wat zout en water wel. daardoor wordt de structuur van de pasta iets ruw waardoor elk haartje de saus beter opneemt.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
En ik las ergens dat het een sprookje was dat het een sprookje was omdat het wel degelijk nut hadquote:Op woensdag 26 november 2008 00:45 schreef golfer het volgende:
Je kunt het beter als het gekookt is er overheen gooien want het sprookje van pasta met drupje (olijf)olie koken is al lang achterhaald.
Olie en water mengen namelijk niet met elkaar.
Je had Heiden voor je verjaardag langs Foodelicious moeten sturenquote:Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nogquote:Op woensdag 26 november 2008 00:08 schreef Juup© het volgende:
[..]
In Eindhoven zit een fijne zaak: Oil&Vinegar. Hier hebben ze hele lekker oliën e.d.
Aha, ik lees nu pas dat er veel meer van die zaken in Nederland zijn
Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.quote:Op woensdag 26 november 2008 07:45 schreef Isegrim het volgende:
Olijfolie en grof zeezout mengen, goed brood erin dippen ->
Er was eens een kaassouflé zo machtig, dat hij de wereld overnam.quote:Op woensdag 26 november 2008 00:04 schreef remlof het volgende:
[..]
Ik had het dus over het gebruik van olijfolie buiten de keuken
Ik kan net een kaassouflé opwarmen
Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippenquote:Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Beter eerst in olie dippen, dan in zout, of met zout bestrooien. Zout lost niet op in olie en grove korrels zakken dus direct naar de bodem.
Als je een plat schaaltje hebt: voorzichtig olie en goede azijn naast elkaar schenken, ook lekker om je brood in te dippen.
Spaghetti met olie en knoflook: gehakte knoflook heel licht verwarmen in olijfolie (moet iets zacht worden, maar absoluut niet bakken!).
Verder vind ik goede olie heerlijk over een broodje hummus met gegrillde paprika, courgette en aubergine, bijvoorbeeld. En het is ook heerlijk om voorzichtig wat olie over een lekkere home-made tomatensoep te schenken. Wordt het lekker 'romig' van
David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
Bedankt voor de infoquote:Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrelsquote:Op woensdag 26 november 2008 12:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je zout lost wel op in azijn, dus als je je azijn bij je olie kiept kan je in 1x door dippen![]()
Of gewoon een plat schaaltje nemen.quote:Op woensdag 26 november 2008 12:30 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja maar de leut van dat dippen is juist die lekker grove zoutkorrelsNiks oplossen dus, gewoon achteraf dippen door zout
En dan lekker met je broodje achter de zoutkorrels aanzittenquote:Op woensdag 26 november 2008 13:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Of gewoon een plat schaaltje nemen.
quote:Op woensdag 26 november 2008 12:43 schreef motorbloempje het volgende:
hè, leuk, weer een CF-LHO topic![]()
let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.quote:Op woensdag 26 november 2008 12:17 schreef ColdFeet het volgende:
David: goeie tip, ik moet binnenkort toch nog naar de Colruyt!
Doe ikquote:Op woensdag 26 november 2008 19:23 schreef David het volgende:
[..]
let dan op dan je 'de' goede (extra vergine) variant neemt, er is namelijk ook één met deels geraffineerde olijfolie, die alleen voor bakken en braden geschikt is.
heel simpel te verklaren, ze zijn gewoon te duur. die producten die ze verkopen kun je overal op internet goedkoper vinden, plus meer uitleg voor alle vragen of producten die je wil gebruiken.quote:Op woensdag 26 november 2008 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zijn er een boel verdwenen. de keten is falliet, alleen de franchise zaken bestaan nog
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |