abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 25 november 2008 @ 23:03:56 #1
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_63523229
Heerlijke veelzijdige olie en onmisbaar in iedere keuken

Nu hebben wij van een bevriende Italiaan een fles waanzinnige olijfolie gehad, maar ik vind het zonde om daar achteloos mee om te gaan en in te gaan bakken ofzo.
Dit is meer olie voor over verse pasta en dan alleen nog een beetje pesto erbij oid.

Maar goed.. recepten heb ik nodig

Dressings, stokbrood dopen in olie met lekkers.. noem het maar..

Kom maar op!

Een mooie ode aan goede olijfolie
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 25 november 2008 @ 23:06:12 #2
104871 remlof
Europees federalist
  dinsdag 25 november 2008 @ 23:12:27 #3
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_63523521
remlof-topic.

TVP.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_63524089
Olijfolie , heerlijk in de badkamer om na het douchen mee te masseren.
  dinsdag 25 november 2008 @ 23:59:56 #5
104871 remlof
Europees federalist
pi_63524825
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 23:31 schreef Deliah het volgende:
Olijfolie , heerlijk in de badkamer om na het douchen mee te masseren.
Olijfolie is inderdaad ondergewaardeerd in Nederland buiten het culinaire gebeuren
pi_63524849
ts, ga eens naar een olijfoliezaak in nederland. serieus. je vindt daar zoveel mooie en verschillende smaken dat je gek wordt. net een wijnproeverij.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63524872
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 23:59 schreef remlof het volgende:

[..]

Olijfolie is inderdaad ondergewaardeerd in Nederland buiten het culinaire gebeuren
wat een onzin. het is burgerlijker dan croma inmiddels. die olijfolie supermarkt varianten, jij weet niks van cul. ksssst!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 26 november 2008 @ 00:04:36 #8
104871 remlof
Europees federalist
pi_63524912
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wat een onzin. het is burgerlijker dan croma inmiddels. die olijfolie supermarkt varianten, jij weet niks van cul. ksssst!
Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken

Ik kan net een kaassouflé opwarmen
pi_63524941
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:04 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken

Ik kan net een kaassouflé opwarmen
buiten de keuken kan je beter in onz of sex plaatsen, al weet ik niet of tally het lang laat staan, de pot!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63524944
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 26 november 2008 @ 00:07:19 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63524979
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:05 schreef MinderMutsig het volgende:
onbetekenend.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63525010
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:00 schreef zoalshetis het volgende:
ts, ga eens naar een olijfoliezaak in nederland. serieus. je vindt daar zoveel mooie en verschillende smaken dat je gek wordt. net een wijnproeverij.
In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
  woensdag 26 november 2008 @ 00:09:14 #13
104871 remlof
Europees federalist
pi_63525026
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:05 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

buiten de keuken kan je beter in onz of sex plaatsen, al weet ik niet of tally het lang laat staan, de pot!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 26 november 2008 @ 00:12:47 #14
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63525101
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:09 schreef remlof het volgende:

[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...

leer het of hou op met dom lullen in cul.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63525142
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...

leer het of hou op met dom lullen in cul.
Ja , zelfs ik reageer serieus
  woensdag 26 november 2008 @ 00:15:38 #16
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63525157
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:08 schreef Juup© het volgende:

[..]

In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
probeer de beste en vul 50 ml. genoeg om te zien dat die zo lekker is! neem ook 100 ml van een ander. neem flesjes mee van de apotheek (kost geen drol), die zijn donker en goed voor de olie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 26 november 2008 @ 00:16:35 #17
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63525171
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:14 schreef Juup© het volgende:

[..]

Ja , zelfs ik reageer serieus
waarom quote je mij inplaats van remlof waar ik het tegen had?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63525199
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:15 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

probeer de beste en vul 50 ml. genoeg om te zien dat die zo lekker is! neem ook 100 ml van een ander. neem flesjes mee van de apotheek (kost geen drol), die zijn donker en goed voor de olie.
Senks. Enige tijd geleden ben ik gaan proeven daar en dat was een aangename ervaring. Binnenkort maar eens wat gaan kopen daar, en dan dit topic weer eens bekijken of er al lekker recepten zijn gepost.
pi_63525216
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:07 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

onbetekenend.
Dat zijn tvp's meestal.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63525220
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:16 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

waarom quote je mij inplaats van remlof waar ik het tegen had?


Kruipt diep weg onder een steen
  woensdag 26 november 2008 @ 00:22:08 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63525295
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:18 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat zijn tvp's meestal.
maar olijfolie is

zeker goede.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 26 november 2008 @ 00:28:33 #22
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63525408
Voor de lekkere snack meng ik wel eens mijn beste olijfolie met wat zout, oregano en peper en dan met volkorenbrood lekker dippen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 26 november 2008 @ 00:37:54 #23
104871 remlof
Europees federalist
pi_63525593
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...

leer het of hou op met dom lullen in cul.
Ik braad wel regelmatig en dan inderdaad alleen in olijfolie. Ook als ik pasta kook gooi ik er een scheutje bij.
  woensdag 26 november 2008 @ 00:45:00 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_63525708
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:37 schreef remlof het volgende:
Ook als ik pasta kook gooi ik er een scheutje bij.
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 november 2008 @ 00:52:53 #25
104871 remlof
Europees federalist
pi_63525809
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
Ach, ik heb het in Italië geleerd en het koken met wat olijfolie erbij en dan geen boter toevoegen achteraf maakt het toch een stuk minder plakkerig en zeker zo lekker.
  woensdag 26 november 2008 @ 00:57:14 #26
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63525858
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
wat zout en water wel. daardoor wordt de structuur van de pasta iets ruw waardoor elk haartje de saus beter opneemt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63527197
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:

Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
En ik las ergens dat het een sprookje was dat het een sprookje was omdat het wel degelijk nut had

Van de 'supermarkt' olijfolie soorten is die van de Hema trouwens verrassend lekker!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 26 november 2008 @ 07:44:50 #28
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_63527534
maar goed, die waanzinnige olijfolie heb ik al, ik hoef dus niet naar Oil&Vinegar (dat zit overigens in heel veel steden)..

Kom nou op met de recepten en andere gebruikstips!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_63527539
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
pi_63527549
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 23:06 schreef remlof het volgende:
tvp
-1 voorspelbaar
Ja doei.
pi_63527571
Ik heb (nog) geen recepten, maar kan goede olijfolie ook waarderen. wij hebben in Zuid-Afrika zelfs bij een kleine winefarm behalve wijn ook olijfolie geproefd. Dan proef je echt wel het verschil met de supermarktolijfolie!

Misschien kun je eens zelf pesto of tapenade maken met deze olijfolie? Staat ook nog op mijn to-do list.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_63528887
hmm

Thuis een kleine 8 liter aan olijfolie staan:
5 liter goedkope olie voor bak braad en cremeer werk (zo'n grote tank).
1 liter Sciciliaanse olie van Foodelicious. Erg lekker, beetje grasachtige smaak, ideaal voor dip in brood (of salades ).
0,5 liter Knoflook-olie van Oil & Vinegar
1 liter blik olie van de Bijenkorf. Is een erg goede/lekkere olie overigens. Ze verkopen ze alleen niet meer, deze blikken
Vaak ook een fles van de Lidl. Deze is nu op, maar die hebben een erg lekkere griekse olijfolie die geen hol kost. Ideaal voor als je eens een boel verjaardagshapjes maakt waar je geen dure olie (lees: 27 euro de liter) in wilt gooien.
pi_63528920
quote:
Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Je had Heiden voor je verjaardag langs Foodelicious moeten sturen
pi_63528948
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:08 schreef Juup© het volgende:

[..]

In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
  woensdag 26 november 2008 @ 11:19:23 #35
3869 David
Drum the drums
pi_63531586
hmm olijfolie. Op vakantie in Toscane hebben wij van de familie waarvan wij een huisje huurden een fles uit hun eigen olijfgaard meegekregen. Nog nooit zo'n lekkere olijfolie geproefd. Die van Pietro Coricelli die ik in de supermarkt (Colruyt) koop is ook héél erg lekker.
pi_63533079
quote:
Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.
Als je een plat schaaltje hebt: voorzichtig olie en goede azijn naast elkaar schenken, ook lekker om je brood in te dippen.

Spaghetti met olie en knoflook: gehakte knoflook heel licht verwarmen in olijfolie (moet iets zacht worden, maar absoluut niet bakken!).

Verder vind ik goede olie heerlijk over een broodje hummus met gegrillde paprika, courgette en aubergine, bijvoorbeeld. En het is ook heerlijk om voorzichtig wat olie over een lekkere home-made tomatensoep te schenken. Wordt het lekker 'romig' van

David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
pi_63533117
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:04 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken

Ik kan net een kaassouflé opwarmen
Er was eens een kaassouflé zo machtig, dat hij de wereld overnam.
"Oh, dat is makkelijk, zo'n doe-het-zelf-zaak, als ik jou vraag om een boor te pakken, zeg jij gewoon: doe het zelf"
pi_63533206
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.
Als je een plat schaaltje hebt: voorzichtig olie en goede azijn naast elkaar schenken, ook lekker om je brood in te dippen.

Spaghetti met olie en knoflook: gehakte knoflook heel licht verwarmen in olijfolie (moet iets zacht worden, maar absoluut niet bakken!).

Verder vind ik goede olie heerlijk over een broodje hummus met gegrillde paprika, courgette en aubergine, bijvoorbeeld. En het is ook heerlijk om voorzichtig wat olie over een lekkere home-made tomatensoep te schenken. Wordt het lekker 'romig' van

David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippen


Olie met bruchetta ... ook erg lekker
  woensdag 26 november 2008 @ 12:27:26 #39
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63533284
pepers in je olie zijn lekker, net als bruschettakruiden. Bij de AH XL's kun je bij de wereld afdeling heerlijke dippers vinden, die echt een verrijking zijn voor je olie.
Makro/Hanos verkoopt de kruiden ook.

Ik haal mijn olie bij Casa di David; die heeft eigen gaarden in Toscane. Om te bakken gebruik ik echter gewoon ordinaire olie , simpelweg omdat het dan weinig toevoegt.
Soms vind je op de markt ook nog weleens een verdwaalde tunesier of marrokaan die olie verkoopt : doen! want die hebben hele mooie persingen.
pi_63533325
quote:
Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
Bedankt voor de info
pi_63533351
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippen

Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrels Niks oplossen dus, gewoon achteraf dippen door zout
pi_63533613
hè, leuk, weer een CF-LHO topic
Ja doei.
pi_63534418
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:30 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrels Niks oplossen dus, gewoon achteraf dippen door zout
Of gewoon een plat schaaltje nemen.
pi_63534602
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Of gewoon een plat schaaltje nemen.
En dan lekker met je broodje achter de zoutkorrels aanzitten Nou ja, one way or another: olijfolie met grof zeezout als dip voor brood:

Ook echt heerlijk: van dat egyptische holle brood breken, besmeren met dikke yoghurt, er wat gehakte koriander of peterselie over strooien en wat peper en zout, en er dan wat olijfolie overheen schenken
pi_63535112
fijn, nu wil ik vanavond ciabatta met olijfolie en dipper van de oil&vinegar

maar dan moet ik nu wel de ciabatta gaan kneden..
Ja doei.
pi_63536162
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:43 schreef motorbloempje het volgende:
hè, leuk, weer een CF-LHO topic
niet zo stoken ondeugend meisje
  woensdag 26 november 2008 @ 19:23:55 #47
3869 David
Drum the drums
pi_63543664
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:

David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.
pi_63543749
quote:
Op woensdag 26 november 2008 19:23 schreef David het volgende:

[..]

let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.
Doe ik
pi_63544641
Keer in een restaurant heerlijke olijfolie gegeten. Heel simpel, heerlijk brood, zeezout en olijfolie. Broodje in de olijfolie deppen, daarna in de zeezout. Genieten.
pi_63613902
quote:
Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
heel simpel te verklaren, ze zijn gewoon te duur. die producten die ze verkopen kun je overal op internet goedkoper vinden, plus meer uitleg voor alle vragen of producten die je wil gebruiken.
laat in de nacht mag ik even spammen, winkel van mijn zoon en Patricia. { ze was in een uitzending van smaken verschillen, die dame met stro in huis en als auto een eend}

http://www.funkyitaly.nl/shop/

bij deze.
De Puta Madre
pi_63614994
Ik heb ze idd ook altijd veel te duur gevonden. Het gaat bij die winkel niet om het eten of de kwaliteit maar om e hippigheid van de verpakking e.d.
pi_63640036
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 02:55 schreef Killer_Mom het volgende:

laat in de nacht mag ik even spammen, winkel van mijn zoon en Patricia. { ze was in een uitzending van smaken verschillen, die dame met stro in huis en als auto een eend}

http://www.funkyitaly.nl/shop/
Ze zeg eens dat we in Ne der land woor den aan el kaar schrij ven .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_63640149
quote:
Da's inderdaad spam; ze hebben maar twee soorten olijfolie, en nog niet eens met een smaak-omschrijving.
pi_63645014
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 09:20 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ze idd ook altijd veel te duur gevonden. Het gaat bij die winkel niet om het eten of de kwaliteit maar om e hippigheid van de verpakking e.d.
Ligt er een beetje aan, dingen als gevulde peppadews moet je echt niet daar kopen nee. Maar de olijfolie van Oil & Vinegar is zelfs iets goedkoper dan die van Foodelicious. De bruchetta-reeks is inderdaad 4x duurder dan die van de Xenos, maar ook wel een stuk lekkerder. Maar dan wel 5,95 het potje ipv 1,30.

Pesto vinaigrette was iets van 4 euro voor een 250 ml. flesje, dus ook dat valt erg mee. Ze hebben er wel heel veel goede lekkere en reëel geprijsde producten.. (leuke schaaltjes voor 1,95 per stuk ).

Daarnaast - leuke verpakking? De olie komt bij O&V standaard niet eens in een fles die moet je er los bijkopen, of een plastic flesje nemen (die zijn va. een halve liter gratis)
pi_63647064
Foodelicious is net zoiets, hip gedoe. Ik ga dan liever naar Little Italy. Geen pretenties, wel kwaliteit.
  zondag 7 december 2008 @ 19:18:44 #56
63722 z80
I fink you freaky
pi_63830461
quote:
Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
de olijfolie (en kruiden) in het kookwater van de pasta zijn voor de smaak.
niet tegen het plakken.

voor het bakken en braden in de olijfolie heeft de super de boer goedkope olijfolie zonder water (spettert dus niet)
in een doorzichtige plastic fles.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 7 december 2008 @ 20:03:23 #57
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63831507
Ik ben terug van mijn moeders verjaardag en ik heb dit (ja voor sinterklaas nog) gekregen:
Olijfolie met oregano en olijfolie met chilipepers en laurier.
Wat kan ik hiermee, alleen door de salade?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 7 december 2008 @ 23:34:53 #58
3869 David
Drum the drums
pi_63838534
quote:
Op zondag 7 december 2008 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben terug van mijn moeders verjaardag en ik heb dit (ja voor sinterklaas nog) gekregen:
Olijfolie met oregano en olijfolie met chilipepers en laurier.
Wat kan ik hiermee, alleen door de salade?
op je pizza, focaccia, ...
Bij pasta, met een beetje parmezaanse kaas.
Gebruiken als dip voor rauwe groenten (met wat zout en azijn)

Mogelijkheden te over dus.
pi_63841103
quote:
Op zondag 30 november 2008 17:16 schreef Isegrim het volgende:
Foodelicious is net zoiets, hip gedoe. Ik ga dan liever naar Little Italy. Geen pretenties, wel kwaliteit.
Lidl heeft ook kwaliteit, goede olijfolie om in grote hoeveelheden ergens in te kiepen, maar die red het toch echt niet bij mn Siciliaanse olie van foodelicious ....
pi_63842698
Lidl heeft op dit moment voor de kerst ook bijzondere olijfolies.
  maandag 8 december 2008 @ 09:10:51 #61
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63843836
Heb een flesje spaanse extra vergine olijfolie van Jonnie Boer gekregen voor sinterklaas, ben benieuwd!
pi_63916885
jonnie boer... ? welke spaanse olijfboer is dat ?
Al eens het echte Andalucia geproeft ?
pi_63917636
Afgelopen zomer in Calabria (zuid-italie) van agriturismo naar agriturismo getrokken. Gevolg; pak em beet 30 flessen olijfolie meegenomen. De één nog lekkerder dan de ander. knapperig zelfgebakken brood dippen is een favoriet hier. Maar ook pasta met knoflook en olijfolie...mmmmmm Verse pesto..mmmmmmmm Eigenlijk word bijna alles lekkerder van een beetje goede olie!
  zaterdag 13 december 2008 @ 19:49:18 #64
146230 Liewec
70's movies rule
pi_63991478
ik doe zelf kruiden in een fles olijfolie en na een tijdje heb je heerlijke zelfgemaakte gekruide olieen. Gewoon wat knof en andere dingen erin mikken.
People come up to me and say, "What's wrong?" "Nothing." "Well, it takes more energy to frown than it does to smile." "Yeah, you know it takes more energy to point that out than it does to leave me alone?"
  zaterdag 13 december 2008 @ 20:22:09 #65
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_63992203
Olijfolie, van de zomer in www.museum.it geweest Echt een aanrader voor iedereen die naar het Gardameer gaat De Romeinen gebruikten olijfolie oa. om zich vroeger zich in te smeren met olijfolie als ze door koud water moesten. Ook werd het door de Grieken al gebruikt als schoonheidsproduct.

Het belangrijkste TS is het extra vergine olijfolie? Anders kan ik je ook geen recepten geven
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zaterdag 13 december 2008 @ 20:34:40 #66
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_63992479
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 19:49 schreef Liewec het volgende:
ik doe zelf kruiden in een fles olijfolie en na een tijdje heb je heerlijke zelfgemaakte gekruide olieen. Gewoon wat knof en andere dingen erin mikken.
Kan gevaarlijk zijn Knoflook olijfolie
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zaterdag 13 december 2008 @ 20:40:11 #67
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_63992602
De oil and vinager noemt gedroogde kruiden bruschetta
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_63995285
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 20:34 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Kan gevaarlijk zijn Knoflook olijfolie
Knoflook + olie = listeria?

  zondag 14 december 2008 @ 14:18:53 #69
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64005864
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 22:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Knoflook + olie = listeria?

Ook een knoflook en olijfolie fan
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')