abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67303884
ik gebruik voor falafel dit recept, wat super goed lukt.
Voor de rest weet ik ook niet of je ze goed kan invriezen. Heb zelf jammer genoeg ook niet de vriesruimte om dat eens even te gaan proberen

Mijn lijst voor de komende paar dagen:
nasi met satesaus
rijst-ovenschotel met oa courgette en champs
eieren op een groentebedje (ben benieuwd, vind het er niet heel smakelijk uit zien eigenlijk )
broccoli-tuinerwtjes-couscous met geitenkaas
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_67306830
Deze week:

Zaterdag: Pannenkoeken
Zondag: Kipsate met frietjes en stukjes komkommer
Maandag: Groentelasagne
Dinsdag: Spareribs met gepofte aardappels een koolsla
Woensdag: Gewokte bloemkool, met gebakken aardappeltjes en een groenteburger
Donderdag: Tortilla's uit de oven met kip prei en oude kaas
Vrijdag: Eten bij schoonouders
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_67309650
maandag : zuurkoolstamppot met spekkies en rookworst

dinsdag : bloemkool met een papje aardappels en een balletje gehakt met uitjes

woensdag : aardappelpuree met verse bietjes en vissticks

donderdag : lasagne

vrijdag : aardappels witlof met een papje en haaskarbonade
pi_67354383
Dinsdag: Pasta met bloemkool
Woensdag: Verrassing van
Donderdag: Chinese kippensoep
Vrijdag: Paddestoelenrisotto met winterpostelein
Zaterdag: Brocolli, krieltjes en kabeljauw-stoof
Zondag: Pittige witlof met grote garnalen en rijst
Maandag: Wortelovenschotel

Sweet and innocent...
  dinsdag 24 maart 2009 @ 14:49:27 #130
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_67358093
Maandag: Hete bliksem met vegaburger (javaanse schijf)
Dinsdag: Stoofpot van ui, spruitjes, wortel, aardappel en bier.
Woensdag: Quesadilla's met geitenkaas
Donderdag: Thaise noodlesalade met paksoi en broccoli en pindadressing
Vrijdag: Zelfgemaakte frites met bietensalade een een kaassouflé
Zaterdag: Aioli, Olijven, dadels, geitenkaas in olie met basilicum, tzatziki, geroosterde paprika's, pittah brood, stukjes komkommer en tomaat en gekookte eieren en hete muntthee erbij.
Zondag: Curry van mango en aardappel met rijst
pi_67478728
Na de verhuizing ga ik ook enthousiast met weekmenu's werken. Al is het alleen maar om geld te besparen
Ik plan meestal maar 1 of 2 dagen vooruit op dit moment maar ik wil eigenlijk maar 1x per week na hoeven denken over het eten
pi_67494576
zaterdag
palaver-kip

zondag
linzen-kikkererwtensoep ( http://www.wateetons.com/(...)-saffraan-en-rozijn/ ) met rucolasalade

maandag
vergadering, ik eet restant linzensoep, lief eet stoommaaltijd AH

dinsdag
paprikaquiche ( http://mergenmetz.nl/sf.mcgi?3203&cat=0 )

woensdag
restant paprikaquiche (ik heb vergadering)

donderdag
Mexicaanse wraps met gehakt en paprika

vrijdag
pasta met paddestoelen-spekjes-roomsaus
pi_67495045
Mijn weekmenu:

Zaterdag:
Aardappelkroketjes, gekruide frites en aardappelwafeltjes (diepvriesopruiming, ik mik alle restjes in de oven) met gegrilde groenten voor een gemarineerde steak

Zondag:
Stamppot rauwe andijvie

Maandag:
"Restjessoep" (nog meer diepvries en kastopruiming) met brood

Dinsdag:
Paddestoelenravioli met kaassaus

Woensdag:
Preistamppot met kaasburgers

Donderdag:
Rijstprut met mexicaanse groentenmix en vegaballetjes

Vrijdag:
Groentenquiche met paddestoelen
  zaterdag 28 maart 2009 @ 16:29:25 #134
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_67496145
Windigo, heb je een recept van die Thaise noodelsalade?

Ik ben nu bezig met een overheerlijk groentensoepje, die staat lekker te pruttelen!
De komende week eten wij:
- Thaise curry
- Pastasalade met tonijn
- Gebakken aardappelen, vega schijf, salade
- Broodjes met zelfgemaakte salades en kaasjes
- Lasagne met spinazie
- Aardappelsalade met tuinkruiden
- Gebakken rijst met bosui en koriander + iets van vis
Geluk is een richting, geen punt
pi_67497892
Ik heb een nog betere manier gevonden om mijn verse kruiden in te vriezen. Ik gooi ze nu in de keukenmachine, maal ze helemaal fijn en doe ze dan in een zakje in de vriezer. Dan kun je gewoon afbreken wat je nodig hebt en hoef je het niet meer te snijden. De bieslook heb ik gewoon fijn gesneden en in een zakje gedaan.
pi_67500886
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 13:02 schreef Innocence het volgende:
Dinsdag: Pasta met bloemkool
Woensdag: Verrassing van
Donderdag: Chinese kippensoep
Vrijdag: Paddestoelenrisotto met winterpostelein
Zaterdag: Brocolli, krieltjes en kabeljauw-stoof
Zondag: Pittige witlof met grote garnalen en rijst
Maandag: Wortelovenschotel


Geen wortelovenschotel, maar linzen met wortel en kippenpootjes.

Gedroogde paddestoelen heb ik gevonden bij de Xenos! Vond het erg lekker.
Sweet and innocent...
  zondag 29 maart 2009 @ 12:15:29 #137
123984 Heidi-
Eigenlijk heet ik geen Heidi.
pi_67514938
Gister : Pasta salade met ciabatta (Paprika, mais, doperwtjes, tonijn met dressing van yofresh + groene pesto)
Vandaag : Rollade, aardappels en sperzieboontjes
Maandag : Nasi + kip saté
Dinsdag : Eten op het werk, soep + pistoletje
Woensdag: Stampot snijbonen + rookworst
Donderdag : Pannenkoeken
Vrijdag : Kliekje stampot snijbonen opgebakken
When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_67519803
Ik probeer ook elke week een menu te maken, het lukt alleen nog niet altijd zo goed om me er ook aan te houden maar we doen ons best!

Voor deze week:

Zondag: Groentesoep met ballen, stokbrood erbij.
Maandag: In bier gestoofde zuurkool met gebakken aardappelen en slavinken.
Dinsdag: Fritatta met spinazie en geitenkaas.
Woensdag: Kip Tandoori (wereldgerecht m'n lief kookt.. )
Donderdag: Vis uit de oven met sperziebonen en citroenrijst.
Vrijdag: Spaghetti Bolognese met salade.



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2009 16:48:50 ]
  zondag 29 maart 2009 @ 16:30:31 #139
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_67520954
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 16:29 schreef Yvonnetje het volgende:
Windigo, heb je een recept van die Thaise noodelsalade?
Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:

Ingredients
For the dressing
1 tbsp sesame oil
1 tbsp garlic oil
1 tbsp soy sauce
2 tbsp sweet chilli sauce
100g/3½oz smooth peanut butter
2 tbsp lime juice
For the salad
125g/4oz beansprouts (peultjes)
150g/5¼oz cucumber,
1 red pepper, deseeded and cut into small strips
2 spring onions, finely sliced
550g/1lb 3½oz ready-cooked egg noodles
To serve
20g/¾oz sesame seeds
evt 4 tbsp chopped fresh coriander

Method
1. For the dressing, whisk together all the dressing ingredients in a bowl or jug.
2. For the salad, place all the salad ingredients into a bowl.
3. Pour over the dressing and mix thoroughly to coat everything well.
4. To serve, sprinkle over the sesame seeds and coriander.
pi_67521269
Nieuwe week, nieuw menu

Zondag:
Sushi!

Maandag:
Gevulde courgetten + vis uit de oven

Dinsdag:
Moeder jarig dus eten we daar een hapje mee

Woensdag:
Gebakken aardappels + sperzieboontjes met feta + groentenburger

Donderdag:
Spinazie met gekookt eitje + aardappelpuree + zalm

Vrijdag:
Zelfgemaakte pizza met vis
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_67550924
Maandag: Hamlapjes met perziksaus
Dinsdag: gestoofde hamlapjes met ketjap
Woensdag: werken (tapas dus )
Donderdag: Spinaziegehakt schotel
Vrijdag: Nasi met sate en ei.

Verder maak ik aan het begin van de week een huzarensalade, die kan dan lekker makkelijk bij de hamlapjes. (ben beetje laat thuis elke keer).

En de dagen staan niet vast, misschien draai ik nog wel wat om...
pi_67551099
quote:
Op zondag 29 maart 2009 16:42 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Nieuwe week, nieuw menu

Zondag:
Sushi!

Maandag:
Gevulde courgetten + vis uit de oven

Dinsdag:
Moeder jarig dus eten we daar een hapje mee

Woensdag:
Gebakken aardappels + sperzieboontjes met feta + groentenburger

Donderdag:
Spinazie met gekookt eitje + aardappelpuree + zalm

Vrijdag:
Zelfgemaakte pizza met vis
Eet je elke week zo veel vis?
Life is too short not to have fun
pi_67551333
Maandag: risotto met broccoli en champignons

Dinsdag: pasta pesto

Woensdag: kippensoep met broodjes

Donderdag: Kipfajita's

Vrijdag: Lasagnette

Zaterdag: nasi (kliekje) met daarbij iets van vlees met kerrie

Zondag: sliptong met groente uit de oven en rostischijven

Ja doei.
  maandag 30 maart 2009 @ 17:11:38 #144
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_67551778
Maandag: kipschnitzels, rijst met zoetzure saus, doperwtjes en mais

Dinsdag: eten bij schoonouders

Woensdag: eten bij ouders

Donderdag: shoarma, pitabroodjes, ijsbergsla en veul knoflooksaus

Vrijdag: macaroni bolognese en salade met paprika

Zaterdag: vis van de markt, rijst, boontjes

Zondag: gekookte aardappels, rundersteak en rode kool. Of als het echt zulk mooi weer wordt als ze voorspellen, dan halen we zaterdag alles voor de bbq en gaat zondag de bbq aan
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_67555838
quote:
Op maandag 30 maart 2009 16:49 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Eet je elke week zo veel vis?
Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  maandag 30 maart 2009 @ 19:58:16 #146
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_67556188
Maandag: Vega Nasi-Goreng met gebakken banaan en komkommer in zoetzuur
Dinsdag: Salade van geraspte bietjes en komkommer, met geitenkaas en brood
Woensdag: Pasta met geroosterde paprika, rode peper, feta en olijven
Donderdag: Heldere groentesoep met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter
Vrijdag: Zelfgemaakte aardappelsalade en een vegaburger
Zaterdag: Roti met masala eieren en aardappels, met kousenband
Zondag: Gemengde geroosterde groenten uit de oven met knoflookdip
  maandag 30 maart 2009 @ 20:05:20 #147
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_67556434
quote:
Op maandag 30 maart 2009 17:11 schreef MaLo het volgende:
Maandag: kipschnitzels, rijst met zoetzure saus, doperwtjes en mais
Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag mislukt . De kipschnitzels heb ik laten aanbranden, de rijst was te weinig en plakte aan de pan, in de zoetzure saus was ik de bruine suiker vergeten waardoor hij zuur was, verder was hij te dik en zijn mango's erin lang niet zo lekker als perzik, en de doperwtjes en mais was ik vergeten op te warmen . Nog nooit zo'n dramatische maaltijd op tafel gezet .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  maandag 30 maart 2009 @ 20:20:01 #148
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_67557026
quote:
Op zondag 29 maart 2009 16:30 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik heb het recept van Nigella gebruikt, dus bij deze:
...

Thanks! Lijkt me lekker.
Was jij nou degene die weinig vega-inspiratie had? Als ik zo kijk zien jouw weekmenu's er heerlijk en gevarieerd uit!
Geluk is een richting, geen punt
  maandag 30 maart 2009 @ 20:23:33 #149
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_67557144
quote:
Op maandag 30 maart 2009 20:05 schreef MaLo het volgende:

[..]

Godogodogod, wat was mijn maaltijd van vandaag mislukt . De kipschnitzels heb ik laten aanbranden, de rijst was te weinig en plakte aan de pan, in de zoetzure saus was ik de bruine suiker vergeten waardoor hij zuur was, verder was hij te dik en zijn mango's erin lang niet zo lekker als perzik, en de doperwtjes en mais was ik vergeten op te warmen . Nog nooit zo'n dramatische maaltijd op tafel gezet .
Och, zie het zo; eerst wordt je plan-prinses, na even oefenen wordt je vanzelf een keukenprinses. Kwestie van plannen
Enne... natuurlijk altijd eerst ff proeven voor het opdienen, dan merk je vanzelf dat je bv. de suiker bent vergeten en kan je het nog corrigeren.
Geluk is een richting, geen punt
pi_67566053
quote:
Op maandag 30 maart 2009 19:48 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Ja vind visjes lekker dan vlees. Meestal 3 a 4 keer in de week vis. En 3 dagen vlees. Dat is toch best netjes?
De consensus tegenwoordig is dat vis in grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. Dit i.v.m. schadelijke stoffen die zich ophopen in vis, en dan met name dioxines. Het voedingscentrum zegt op dit moment dat je max. 4 keer per week vis moet eten i.v.m. de eventuele schadelijke gevolgen. Je zal echter pas op de lange termijn wat merken van deze dioxines etc. dus de kans is aanwezig dat dit advies in de toekomst naar beneden wordt bijgesteld. Persoonlijk zou ik je aanraden wat minder vaak vis te eten om schadelijke effecten in de toekomst te voorkomen.

Hier nog even een linkje over de evt. gevolgen: http://www.nu.nl/opmerkel(...)r-te-veel-sushi.html
Life is too short not to have fun
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')