abonnement Unibet Coolblue
pi_64320179
quote:
Op woensdag 24 december 2008 11:44 schreef Jarno het volgende:
Ja nou.
en dan heb je ook nog een zere hand.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  woensdag 24 december 2008 @ 16:50:34 #127
63722 z80
I fink you freaky
pi_64329949
aangezien ik 1e kerstdag alleen ben ga ik wat proberen met
lam in de Römertopf.
nog geen idee wat er bij maar dat zie ik morgen wel.
2e kerstdag is bij mijn ouders en wordt er dus voor mij gekookt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_64331095
Zo alles staat klaar voor het diner.

Amuse van bietensoep alleen nog even blenderen met wodka en chilipoeder, voorgerecht lasagna van courgette alleen nog in elkaar knutselen, varkenshaas en croute en portobello's met geitenkaas alleen nog even in oven, aardappelpuree klaar, boontjes nog even koken en omwikkelen met spek en klaar.

Chocoladeterrine gister al gemaakt, dus een lekker rustige aanloop.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 24 december 2008 @ 17:57:34 #129
3498 Barb
Graduated Fool
pi_64331932
Wat: kalkoensoep, eten van de Teppanyakiplaat, Tiramisu

Ik maak de soep, mijn ma doet de rest, mijn zus doet niks.

Recept:

Kalkoensoep

300 g kalkoenfilet
2 eetlepels boter
30 g bakbacon
1 kleine ui
1 worteltje
1 kleine prei
enkele takjes selderij
1 liter kippenbouillon
zout en peper
1/2 dl droge sherry
Lente ui

Snijd het vlees in kleine stukjes.
Bak de kalkoenfilets in de boter snel aan alle kanten bruin.
Snijd de bacon in reepjes, schil en snipper de ui en wortel.
Maak de prei schoon en snijd deze in stukken.
Was de selderij, dep deze droog en snij het in stukjes.
Bak de bacon en de groenten even mee, maar laat ze niet bruin worden.
Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Laat op een heel zacht vuurtje 20 minuten meer trekken dan koken.
Proef hoeveel zout en peper nodig is.
Giet de sherry in de soep.
Voeg in kleine ringetjes gesneden lente ui toe.
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
pi_64336357
Ik maak zo nog even de crème brûlée en de knoflooksoep en verder is alles klaar voor morgen.
Morgen alleen nog de aardappelpuree (dat vind ik opgewarmd niet lekker), de portabello grillen en de risotto om de portabello mee te vullen maken en de rest kan ik opwarmen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64336407
Je besteld een kok + bediening en je laat lekker voor jezelf + je vrienden koken... Zo zwaar relaxed
  Moderator woensdag 24 december 2008 @ 20:08:12 #132
9859 crew  Karina
Woman
pi_64336742
Eerste Kerstdag:
Amuse, nou ja amuse, gewoon een klein kaashapje bij de borrel 's middags
Vooraf: Coquille Saint-Jacques
Hoofdgerecht: flinke biefstuk met shitake in roomsaus (van die saus weet ik nog niet zeker, misschien laat ik dat wel weg), aardappelgratin, wat groente en als bijgerecht nog wat appelmoes
Toetje: bittere chocoladeijs

Drinken:
Bij het voorgerecht witte wijn of rosé, bij het hoofdgerecht rode wijn, voor mij dan, mijn vriend lust geen wijn, dus ik denk dat hij fris of bier neemt helaas.

Tweede Kerstdag
Gourmetten met de familie.

Zaterdag plof ik uit elkaar.

En wat draaijer zegt zou ik ook wel willen, maar dat lijkt me nogal kostbaar.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 24 december 2008 @ 20:24:43 #133
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_64337637
quote:
Op woensdag 24 december 2008 20:00 schreef draaijer het volgende:
Je besteld een kok + bediening en je laat lekker voor jezelf + je vrienden koken... Zo zwaar relaxed
Is de cafetaria dan wel open
pi_64338244
quote:
Op woensdag 24 december 2008 20:00 schreef draaijer het volgende:
Je besteld een kok + bediening en je laat lekker voor jezelf + je vrienden koken... Zo zwaar relaxed
Daar zou ik persoonlijk dan weer niks aan vinden, het plannen van het menu en het koken is de helft van de lol.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 24 december 2008 @ 20:48:38 #135
63722 z80
I fink you freaky
pi_64338386
ik zie de lol van het koken niet.
maar hou wel van lekker eten.
dan heb je weinig keuze, en moet je toch zelf de keuken in.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 24 december 2008 @ 20:48:43 #136
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_64338388
Hoi MM
pi_64338482
quote:
Op woensdag 24 december 2008 20:44 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Daar zou ik persoonlijk dan weer niks aan vinden, het plannen van het menu en het koken is de helft van de lol.
Kan me voorstellen, maar ik kan en wil niet koken
Ik wil met onze gasten voor de haard toasten en lekkere hapjes eten en daarna heerlijk genieten zoals in een restaurant.
pi_64340487
vanavond dus gefondued met zoon en schoondochter, was erg gezellig en lekker.
1ste kerstdag gaan we met z'n tweetjes de rest van de fondu verorberen.
2de kerstdag gaan we het geweldige kerstpakket van de baas van mij man opeten: allerlei soorten gerookte vis, paling, garnalen enz. enz., warm stokbrood en we drinken er cava bij,
niet te veel, want zaterdag moet mijn man vroeg vliegen naar vietnam om te werken.
daarna maar weer een tijdje lijnen om alle overtollige kilootjes weer kwijt te raken.
pi_64340576
Draaijer, daarom maak ik graag indisch eten als er gasten komen. Van te voren koken en op het moment zelf de schotels opwarmen.
Of als voorgerecht iets wat ik koud kan serveren en als hoofdgerecht een stoofschotel, ook uit de oven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_64354370
quote:
Op woensdag 24 december 2008 20:52 schreef draaijer het volgende:

[..]

Kan me voorstellen, maar ik kan en wil niet koken
Ik wil met onze gasten voor de haard toasten en lekkere hapjes eten en daarna heerlijk genieten zoals in een restaurant.
Dat laatste doe ik ook hoor. Is gewoon een kwestie van een goede planning.
Maar als je niet van koken houdt is dit inderdaad het beste alternatief. Wel lekker thuis en toch lekker eten.
Fijne feestdagen allemaal!
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 25 december 2008 @ 14:02:12 #141
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64354764
Ik hoef absoluut niet te koken, maar vind het gewoon erg leuk Ik heb de biefstuk toch maar weg gelaten, mn oma vindt dat niet lekker, moeder hoeft het ook niet, broer is ziek, dan ga ik niet voor mn vader en ik 2 biefstukjes staan bakken Oja de poon was er niet meer, dus heeft mn moeder maar 3 grote forellen meegenomen

Oja de bamba's liggen al te marineren in de knoflook en olijfolie, en de aardappelen voor in de oven zijn al licht voorgekookt
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_64355039
Ik ga vanavond alleen het voorgerecht maken. Het ziet er super-culinair uit maar het is zo simpel dat ik het zelf amper geloof:

Per persoon een flute (hoog champagneglas),
hierin een laagje Griekse yoghurt;
daar bovenop een laagje mangochutney;
hierin een stokje eigengemaakte saté plaatsen;
en klaar!!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_64358397
Ik heb mijn 1e sushi gemaakt + sashimi dus dat is het voor gerecht (zal wel veel te veel zijn maar goed..)

En daarna gaan we wok-gourmetten. Runderreepjes met teriyaki saus, krokante kip met chilisaus en wasabi. Wokgroente en gemengde paddestoelen, tauge, tijgergarnalen, bakje gehakte knoflook en rode peper, bakje gesneden lenteui.. En dan lekker zelf klooien met mini-wokjes.. Denk alleen dat we er heel lang over moeten gaan doen anders krijgen we het nooit op met zn 2en
  donderdag 25 december 2008 @ 22:24:22 #144
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64362513
We hebben het achter de rug, vanaf 12 uur vanochtend in de keuken gestaan, maar het was het wel waard. Ontzettend lekker gegeten, niks was mislukt alles ging perfect....heerlijk Foto's komen morgen, heb nu geen zin om ze op mn computer te zetten Avond geslaagd
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_64364862
Ik ben morgen aan de beurt...
pi_64370547
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:24 schreef honda1990 het volgende:
niks was mislukt alles ging perfect....
Leuk!

Nog fokkers met ernstig mislukte dingen? Altijd leuk om te lezen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64370561
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 04:33 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Leuk!

Nog fokkers met ernstig mislukte dingen? Altijd leuk om te lezen
Was al flink aangeschoten.... Dus ik was het eten ff vergeten.. Ik rennen naar de frituurpan.. Viel nog mee, afgezien van wat zwarte randjes aan de frikandellen.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_64370577
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 04:35 schreef Twerk het volgende:

Was al flink aangeschoten.... Dus ik was het eten ff vergeten.. Ik rennen naar de frituurpan.. Viel nog mee, afgezien van wat zwarte randjes aan de frikandellen.
kan de beste overkomen, Twerk
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64370589
Nee precies. Verder overheerlijk gegeten,, de frietjes waren wel uitstekend gelukt
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_64370590
lekker gefrituurde oliebollen op zijn kerst en een lekkerre wijn
iemand tips hoe ik beter kan communiceren met meisjes vind het vooral lastig om een praatje te maken met ze dan wordt ik vooral verlegen van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')