Met blikjes bonen en mais, een paprika, stukjes tomaat en wat gehakt maak je behalve chili trouwens ook heerlijke (voedzame) vulling voor wraps. Dat eten we morgen.
Zelf een sausje erbij maken met wat creme fraiche.
Vanavond venkelstampotje (alleen aardappelen en knolvenkel) met een zalmmoot uit de diepvries.
En vrijdag quiche, ook lekker als goedkoop tussendoortje, je zit zo vol:
Koopmans deeg voor hartige taart (maar ook heel makkelijk en goedkoop zelf te maken) (1,-, genoeg voor 2x)
Prei (<1,-)
Spekjes (1,-)
Pakje ham (50 ct)
Uitje (nog in huis)
Slagroom (50 ct)
Eieren (1,-, maar dan heb je er meer dan genoeg)
Geraspte kaas (nog in huis van die pasta he

)
Oven voorverwarmen. Spekjes, ham, uitje en prei aanbakken en op laag vuur laten smoren. Bakje slagroom, met 2 eieren en kaas losroeren. Dan een springvorm invetten en met deeg bekleden. Vulling erin, slagroomspul erop en 20 minuutjes tot een half uur in de oven.
Lekker met een blik tomatensoep of een simpele groene salade als maaltijd.
Dus ik ben weer geslaagd in mijn goedkope week

Beste knierten-tip is trouwens om vaker met dezelfde ingredienten te doen. Dan heb je eigenlijk altijd al de helft van je gerecht in huis.