abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 1 juli 2008 @ 14:24:44 #1
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59818826
Ik kan me herinneren dat ik ongeveer een jaar geleden een topic heb gelezen over knoflook en olijfolie in een fles. Dit zou ongezond zijn? Omdat ik in dat topic niet echt duidelijkheid heb gekregen vroeg ik me af of er nu wel dingen duidelijker zijn. Omdat de zomer weer begint wil ik dus bollen knoflook in de blender gooien, daar olijfolie bij doen dat in een fles doen, nog wat kruiden toevoegen en een spaans pepertje en in laten trekken Als iemand een duidelijk antwoord heeft ben ik erg blij

alvast bedankt
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59818967
TVP - Lijkt mij geen kwaad te kunnen. (goed idee zelfs)
  dinsdag 1 juli 2008 @ 14:31:32 #3
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59819013
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 14:29 schreef Hydrogeny het volgende:
TVP - Lijkt mij geen kwaad te kunnen. (goed idee zelfs)
Ik zag er ook absoluut geen kwaad in maar wat ik toen las schrok ik toch best van Vooral omdat ik helemaal gek ben van olijfolie en knoflook en ik het niet genoeg kan gebruiken Ben benieuwd of andere fokkers het wel weten
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59819063
Knoflook bewaren

Check deze post even.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 1 juli 2008 @ 14:36:53 #5
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59819152
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 14:33 schreef Oblivion het volgende:
Knoflook bewaren

Check deze post even.
Dankje voor de post, al ben ik absoluut niet blij dit te lezen Dat word geen heerlijke olijfolie met knoflook dus
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59819257
Gewoon doen dus... ik probeer het wel eerst. Maar wel goed verhitten dus.

Recentelijk, in het voorjaar van 2003, was er een geval van botulisme in Denemarken na de consumptie van ingeblikt knoflook in olie. Een 30 jaar oude man at 4 stukken van de knoflook en werd vervolgens ernstig ziek. Gelukkig overleefde hij het na 14 dagen in een kritieke toestand. Dit blikje was afkomstig uit een grote partij blikken die in Duitsland geproduceerd was. Het blikje was slechts tot 85 °C verhit, wat niet voldoende is om C. botulinum sporen te doden.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 14:49:02 #7
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59819418
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 14:41 schreef Hydrogeny het volgende:
Gewoon doen dus... ik probeer het wel eerst. Maar wel goed verhitten dus.

Recentelijk, in het voorjaar van 2003, was er een geval van botulisme in Denemarken na de consumptie van ingeblikt knoflook in olie. Een 30 jaar oude man at 4 stukken van de knoflook en werd vervolgens ernstig ziek. Gelukkig overleefde hij het na 14 dagen in een kritieke toestand. Dit blikje was afkomstig uit een grote partij blikken die in Duitsland geproduceerd was. Het blikje was slechts tot 85 °C verhit, wat niet voldoende is om C. botulinum sporen te doden.
Ok, dus als ik eerst de olie met knoflook door de blender doe, daarna in een pan opwarm tot kookpunt ong. Dan is het dus onschadelijk?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59819756
Ja, zie ook wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum

Eerst gewoon alles mengen. Dan in een fles stoppen en deze au bain marie verwarmen tot net onder het kookpunt. Dop erop en wegzetten
  dinsdag 1 juli 2008 @ 15:20:38 #9
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59820152
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 15:04 schreef Hydrogeny het volgende:
Ja, zie ook wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum

Eerst gewoon alles mengen. Dan in een fles stoppen en deze au bain marie verwarmen tot net onder het kookpunt. Dop erop en wegzetten
Oké ga ik doen Ben wel bang dat de knoflook minder gaat smaken maar dat moet dan maar
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59820206
Probeer dan eerst een beetje met een klein flesje...
  dinsdag 1 juli 2008 @ 15:23:03 #11
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59820215
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 15:22 schreef Hydrogeny het volgende:
Probeer dan eerst een beetje met een klein flesje...
Ja doe ik ook
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59820554
Mooi houd me op de hoogte, denk dat ik vrijdag ook eens wat flesjes ga maken
pi_59829574
gewoon rauw is het gezondste.. maar in de pan is het lekkerste..
  dinsdag 1 juli 2008 @ 22:43:02 #14
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59829644
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 22:40 schreef YvesLaRock het volgende:
gewoon rauw is het gezondste.. maar in de pan is het lekkerste..
Bedoel je vers of heb je het artikel niet gelezen?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59830398
Je kunt in de winkel gewoon olijfolie met knoflook kopen. Scheelt een hoop gedoe
pi_59834585
Goed topic! Ik was juist naar aanleiding van dat andere topic net begonnen met het bewaren van teentjes knoflook op olijfolie. Heb de olie al gebruikt, zo lekker...

Maar weer weggooien dan.

Raar dat verder niemand in dat hele topic er iets over zegt.

Is dat misschien waarom sommige het in de koelkast zetten, in het artikel wordt namelijk steeds gesproken over kamertemperatuur. Of ontstaat botulisme ook in de koelkast?
Sweet and innocent...
pi_59835469
je kan olijfolie met knoflook gewoon eten zonder te bakken of koken eten indien net bereid, het gaat om het conserveren dat is niet zo gezond..
  woensdag 2 juli 2008 @ 11:18:26 #18
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59837112
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 10:05 schreef MarcoDiVaio het volgende:
je kan olijfolie met knoflook gewoon eten zonder te bakken of koken eten indien net bereid, het gaat om het conserveren dat is niet zo gezond..
En dat is net zo makkelijk en lekker Je gooit een paar bollen in de blender + olijfolie, je stopt het in een flesje + verse kruiden en een spaans pepertje en elke keer als je knoflook met olijfolie wil pak je je flesje schud je hem even en heb je zo die smaak bij de hand. Ben wel benieuwd wat diegene zegt over die koelkast
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59837399
Lees dat stukje op wiki nou eens door...:

Optimum temperature for types A and B is 35-40 °C. Minimum pH is 4.6. It takes 25 min at 100 °C to kill these types. Optimum temperature for type E is 18-25 °C. Minimum pH is 5.0. It takes about 0.1 minute at 100 °C to kill type E C. botulinum.
pi_59837900
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 11:28 schreef Hydrogeny het volgende:
Lees dat stukje op wiki nou eens door...:

Optimum temperature for types A and B is 35-40 °C. Minimum pH is 4.6. It takes 25 min at 100 °C to kill these types. Optimum temperature for type E is 18-25 °C. Minimum pH is 5.0. It takes about 0.1 minute at 100 °C to kill type E C. botulinum.
Leg jij het dan eens uit...

Optimum temperature, betekent dat dat het bij lagere temperaturen helemaal niet voorkomt?
En dat verhitten, is dat voor of na conserveren?
Sweet and innocent...
pi_59839272
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 11:47 schreef Innocence het volgende:

[..]

Leg jij het dan eens uit...

Optimum temperature, betekent dat dat het bij lagere temperaturen helemaal niet voorkomt?
En dat verhitten, is dat voor of na conserveren?
Lagere temperature wordt het minder, net zoals met alles dat je in de koelkast bewaard.
Verhitten maakt niet uit of je het ervoor of erna doet. Smaak blijft wel beter als je het van te voren doet.
  woensdag 2 juli 2008 @ 13:27:59 #22
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59840426
Ok,

Ik doe 1 bol knofllook + olijfolie in de blender, daarna doe ik er kruiden bij en gooi dit in een schaal(tje) Dit verwarm ik au bain-marie, dit verwarm ik zo warm mogelijk. Daarna doe ik het mengsel in een schoon flesje, en zet hem in de koelkast.

Is dit het beste?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59842262
Waarom doe je het niet gewoon in een steelpannetje en verhit je het tot precies 100 graden gedurende een x periode?
En voor een schoon flesje kun je het beste een flesje steriliseren.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')