In mijn supermarkt gewoon in dezelfde koeling als de champignons.quote:Op woensdag 18 maart 2009 15:33 schreef Innocence het volgende:
Ik doe niet aan houdbaarheid![]()
Mijn weekmenu:
- Zuurkool met spekjes en slavink
- Pasta met paddestoelen-roomsaus
- Pastinaakpuree met paddestoelen
- Pasta met bloemkool
- Mahi-mahi met wokgroenten en rijst
- Pastasalade met geitenkaas, spekjes en postelein
oid, moet nog boodschappen doen.
Waar vind je trouwens gedroogde paddestoelen?
Top, dan ga ik daar eens kijken! Kan me niet herinneren dat ik ze daar wel eens gezien heb.quote:Op woensdag 18 maart 2009 15:35 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
In mijn supermarkt gewoon in dezelfde koeling als de champignons.
Ik ook niet, denk dat je ze bij de kleinere supermarkten ook niet/moeilijk kan krijgen. Bij de Xenos willen ze ook wel eens liggen, en natuurlijk bij winkels die Italiaanse "delicatessen" verkopen. Denk aan oil & vinegar etc.quote:Op woensdag 18 maart 2009 15:38 schreef Innocence het volgende:
[..]
Top, dan ga ik daar eens kijken! Kan me niet herinneren dat ik ze daar wel eens gezien heb.
quote:
Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekkerquote:Op zaterdag 14 maart 2009 13:42 schreef Windigo het volgende:
...
Donderdag: Taart van korstdeeg gevuld met gebakken rode uien en bestrooid met geitenkaas en basilicum
...
Ik haal ze bij de natuurwinkel maar de AH hier heeft ook één of twee soorten bij de olijven en tapenades liggen.quote:Op woensdag 18 maart 2009 15:33 schreef Innocence het volgende:
Waar vind je trouwens gedroogde paddestoelen?
Ik heb vandaag even geen tijd voor het antwoord, maar ik zal morgen het recept postenquote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:33 schreef Unihoc_ACE het volgende:
[..]
Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekker
http://www.dekooktips.com/recepten/falafel.htmquote:
die gebruik ik ook!quote:Op zondag 22 maart 2009 18:03 schreef Syrena het volgende:
[..]
http://www.dekooktips.com/recepten/falafel.htm
Ik maak ze altijd zoIk durf ze alleen nooit in te vriezen, het is best veel werk en ik weet niet hoe ze dan uit de vriezer komen.
Geen wortelovenschotel, maar linzen met wortel en kippenpootjes.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 13:02 schreef Innocence het volgende:
Dinsdag: Pasta met bloemkool
Woensdag: Verrassing van![]()
Donderdag: Chinese kippensoep
Vrijdag: Paddestoelenrisotto met winterpostelein
Zaterdag: Brocolli, krieltjes en kabeljauw-stoof
Zondag: Pittige witlof met grote garnalen en rijst
Maandag: Wortelovenschotel
Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:quote:Op zaterdag 28 maart 2009 16:29 schreef Yvonnetje het volgende:
Windigo, heb je een recept van die Thaise noodelsalade?
Eet je elke week zo veel vis?quote:Op zondag 29 maart 2009 16:42 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Nieuwe week, nieuw menu
Zondag:
Sushi!
Maandag:
Gevulde courgetten + vis uit de oven
Dinsdag:
Moeder jarig dus eten we daar een hapje mee
Woensdag:
Gebakken aardappels + sperzieboontjes met feta + groentenburger
Donderdag:
Spinazie met gekookt eitje + aardappelpuree + zalm
Vrijdag:
Zelfgemaakte pizza met vis
Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?quote:
Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag misluktquote:Op maandag 30 maart 2009 17:11 schreef MaLo het volgende:
Maandag: kipschnitzels, rijst met zoetzure saus, doperwtjes en mais
Thanks! Lijkt me lekker.quote:Op zondag 29 maart 2009 16:30 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:
...
Och, zie het zo; eerst wordt je plan-prinses, na even oefenen wordt je vanzelf een keukenprinses. Kwestie van plannenquote:Op maandag 30 maart 2009 20:05 schreef MaLo het volgende:
[..]
Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag mislukt. De kipschnitzels heb ik laten aanbranden, de rijst was te weinig en plakte aan de pan, in de zoetzure saus was ik de bruine suiker vergeten waardoor hij zuur was, verder was hij te dik en zijn mango's erin lang niet zo lekker als perzik, en de doperwtjes en mais was ik vergeten op te warmen
. Nog nooit zo'n dramatische maaltijd op tafel gezet
.
De consensus tegenwoordig is dat vis in grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. Dit i.v.m. schadelijke stoffen die zich ophopen in vis, en dan met name dioxines. Het voedingscentrum zegt op dit moment dat je max. 4 keer per week vis moet eten i.v.m. de eventuele schadelijke gevolgen. Je zal echter pas op de lange termijn wat merken van deze dioxines etc. dus de kans is aanwezig dat dit advies in de toekomst naar beneden wordt bijgesteld. Persoonlijk zou ik je aanraden wat minder vaak vis te eten om schadelijke effecten in de toekomst te voorkomen.quote:Op maandag 30 maart 2009 19:48 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?
Ja dat was ik, maar het valt me inderdaad erg meequote:Op maandag 30 maart 2009 20:20 schreef Yvonnetje het volgende:
[..]
Thanks! Lijkt me lekker.
Was jij nou degene die weinig vega-inspiratie had? Als ik zo kijk zien jouw weekmenu's er heerlijk en gevarieerd uit!
Recept komt nog, heb erg weinig tijd gehad, zal het vanmiddag even neerzettenquote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:33 schreef Unihoc_ACE het volgende:
[..]
Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekker
Weet je, dit recept heb ik veel vaker gemaakt en het is nog nooit mislukt. Maar gisteren had ik weinig tijd; kind was laat thuis waardoor ik te laat met koken begon, en vriend moest vroeg weg en toen liep alles in de soepquote:Op maandag 30 maart 2009 20:23 schreef Yvonnetje het volgende:
[..]
Och, zie het zo; eerst wordt je plan-prinses, na even oefenen wordt je vanzelf een keukenprinses. Kwestie van plannen![]()
Enne... natuurlijk altijd eerst ff proeven voor het opdienen, dan merk je vanzelf dat je bv. de suiker bent vergeten en kan je het nog corrigeren.
Daar zit hem de burgerlijke kortzichtigheid ook in..quote:Op donderdag 2 april 2009 08:31 schreef Joene het volgende:
hoe kunnen jullie nu al bedenken op welke dag je waar zin in hebt ?
Ach, ik vind jouw mening helemaal niet relevant. Je hoeft je dan ook niet te verdedigen.. Nog beter zou het zijn als je helemaal jouw snavel zou houden in het geval van mij, burgerlijke domoor.. Maar that's up to you.quote:Op donderdag 2 april 2009 18:56 schreef motorbloempje het volgende:
wij eten anders alles behalve fantasieloos
en verder is er niets mis met 'burgerlijkheid'![]()
burgerlijk, gelukkig, verloofd en elke week lekker eten en sparen voor een wereldreis per motor, daar heb ik best 4 jaar weekmenu's voor over
en als jij het niets vindt, dan doe je dat lekker niet, en ga lekker ergens anders verzuurd over zitten kankeren
Idd. Good point.quote:Op donderdag 2 april 2009 19:17 schreef Isegrim het volgende:
Twerk moet je gewoon negeren. Heb je zijn weekmenu's al gezien?
Gewoon bepaalde gerechten nemen die je altijd wel lekker vindt. Zoals Moblo zegt, als je wat verschillende dingen in huis hebt kun je per dag altijd nog kijken wat je maakt en dan is er altijd wel iets bij waar je zin in hebt. Ok, het zijn meestal inderdaad niet heel creatieve dingen maar daar heb ik door de week toch geen tijd voor. Als ik ergens echt zin in heb zet ik het op de lijst voor volgende week, of ik maak het gewoon en schuif de rest een dag vooruit, maar meestal maak ik het dan gewoon in het weekend als je ook tijd hebt om ervan te genieten.quote:Op donderdag 2 april 2009 08:31 schreef Joene het volgende:
hoe kunnen jullie nu al bedenken op welke dag je waar zin in hebt ?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |