abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67080283
De linzen-kikkererwtensoep was erg lekker.

http://www.wateetons.com/(...)-saffraan-en-rozijn/

Ik had alleen geen saffraan dus die heb ik weggelaten. En ik heb de bereidingswijze hier en daar aangepast.
pi_67171270
Hier een handige site die ik laatst vond, beneden staat de houdbaarheid van veel produkten aangegeven. Altijd handig bij het plannen van het weekmenu

http://eten-en-drinken.in(...)lang-welke-plek.html
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_67172431
Ik doe niet aan houdbaarheid

Mijn weekmenu:
- Zuurkool met spekjes en slavink
- Pasta met paddestoelen-roomsaus
- Pastinaakpuree met paddestoelen of vis
- Pasta met bloemkool
- Mahi-mahi met wokgroenten en rijst
- Pastasalade met geitenkaas, spekjes en postelein

oid, moet nog boodschappen doen.

Waar vind je trouwens gedroogde paddestoelen?
Sweet and innocent...
pi_67172499
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 15:33 schreef Innocence het volgende:
Ik doe niet aan houdbaarheid

Mijn weekmenu:
- Zuurkool met spekjes en slavink
- Pasta met paddestoelen-roomsaus
- Pastinaakpuree met paddestoelen
- Pasta met bloemkool
- Mahi-mahi met wokgroenten en rijst
- Pastasalade met geitenkaas, spekjes en postelein

oid, moet nog boodschappen doen.

Waar vind je trouwens gedroogde paddestoelen?
In mijn supermarkt gewoon in dezelfde koeling als de champignons.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_67172634
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 15:35 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

In mijn supermarkt gewoon in dezelfde koeling als de champignons.
Top, dan ga ik daar eens kijken! Kan me niet herinneren dat ik ze daar wel eens gezien heb.
Sweet and innocent...
  Moderator woensdag 18 maart 2009 @ 15:43:55 #106
9859 crew  Karina
Woman
pi_67172816
Ik haal 1x in de week boodschappen (vrijdagmiddag) en haal dan ook voor de hele volgende week. Op zaterdag eet ik meestal brood, zondag iets ongezonds (patat of zo), maandag meestal weer iets gezonds. De rest van de week van alles wat, ik ben niet zo'n kookwonder, dus meestal komt het uit een potje/pak.

Wel eet ik 1x in de week ook pasta, ik maak 1x in de zoveel tijd een heleboel pastasaus, met groente en gehakt erin, niet helemaal zelf gemaakt, maar wel wat gezonde dingen erdoor. Die vries ik dan in porties voor 1 persoon, dat is dan alvast voor 1x in de week wat te eten.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_67172890
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 15:38 schreef Innocence het volgende:

[..]

Top, dan ga ik daar eens kijken! Kan me niet herinneren dat ik ze daar wel eens gezien heb.
Ik ook niet, denk dat je ze bij de kleinere supermarkten ook niet/moeilijk kan krijgen. Bij de Xenos willen ze ook wel eens liggen, en natuurlijk bij winkels die Italiaanse "delicatessen" verkopen. Denk aan oil & vinegar etc.
Life is too short not to have fun
pi_67177390
woensdag : spaghetti bolognese

donderdag : zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood en kruidenboter

vrijdag : krielaardappeltjes met worteltjes en kotelettoos

vrijdagavond weer boodschappen doe tot en met dinsdag
pi_67214182
Kleurrijk eten FTW!

pi_67214364
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 18:55 schreef Isegrim het volgende:
Kleurrijk eten FTW!

[ afbeelding ]
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_67255612
quote:
Op zaterdag 14 maart 2009 13:42 schreef Windigo het volgende:
...
Donderdag: Taart van korstdeeg gevuld met gebakken rode uien en bestrooid met geitenkaas en basilicum
...
Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekker
Trust me, I know what I'm doing.
pi_67284629
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 15:33 schreef Innocence het volgende:

Waar vind je trouwens gedroogde paddestoelen?
Ik haal ze bij de natuurwinkel maar de AH hier heeft ook één of twee soorten bij de olijven en tapenades liggen.

Mijn weekmenu:
  • Wraps met van alles en nog wat
  • Spinaziestamppot met gedroogde tomaatjes en kaasburgers
  • Ravioli met een spinaziesaus
  • Met couscous, groenten, kruiden en feta gevulde paprikas met Turks brood
  • Macaroni met een kaassaus of een groentensoep
  • Frittata met salade en brood
  •   zondag 22 maart 2009 @ 06:44:19 #113
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67285798
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 22:33 schreef Unihoc_ACE het volgende:

    [..]

    Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekker
    Ik heb vandaag even geen tijd voor het antwoord, maar ik zal morgen het recept posten
    pi_67285845
    Vanavond soep met hotdogs (denk) zit bij mijn moeder
    Maandag boeuf bourgogne
    Dinsdag boerenkool
    Woensdag spaghetti bolognese
    Donderdag krokante kip
      zondag 22 maart 2009 @ 07:27:48 #115
    237059 Twerk
    The Spurs
    pi_67285862
    Maandag: Shoarma (+patat)
    Dinsdag: Pizza
    Woensdag: Broodje kroket + mexicano
    Donderdag: Bitterballen in de kroeg
    Vrijdag: Brak, dus alleen een tostie
    Zaterdag: Chinees
    Zondag: Chips + bier om 19:00 bij het voetbal
    The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
    pi_67286901
    We hebben alweer wat ideeen op het bord gezet, waaronder risotto, zelfgemaakte falafel en tomatensoep

    vanavond maar 's bedenken, na de zuurkoolstamp
    Ja doei.
      Moderator zondag 22 maart 2009 @ 10:22:21 #117
    45833 crew  Fogel
    pi_67286969
    Ik heb gisteren voor 2 a 3 weken inkopen gedaan en was maar ca 300¤ kwijt!
    Het plan voor deze week:
    maandag-donderdag: ik uit eten, vrouw en 1 kind geen idee, 2 andere kinderen eten bij opa en oma.
    vrijdag-zondag: waarschijnlijk de supermarkt in omdat we vergeten zijn vlees uit de diepvries te halen (plannen is niet echt ons sterke punt ).
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
    TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
    TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
      zondag 22 maart 2009 @ 10:59:09 #118
    95236 marcb1974
    Dakshin Ray
    pi_67287614
    Een poging dan:
    zo: shoarma met friet
    ma: rode curry met rijst
    di: pannenkoeken
    wo: lekkerbekje met aardappelpuree

    En woensdag doe ik ook weer boodschappen dus verzin ik de rest van de week
    stupidity has become as common as common sense was before
    pi_67287632
    Mijn weekmenu:

    Zondag: Eten bij vriendin
    Maandag: Bonenmix
    Dinsdag: Vissticks / rijst / peentjes
    Woensdag: Kipfiletje / aardappeltjes uit de oven / tuinbonen
    Donderdag: Zelfgemaakte nasi met balletjes en sambalboontjes
    Vrijdag: Pasta

    Wederom de vriezer maar eens leeg-eten
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_67287937
    Mijn weekmenu:

    Zondag: chinees
    Maandag: Macaroni-sperziebonenschotel
    Dinsdag: Schnitzel, wortels en gebakken aardappeltjes
    Woensdag: Lasagne
    Donderdag: Hamburger op brood met satésaus
    Vrijdag: iets halen
    pi_67298464
    wat geschoven, omdat we gisteren dus chinees aten bij een vriend van me

    Menu voor komende week dus:

    Maandag: Shoarma
    Dinsdag: risotto met spinazie en paddo's
    Woensdag: kippenvleugeltjes met zelfgemaakte patat en groente uit de wok
    Donderdag: Hamburgers met groente uit de oven en een rosti stukje
    Vrijdag: Pasta met rode saus (kliekje) en ciabatta versgebakke
    Zaterdag: gehaktwraps
    Zondag: Falafel (zelfgemaakt)
    Ja doei.
      zondag 22 maart 2009 @ 17:29:25 #122
    331 Merel
    Be here now.
    pi_67298988
    za: tosti's
    zo: tosti's
    ma: tomatensoep
    di: tomatensoep
    wo: risotto
    do: risotto
    vr: uit eten

    weinig inspiratie & budget deze week
    "I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
    pi_67299041
    quote:
    Op zondag 22 maart 2009 17:09 schreef motorbloempje het volgende:

    Zondag: Falafel (zelfgemaakt)
    pi_67299883
    quote:
    Op zondag 22 maart 2009 17:31 schreef _Ophelia_ het volgende:

    [..]

    http://www.dekooktips.com/recepten/falafel.htm
    Ik maak ze altijd zo Ik durf ze alleen nooit in te vriezen, het is best veel werk en ik weet niet hoe ze dan uit de vriezer komen.
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
    pi_67300662
    quote:
    Op zondag 22 maart 2009 18:03 schreef Syrena het volgende:

    [..]

    http://www.dekooktips.com/recepten/falafel.htm
    Ik maak ze altijd zo Ik durf ze alleen nooit in te vriezen, het is best veel werk en ik weet niet hoe ze dan uit de vriezer komen.
    die gebruik ik ook!

    en invriezen, dat durf ik dus ook niet maar wil idd wel weten of 't kan en hoe dan
    Ja doei.
    pi_67303884
    ik gebruik voor falafel dit recept, wat super goed lukt.
    Voor de rest weet ik ook niet of je ze goed kan invriezen. Heb zelf jammer genoeg ook niet de vriesruimte om dat eens even te gaan proberen

    Mijn lijst voor de komende paar dagen:
    nasi met satesaus
    rijst-ovenschotel met oa courgette en champs
    eieren op een groentebedje (ben benieuwd, vind het er niet heel smakelijk uit zien eigenlijk )
    broccoli-tuinerwtjes-couscous met geitenkaas
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_67306830
    Deze week:

    Zaterdag: Pannenkoeken
    Zondag: Kipsate met frietjes en stukjes komkommer
    Maandag: Groentelasagne
    Dinsdag: Spareribs met gepofte aardappels een koolsla
    Woensdag: Gewokte bloemkool, met gebakken aardappeltjes en een groenteburger
    Donderdag: Tortilla's uit de oven met kip prei en oude kaas
    Vrijdag: Eten bij schoonouders
    What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
    pi_67309650
    maandag : zuurkoolstamppot met spekkies en rookworst

    dinsdag : bloemkool met een papje aardappels en een balletje gehakt met uitjes

    woensdag : aardappelpuree met verse bietjes en vissticks

    donderdag : lasagne

    vrijdag : aardappels witlof met een papje en haaskarbonade
    pi_67354383
    Dinsdag: Pasta met bloemkool
    Woensdag: Verrassing van
    Donderdag: Chinese kippensoep
    Vrijdag: Paddestoelenrisotto met winterpostelein
    Zaterdag: Brocolli, krieltjes en kabeljauw-stoof
    Zondag: Pittige witlof met grote garnalen en rijst
    Maandag: Wortelovenschotel

    Sweet and innocent...
      dinsdag 24 maart 2009 @ 14:49:27 #130
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67358093
    Maandag: Hete bliksem met vegaburger (javaanse schijf)
    Dinsdag: Stoofpot van ui, spruitjes, wortel, aardappel en bier.
    Woensdag: Quesadilla's met geitenkaas
    Donderdag: Thaise noodlesalade met paksoi en broccoli en pindadressing
    Vrijdag: Zelfgemaakte frites met bietensalade een een kaassouflé
    Zaterdag: Aioli, Olijven, dadels, geitenkaas in olie met basilicum, tzatziki, geroosterde paprika's, pittah brood, stukjes komkommer en tomaat en gekookte eieren en hete muntthee erbij.
    Zondag: Curry van mango en aardappel met rijst
    pi_67478728
    Na de verhuizing ga ik ook enthousiast met weekmenu's werken. Al is het alleen maar om geld te besparen
    Ik plan meestal maar 1 of 2 dagen vooruit op dit moment maar ik wil eigenlijk maar 1x per week na hoeven denken over het eten
    pi_67494576
    zaterdag
    palaver-kip

    zondag
    linzen-kikkererwtensoep ( http://www.wateetons.com/(...)-saffraan-en-rozijn/ ) met rucolasalade

    maandag
    vergadering, ik eet restant linzensoep, lief eet stoommaaltijd AH

    dinsdag
    paprikaquiche ( http://mergenmetz.nl/sf.mcgi?3203&cat=0 )

    woensdag
    restant paprikaquiche (ik heb vergadering)

    donderdag
    Mexicaanse wraps met gehakt en paprika

    vrijdag
    pasta met paddestoelen-spekjes-roomsaus
    pi_67495045
    Mijn weekmenu:

    Zaterdag:
    Aardappelkroketjes, gekruide frites en aardappelwafeltjes (diepvriesopruiming, ik mik alle restjes in de oven) met gegrilde groenten voor een gemarineerde steak

    Zondag:
    Stamppot rauwe andijvie

    Maandag:
    "Restjessoep" (nog meer diepvries en kastopruiming) met brood

    Dinsdag:
    Paddestoelenravioli met kaassaus

    Woensdag:
    Preistamppot met kaasburgers

    Donderdag:
    Rijstprut met mexicaanse groentenmix en vegaballetjes

    Vrijdag:
    Groentenquiche met paddestoelen
      zaterdag 28 maart 2009 @ 16:29:25 #134
    20790 Yvonnetje
    Mooi hè, alles.....
    pi_67496145
    Windigo, heb je een recept van die Thaise noodelsalade?

    Ik ben nu bezig met een overheerlijk groentensoepje, die staat lekker te pruttelen!
    De komende week eten wij:
    - Thaise curry
    - Pastasalade met tonijn
    - Gebakken aardappelen, vega schijf, salade
    - Broodjes met zelfgemaakte salades en kaasjes
    - Lasagne met spinazie
    - Aardappelsalade met tuinkruiden
    - Gebakken rijst met bosui en koriander + iets van vis
    Geluk is een richting, geen punt
    pi_67497892
    Ik heb een nog betere manier gevonden om mijn verse kruiden in te vriezen. Ik gooi ze nu in de keukenmachine, maal ze helemaal fijn en doe ze dan in een zakje in de vriezer. Dan kun je gewoon afbreken wat je nodig hebt en hoef je het niet meer te snijden. De bieslook heb ik gewoon fijn gesneden en in een zakje gedaan.
    pi_67500886
    quote:
    Op dinsdag 24 maart 2009 13:02 schreef Innocence het volgende:
    Dinsdag: Pasta met bloemkool
    Woensdag: Verrassing van
    Donderdag: Chinese kippensoep
    Vrijdag: Paddestoelenrisotto met winterpostelein
    Zaterdag: Brocolli, krieltjes en kabeljauw-stoof
    Zondag: Pittige witlof met grote garnalen en rijst
    Maandag: Wortelovenschotel


    Geen wortelovenschotel, maar linzen met wortel en kippenpootjes.

    Gedroogde paddestoelen heb ik gevonden bij de Xenos! Vond het erg lekker.
    Sweet and innocent...
      zondag 29 maart 2009 @ 12:15:29 #137
    123984 Heidi-
    Eigenlijk heet ik geen Heidi.
    pi_67514938
    Gister : Pasta salade met ciabatta (Paprika, mais, doperwtjes, tonijn met dressing van yofresh + groene pesto)
    Vandaag : Rollade, aardappels en sperzieboontjes
    Maandag : Nasi + kip saté
    Dinsdag : Eten op het werk, soep + pistoletje
    Woensdag: Stampot snijbonen + rookworst
    Donderdag : Pannenkoeken
    Vrijdag : Kliekje stampot snijbonen opgebakken
    When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story
    pi_67519803
    Ik probeer ook elke week een menu te maken, het lukt alleen nog niet altijd zo goed om me er ook aan te houden maar we doen ons best!

    Voor deze week:

    Zondag: Groentesoep met ballen, stokbrood erbij.
    Maandag: In bier gestoofde zuurkool met gebakken aardappelen en slavinken.
    Dinsdag: Fritatta met spinazie en geitenkaas.
    Woensdag: Kip Tandoori (wereldgerecht m'n lief kookt.. )
    Donderdag: Vis uit de oven met sperziebonen en citroenrijst.
    Vrijdag: Spaghetti Bolognese met salade.



    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2009 16:48:50 ]
      zondag 29 maart 2009 @ 16:30:31 #139
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67520954
    quote:
    Op zaterdag 28 maart 2009 16:29 schreef Yvonnetje het volgende:
    Windigo, heb je een recept van die Thaise noodelsalade?
    Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:

    Ingredients
    For the dressing
    1 tbsp sesame oil
    1 tbsp garlic oil
    1 tbsp soy sauce
    2 tbsp sweet chilli sauce
    100g/3½oz smooth peanut butter
    2 tbsp lime juice
    For the salad
    125g/4oz beansprouts (peultjes)
    150g/5¼oz cucumber,
    1 red pepper, deseeded and cut into small strips
    2 spring onions, finely sliced
    550g/1lb 3½oz ready-cooked egg noodles
    To serve
    20g/¾oz sesame seeds
    evt 4 tbsp chopped fresh coriander

    Method
    1. For the dressing, whisk together all the dressing ingredients in a bowl or jug.
    2. For the salad, place all the salad ingredients into a bowl.
    3. Pour over the dressing and mix thoroughly to coat everything well.
    4. To serve, sprinkle over the sesame seeds and coriander.
    pi_67521269
    Nieuwe week, nieuw menu

    Zondag:
    Sushi!

    Maandag:
    Gevulde courgetten + vis uit de oven

    Dinsdag:
    Moeder jarig dus eten we daar een hapje mee

    Woensdag:
    Gebakken aardappels + sperzieboontjes met feta + groentenburger

    Donderdag:
    Spinazie met gekookt eitje + aardappelpuree + zalm

    Vrijdag:
    Zelfgemaakte pizza met vis
    What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
    pi_67550924
    Maandag: Hamlapjes met perziksaus
    Dinsdag: gestoofde hamlapjes met ketjap
    Woensdag: werken (tapas dus )
    Donderdag: Spinaziegehakt schotel
    Vrijdag: Nasi met sate en ei.

    Verder maak ik aan het begin van de week een huzarensalade, die kan dan lekker makkelijk bij de hamlapjes. (ben beetje laat thuis elke keer).

    En de dagen staan niet vast, misschien draai ik nog wel wat om...
    pi_67551099
    quote:
    Op zondag 29 maart 2009 16:42 schreef Lotje-Plusone het volgende:
    Nieuwe week, nieuw menu

    Zondag:
    Sushi!

    Maandag:
    Gevulde courgetten + vis uit de oven

    Dinsdag:
    Moeder jarig dus eten we daar een hapje mee

    Woensdag:
    Gebakken aardappels + sperzieboontjes met feta + groentenburger

    Donderdag:
    Spinazie met gekookt eitje + aardappelpuree + zalm

    Vrijdag:
    Zelfgemaakte pizza met vis
    Eet je elke week zo veel vis?
    Life is too short not to have fun
    pi_67551333
    Maandag: risotto met broccoli en champignons

    Dinsdag: pasta pesto

    Woensdag: kippensoep met broodjes

    Donderdag: Kipfajita's

    Vrijdag: Lasagnette

    Zaterdag: nasi (kliekje) met daarbij iets van vlees met kerrie

    Zondag: sliptong met groente uit de oven en rostischijven

    Ja doei.
      maandag 30 maart 2009 @ 17:11:38 #144
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_67551778
    Maandag: kipschnitzels, rijst met zoetzure saus, doperwtjes en mais

    Dinsdag: eten bij schoonouders

    Woensdag: eten bij ouders

    Donderdag: shoarma, pitabroodjes, ijsbergsla en veul knoflooksaus

    Vrijdag: macaroni bolognese en salade met paprika

    Zaterdag: vis van de markt, rijst, boontjes

    Zondag: gekookte aardappels, rundersteak en rode kool. Of als het echt zulk mooi weer wordt als ze voorspellen, dan halen we zaterdag alles voor de bbq en gaat zondag de bbq aan
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
    pi_67555838
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 16:49 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Eet je elke week zo veel vis?
    Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?
    What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
      maandag 30 maart 2009 @ 19:58:16 #146
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67556188
    Maandag: Vega Nasi-Goreng met gebakken banaan en komkommer in zoetzuur
    Dinsdag: Salade van geraspte bietjes en komkommer, met geitenkaas en brood
    Woensdag: Pasta met geroosterde paprika, rode peper, feta en olijven
    Donderdag: Heldere groentesoep met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter
    Vrijdag: Zelfgemaakte aardappelsalade en een vegaburger
    Zaterdag: Roti met masala eieren en aardappels, met kousenband
    Zondag: Gemengde geroosterde groenten uit de oven met knoflookdip
      maandag 30 maart 2009 @ 20:05:20 #147
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_67556434
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 17:11 schreef MaLo het volgende:
    Maandag: kipschnitzels, rijst met zoetzure saus, doperwtjes en mais
    Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag mislukt . De kipschnitzels heb ik laten aanbranden, de rijst was te weinig en plakte aan de pan, in de zoetzure saus was ik de bruine suiker vergeten waardoor hij zuur was, verder was hij te dik en zijn mango's erin lang niet zo lekker als perzik, en de doperwtjes en mais was ik vergeten op te warmen . Nog nooit zo'n dramatische maaltijd op tafel gezet .
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
      maandag 30 maart 2009 @ 20:20:01 #148
    20790 Yvonnetje
    Mooi hè, alles.....
    pi_67557026
    quote:
    Op zondag 29 maart 2009 16:30 schreef Windigo het volgende:

    [..]

    Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:
    ...

    Thanks! Lijkt me lekker.
    Was jij nou degene die weinig vega-inspiratie had? Als ik zo kijk zien jouw weekmenu's er heerlijk en gevarieerd uit!
    Geluk is een richting, geen punt
      maandag 30 maart 2009 @ 20:23:33 #149
    20790 Yvonnetje
    Mooi hè, alles.....
    pi_67557144
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 20:05 schreef MaLo het volgende:

    [..]

    Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag mislukt . De kipschnitzels heb ik laten aanbranden, de rijst was te weinig en plakte aan de pan, in de zoetzure saus was ik de bruine suiker vergeten waardoor hij zuur was, verder was hij te dik en zijn mango's erin lang niet zo lekker als perzik, en de doperwtjes en mais was ik vergeten op te warmen . Nog nooit zo'n dramatische maaltijd op tafel gezet .
    Och, zie het zo; eerst wordt je plan-prinses, na even oefenen wordt je vanzelf een keukenprinses. Kwestie van plannen
    Enne... natuurlijk altijd eerst ff proeven voor het opdienen, dan merk je vanzelf dat je bv. de suiker bent vergeten en kan je het nog corrigeren.
    Geluk is een richting, geen punt
    pi_67566053
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 19:48 schreef Lotje-Plusone het volgende:

    [..]

    Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?
    De consensus tegenwoordig is dat vis in grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. Dit i.v.m. schadelijke stoffen die zich ophopen in vis, en dan met name dioxines. Het voedingscentrum zegt op dit moment dat je max. 4 keer per week vis moet eten i.v.m. de eventuele schadelijke gevolgen. Je zal echter pas op de lange termijn wat merken van deze dioxines etc. dus de kans is aanwezig dat dit advies in de toekomst naar beneden wordt bijgesteld. Persoonlijk zou ik je aanraden wat minder vaak vis te eten om schadelijke effecten in de toekomst te voorkomen.

    Hier nog even een linkje over de evt. gevolgen: http://www.nu.nl/opmerkel(...)r-te-veel-sushi.html
    Life is too short not to have fun
      dinsdag 31 maart 2009 @ 06:58:35 #151
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67567118
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 20:20 schreef Yvonnetje het volgende:

    [..]

    Thanks! Lijkt me lekker.
    Was jij nou degene die weinig vega-inspiratie had? Als ik zo kijk zien jouw weekmenu's er heerlijk en gevarieerd uit!
    Ja dat was ik, maar het valt me inderdaad erg mee
      dinsdag 31 maart 2009 @ 06:59:57 #152
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67567119
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 22:33 schreef Unihoc_ACE het volgende:

    [..]

    Mag ik nog vragen hoe je dat maakt? Lijkt me erg lekker
    Recept komt nog, heb erg weinig tijd gehad, zal het vanmiddag even neerzetten
      dinsdag 31 maart 2009 @ 09:52:44 #153
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_67569410
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 20:23 schreef Yvonnetje het volgende:

    [..]

    Och, zie het zo; eerst wordt je plan-prinses, na even oefenen wordt je vanzelf een keukenprinses. Kwestie van plannen
    Enne... natuurlijk altijd eerst ff proeven voor het opdienen, dan merk je vanzelf dat je bv. de suiker bent vergeten en kan je het nog corrigeren.
    Weet je, dit recept heb ik veel vaker gemaakt en het is nog nooit mislukt. Maar gisteren had ik weinig tijd; kind was laat thuis waardoor ik te laat met koken begon, en vriend moest vroeg weg en toen liep alles in de soep .

    Gelukkig vanavond dus bij mijn schoonouders eten, daar kan ik weinig aan verprutsen .
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
    pi_67571016
    Onder het motto "beter laat dan nooit" hier ook ons weekmenu...

    Vrijdag: zelfgemaakte moussaka... was een experiment, maar het is goed gelukt
    Zaterdag: zusje helpen verhuizen en daarna een pizza gaan eten
    Zondag: volkorenpenne met tomaat, paprika, champignons, gehakt, ui, knoflook en een potje bolognesesaus
    Maandag: bij Ikea gegeten
    Dinsdag (vandaag): entrecote met gebakken aardappeltjes
    Woensdag: Toscaanse carré met aardappelpuree en sperziebonen
    Donderdag: Valess met iets van aardappel en groente
    Vrijdag: wraps met tomaten, champignons, ui, bonen en dingen die ik verder nog tegenkom
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_67609585
    We hebben wel boodschappen gedaan voor nu tot en met volgende week dinsdag, maar het is een beetje een rare week...

    Woensdag: Ik moet werken, dus een snelle kip madras. Vriendje warmt dit op als hij thuiskomt uit z'n eigen werk.
    Donderdag: Ik moet oppassen, dus ik eet daar met m'n kleine nichtjes. Vriend haalt iets bij Lekkel Lekkel.
    Vrijdag: Griekse salade met stokbrood
    Zaterdag: Er komen vrienden langs van wie we nog niet weten of ze blijven eten, dus wat we eten kunnen we pas bepalen als we dat weten.
    Zondag: Zijn we bij m'n zus op verjaardagsvisite en blijven daar ook slapen, zal dus wel een patatje halen worden of zo.
    Maandag: Ik ben in Den Haag voor m'n stage en eet daar een quiche, vriend eet thuis pizza.
    Dinsdag: Sperziebonen met boemboe, kiphawaiischnitzels, rijst

    Zulke weken moet je niet te vaak hebben. .
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
      woensdag 1 april 2009 @ 13:50:06 #156
    39559 Karrel_Laaglawaai
    vnav on van vond
    pi_67610953
    Weekmenu van deze week:

    Zaterdag: Pizza van Turksbrood
    Zondag: Zelfgemaakte Donner met tomaat salade
    Maandag: Spaghetti Bolognese
    Dinsdag: Broodje zuurkool met gehakt
    Woensdag: Chikcken Tonight Ajam
    Donderdag: Soep met brood
    Vrijdag: Stamppot zuurkool met verse worst
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
      woensdag 1 april 2009 @ 23:13:06 #157
    248314 tompie63
    niets is wat het lijkt
    pi_67631149
    donderdag : frietje en vietnamese loempiaatjes


    vrijdag : rode kool stamppot met hachee

    zaterdag : broodje zoute haring met uitjes

    zondag : spruitjes en sudderlapjes
      donderdag 2 april 2009 @ 00:06:31 #158
    237059 Twerk
    The Spurs
    pi_67633022
    Weekmenu, ikea, we, m'n vriend die..

    Wat een burgerlijke noobs hier ook. Sad
    The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
    pi_67635002
    jaloers?
    Ja doei.
    pi_67635008
    hier is het schema door de war

    maandag pizza gehaald, de rest opgeschoven en morgen krijgen we mensen op 'visite': pokeravondje dus maak ik lekker een grote schaal pastasalade
    Ja doei.
    pi_67635512
    hoe kunnen jullie nu al bedenken op welke dag je waar zin in hebt ?
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
    pi_67635594
    wij hebben van die 'vaste nummers' waar we altijd wel trek in hebben. Maar als we op een dag denken: die pasta van morgen is lekkerder, dan schuiven we daar lekker mee

    we zorgen gewoon dat we alles op maandag in huis hebben en kunnen dan gewoon varieren mocht dat wenselijk zijn.

    Zo hadden we dus maandag ontzettende trek in pizza en die hebben we dan ook gehaald. Het is gewoon fijn om één keer per week boodschappen te doen en gericht boodschappen doen (met weekmenu dus) zorgt dat je beter uit komt met je spullen en dus minder weg hoeft te gooien: wij doen het dan ook vooral uit besparend oogpunt: we leven nu voor < 40 euro per week met z'n tweeën!
    Ja doei.
      donderdag 2 april 2009 @ 08:41:16 #163
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_67635665
    Wij doen het ook vooral uit kostenbesparing. 1x in de week de grote boodschappen, en halverwege de week haal ik dan nog een keer vers spul (en dingen die we bij de grote boodschappen vergeten zijn ).
    En verder zorgen we dat we altijd bepaalde basics in huis hebben: aardappels, pasta, rijst, ui, knoflook, paprika, gezeefde tomaten, en in de vriezer vis en vlees als kip en gehakt.
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
    pi_67635784
    Hmm , ik haal wel altijd 1x in de maand bv vlees bij de kilo slager ! en dan gewoon in de vriezer en 's ochtends bedenk ik wat ik wil eten en haal het eruit.

    Nu is het voor mij wat betreft groente is het misschien anders omdat ik die dagelijks vers kan meenemen van mn werk. Gesneden en al

    Maar ik heb echt moeite om vrijdag te bedenken wat ik de rest van de week evt wil eten.
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
    pi_67635797
    vlees doen we ook altijd invriezen: kopen we in de aanbieding. Kilopakken kip en gehakt vooral, we eten niet veel ander vlees eigenlijk
    Ja doei.
    pi_67635872
    Ik dacht dat eerst ook, "Hoe kun je nou op vrijdag al bedenken wat je de rest van de week wilt eten?". Maar ben erachter gekomen dat dat een beetje onzin is. Ik bedenk gewoon een menu met allemaal dingen die we beide lekker vinden en soms wordt er wat geschoven omdat ik op dinsdag meer zin heb in dat wat voor donderdag op het lijstje staat.

    Vlees koop ik eens per week en gooi ik in de vriezer.
    pi_67635991
    meestal houden we ons overigens wel aan 't weekmenu. We kennen onszelf wel goed genoeg om met een breed scala aan mogelijkheden de week te vullen: 2 keer kip, 2 keer vlees, 2 keer vega, 1 keer vis ongeveer
    Ja doei.
    pi_67636034
    Opzich netjes Moblo , op dat vega na dan
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
      donderdag 2 april 2009 @ 18:52:04 #169
    237059 Twerk
    The Spurs
    pi_67653331
    quote:
    Op donderdag 2 april 2009 08:31 schreef Joene het volgende:
    hoe kunnen jullie nu al bedenken op welke dag je waar zin in hebt ?
    Daar zit hem de burgerlijke kortzichtigheid ook in..

    Kostenbesparing is de bekende drogreden of een chronisch gebrek aan fantasie..
    The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
    pi_67653456
    wij eten anders alles behalve fantasieloos
    en verder is er niets mis met 'burgerlijkheid'

    burgerlijk, gelukkig, verloofd en elke week lekker eten en sparen voor een wereldreis per motor, daar heb ik best 4 jaar weekmenu's voor over

    en als jij het niets vindt, dan doe je dat lekker niet, en ga lekker ergens anders verzuurd over zitten kankeren
    Ja doei.
    pi_67654107
    Twerk moet je gewoon negeren. Heb je zijn weekmenu's al gezien?
      donderdag 2 april 2009 @ 19:36:51 #172
    237059 Twerk
    The Spurs
    pi_67654854
    quote:
    Op donderdag 2 april 2009 18:56 schreef motorbloempje het volgende:
    wij eten anders alles behalve fantasieloos
    en verder is er niets mis met 'burgerlijkheid'

    burgerlijk, gelukkig, verloofd en elke week lekker eten en sparen voor een wereldreis per motor, daar heb ik best 4 jaar weekmenu's voor over

    en als jij het niets vindt, dan doe je dat lekker niet, en ga lekker ergens anders verzuurd over zitten kankeren
    Ach, ik vind jouw mening helemaal niet relevant. Je hoeft je dan ook niet te verdedigen.. Nog beter zou het zijn als je helemaal jouw snavel zou houden in het geval van mij, burgerlijke domoor.. Maar that's up to you.

    Cheers.
    The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
      donderdag 2 april 2009 @ 19:39:34 #173
    237059 Twerk
    The Spurs
    pi_67654951
    quote:
    Op donderdag 2 april 2009 19:17 schreef Isegrim het volgende:
    Twerk moet je gewoon negeren. Heb je zijn weekmenu's al gezien?
    Idd. Good point.
    The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
    pi_67662163
    quote:
    Op donderdag 2 april 2009 08:31 schreef Joene het volgende:
    hoe kunnen jullie nu al bedenken op welke dag je waar zin in hebt ?
    Gewoon bepaalde gerechten nemen die je altijd wel lekker vindt. Zoals Moblo zegt, als je wat verschillende dingen in huis hebt kun je per dag altijd nog kijken wat je maakt en dan is er altijd wel iets bij waar je zin in hebt. Ok, het zijn meestal inderdaad niet heel creatieve dingen maar daar heb ik door de week toch geen tijd voor. Als ik ergens echt zin in heb zet ik het op de lijst voor volgende week, of ik maak het gewoon en schuif de rest een dag vooruit, maar meestal maak ik het dan gewoon in het weekend als je ook tijd hebt om ervan te genieten.
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_67665841
    Vandaag (vrijdag) patat of chinees o.i.d.
    zaterdag hotdogs
    zondag lenteui soep met huisgemaakt huzaren salade en stokbrood
    maandag chimichanga,s
    dinsdag sla stampot met speklap
    woensdag bloemkool met gehakt saus en aardappel puree
    donderdag krokante kip (recept jamie oliver)
    vrijdag varkensvleesreepjes chinese stijl

    [ Bericht 12% gewijzigd door Sorella op 03-04-2009 13:14:35 ]
    pi_67671830
    Wat zijn chimichanga's?
    Sweet and innocent...
    pi_67674339
    Een verrassende variant op de bekende tortilla: gevuld met een kruidig bonenmengsel en vervolgens gefrituurd.

    Ingrediënten
    250 gr. kipfilet
    4 softtortilla pak a 8 stuks, Santa Maria Tex Mex
    4 blaadjes ijsbergsla
    1 rode ui
    1 pot bruine bonen 370 ml.
    1 zakje Mix Chil Con Carne
    200 gr. geraspte belegen kaas
    3 dl. olie
    1 pot Taco Sauce Medium 235 gr. Santa Maria Tex Mex

    Bereidingswijze
    Kook de kip in weinig water in ca. 15 min. gaar.
    Verwarm de oven voor op 180*C.
    Bereid de tartilla`s volgens de gebruiksaanwijzing.
    Was de slablaadjes en dep ze droog.
    Pel de ui en snipper hem fijn.
    Laat de bonen uitlekken.
    Snijd de kip in blokjes.
    Schep de ui, de kip en de mix voor Chili Con Carne door de bonen.
    Leg middenop de tortilla`s een blaadje sla. Schep hierop het bonenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de randen naar het midden en maak er een pakketje van.
    Verhit de olie in een koekenpan. Leg 2 chimichanga`s met de vouwranden naar beneden in de pan. Frituur ze ca. 4 min. aan beide kanten tot ze gaar en door en door warm zijn.
    Frituur op deze manier ook de andere chimichanga`s.

    Allen gebruik ik gehakt inplaats van kip en een pot kidneybonen in mexicaanse groentesaus waar ik nog wat extra groenten en kruiden bij gooi.
    Gemak dient de mens
    pi_67699566
    Het wordt ditmaal een kort menuutje. Vanavond eten we bij vrienden en volgende week donderdag vertrekken we richting noorden voor een lang weekend Vlieland.

    zondag
    kippensoep & stokbrood met kruidenboter

    maandag
    ik moet 's avonds werken, neem restant kippensoep mee
    stoommaaltijd voor

    dinsdag
    kip met paprika & sesam, rijst

    woensdag
    ik moet 's avonds werken dus maak het eten van vandaag al op dinsdag klaar
    eenpansgerecht kikkererwten, tomaten, Turkse knoflookworst
      zondag 5 april 2009 @ 12:05:30 #179
    20790 Yvonnetje
    Mooi hè, alles.....
    pi_67723649
    Afgelopen week volgens het menu gegeten! Dus niks doorschuiven dit keer.
    Komende week wordt het:
    - pasta met geroosterde paprika, feta en olijven
    - gebakken krieltjes, hamburger met uien en salade
    - bamisoep met omeletreepjes, stokbrood met kruidenboter
    - vegetarische chili
    - kuluyuk met kroepoek
    - mediterane tonijnsalade
    - tortellini met kaasvulling en rode saus met groenten, salade
    Geluk is een richting, geen punt
      zondag 5 april 2009 @ 13:24:06 #180
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_67726553
    Deze week:

    Zondag: Aardappelpuree met vegetarische jus met gebakken rode ui (vegetarische jus kan je kopen bij de natuurwinkel) en zelfgemaakte pittige falafelburgers
    Maandag: Salade van geitenkaas, peer, pijnboompitjes en honing-mosterddressing met frites
    Dinsdag: Curry van mango, aardappel, ui, broccoli en bloemkool.
    Woensdag: Spaghetti met tomatensaus, verse basilicum en mozarella
    Donderdag: Gekookte aardappels, bloemkool met een sausje en een vegaburger
    Vrijdag: Pannenkoeken
    Zaterdag:Vegetarische borsjt (bietensoep) met zure room en brood
    pi_67753006
    Er is vorige week niet zo veel terechtgekomen van ons menu omdat we woensdag onverwacht naar een verjaardag gingen waar eten gehaald werd, en daar was zoveel over dat we wat meegekregen hadden voor donderdag. Maar goed, nieuwe poging maar weer:

    Zaterdag: stokbrood met kruidenboter, wrap met kipfilet, Griekse yoghurt, allerlei kruiden, kaas en tomaat
    Zondag: migraine dus niet gekookt, voor mij een restje Chinees en voor vriendje magnetronlasagna
    Maandag: maaltijdsalade met gekruide kip, afbakfoccaccia en/of pitabroodjes en knoflooksaus
    Dinsdag: vriendje is er niet, ik eet wat restjes van vandaag met roerbakgroente en pita's
    Woensdag: wraps met groenteprutje
    Donderdag: dikke omelet met roerbakgroente en aardappel
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_67753215
    bij jou ook al niet?

    Ons weekmenu:

    Maandag: pastasalade (over van vrijdag) met sla
    Dinsdag: uit eten (jarig! )
    Woensdag: Kipwraps (hadden nog limoen, paprika enzo over
    Donderdag: groente uit de oven met rostirondjes
    Vrijdag: pasta met rode saus
    Zaterdag: uit eten (motorritje)
    Zondag: tapa's (zelf maken) ivm vieren verjaardag
    Ja doei.
      vrijdag 10 april 2009 @ 09:00:50 #183
    55330 ennuik
    Stockholm boppe!
    pi_67886386
    Zo, de afgelopen weken is het niets geworden met weekmenu's - ik geloof zelfs niet dat ik de afgelopen twee weken een vitamine gezien heb! Om 7 uur 's ochtends bouwvakkers in huis en 3x per dag naar schoonvader toe, waar onze Poes kittens heeft gekregen en waarvan eentje een ooginfectie heeft. Dus: 6 uur op, half uur met de trein, oogje schoonmaken, half uur terug, werken, tijdens lunchtijd weer heen en terug, werken en dan na het werk weer heen en terug... 't Is vaak bij een boterham gebleven!

    Maar goed, nu vol goede moed weer een weekmenu bedacht - de winkels zijn vandaag gewoon open!

    Vandaag: paaslunch bij schoonvader en oma - "smörgåstårta": een "taart" met brood, mayo, ei, garnalen.
    Morgen: pannekoeken voor lunch, zalm met asparges en aardappelpuree 's avonds

    en verder...

    Lasagne met veel groente
    Pastasalade
    Ovenschotel met vis en brocoli
    pi_67887275
    Ik ga vandaag voor een lang weekend naar Vlieland dus wordt niks komende week.
    pi_67922339
    zaterdag : verse tomatensoep met stokbrood en kruidenboter

    zondag : verse kippensoep bij oma en we halen macdonalds

    maandag : gemarineerde varkenshaasjes met zelfgemaakte champignonroomsaus en aardappelbolletjes

    dinsdag : weten we nog niet , waarschijnlijk afhaaliets

      zaterdag 11 april 2009 @ 13:32:51 #186
    95236 marcb1974
    Dakshin Ray
    pi_67922464
    zaterdag: couscous met gehaktballen en ananas
    zondag: rundvlees met ui en broccoli
    maandag: gebakken rijst met varkensvlees
    dinsdag: uit eten
    stupidity has become as common as common sense was before
      zaterdag 11 april 2009 @ 15:01:37 #187
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_67924318
    Deze week wordt het niks .
    Morgen uit eten ivm Pasen, tweede paasdag brunchen dus avondeten zal wel kliekjes ofzo worden , woensdag is mijn dochter jarig en mag zij kiezen wat we eten en vrijdag is haar kinderfeestje en wordt het patat met knakworstjes .
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
    pi_68137641
    zaterdag
    Gambiaans stoofvlees met aubergine
    (uit mijn Afrikaanse kookboek)

    zondag
    Spinazie-citroensoep met lamsgehaktballetjes
    (uit mijn Afrikaanse kookboek)

    maandag - avondvergadering
    ik restant soep, lief stoommaaltijd

    dinsdag
    wraps met gerookte kip & avocado ( http://www.ah.nl/recepten/recept?id=431358&rq=wraps )

    woensdag - avondvergadering
    restant Gambiaans stoofvlees zaterdag

    donderdag
    biefstuk met gegrilde groenten

    vrijdag
    snelle moussaka ( http://www.ah.nl/recepten/recept?id=390824&rq=moussaka , maar dan met echt gehakt)
    pi_68137984
    Wij hebben ook weer een weekmenu:

    - biefstuk met ovenaardappels/-frites en salade
    - vegastukjes en wokgroente in madras-saus met pandanrijst
    - edit: vervangen door pizza
    - pitabroodjes met falafel en sla/komkommer
    - ciabatta met visschnitzel en sla
    - iets van Kies & Kook waar we 2x van kunnen eten

    [ Bericht 25% gewijzigd door Mini_rulez op 19-04-2009 16:23:39 ]
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_68138799
    Ik baal er altijd van als ik in het weekend geen gelegenheid heb om boodschappen te doen, want dan loop ik de hele week daarop te klooien met eten. Ben altijd pas laat thuis van mijn werk dus heb dan echt geen zin meer om boodschappen te doen. Met als gevolg afgelopen week:

    maandag: patat op Vlieland
    dinsdag: eten bij nieuw Turks eetcafé om de hoek
    woensdag: sushi besteld op werk
    donderdag: dürüm-menu met patat bij The Döner Company
    vrijdag: roti afgehaald

    Niets eens zo verschrikkelijk slecht, maar ik vind het prettiger als we gewoon spullen in huis hebben om mee te koken.
    pi_68140254
    Gisteren: roti patimaribo
    zaterdag: club sandwich met ham, augurk, bacon, ijsbergsla en tomaat
    zondag: panini met ham en kaas
    maandag: speklap met sla en komkommer, gebakken of gekookte aardappeltjes
    dinsdag: curry van rundvlees
    woensdag: ????
    donderdag: hartige taart met prei en gehakt.
    pi_68141673
    Zaterdag: Pizza van turksbrood
    Zondag: Sushi
    Maandag: Sperzieboontjes met feta, worstjes, gebakken aardappels
    Dinsdag: Courgette gevuld met tonijn, vis, aardappelkroketjes
    Woensdag: Wraps met gerookte zalm
    Donderdag: Sate, frietjes, colwsla
    What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
    pi_68141689
    oei ja, moeten we morgen ook weer gaan bedenken maar dan voor maar 5 dagen, want vrijdag BBQ en zaterdag eten tijdens de Batavierenrace

    Zie iig wel lekkere dingen staan hier die als tip kunnen dienen
    Ja doei.
      zaterdag 18 april 2009 @ 20:30:22 #194
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_68149133
    Zondag: Salade van geroosterde paprika, feta, komkommer en zelfgemaakte vinaigrette, arabisch pittah brood er bij.
    Maandag: Asperges met hollandaisesaus en gekookt ei, aardappelrozetjes
    Dinsdag: Zelfgemaakte volkorenpizza met rest geroosterde paprika, geitenkaas, olijven, uienringen
    Woensdag: Penne a la limone (pasta met room-limoensaus)
    Donderdag: Heldere groentebouillon, Pittahbrood met aioli en geroosterde groenten
    Vrijdag: Stamppot van raapsteeltjes, vegaburger
    Zaterdag: Salade van geitenkaas, dadels, witlof, vijg, pijnboompitjes en honingmosterdressing met stokbrood.
      zondag 19 april 2009 @ 10:45:11 #195
    55330 ennuik
    Stockholm boppe!
    pi_68162225
    'k Sta op het punt om naar de super te gaan maar heb helemaal geen inspiratie voor het weekmenu! Hmmm... Nog maar even kookboeken doorkijken!
    pi_68341953
    Zo, ik heb ook weer een menu bedacht voor komende week. Niet heel creatief maar wel redelijk dieet-verantwoord allemaal.
    - pitabroodjes met sla, zelfgemaakte tzaziki en Grieks gekruide runderreepjes
    - salade met tomaat mozzarella, kipfilet, kidneybonen en verse kruiden
    - zelfgemaakte cordon bleu met ovenfrites en mengsel van paprika, tomaat, champignons
    - ciabatta met gekruide vis en salade (voor een luie dag)
    - aardappels met iets van vlees en sperziebonen (ok, die is wel heel oncreatief maar ik heb nog zo'n lekkere jus over van de biefstuk van gisteren, daar moet ik toch iets mee doen )
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_68344079
    De moussaka gaat niet door vanavond want ze hadden geen goede aubergine vorige week. Vanavond eten we bij La Place van de V&D.
    pi_68344248
    Zaterdag: eten bij mijn ouders (ovenschotel met spitskool, gehakt, champignons en aardappelpuree )
    Zondag: uiteten (vleesfondue )
    Maandag: Wraps
    Dinsdag: onderweg een broodje (druk, druk, druk)
    Woensdag: Raviolli
    Donderdag: Tomatensoep met stokbrood/kruidenboter
    pi_68344389
    We zijn al bezig met ons menu (hebben woensdag boodschappen gedaan), maar ik zal het nog even posten.

    Woensdag: Griekse salade met wat ovenfrietjes
    Donderdag: spinazierisotto met kipfilet gebakken in pesto
    Vrijdag: sperziebonen en rode paprika met saté, rijst, gehakt
    Zaterdag: pannenkoeken
    Zondag: kipbraadsticks in preisinaasappelsaus met tagliatelle
    Maandag: ik eet een quiche op stage, vriend eet pizza
    Dinsdag: met schoonmoeder uit eten, waarschijnlijk tapa's
    Woensdag: geen idee nog, zijn dan op visite
    Donderdag: tortellini met spinazie, spekjes en roomkaas
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_68349843
    Dit weekend zijn mijn ouders bij ons. Ze nemen ook mijn twaalfjarige neefje mee, en die blijft tot donderdag. Menu pas ik een beetje aan aan de dingen die hij lekker vindt.

    zaterdag
    uit eten bij Napoli, ons favoriete Italiaanse restaurant

    zondag
    Griekse spinazietaart (favoriet recept van mijn neefje)

    maandag
    ik moet 's avonds werken en haal iets kant-en-klaars
    en neefje bedenken zelf maar even wat ze willen eten (zal wel niet veel soeps zijn )

    dinsdag
    ratatouille (uit mijn Franse kookboek)
    kipfilet met een korstje van herbes de Provençe (uit de losse pols )

    woensdag
    wraps met gerookte kip, avocado's, rode ui etc. ( http://www.ah.nl/recepten/recept?id=431358&rq=wraps - deze week ook gemaakt, was superlekker)
    ik moet 's avonds werken en maak dinsdagavond of woensdagochtend vast de vulling klaar

    donderdag
    zelfgemaakte lamsburgers ( http://www.bbc.co.uk/food(...)ithchick_89313.shtml )
    kikkererwtencurry ( http://www.bbc.co.uk/food(...)kpeacurry_2213.shtml )

    vrijdag
    kip met paprika en sesam ( http://kokenmetkarin.nl/hoofd/kippaprikasesam.html - dit is een vast menu-item geworden, maak ik met grote regelmaat, is erg lekker én makkelijk!)
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')