vaagsel | dinsdag 10 maart 2009 @ 19:53 |
![]() CUL Wedstrijd: Indiaas! Kip Madras, Tandoori of Curry. Iedereen heeft er van gehoord, het gegeten, maar slechts weinigen hebben het ooit zelf gemaakt. De Indiase keuken is onbekend en dus onbemind in Nederland. Jammer, want hij is zeer divers en rijk aan geur, kleur en smaak. Daarom is de opdracht voor deze wedstrijd: kook Indiaas! Een mooie gelegenheid om te zoeken naar mooie recepten, de toko weer eens met een bezoek te verrijken en te experimenteren in de keuken. De voorwaarden: Iedereen kan meedoen Geef in je inzending het precieze recept Post tenminste een foto van het eindresultaat Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom! De wedstrijd loopt tot zondag 22 maart 20:00 Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht Stemmen kan tot dinsdag 24 maart 20:00 De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen Vorige wedstrijden: CUL in de keuken: Pizza met als winnaar Isabeau CUL in de keuken: Nasi Goreng met als winnaar childintime CUL in de keuken: Pasta met witte saus met als winnaar vaagsel Heel veel kookplezier gewenst! [ Bericht 2% gewijzigd door vaagsel op 12-03-2009 18:42:02 ] | |
PdeHoog | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:11 |
Je maakt het er niet makkelijker op he ![]() | |
vaagsel | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:15 |
quote:Ja heb er een tijdje over nagedacht en vond het moeilijk iets te kiezen. Het nadeel aan 1 specifiek gerecht vind ik dat je dan veel gerechten krijgt die maar op kleine punten van elkaar verschillen. Ik heb zelf ook weinig met de Indiase keuken, maar het moet een wedstrijd blijven en dit lijkt mij voor velen een mooi excuus om zich eens in deze keuken te verdiepen in plaats van op gebaande paden te blijven. Daarbij is de Indiase keuken ook zeer divers, van gegrild vlees tot curry's. Ik heb het express zo breed gehouden zodat iedereen iets kan maken wat in zijn straatje ligt. | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28 |
leuke uitdaging ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:30 |
ik heb nog nooit écht indiaas gekookt ![]() maar heb volgens mij wel een kookboek met wat goeie recepten, zal eens neuzen ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:35 |
Oei, ik ben dol op indiaas! Als ik tijd heb... | |
PdeHoog | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:53 |
quote:Leuk idee ![]() ![]() ![]() ![]() | |
childintime | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:57 |
Ik heb sinds kort nieuwe buren en je raadt nooit waar ze vandaan komen ![]() ![]() | |
SuperRembo | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:23 |
Ah leuk, ik ken wel een paar fotogenieke indiase gerechten ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:47 |
tvp ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:48 |
quote:Kom anders terug naar de SC ![]() | |
Blues | dinsdag 10 maart 2009 @ 22:05 |
TVPindia ![]() | |
golfer | dinsdag 10 maart 2009 @ 22:07 |
Leuk. Heb zelf nog nooit echt Indiaas gekookt. Lijk mij wel een mooie uitdaging. ![]() | |
krioro | dinsdag 10 maart 2009 @ 23:01 |
TVP. Ik houd niet zo van Indiaas, maar ik ben benieuwd. | |
Isabeau | dinsdag 10 maart 2009 @ 23:43 |
Ik ben ook niet dol op de Indiase keuken, maar er is vast iets te vinden wat ik wèl heel lekker vind. Iets milds dus ![]() Nu maar hopen dat het beter gaat dan mijn pasta van vorige week ![]() ![]() | |
Loezz | woensdag 11 maart 2009 @ 00:01 |
Hmm, nou misschien ga ik mij wagen aan de peshwari naan, heerlijk brood met boter, pistache, rozijnen en suiker![]() | |
Harajuku. | woensdag 11 maart 2009 @ 02:36 |
quote:Bij mij thuis anders wel ![]() | |
Liejannuh | woensdag 11 maart 2009 @ 09:54 |
Palak Paneer en Chana Masala! ![]() Ik vrees alleen dat ik geen tijd heb om uitgebreid te koken de komende weekends. ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 11 maart 2009 @ 10:53 |
Leuke opdracht! | |
Sjeen | woensdag 11 maart 2009 @ 12:09 |
Vandaag Kip Korma op menu, eens kijken of het lukt een verslag te maken ![]() | |
Den_Haag | woensdag 11 maart 2009 @ 12:10 |
quote: ![]() | |
BlaatschaaP | woensdag 11 maart 2009 @ 12:14 |
Leuk, ik ben dol op Indiaas eten! Gebruik toch vaak Patak's, maar wil zeker proberen zelf wat in elkaar te flansen. | |
krioro | woensdag 11 maart 2009 @ 13:04 |
quote:Oh, heb ik bij jou Indiaas op? Vergeten dan. ![]() Nu ik erover nadenk vind ik sommige Indiase dingen eigenlijk toch wel lekker ja. Maar met een aantal gerechten heb ik slechte ervaringen. | |
Smallish | woensdag 11 maart 2009 @ 13:15 |
Mmmm. TVP | |
fuckbuddy | woensdag 11 maart 2009 @ 13:35 |
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van. Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc | |
vaagsel | woensdag 11 maart 2009 @ 13:48 |
quote:Foto van het eindresultaat + recept en verslag is genoeg hoor! | |
RobinOok | woensdag 11 maart 2009 @ 14:05 |
Je doet je naam wel eer aan, Vaagsel. Pffff, "iets indiaas", dat is nog minder specifiek dan "iets europees". Maar we zullen eens zien. ![]() | |
Tezz | woensdag 11 maart 2009 @ 20:36 |
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken) | |
vaagsel | donderdag 12 maart 2009 @ 18:43 |
Nu met plaatje! Met dank aan Étoile.quote:Volgens mij is er niemand echt thuis in de Indiase keuken, wat natuurlijk ook leuk is voor een wedstrijd. Daarbij ben ik heel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied, denk dat de leercurve voor iedereen dan een stukje steiler wordt ![]() | |
Sjeen | donderdag 12 maart 2009 @ 23:50 |
Kip Korma Ingrediënten ![]() Bereiding Bestrooi de stukjes kip met zout naar smaak en leg ze in de yoghurt. Schep de rode peper, de knoflook en de gember erdoor en marineer het minimaal 3-4 uur in de koelkast. ![]() Rooster het amandelschaafsel in een pan goudbruin en laat het op een bord afkoelen. ![]() Laat de kip met marinade op kamertemperatuur komen. Neem de kip uit de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag (anders gaat de yoghurt schiften) en voeg de marinade toe. ![]() ![]() Bestrooi de kip met de garam massala. Voeg de kokosmelk toe en de helft van de amandelen. Laat het op een kookplaatje en met de deksel op de pan 15-20 minuten op laag vuur sudderen. ![]() ![]() ![]() ![]() Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur even inkoken. Bestrooi kort voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen. Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel. ![]() ![]() Smakelijk eten! | |
Isabeau | vrijdag 13 maart 2009 @ 00:06 |
O Sjeen, wat een héérlijke instructieve foto's bij je verhaal ![]() En het is zo'n typisch Indiaas gerecht wat ik wèl lekker zou vinden, helemaal top. | |
golfer | vrijdag 13 maart 2009 @ 00:30 |
Ziet er lekker uit, Sjeen. ![]() | |
Leef | vrijdag 13 maart 2009 @ 11:58 |
Goed idee, ik ben GEK op Indiaas eten en ga even kijken of ik tijd heb om mee te doen (Want als ik meedoe wil ik wel Serieus meedoen natuurlijk.. zelf garam massala, deeg, chutney enz. maken) Het is inderdaad superlekker en ondergewaardeerd eten. Het leuke is ook dat je een hele tafel vol kunt zetten met allerhande kleurige en lekker ruikende sauzen, soepen, broden, pappadums, rijst, chutneys, vlees, raita, groente, pepers enz. enz. het houdt niet op. Een maaltijd die ik af en toe maak als ik Indiaas wil koken, wordt door een vriend van me de "Never Ending Curry" genoemd, omdat ik ongeveer alle potjes en pannetjes die ik in huis heb, moet gebruiken, en de hele tafel vol staat en geloof me dat zijn er Heul Veul. Voor de volgende wedstrijd suggereer ik overigens Ethiopisch (Lekker! Injera met groente/vlees/visprutjes!) En daarna Israelisch. Deze drie keukens vind ik eigenlijk de beste in de wereld. Als er suggesties nodig zijn voor wat het Ethiopische/Israelische betreft, help ik graag. Mijn lievelingsgerecht is trouwens een goed hete Rogan Josh met lekker veel koriander en een frisse komkommer-yoghurt-munt-knoflook raita erbij [ Bericht 4% gewijzigd door Leef op 13-03-2009 12:15:59 ] | |
golfer | vrijdag 13 maart 2009 @ 13:36 |
Ben benieuwd, Leef. Wil wel eens zien hoe jij het allemaal maakt. ![]() | |
childintime | zaterdag 14 maart 2009 @ 22:44 |
Ik vind Indiaas echt niet lekker. 2 Keer geprobeerd en sinds een tijdje dus buren die dagelijks Indiaas koken. De keukendeur staat dan open en als ik die lucht alleen al ruik ![]() Maar misschien is er nog wel een soepje of een broodsoort die ik wel lust en kan gaan proberen; wel een uitdaging ![]() | |
RobinOok | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:22 |
Ik heb een paar jaar terug de Currybijbel gekocht om "te bewijzen" dat ik niet van indiaas eten hield. Nou, dat bleek dus niet waar. Er zijn genoeg recepten die hier regelmatig op tafel komen. Uiteraard veel curries. Lekkerder en spannender dan gewoon hollands stoofvlees. Dat vind ik ondertussen maar saai. | |
childintime | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:30 |
Ik vind dus juist de curry's niet lekker ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:44 |
krijg de foon ff niet aangesloten. morgen komt de foto ![]() | |
krioro | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:49 |
quote:Ik de meeste ook niet nee. | |
Blues | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:53 |
Sjeen, mooie plaatjes, goed beschreven ![]() | |
RobinOok | zaterdag 14 maart 2009 @ 23:59 |
Ik vond curries vroeger ook niet lekker hoor. Maar ja, in de loop der jaren is mijn smaak gewoon veranderd. Ik ben niet meer bang voor koriander of komijn of weet ik veel wat voor smaak. Integendeel zelfs. En nou ja, dan kun je je lol op in de indiase keuken. ![]() | |
Sjeen | maandag 16 maart 2009 @ 12:55 |
![]() ![]() | |
Den_Haag | maandag 16 maart 2009 @ 13:07 |
weinig concurrentie Sjeen ![]() | |
SuperRembo | maandag 16 maart 2009 @ 13:23 |
quote:Ik zal vanavond m'n foto's posten van wat ik zaterdag gekookt heb ![]() | |
Sjeen | maandag 16 maart 2009 @ 13:25 |
quote:Tof! | |
Leef | maandag 16 maart 2009 @ 13:27 |
Shoot, ik kom er qua tijd niet aan toe voor de deadline. - ik ga wel een keer een currywedstrijdje in m'n eentje voeren als ik weer kan. Want dan weet ik tenminste zeker dat ik win. Tegen die tijd post ik de foto's hier. | |
Den_Haag | maandag 16 maart 2009 @ 13:31 |
mijn foto is redelijk mislukt ![]() | |
Hoi_Piepeloi | maandag 16 maart 2009 @ 14:05 |
Oh leuk! ![]() Even dit topic volgen! Heel misschien doe ik nog mee met deze wedstrijd, ga dadelijk toch naar de toko.. maar gok dat ik niet heel veel tijd heb deze week ![]() ![]() ![]() | |
Duderinnetje | maandag 16 maart 2009 @ 14:23 |
Deze wil ik volgen voor de recepten! ![]() Succes allen! | |
golfer | maandag 16 maart 2009 @ 14:29 |
quote:Je hebt nog 6 dagen de tijd om ons allemaal versteld te doen staan en je winnende inzending te doen. Na al je uitspraken in het verleden hebben we natuurlijk wel wat hoge verwachtingen van je en zou het jammer zijn als je dat niet waar kunt maken en het alleen maar bij mooie woorden houdt. ![]() | |
Leef | maandag 16 maart 2009 @ 16:05 |
De vervulling van de mooie woorden komt op het mooiste moment. En daar ben ik het unaniem over eens. Sorry man (voor nu dan!) | |
Duderinnetje | maandag 16 maart 2009 @ 16:46 |
quote:Is dat nou onhandig, meerdere persoonlijkheden, als je kookt? Dat de één nog wat peper wil toevoegen, maar de ander zegt dat het 'm schort aan een bittertje? | |
Leef | maandag 16 maart 2009 @ 16:56 |
flauw ik weet het, maar ik had net "Are you being served" gekeken. | |
Blues | maandag 16 maart 2009 @ 16:59 |
![]() | |
SuperRembo | maandag 16 maart 2009 @ 22:33 |
Lazeez (kruidige kip kebabs) Panat Bhat (geurige rijst) Mango lassi (mango yoghurt drink) ![]() ![]() ![]() ![]() Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk ![]() Recept volgt nog... | |
FutureFairytale | maandag 16 maart 2009 @ 22:45 |
Ziet er heerlijk uit ![]() Goede foto's, en die kip kebabs wil ik wel opeten ![]() | |
MinderMutsig | maandag 16 maart 2009 @ 22:48 |
Oh dat ziet er echt heel mooi uit! ![]() | |
Isabeau | maandag 16 maart 2009 @ 22:52 |
WOW! Superrembo, dat ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar de recepten ![]() | |
golfer | maandag 16 maart 2009 @ 22:55 |
Ziet er erg lekker uit. ![]() Benieuwd naar het recept. ![]() | |
krioro | maandag 16 maart 2009 @ 22:56 |
quote:Ziet er mooi en lekker uit ![]() | |
shmoopy | maandag 16 maart 2009 @ 22:57 |
Hier móet ik een tvp hebben, wat ziet dat er lekker uit! ![]() *op recept wacht* | |
Duderinnetje | maandag 16 maart 2009 @ 23:07 |
Holy Mascarpone! ![]() | |
Rene | maandag 16 maart 2009 @ 23:14 |
quote:Oh... my... ![]() | |
Blues | maandag 16 maart 2009 @ 23:19 |
quote: | |
shmoopy | woensdag 18 maart 2009 @ 22:23 |
quote: ![]() | |
SuperRembo | woensdag 18 maart 2009 @ 22:43 |
Zoals beloofd de recepten ![]() Lazeez (Green herbal chicken kebabs) voor 4 personen Green masala paste 8 gram munt blad 8 gram koriander blad 2 tenen knoflook 1 1/2 thl verse gember 1/2 thl koriander (zaad) 1/2 thl komijn 1/2 thl kurkuma 1/2 thl zout 1 mespunt fenegriek 1 mespunt kruidnagel 1 mespunt kardamom 25 ml azijn 25 ml olie 10 ml sesamolie Marinade 150 ml yoghurt 650 gram kipfilet in blokjes Maakt eerst de green masala paste: De marinade maak je van de green masala paste met de yoghurt. Laat de kip hier 24-48 uur in marineren in de koelkast. Rijg de kipblokjes aan spiesjes. Grill daarna een minuut of 5 per kant. Panat Bhat (geurige rijst) voor 4 personen 350 g gekookte rijst (mag koud zijn) 1 eetl lekkere olie, zoals pistache-, sesam-, walnoot- of hazelnootolie. 2-3 eelt citroensap 2 eetl gebakken uitjes 2 thl mosterdzaad, geroosterd 1 handje cashewnoten, geroosted 0-4 pepers, fijngesneden zout Gewoon alles door elkaar roeren ![]() Mango lassi voor 2 glazen vruchtvlees van 1 mango 250 ml yoghurt 250 ml melk snufje zout zaadjes van 1 kardamompeultje, fijngemalen Mixen met een staafmixer zodat er een licht schuimige drank ontstaat. De verhouding tussen melk en yoghurt kan je wat varieren om een wat dikkere of dunnere consistentie te krijgen. 's Zomers kan je er ook was uit door malen, zodat het lekker koud wordt. De hoeveelheid kardamom steekt vrij nauw, iets te weinig en je proeft er niets van, iets te veel en het overheerst. ![]() | |
golfer | woensdag 18 maart 2009 @ 22:46 |
Die Lazeez ga ik zeker een keertje proberen te maken. ![]() | |
vaagsel | donderdag 19 maart 2009 @ 11:52 |
Zeker mooie recepten en nog mooiere foto's! Ik ga dit weekend mij uitleven, maar kan je nu al vertellen dat de foto's niet zo mooi zullen worden ![]() | |
Den_Haag | donderdag 19 maart 2009 @ 12:19 |
Wordt nog een hele klus om hier van te winnen vaagsel ![]() | |
piepster | vrijdag 20 maart 2009 @ 11:31 |
Eindelijk een Lassierecept. Zit er eigenlijk altijd kardemom door? Ik heb het in Egypte nooit geproefd. Ik kijk even of ik dit weekend nog aan koken toe kom, ben bijna het hele weekend aan het werk. nl. | |
SuperRembo | vrijdag 20 maart 2009 @ 14:19 |
quote:Nee, ik heb eigenlijk nog geen recept gezien waar het in zat. Maar ik vind het er zelf wel goed bij passen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 maart 2009 @ 22:26 |
Vandaag speciaal voor Fok zalmcurry gegeten. ![]() ZALMCURRY Dit recept is gebaseerd op Madhur Jaffrey's Salmon Curry uit de Curry Bijbel. Alleen verander ik altijd de verhouding zalm-saus zodat ik er ook nog een hele zooi groenten in kwijt kan. Meestal gewoon courgette, maar als ik okra kan vinden ook okra. Gezond (zalm, groente, bijna geen olie) en lekker. En combineert in een warme zomer heerlijk met een glaasje pernod! ![]() De ingrediënten (wij eten dit met zijn tweetjes) 350g zalm 200g (lichtgroene/gele) courgette ( ≈ 1 kleintje) 200g okra 200g tomaten (≈ 4 kleintjes) Specerijen voor de “zalmrub”: ½ tl cayennepeper ½ tl kurkuma/koenjit ½ tl zout Specerijen voor de saus: 1½ el gemalen koriander/ketoembar 2½ tl zwart mosterdzaad (zelf malen in de koffiemolen of oelekan) 2 tl gemalen komijn/djinten 2 tl heet kerriepoeder 1½ tl zout (of bouillonpoeder naar smaak) 1 tl cayennepeper ½ tl kurkuma/koenjit En ook nog: 2½ tl zwart mosterdzaad (ongemalen) 1 tl venkelzaadjes (of een flinke scheut pernod) ![]() Voorbereiden 1. Snijd de zalm in dikke repen en bestrooi met het cayenne/kurkumma/zout-mengsel. Laat 1 tot 6 uur marineren in de koelkast. 2. Snijd de courgette in schijfjes of halve maantjes. Wrijf een eetlepel olie in je handen en masseer daarmee de courgetteschijfjes zodat ze allemaal een gelijk laagje olie krijgen. Paar minuutjes met wat zeezout grillen in de grillpan. Wegzetten tot gebruik. 3. Snijd de okra in stukjes en blancheer het een minuutje in kokend water met het sap van een citroen. Hierdoor worden ze wat minder slijmerig. Ik vind dat wel prettig. Na het blancheren even afspoelen onder de koude kraan en wegzetten tot gebruik. 4. Tomaat ontvellen als je dat nodig vindt. (ik niet) En dan in kleine stukjes snijden. Bereiden 1. In een hapjespan een eetlepeltje olie heet laten worden op middelhoog vuur. De hele mosterdzaadjes toevoegen en op het moment dat die beginnen te poppen gooi je de venkelzaadjes bij. Meteen daarna ook tomaten en de specerijen voor de saus. Laat die heel even meebakken zodat de smaken goed vrijkomen. Je kunt nu een scheut pernod toevoegen als je eerder geen venkelzaadjes had. En ach, je kunt sowiezo een scheut pernod toevoegen want dat is lekker. Daarna zo’n 350 ml water, aan de kook brengen en 10 minuutjes laten sudderen. Als je dit voor gasten maakt was voorgaande zo’n beetje wat je vooraf al kunt doen. De volgende punten doe je vlak voor opdienen. 2. Bind de saus met een maizenapapje (1 a 2 eetlepels maizena met wat koud water). 3. Voeg de gegrillde courgette en geblancheerde okra toe om door te warmen. 4. Leg de zalm in de saus en pocheer die gaar. Het ligt helemaal aan de grootte van je stukjes en hoe gaar je ze wilt hebben. Maar ik zou zeggen minuutje of 2. Serveren met rijst of nog beter nasi kuning. (indische gele rijst) ![]() | |
vaagsel | zondag 22 maart 2009 @ 19:09 |
Ziet er goed uit Robin! Ik ben helaas in het gesjouw van de laatste dagen mijn camera kabeltje kwijtgeraakt. Gaan nu eerst in de stad wat eten dus wordt pas vanavond dat ik mijn foto's etc. kan plaatsen. Gemaakt zijn: Naan Lamscurry Groentecurry Kip Tandoori Kruiden-yoghurtdip Was allemaal heerlijk en niet al te moeilijk. Sorry voor de vertraging! | |
vaagsel | zondag 22 maart 2009 @ 23:43 |
Hmm het kabeltje wil nog steeds niet gevonden worden dus mijn inzending komt te laat helaas... Hierbij de poll om te stemmen! Poll: Wie kookte het best Indiaas? Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier Mijn persoonlijke ervaringen toch nog even: Indiaas koken is leuk! Veel stoven, veel smaken en spelen met onbekende kruiden. Voor de Groningers: kruiden zijn verreweg het goedkoopst bij de Souk in de Folkinge, al is het assortiment wat beperkt. De rest is allemaal verkrijgbaar bij Kruiden en Keramiek of de kraam op de markt. | |
golfer | zondag 22 maart 2009 @ 23:57 |
Mijn stem gaat naar SuperRembo. ![]() | |
childintime | maandag 23 maart 2009 @ 00:14 |
Ik heb voor RobinOok gestemd. Dat kwam vooral door de vis. ik ben zelf iemand die nooit zomaar vis in een gerecht zou doen, omdat ik dan bang ben dat ik het niet lekker vind ![]() Maar voor alle 3 de gerechten ![]() ![]() | |
krioro | maandag 23 maart 2009 @ 00:18 |
Poll: Wie kookte het best Indiaas? Je hebt gestemd op: SuperRembo Want ziet er echt ![]() | |
Tezz | maandag 23 maart 2009 @ 06:46 |
Ik heb gestemd op Sjeen. Gewoon omdat ze meteen zo super enthousiast aan de slag ging! | |
Leef | maandag 23 maart 2009 @ 07:10 |
Ik geniet er evengoed van ook al doe ik zelf nu niet mee. Maar op een dag haal ik m'n revanche. Prachtig allemaal. De goeiste kook nerds van Nederland zitten op cul. | |
piepster | maandag 23 maart 2009 @ 08:29 |
Ik heb op RobinOok gestemd. Omdat het er allemaal zo mooi en lekker uit zag (en omdat de kruiden zo tof in dat schaaltje lagen, daarom ook). De andere recepten zien er trouwens ook lekker uit. Ik zie nu pas dat het helemaal niet zo onmogelijk is om Indiaas te koken. | |
RobinOok | maandag 23 maart 2009 @ 12:00 |
Mijn stem gaat eigenlijk naar superrembo, omdat die het beste indiaas heeft gekookt. Mijn zalmcurry is een beetje meer fusion, met al die groenten erin. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 24-03-2009 10:10:20 ] | |
Isabeau | maandag 23 maart 2009 @ 12:37 |
Ik heb op RobinOok gestemd omdat alles er zo mooi uitzag op de foto's (met die kruiden zo leuk in bergjes ![]() ![]() Sjeen en SuperRembo hadden ook al zulke mooie foto's en gerechten ![]() | |
vaagsel | maandag 23 maart 2009 @ 15:58 |
Inmiddels een universeel kaartleesapparaatje gekocht dus kan toch nog wat foto's uploaden. Hier alvast 1 van de gedekte tafel. Let niet op het samengeraapte serviesgoed..![]() | |
RobinOok | maandag 23 maart 2009 @ 23:25 |
Ook al zo'n uitgebreide rijsttafel! ![]() Jammer dat je je kabeltje niet kon vinden zeg. | |
SuperRembo | maandag 23 maart 2009 @ 23:45 |
Ziet er lekker uit. Wat heb je er eigenlijk bij te drinken? Het zal wel geen rode wijn zijn, maar wat dan wel... | |
vaagsel | dinsdag 24 maart 2009 @ 00:00 |
quote:Rose. Op zich had ik er liever rood bij gedronken maar GF had de wijn gekocht ![]() quote:Tjah ach, zo maken jullie tenminste ook nog een kans ![]() | |
sexymofo | dinsdag 24 maart 2009 @ 02:53 |
Als ik als lurker niet hoor te stemmen moet je bij rembo er even 1 afhalen maar verder _o_ voor de recepten en de foto's. Krijg bijna zin om zelf een keer een poging te wagen ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 maart 2009 @ 03:17 |
Poll: Wie kookte het best Indiaas? Je hebt gestemd op: SuperRembo | |
Isabeau | dinsdag 24 maart 2009 @ 09:15 |
quote:Als lurker mag je ook stemmen hoor ![]() | |
RobinOok | woensdag 25 maart 2009 @ 14:46 |
Gefeliciteerd SuperRembo! En wat wordt de volgende opdracht? ![]() | |
SuperRembo | donderdag 26 maart 2009 @ 00:23 |
![]() ![]() Ik ga nog even een nachtje slapen over de volgende opdracht ![]() | |
Blues | donderdag 26 maart 2009 @ 17:11 |
Het nachtje is forbei ![]() | |
BE | donderdag 26 maart 2009 @ 20:25 |
Mango Lassie! ![]() ![]() | |
SuperRembo | donderdag 26 maart 2009 @ 22:24 |
quote:De volgende opdracht... |