abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 26 maart 2009 @ 14:26:28 #61
188686 keienlegger
Hey, ik ben Sinterklaas niet!
pi_67430064
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 13:14 schreef Biefstuk het volgende:

[..]

Ik vind ook dat we bovenaan de voedselketen staan en ik heb in de zomervakantie een bijbaantje gehad bij de paardenslagerij. Met zo'n luchtdrukpistool een pin door die kop heen jagen.
Had er geen moeite mee.
Hoofd. Pin door dat hoofd heen jagen. Het blijft een edel dier.
pi_67432450
Ik ben al bijna 20 jaar vegetarier omdat ik het niet nodig vind dat een dier voor mij dood gaat.
Daarbij vind ik vlees ook niet lekker.
Ik ben fit en gezond; nooit ziek en ook niet bleek.

Mijn vriend eet wel regelmatig vlees.
En ik heb ooit een vriendje gehad die jager was.
Vlees kopen en bakken voor een ander vind ik geen probleem, zolang ik het zelf maar niet hoef te eten.
pi_67434608
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 01:03 schreef cerror het volgende:
We zijn omnivoren punt.
Vegetariërs zijn onnatuurlijk. Punt.
Nee.
Dat is een keus die iedereen, al dan niet op latere leeftijd, voor zichzelf maakt.
  donderdag 26 maart 2009 @ 17:00:44 #64
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67435680
Het geneuzel over wat we ‘zijn’ is natuurlijk een zwaktebod. Als we alles ‘zoals de natuur het wil’ zouden doen, zou menig vrouw in het kraambed sterven, zou je WC’s wel af kunnen schaffen, en is naar de supermarkt gaan natuurlijk ook tegennatuurlijk.

Waar ik zelf de meeste moeite mee heb als het om vlees gaat, is dat het een product is dat een bepaalde status heeft: ‘zonder vlees is de maaltijd niet compleet’, en daarom vinden mensen dat het erbij moet. Dit terwijl voor de bereiding van vlees ontzettend veel water, voedsel en uiteindelijk ook grondstoffen nodig zijn.

De tijd is voorbij dat koeien alleen gras aten, en dat varkens door de schillenboer gevoerd werden: op die manier kunnen producten die voor mensen niet verteerbaar zijn op een nuttige manier aangewend worden. Tegenwoordig wordt er speciaal maïs en soja gekweekt om dieren maar zo snel mogelijk te laten groeien, iets wat een enorme milieubelasting met zich meebrengt. 90% van de sojaproductie in de VS is veevoer, 80% van de maïs is veevoer, 50% van het water gaat naar de gewassen die voor veevoer worden gekweekt.

Dat is een immense belasting, een belasting die niet vol te houden. Problemen als mestoverschotten, bemesting die in het grondwater komt, het is allemaal, werkelijk, problematisch.

Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken. En dat als er dan een ziekte is, dat dieren en masse vernietigd worden. Wat een belachelijke vernietiging van levens, kapitaal en weet ik veel wat, alleen omdat als ze ingeënt worden bijvoorbeeld de export naar Japan niet door kan gaan.

En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.

En veel mensen denken: ‘biefstuk, dat is goed vlees!’ en ze nemen het mee naar huis, en bereiden het op een manier waar je heel verdrietig van wordt. Maar, het is vlees en vlees is lekker. Ze zijn helemaal tevreden. (Of het plezier waarmee men een hamburger van McDonalds eet… onvoorstelbaar).

Die achteloze manier van omgaan met milieu, voedsel en dierenwelzijn staat me echt heel erg tegen. Overigens geldt dat ook voor sperziebonen uit Kenia in december, ingevlogen fruit uit Nieuw-Zeeland, en weet ik wat niet.

Overigens moet ik ook toegeven, maar dat had ik in eerste instantie niet, dat ik een afkeer van vlees krijg. Ik vind het steeds onaantrekkelijker. Om te zien, maar ook om te ruiken. Ik denk dat dat een soort pyschologische zelfbevestiging is: waar de keus in eerste instantie met name rationaal was, merk ik dat het ook een emotionelere component krijgt.

En, elke dag 200 gram vlees eten is ook zeker overbodig, het gemiddelde per hoofd van de bevolking in Nederland ligt dacht ik nog hoger. Overigens lag het rond 1500 o.i.d. nog hoger. Maar de populatie was toen aanmerkelijk kleiner, ook met het alsmaar toenemende aantal mensen, is vleesconsumptie m.i. niet houdbaar. (Wat men in de 19e eeuw ook ervoer in Nederland, maar door intensivering van de landbouw en veehouderij heeft de vleesconsumptie weer fors kunnen stijgen.)

Bovenstaande is uiteindelijk nog geen reden om helemaal geen vlees te eten, dat snap ik, maar dat is meer mijn eigen keus. Ook snap ik dat vleesconsumptie in sommige gebieden, waar weinig gewassen groeien (b.v. poolcirkel) uiteraard de enige keus is om voldoende energie binnen te krijgen. Voor ons geldt dat niet, en zolang vlees op zo'n decadente en liefdeloze wijze tot stand komt, doe ik er niet aan mee. Misschien dat ik later, als ik zelf een schaap heb, dat niet al te hard bijgevoerd hoeft te worden, het nog wel zou kunnen opeten, maar ook dat is m.i. een vorm van decadentie, alhoewel dat op zijn tijd moet kunnen. Als mijn afkeer van vlees echter blijft of sterker wordt zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_67435763
Ik ben niet 100% vegetarier, dat is ook erg moeilijk. Ik probeer echter mijn vleesconsumptie te beperken, omdat ik niet graag bijdraag aan dierenleed.
pi_67435916
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 15:32 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Ik ben al bijna 20 jaar vegetarier omdat ik het niet nodig vind dat een dier voor mij dood gaat.
Daarbij vind ik vlees ook niet lekker.
Ik ben fit en gezond; nooit ziek en ook niet bleek.

Mijn vriend eet wel regelmatig vlees.
En ik heb ooit een vriendje gehad die jager was.
Vlees kopen en bakken voor een ander vind ik geen probleem, zolang ik het zelf maar niet hoef te eten.
Maar hoe strict ben je dan? Vermijd je bijvoorbeeld ook gelatine en dierlijk stremsel?
pi_67436490
vlees is het lekkerste wat er te eten is En ja ik vind het ook wel zielig ergens maar ook al stoppen honderd duizenden mensen in nl met vleeseten er word er niet 1 minder van geslacht.
pi_67436535
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:23 schreef hoerezooi het volgende:
ja ik vind het ook wel zielig ergens maar ook al stoppen honderd duizenden mensen in nl met vleeseten er word er niet 1 minder van geslacht.
Want dan gooien ze het maar weg? Wat je zegt slaat nergens op.
pi_67436790
Ik eet sinds ongeveer zeven jaar geen vlees en vis meer. Bevalt me prima. Kan een stuk beter koken dan voorheen

Het is gezond want minder vet, hoewel ik wel moeite moet doen om genoeg eiwit binnen te krijgen. De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden
Jesus saves but death prevails.
pi_67436798
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:24 schreef Provinciaal het volgende:

[..]

Want dan gooien ze het maar weg? Wat je zegt slaat nergens op.
ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?
pi_67437067
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef hoerezooi het volgende:

[..]

ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?
Nederland is zelf groot exporteur van vlees, dus het lijkt me sterk dat wij veel vlees uit het buitenland eten.

Verder is het VMBO economie: minder vraag - minder productie. Dus ja, als er veel mensen stoppen met het kopen van vlees, zal ook de slacht afnemen.

Daarbij is het sowieso een rotsmoes als je het daadwerkelijk zielig vindt voor de dieren, want het gaat om je eigen gedrag. En jij kan jezelf wel wijsmaken dat de dieren blijven lijden en sterven als jij stopt met vlees, maar dat verandert er niets aan dat je in ieder geval blijft bijdragen aan de ellende door wel vlees te eten.
pi_67437092
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden
Meen je dat nou?
  donderdag 26 maart 2009 @ 17:48:48 #73
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67437274
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef hoerezooi het volgende:

[..]

ja wat over de datum is gaat weg. Die koeien worden in zuid afrika ofzo geslacht en dan worden er gewoon wat minder geexporteerd naar nederland als de vraag heel veel afneemt. De rest gaat gewoon koeling in of naar andere landen. Of jij moet nu ergens informatie vandaan toveren waar dus echt uit voorkomt dat vegetariers ervoor zorgen dat er minder geslacht word?
Ja, producenten gaan natuurlijk alle moeite stoppen in het grootbrengen van een koe als ze die niet kunnen verkopen. Natuurlijk worden schommelingen in de vraag afgevangen door koeling, maar dat er domweg doorgeproduceerd zou worden als de vraag afneemt is natuurlijk niet waar.

Echter, de vraag neemt mondiaal gezien al tijden niet af, dus wat dat betreft is het wel een beetje een hypothetisch scenario. Omgekeerd zou dat ook betekenen dat alle vegetariërs dus ook vlees zouden kunnen gaan eten zonder dat de productie omhoog zou moeten. En ook dat lijkt me niet waar.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_67437497
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden
OMG dáár heb ik nog nooit van gehoord! Ik zou het reuze vervelend vinden om voor te koken (een keertje prima, maar als partner? blech Niet extra aantrekkelijk dus)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_67437583
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 13:10 schreef Ps2K het volgende:

[..]

Omdat dit vieze girsten kabinet het mij verbiedt om in de achtertuin een varken de keel door te snijden en te laten leegbloeden.
Kippen slachten is best leuk om te doen en je hebt pas echt vers vlees! Kop eraf, leegbloeden, plukken. Ik heb alleen wat hulp nodig bij de ingewanden want als je de galblaas kapottrekt kun je de kip wegflikkeren.
Je klintk als mijn oude buurman
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:09:52 #76
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67437845
Oh, ik krijg net door dat supermarkten zelf vlees maken en dat dat beter is dan jagen:

Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_67437975
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Het geneuzel over wat we ‘zijn’ is natuurlijk een zwaktebod. Als we alles ‘zoals de natuur het wil’ zouden doen, zou menig vrouw in het kraambed sterven, zou je WC’s wel af kunnen schaffen, en is naar de supermarkt gaan natuurlijk ook tegennatuurlijk.

Waar ik zelf de meeste moeite mee heb als het om vlees gaat, is dat het een product is dat een bepaalde status heeft: ‘zonder vlees is de maaltijd niet compleet’, en daarom vinden mensen dat het erbij moet. Dit terwijl voor de bereiding van vlees ontzettend veel water, voedsel en uiteindelijk ook grondstoffen nodig zijn.

De tijd is voorbij dat koeien alleen gras aten, en dat varkens door de schillenboer gevoerd werden: op die manier kunnen producten die voor mensen niet verteerbaar zijn op een nuttige manier aangewend worden. Tegenwoordig wordt er speciaal maïs en soja gekweekt om dieren maar zo snel mogelijk te laten groeien, iets wat een enorme milieubelasting met zich meebrengt. 90% van de sojaproductie in de VS is veevoer, 80% van de maïs is veevoer, 50% van het water gaat naar de gewassen die voor veevoer worden gekweekt.

Dat is een immense belasting, een belasting die niet vol te houden. Problemen als mestoverschotten, bemesting die in het grondwater komt, het is allemaal, werkelijk, problematisch.

Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken. En dat als er dan een ziekte is, dat dieren en masse vernietigd worden. Wat een belachelijke vernietiging van levens, kapitaal en weet ik veel wat, alleen omdat als ze ingeënt worden bijvoorbeeld de export naar Japan niet door kan gaan.

En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.

En veel mensen denken: ‘biefstuk, dat is goed vlees!’ en ze nemen het mee naar huis, en bereiden het op een manier waar je heel verdrietig van wordt. Maar, het is vlees en vlees is lekker. Ze zijn helemaal tevreden. (Of het plezier waarmee men een hamburger van McDonalds eet… onvoorstelbaar).

Die achteloze manier van omgaan met milieu, voedsel en dierenwelzijn staat me echt heel erg tegen. Overigens geldt dat ook voor sperziebonen uit Kenia in december, ingevlogen fruit uit Nieuw-Zeeland, en weet ik wat niet.

Overigens moet ik ook toegeven, maar dat had ik in eerste instantie niet, dat ik een afkeer van vlees krijg. Ik vind het steeds onaantrekkelijker. Om te zien, maar ook om te ruiken. Ik denk dat dat een soort pyschologische zelfbevestiging is: waar de keus in eerste instantie met name rationaal was, merk ik dat het ook een emotionelere component krijgt.

En, elke dag 200 gram vlees eten is ook zeker overbodig, het gemiddelde per hoofd van de bevolking in Nederland ligt dacht ik nog hoger. Overigens lag het rond 1500 o.i.d. nog hoger. Maar de populatie was toen aanmerkelijk kleiner, ook met het alsmaar toenemende aantal mensen, is vleesconsumptie m.i. niet houdbaar. (Wat men in de 19e eeuw ook ervoer in Nederland, maar door intensivering van de landbouw en veehouderij heeft de vleesconsumptie weer fors kunnen stijgen.)

Bovenstaande is uiteindelijk nog geen reden om helemaal geen vlees te eten, dat snap ik, maar dat is meer mijn eigen keus. Ook snap ik dat vleesconsumptie in sommige gebieden, waar weinig gewassen groeien (b.v. poolcirkel) uiteraard de enige keus is om voldoende energie binnen te krijgen. Voor ons geldt dat niet, en zolang vlees op zo'n decadente en liefdeloze wijze tot stand komt, doe ik er niet aan mee. Misschien dat ik later, als ik zelf een schaap heb, dat niet al te hard bijgevoerd hoeft te worden, het nog wel zou kunnen opeten, maar ook dat is m.i. een vorm van decadentie, alhoewel dat op zijn tijd moet kunnen. Als mijn afkeer van vlees echter blijft of sterker wordt zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Ik krijg wel honger van dit verhaal

I feel kinda Locrian today
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:37:29 #78
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67438656
Als de kookkunsten van de vleeseters in deze topic net zo creatief zijn als hun humor dan vrees ik het ergste…
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_67438888
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:37 schreef Iblis het volgende:
Als de kookkunsten van de vleeseters in deze topic net zo creatief zijn als hun humor dan vrees ik het ergste…
Was geen humor, ik heb echt honger, en ga nú eten
I feel kinda Locrian today
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:54:12 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67439125
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 12:24 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Nee hoor, vlees is pas sinds een paar honderd jaar geen luxe product meer. Daarbij kunnen we het nu beter conserveren etc. waardoor het nu voor de gehele bevolking toegankelijk is. In de middeleeuwen aten de rijken regelmatig vlees, terwijl de armen (90% van de bevolking) alleen vlees aten als hun kip geen eieren meer legde.

Daarbij werden vrijwel alle gedomesticeerde beesten niet gehouden voor hun vlees maar voor hun eieren, melk of wol.
Volgens mij aten de eerste mensen hele pampas aan vlees weg, dat is de reden waarom allerlei dieren als de Mamoet enzo zijn uitgestorven, ze zijn opgegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:55:47 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67439168
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:32 schreef Shivo het volgende:
Ik eet sinds ongeveer zeven jaar geen vlees en vis meer. Bevalt me prima. Kan een stuk beter koken dan voorheen

Het is gezond want minder vet, hoewel ik wel moeite moet doen om genoeg eiwit binnen te krijgen. De voornaamste reden om vega te eten is dat vrouwen het interessant vinden
Je eet geen vlees om je piemel nat te krijgen?
LOL
Ik ga zo een T-Bone eten met mijn vriend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 maart 2009 @ 18:56:48 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67439200
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:37 schreef Iblis het volgende:
Als de kookkunsten van de vleeseters in deze topic net zo creatief zijn als hun humor dan vrees ik het ergste…
Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67439243
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
En je moest de ontlasting eens ruiken! Je valt echt flauw op het toilet van een vegetarier.
I feel kinda Locrian today
pi_67439275
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:58 schreef starla het volgende:

[..]

En je moest de ontlasting eens ruiken! Je valt echt flauw op het toilet van een vegetarier.
Je zou toch eerder denken dat iemand die allerlei vlees heeft moeten verteren een minder "frisse" ontlasting heeft qua geur.
pi_67439467
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:59 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Je zou toch eerder denken dat iemand die allerlei vlees heeft moeten verteren een minder "frisse" ontlasting heeft qua geur.
Mischien, ik vind het alleen onethisch hoe hele velden met levend en in de wind wuivend goudgele graan wordt vermalen tot pap.





Hoeveel planten sterven er jaarlijks wel niet om alle vegetariers te voeden!!!
I feel kinda Locrian today
pi_67439533
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:05 schreef starla het volgende:

[..]

Mischien, ik vind het alleen onethisch hoe hele velden met levend en in de wind wuivend goudgele graan wordt vermalen tot pap.

[ afbeelding ]



Hoeveel planten sterven er jaarlijks wel niet om alle vegetariers te voeden!!!
Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.
pi_67439591
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:07 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.
Heb je graan thuis?
I feel kinda Locrian today
pi_67439802
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:09 schreef starla het volgende:

[..]

Heb je graan thuis?

Het komt op hetzelfde neer, vlees is vlees.
pi_67439956
Je zult maar kinderen hebben, op een dag zegt je 9-jarige dochtertje dat ze geen vlees meer wil eten, en dan ga je er nog naar luisteren ook.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_67440298
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:09 schreef Iblis het volgende:
Oh, ik krijg net door dat supermarkten zelf vlees maken en dat dat beter is dan jagen:

[ afbeelding ]

geweldig!!!
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_67440671
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

OMG dáár heb ik nog nooit van gehoord! Ik zou het reuze vervelend vinden om voor te koken (een keertje prima, maar als partner? blech Niet extra aantrekkelijk dus)
Echt wel. En dan nog een beetje quasi cultureel interessant doen en ze zwijmelen helemaal weg.

Overigens heb ik ook wat issues met de concentratiekampen, ook wel bioindustrie genoemd, welke mij ook van het eten van vlees weerhouden. Net als het vangen van vis op niet duurzame wijze.
Jesus saves but death prevails.
pi_67440775
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
Wat ben jij een trieste sukkel zeg
pi_67440822
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:38 schreef Shivo het volgende:

[..]

Echt wel. En dan nog een beetje quasi cultureel interessant doen en ze zwijmelen helemaal weg.

Overigens heb ik ook wat issues met de concentratiekampen, ook wel bioindustrie genoemd, welke mij ook van het eten van vlees weerhouden. Net als het vangen van vis op niet duurzame wijze.
Waar komt ineens die zieke hype vandaan om die vergelijking te trekken?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_67440890
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:43 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Waar komt ineens die zieke hype vandaan om die vergelijking te trekken?
Omdat het best wel overeenkomt



  Donald Duck held donderdag 26 maart 2009 @ 19:46:59 #95
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_67440936
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:45 schreef Document1 het volgende:

[..]

Omdat het best wel overeenkomt

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
die dieren moeten gewoon gegeten worden. het is hun levensdoel
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_67440938
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:45 schreef Document1 het volgende:

[..]

Omdat het best wel overeenkomt

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_67441093
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:47 schreef heiden6 het volgende:

[..]

pi_67441143
Oh ja voordat iedereen begint te gillen.
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 13:04 schreef Document1 het volgende:
Oh en ik eet vlees
  donderdag 26 maart 2009 @ 20:52:48 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67443243
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:41 schreef Document1 het volgende:

[..]

Wat ben jij een trieste sukkel zeg
Dat was geen grap, ik méén dat 100%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67443409
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:46 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

die dieren moeten gewoon gegeten worden. het is hun levensdoel
Die dieren hadden nooit geboren moeten worden.
pi_67444982
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken meer vegetariers die zelfmoord hebben gepleegd dan dat ik vegetariers ken die een vrolijke inslag hebben
Wat moet het fijn zijn om de hele wereld in hokjes op te kunnen delen Blijft het tenminste lekker overzichtelijk Hoe smaakte je T-Bone? Medium rare hoop ik toch, geen gekke dingen natuurlijk
Jesus saves but death prevails.
  donderdag 26 maart 2009 @ 21:47:31 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67445170
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 21:43 schreef Shivo het volgende:

[..]

Wat moet het fijn zijn om de hele wereld in hokjes op te kunnen delen Blijft het tenminste lekker overzichtelijk Hoe smaakte je T-Bone? Medium rare hoop ik toch, geen gekke dingen natuurlijk
Bloederig rood, bijna een kilo rood vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67446193
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloederig rood, bijna een kilo rood vlees.
Zozo! Morgen een afterparty op het toilet, lijkt me
Jesus saves but death prevails.
pi_67447850
Toch wel redelijk opvallend dat in een topic waarin wordt gevraagd waarom je ervoor kiest om vegetariër te zijn, er zoveel mensen komen vertellen dat vlees ontzettend lekker is
The human race has one really effective weapon, and that is laughter.
pi_67447947
Ik kies er niet zo zeer voor om vegetariër te zijn: ik hou niet van vlees. Ik vind de smaak en de textuur niet lekker. Daarentegen heb ik er geen moeite mee om voor mijn vriend biefstukjes te bakken, maar dan wel het liefst met biologisch vlees, simpel omdat hij, de vleeseter, dat het lekkerst vindt.
  donderdag 26 maart 2009 @ 23:00:44 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67447988
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 22:56 schreef Coccinella het volgende:
Toch wel redelijk opvallend dat in een topic waarin wordt gevraagd waarom je ervoor kiest om vegetariër te zijn, er zoveel mensen komen vertellen dat vlees ontzettend lekker is
Zou dat komen omdat vlees zo lekker is?
Om je de waarheid te zeggen, top vlees is lastig aan te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67448354
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou dat komen omdat vlees zo lekker is?
Om je de waarheid te zeggen, top vlees is lastig aan te komen.
Neuh, sommige mensen vinden het lekker, sommge niet. Een groep mensen eet vlees, een andere groep niet
The human race has one really effective weapon, and that is laughter.
pi_67449151
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 23:11 schreef Coccinella het volgende:

Neuh, sommige mensen vinden het lekker, sommge niet. Een groep mensen eet vlees, een andere groep niet
Ik vind het aan de ene kant wel fascinerend hoe een kleine groep zichzelf vleeseters noemende op fok denkt de vegetariërs te moeten bekeren en aan de andere kant is het eigenlijk gewoon sneu. Ik heb het in ieder geval nooit echt begrepen. En inderdaad, in dit topic stelt TS de vraag waarom iemand vegetariër wil zijn en niet waarom iemand dat niet zou moeten zijn
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_67451644
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 22:56 schreef Coccinella het volgende:
Toch wel redelijk opvallend dat in een topic waarin wordt gevraagd waarom je ervoor kiest om vegetariër te zijn, er zoveel mensen komen vertellen dat vlees ontzettend lekker is
Ik vermoed dat dat met name mensen zijn die wat te bewijzen hebben - hoe mannelijk ze zijn ofzo iets. Blijkbaar hebben ze redenen om er vanuit te gaan dat andere mensen aan die mannelijkheid twijfelen en daarom komen ze hier vertellen hoe stoer ze zijn, want het eten van veel vlees draagt een zekere stoerheid uit. Compensatie gedrag dus.
Jesus saves but death prevails.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 01:59:13 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67451670
Ik eet wel eens bij mensen die zeggen dat ze vlees niet zo lekker vinden. En als we dan vlees eten snap ik helemaal waarom. Mijn god, wat kunnen mensen hun vlees toch verkrachten.

Ik kan best respect opbrengen voor mensen die zeggen dat ze geen vlees willen eten uit een bepaald principe. Maar mensen die zeggen dat ze vlees vies vinden wantrouw ik als de pest.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 10:02:01 #111
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_67455557
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken.
Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?
Een koe is een koe doordat vele generaties zijn gefokt zodat de koe gelukkig is in een weiland en zoveel mogelijk vlees / melk oplevert.
Voor de koe zelf is het een win-win situatie. De koe is veilig voor natuurlijke vijanden, er wordt altijd een gischikte partner uitgezocht voor de voortplanting, het enige wat de koe inlevert is dat ie wat korter leeft.
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 10:06:42 #112
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_67455672
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 19:07 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Dan moet je omnivoren ook de vraag voorleggen waarom ze niet een/hun hond/huisdier op willen eten, zelfde verhaal.
Omdat de hond een jacht instrument is om meer vlees te vangen. En dat beest smaakt niet lekker. En de hamster is te klein om op te eten
Verder heb ik de katten even gechecked... niet echt fijn vlees, misschien tijdens een hongerwinter...
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 10:28:26 #113
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_67456188
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 17:00 schreef Iblis het volgende:
Het geneuzel over wat we ‘zijn’ is natuurlijk een zwaktebod. Als we alles ‘zoals de natuur het wil’ zouden doen, zou menig vrouw in het kraambed sterven, zou je WC’s wel af kunnen schaffen, en is naar de supermarkt gaan natuurlijk ook tegennatuurlijk.

Waar ik zelf de meeste moeite mee heb als het om vlees gaat, is dat het een product is dat een bepaalde status heeft: ‘zonder vlees is de maaltijd niet compleet’, en daarom vinden mensen dat het erbij moet. Dit terwijl voor de bereiding van vlees ontzettend veel water, voedsel en uiteindelijk ook grondstoffen nodig zijn.

De tijd is voorbij dat koeien alleen gras aten, en dat varkens door de schillenboer gevoerd werden: op die manier kunnen producten die voor mensen niet verteerbaar zijn op een nuttige manier aangewend worden. Tegenwoordig wordt er speciaal maïs en soja gekweekt om dieren maar zo snel mogelijk te laten groeien, iets wat een enorme milieubelasting met zich meebrengt. 90% van de sojaproductie in de VS is veevoer, 80% van de maïs is veevoer, 50% van het water gaat naar de gewassen die voor veevoer worden gekweekt.

Dat is een immense belasting, een belasting die niet vol te houden. Problemen als mestoverschotten, bemesting die in het grondwater komt, het is allemaal, werkelijk, problematisch.

Verder heb ik er ook moeite mee dat je dieren alleen op basis van winst- en vleesmaximalisatie doorfokt, kweekt en slacht. Dat gewasdiversiteit en genetische variatie opgeofferd worden om maar iets meer melk, iets meer vlees te kweken. En dat als er dan een ziekte is, dat dieren en masse vernietigd worden. Wat een belachelijke vernietiging van levens, kapitaal en weet ik veel wat, alleen omdat als ze ingeënt worden bijvoorbeeld de export naar Japan niet door kan gaan.

En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.

En veel mensen denken: ‘biefstuk, dat is goed vlees!’ en ze nemen het mee naar huis, en bereiden het op een manier waar je heel verdrietig van wordt. Maar, het is vlees en vlees is lekker. Ze zijn helemaal tevreden. (Of het plezier waarmee men een hamburger van McDonalds eet… onvoorstelbaar).

Die achteloze manier van omgaan met milieu, voedsel en dierenwelzijn staat me echt heel erg tegen. Overigens geldt dat ook voor sperziebonen uit Kenia in december, ingevlogen fruit uit Nieuw-Zeeland, en weet ik wat niet.

Overigens moet ik ook toegeven, maar dat had ik in eerste instantie niet, dat ik een afkeer van vlees krijg. Ik vind het steeds onaantrekkelijker. Om te zien, maar ook om te ruiken. Ik denk dat dat een soort pyschologische zelfbevestiging is: waar de keus in eerste instantie met name rationaal was, merk ik dat het ook een emotionelere component krijgt.

En, elke dag 200 gram vlees eten is ook zeker overbodig, het gemiddelde per hoofd van de bevolking in Nederland ligt dacht ik nog hoger. Overigens lag het rond 1500 o.i.d. nog hoger. Maar de populatie was toen aanmerkelijk kleiner, ook met het alsmaar toenemende aantal mensen, is vleesconsumptie m.i. niet houdbaar. (Wat men in de 19e eeuw ook ervoer in Nederland, maar door intensivering van de landbouw en veehouderij heeft de vleesconsumptie weer fors kunnen stijgen.)

Bovenstaande is uiteindelijk nog geen reden om helemaal geen vlees te eten, dat snap ik, maar dat is meer mijn eigen keus. Ook snap ik dat vleesconsumptie in sommige gebieden, waar weinig gewassen groeien (b.v. poolcirkel) uiteraard de enige keus is om voldoende energie binnen te krijgen. Voor ons geldt dat niet, en zolang vlees op zo'n decadente en liefdeloze wijze tot stand komt, doe ik er niet aan mee. Misschien dat ik later, als ik zelf een schaap heb, dat niet al te hard bijgevoerd hoeft te worden, het nog wel zou kunnen opeten, maar ook dat is m.i. een vorm van decadentie, alhoewel dat op zijn tijd moet kunnen. Als mijn afkeer van vlees echter blijft of sterker wordt zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Ik quote deze nog maar een keer.. de pro-vlees posters hier lezen er blijkbaar overheen *kuch*

Oh, en om 't voor mezelf goed te praten eet ik voornamelijk biologisch vlees. Dus.
Huilen dan.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 10:33:38 #114
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67456303
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:02 schreef Ps2K het volgende:
Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?
Een koe is een koe doordat vele generaties zijn gefokt zodat de koe gelukkig is in een weiland en zoveel mogelijk vlees / melk oplevert.
Voor de koe zelf is het een win-win situatie. De koe is veilig voor natuurlijke vijanden, er wordt altijd een gischikte partner uitgezocht voor de voortplanting, het enige wat de koe inlevert is dat ie wat korter leeft.
Op zich is er altijd al een zekere mate van rasveredeling geweest natuurlijk, zowel qua groenten als qua dieren. Dieren hebben heel lang ook secundaire rollen vervuld: eten van voedsel dat niet voor mensen geschikt was, of als kracht om het land te bewerken.

Het gaat er echter om als je kijkt hoe de melkproductie van koeien in de afgelopen decennia is toegenomen, dat is werkelijk ongelooflijk. In de afgelopen 50 jaar is er bijna een 100% productie per koe doorgevoerd, dat kan alleen door heel selectief fokken, door speciale toepassing van krachtvoer en bijvoorbeeld ‘stier Herman’ die vele, vele nakomelingen kreeg.

Dat ik dit mij stoort, impliceert toch geenszins dat ik de naïeve gedachte koester dat wat wij hebben de ‘oerkoe’ is? Het gaat me erom dat de manier waarop met dieren wordt omgegaan, als middel tot een winstmaximalisatiedoel, mij stoort. Het vele melken van de koeien en de grootte hoeveelheden melk hebben niet een zeer gunstig effect op de koe zelf, de uiers zijn kolossaal, het vele melken irriteert de tepels.

Verder wordt een moederkoe natuurlijk altijd van haar jong gescheiden, teneinde de melkproductie voor de mens aan te wenden, enz. Je laatste opmerking ‘dat-ie wat korter leeft’ is wat dat betreft niet helemaal juist.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen rasveredeling per se, of zelfs genetische manipulatie, maar ik heb wel veel moeite als het enige doel hiervan vleesproductiemaximalisatie en melkproductiemaximalisatie is (of eierproductiemaximalisatie), zelfs als hiervan het gevolg is dat koeien veel antibiotica toegediend moeten krijgen om niet ziek te worden (iets wat in de biologische veehouderij niet zo graag gedaan wordt, waardoor daar vaker ziektes voorkomen, ziektes die deels te wijten zijn aan het zo ver doorfokken van bepaalde rassen).

Dit laatste speelt ook overigens mee bij groenten, het aanbod wordt vlakker, door bemestingsmethoden is er op relatief arme grond toch nog wat omhoog te kweken, maar qua mineralen in de groenten wordt het minder. Het enige doel is hier kostenminimalisatie.

Maar goed, zo lang de kiloknallers de winkel uit zullen vliegen zal het nog wel even zo blijven, zoals Pietverdriet zei, dat het lastig zal blijven echt goed vlees te vinden.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 10:50:36 #115
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_67456652
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:33 schreef Iblis het volgende:

zoals Pietverdriet zei, dat het lastig zal blijven echt goed vlees te vinden.
Hier heb je zeker een punt. Als je kijkt naar biefstukken, wat voor slecht vlees het af en toe is, je kunt niet zien wanneer de koe geslacht is (na de slacht moet een koe meestal een dag of 11 hangen).
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
pi_67456784
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:02 schreef Ps2K het volgende:

[..]

Dit gebeurt al sinds de mens met landbouw is begonnen... je dacht echt dat er in de natuur vroeger Friese koeien rondliepen en dat varkens in het wild mooi roze zijn?
Een koe is een koe doordat vele generaties zijn gefokt zodat de koe gelukkig is in een weiland en zoveel mogelijk vlees / melk oplevert.
Voor de koe zelf is het een win-win situatie. De koe is veilig voor natuurlijke vijanden, er wordt altijd een gischikte partner uitgezocht voor de voortplanting, het enige wat de koe inlevert is dat ie wat korter leeft.
Bij een geschikte partner bedoel je de houten koe en een plastic pipet?

En misschien dat de melkkoeien een goed leven hebben, maar dan heb je het niet over de vleeskoeien, kalveren, kippen en varkens?

En over dat doorfokken "normaal" is, je hebt ook de zgn. dikbilkoeien, koeien met een genetische afwijking waardoor ze een XXL kont hebben zodat er extra biefstuk van gesneden kan worden. Enige nadeel is dat de kalveren niet meer natuurlijk geboren kunnen worden, en dat dus bij elke bevalling de koe weer wordt open gesneden om het kalf ter wereld te brengen. Hoe natuurlijk is dat?
Life is too short not to have fun
  vrijdag 27 maart 2009 @ 11:00:08 #117
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_67456855
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:50 schreef Ps2K het volgende:

[..]

Hier heb je zeker een punt. Als je kijkt naar biefstukken, wat voor slecht vlees het af en toe is, je kunt niet zien wanneer de koe geslacht is (na de slacht moet een koe meestal een dag of 11 hangen).
Om mezelf even te citeren :
quote:
En dat als het er dan is, als een koe dan geslacht wordt, dat men niet de tijd heeft om het biefstuk rustig te laten besterven, om het goed op smaak te laten komen, soms denk je dat ze nog het geduld niet hebben om de lijkstijfheid uit te zitten. Daarentegen wordt het armzalige lapje vlees nog eens gemutileerd, geprikt, vermalst en dan uiteindelijk in een supermarkt gegooid met het etiketje ‘biefstuk’.
Hetzelfde met maïskippen, dat is in feite ook zo’n raar product. Het zijn uiteindelijk plofkippen met een kleurtje. De keuringsdienst van waarde heeft hier op zich leuke afleveringen over, slagers die met trots vertellen dat de koe ‘vers geslacht is’ (wat dus zou betekenen dat de rigor mortis er nog inzit), zulk soort gebrek aan kennis (zelfs bij professionals) is schrijnend.

Wat dat betreft heb ik nog wel een beetje een zwak voor Gordon Ramsey, alhoewel hij natuurlijk z'n reet afveegt met vegetariërs, dat hij koks in ieder geval bewust probeert te maken wat goed vlees is, hoe dat geslacht wordt, waar het vandaan komt van een koe, enzovoort.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  vrijdag 27 maart 2009 @ 11:24:05 #118
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_67457432
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 11:00 schreef Iblis het volgende:

[..]

Om mezelf even te citeren :
[..]

Hetzelfde met maïskippen, dat is in feite ook zo’n raar product. Het zijn uiteindelijk plofkippen met een kleurtje. De keuringsdienst van waarde heeft hier op zich leuke afleveringen over, slagers die met trots vertellen dat de koe ‘vers geslacht is’ (wat dus zou betekenen dat de rigor mortis er nog inzit), zulk soort gebrek aan kennis (zelfs bij professionals) is schrijnend.

Wat dat betreft heb ik nog wel een beetje een zwak voor Gordon Ramsey, alhoewel hij natuurlijk z'n reet afveegt met vegetariërs, dat hij koks in ieder geval bewust probeert te maken wat goed vlees is, hoe dat geslacht wordt, waar het vandaan komt van een koe, enzovoort.
Doet me denken aan dit:
quote:
Moderne ouders

“Mama, vanwaar komt de melk?”
“Uit de supermarkt, meisje…”

“Mama, vanwaar komt het brood?”
“Uit de supermarkt, meisje…”

“Mama, vanwaar komt de vis?”
“Uit de supermarkt, meisje…”

“Mama, vanwaar komt het vlees?”
“Uit de supermarkt, meisje…”

“Mama, vanwaar komt de video…?”
“Uit de supermarkt, meisje…”

“Vanwaar komt mijn kleedje?”
“Uit de supermarkt…”

“En vanwaar komt de supermarkt?”
“Van de beurs…”
Huilen dan.
pi_67457941
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:33 schreef Iblis het volgende:
heel verhaal
Je hebt er tenminste over nagedacht, dat waardeer ik enorm. Het probleem van veel vleeseters -waaronder ik- tegen vegetariers is met name het ongefundamenteerde idee erachter. No offence, maar dit is in mijn beleving de stereotype vegetarier: 14 jaar, vrouw, luistert naar K's Choice, draagt felgekleurde kleding, liefst horizontaal gestreept, stemt links, en eet geen vlees omdat het zielig is voor de diertjes, maar vis eten ze wel want Its okay to eat fish cause they dont have any feelings (Kurt Cobain).
En alléén eten is een probleem. Die nieuwe leren tas nemen ze wel aan. Voor sommigen is het gewoon een legitieme reden om anorexia te hebben 'ik heb echt geen anorexia, ik eet 1 kilo sla per dag' Naar mijn weten worden alleen cavia's dik van sla. Enfin.

Ondanks alle supplementen, vleesvervangers en wat dies meer zij biedt een vegetarisch dieet minder snel de adequate hoeveelheden voedingsstoffen die nodig zijn. TIjdens de groei leidt dit sneller tot tekorten, en laat nu net het idealistische duiveltje tijdens de groeijaren op de schouder verschijnen. Van zink, vitB12, ijzer, eiwitten en omega-3-vetzuren moet meer worden geconsumeerd omdat de biologische beschikbaarheid een stuk minder is dan in een vleesrijk dieet. Een goed vervangend dieet leidt navenant niet tot problemen, maar ik betwijfel alleen hoeveel procent van de vegetariers zich hiervan echt bewust is. En dan heb ik het dus met name over die groep die ik hierboven heb beschreven. Een goed doordacht vegetarisch dieet leidt op langere termijn zelfs tot een hogere levensverwachting wijst onderzoek uit.
I feel kinda Locrian today
  vrijdag 27 maart 2009 @ 11:46:19 #120
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_67458093
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 11:41 schreef starla het volgende:

[..]

Een goed doordacht vegetarisch dieet leidt op langere termijn zelfs tot een hogere levensverwachting wijst onderzoek uit.

... dan een slecht doordacht vleeseters-dieet!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')