E.T. | dinsdag 25 november 2008 @ 23:03 |
Heerlijke veelzijdige olie en onmisbaar in iedere keuken ![]() Nu hebben wij van een bevriende Italiaan een fles waanzinnige olijfolie gehad, maar ik vind het zonde om daar achteloos mee om te gaan en in te gaan bakken ofzo. Dit is meer olie voor over verse pasta en dan alleen nog een beetje pesto erbij oid. Maar goed.. recepten heb ik nodig ![]() Dressings, stokbrood dopen in olie met lekkers.. noem het maar.. Kom maar op! ![]() Een mooie ode aan goede olijfolie ![]() | |
remlof | dinsdag 25 november 2008 @ 23:06 |
tvp | |
Biogarde | dinsdag 25 november 2008 @ 23:12 |
remlof-topic. TVP. | |
Deliah | dinsdag 25 november 2008 @ 23:31 |
Olijfolie ![]() | |
remlof | dinsdag 25 november 2008 @ 23:59 |
quote:Olijfolie is inderdaad ondergewaardeerd in Nederland buiten het culinaire gebeuren ![]() | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:00 |
ts, ga eens naar een olijfoliezaak in nederland. serieus. je vindt daar zoveel mooie en verschillende smaken dat je gek wordt. net een wijnproeverij. | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:01 |
quote:wat een onzin. het is burgerlijker dan croma inmiddels. die olijfolie supermarkt varianten, jij weet niks van cul. ksssst! | |
remlof | woensdag 26 november 2008 @ 00:04 |
quote:Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken ![]() Ik kan net een kaassouflé opwarmen ![]() | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:05 |
quote:buiten de keuken kan je beter in onz of sex plaatsen, al weet ik niet of tally het lang laat staan, de pot! | |
MinderMutsig | woensdag 26 november 2008 @ 00:05 |
![]() | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:07 |
quote:onbetekenend. | |
Juup© | woensdag 26 november 2008 @ 00:08 |
quote:In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d. ![]() Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn ![]() | |
remlof | woensdag 26 november 2008 @ 00:09 |
quote: SPOILER ![]() | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:12 |
quote:doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken... leer het of hou op met dom lullen in cul. | |
Juup© | woensdag 26 november 2008 @ 00:14 |
quote:Ja ![]() ![]() | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:15 |
quote:probeer de beste en vul 50 ml. genoeg om te zien dat die zo lekker is! neem ook 100 ml van een ander. neem flesjes mee van de apotheek (kost geen drol), die zijn donker en goed voor de olie. | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:16 |
quote:waarom quote je mij inplaats van remlof waar ik het tegen had? | |
Juup© | woensdag 26 november 2008 @ 00:17 |
quote:Senks. Enige tijd geleden ben ik gaan proeven daar en dat was een aangename ervaring. Binnenkort maar eens wat gaan kopen daar, en dan dit topic weer eens bekijken of er al lekker recepten zijn gepost. | |
MinderMutsig | woensdag 26 november 2008 @ 00:18 |
quote:Dat zijn tvp's meestal. | |
Juup© | woensdag 26 november 2008 @ 00:18 |
quote: ![]() Kruipt diep weg onder een steen | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:22 |
quote:maar olijfolie is ![]() zeker goede. | |
-Mellow- | woensdag 26 november 2008 @ 00:28 |
Voor de lekkere snack meng ik wel eens mijn beste olijfolie met wat zout, oregano en peper en dan met volkorenbrood lekker dippen ![]() | |
remlof | woensdag 26 november 2008 @ 00:37 |
quote:Ik braad wel regelmatig en dan inderdaad alleen in olijfolie. Ook als ik pasta kook gooi ik er een scheutje bij. | |
golfer | woensdag 26 november 2008 @ 00:45 |
quote:Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald. Olie en water mengen namelijk niet met elkaar. ![]() | |
remlof | woensdag 26 november 2008 @ 00:52 |
quote:Ach, ik heb het in Italië geleerd en het koken met wat olijfolie erbij en dan geen boter toevoegen achteraf maakt het toch een stuk minder plakkerig en zeker zo lekker. | |
zoalshetis | woensdag 26 november 2008 @ 00:57 |
quote:wat zout en water wel. daardoor wordt de structuur van de pasta iets ruw waardoor elk haartje de saus beter opneemt. | |
Isabeau | woensdag 26 november 2008 @ 05:44 |
quote:En ik las ergens dat het een sprookje was dat het een sprookje was omdat het wel degelijk nut had ![]() Van de 'supermarkt' olijfolie soorten is die van de Hema trouwens verrassend lekker! | |
E.T. | woensdag 26 november 2008 @ 07:44 |
maar goed, die waanzinnige olijfolie heb ik al, ik hoef dus niet naar Oil&Vinegar (dat zit overigens in heel veel steden).. Kom nou op met de recepten en andere gebruikstips! | |
Isegrim | woensdag 26 november 2008 @ 07:45 |
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen -> ![]() | |
motorbloempje | woensdag 26 november 2008 @ 07:47 |
quote:-1 voorspelbaar ![]() | |
miss_sly | woensdag 26 november 2008 @ 07:50 |
Ik heb (nog) geen recepten, maar kan goede olijfolie ook waarderen. wij hebben in Zuid-Afrika zelfs bij een kleine winefarm behalve wijn ook olijfolie geproefd. Dan proef je echt wel het verschil met de supermarktolijfolie! Misschien kun je eens zelf pesto of tapenade maken met deze olijfolie? Staat ook nog op mijn to-do list. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 november 2008 @ 09:22 |
hmm ![]() Thuis een kleine 8 liter aan olijfolie staan: 5 liter goedkope olie voor bak braad en cremeer werk (zo'n grote tank). 1 liter Sciciliaanse olie van Foodelicious. Erg lekker, beetje grasachtige smaak, ideaal voor dip in brood (of salades ![]() 0,5 liter Knoflook-olie van Oil & Vinegar 1 liter blik olie van de Bijenkorf. Is een erg goede/lekkere olie overigens. Ze verkopen ze alleen niet meer, deze blikken ![]() Vaak ook een fles van de Lidl. Deze is nu op, maar die hebben een erg lekkere griekse olijfolie die geen hol kost. Ideaal voor als je eens een boel verjaardagshapjes maakt waar je geen dure olie (lees: 27 euro de liter) in wilt gooien. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 november 2008 @ 09:23 |
quote:Je had Heiden voor je verjaardag langs Foodelicious moeten sturen ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 november 2008 @ 09:24 |
quote:Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog ![]() | |
David | woensdag 26 november 2008 @ 11:19 |
hmm olijfolie. Op vakantie in Toscane hebben wij van de familie waarvan wij een huisje huurden een fles uit hun eigen olijfgaard meegekregen. Nog nooit zo'n lekkere olijfolie geproefd. Die van Pietro Coricelli die ik in de supermarkt (Colruyt) koop is ook héél erg lekker. | |
ColdFeet | woensdag 26 november 2008 @ 12:17 |
quote:Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem. Als je een plat schaaltje hebt: voorzichtig olie en goede azijn naast elkaar schenken, ook lekker om je brood in te dippen. Spaghetti met olie en knoflook: gehakte knoflook heel licht verwarmen in olijfolie (moet iets zacht worden, maar absoluut niet bakken!). Verder vind ik goede olie heerlijk over een broodje hummus met gegrillde paprika, courgette en aubergine, bijvoorbeeld. En het is ook heerlijk om voorzichtig wat olie over een lekkere home-made tomatensoep te schenken. Wordt het lekker 'romig' van ![]() David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt! | |
paaskannekoekje | woensdag 26 november 2008 @ 12:19 |
quote:Er was eens een kaassouflé zo machtig, dat hij de wereld overnam. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 november 2008 @ 12:23 |
quote:Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippen ![]() Olie met bruchetta ... ook erg lekker ![]() | |
SHE | woensdag 26 november 2008 @ 12:27 |
pepers in je olie zijn lekker, net als bruschettakruiden. Bij de AH XL's kun je bij de wereld afdeling heerlijke dippers vinden, die echt een verrijking zijn voor je olie. Makro/Hanos verkoopt de kruiden ook. Ik haal mijn olie bij Casa di David; die heeft eigen gaarden in Toscane. Om te bakken gebruik ik echter gewoon ordinaire olie , simpelweg omdat het dan weinig toevoegt. Soms vind je op de markt ook nog weleens een verdwaalde tunesier of marrokaan die olie verkoopt : doen! want die hebben hele mooie persingen. | |
Juup© | woensdag 26 november 2008 @ 12:29 |
quote:Bedankt voor de info ![]() | |
ColdFeet | woensdag 26 november 2008 @ 12:30 |
quote:Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrels ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 26 november 2008 @ 12:43 |
hè, leuk, weer een CF-LHO topic ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 26 november 2008 @ 13:18 |
quote:Of gewoon een plat schaaltje nemen. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 26 november 2008 @ 13:24 |
quote:En dan lekker met je broodje achter de zoutkorrels aanzitten ![]() ![]() Ook echt heerlijk: van dat egyptische holle brood breken, besmeren met dikke yoghurt, er wat gehakte koriander of peterselie over strooien en wat peper en zout, en er dan wat olijfolie overheen schenken ![]() | |
motorbloempje | woensdag 26 november 2008 @ 13:41 |
fijn, nu wil ik vanavond ciabatta met olijfolie en dipper van de oil&vinegar ![]() maar dan moet ik nu wel de ciabatta gaan kneden.. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 november 2008 @ 14:14 |
quote: ![]() ![]() | |
David | woensdag 26 november 2008 @ 19:23 |
quote:let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 26 november 2008 @ 19:27 |
quote:Doe ik ![]() | |
Stansfield | woensdag 26 november 2008 @ 19:59 |
Keer in een restaurant heerlijke olijfolie gegeten. Heel simpel, heerlijk brood, zeezout en olijfolie. Broodje in de olijfolie deppen, daarna in de zeezout. Genieten. | |
Killer_Mom | zaterdag 29 november 2008 @ 02:55 |
quote:heel simpel te verklaren, ze zijn gewoon te duur. die producten die ze verkopen kun je overal op internet goedkoper vinden, plus meer uitleg voor alle vragen of producten die je wil gebruiken. laat in de nacht mag ik even spammen, winkel van mijn zoon en Patricia. { ze was in een uitzending van smaken verschillen, die dame met stro in huis en als auto een eend} http://www.funkyitaly.nl/shop/ bij deze. | |
Isegrim | zaterdag 29 november 2008 @ 09:20 |
Ik heb ze idd ook altijd veel te duur gevonden. Het gaat bij die winkel niet om het eten of de kwaliteit maar om e hippigheid van de verpakking e.d. | |
sigme | zondag 30 november 2008 @ 11:17 |
quote:Ze zeg eens dat we in Ne der land woor den aan el kaar schrij ven ![]() | |
ColdFeet | zondag 30 november 2008 @ 11:28 |
quote:Da's inderdaad spam; ze hebben maar twee soorten olijfolie, en nog niet eens met een smaak-omschrijving. | |
LeeHarveyOswald | zondag 30 november 2008 @ 15:37 |
quote:Ligt er een beetje aan, dingen als gevulde peppadews moet je echt niet daar kopen nee. Maar de olijfolie van Oil & Vinegar is zelfs iets goedkoper dan die van Foodelicious. De bruchetta-reeks is inderdaad 4x duurder dan die van de Xenos, maar ook wel een stuk lekkerder. Maar dan wel 5,95 het potje ipv 1,30. Pesto vinaigrette was iets van 4 euro voor een 250 ml. flesje, dus ook dat valt erg mee. Ze hebben er wel heel veel goede lekkere en reëel geprijsde producten.. (leuke schaaltjes voor 1,95 per stuk ![]() Daarnaast - leuke verpakking? De olie komt bij O&V standaard niet eens in een fles ![]() | |
Isegrim | zondag 30 november 2008 @ 17:16 |
Foodelicious is net zoiets, hip gedoe. Ik ga dan liever naar Little Italy. Geen pretenties, wel kwaliteit. | |
z80 | zondag 7 december 2008 @ 19:18 |
quote:de olijfolie (en kruiden) in het kookwater van de pasta zijn voor de smaak. niet tegen het plakken. voor het bakken en braden in de olijfolie heeft de super de boer goedkope olijfolie zonder water (spettert dus niet) in een doorzichtige plastic fles. | |
uniekhoorn | zondag 7 december 2008 @ 20:03 |
Ik ben terug van mijn moeders verjaardag en ik heb dit (ja voor sinterklaas nog) gekregen: Olijfolie met oregano en olijfolie met chilipepers en laurier. Wat kan ik hiermee, alleen door de salade? | |
David | zondag 7 december 2008 @ 23:34 |
quote:op je pizza, focaccia, ... Bij pasta, met een beetje parmezaanse kaas. Gebruiken als dip voor rauwe groenten (met wat zout en azijn) Mogelijkheden te over dus. | |
LeeHarveyOswald | maandag 8 december 2008 @ 01:34 |
quote:Lidl heeft ook kwaliteit, goede olijfolie om in grote hoeveelheden ergens in te kiepen, maar die red het toch echt niet bij mn Siciliaanse olie van foodelicious .... ![]() | |
Isegrim | maandag 8 december 2008 @ 07:09 |
Lidl heeft op dit moment voor de kerst ook bijzondere olijfolies. ![]() | |
Windigo | maandag 8 december 2008 @ 09:10 |
Heb een flesje spaanse extra vergine olijfolie van Jonnie Boer gekregen voor sinterklaas, ben benieuwd! | |
original_andalucia | woensdag 10 december 2008 @ 21:29 |
jonnie boer... ? welke spaanse olijfboer is dat ? ![]() | |
Sorbootje | woensdag 10 december 2008 @ 21:51 |
Afgelopen zomer in Calabria (zuid-italie) van agriturismo naar agriturismo getrokken. Gevolg; pak em beet 30 flessen olijfolie meegenomen. De één nog lekkerder dan de ander. knapperig zelfgebakken brood dippen is een favoriet hier. Maar ook pasta met knoflook en olijfolie...mmmmmm Verse pesto..mmmmmmmm Eigenlijk word bijna alles lekkerder van een beetje goede olie! | |
Liewec | zaterdag 13 december 2008 @ 19:49 |
ik doe zelf kruiden in een fles olijfolie en na een tijdje heb je heerlijke zelfgemaakte gekruide olieen. Gewoon wat knof en andere dingen erin mikken. | |
honda1990 | zaterdag 13 december 2008 @ 20:22 |
Olijfolie, van de zomer in www.museum.it geweest ![]() ![]() Het belangrijkste TS is het extra vergine olijfolie? Anders kan ik je ook geen recepten geven ![]() | |
honda1990 | zaterdag 13 december 2008 @ 20:34 |
quote:Kan gevaarlijk zijn ![]() | |
honda1990 | zaterdag 13 december 2008 @ 20:40 |
De oil and vinager noemt gedroogde kruiden bruschetta ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 13 december 2008 @ 22:33 |
quote:Knoflook + olie = listeria? ![]() | |
honda1990 | zondag 14 december 2008 @ 14:18 |
quote:Ook een knoflook en olijfolie fan ![]() |