abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63588524
Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!

Dit topic is een vervolg van IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!
(MEDEDELING: op de topic-titel rust intellectueel eigendom van de users Yvonne en Greys. Google is hun getuige!)

Doel van dit topic is:het publiceren van gerechten, die met een zo klein mogelijk budget klaargemaakt kunnen worden.

Vermeldt de volgende zaken in je bijdrage:
  • Gebruikte ingredienten
  • Waar gekocht
  • Wat kost het
  • Bereidingswijze
    Hou verder rekening met de volgende punten:
  • Het moet een gebalanceerd gerecht / lunch / tussendoortje zijn (dus koolhydraten, groente, vlees(vervanger)/vis)
  • kruiden / specerijen / smaakversterkers en ander additieven zijn toegestaan maar moeten een ondergeschikt onderdeel van het budget zijn ( en <5% van de totale massa)

    Ander, van het hoofddoel afgeleid doel: tips & truuks voor goed & goedkoop eten!
  • ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63588592
    Linkjes:

  • De Aldiprijslijst
  • Het AD houdt de wekelijkse aanbiedingen van een aantal supermakrten bij. Even naar beneden scrollen voor de juiste week.
  • Een consuminderblog met (o.a.) recepten.
  • Een belgische site over gezond eten (horend bij een hardloopprogramma) met tips voor goedkoop, seizoensgebonden, invriezen & restjes
  • Nog een blog, speciaal over goedkoop eten (streven was ¤25,- voor 2 personen per week!)
  • Waar & wanneer is jouw lokale markt?
  • Een uitgebreide seizoensgroentenlijst
  • En als bier een belangrijk deel van het budget opslurpt: de bieraanbiedingen!

    [ Bericht 3% gewijzigd door sigme op 28-11-2008 16:30:37 ]
  • ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
      vrijdag 28 november 2008 @ 10:35:21 #3
    3185 Adelante
    To let it go now
    pi_63588794
    terugvindding want ik mik veel te veel voedsel weg en wil best wat besparen en minder vlees gaan eten
    "We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
    pi_63589059
    Ik probeer de fabuleuze recepten uit het voorgaande topic hierheen te halen. Niets voordeliger dan hergebruik, ik vis de krenten uit de pap. Ofzo.
    Bij voorbaat excuus voor wiens recept ik oversla - ik ga oppervlakkig af op postbeeld.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63589086
    De SHE-recepten.
    quote:
    Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
    Budget 3-gangen diner

    vooraf: gevulde tomaten
    hoofd : pasta al tonno
    na : limoenvla

    Boodschappenlijstje Lidl:

    2 tomaten @ 50 cent
    1 blik gepelde tomaten @ 19 cent
    2 blikjes tonijn @ 1.79
    1 pak spaghetti @ 15 cent
    1 ui @ 20 cent
    1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
    pot augurken @ 55 cent
    1 eetlepel mayo
    zout/peper
    1 bol knoflook @ 60 cent
    2 limoenen @ 79 cent
    50gr boter @ 39 cent
    2 eieren @ stuksprijs
    half kopje suiker


    Maak een blikje tonijn aan met zout, peper, augurkjes en mayo en deel gensipperd ui
    Snijdt kapje van tomaat, hol uit en vul met tonijnmengsel.


    Kook pasta al dente; snijd knof in flinterdunne plakjes.
    Haal gepelde tomaat uit blik en snijd fijn ( bewaar sap!!! ) , rest van gesnipperd ui, aanfruiten in pan met olie; mik het laatste blikje tonijn erbij. Even goed omscheppen.
    Gooi pasta erbij; dan knof, dan de tomaten en sap.
    Zout en peper erbij op smaak.
    Goed aanbakken en wanneer je de knof goed ruikt van vuur halen.
    Afmaken met mozzarellakaas.

    Schraap limoenen; halveer ze en pers uit boven pannetje. Voeg boter en suiker toe. Breek ei en laat in pan glijden.Voeg van 2e ei alleen geel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat inkoken; goed roeren met houten lepel.
    Bij gewenste dikte in schaaltjes gieten en laten afkoelen. Maak mooi met restjes schil van limoen ( snijdt in reepjes )


    Totaal kosten 3 gangen diner: 6,25
    quote:
    Op dinsdag 8 juli 2008 23:31 schreef SHE het volgende:
    Low budget visite/laat op de bank snack

    feta-vierkantjes

    2 ei @ 20 cent
    blok feta @ 1.09
    bladerdeeg @ 59 cent

    optioneel: sesamzaadjes of maanzaad

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg
    Verkruimel de feta en meng met 1 ei
    Als bladerdeeg plakken beetje ontdooid zijn; in 4-en snijden zodat je 4 vierkantjes overhoud
    Op elk vierkantje 1 theelepel feta-ei mengsel
    Dichtvouwen naar de punten ( envelopje ) en aan de randen indrukken met vork ( ziet er leuk uit he? )
    Bestrijken met overgebleven gekopt ei. Eventueel garneren met sesam of maanzaadjes.
    Als je alle bladerdeeg hebt opgebruikt; oven voorverwarmen op 190gr.
    Bakblik bedekken en feta pakketjes erop leggen
    20 minuutjes garen tot mooi goudbruin.

    yum

    Schade: 1, 88
    quote:
    Op dinsdag 8 juli 2008 23:49 schreef SHE het volgende:
    Ik haat de pers; en gebruik 'm hooguit voor aioli, want handig.

    brengt me op een leuke variant; mexicaanse gehaktballetjes met aioli

    1 blik mais @ 29 cent Lidl
    500gr varkensgehakt @ 2,50
    2 theelepels chilipoeder
    zout
    1 bol knof @ 60 cent
    2 eieren ( alleen eigeel ) @ 20 cent
    veel zout
    1 fles zonnebloem olie @ 69 cent ( Lidl )

    Meng de mais, het gehakt , zout ( 2 theelepels ) en chilipoeder goed met je handen in een kom.
    Draai er ballen van.
    Verwarm je oven op 220gr; bak ze af in 35 minuten en keer ze af en toe.

    De aioli dip:

    meng twee eetlepels zout, met geperste knof ( 1 bol )
    Goed roeren, tot de zout met de knof bindt en je een dikke, klevende massa hebt.
    Doe 2 ei-gelen erbij
    weer roeren tot het plakt

    Dan langzaam, echt in een superdun straaltje, de olie erbij gieten en ondertussen goed blijven roeren.
    Tot je lamme voorpootjes krijgt.
    Roeren, roeren, roeren.
    Als de massa roomwit kleurt en de structuur heeft van mayo; is je aioli klaar.

    Schade voor deze borrel tapas : 4, 28
    quote:
    Op woensdag 9 juli 2008 00:07 schreef SHE het volgende:
    Bruine bonen maaltijdsoep ( kun je 2 dagen met 2 mensen v an eten )

    2 blikken bruine bonen @ 29 cent Aldi
    1 wortel @ 59 cent Lidl/Aldi
    1 knolselderij @ 1.09 Lidl
    1 bouillonblokje @ 49 cent per heel pak Lidl
    1 rookworst @ 77 cent Lidl
    aardappels ( 2 a 3 ) prijs per kg @ Lidl ( binten ) 95 cent
    1 prei @ 40 cent ( of iets goedkoper nog, want kg prijs is 95 cent bij Lidl )
    Roggebrood @ 39 cent Konmar


    De winterwortel schrappen of schillen met een dunschiller en in blokjes snijden.
    Mooi blad van de knolselderij wassen en apart houden, de stelen en de rest van het blad weggooien.
    De halve knolselderij in plakken van 1 centimeter dik snijden en dik schillen. De plakken knolselderij wassen en vervolgens in blokjes snijden.
    In een grote pan 1/2 liter water met de blokjes wortel en knolselderij aan de kook brengen en met een deksel op de pan zachtjes verder laten koken.

    Intussen:
    De aardappels schillen en grof raspen.

    De geraspte aardappel op de blokjes groenten in de pan leggen en samen verder laten koken, niet omroeren (om aanbranden te voorkomen)
    De prei en wassen en in reepjes snijden.
    Het blad van de knolselderij klein snijden.
    Prei en bladselderij in de pan doen, de inhoud van de pan omroeren, weer aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken.
    Roer vanaf nu af en toe om (anders gaat de soep aanbranden).

    Intussen:
    De rookworst in plakjes snijden en in de pan doen.
    Blik bruine bonen open draaien en de inhoud in de pan doen.
    Bouillonblokjes boven de soep verkruimelen, de soep weer aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken.

    Wacht tot de aardappelen de soep gebonden hebben (de soep is dan dik en er zijn geen herkenbare resten van de aardappelrasp meer te zien).
    Controleer of de knolselderij en wortel gaar zijn, laat de soep anders nog even zachtjes door koken, blijf roeren!
    Breng de soep zo nodig nog op smaak met peper en zout. Let op!: Niet alle blikken bruine bonen zijn even zout, voeg als de soep al te zout is wat water toe.

    Serveren met roggebrood.


    Zoals je moer dat bedoelt heeft.
    Schade: 4, 79
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63589169
    Maoks.
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 13:49 schreef maok het volgende:
    Spaanse kikkererwtenschotel (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min, maar 1pan nodig)

    Nodig:
    2 el olie
    1 chorizoworst (250g) in blokjes ¤2,50
    2 uien, fijngesneden ¤0,10
    2 teentjes knoflook, fijngesneden ¤0,10
    750g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes ¤0,25 (uit grotere zak*)
    1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt ¤1,-
    100 g zwarte olijven zonder pit ¤0,25 (markt)
    450g bladspinazie (diepvries) (kan natuurlijk ook vers) ¤0,40
    Beetje zout en peper.

    Totaal: ¤4,60 = ¤1,15 pp

    *als je niet zo vaak aardappels eet koop dan gepaste hoeveelheid op de markt)

    Doen:
    1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de chorizoblokjes op laag vuur 2 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
    2 Schep de aardappelblokjes door het chorizo-uienmengsel en bak het geheel op middelhoog vuur in 15 minuten gaar.
    3 Voeg de kikkererweten en olijven toen en verwarm het geheel nog 3-4 minuten. Schep de spinazie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Serveer direct.

    Prijzen zijn geschat
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 14:23 schreef maok het volgende:
    vegatarische erwtensoep (vegatrisch hoofdgerecht, 4 pers., 30min, maar 1 pan nodig)

    Nodig:
    400g spliterwten ¤0,60
    1 prei, in ringen ¤0,30
    1/4 knolselderij*, in blokjes ¤0,25(?)
    1,5 liter groentebouillon (van tablet) 0,10
    25g rucola ¤0,45
    50 g geraspte harde geitenkaas ¤0,80

    Totaal: ¤2,50 = ¤0,63 pp

    *
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    Doen:
    1 Breng de spliterwten met de prei, knolselderij en bouillon aan de kook in een soeppan.
    2 Laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, de erwten vallen uit elkaar en binden zo de soep.
    3 Schep de soep in grote kommen. Garneer de soep met de rucola en bestrooi 'm met de geitenkaas.

    Prijzen zijn geschat
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 14:45 schreef maok het volgende:
    Pasta met tonijn, mais en sperziebonen (hoofdgerecht, 4 pers., 15 minuten, snel klaargerecht)

    Nodig:
    400g penne (pasta) ¤0,50
    1 ui, fijngesneden ¤0,05
    2 el olie
    500g sperziebonen, schoongemaakt ¤0,40
    1 blik maïskorrels (300g), uitgelekt ¤0,80
    2 blikjes tonijn in water (à 185g), uitgelekt ¤1,50
    1 bakje tuinkers ¤0,75
    beetje zout en peper

    Totaal ¤4,- = ¤1,- pp

    Doen:
    1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzinge op de verpakking beetgaar. Giet de penne af.
    2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin op laag vuur. Bak de sperziebonen 1 minuut mee en voeg een scheutje water toe. Stoof de preziebonen met deksel op de pan op laag vuur in 5 minuten beetgaar.
    3 Schep de maïs en de tonijn door de sperzibonen en verwarm het geheel nog 3-4 minuten.
    4 Knip de tuinkers af en schep die met de penne door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

    Prijzen zijn geschat
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63589263
    Edcetera:
    quote:
    Op woensdag 9 juli 2008 00:23 schreef edcetera het volgende:
    zal gelijk ff enkele voorbeelden geven:

    Lunch / ontbijt:

    Hotdogs:

    - blikje American hotdogs (made in Nijkerk ) van de Lidl: E 0,49
    - voorgebakken pistoletjes (10st): E 0,49
    - Sauerkraut (Lidl blik / Aldi pot, 800gr): E 1,09 (maar kan voor zo'n 30-40 ct van de supermarkt in NL)
    - ketchup / mosterd (verwaarloosbaar, anders E 0,59 voor een pot engelse mosterd bij de Lidl)

    Prijs per hotdog: E 0,33
    (hoewel ik 1 worstje te karig) , prijs met 2 worstjes: E 0,66
    indien mosterd / ketchup reeds in huis en goedkope zuurkool: E 0,17 / E 0,35 ct (1 / 2 worstjes)

    Ander creatief idee:

    Kippensoep + hoofdgerecht met kip

    ingredienten:

    - pak chicken breasts (of wings) maar voorkeur breasts (zit meer vlees aan )
    : E 2,59, (800 gr)
    - pakje kippenbouillonblokjes (Aldi): E 0,55
    - pakje minestronesoep (Aldi / Lidl): E 0,45
    - zak gemengde diepvriesgroenten (wortelen/ erwten/boontjes): E 1,39 (Lidl)
    - aardappels / rijst / pasta etc ( meer dan E 0,50 ben je niet kwijt)
    - zak uien (Lidl): E 0,59
    - curry, paprika, zwarte peper (tip: haal dit op de markt / toko /turk /paki etc in bulk)
    evt: gedroogde cocos, citroengras
    - beetje bloem (bindmiddel)

    Kippensoep:

    - breng 1,5 water aan de kook met de kip erin
    - als het water lauw-warm is: doe er ongeveer 2,5 kippenbouillonblokje bij.
    (kan helaas geen exacte hoeveelheid geven aangezien ik het doe door te proeven en ieders zoutbehoefte varieert)
    - voeg specerijen naar smaak toe + 1-2 uien
    - Laat de soep 1,5 uur op een laag pitje trekken (tegen koken aan)
    - schep het vet van de soep af en doe dit in een kommetje
    - haal de kippetjes uit de soep en laat ze uitlekken
    - voeg vlak voor het serveren wat diepvriesgroenten toe en laat het nog 10-15 min doorverwarmen
    (tegen kookpunt aan)

    Kip:
    - voeg aan het kippenvet wat extra curry / peper / paprika / (evt knoflook / oregano) /zout/ bouillonblokje toe en een klein beetje bloem
    en mix het.
    - bestrijk de kippetjes met het mengsel
    - doe ze een half uurtje in de oven op ongeveer 160 - 180 graden (afhankelijk van de oven)

    groente/jsaus

    - snij een paar uitjes fijn en fruit ze met wat boter en een beetje suiker (licht caramelliseren)
    - vermeng 1/2 glazen water met minestronesoep-pakje, peper en (evt wat extra bloem) voeg het toe
    - roer goed en laat het op een halfgroot vuur doorkoken

    - kook de diepvriesgroenten voor 10-15 min
    (meng ze evt met de saus)

    genoeg voor 4 porties hoofdgerecht + soep: E 1,50 per persoon
    (Als het allemaal teveel kip is, gooi je de soep in de vriezer en maak je een ander soort soep)
    quote:
    Op maandag 21 juli 2008 22:35 schreef edcetera het volgende:

    [..]

    Vergeet niet de zelfgemaakte koolsalade:

    - bol witte kool (een halve is eigenlijk al meer dan genoeg)
    - mayonnaise erdoor (of pak half yoghurt / half mayo + beetje suiker om het minder vet te maken)
    - curry en paprikapoeder erdoor.
    - tomaten in stukjes snijden en met de kool mixen
    - evt beetje citroensap erdoor

    Salade is in grote hoeveelheden te maken en kost geen ruk


    Voor op de BBQ:

    Gepofte aardappels met kruidenkaas:

    - aardappels goed wassen en licht voorkoken (met schil)
    - door midden snijden en bestrijken met kruidenkaas
    - in aluminiumfolie wikkelen en op de barbeque

    Bananen met chocolade

    - bananen in 2 stukken snijden
    - binnenkant met chocoladehagelslag besprenkelen, andere helft er tegenaan en in aluminiumfolie wikkelen
    en op de BBQ mikken
    - als de bananen klaar zijn op bord serveren en evt overgieten met vanillevla/saus
    of flamberen met brandewijn of besprenkelen met suiker en wodka en paar seconden aansteken
    E.a.:
    quote:
    Op woensdag 9 juli 2008 14:10 schreef cinnamongirl het volgende:
    Op zich kost Hollandse kost ook geen drol: aardappelen, seizoensgroenten en een gehaktbal/slavink/stukkie kip.
    Kip en gehakt koop je in de aanbieding in grootverpakkingen en vries je in in porties.

    Maar da's niet helemaal culinair verantwoord natuurlijk!

    Cheapass pastasalade voor 4 personen, die fancy aandoet en heeeerlijk is, zie hieronder.
    Voor de houdbare ingredienten geldt: op je knietjes moet je, daar staan de goedkope produkten, die nauwelijks of niet onder doen voor de A-merkvarianten.

    -Penne (die van 50 ct/zak) 250 g
    -Blik tonijn 2 stuks
    -Haricots vert (blik is goedkoper) 500 g
    -Zwarte olijven 100 g
    -Eieren 2 stuks
    -1/5 el mosterd
    -3 el mayo
    -teentje knof
    -zout, peper

    Penne beetgaar koken, verse boontjes 5 mins koken (blikboontjes niet opwarmen), af laten koelen, mosterd, mayo, knof en specerijen mengen en de rest erbij mikken.
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 10:54 schreef Oceanonix het volgende:
    Courgette/ aubergine prut

    benodigdheden:
    1 aubergine @afhankelijk van seizoen
    1 courgette @afhankelijk van seizoen
    1 blikje tomatenpuree @0.10
    2-3 teentjes knoflook @0.10
    2 el olijfolie
    4 boterhammen pp @ 0.25
    provencaalse kruiden (of verse kruiden naar smaak)

    Courgette en aubergine wassen en in blokjes snijden.
    De courgette in een klein beetje water koken, na 5 min de aubergine toevoegen (anders wordt het echt prut).
    De tomatenpuree toevoegen met de kruiden.
    Het geheel doorkoken tot de groenten gaar zijn.

    Ondertussen:
    Knoflook persen en mengen met de olijfolie.
    De knoflookolie uitsmeren op de boterhammen.
    De boterhammen onder de grill roosteren.

    De prut kan gegeten worden op de boterham als beleg.

    Eet smakelijk.

    Max 5 euro voor een volle pan prut + 1 heel brood
    Ik eet hier meerdere keren van en vries de prut per portie in.
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 12:28 schreef jack4ya het volgende:
    Courgette (gevuld) met tonijn voor 2
    (was oorspronkelijk voor 1 persoon, maar was me echt veel teveel)

    Nodig

    125 g (zilvervlies)rijst (heb je vast wel in huis) (ik houd 50 voor mij 75 voor Lief aan)
    1 blokje kippenbouillon (heb je vast wel in huis)
    1 courgettes - 1,29
    1 rode paprika - 0,70
    1 ui - 0,05
    2 teentjes knoflook - 0,40 (3 knofjes voor 1,19)
    1 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) - 0,89
    1 blikje tomatenpuree (70 g) - 0,25
    paprikapoeder

    Bij elkaar iets van 3 euro

    (Alles bij de Plus dus moet vast goedkoper kunnen)

    Bereiden

    Rijst met weinig zout water met het bouillonblokje koken. Vocht eventueel bewaren voor in de wok.
    Courgettes wassen (, halveren en met lepel uithollen).
    Binnenste deel courgettes in blokjes snijden.
    Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen.
    Blikje tonijn afgieten, olie in de wok afgieten.
    Olie van tonijn in wok verhitten en de versnipperde/geperste knoflook en de ui glazig bakken.
    Tomatenpuree, blokjes courgette en paprika toevoegen.
    Tonijn toevoegen en met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
    (Courgettes in ovenschaal leggen, met mengsel vullen en 15 min. in oven verwarmen.)
    Met rijst serveren.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63589323
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 12:33 schreef Verluste het volgende:
    Mijn moeder heeft een grandioze tip, en ik kan je vertellen, het is héérlijk. Voor als je de pizza's uit het vriesvak niet meer te vreten vindt:

    Koop een Turkse pide (grote, ronde turkse brood) bij de lokale Turk (supermarkten verkopen ze ook, maar bij de Turk is die het verst en lekkerst).
    Dus:

    Voor 3 personen:
    - Olijfolie
    - 1 Blikje tomatenpuree
    - Pakje Salami (Lidl is het lekkerst)
    - 1 Rode of gele paprika
    - Evt. normale of rode ui
    - Boursin en geklutst ei (kan allebei naar gelang je budget, hoeft niet)
    - 1 Turkse Pide
    - Kaas, liefst meer dan 1 soort
    - Zwarte of groene olijven
    - Mediterraanse kruiden

    Steek de gaspit aan en hou het op de laagste stand, begin op tijd (neem alle tijd hiervoor, 1 uur), gebruik een grote koekenpan waarin je kunt snijden. Doe hier een scheutje olijfolie in.
    Je doet nu de pide erin, op maat voor de pan gesneden.
    Besprenkel pide nu met olijfolie en smeer de tomatenpuree met een mes uit over de pide.
    Bedek nu de pide met salami; kwak nu de boursin erop, doe nu de kaas erop; dunne ringen paprika en ui, half gesneden olijven (anders rollen ze eraf) en doe nu het geklutste ei eroverheen.

    Voeg als laatste de kruiden toe.
    Doe nu een deksel erop en laat het warm en knapperig worden. Na een half uur is de kaas heerlijk gesmolten. Je kunt in dit half uur wat voor jezelf doen.
    Nu hij klaar is, je hebt nu een grote Turkse pizza in je pan liggen, moet je hem snijden. Snij hem in de pan en niet op een snijplank omdat hij dan snel afkoelt en alles eraf dondert. Hij is trouwens ook veels te groot om hem op een bord of snijplank te snijden. Daarbovenop knoei je niet.

    Je kunt de stukken uit de pan halen met een keukentang.

    Lekkerder en verser dan een diepvriespizza, rijker belegd dan bij een restaurant, en goedkoper plus voedzamer dan 1 van de 2. Tevens energiebewust mits je het niet in de oven gaat doen.
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 18:20 schreef Syrena het volgende:
    Ik zou echt niet gaan afvallen van 25 euro per week denk ik. Ik zou mijn knabbels en knaagjes wel erin budgetteren Scheelt ook wel dat we bijna nooit (vr)etende vrienden over de vloer hebben.

    MAAR! Het recept voor de gegrilde, gemarineerde tonijn:

    2 moten tonijn (het boek zegt vers, maar ik gebruik gewoon die van de Lidl/Aldi)
    1 sjalotje (gewone ui kan ook)
    2 knoflookteentjes
    4 eetlepels olijfolie
    1 theelepel zout
    1 mespunt cayennepeper
    4 eetlepels citroensap
    1 theelepel gemalen komijn
    3 eetlepels verse fijngehakte koriander (dat heb ik er nog nooit ingedaan, doe gewoon een beetje gedroogde, Italiaanse of Provencaalse kruiden mag ook, als variatie zegt t boek)

    Sjalot snipperen, knof persen of hakken, mengen met de rest. Moten in schaaltje, marinade erover, afdekken.
    Uurtje laten staan (moten 1 keer omdraaien). Grillen!

    Bron: Kook Ook.
    quote:
    Op donderdag 10 juli 2008 18:27 schreef AKnynke het volgende:
    ik maak nu heel budgettechnisch uiensoep.

    kilo uien (0,79 cent)
    2 bouillenblokjes (40 cent)
    stokbrood (0.70 cent)
    kaas (heb nu al gemalen gekocht, maar als je het echt cheap cheap wilt doen moet je het zelf raspen)

    Uien in boter bakken tot glanzend, beetje suiker en kerriepoeder eroverheen, laten sudderen. Bouillon erbij.

    ONdertussen stokbrood afbakken, als het klaar is in stukjes snijden, kaas eroverheen strooien en gratineren in de oven. Stokbrood met kaas in soep, en klaar.
    quote:
    Op maandag 14 juli 2008 11:27 schreef Karina het volgende:
    TVP, Ik zit een beetje krap momenteel, helaas zit er bij mij in de buurt geen Lidl, maar AH huismerk moet ook kunnen lijkt me.

    Chili con carne is ook lekker en goedkoop trouwens.
    Ingrediënten
    2 uien 2 rode paprika's 1 zakje boontjesmix (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g) 1 kuipje kruidenpasta chili con carne 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 1 zakje tortillachips (150 g) Bereiden
    Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Boontjes toevoegen en 3 min. bakken. Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Mengsel 5 min. zachtjes laten koken. Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen. Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen. Chili con carne met tortillachips serveren.

    met dank aan AH
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63589372
    quote:
    Op dinsdag 8 juli 2008 23:01 schreef Razztwizzle het volgende:
    Ha! Leuk! Ik ben de laatste tijd weer wat aan 't budgetteren qua boodschappen omdat het de spuigaten uit begon te lopen. Dus bij deze een lekkere pasta-budget-salade:

    Men neme:
    Een zak macaroni van de Aldi (een kilo is 0,89)
    Een bol mozarella van de Aldi of Euroshopper (0,49)
    Tomaten van de markt (0,89 per kilo)
    Olijven uit 't Turkse winkeltje (blik met 500g pitloze zwarte olijven voor 1,00)
    En je maakt croutons van een paar plakken witbrood (0,37 witbrood bij Lidl)
    En je gooit er nog wat sla door (krop sla op de markt 0,40)

    Kook ongeveer 250gr macaroni, afgieten en onder de koude kraan snel af laten koelen. Stukken mozzarella erdoor, tomaten en olijven erbij, croutons maak je door brood in te smeren met olie (evt. knoflook), peper zout en eventueel wat kruiden uit een potje eroverheen te strooien, vijf minuten in een snoeihete oven en dan in blokjes snijden. Sla erdoor, wat olijfolie (fles a 0,75liter 2,09 bij de Aldi) erover en peper en zout, als je nog geld over hebt wat kruiden maar 't kan ook best zonder.

    Hoppa, lekker zomers .

    Wat trouwens een goede tip is: zo heel af en toe hebben ze bij de Xenos/Aldi/Lidl van die acties met gedroogde kruiden voor haast niks. Of haal ze bij de Turk, heb je enorme zakken voor 0,89 euro.
    quote:
    Op dinsdag 15 juli 2008 18:01 schreef Ewelina het volgende:
    TVP Ik geef nu echt heel veel uit aan eten, dat kan veel goedkoper.

    Pasta Bolognese:

    Ingrediënten (4 personen)
    - 1 grote winterpeen (0,99 per kilo)
    - 3 of 4 uien (0,99 per kilo)
    - 4 blikjes tomatenpuree (0,25 per blikje)
    - 400-500 gram gehakt (2,99 de kilo)
    - kruiden, al naar gelang wat je lekker vind. (ik gebruik paprikapoeder, peper, zout, knoflook, oregano, basilicum en een mix van Italiaanse kruiden)
    - pak spaghetti/farfalle á 500 gram (1,00 per 500 gram, AH huismerk)

    Totaalprijs:
    Winterpeen = 0,25
    Tomatenpuree = 1,00
    Gehakt = 1,50
    Uien = 0,50
    Pasta = 1,00

    Eindprijs: ongeveer 4,25 voor 4 personen, gebaseerd op AH prijzen. De saus kun je ook invriezen in 1-persoons porties Voor 1 persoon zou dit dan neerkomen op ongeveer 1,10 per maaltijd

    Bereiding:
    Snijd de winterpeen en de uien heel fijn. Fruit de uitjes in de pan, en kruid het gehak naar smaak. Ondertussen alvast water opzetten voor de pasta. Als je uitjes bruin zijn, het gehakt erbij doen en rul bakken. Voeg, als het gehakt bruin is, de winterpeen toe. Nog even bakken en gooi dan de tomatenpuree erbij, plus een evenredige hoeveelheid water. Kruid de saus naar smaak en laat het lekker doorkoken en indikken. Kook de pasta (meestal 8 minuten, afhankelijk van de soort pasta en de gewenste 'bite' ) en giet af. roer de saus af en toe door.

    Eet smakelijk

    Je kunt dit gerecht zo duur maken als je wilt; je kunt wijn meekoken, andere kruiden gebruiken, etc. De rest van het gehakt en de ui kun je eventueel gebruiken voor chili con carne, of lekker in een wrap de volgende dag Eventueel koop je een el cheapo zakje gemixte sla (0,75) met een fles dressing (1,00 per fles), heb je er nog een salade bij
    quote:
    Op vrijdag 18 juli 2008 13:09 schreef Ryan3 het volgende:
    Ook met de wat duurdere producten van de Appie kun je goedkoop koken.
    Zo had ik eergister bijvoorbeeld een overschotel gemaakt.
    1 kg rundergehakt (in de aanbieding) 3,13 ¤ (waarvan 1/4 deel in de vriezer ging voor bladerdeeghapjes) dus kosten: 0,75 x 3,13 = 2,35 ¤.
    1 pakje Bretonse gehaktaanmaak gedoe 1,09 ¤
    1 zak provencaalse wokgroente met 35% korting, kosten 1,99 x 0,65 = 1,29 ¤.
    1 bak aardappelpuree (kun je natuurlijk ook zelf maken, van aardappelen...) 1, 69 ¤
    Half zakje strooi kaas 0,5 x 2,49 = 1,25 ¤
    Bij elkaar opgeteld: 2,35 + 1,09 + 1,29 + 1,69 + 1,25 = 7,67 ¤.
    Hebben we met z'n drieën twee keer van gegeten, dus kosten per persoon per dag 7,67/6 = 1, 28 ¤.

    Bereidingswijze:
    Gehakt aanmaken met dat aanmaak gedoe, daarna rul bakken à la Bolognese.
    Provencaalse wokgroente licht aanwokken.
    Dan gehakt in de ovenschaal, daarbovenop de wokgroente, afmetselen met aardappelpuree, bestrooien met een laagje kaas en 1 uur in de oven op 200 graden.
    quote:
    Op zondag 20 juli 2008 00:12 schreef p-etr-a het volgende:
    Ik ben wel gewend om goedkoop boodschappen te doen en te koken, niet altijd even culinair, maar soms probeer ik wat, aangepast uit een kookboek door de dure ingrediënten weg te laten.

    Tomatenmaaltijdsoep

    400g tomaten (1 euro)
    3 eetlepels olie
    1 ui (20 cent, kleintje)
    3 tenen knoflook (30 cent)
    stengel bleekselderij (??)
    stevig oud brood, 4 sneden
    wat peterselie, basilicum, haal ik gewoon uit de kruidenkast

    Ontvel tomaten, verwijder zaadjes, snijd vruchtvlees in blokjes. Verhit olie in soeppan en bak ui en knoflook. Schep peterselie en tomaten erdoor en stoof 5-10 minuten. Schenk 750 ml water bij en breng soep roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem pan van vuur en roer brood en basilicum erdoor. Breng soep op smaak met peper, zout. Laat een uur staan. Klaar! (Voor vleesbehoefte kun je wat gehaktballetjes draaien, dan ben je een euro duurder uit.)

    Pizza:

    Maak een bodem met 250 g bloem (50 cent), een half zakje instant gist (50 cent), een theelepel zout en 150 ml lauw water, kneed tot deeg en laat een uur rijzen in een afgedekte kom. Dan kun je het uitrollen tot twee pizza's en beleggen met wat tomatenspul (60 cent), kaas (1 euro), uitje (20 cent) en stukjes ham (pakje voor 60 cent). Twintig minuten bakken op 220 graden (hetelucht 200) en klaar.

    Verder is het echt heel makkelijk om met de combinatie vlees-aardappels-groente wat lekkers te maken voor weinig geld. Je kunt ook kiezen voor gebakken aardappels of een andere variatie, het hoeft niet altijd gekookt te zijn, veel mensen houden er niet van. Groenten in de aanbieding kopen. Goedkope vleesjes zijn bijvoorbeeld: slavink, tartaar, schnitzel, hamburger (verse), speklap, gepaneerde kip met ham en kaas van de Aldi, boomstammetjes, cevapcici rolletjes en de welbekende 35% kortingsticker.

    Eet smakelijk. :-)
    quote:
    Op zondag 2 november 2008 07:57 schreef Tezz het volgende:
    Nog een knierten-en-krenten hapje geserveerd dit weekend waar je hoge ogen mee kunt scoren.

    Voor 50 hapjes: koop twee komkommers, een kuipje kruidenkaas (jajaja lidl) en gerookte zalm (ook lidl). De gerookte zalm is dan wel iets duurder, maar je kunt er wel 50 hapjes mee maken! (en dan hou je nog over waarschijnlijk).

    Anyway: komkommer in plakjes, lepeltje kruidenkaas er op, flintertje zalm er op, prikkertje erdoor. Lekkere combi!
    En last but not least, het onovertroffen kniertengehaktbrood:
    quote:
    Op maandag 21 juli 2008 20:33 schreef conleche het volgende:
    Prima knierten gerecht is het gehaktbrood: ideaal om restjes in te verwerken en van een kilo gehakt in de aanbieding maak je zonder enige moeite een brood voor 10 mensen! Ik heb er nu een in de oven zitten van ruim een kilo rundergehakt van de AH. Dat was 4,05 euro. Ik heb er nog doorgedaan:

    1 ei
    1 grote ui
    half zakje paprika rauwkost (dat kan dus van alles zijn, wat je ook maar aan restjes groenten hebt liggen!)
    Anderhalve verkruimelde beschuit (oud brood kan ook)
    verse kruiden/zout/peper/sambal/chilisaus
    knoflook
    tomatenketchup
    vloeibare bouillonextract
    ketjap

    Ik had de overige ingredienten allemaal in huis, en reken daar 2 euro voor. Dus voor 6 euro heb je vlees voor 10 personen, Nog een salade erbij en wat gebakken aardappelen of friet en je hebt heel goedkoop gegeten!

    Het gehaktbrood moet je besmeren met een mengsel van ketjap, tomatenketchup en chilisaus en dan met deksel of onder alufolie de oven in. Echt lekker!


    [ Bericht 9% gewijzigd door sigme op 28-11-2008 11:36:11 ]
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
      vrijdag 28 november 2008 @ 11:52:48 #10
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_63590844
    Ik doe weer mee.

    Tip, bij action verkopen ze af en toe ook eten, zo heb ik van de week pakjes bonbuelle, Bonne Cuisine gekocht. ¤0,22. Daar kun je heel snel lekkere pastasause oid mee maken.

    Simpel receptje ermee. (credits voor LoudGirl want daar heb ik het van)

    Pasta met groente en tonijn
    en Panini


    Voor 4 personen:
    250gr. pasta (kwart zak van kg = ca. ¤0,40/4= ¤0,10 Lidl)
    2 pakjes Bonduelle (2x¤0,22 = ¤0,44 action)
    2 blikje tonijn (ca 1,90 Lidl)
    tomatenketchup
    1 zak panini (gekruide geroosterde broodjes) (¤0,50(?) Lidl)

    Totaal ¤2,94 = 0,74 pp

    Laat de tonijn uitlekken. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de tonijn en groente erdoor en laat alles goed warm worden. Maak het op smaak met ketchup. Serveer de panini erbij.
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
      vrijdag 28 november 2008 @ 12:37:56 #11
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_63592120
    De pakjes groente die ik heb gekocht is trouwens de smaak cougette olijfolie
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
      vrijdag 28 november 2008 @ 13:03:14 #12
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_63592772
    Nog een tip:

    Ik nam eerst altijd pakjes sultana/ muslierepen ed mee naar school of werk als tussendoortje 's middags. Maar dat soort voorverpakte dingen zijn best duur. Nu koop ik altijd gewoon een zak of pak van iets (koekjes crackers enz.) en dat verpak is dan zelf in een stukje huishoudfolie zodat ik 's morgens makkelijk zo'n paketje kan pakken. Stuk goedkoper en je kunt eventueel ook verschillende dingen in een paketje stoppen voor de afwisseling.
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
    pi_63594960
    TVP. Nu heb ik eindelijk een flinke vriezer, dus kan ik makkelijker dingen bewaren
    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
      † In Memoriam † vrijdag 28 november 2008 @ 15:40:58 #14
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63596909
    Twee leuke tips uit OUD, over het verwerken van restjes hutspot.

    Tip van Maneki.Neko, hutspotkroket:
    Koude hutspot door bloem, eitje en paneermeel rollen en dan in de frituur. Lekker dippen met mosterd.

    Tip van Reinhilde, hutspotkoekjes:
    Koude hutspot, bloem, zout en peper mengen, bakken in de pan (in koekjesformaat), of in de oven, en dan een klein beetje roomboter erop.
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
    pi_63597496
    Kniertjes!
    Deze maand 44 euro over van de 200 euro boodschappenbudget En de vriezer zit vol reclamespullies
    Die hutspotkroket klinkt lekker trouwens.
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
    pi_63597548
    Ik heb laatst eens rijstkoekjes gemaakt, maar die waren echt heel erg vies geworden. Keihard, smaakloos Ik had ze trouwens gemaakt met rijst die ik overhad uit zo'n Knorr-kant-en-klaar pakket. Het moest op
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
      † In Memoriam † vrijdag 28 november 2008 @ 16:23:59 #17
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63598092
    quote:
    Op vrijdag 28 november 2008 13:03 schreef maok het volgende:
    Nog een tip:

    Ik nam eerst altijd pakjes sultana/ muslierepen ed mee naar school of werk als tussendoortje 's middags. Maar dat soort voorverpakte dingen zijn best duur. Nu koop ik altijd gewoon een zak of pak van iets (koekjes crackers enz.) en dat verpak is dan zelf in een stukje huishoudfolie zodat ik 's morgens makkelijk zo'n paketje kan pakken. Stuk goedkoper en je kunt eventueel ook verschillende dingen in een paketje stoppen voor de afwisseling.
    Zelf iets maken kan natuurlijk ook. In een consumindergroep waar ik al tijden vooral meelees staat het volgende recept bekend als goede maagvuller voor hongerige pubers, maar het is ook geschikt voor niet-pubers Zover ik de prijzen kon berekenen staan ze er bij.

    Maagvullende mueslikoeken (16 stuks)

    300 g bloem (liefst volkoren) (¤0,147 tarwebloem)
    14 g bakpoeder (?)
    125 g boter (¤0,375 roomboter)
    200 g suiker (¤0,195 rietsuiker)
    kopje rozijnen (¤0.022 sultanas)
    100 g muesli (?)
    snuf zout (?)
    1 eetlepel speculaaskruiden (niet noodzakelijk)
    1 zakje vanillesuiker (ook niet noodzakelijk
    beetje water (telkens beetje toevoegen)

    Alles bijelkaar in een kom, goed kneden en telkens een klein beetje water toevoegen tot je er compacte ballen van kan draaien (ongeveer 4 cm doorsnee). De koeken zijn vrij zoet, dus je kunt ook eerst de helft van de suiker toevoegen en proeven of er nog bij moet. Oven voorverwarmen op 200 graden en de ballen platgedrukt op een beboterde bakplaat leggen. 20 minuten bakken op 200 graden. Af laten koelen op een rooster. Omdat je bakpoeder gebruikt worden het brosse koeken.

    [ Bericht 5% gewijzigd door Macka66 op 28-11-2008 16:41:22 ]
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
      vrijdag 28 november 2008 @ 16:36:03 #18
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_63598425
    Hé dat ga ik uitproberen, dat heb ik allemaal wel in huis (wat heel bijzonder is in mijn meestal nogal lege kastjes).
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
      † In Memoriam † vrijdag 28 november 2008 @ 16:43:11 #19
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63598609
    Ik had net de 200 g zelfrijzend bakmeel vervangen door 200 g bloem en 14 g bakpoeder, dat geeft hetzelfde resultaat en is iets goedkoper
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
    pi_63598696
    Ik heb alleen de muesli niet, wel de speculaaskruiden Vorige week heb ik die taart uit de Allerhande gebakken, met die peren erin. Deze week nog eens doen, ik heb nog peren en spijs en specu-kruiden.

    En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
    pi_63598968
    Crumble! 300 bloem, 150 suiker en 150 boter
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
      vrijdag 28 november 2008 @ 17:32:04 #22
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_63599673
    Toetje voor met sinterklaas (ca 6 personen):
    Speculaasijs

    Nodig:
    1 bak roomijs (ca ¤1,-)
    stuk of 8 speculaasjes (2 stuks voor garnering) (ca ¤0,60 voor hele pak)
    paar el speculaaskruiden (ca ¤1,- voor hele potje)

    Totaal ¤2,60 = ¤0,43pp (en dan hou je dus nog een heleboel speculaasjes over)

    Doen:
    (Ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.) Boven bak met ijs 6 speculaasjes in stukjes breken. Koekkruiden toevoegen en geheel goed door elkaar scheppen. In diepvries ijs in ca. 1 uur opnieuw bevriezen.
    Voor het serveren de overige 2 speculaasjes in stukjes breken en boven in de bolletjes ijs steken.
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
      † In Memoriam † vrijdag 28 november 2008 @ 19:26:10 #23
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63602244
    En mijn kniertenrecept van vanavond hier:

    Uienkoekjes (2 pers.)
    2 middelgrote uien
    1 ei
    2 el bloem
    peper en zout
    olie

    Snij de uien in kwarten en snijd dan hele dunne reepjes (kwartringetjes zeg maar). Uien bestrooien met zout en een tijdje wegzetten om ze uit te laten lekken. Afspoelen en drogen.
    Ei mengen met bloem, wat zout en peper. Uien erdoor mengen.
    Beetje olie verhitten in een koekenpan, lepeltjes uimengsel erin en die een beetje aardig bijvormen. Koekjes aan iedere kant 2 min. laten bakken.

    Omdat ik ze vanavond bij de bami gaf heb ik door het eimengsel nog wat laos, ketoembar en knoflookpoeder gedaan. Maar je kunt ze natuurlijk aan allerlei keukens aanpassen qua kruiden.
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
    pi_63703680
    ://veganlunchbox.blog

    Koken in crisistijd..
    Wie weet hebben we het binnenkort nodig in deze slechte tijden
    pi_63705205
    Jammer dat er nodig vlees/vis of vervanger in de gerechten moet zitten, dat laat ik er vaak uit. Sowieso omdat ik minder arme diertjes wil eten, maar ook omdat het erg veel geld scheelt.

    Ik ga weer eens opletten wat ik eigenlijk allemaal maak, dan kan ik weer eens een receptje posten. Laatste tijd vaak puree van groenten en aardappelen met een lekker visje of stuk vlees erbij. Dat is vooral goedkoop omdat ik een grote zak aardappelen al in huis heb en er heel weinig ingredienten inzitten verder.
    Sweet and innocent...
    pi_63705732
    quote:
    Op dinsdag 2 december 2008 19:59 schreef Innocence het volgende:
    Jammer dat er nodig vlees/vis of vervanger in de gerechten moet zitten, dat laat ik er vaak uit.
    Joh - er trekt zich toch helemaal niemand wat aan van de bevelen uit de OP .

    Gewoon negeren, post je kniertrecepten .
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_63721932
    tvp
      Eurovisie Songfestival Queen woensdag 3 december 2008 @ 12:12:12 #28
    163650 Greys
    pi_63722177
    Ik doe ook weer mee!

    En Yvonne en ik hebben nog steeds het patent op de TT zie ik!
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
    pi_63722538
    quote:
    Op dinsdag 2 december 2008 20:12 schreef sigme het volgende:
    Gewoon negeren, post je kniertrecepten .
    Dat dus.
    Ik gebruik ook vrijwel nooit vleesvervangers, dus kom maar op met die gerechten.
    pi_63723223
    Houdbaarheidstip:

    Rol komkommer, rettich, winterpeen en dergelijke in alufolie en bewaar het zo in de koelkast. Dan blijft het 2x zo lang goed!
    Fok!bejaarde
    pi_63724838
    Dit móet ik gewoon even tvpjen!
    No farewell could be the last one.
    If you long to meet again...
    pi_63725943
    Lekker makkelijk, mijn nederlandse versie van sicilliaanse pasta:
    Bloemkool (50 ct)
    Pasta (1,-)
    Knoflook (50 ct)
    Ansjovis (1,-)
    Roomboter uit voorraad (of olijfolie)
    Geraspte oude kaas (?)

    Bloemkool in roosjes verdelen en pasta koken. Even later de bloemkoool ook meekoken.
    Ansjovis en knoflook in boter laten smelten. Pasta en bloemkool afgieten en erdoorheen scheppen en nog even doorwarmen. En dan kaas eroverheen he.
    Eventueel ook nog met pijnboompitjes en/of rozijntjes.

    Laatste trouwens ook geweldige knierten-goulash gemaakt:
    Uien (50 ct)
    Rode paprika (50 ct)
    Tomaten (50 ct)
    Champignons (1,-)
    Zilvervliesrijst (50 ct)
    Karbonaadjes oid (2,-)
    Boullionblokje (voorraad)

    Ui grof snipperen, paprika en champignons in repen en tomaat ontvellen (in heet water).
    Karbonaadjes in stukjes en aanbakken in de pan. Ui, champignons en paprika meebakken.
    Als alles redelijk gaar is tomaten, water en boeuillionblokje erbij en langzaam stoven. Ondertussen zilvervliesrijst koken.
    Lekker lang laten pruttelen en veel zwarte peper erover!Scheutje maggi erin doet het ook goed

    Het was zoveel dat ik de overgebleven 'saus' (vlees was wel op) deze week nog eens gegeten heb met een pittige worstjes (zelf maken van gehakt en kruiden of van de islamitische slager) en rijst.

    [ Bericht 1% gewijzigd door Innocence op 03-12-2008 14:57:15 ]
    Sweet and innocent...
    pi_63726082
    Ik lees weer even mee.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_63726374
    Met blikjes bonen en mais, een paprika, stukjes tomaat en wat gehakt maak je behalve chili trouwens ook heerlijke (voedzame) vulling voor wraps. Dat eten we morgen.
    Zelf een sausje erbij maken met wat creme fraiche.

    Vanavond venkelstampotje (alleen aardappelen en knolvenkel) met een zalmmoot uit de diepvries.

    En vrijdag quiche, ook lekker als goedkoop tussendoortje, je zit zo vol:
    Koopmans deeg voor hartige taart (maar ook heel makkelijk en goedkoop zelf te maken) (1,-, genoeg voor 2x)
    Prei (<1,-)
    Spekjes (1,-)
    Pakje ham (50 ct)
    Uitje (nog in huis)
    Slagroom (50 ct)
    Eieren (1,-, maar dan heb je er meer dan genoeg)
    Geraspte kaas (nog in huis van die pasta he )

    Oven voorverwarmen. Spekjes, ham, uitje en prei aanbakken en op laag vuur laten smoren. Bakje slagroom, met 2 eieren en kaas losroeren. Dan een springvorm invetten en met deeg bekleden. Vulling erin, slagroomspul erop en 20 minuutjes tot een half uur in de oven.
    Lekker met een blik tomatensoep of een simpele groene salade als maaltijd.

    Dus ik ben weer geslaagd in mijn goedkope week

    Beste knierten-tip is trouwens om vaker met dezelfde ingredienten te doen. Dan heb je eigenlijk altijd al de helft van je gerecht in huis.
    Sweet and innocent...
    pi_63731097
    Een quiche is heel erg kniertig!
    Je kan er allerlei groenten en vlees in kwijt.

    Koopmans hartige taartendeeg is niet kniertig.
    Bladerdeeg is ook uitstekend te gebruiken en goedkoper ( euroshopper).
    pi_63732168
    Velderwtjes diAnos (voor 4 personen)

    1 blik velderwtjes (850 gram voor 1,19. AH)
    500 gram mager rundergehakt (2,19)
    3 tomaten (0,70 Lidl)
    1 ui (0,05 Aldi/Lidl)
    2 teentjes knoflook (0,40 ALdi/Lidl)
    Kwart tot een halve krop ijsbergsla (0,75 ALdi)

    Fruit fijngesneden ui + knoflook aan in de pan, rul vervolgens het gehakt erbij. Als het gehakt bruin is de in stukjes gesneden tomaten erbij. Even doorroeren en het blik velderwtjes met sap en al in de pan erbij. Snugje zout, snufje peper, snufje chilipoeder erbij. Goed laten doorwarmen. Als het sap bijna allemaal verdampt is over de borden verdelen. IJsbergsla klein snijden en elk bord een flink hand slasnippers voorzien.

    Yum @ slechts ¤ 1,32 per persoon.
    Fok!bejaarde
      donderdag 11 december 2008 @ 14:11:38 #37
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63932888
    oost europese koolrolletjes ( +/- 4 euro )

    1 witte kool ( 40 cent Lidl of AH )
    500gr gehakt ( 2, somefin )
    kopje rijst
    kummel ( los 1 euro )
    blike tomatenpuree ( 10 cent AH )
    uitje ( 20 cent )


    droge rijst mengen met gehakt/zout en peper toevoegen.
    Van de gehakt een piemeltje maken ( beetje dik en langwerpig, +/- 8 cm lang )
    Koolbladeren losmaken tot ze te klein worden. ( rest bewaren )
    Kort blancheren en dan de gehakt piemels verpakken in een koolblad. Sla'm 1 keer dubbel, vouw de zijkanten naar binnen en draai 'm dicht.

    Restant kool fijnsnijden en aanfruiten met uitje en kummel. Dan de tomatenpuree toevoegen.
    Koolprut in een stoofpan, evt beetje water of bouillon erbij en de rolletjes erop leggen.

    Lekker een uurtje laten pruttelen op laag vuur.
    Eten met creme fraiche.
    pi_63933189
    Ook heel knierterig: De kapucijners van mijn schoonmoeder.

    Men neme een blik kapucijners en warmt die op.
    Snijdt uien in ringen en smoor die met wat ketjap.
    Bak gerookte spekjes uit.
    Eten met zilveruitjes en augurken.

    Ik vind het niks maar ik ken verschillende mensen die er dól op zijn.
    There is no love sincerer than the love of food.
      donderdag 11 december 2008 @ 14:42:49 #39
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63933675
    Dat is ook verrukuluk Mimu!

    Ik ga dat vanavond maar weer eens eten Love iT!
    pi_63933736
    quote:
    Op donderdag 11 december 2008 14:42 schreef SHE het volgende:
    Dat is ook verrukuluk Mimu!

    Ik ga dat vanavond maar weer eens eten Love iT!
    Echt?
    Ik vind het echt niks. Misschien is dat iets dat je letterlijk met de paplepel ingegoten moet zijn?
    There is no love sincerer than the love of food.
      donderdag 11 december 2008 @ 14:45:52 #41
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_63933763
    yep!

    Toen mijn ouders net in NL kwamen ( als studenten ) en echt geen stuiver hadden, kregen ze dit recept van een buuf uit de volkswijk.
    Mijn moeder heeft het dus zoooo vaak voor ons gemaakt toen we klein waren.

    Ik krijg er warme, fuzzy gevoelens van
    pi_63934274
    Hete Kip

    400 gr. kipfilet
    5 el olie
    3 gesnipperde uien
    2 teentjes knoflook
    ¼ liter bouillon (blokje of drinkboullionpoeder)
    2 el azijn
    9 el ketjap manis
    4 el ketchup
    6 el bruine basterdsuiker
    2 el sambal
    4 el pindakaas
    250 taugé

    Snijd de kipfilet in stukjes.
    Verhit de olie in een (braad)pan en bak de kip op matig hoog vuur aan.
    Haal de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak in de achtergebleven olie de uien.
    Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
    Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
    Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kiip en breng het aan de kook.
    Draai daarna het vuur laag en laat de kip 15 minuten gaar sudderen.
    Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. (de taugé moet wel knapperig blijven).

    Eet het met gekookte rijst
      donderdag 11 december 2008 @ 16:00:03 #43
    11803 Vivi
    Computer off. Life on.
    pi_63935768
    Maken we ook een speciale Kerstuitvoering van het Kniertentopic?
    Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
    pi_63935984
    quote:
    Op donderdag 11 december 2008 16:00 schreef Vivi het volgende:
    Maken we ook een speciale Kerstuitvoering van het Kniertentopic?
    Dat is wel een leuk idee. Een kerstdiner voor een prikkie.
    There is no love sincerer than the love of food.
      donderdag 11 december 2008 @ 16:21:07 #45
    11803 Vivi
    Computer off. Life on.
    pi_63936331
    quote:
    Op donderdag 11 december 2008 16:08 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Dat is wel een leuk idee. Een kerstdiner voor een prikkie.
    Ja, best leuk voor een TVP he!
    Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
    pi_63936758
    Goedkope pasta met tonijn

    Ingredienten voor 2 personen:
    2 blikjes tonijn op water
    1/2 bosje verse peterselie (kan je bijvoorbeeld bij de turk halen)
    Tenminste 3 tenen knoflook
    1 beker creme fraiche (200 ml)
    Zout en peper naar smaak
    Spaghetti

    Kook eerst de spaghetti gaar. Verhit als de pasta klaar is een andere pan op middelhoog vuur. Giet hier wat olijfolie en fruit de knoflook tot het glazig is. Knip de helft van het bosje peterselie erover en voeg meteen daarna de tonijn toe. Roer door elkaar en meng de creme fraiche erdoor tot het goed gemengd is en de creme fraiche gesmolten. Zout en peper erbij, en de pasta erdoor mengen. Klaar!
    pi_63938174
    Kniertig kersttopique?
    Leuk idee!
    Waar is dat topic?

    http://www.nooitmeerrood.nl/verhaal.php?verhaalnummer=36

    kniertig kerstmenu..

    [ Bericht 59% gewijzigd door quirina op 11-12-2008 17:44:31 ]
    pi_63945775
    Dit is HET moment voor mij om te knierten dus onbeschaamde tvp
    You make me dizzy, Miss Lizzy,
    The way you rock'n'roll
    Ik heb je lief mijn hele leven
      † In Memoriam † donderdag 11 december 2008 @ 23:04:48 #49
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63947694
    Nav de recepten van SHE en Windigo een tip voor kniertige creme fraiche:
    maak het zelf van een pakje UHT slagroom (¤0,35) en een of twee eetlepels citroensap (afhankelijk van hoe zuur je het wilt). De slagroom wordt vanzelf lobbig en dik als je het doorroert. In de koelkast wordt het ook dikker.
    De truc werkt ook met verse ongeslagen room, maar die moet absoluut de koelkast in om dikker te worden.
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
      vrijdag 12 december 2008 @ 06:49:55 #50
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_63952272
    quote:
    Op donderdag 11 december 2008 23:04 schreef Macka66 het volgende:
    Nav de recepten van SHE en Windigo een tip voor kniertige creme fraiche:
    maak het zelf van een pakje UHT slagroom (¤0,35) en een of twee eetlepels citroensap (afhankelijk van hoe zuur je het wilt). De slagroom wordt vanzelf lobbig en dik als je het doorroert. In de koelkast wordt het ook dikker.
    De truc werkt ook met verse ongeslagen room, maar die moet absoluut de koelkast in om dikker te worden.
    Ach, 39 cent voor een potje aldi creme fraiche kan er toch wel mee door?
      † In Memoriam † zaterdag 13 december 2008 @ 20:44:57 #51
    141844 Macka66
    Ingewikkeld doekiemonster
    pi_63992713
    quote:
    Op vrijdag 12 december 2008 06:49 schreef Windigo het volgende:

    [..]

    Ach, 39 cent voor een potje aldi creme fraiche kan er toch wel mee door?
    Jawel! Maar als je er twee nodig hebt of als je geen Aldi of Lidl in de buurt hebt is de UHT slagroom truc wel voordelig.
    DancingPhoebe op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" &gt;23/10/09&lt;/a&gt;:[/b]
    God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
    pi_64007999
    quote:
    Op donderdag 11 december 2008 15:02 schreef quirina het volgende:
    Hete Kip

    -recept-
    Hier zou ik nog best veel speciaal voor moeten gaan kopen...
    Bruine bonen recept klinkt lekker, daar heb ik ook nog 2 potten van staan
    The rock candy's melted, only diamonds now remain
    pi_64020384
    quote:
    Op zondag 14 december 2008 15:52 schreef LastRequest het volgende:

    [..]

    Hier zou ik nog best veel speciaal voor moeten gaan kopen...
    Bruine bonen recept klinkt lekker, daar heb ik ook nog 2 potten van staan
    Zoals wat dan? Ik zou alleen de taugé moeten kopen.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_64021097
    quote:
    Op maandag 15 december 2008 00:24 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Zoals wat dan? Ik zou alleen de taugé moeten kopen.
    Nou iig de volgende dingen:
    400 gr. kipfilet
    2 el azijn
    9 el ketjap manis
    4 el ketchup
    6 el bruine basterdsuiker
    2 el sambal
    4 el pindakaas
    250 taugé

    The rock candy's melted, only diamonds now remain
    pi_64026992
    quote:
    Op maandag 15 december 2008 01:03 schreef LastRequest het volgende:

    [..]

    Nou iig de volgende dingen:
    400 gr. kipfilet
    2 el azijn
    9 el ketjap manis
    4 el ketchup
    6 el bruine basterdsuiker
    2 el sambal
    4 el pindakaas
    250 taugé

    Heb jij helemaal geen voorraad dan?
    Dingen als ketchup, ketjap, pindakaas en sambal horen hier toch wel bij het standaard assortiment.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_64030020
    Ik ben een student!
    Ik eet geen sauzen als ketchup enzo.. pindakaas is toevallig niet iets wat ik op brood eet..
    Ik heb wel een voorraad, maar toevallig vallen deze dingen daar niet onder omdat ik ze nooit gebruik
    The rock candy's melted, only diamonds now remain
    pi_64045132
    Aha dus jij leeft alleen op Bouillion?
      dinsdag 16 december 2008 @ 10:07:25 #58
    166255 Maringo
    Bèhèhèhèh
    pi_64050830
    tvp Als ik thuis ben voeg ik ook wat toe
    Die volg topic-knop hè...
    Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
    Je bent te goed voor de mensheid.
    pi_64052415
    quote:
    Op maandag 15 december 2008 23:14 schreef quirina het volgende:
    Aha dus jij leeft alleen op Bouillion?
    maar natuurlijk
    The rock candy's melted, only diamonds now remain
    pi_64777213
    Gelukkig nieuwjaar en tevens tvp!
    pi_64778260
    nepnassi
    500 gr elleboogjesmacaroni koken, al dente.
    500 gr. gehakt rullen, zakje nassikruiden eroverheen strooien en even laten intrekken. Macaroni erbij doen en goed roeren, 300 gr. soepgroente erdoor, of een uitje of een preitje flinke scheut ketjap en eetl. sambal naar smaak erdoor. Weer 5 minuten laten staan en opscheppen met bv, gebakken eitje/omelettereepjes.
    En zelfgemaakte cheap-ass satesaus gemaakt van paar lepels pindakaas gekookt water knoflookpoeder twee lepeltjes sambal en een scheut ketjap manis ( ff magnetronnen en roeren tussendoor)

    Je kan ipv macaroni ook gewoon de goedkoopste rijst gebruiken ( van de euroshopper ofzo)
    pi_65268497
    schop
      woensdag 21 januari 2009 @ 11:51:24 #63
    79166 Qwea
    #teampindakaas #viesdik
    pi_65277410
    Nasi

    (4 pers)

    2 schouderkarbonade
    Rijst
    Ketjap manis
    Prei
    ui
    Ei (2)
    Maggi

    Schouderkarbonade in stukjes snijden
    Idem dito met ui en prei.
    Ui fruiten
    Vlees erbij
    Ketjap Manis in de pan bij het vlees en de ui naar smaak, idem dito met de maggi.
    Rijst koken
    Ei in de pan doen, met een spatel stuk maken zodat je stukjes ei krijgt.
    Prei bij het vlees en de ui in, ei erbij doen. 5 min op vol laten bakken.
    Rijst afgieten, rijst erbij. 5 min laten bakken (wel omscheppen!!!)

    Eet smakelijk. Eventueel als er te weinig manis bij zit kun je dat nog extra toevoegen.
    -||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
    pi_65281156
    http://www.smulweb.nl/134820/koken/recept/Bonenovenschotel

    Snel klaar+niet duur en goed voor je darmstelsel.
      zondag 1 februari 2009 @ 12:11:43 #65
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_65618745
    geen recept ofzo, maar waar kopen jullie bijvoorbeeld je groente en fruit goedkoop in in de winter?

    Ik bedoel het is toch belachelijk ¤ 1,80 voor bijvoorbeeld een komkommer of bijna 3 euro voor een bloemkooltje
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_65619479
    Lidl
    En de markt en ik heb een biologisch groentepakket.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_65620179
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 12:11 schreef The_Hives het volgende:
    geen recept ofzo, maar waar kopen jullie bijvoorbeeld je groente en fruit goedkoop in in de winter?

    Ik bedoel het is toch belachelijk ¤ 1,80 voor bijvoorbeeld een komkommer of bijna 3 euro voor een bloemkooltje
    Denk ook aan de diepvriesgroenten! Van die kilozakken broccoli / bloemkool / sperziebonen, en van die roerbakmixen. Vers & houdbaar, en vaak goedkoper dan dat futloze spul in de groenteafdeling van de super.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65621716
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 12:11 schreef The_Hives het volgende:
    geen recept ofzo, maar waar kopen jullie bijvoorbeeld je groente en fruit goedkoop in in de winter?

    Ik bedoel het is toch belachelijk ¤ 1,80 voor bijvoorbeeld een komkommer of bijna 3 euro voor een bloemkooltje
    Op de markt. En daarnaast, bloemkool en komkommer zijn zomergroenten, in de winter worden ze geïmporteerd of komen ze uit verwarmde kassen, natuurlijk zijn ze duurder. Groenten van het seizoen kopen is een stuk voordeliger.
    Hier vind je een groentenkalender.
    pi_65621807
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 13:00 schreef sigme het volgende:

    [..]

    Denk ook aan de diepvriesgroenten! Van die kilozakken broccoli / bloemkool / sperziebonen, en van die roerbakmixen. Vers & houdbaar, en vaak goedkoper dan dat futloze spul in de groenteafdeling van de super.
    Dat koop ik dus heel erg vaak. Vers, goedkoop en goed te eten
    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
      zondag 1 februari 2009 @ 15:58:06 #70
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_65626764
    Ja de markt, maar die hebben we hier niet vaak. Bij mijn werk wel wekelijks, maar die groenteboeren zijn ook niet echt goedkoop . Maar ik zal inderdaad eens meer gaan letten op de diepvries groenten. Thnx voor de tips.
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_65630529
    Seizoensgroenten zijn tha bomb. Spruiten bijvoorbeeld, die kosten tegenwoordig niks. 50 cent voor 500 gram op de markt.

    Ik eet in de winter ook vaker diepvriesgroenten, ik ga toch zeker geen 3 euro voor een bloemkool betalen!?
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_65631224
    Ik heb gister komkommers gekocht voor 1,60 per stuk! Er stond geen prijs bij en ik wilde cous cous salade maken.
    Geweldig lekker en goedkoop overigens, die couscous salade! Mits je een goede en goedkope Turk om de hoek hebt.
    Ingredienten: cous cous klaarmaken, tomaat in stukjes, komkommer in stukjes, evt. lente uit in stukjes, een bosje munt, bosje koriander en een bosje peterselie. Cirtoen raspen en persen en dan alles door elkaar gooien, en klaar is je salade! Evt. nog wat feta er doorheen en je hebt een geweldige salade!
    Voor weinig.
    pi_65634320
    Ik eet morgenavond ook spruiten. Met krieltjes, spekjes en ui gebakken, is al erg budgetverantwoord, maar je kan natuurlijk ook zelf aardappelpartjes snijden.

    Heb sindskort een keukenmachine (zo'n hakding), dat is ook wel een uitkomst. Maak van allerlei restjes groente en potjesvoer heerlijke (rauwe) grove sauzen, er is echt niets meer dat blijft liggen!
    Sweet and innocent...
    pi_65761063
    Werd hierheen verwezen door maok
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 11:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
    Wegens hevige budgetoverschrijding moet er stevig bespaard worden, dat kan oa. op eten.
    Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het erg verraderlijk om elke dag naar de supermarkt te gaan, want dan koop je vaker meer dan je nodig hebt, dan wanneer je niet elke dag gaat.
    Daarom heb ik een goede voorraad van basisdingen nodig!
    Wat ik zelf al bedacht had was de houdbare koolhydraatdingen zoals pasta en rijst. Blikjes tomatenpuree doen het ook goed en het schijnt nog gezond te zijn ook. Verder kan je altijd wel een pastamaaltijd bouwen met tonijn of zalm uit blik. Veel verder kom ik echter niet.

    Wie heeft er tips?
    Dus mijn vraag is: wat zijn dè dingen die ik in mijn voorraad moet hebben?

    Vanavond wordt het iets met rijst en kip, want dat heb ik allebei
    pi_65764764
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 11:37 schreef MevrouwPuff het volgende:
    Werd hierheen verwezen door maok
    [..]

    Dus mijn vraag is: wat zijn dè dingen die ik in mijn voorraad moet hebben?

    Vanavond wordt het iets met rijst en kip, want dat heb ik allebei
    Ligt er maar net aan wat je vaak eet. Wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb (even uit mn hoofd):

    aardappelen
    verschillende soorten pasta
    arborio rijst
    pandan rijst
    couscous
    polenta
    bloem
    bladerdeeg
    tomatenpuree
    gepelde tomaten
    kidneybonen
    linzen
    kikkererwten
    uien
    knoflook
    eieren
    melk
    verschillende soorten kaas
    verschillende soorten bouillonblokjes
    een shitload aan kruiden/specerijen

    Als vegetariër zijnde zou het ook handig zijn om nootjes op voorraad te hebben, maar die worden hier dan toch meteen weer opgegeten, dus die koop ik meestal pas als ik ze ook echt wil gebruiken.

    Met deze basis dingen hoef ik vaak alleen maar verse groenten bij te kopen om tot een fatsoenlijke maaltijd te kunnen komen.
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_65772365
    Waarbij dan -als je een diepvries hebt- je heel goed een voorraad diepvriesgroenten kan opslaan. In deze tijd is diepvriesgroente vaak goedkoper (en soms ook beter) dan verse groente.
    Ook diepvriesvis is makkelijk voer om in te slaan & achter de hand te hebben.
    Lidl heeft wel een en ander; Jumbo ook; die hebben vooral een breder visaanbod.

    Ook altijd handig in voorraad te houden: pitabroodjes en tortillawraps (Zeer geschikt op met restjes wat lekkers van te maken). Let wel op houdbaarheid of doe ze in de vriezer.

    Verder kan je vanalles in blik / glas op voorraad nemen.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65790275
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 13:38 schreef mjan het volgende:

    [..]

    Ligt er maar net aan wat je vaak eet. Wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb (even uit mn hoofd):

    Een heleboek handige lekkere dingen

    Als vegetariër zijnde zou het ook handig zijn om nootjes op voorraad te hebben, maar die worden hier dan toch meteen weer opgegeten, dus die koop ik meestal pas als ik ze ook echt wil gebruiken.

    Met deze basis dingen hoef ik vaak alleen maar verse groenten bij te kopen om tot een fatsoenlijke maaltijd te kunnen komen.
    Goed lijstje!

    Morgen naar de kruidenboer op de markt denk ik, kom je ook een eind mee qua variatie denk ik
    pi_65790422
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 09:13 schreef MevrouwPuff het volgende:

    [..]

    Goed lijstje!

    Morgen naar de kruidenboer op de markt denk ik, kom je ook een eind mee qua variatie denk ik
    Hoezo, heb je geen kruiden in huis? Als je geen kruiden gebruikt gaat inslaan daarvan niet iets besparen, maar wat kosten.

    Je zoekt toch goedkoop basisvoer op voorraad? Ik zou eerst dat inslaan - goedkoop, en daarna kijken of er geld over is voor smaakmakende franje.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65790860
    quote:
    Op zondag 1 februari 2009 18:24 schreef Liejannuh het volgende:
    Ik heb gister komkommers gekocht voor 1,60 per stuk! Er stond geen prijs bij en ik wilde cous cous salade maken.
    Geweldig lekker en goedkoop overigens, die couscous salade! Mits je een goede en goedkope Turk om de hoek hebt.
    Ingredienten: cous cous klaarmaken, tomaat in stukjes, komkommer in stukjes, evt. lente uit in stukjes, een bosje munt, bosje koriander en een bosje peterselie. Cirtoen raspen en persen en dan alles door elkaar gooien, en klaar is je salade! Evt. nog wat feta er doorheen en je hebt een geweldige salade!
    Voor weinig.
    Hm, klinkt lekker, ga ik binnenkort eens uitproberen
    Hoeveel kruidwn doe je erin, ik neem niet aan al die bossen in hun geheel?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_65790921
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 09:36 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    Hm, klinkt lekker, ga ik binnenkort eens uitproberen
    Hoeveel kruidwn doe je erin, ik neem niet aan al die bossen in hun geheel?
    Ja hoor, gewoon heel veel munt, peterselie en koriander. Beetje afhankelijk van hoeveel je maakt, maar ik maak meestal vrij veel in 1 keer en dan heb ik nog voor een paar dagen lunch over.
    pi_65793448
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 09:36 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    Hm, klinkt lekker, ga ik binnenkort eens uitproberen
    Hoeveel kruidwn doe je erin, ik neem niet aan al die bossen in hun geheel?
    Peterselie kun je nooit teveel gebruiken in tabouleh! Met munt moet je uitkijken, dat moet niet overheersen.

    Voor iedereen die wèl in Nederland woont: Albert Heijn heeft diepvries-tonijnsteaks, 2 voor 1,69, die echt lekker zijn. Zelfs geschikt voor een fancy etentje!
    pi_65794083
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 11:09 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Peterselie kun je nooit teveel gebruiken in tabouleh! Met munt moet je uitkijken, dat moet niet overheersen.

    Voor iedereen die wèl in Nederland woont: Albert Heijn heeft diepvries-tonijnsteaks, 2 voor 1,69, die echt lekker zijn. Zelfs geschikt voor een fancy etentje!
    oh, noem je dat tabouleh?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_65904806
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 09:19 schreef sigme het volgende:

    [..]

    Hoezo, heb je geen kruiden in huis? Als je geen kruiden gebruikt gaat inslaan daarvan niet iets besparen, maar wat kosten.

    Je zoekt toch goedkoop basisvoer op voorraad? Ik zou eerst dat inslaan - goedkoop, en daarna kijken of er geld over is voor smaakmakende franje.
    Bonen en eieren bv. heb ik niet standaard, maar breidt de keus wel goed uit. Kruiden heb ik een klein voorraadje van, dus iets uitbreiden kan best, en dat kan t beste op de markt denk ik
    pi_65926539
    Dit in kom deponeren!....Heerlijk als maaltijdsalade!

    200 gram gewelde bulgur * 1 eetlepel tomatenpuree erdoorroeren * 4 gehakte lente-uitjes * handvol verse munt * handvol verse peterselie * sap van citroen * zout * peper * tomaten*1 rode paprika * blokjes appetina ( of echte feta)
    * zwarte olijven* wat verse knoflook en voor de waaghalsen een gehakt groen pepertje ( of je neemt wat turkse pepertjes uit pot)
    pi_65927801
    quote:
    Op vrijdag 6 februari 2009 11:09 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Voor iedereen die wèl in Nederland woont: Albert Heijn heeft diepvries-tonijnsteaks, 2 voor 1,69, die echt lekker zijn. Zelfs geschikt voor een fancy etentje!
    Wat kun je daar precies mee doen?

    Ze hebben ook van die tilapiafilets en pangasusfilets in de vriezer, heeft iemand een idee hoe je die lekker kunt klaarmaken? Die zijn best wel goedkoop (resp. E5,89 en E3,89 per 750 gram)

    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
      dinsdag 10 februari 2009 @ 21:17:34 #86
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_65927923
    Zakken zijn wel 600 gram . Maar de panga is dan wel goedkoper

    http://www.dekamarkt.nl/aanbiedingen.asp?steID=3&ID=104&page=3
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_65928305
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 21:17 schreef The_Hives het volgende:
    Zakken zijn wel 600 gram . Maar de panga is dan wel goedkoper

    http://www.dekamarkt.nl/aanbiedingen.asp?steID=3&ID=104&page=3
    Ik heb geen Dekamarkt in de buurt.
    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
    pi_65929039
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 20:41 schreef quirina het volgende:
    Dit in kom deponeren!....Heerlijk als maaltijdsalade!

    200 gram gewelde bulgur * 1 eetlepel tomatenpuree erdoorroeren * 4 gehakte lente-uitjes * handvol verse munt * handvol verse peterselie * sap van citroen * zout * peper * tomaten*1 rode paprika * blokjes appetina ( of echte feta)
    * zwarte olijven* wat verse knoflook en voor de waaghalsen een gehakt groen pepertje ( of je neemt wat turkse pepertjes uit pot)
    Bulghur is sowieso een fantastisch basisvoedsel.
    Ik vul graag vleestomaten met bulghur die ik dan in de oven zet tot de tomaten zacht zijn: Bulghur wellen in een lekkere pittige bouillon en kruiden naar smaak, mengen met rozijnen, pijnboompitten en de binnenkant van een paar forse vleestomaten. Dit alles in de uitgeholde tomaten doen, besprenkelen met olijfolie en de oven in tot de tomaten zacht zijn.
    pi_65929480
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 21:14 schreef Ewelina het volgende:

    [..]

    Wat kun je daar precies mee doen?

    Ze hebben ook van die tilapiafilets en pangasusfilets in de vriezer, heeft iemand een idee hoe je die lekker kunt klaarmaken? Die zijn best wel goedkoop (resp. E5,89 en E3,89 per 750 gram)

    [ afbeelding ]
    http://www.balancept.nl/recept5a.html

    Ook nog slank-verantwoord! En lekker
    Budgettechnisch kun je mss beter ff wachten tot de courgettes wat goedkoper zijn.
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
    pi_65939705
    Die tonijnsteaks zijn inderdaad goed, bij de Bas v.d. Heijden heb je ze ook nog iets goedkoper.

    Heerlijk bij een thaise salade met sla, rode ui, komkommer en een dressing van rode peper, sojasaus en citroensap.

    Weet iemand of je ergens goedkope gerookte zalm kunt krijgen? Mag diepvries zijn.
    Sweet and innocent...
    pi_65939827
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 21:14 schreef Ewelina het volgende:

    [..]

    Wat kun je daar precies mee doen?

    Ze hebben ook van die tilapiafilets en pangasusfilets in de vriezer, heeft iemand een idee hoe je die lekker kunt klaarmaken? Die zijn best wel goedkoop (resp. E5,89 en E3,89 per 750 gram)

    [ afbeelding ]
    [Fok!-kookboek] Fruits de m r

    Mijn recept voor oosterse tilapia met paksoi, vind 'm zelf echt fantastisch en paksoi kost volgensmij ook niet zo veel.
    Sweet and innocent...
    pi_65979678
    Uhm... Ik gooi 'm even hier neer want, knierterig enzo...
    Ik heb gisteravond een enorme pan macaroni klaar gemaakt, maar moest snel weer weg, druk druk enz...
    Nou heeft die pan dus vannacht in de koelkast gestaan, kan ik dan nog invriezen?
    No farewell could be the last one.
    If you long to meet again...
      donderdag 12 februari 2009 @ 12:08:36 #93
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_65980905
    een nacht in de koelkast moet geen probleem zijn. Als je het nu zou opwarmen zou je het toch ook nog kunnen eten? Ik zou alleen wel als je het weer uit de vriezer haalt op dezelfde dag opeten
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_65980921
    * zooi macaroni de vriezer in gooit!

    Tnx
    No farewell could be the last one.
    If you long to meet again...
      donderdag 5 maart 2009 @ 22:34:39 #95
    190186 hierissieweer
    Ik val liever op, dan af!
    pi_66747113
    iemand nog goede ideeën?
    Zelf vind ik een basis chili altijd wel makkelijk. Gewoon bruine bonen, uien en dan veel chili kruiden en paprika poeder eroverheen. Natuurlijk rundergehakt erbij. Eventueel aanvullen met mais, champignons en paprika's. Gewoon een grote pan maken en alles invriezen. Kun je eten met tortilla chips, wraps, brood, aardappels. Eventueel nog af te maken met ananas (wel erna anders trekt de smaak er teveel door)
    "Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
    Hierissiedan, hierissieweers huisje!
    pi_66757813
    Gisteren speklapjes gemarineerd in sojasaus en deze krokant gebakken met wat gember en knoflook. Op het laatst paksoi in repen erbij en wat sambal (rode peper was spoorloos). Echt superlekker met witte rijst.

    Morgenavond goulash van paprika, champignons en een hamlapje. Lekker stoven en serveren met zilvervliesrijst, aardappeltjes of stokbrood.

    Heb wel het vlees bij de scharrelslager gehaald, maar verder weer budgettechnisch verantwoord bezig.
    Sweet and innocent...
    pi_66799748
    Leuke ideeen hier Ik doe even een tvp-tje
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_66819159
    Prut eitje:
    Scheutje olie of klein beetje margarine.
    Uitje hakken en bakken, wat ham in kleine stukjes erbij, tomaatje in blokjes erbij, 2 eitjes ( of wat je maar wilt).
    Bakken in de pan. Beetje kruiden met peper en zout.
    Afbakstokbroodje erbij en klaar.
    Eat
    pi_66819866
    Ik ben mijn koelkast en diepvries leeg aan het eten. Ik houd van een flinke basisvoorraad, maar ik had gewoon teveel. Inmiddels ben ik al drie weken geen supermarkt binnen geweest. Mijn verse groenten en fruit heb ik op de markt gehaald en voor de rest mijn voorraad gebruikt. En ik eet elke dag prima. Het is verbazend hoeveel je opspaart, dit ga ik vaker doen!
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
      zondag 8 maart 2009 @ 11:37:39 #100
    43493 numero_uno
    Dat zei je ja!
    pi_66820158
    toch weer even bij mn AT want het vorige deel heeft me ook door blutte dagen heen geholpen en nu ik weer onder het stageloon ga vallen zal het alleen maar erger worden
    - I'm buttwalking... is that a crime? -
    -Never underestimate the predictability of stupidity-
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')