Ik zag er ook absoluut geen kwaad in maar wat ik toen las schrok ik toch best vanquote:Op dinsdag 1 juli 2008 14:29 schreef Hydrogeny het volgende:
TVP - Lijkt mij geen kwaad te kunnen. (goed idee zelfs)
Dankje voor de post, al ben ik absoluut niet blij dit te lezenquote:
Ok, dus als ik eerst de olie met knoflook door de blender doe, daarna in een pan opwarm tot kookpunt ong. Dan is het dus onschadelijk?quote:Op dinsdag 1 juli 2008 14:41 schreef Hydrogeny het volgende:
Gewoon doen dus... ik probeer het wel eerst. Maar wel goed verhitten dus.
Recentelijk, in het voorjaar van 2003, was er een geval van botulisme in Denemarken na de consumptie van ingeblikt knoflook in olie. Een 30 jaar oude man at 4 stukken van de knoflook en werd vervolgens ernstig ziek. Gelukkig overleefde hij het na 14 dagen in een kritieke toestand. Dit blikje was afkomstig uit een grote partij blikken die in Duitsland geproduceerd was. Het blikje was slechts tot 85 °C verhit, wat niet voldoende is om C. botulinum sporen te doden.
Oké ga ik doenquote:Op dinsdag 1 juli 2008 15:04 schreef Hydrogeny het volgende:
Ja, zie ook wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum
Eerst gewoon alles mengen. Dan in een fles stoppen en deze au bain marie verwarmen tot net onder het kookpunt. Dop erop en wegzetten
Ja doe ik ookquote:Op dinsdag 1 juli 2008 15:22 schreef Hydrogeny het volgende:
Probeer dan eerst een beetje met een klein flesje...
Bedoel je vers of heb je het artikel niet gelezen?quote:Op dinsdag 1 juli 2008 22:40 schreef YvesLaRock het volgende:
gewoon rauw is het gezondste.. maar in de pan is het lekkerste..
En dat is net zo makkelijk en lekkerquote:Op woensdag 2 juli 2008 10:05 schreef MarcoDiVaio het volgende:
je kan olijfolie met knoflook gewoon eten zonder te bakken of koken eten indien net bereid, het gaat om het conserveren dat is niet zo gezond..
Leg jij het dan eens uit...quote:Op woensdag 2 juli 2008 11:28 schreef Hydrogeny het volgende:
Lees dat stukje op wiki nou eens door...:
Optimum temperature for types A and B is 35-40 °C. Minimum pH is 4.6. It takes 25 min at 100 °C to kill these types. Optimum temperature for type E is 18-25 °C. Minimum pH is 5.0. It takes about 0.1 minute at 100 °C to kill type E C. botulinum.
Lagere temperature wordt het minder, net zoals met alles dat je in de koelkast bewaard.quote:Op woensdag 2 juli 2008 11:47 schreef Innocence het volgende:
[..]
Leg jij het dan eens uit...
Optimum temperature, betekent dat dat het bij lagere temperaturen helemaal niet voorkomt?
En dat verhitten, is dat voor of na conserveren?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |