Olijfolie is inderdaad ondergewaardeerd in Nederland buiten het culinaire gebeurenquote:Op dinsdag 25 november 2008 23:31 schreef Deliah het volgende:
Olijfolie, heerlijk in de badkamer om na het douchen mee te masseren.
wat een onzin. het is burgerlijker dan croma inmiddels. die olijfolie supermarkt varianten, jij weet niks van cul. ksssst!quote:Op dinsdag 25 november 2008 23:59 schreef remlof het volgende:
[..]
Olijfolie is inderdaad ondergewaardeerd in Nederland buiten het culinaire gebeuren
Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keukenquote:Op woensdag 26 november 2008 00:01 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
wat een onzin. het is burgerlijker dan croma inmiddels. die olijfolie supermarkt varianten, jij weet niks van cul. ksssst!
buiten de keuken kan je beter in onz of sex plaatsen, al weet ik niet of tally het lang laat staan, de pot!quote:Op woensdag 26 november 2008 00:04 schreef remlof het volgende:
[..]
Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken
Ik kan net een kaassouflé opwarmen
onbetekenend.quote:
In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:00 schreef zoalshetis het volgende:
ts, ga eens naar een olijfoliezaak in nederland. serieus. je vindt daar zoveel mooie en verschillende smaken dat je gek wordt. net een wijnproeverij.
quote:Op woensdag 26 november 2008 00:05 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
buiten de keuken kan je beter in onz of sex plaatsen, al weet ik niet of tally het lang laat staan, de pot!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op woensdag 26 november 2008 00:09 schreef remlof het volgende:
[..]doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
leer het of hou op met dom lullen in cul.hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
Jaquote:Op woensdag 26 november 2008 00:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...
leer het of hou op met dom lullen in cul.
probeer de beste en vul 50 ml. genoeg om te zien dat die zo lekker is! neem ook 100 ml van een ander. neem flesjes mee van de apotheek (kost geen drol), die zijn donker en goed voor de olie.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:08 schreef Juup© het volgende:
[..]
In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
waarom quote je mij inplaats van remlof waar ik het tegen had?quote:
Senks. Enige tijd geleden ben ik gaan proeven daar en dat was een aangename ervaring. Binnenkort maar eens wat gaan kopen daar, en dan dit topic weer eens bekijken of er al lekker recepten zijn gepost.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:15 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
probeer de beste en vul 50 ml. genoeg om te zien dat die zo lekker is! neem ook 100 ml van een ander. neem flesjes mee van de apotheek (kost geen drol), die zijn donker en goed voor de olie.
quote:Op woensdag 26 november 2008 00:16 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
waarom quote je mij inplaats van remlof waar ik het tegen had?
maar olijfolie isquote:
Ik braad wel regelmatig en dan inderdaad alleen in olijfolie. Ook als ik pasta kook gooi ik er een scheutje bij.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
doe eens een keer serieus mee in cul. dit is geen onz of profilatietopic. tenzij je goed kan koken...
leer het of hou op met dom lullen in cul.
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:37 schreef remlof het volgende:
Ook als ik pasta kook gooi ik er een scheutje bij.
Ach, ik heb het in Italië geleerd en het koken met wat olijfolie erbij en dan geen boter toevoegen achteraf maakt het toch een stuk minder plakkerig en zeker zo lekker.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
wat zout en water wel. daardoor wordt de structuur van de pasta iets ruw waardoor elk haartje de saus beter opneemt.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
En ik las ergens dat het een sprookje was dat het een sprookje was omdat het wel degelijk nut hadquote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
Je had Heiden voor je verjaardag langs Foodelicious moeten sturenquote:Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nogquote:Op woensdag 26 november 2008 00:08 schreef Juup© het volgende:
[..]
In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.quote:Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Er was eens een kaassouflé zo machtig, dat hij de wereld overnam.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:04 schreef remlof het volgende:
[..]
Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken
Ik kan net een kaassouflé opwarmen
Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippenquote:Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.
Als je een plat schaaltje hebt: voorzichtig olie en goede azijn naast elkaar schenken, ook lekker om je brood in te dippen.
Spaghetti met olie en knoflook: gehakte knoflook heel licht verwarmen in olijfolie (moet iets zacht worden, maar absoluut niet bakken!).
Verder vind ik goede olie heerlijk over een broodje hummus met gegrillde paprika, courgette en aubergine, bijvoorbeeld. En het is ook heerlijk om voorzichtig wat olie over een lekkere home-made tomatensoep te schenken. Wordt het lekker 'romig' van
David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
Bedankt voor de infoquote:Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrelsquote:Op woensdag 26 november 2008 12:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippen![]()
Of gewoon een plat schaaltje nemen.quote:Op woensdag 26 november 2008 12:30 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrelsNiks oplossen dus, gewoon achteraf dippen door zout
En dan lekker met je broodje achter de zoutkorrels aanzittenquote:Op woensdag 26 november 2008 13:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Of gewoon een plat schaaltje nemen.
quote:Op woensdag 26 november 2008 12:43 schreef motorbloempje het volgende:
hè, leuk, weer een CF-LHO topic![]()
let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.quote:Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:
David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
Doe ikquote:Op woensdag 26 november 2008 19:23 schreef David het volgende:
[..]
let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.
heel simpel te verklaren, ze zijn gewoon te duur. die producten die ze verkopen kun je overal op internet goedkoper vinden, plus meer uitleg voor alle vragen of producten die je wil gebruiken.quote:Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
Ze zeg eens dat we in Ne der land woor den aan el kaar schrij venquote:Op zaterdag 29 november 2008 02:55 schreef Killer_Mom het volgende:
laat in de nacht mag ik even spammen, winkel van mijn zoon en Patricia. { ze was in een uitzending van smaken verschillen, die dame met stro in huis en als auto een eend}
http://www.funkyitaly.nl/shop/
Da's inderdaad spam; ze hebben maar twee soorten olijfolie, en nog niet eens met een smaak-omschrijving.quote:
Ligt er een beetje aan, dingen als gevulde peppadews moet je echt niet daar kopen nee. Maar de olijfolie van Oil & Vinegar is zelfs iets goedkoper dan die van Foodelicious. De bruchetta-reeks is inderdaad 4x duurder dan die van de Xenos, maar ook wel een stuk lekkerder. Maar dan wel 5,95 het potje ipv 1,30.quote:Op zaterdag 29 november 2008 09:20 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ze idd ook altijd veel te duur gevonden. Het gaat bij die winkel niet om het eten of de kwaliteit maar om e hippigheid van de verpakking e.d.
de olijfolie (en kruiden) in het kookwater van de pasta zijn voor de smaak.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
op je pizza, focaccia, ...quote:Op zondag 7 december 2008 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik ben terug van mijn moeders verjaardag en ik heb dit (ja voor sinterklaas nog) gekregen:
Olijfolie met oregano en olijfolie met chilipepers en laurier.
Wat kan ik hiermee, alleen door de salade?
Lidl heeft ook kwaliteit, goede olijfolie om in grote hoeveelheden ergens in te kiepen, maar die red het toch echt niet bij mn Siciliaanse olie van foodelicious ....quote:Op zondag 30 november 2008 17:16 schreef Isegrim het volgende:
Foodelicious is net zoiets, hip gedoe. Ik ga dan liever naar Little Italy. Geen pretenties, wel kwaliteit.
Kan gevaarlijk zijnquote:Op zaterdag 13 december 2008 19:49 schreef Liewec het volgende:
ik doe zelf kruiden in een fles olijfolie en na een tijdje heb je heerlijke zelfgemaakte gekruide olieen. Gewoon wat knof en andere dingen erin mikken.
Knoflook + olie = listeria?quote:Op zaterdag 13 december 2008 20:34 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Kan gevaarlijk zijnKnoflook olijfolie
Ook een knoflook en olijfolie fanquote:Op zaterdag 13 december 2008 22:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Knoflook + olie = listeria?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |