abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63644431
hm die van ons heeft een klein "schaafwondje" op de bovenkant van zn toeter zitten. Gelukkig hebben we dr nog 1, aangezien van de eerste alleen de schaal stuk is

(pot chocopasta die vriendinnetje liet vallen won het van de tajine)
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 1 december 2008 @ 08:12:25 #102
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63660037
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 19:44 schreef Isegrim het volgende:
Wat zit daar nog meer in dan? En waar koop je dat?
Ik heb het even gevraagd.

Het is een mengsel van zwarte peper, zout en olijfolie, op zo manier gemengd dat het de structuur heeft van grofgemalen koffie, maar wel droog ondanks de olie.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63660062
Hmkay.
pi_63668922
quote:
Op maandag 1 december 2008 08:12 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik heb het even gevraagd.

Het is een mengsel van zwarte peper, zout en olijfolie, op zo manier gemengd dat het de structuur heeft van grofgemalen koffie, maar wel droog ondanks de olie.
Ah, zoiets heb ik ook wel eens op de markt gehaald volgens mij. Daar zat alleen ook nog iets van knoflook door?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 2 december 2008 @ 15:05:04 #105
128384 mcwops
gat in je glas
pi_63696749
heb een tajine en een gasformuis maar nog geen vlamverdeler. hebben zie die bij de xenos? hoe zien die eruit? ik dacht een beide ronde pannekoek (of is dat iets van vroeger?)
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_63696896
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:05 schreef mcwops het volgende:
heb een tajine en een gasformuis maar nog geen vlamverdeler. hebben zie die bij de xenos? hoe zien die eruit? ik dacht een beide ronde pannekoek (of is dat iets van vroeger?)
Google toont allemaal zwarte ronde dingen

Zelf zet ik hem op de kleinste pit op het fornuis
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 2 december 2008 @ 15:15:12 #107
128384 mcwops
gat in je glas
pi_63697018
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zelf zet ik hem op de kleinste pit op het fornuis
zonder verdeler dus
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_63697142
Jup.... Gaat tot nu toe nog gewoon goed
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63698538
Vlamverdeler is een open plaatje, voor de tajine word een sudderplaatje aanbevolen en dat is inderdaad zo'n pannekoek achtig ding, gesloten en hol van binnen.
pi_63700755
Kan een tajine ook op een keramische kookplaat?
  woensdag 3 december 2008 @ 12:58:17 #111
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63723306
Nee
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63728773
quote:
Op woensdag 3 december 2008 12:58 schreef -Mellow- het volgende:
Nee
IJzeren ook niet?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63730713
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 17:23 schreef lienelien het volgende:
Kan een tajine ook op een keramische kookplaat?
Ja dat kan maar dan met een gietijzeren tajine!
Deze is bijvoorbeeld van IKEA



Je hebt ze ook van Le Creuset maar deze zijn vrij prijzig!
pi_63732143
Ja, idd, maar die is van de ikea is ook al wel ¤40.
Maar zo'n terra cotta kan na goed weken wel in de oven toch?
  vrijdag 5 december 2008 @ 16:37:11 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63786324



Zo op het vuur zetten
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63786453
quote:
Op woensdag 3 december 2008 19:04 schreef lienelien het volgende:
Ja, idd, maar die is van de ikea is ook al wel ¤40.
Maar zo'n terra cotta kan na goed weken wel in de oven toch?
Dan is het hele effect van de tajine weg.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63788041
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 16:37 schreef Curiosity het volgende:
[ afbeelding ]


Zo op het vuur zetten
Wauw ziet er lekker uit!!!!

Receptje?
  vrijdag 5 december 2008 @ 19:03:21 #118
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63789508
Kipfilet gemarineerd in "pimp my pita" kruiden, gele paprika, 2 uien, 3 teentjes knoflook, pepermix ( van turkse collega),
Gegeten met van die ovale pita broodjes en knoflook saus.

Had iets pittiger gemogen dus volgende keer gaat er een rode peper bij.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63789785
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 19:03 schreef Curiosity het volgende:
Kipfilet gemarineerd in "pimp my pita" kruiden, gele paprika, 2 uien, 3 teentjes knoflook, pepermix ( van turkse collega),
Gegeten met van die ovale pita broodjes en knoflook saus.

Had iets pittiger gemogen dus volgende keer gaat er een rode peper bij.
Wauw lekker! Ga ik ook eens uitproberen!!
Kan je die "pimp my pita kruiden" ook gewoon ergens kopen ipv bestellen via internet
pi_63790124
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 19:03 schreef Curiosity het volgende:
Kipfilet gemarineerd in "pimp my pita" kruiden, gele paprika, 2 uien, 3 teentjes knoflook, pepermix ( van turkse collega),
Gegeten met van die ovale pita broodjes en knoflook saus.

Had iets pittiger gemogen dus volgende keer gaat er een rode peper bij.
Mijn ervaring met kipfilet is tot nu toe dat die vrij flauw blijft Das wel jammer opzich
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 5 december 2008 @ 20:46:14 #121
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63791975
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 19:12 schreef Suuz_ het volgende:

[..]

Wauw lekker! Ga ik ook eens uitproberen!!
Kan je die "pimp my pita kruiden" ook gewoon ergens kopen ipv bestellen via internet
Op de Mariniersweg in Rotterdam zit een winkel met allerlei lekkers.

http://foodelicious.eu/
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63794817
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 20:46 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Op de Mariniersweg in Rotterdam zit een winkel met allerlei lekkers.

http://foodelicious.eu/
heerlijke winkel is dat he de olijfolies daar ook
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_63803753
quote:
Op vrijdag 5 december 2008 19:12 schreef Suuz_ het volgende:

[..]

Wauw lekker! Ga ik ook eens uitproberen!!
Kan je die "pimp my pita kruiden" ook gewoon ergens kopen ipv bestellen via internet
quote:
Onze pita kruiden bestaatn uit een handgemalen melange van de beste zwarte pepers, komijnzaad, korianderzaad, piment, pimenton de la vera, gember, cayenne, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, knoflook, peterselie en sel gris
In mijn geval mis ik 3 ingredienten, ik zou dus gewoon die drie dingen halen op de markt en het zelf in mn vijzeltje gooien Waarschijnlijk een stuk goedkoper en nog leuker ook (en verse knoflook is lekkerder dan knofpoeder in een kruidenmix )
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 12 december 2008 @ 17:04:11 #124
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63965447
Ik heb nu de tajine op staan met drumsticks gemarineerd in Ras El Hanout kruiden, wat ui en knoflook.
Hierbij nog wat tomaat.

Ik eet hierbij frieten gemaakt van aardappels in de schil.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63965472
klinkt lekker!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_63965496
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 17:04 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb nu de tajine op staan met drumsticks gemarineerd in Ras El Hanout kruiden, wat ui en knoflook.
Hierbij nog wat tomaat.

Ik eet hierbij frieten gemaakt van aardappels in de schil.
Klinkt goed!
  vrijdag 12 december 2008 @ 17:18:43 #127
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63965785
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63972500
maar hoe zit het nou met dat loodgehalte??

Ik heb voor mijn vader een tajine gekocht omdat hij van koken houdt en ik zeker weet dat hij dit nog nooit gedaan heeft. Kom ik thuis, ga ik heerlijk fokken, zie ik dat er tajines zijn met een te hoog loodgehalte!

Mijne komt van een Marokkaans winkeltje in Nijmegen. Hij is van binnen en buiten geglazuurd en aan de buitenkant heeft ie een gedecoreerde "band". Volgens de verkoper was ie geschikt om in te koken, en hij had er in de etalage ook staan die alleen geschikt waren om in op te dienen. Maar goed, die kerel kan wel meer zeggen, hij kon niet eens fatsoenlijk nederlands

Hoe kan ik nou in hemelsnaam ervoor zorgen dat ik zeker weet dat ik mijn vader geen loodvergiftiging cadeau doe?

verder is het een mooi ding!
pi_63986518
Ik heb van Sinterklaas ook een (xenos) tajine gekregen, dus nu heb ik een kleine en een grote . Heb vandaag lamsvlees gekocht, en abrikozen en daar wil ik morgen iets lekkers mee gaan maken, maar ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik er nog bij kan doen verder. Ik wil het met couscous serveren en heb ook courgette, paprika's, citroen en uien en een hele voorraad kruiden in huis. Kunnen jullie mij op weg helpen?
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_63988995
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 17:18 schreef Curiosity het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
  zaterdag 13 december 2008 @ 18:50:31 #131
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63990224
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 21:42 schreef flexster het volgende:
maar hoe zit het nou met dat loodgehalte??

Ik heb voor mijn vader een tajine gekocht omdat hij van koken houdt en ik zeker weet dat hij dit nog nooit gedaan heeft. Kom ik thuis, ga ik heerlijk fokken, zie ik dat er tajines zijn met een te hoog loodgehalte!

Mijne komt van een Marokkaans winkeltje in Nijmegen. Hij is van binnen en buiten geglazuurd en aan de buitenkant heeft ie een gedecoreerde "band". Volgens de verkoper was ie geschikt om in te koken, en hij had er in de etalage ook staan die alleen geschikt waren om in op te dienen. Maar goed, die kerel kan wel meer zeggen, hij kon niet eens fatsoenlijk nederlands

Hoe kan ik nou in hemelsnaam ervoor zorgen dat ik zeker weet dat ik mijn vader geen loodvergiftiging cadeau doe?

verder is het een mooi ding!
Welk winkeltje precies? Ik hoop voor je niet die bij Plein 1944 in de buurt. Daar heb ik die van mij ook vandaan en daar zit wel lood in. En die gast had er volgens mij niet zo'n verstand van.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 13 december 2008 @ 18:58:17 #132
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63990377
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 15:43 schreef Quinazoline het volgende:
Ik heb van Sinterklaas ook een (xenos) tajine gekregen, dus nu heb ik een kleine en een grote . Heb vandaag lamsvlees gekocht, en abrikozen en daar wil ik morgen iets lekkers mee gaan maken, maar ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik er nog bij kan doen verder. Ik wil het met couscous serveren en heb ook courgette, paprika's, citroen en uien en een hele voorraad kruiden in huis. Kunnen jullie mij op weg helpen?
ik zou er naast die abrikozen geen groente doorheen doen. Wel ui, kaneel, gember, knoflook, saffraan en een beetje honing honing erdoor. Afmaken met verse koriander en evt. pijnboompitten.

Met de paprika, courgette en citroen kan je dan eventueel een frisse salade maken voor ernaast.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63993857
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 18:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Welk winkeltje precies? Ik hoop voor je niet die bij Plein 1944 in de buurt. Daar heb ik die van mij ook vandaan en daar zit wel lood in. En die gast had er volgens mij niet zo'n verstand van.

ja wel dus!!!!!!!!! en nu? ermee teruggaan?
pi_64009921
hoi!

ik heb een tajine!

maar nu wil ik die natuurlijk wel een keer gebruiken...
ik heb die van de Xenos en ook die moet ik even een dag in een emmer water laten weken voor gebruik begreep ik?

Vlamverdeler moet ik nog halen, begreep dat dat aan te raden is, dus dat doen we dan maar...

dus euh... ik heb bijvoorbeeld nog wat rundvlees liggen (halal riblappen ) en uiteraard altijd een grote verscheidenheid aan groentes.
Wat is een goed gerecht om 's mee te beginnen?
Ja doei.
  zondag 14 december 2008 @ 17:34:17 #135
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64009980
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 21:35 schreef flexster het volgende:

[..]

ja wel dus!!!!!!!!! en nu? ermee teruggaan?
heb ik toen ook gedaan, maar hij deed niet aan geld terug
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64014340
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 18:58 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik zou er naast die abrikozen geen groente doorheen doen. Wel ui, kaneel, gember, knoflook, saffraan en een beetje honing honing erdoor. Afmaken met verse koriander en evt. pijnboompitten.

Met de paprika, courgette en citroen kan je dan eventueel een frisse salade maken voor ernaast.
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was heeeeeerlijk. De courgette en paprika heb ik door de couscous gedaan met wat rozijntjes en het was echt .
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_64134852
quote:
Op zondag 14 december 2008 17:34 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

heb ik toen ook gedaan, maar hij deed niet aan geld terug
Gelukkig doet Nederlandse wetgeving dat wel...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64134903
Ik heb een dilemma.

Mijn tajine lekt, daar waar hij met het staal van het fornuis in aanraking komt en waar hij heet is

Niet veel in 1x, geen gaten of wat dan ook, maar heel gelijdelijk komt er vloeistof uit waardoor mn net schoongemaakte fornuis een mooie laag kreeg

Moet ik hem nu gewoon weer eens flink in het water laten dobberen en nog meer olie er in doen... ? of issie stuk?

De vorige schaal (beide xenos) had dit niet
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64139733
Als 'ie niet duur was zou ik gewoon een nieuwe kopen.
pi_64140923
Ik maak hem eerst nog een keer compleet klaar alsof hij "nieuw" is. Er zitten geen barsten of scheuren in, er borrelt alleen heel miniscuul vloeistof uit waar hij het metaal raakt (dus de hete vlakken). Als ik hem draai, dan doet hij dat nogsteeds (het ligt dus niet aan de plek maar echt aan de aanraking).

Dus opnieuw water, 24 uur, vanavond opnieuw olie, en dan even kijken hoe hij het gaat doen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 19 december 2008 @ 11:56:10 #141
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_64145626
quote:
Op donderdag 18 december 2008 23:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik heb een dilemma.

Mijn tajine lekt, daar waar hij met het staal van het fornuis in aanraking komt en waar hij heet is

Niet veel in 1x, geen gaten of wat dan ook, maar heel gelijdelijk komt er vloeistof uit waardoor mn net schoongemaakte fornuis een mooie laag kreeg

Moet ik hem nu gewoon weer eens flink in het water laten dobberen en nog meer olie er in doen... ? of issie stuk?

De vorige schaal (beide xenos) had dit niet
Is die wel geglazuurd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_64145961
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 11:56 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Is die wel geglazuurd?
Ja, maar niet gedecoreerd.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64153823
miss toch een vlamverdeler kopen?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 21 december 2008 @ 17:27:19 #144
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64213903
Hier nog een zááálig recept voor de tajine:

Nodig:
-500 g zeeduivel, in stukjes
-groene paprika
-kerstomaatjes
-krielaardappetjes in schil
-zwarte olijven
-knoflook
-olijfolie
-theelepel komijn
-theelepel paprikapoeder
-bosje verse koriander, fijngehakt

Maak van de knoflook, komijn, paprikapoeder, koriander en een scheut olijfolie een chermoula en laat de stukjes zeeduivel daarin marineren (min. half uur, langer is beter).

Zet de tajine op het vuur en fruit nog wat knoflook in olijfolie aan, doe daar de in reepjes gesneden paprika en de kerstomaatjes bij, even aanbakken, aardappeltjes erin en daarna de vis erbij en zout & peper. Strooi er wat zwarte olijven bovenop, doe er ongeveer 100 ml water bij, aan de kook brengen en laat 15 minuutjes pruttelen.

Serveren met turks brood.

Goddelijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64214221
Welke kruiden gebruik je het beste? Bij mij blijft het altijd zo lafjes.
pi_64214274
quote:
Op zondag 21 december 2008 17:36 schreef Vermoorde.onschuld het volgende:
Welke kruiden gebruik je het beste? Bij mij blijft het altijd zo lafjes.
2 teentjes knof, flink aantal zwarte peper korrels, beetje zeezout, afh. van het gerecht ook wat van de volgende kruiden: Piment, Kerrie masala, Djinten, gember, rode peper, chili, sambal, kaneel, paprikapoeder, eigenlijk alles wel denk ik.

En idd zeker niet te weinig kruiden, liever wat meer dan wat minder...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64214446
Gewoon je kruidenla opentrekken en erin mikken wat je lekker lijkt. Ik improviseer graag. Gebruik vooral graag warme kruiden als kaneel, kruidnagels, gember...
  zondag 21 december 2008 @ 18:14:57 #148
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_64215364
quote:
Op zondag 21 december 2008 17:27 schreef -Mellow- het volgende:
Hier nog een zááálig recept voor de tajine:

Nodig:
-500 g zeeduivel, in stukjes
-groene paprika
-kerstomaatjes
-krielaardappetjes in schil
-zwarte olijven
-knoflook
-olijfolie
-theelepel komijn
-theelepel paprikapoeder
-bosje verse koriander, fijngehakt

Maak van de knoflook, komijn, paprikapoeder, koriander en een scheut olijfolie een chermoula en laat de stukjes zeeduivel daarin marineren (min. half uur, langer is beter).

Zet de tajine op het vuur en fruit nog wat knoflook in olijfolie aan, doe daar de in reepjes gesneden paprika en de kerstomaatjes bij, even aanbakken, aardappeltjes erin en daarna de vis erbij en zout & peper. Strooi er wat zwarte olijven bovenop, doe er ongeveer 100 ml water bij, aan de kook brengen en laat 15 minuutjes pruttelen.

Serveren met turks brood.

Goddelijk
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 21 december 2008 @ 22:50:13 #149
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_64225643
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En van het eten wat je die dag gemaakt had

Als je voor 4 man lamsvlees maakt met de Tajine, dan is je vlees duurder dan de Tajine zelf
Hoe merk je dan dat je lood hebt in je tajine ?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_64226310
quote:
Op zondag 21 december 2008 22:50 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Hoe merk je dan dat je lood hebt in je tajine ?
quote:
Symptomen van loodvergiftiging zijn onder andere verminderd IQ, uitslag, irritatie, slapeloosheid, sloomheid of juist hyperactiviteit, slechte eetlust en hoofdpijn. Blootstelling aan hoge concentraties kan leiden tot buikpijn, beschadiging van het zenuwstelsel, en hersenontsteking. Blootstelling aan extreem hoge concentraties kan leiden tot stuipen, coma, en zelfs tot de dood. Bij chronische blootstelling is een blauwe lijn om het tandvlees zichtbaar. Het kan leiden tot beschadiging van de hersenen, nieren, zenuwen en rode bloedcellen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')