tapasquote:Op dinsdag 23 december 2008 14:28 schreef Espabilado het volgende:
We dachten aan spaans thema... dus iemand idee wat men in spanje traditioneel op tafel zet? Heb iets gelezen over turrón, soort noga... en neules...
Maar verder geen idee
Spanje heeft niet echt een typisch kerstdiner, behalve dat het erg veel moet zijn. Meestal is een vissoep onderdeel van de maaltijd, voorafgegaan door charcuterie (jamon iberico etc), als hoofdgerecht iets geroosterd (Lam, speenvarken).quote:Op dinsdag 23 december 2008 14:28 schreef Espabilado het volgende:
We dachten aan spaans thema... dus iemand idee wat men in spanje traditioneel op tafel zet? Heb iets gelezen over turrón, soort noga... en neules...
Maar verder geen idee
Gamba's in bladerdeeg kan je maken en bewaren in zilverpapier maar ik zou ze nog niet frituren als je dat bedoeld.quote:Op woensdag 24 december 2008 11:09 schreef Jarno het volgende:
Bladerdeeg, blijft dat een dag vers na bakken? Het zit zo, ik wil voor morgen Indisch gehakt maken, maar ik wil er een dakje van bladerdeeg overheen. Nu zat ik te denken, ik maak vanavond het gehakt (de bedoeling is het koud te eten bij een brunch buffet) en dan apart het bladerdeeg dak eroverheen en dan leg ik dat er morgen op. Kan dat?
En dezelfde vraag voor gamba's in bladerdeeg.. kan ik die vanavond al maken en hoe bewaar ik het dan het best? Of is het morgen dan 100% zeker een kleffe hap?
quote:Op woensdag 24 december 2008 11:17 schreef Jarno het volgende:
Frituren? Ik wou de gamba's eigenlijk laten garen in de oven, die dingen hoeven toch maar heel ff?
Ik wl er hapjes van maken, van die pakketjes. Dus 2 van die gemarineerde jongens op een stukje bladerdeeg, pakketje van maken en even in de oven. Vers gegrild zijn ze idd ook lekker maar ik heb morgen echt helemaal nergens tijd voor... dus het moet iets zijn wat ik vanavond grotendeels kan maken.quote:Op woensdag 24 december 2008 11:19 schreef Joene het volgende:
[..]
Ik frituur ze vaak een minuutje of grill ze op de grillplaat nadat ze uit de knoflookmarinade komen.
Waarom zou je er dan bladerdeeg omheen doen ?
Hmmm ik ben bang dat de gamba langer in de oven moet dan de bladerdeeg eerlijkgezegd.quote:Op woensdag 24 december 2008 11:31 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ik wl er hapjes van maken, van die pakketjes. Dus 2 van die gemarineerde jongens op een stukje bladerdeeg, pakketje van maken en even in de oven. Vers gegrild zijn ze idd ook lekker maar ik heb morgen echt helemaal nergens tijd voor... dus het moet iets zijn wat ik vanavond grotendeels kan maken.
Ik zou het eerst ff testen met 1 zegmaarquote:Op woensdag 24 december 2008 11:39 schreef Jarno het volgende:
Het zijn niet van die hele grote? En eventueel kan ik ze vanavond ook nog eerst ff grillen ofzo.
Ik zou het eig sowieso niet van tevoren doen:P.. bij gamba's dat niet echt een succes denk ik..quote:Op woensdag 24 december 2008 11:39 schreef Jarno het volgende:
Het zijn niet van die hele grote? En eventueel kan ik ze vanavond ook nog eerst ff grillen ofzo.
Dat, en daarna in een luchtdicht bakje bewaren. Misschien kan je anders vlak voor het opdienen nog even in de oven zetten, dan warmen ze op en wordt het deeg zeker weten weer knapperig.quote:Op woensdag 24 december 2008 11:19 schreef MinderMutsig het volgende:
Mijn boerenverstand zegt dat je ze goed moet laten drogen en afkoelen in de open lucht en dan zou het wel goed moeten komen maar ik geef geen garanties.
en dan heb je ook nog een zere hand.quote:
Is de cafetaria dan wel openquote:Op woensdag 24 december 2008 20:00 schreef draaijer het volgende:
Je besteld een kok + bediening en je laat lekker voor jezelf + je vrienden koken... Zo zwaar relaxed
Daar zou ik persoonlijk dan weer niks aan vinden, het plannen van het menu en het koken is de helft van de lol.quote:Op woensdag 24 december 2008 20:00 schreef draaijer het volgende:
Je besteld een kok + bediening en je laat lekker voor jezelf + je vrienden koken... Zo zwaar relaxed
Kan me voorstellen, maar ik kan en wil niet kokenquote:Op woensdag 24 december 2008 20:44 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Daar zou ik persoonlijk dan weer niks aan vinden, het plannen van het menu en het koken is de helft van de lol.
Dat laatste doe ik ook hoor. Is gewoon een kwestie van een goede planning.quote:Op woensdag 24 december 2008 20:52 schreef draaijer het volgende:
[..]
Kan me voorstellen, maar ik kan en wil niet koken
Ik wil met onze gasten voor de haard toasten en lekkere hapjes eten en daarna heerlijk genieten zoals in een restaurant.
Leuk!quote:Op donderdag 25 december 2008 22:24 schreef honda1990 het volgende:
niks was mislukt alles ging perfect....
Was al flink aangeschoten.... Dus ik was het eten ff vergeten.. Ik rennen naar de frituurpan.. Viel nog mee, afgezien van wat zwarte randjes aan de frikandellen.quote:Op vrijdag 26 december 2008 04:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Leuk!
Nog fokkers met ernstig mislukte dingen?Altijd leuk om te lezen
quote:Op vrijdag 26 december 2008 04:35 schreef Twerk het volgende:
Was al flink aangeschoten.... Dus ik was het eten ff vergeten.. Ik rennen naar de frituurpan.. Viel nog mee, afgezien van wat zwarte randjes aan de frikandellen.
Je doet het allemaal voor spek en bonen.quote:Op woensdag 24 december 2008 17:26 schreef Steven184 het volgende:
Zo alles staat klaar voor het diner.
Amuse van bietensoep alleen nog even blenderen met wodka en chilipoeder, voorgerecht lasagna van courgette alleen nog in elkaar knutselen, varkenshaas en croute en portobello's met geitenkaas alleen nog even in oven, aardappelpuree klaar, boontjes nog even koken en omwikkelen met spek en klaar.
Chocoladeterrine gister al gemaakt, dus een lekker rustige aanloop.
Want?quote:Op vrijdag 26 december 2008 04:39 schreef Twerk het volgende:
[..]
Je doet het allemaal voor spek en bonen.
Daar wacht ik ook nog op, want eten was zeer geslaagd.quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |