abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 2 februari 2008 @ 14:04:57 #1
160987 abruzzese
Veel geld veel vrijheid
pi_56478769
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Nu kwam ik erachter dat je verse knoflook ook kan invriezen en lang houbaar zijn .
Ik pel de knoflook en maak er blokjes van en doe deze in een klein diepvrieszakje en dan weer in een plasticdoosje vanwege de reuk .
Het werkt prima zo en ik heb altijd verse knoflook .
Een leuke tip voor mensen die het nog niet wisten.
Hardlopen is mijn grote passie en loop ongeveer 3000 KM per jaar
pi_56478808
Hoezo maak je er eigenlijk blokjes van? Ik doe altijd de losse tenen in een zakje in de vriezer, werkt ook gewoon goed, trouwens helemaal geen last van de geur hoor..
pi_56478849
He, dat doe ik ook atlijd.

Ik pel de knoflook en vervolgens vries ik de tenen in (in een zakje).
  zaterdag 2 februari 2008 @ 14:37:29 #4
160987 abruzzese
Veel geld veel vrijheid
pi_56479298
Oké misschien hebben jullie wel gelijk dat je beter alleen de tenen kan invriezen inplaats van blokjes maaken.
Ben ik weer geholpen , het zijn ook die kleine dingen die het makkelijk maken.
Hardlopen is mijn grote passie en loop ongeveer 3000 KM per jaar
  zaterdag 2 februari 2008 @ 14:48:16 #5
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_56479469
Handige tip, maar meestal zijn het bij mij maar één of twee teentjes die het niet overleven
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_56479782
pellen jullie die teentjes ook nog voor het invriezen?
  zaterdag 2 februari 2008 @ 15:55:05 #7
3869 David
Drum the drums
pi_56480632
Is het dan niet nadelig voor de smaak?
pi_56484452
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
pi_56489762
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 20:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
Zo'n pot hebben wij ook voor de knoflook, desondanks droogt ie na verloop van tijd ook daarin uit, dus het invriezen van de teentjes is best een goed idee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_56489852
Ik pers de teentjes alvast uit en dan in een klein jampotje in de vriezer
Twinning = boring
pi_56499045
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 15:05 schreef Byte_Me het volgende:
pellen jullie die teentjes ook nog voor het invriezen?
Ik haal de teentjes wel los van elkaar maar pel ze verder niet helemaal af.

en david het is niet nadelig voor de smaak, je proeft nog net zoveel knoflook als normaal.


Inca vriest dat dan niet helemaal aan elkaar?
pi_56503301
quote:
Op zondag 3 februari 2008 13:54 schreef hilliebillie het volgende:

[..]

Ik haal de teentjes wel los van elkaar maar pel ze verder niet helemaal af.

en david het is niet nadelig voor de smaak, je proeft nog net zoveel knoflook als normaal.


Inca vriest dat dan niet helemaal aan elkaar?
Je kan er zo met een mesje een puntje uithalen geen probleem daarmee
Twinning = boring
  zondag 3 februari 2008 @ 20:23:01 #13
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_56507298
Als je de teentjes invriest, worden ze dan niet helemaal week en zacht?
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_56598940
Hier liggen ze gewoon in een bakje op het aanrecht of in een la, wat geen problemen veroorzaakt. Gewoon veel gebruiken :-)
  vrijdag 8 februari 2008 @ 11:50:23 #15
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56600170
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_56604001
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:04 schreef abruzzese het volgende:
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Een leuke tip voor mensen die het nog niet wisten.
Leuke tip hoor. Maar waarom koop je niet gewoon 1 knoflookbol?
pi_56604089
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:04 schreef abruzzese het volgende:
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Koop dus 1 bolletje knoflook!

Anyway, wat je ook kan doen is een potje of tube knoflook kopen. Dit vond ik zelf een openbaring, kwaliteit is echt goed, je kan het lang goedhouden in de koeling en de smaak is ook prima.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 9 februari 2008 @ 00:54:05 #18
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56615679
In olie bewaren kan ook, krijg je ook nog eens heerlijke olie van.
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Chielus het volgende:
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
ok, dat was dus al gezegd
  zaterdag 9 februari 2008 @ 02:55:50 #19
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56617374
andere mogelijkheid:
Gerookte knoflook

Ikga binnenkort eens wat bestellen, want ikk ben wel heel benieuwd.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 9 februari 2008 @ 12:05:20 #20
165237 Leef
Sunny side up!
pi_56620455
Knoflook moet je niet bewaren, dat moet je opeten.
En als je 2 bolletjes knoflook haalt en dan nog de helft weg moet gooien: dan doe je echt iets verkeerd

ontopic: als je toch echt heel veel hebt en gelijk alles klaar wilt maken voor de komende week:
alle teentjes pellen en schillen, en in hun blootje in een pot doen, onder de olijfolie zetten, zo blijven ze wel een poosje goed.

[ Bericht 42% gewijzigd door Leef op 09-02-2008 14:31:28 ]
pi_56622391
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 20:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
Ik win
Het gaat bij mij altijd prima, met bewaren. Zo af en toe kom ik in de krochten van mijn voorraadkast een uitgelopen bol tegen, maar verder nooit problemen. Meer eten dus
  zondag 22 juni 2008 @ 19:01:51 #22
160987 abruzzese
Veel geld veel vrijheid
pi_59608149
De laatste maanden doe ik als volgende :
Pel de knoflook teentjes
Doe ze in een glazen potje en vul het potje met extra vergine olijfolie
Doe het potje in de ijskast
Als ik knoflook nodig heb haal ik het knoflookpotje uit de ijskast en laat dat een uurtje op de aanrecht staan zodat de olijfolie weer soepel vloeibaar is en je kunt makkelijk teentjes knoflook eruit halen .
Potje knoflook terug in de ijskast .
Deze meetode is veel beter als in de vriezer bewaren want dat was niks .
Hardlopen is mijn grote passie en loop ongeveer 3000 KM per jaar
  zondag 22 juni 2008 @ 19:48:56 #23
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_59609103
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Chielus het volgende:
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp64.htm lees dat even

komt uit Chili/knoflook olie maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_59639788
Waarom koop je 2 bollen dan, als je de helft weggooit Koop er dan gewoon 1

Ik koop meestal 3 bollen en die zijn wel op voor ze uit kunnen drogen, doe het zo'n beetje overal wel bij
pi_59653549
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:48 schreef KrnKje het volgende:
Handige tip, maar meestal zijn het bij mij maar één of twee teentjes die het niet overleven
Hier ookzo en ik koop altijd zo'n net met iets van 7 bollen erin Bewaar het trouwens in een bakje in de koelkast.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')