abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_63705732
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 19:59 schreef Innocence het volgende:
Jammer dat er nodig vlees/vis of vervanger in de gerechten moet zitten, dat laat ik er vaak uit.
Joh - er trekt zich toch helemaal niemand wat aan van de bevelen uit de OP .

Gewoon negeren, post je kniertrecepten .
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_63721932
tvp
  Moderator woensdag 3 december 2008 @ 12:12:12 #28
163650 crew  Greys
Nee.
pi_63722177
Ik doe ook weer mee!

En Yvonne en ik hebben nog steeds het patent op de TT zie ik!
Koutist in opleiding.
pi_63722538
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 20:12 schreef sigme het volgende:
Gewoon negeren, post je kniertrecepten .
Dat dus.
Ik gebruik ook vrijwel nooit vleesvervangers, dus kom maar op met die gerechten.
pi_63723223
Houdbaarheidstip:

Rol komkommer, rettich, winterpeen en dergelijke in alufolie en bewaar het zo in de koelkast. Dan blijft het 2x zo lang goed!
Gelijke Rechten voor Alle Smijlies!
H.E.L.M.G.R.A.S.W.E.S.P.O.D.O.L.S.4Life!!!111?!1
pi_63724838
Dit met ik gewoon even tvpjen!
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_63725943
registreer om deze reclame te verbergen
Lekker makkelijk, mijn nederlandse versie van sicilliaanse pasta:
Bloemkool (50 ct)
Pasta (1,-)
Knoflook (50 ct)
Ansjovis (1,-)
Roomboter uit voorraad (of olijfolie)
Geraspte oude kaas (?)

Bloemkool in roosjes verdelen en pasta koken. Even later de bloemkoool ook meekoken.
Ansjovis en knoflook in boter laten smelten. Pasta en bloemkool afgieten en erdoorheen scheppen en nog even doorwarmen. En dan kaas eroverheen he.
Eventueel ook nog met pijnboompitjes en/of rozijntjes.

Laatste trouwens ook geweldige knierten-goulash gemaakt:
Uien (50 ct)
Rode paprika (50 ct)
Tomaten (50 ct)
Champignons (1,-)
Zilvervliesrijst (50 ct)
Karbonaadjes oid (2,-)
Boullionblokje (voorraad)

Ui grof snipperen, paprika en champignons in repen en tomaat ontvellen (in heet water).
Karbonaadjes in stukjes en aanbakken in de pan. Ui, champignons en paprika meebakken.
Als alles redelijk gaar is tomaten, water en boeuillionblokje erbij en langzaam stoven. Ondertussen zilvervliesrijst koken.
Lekker lang laten pruttelen en veel zwarte peper erover!Scheutje maggi erin doet het ook goed

Het was zoveel dat ik de overgebleven 'saus' (vlees was wel op) deze week nog eens gegeten heb met een pittige worstjes (zelf maken van gehakt en kruiden of van de islamitische slager) en rijst.

[ Bericht 1% gewijzigd door Innocence op 03-12-2008 14:57:15 ]
Sweet and innocent...
pi_63726082
Ik lees weer even mee.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63726374
Met blikjes bonen en mais, een paprika, stukjes tomaat en wat gehakt maak je behalve chili trouwens ook heerlijke (voedzame) vulling voor wraps. Dat eten we morgen.
Zelf een sausje erbij maken met wat creme fraiche.

Vanavond venkelstampotje (alleen aardappelen en knolvenkel) met een zalmmoot uit de diepvries.

En vrijdag quiche, ook lekker als goedkoop tussendoortje, je zit zo vol:
Koopmans deeg voor hartige taart (maar ook heel makkelijk en goedkoop zelf te maken) (1,-, genoeg voor 2x)
Prei (<1,-)
Spekjes (1,-)
Pakje ham (50 ct)
Uitje (nog in huis)
Slagroom (50 ct)
Eieren (1,-, maar dan heb je er meer dan genoeg)
Geraspte kaas (nog in huis van die pasta he )

Oven voorverwarmen. Spekjes, ham, uitje en prei aanbakken en op laag vuur laten smoren. Bakje slagroom, met 2 eieren en kaas losroeren. Dan een springvorm invetten en met deeg bekleden. Vulling erin, slagroomspul erop en 20 minuutjes tot een half uur in de oven.
Lekker met een blik tomatensoep of een simpele groene salade als maaltijd.

Dus ik ben weer geslaagd in mijn goedkope week

Beste knierten-tip is trouwens om vaker met dezelfde ingredienten te doen. Dan heb je eigenlijk altijd al de helft van je gerecht in huis.
Sweet and innocent...
pi_63731097
Een quiche is heel erg kniertig!
Je kan er allerlei groenten en vlees in kwijt.

Koopmans hartige taartendeeg is niet kniertig.
Bladerdeeg is ook uitstekend te gebruiken en goedkoper ( euroshopper).
pi_63732168
Velderwtjes diAnos (voor 4 personen)

1 blik velderwtjes (850 gram voor 1,19. AH)
500 gram mager rundergehakt (2,19)
3 tomaten (0,70 Lidl)
1 ui (0,05 Aldi/Lidl)
2 teentjes knoflook (0,40 ALdi/Lidl)
Kwart tot een halve krop ijsbergsla (0,75 ALdi)

Fruit fijngesneden ui + knoflook aan in de pan, rul vervolgens het gehakt erbij. Als het gehakt bruin is de in stukjes gesneden tomaten erbij. Even doorroeren en het blik velderwtjes met sap en al in de pan erbij. Snugje zout, snufje peper, snufje chilipoeder erbij. Goed laten doorwarmen. Als het sap bijna allemaal verdampt is over de borden verdelen. IJsbergsla klein snijden en elk bord een flink hand slasnippers voorzien.

Yum @ slechts 1,32 per persoon.
Gelijke Rechten voor Alle Smijlies!
H.E.L.M.G.R.A.S.W.E.S.P.O.D.O.L.S.4Life!!!111?!1
  donderdag 11 december 2008 @ 14:11:38 #37
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63932888
oost europese koolrolletjes ( +/- 4 euro )

1 witte kool ( 40 cent Lidl of AH )
500gr gehakt ( 2, somefin )
kopje rijst
kummel ( los 1 euro )
blike tomatenpuree ( 10 cent AH )
uitje ( 20 cent )


droge rijst mengen met gehakt/zout en peper toevoegen.
Van de gehakt een piemeltje maken ( beetje dik en langwerpig, +/- 8 cm lang )
Koolbladeren losmaken tot ze te klein worden. ( rest bewaren )
Kort blancheren en dan de gehakt piemels verpakken in een koolblad. Sla'm 1 keer dubbel, vouw de zijkanten naar binnen en draai 'm dicht.

Restant kool fijnsnijden en aanfruiten met uitje en kummel. Dan de tomatenpuree toevoegen.
Koolprut in een stoofpan, evt beetje water of bouillon erbij en de rolletjes erop leggen.

Lekker een uurtje laten pruttelen op laag vuur.
Eten met creme fraiche.
pi_63933189
Ook heel knierterig: De kapucijners van mijn schoonmoeder.

Men neme een blik kapucijners en warmt die op.
Snijdt uien in ringen en smoor die met wat ketjap.
Bak gerookte spekjes uit.
Eten met zilveruitjes en augurken.

Ik vind het niks maar ik ken verschillende mensen die er dl op zijn.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 11 december 2008 @ 14:42:49 #39
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63933675
Dat is ook verrukuluk Mimu!

Ik ga dat vanavond maar weer eens eten Love iT!
pi_63933736
quote:
Op donderdag 11 december 2008 14:42 schreef SHE het volgende:
Dat is ook verrukuluk Mimu!

Ik ga dat vanavond maar weer eens eten Love iT!
Echt?
Ik vind het echt niks. Misschien is dat iets dat je letterlijk met de paplepel ingegoten moet zijn?
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 11 december 2008 @ 14:45:52 #41
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63933763
yep!

Toen mijn ouders net in NL kwamen ( als studenten ) en echt geen stuiver hadden, kregen ze dit recept van een buuf uit de volkswijk.
Mijn moeder heeft het dus zoooo vaak voor ons gemaakt toen we klein waren.

Ik krijg er warme, fuzzy gevoelens van
pi_63934274
Hete Kip

400 gr. kipfilet
5 el olie
3 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
¼ liter bouillon (blokje of drinkboullionpoeder)
2 el azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
2 el sambal
4 el pindakaas
250 taug

Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de olie in een (braad)pan en bak de kip op matig hoog vuur aan.
Haal de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak in de achtergebleven olie de uien.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kiip en breng het aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de taug toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. (de taug moet wel knapperig blijven).

Eet het met gekookte rijst
  donderdag 11 december 2008 @ 16:00:03 #43
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_63935768
Maken we ook een speciale Kerstuitvoering van het Kniertentopic?
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_63935984
quote:
Op donderdag 11 december 2008 16:00 schreef Vivi het volgende:
Maken we ook een speciale Kerstuitvoering van het Kniertentopic?
Dat is wel een leuk idee. Een kerstdiner voor een prikkie.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 11 december 2008 @ 16:21:07 #45
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_63936331
quote:
Op donderdag 11 december 2008 16:08 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat is wel een leuk idee. Een kerstdiner voor een prikkie.
Ja, best leuk voor een TVP he!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_63936758
Goedkope pasta met tonijn

Ingredienten voor 2 personen:
2 blikjes tonijn op water
1/2 bosje verse peterselie (kan je bijvoorbeeld bij de turk halen)
Tenminste 3 tenen knoflook
1 beker creme fraiche (200 ml)
Zout en peper naar smaak
Spaghetti

Kook eerst de spaghetti gaar. Verhit als de pasta klaar is een andere pan op middelhoog vuur. Giet hier wat olijfolie en fruit de knoflook tot het glazig is. Knip de helft van het bosje peterselie erover en voeg meteen daarna de tonijn toe. Roer door elkaar en meng de creme fraiche erdoor tot het goed gemengd is en de creme fraiche gesmolten. Zout en peper erbij, en de pasta erdoor mengen. Klaar!
pi_63938174
Kniertig kersttopique?
Leuk idee!
Waar is dat topic?

http://www.nooitmeerrood.nl/verhaal.php?verhaalnummer=36

kniertig kerstmenu..

[ Bericht 59% gewijzigd door quirina op 11-12-2008 17:44:31 ]
pi_63945775
Dit is HET moment voor mij om te knierten dus onbeschaamde tvp
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 11 december 2008 @ 23:04:48 #49
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_63947694
Nav de recepten van SHE en Windigo een tip voor kniertige creme fraiche:
maak het zelf van een pakje UHT slagroom (0,35) en een of twee eetlepels citroensap (afhankelijk van hoe zuur je het wilt). De slagroom wordt vanzelf lobbig en dik als je het doorroert. In de koelkast wordt het ook dikker.
De truc werkt ook met verse ongeslagen room, maar die moet absoluut de koelkast in om dikker te worden.
Z oud zijn Lucie en Maja
DraagKrachtig draaginfo/draagconsulten//draagdoeken/dragers
DancingPhoebe op 23/10/09:
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 12 december 2008 @ 06:49:55 #50
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63952272
quote:
Op donderdag 11 december 2008 23:04 schreef Macka66 het volgende:
Nav de recepten van SHE en Windigo een tip voor kniertige creme fraiche:
maak het zelf van een pakje UHT slagroom (0,35) en een of twee eetlepels citroensap (afhankelijk van hoe zuur je het wilt). De slagroom wordt vanzelf lobbig en dik als je het doorroert. In de koelkast wordt het ook dikker.
De truc werkt ook met verse ongeslagen room, maar die moet absoluut de koelkast in om dikker te worden.
Ach, 39 cent voor een potje aldi creme fraiche kan er toch wel mee door?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')