze wijze tot stand komt, doe ik er niet aan mee. Misschien dat ik later, als ik zelf een schaap heb, dat niet al te hard bijgevoerd hoeft te worden, het nog wel zou kunnen opeten, maar ook dat is m.i. een vorm van decadentie, alhoewel dat op zijn tijd moet kunnen. Als mijn afkeer van vlees echter blijft of sterker wordt zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Op zich is er altijd al een zekere mate van rasveredeling geweest natuurlijk, zowel qua groenten als qua dieren. Dieren hebben heel lang ook secundaire rollen vervuld: eten van voedsel dat niet voor mensen geschikt was, of als kracht om het land te bewerken.quote:Op vrijdag 27 maart 2009 10:02 schreef Ps2K het volgende:
Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?
Een koe is een koe doordat vele generaties zijn gefokt zodat de koe gelukkig is in een weiland en zoveel mogelijk vlees / melk oplevert.
Voor de koe zelf is het een win-win situatie. De koe is veilig voor natuurlijke vijanden, er wordt altijd een gischikte partner uitgezocht voor de voortplanting, het enige wat de koe inlevert is dat ie wat korter leeft.
Hier heb je zeker een punt. Als je kijkt naar biefstukken, wat voor slecht vlees het af en toe is, je kunt niet zien wanneer de koe geslacht is (na de slacht moet een koe meestal een dag of 11 hangen).quote:Op vrijdag 27 maart 2009 10:33 schreef Iblis het volgende:
zoals Pietverdriet zei, dat het lastig zal blijven echt goed vlees te vinden.
Bij een geschikte partner bedoel je de houten koe en een plastic pipet?quote:Op vrijdag 27 maart 2009 10:02 schreef Ps2K het volgende:
[..]
Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?
Een koe is een koe doordat vele generaties zijn gefokt zodat de koe gelukkig is in een weiland en zoveel mogelijk vlees / melk oplevert.
Voor de koe zelf is het een win-win situatie. De koe is veilig voor natuurlijke vijanden, er wordt altijd een gischikte partner uitgezocht voor de voortplanting, het enige wat de koe inlevert is dat ie wat korter leeft.
Om mezelf even te citerenquote:Op vrijdag 27 maart 2009 10:50 schreef Ps2K het volgende:
[..]
Hier heb je zeker een punt. Als je kijkt naar biefstukken, wat voor slecht vlees het af en toe is, je kunt niet zien wanneer de koe geslacht is (na de slacht moet een koe meestal een dag of 11 hangen).
Hetzelfde met maïskippen, dat is in feite ook zo’n raar product. Het zijn uiteindelijk plofkippen met een kleurtje. De keuringsdienst van waarde heeft hier op zich leuke afleveringen over, slagers die met trots vertellen dat de koe ‘vers geslacht is’ (wat dus zou betekenen dat de rigor mortis er nog inzit), zulk soort gebrek aan kennis (zelfs bij professionals) is schrijnend.quote:En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.
Doet me denken aan dit:quote:Op vrijdag 27 maart 2009 11:00 schreef Iblis het volgende:
[..]
Om mezelf even te citeren:
[..]
Hetzelfde met maïskippen, dat is in feite ook zo’n raar product. Het zijn uiteindelijk plofkippen met een kleurtje. De keuringsdienst van waarde heeft hier op zich leuke afleveringen over, slagers die met trots vertellen dat de koe ‘vers geslacht is’ (wat dus zou betekenen dat de rigor mortis er nog inzit), zulk soort gebrek aan kennis (zelfs bij professionals) is schrijnend.
Wat dat betreft heb ik nog wel een beetje een zwak voor Gordon Ramsey, alhoewel hij natuurlijk z'n reet afveegt met vegetariërs, dat hij koks in ieder geval bewust probeert te maken wat goed vlees is, hoe dat geslacht wordt, waar het vandaan komt van een koe, enzovoort.
quote:Moderne ouders
“Mama, vanwaar komt de melk?”
“Uit de supermarkt, meisje…”
“Mama, vanwaar komt het brood?”
“Uit de supermarkt, meisje…”
“Mama, vanwaar komt de vis?”
“Uit de supermarkt, meisje…”
“Mama, vanwaar komt het vlees?”
“Uit de supermarkt, meisje…”
“Mama, vanwaar komt de video…?”
“Uit de supermarkt, meisje…”
“Vanwaar komt mijn kleedje?”
“Uit de supermarkt…”
“En vanwaar komt de supermarkt?”
“Van de beurs…”
Je hebt er tenminste over nagedacht, dat waardeer ik enorm. Het probleem van veel vleeseters -waaronder ik- tegen vegetariers is met name het ongefundamenteerde idee erachter. No offence, maar dit is in mijn beleving de stereotype vegetarier: 14 jaar, vrouw, luistert naar K's Choice, draagt felgekleurde kleding, liefst horizontaal gestreept, stemt links, en eet geen vlees omdat het zielig is voor de diertjes, maar vis eten ze wel want Its okay to eat fish cause they dont have any feelings (Kurt Cobain).quote:Op vrijdag 27 maart 2009 10:33 schreef Iblis het volgende:
heel verhaal
quote:Op vrijdag 27 maart 2009 11:41 schreef starla het volgende:
[..]
Een goed doordacht vegetarisch dieet leidt op langere termijn zelfs tot een hogere levensverwachting wijst onderzoek uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |