maar achteraf was al die moeite het eigenlijk niet waard geweest om haar te gaan redden imoquote:Op maandag 23 maart 2009 16:34 schreef Angelof9 het volgende:
Het was niet zo zeer Hera zelf, maar het concept Hera. Het idee dat mensen en cylons samen babies kunnen maken.
Ik bedacht me dat ze dit heel simpel hadden kunnen oplossen door in het midden te laten of wij nu Earth of Earth 2.0 zijn. Dan had BSG in ons verleden af kunnen spelen en waren wij afstammelingen geweest van de Colonials op Earth 2.0, of BSG had in onze verre toekomst plaatsgevonden en de Colonials waren onze afstammelingen geweest en wij hadden onszelf dus al opgeblazen.quote:Op maandag 23 maart 2009 12:39 schreef MaxiTitan het volgende:
Ik had dan ook ergens gehoopt dat het juist niet in het verleden zou afspelen want ik voorzag de haken en ogen al wanneer je dit doet. Je kan dat bijna nooit goed doen omdat er altijd wel wat te zeiken valt in de trand van "zo is het niet gegaan" oid. Als je in de toekomst zit dan kan je doen wat je wilt, mensen zullen 250 jaar later in de toekomst niet gaan klagen dat het niet klopt iig.Hetzelfde dat wij in 2000 en 2001 niet zijn gaan klagen omdat wij nog geen wiel-ruimtestation hebben hangen en geen HAL 9000 AI boordcomputer hebben.
Het was een gewaagde sprong van RM en zijn team, de meningen zijn daarom ook heel verdeeld over het einde. De aflevering vind ik qua entertainment waarde kontschoppend. Maar als je er kritisch naar kijkt dan zie je de gaten zitten omdat RM het in de geschiedenis heeft laten afspelen en dat vind ik wel jammer ergens... Maar goed, ik blijf het een heel goede serie vinden.
Hera is de oermoeder van de huidige mensheid. Dat betekent volgens mij dat alle andere bloedlijnen zijn uitgestorven. Die anderen hebben zich dus niet succesvol voortgeplant.quote:Op maandag 23 maart 2009 15:19 schreef planethugo het volgende:
terugdenkend was het eigenlijk alleen maar Starbuck die de mensen naar de aarde moest leiden. Wat heeft Hera nu nog voor nut gehad om die te gaan redden? Er zullen meer mensen dan half cylon/half mensen zich voorgeplant hebben aangezien hera slechts alleen was en de andere met ongeveer 40.000
Of is het zo dat Hera er puur voor zorgde dat de cylons en mensen op een nieuwe planeet niet meer met elkaar gingen vechten?
ik had het over de kwaliteit van de cgi he, die was soms heel slechtquote:Op zondag 22 maart 2009 20:43 schreef Gewoonik het volgende:
[..]
Die oude centurions snapte ik ook niet helemaal maar ik vondt het een goed einde. Beter dan menig serie heeft.
wat mij dan wel weer opviel is dat ze wel het geld hadden om een complete stad te renderenquote:Op zondag 22 maart 2009 21:55 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
Dus? Wat had je dan verwacht??? Je hebt de afleveringen ervoor toch ook gezien? Het ging al nergens meer over. Een vent in een bad die verbinding maakt met een computer ofzo en dan de kanonnen uitschakelt, en meer van die nonsens.Had jij echt een einde verwacht waarbij alle voorgaande onzin ineens een logisch geheel zou vormen?
[..]
Ja, mij wel. Die Cylons zagen er van dichtbij niet uit.
Maar goed, dit alles kon wat mij betreft de pret niet drukken. Er werd veel geknald, er gebeurde veel, onze aarde kwam er geheel zoals verwacht in voor en iedereen die dood moest ging ook dood. Ik heb ervan genoten, eindelijk weer eens.
dat snapte ik mijn vraag was echter is sam daar in gekomen voor dit plot of zat er een diepere betekenis achter van perfection en verlamdheidquote:Op zondag 22 maart 2009 22:41 schreef HiZ het volgende:
[..]
En waarschijnlijk hebben ze ook de helft van de serie niet gekeken, want als er één ding dat logisch was in die laatste aflevering was het Sam's vermogen invloed uit te oefenen op de andere hybrids.
onwaarschijnlijk, six en baltar, en zo zijn er nog wel meet combi`s te verzinnen.quote:Op maandag 23 maart 2009 19:58 schreef HiZ het volgende:
[..]
Hera is de oermoeder van de huidige mensheid. Dat betekent volgens mij dat alle andere bloedlijnen zijn uitgestorven. Die anderen hebben zich dus niet succesvol voortgeplant.
Kara was alleen belangrijk omdat zij Hera naar haar doel ('end' ?) moest brengen. Het draaide dus niet om Kara, maar om Hera, die kennelijk zelf op een heel diep niveau 'wist' waar ze heen moest, zodat ze kon zorgen dat Kara haar rol zou spelen.
Onwaarschijnlijk, maar wel letterlijk zo genoemd in de scéne op Times Squarequote:Op maandag 23 maart 2009 20:29 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
onwaarschijnlijk, six en baltar, en zo zijn er nog wel meet combi`s te verzinnen.
+ zou de hera stam eerder uitsterven dan de humans of er zouden 2 groepen zijn geweest, ik denk dat ze 1 van de vele was toen ze eenmaal op aarde waren.
Maar dat zou betekenen dat de visioenen, Hera, de angels en Starbuck allemaal onderdeel uitmaken van de cylus, en dat zij dus eigenlijk helemaal niet de uitkomst (het doorbreken van de cyclus) hebben beïnvloedt. Terwijl ik juist altijd het idee had dat zij het waren die een nieuwe destiny voor de mensen en cylons creëerden... Volgens jouw theorie zijn er immers in elke cyclus Opera House visioenen, ontwaken de Final Five altijd, weet Starbuck telkens de weg naar de verwoeste aarde en zorgt de ontvoering van Hera altijd weer voor de ontknoping in CIC. En nu moet ik aannemen dat dit keer alles anders gaat omdat Tori in deze cyclus opeens besloot om Callie te vermoorden?quote:Op zondag 22 maart 2009 22:39 schreef Angelof9 het volgende:
[..]
Voor mijn gevoel werd de cyclus doorbroken toen Tori eraan ging. Als dat niet was gebeurd, haaden de "evil" cylons weer resurrection gekregen en zou het hele verhaal weer opnieuw zijn gebeurd.
Die was al gerendered sinds de miniseries. Er werden aanpassingen aan gemaakt denk ik dan.quote:Op maandag 23 maart 2009 20:10 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
wat mij dan wel weer opviel is dat ze wel het geld hadden om een complete stad te renderen
Dit zegt Leoben erover tegen Kara terwijl ze hem martelt in Flesh and Bonequote:Op maandag 23 maart 2009 20:41 schreef Zhenar het volgende:
[..]
Of ga ik nu uit van te letterlijke cycli? Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de cycli altijd soortgelijke gebeurtenissen en personen (maar niet precies dezelfde) vertoonden, maar dat er nu pas een Tori, Callie en Tyrol waren, en dat de "andere uitkomst" van deze cylus dus is veroorzaakt doordat hun karakters toevallig zo in elkaar zaten dat Tori Callie vermoordde en de Chief daar kwaad om werd?
Ik vind dat nog steeds te random.
O man, verschrikkelijk hoe Galactica uit die laatste jump kwam. Zowat in stukken brekend, flightpods die heen en weer schudden. Stukken die eraf vliegen.quote:Op maandag 23 maart 2009 01:45 schreef MaxiTitan het volgende:
[..]
Dat noem ik pas schade, dat zie je niet vaak in SF series, echte schade zoals je hier zag. Vaak hoor je alleen shields are down oid, hull breach at deck 12 section 4,5,6 and 7. Hier zou het eigenlijk niet eens gezegd hoeven worden want de schade was aanzienelijk en duidelijk zichtbaar.Krakend/kreunend/scheurend/brekend metaal, loslatende platen en spanten, decompressies, branden. Schitterend.
It's legen.....quote:Op maandag 23 maart 2009 02:09 schreef Merkie het volgende:
Ik heb net de miniserie bekeken, vond het wel tof. Binnenkort maar met seizoen 1 beginnen
.
Ja. Dus. Maar het is natuurlijk niet iedere keer letterlijk hetzelfde. Want de vorige keer (of een vorige keer) waren ze in dat Opera House.quote:Op maandag 23 maart 2009 20:41 schreef Zhenar het volgende:
[..]
Maar dat zou betekenen dat de visioenen, Hera, de angels en Starbuck allemaal onderdeel uitmaken van de cylus, en dat zij dus eigenlijk helemaal niet de uitkomst (het doorbreken van de cyclus) hebben beïnvloedt. Terwijl ik juist altijd het idee had dat zij het waren die een nieuwe destiny voor de mensen en cylons creëerden... Volgens jouw theorie zijn er immers in elke cyclus Opera House visioenen, ontwaken de Final Five altijd, weet Starbuck telkens de weg naar de verwoeste aarde en zorgt de ontvoering van Hera altijd weer voor de ontknoping in CIC. En nu moet ik aannemen dat dit keer alles anders gaat omdat Tori in deze cyclus opeens besloot om Callie te vermoorden?
En het begon met een paar aan elkaar gesloten thuiscomputers als renderfarm.quote:Op maandag 23 maart 2009 23:18 schreef HiZ het volgende:
Volgens mij was Babylon 5 in zijn tijd zo'n beetje het neusje van de zalm op het gebied van special effects.
Ik heb B5 nooit bewust gezien.quote:Op maandag 23 maart 2009 23:18 schreef HiZ het volgende:
Volgens mij was Babylon 5 in zijn tijd zo'n beetje het neusje van de zalm op het gebied van special effects.
Ik zie de Galactica ook liever intact want de Galactica is imo een heel mooi schip om te zien...quote:Op maandag 23 maart 2009 21:56 schreef Salamander het volgende:
[..]
O man, verschrikkelijk hoe Galactica uit die laatste jump kwam. Zowat in stukken brekend, flightpods die heen en weer schudden. Stukken die eraf vliegen.
En ik vond het al erg wat Boomer aangericht had.
Maar wel mooi inderdaad. Ook hoe je de laatste tijd de hele gekraak en gekreun hoorde binnen was mooi.
En dan ook nog aan mijn wens voldaan dat ze rustig de zon in gevlogen is.
Dit belooft ergens ook wat goeds voor Caprica (serie), dat zal denk ik ook wel een CGI intensieve serie worden. Omdat het immers een stad op een andere planeet is. Ik heb er alle vertrouwen in iig, zeker als ook dezelfde FX mensen van Zoic studio's eraan gaan meewerken.quote:Op maandag 23 maart 2009 20:10 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
wat mij dan wel weer opviel is dat ze wel het geld hadden om een complete stad te renderen
Dat is een stukje geschiedenis. Lijkt ondenkbaar voor ons, maar het is al zó vaak eerder in onze geschiedenis gebeurd, en daarom ook totaal niet ondenkbaar voor de Colonists, zeker niet nadat ze bijna uitgeroeid werden door hun eigen technologie, en diezelfde technologie hun beloofde land vernietigd heeft.quote:Op maandag 23 maart 2009 23:35 schreef MaxiTitan het volgende:
[..]
Die zonvlucht was dan ook een heel waardig einde voor de old and reliable Galactica idd...
Al had ik persoonlijk nooit ervoor gekozen om alle technologie achter te laten en letterlijk in een hutje op aarde te gaan wonen als ik in hun schoenen stond. Ik had zeker de vloot (eventueel zonder Galactica want die was er echt doorheen) in orbit gehouden gewoon voor de zekerheid, desnoods achter de maan oid als je het wilt verstoppen. Een schone lei kan je ook hebben zonder de schepen letterlijk achter je te verbranden.
[..]
Aan de andere kant had je dan ook een holocaust meegemaakt waarbij je complete soort haast uitgeroeid was, je had jaren van oorlog en uitputting meegemaakt, had je eigen soort bijna zichzelf uitgeroeid en was techniek iets geworden om te vrezen ipv te gebruiken. Ik denk dat alle techniek achter je laten en compleet opnieuw beginnen, weer simpel beginnen, voor heel veel mensen een aantrekkelijke keuze zou zijn en helemaal niet zo onrealistisch als velen hier denken.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 12:38 schreef pdiscs het volgende:
Stel dat ik de keuze had gehad, dan was ik zeker niet zonder elke vorm van technologie op de aarde gebleven. Misschien was ik wel met de centurions meegegaan (als een van de Sixen was meegegaan dan).
Goede vraag ja.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 13:26 schreef planethugo het volgende:
ik had zelf ook niet alle technologie de zon in laten vliegen, maar opzich is dat ook geen heel onlogische gedachte. Ze waren het gewoon zat. Alleen, wat heeft Adama nog met dat vliegtuigje gedaan en waarom ging hij gescheiden van zijn zoon leven
En vergeet niet, het is een wereld waar niks moét, behalve af en toe een konijn vangen om niet dood te gaan van de honger.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 15:00 schreef Migue het volgende:
Spot on Jarno.
Er is een scene, die zal waarschijnlijk wel in de dvd-cut zitten, waarin de Colonists de Raptors slopen, om te laten zien dat ook die technologie afgezworen werd.
quote:Op maandag 2 maart 2009 15:49 schreef Angelof9 het volgende:
Denkt er iemand met mij dat die noten van dat liedje die Hera heeft opgeschreven de volgorde van planeten zijn o.i.d. waarmee ze de echte aarde kunnen vinden? Het kan toch geen toeval zijn dat dat liedje hier op aarde is geschreven, dat moeten ze bewust gekozen hebben.
quote:Op woensdag 11 maart 2009 03:08 schreef Salamander het volgende:
Eigenlijk zou ik dat niet zo een geslaagd einde van de Galactica vinden.
Rustig een ster in vliegen lijkt me wel wat.
Ik zou het ook niet eens erg vinden als er geen groot gevecht meer kwam. Als de grote vragen maar beantwoord worden.
Als het op vechten aankomt kan de Galactica zich alleen maar in een baseship boren. Dan heb je nog één rebel baseship. En de vloot.
...
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 18:24 schreef Yurithemaster het volgende:
Ik denk dat de de noten die hera heeft opgeschreven toch coördinaten blijken te zijn en dat Anders en starbuck daar volgende week achter komen.
Verder kan Boomer toch misschien weer terug switchen naar de galactica kant aangezien ze moest huilen voor hera en is het operahuis terug.
Naar mijn gevoel was het dat het symbolisch stond voor het feit dat Lee zijn 'birds' (lees vrouwen) steeds maar weer liet ontglippenquote:Op zaterdag 14 maart 2009 12:10 schreef Mirel het volgende:
Op het Something Awful forum merkten ze dus op dat Lee die in dronken toestand een duif probeert te pakken toch wel wat zegt over hem en zijn persoonlijkheid.
Het idee van de suicide kwam van de acteur zelf, die vond het een toepasselijk einde voor het karakter Cavill dat zowieso al moeite had met zijn beperkte levensvorm en er nu al helemaal geen interesse meer in had.quote:Op zaterdag 21 maart 2009 20:07 schreef HiZ het volgende:
[..]
Cavil: End of line, door de dood van Tori wist hij dat hij ook sterfelijk was en voor altijd gebonden aan een lijf dat hij verafschuwde.
Had die 'colony' niet zowat in stukken uitelkaar moeten spatten toen Galactica plotseling wegsprong?
Ik begrijp de gedachte erachter wel... Maar hier op aarde is het nooit op zo'n grote schaal gebeurt (niet dat wij weten iig). Kleinschalig wel, men gebruikten de materialen van hun schepen om een kolonie te stichten enzo. We praten hier dan wel over een pre-tech/geïndustrialiseerd tijdperk.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 11:20 schreef Migue het volgende:
[..]
Dat is een stukje geschiedenis. Lijkt ondenkbaar voor ons, maar het is al zó vaak eerder in onze geschiedenis gebeurd, en daarom ook totaal niet ondenkbaar voor de Colonists, zeker niet nadat ze bijna uitgeroeid werden door hun eigen technologie, en diezelfde technologie hun beloofde land vernietigd heeft.
quote:Op dinsdag 24 maart 2009 11:20 schreef Migue het volgende:
[..]
Dat is een stukje geschiedenis. Lijkt ondenkbaar voor ons, maar het is al zó vaak eerder in onze geschiedenis gebeurd, en daarom ook totaal niet ondenkbaar voor de Colonists, zeker niet nadat ze bijna uitgeroeid werden door hun eigen technologie, en diezelfde technologie hun beloofde land vernietigd heeft.
Het is een mooie idealistische gedachte, maar in 'realiteit' totaal ondenkbaar om een paar simpele redenen.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 13:20 schreef Jarno het volgende:
[..]
Aan de andere kant had je dan ook een holocaust meegemaakt waarbij je complete soort haast uitgeroeid was, je had jaren van oorlog en uitputting meegemaakt, had je eigen soort bijna zichzelf uitgeroeid en was techniek iets geworden om te vrezen ipv te gebruiken. Ik denk dat alle techniek achter je laten en compleet opnieuw beginnen, weer simpel beginnen, voor heel veel mensen een aantrekkelijke keuze zou zijn en helemaal niet zo onrealistisch als velen hier denken.
Misschien hadden die 38.000 gewoon geen keus.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 16:10 schreef Kleffe_Dop het volgende:
Ik had er geen probleem mee dat ze opnieuw beginnen op een nieuwe planeet, maar 38.000 mensen waren het nooit eens geweest met idealist Lee om álles achter te laten.
Die mochten de Centurions hebben en zijn er zelf mee vertrokken...quote:Op dinsdag 24 maart 2009 15:53 schreef HiZ het volgende:
De Basestar vliegt toch niet mee met de vloot?
Nou, dat vond ik toch echt een beetje vreemd. Je zult toch echt met zn allen een maatschappij moeten maken (er moet voedsel gekweekt worden, er moet gejaagd worden, ruilhandel etc.) Dat is toch veel makkelijker als iedereen een beetje bij elkaar woont?quote:Op dinsdag 24 maart 2009 15:14 schreef Jarno het volgende:
[..]
En vergeet niet, het is een wereld waar niks moét, behalve af en toe een konijn vangen om niet dood te gaan van de honger.. Geen werk, geen verplichtingen, geen schulden, niks... alleen maar leven.
Volgens mij ben je dan al een paar 1000 jaar verder. Dit was de Tribal age he? Dus jagen en overleven, niks handel of georganiseerde voedselvoorziening.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 16:51 schreef Cheiron het volgende:
[..]
Nou, dat vond ik toch echt een beetje vreemd. Je zult toch echt met zn allen een maatschappij moeten maken (er moet voedsel gekweekt worden, er moet gejaagd worden, ruilhandel etc.) Dat is toch veel makkelijker als iedereen een beetje bij elkaar woont?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |