abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63965496
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 17:04 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb nu de tajine op staan met drumsticks gemarineerd in Ras El Hanout kruiden, wat ui en knoflook.
Hierbij nog wat tomaat.

Ik eet hierbij frieten gemaakt van aardappels in de schil.
Klinkt goed!
  vrijdag 12 december 2008 @ 17:18:43 #127
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63965785
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63972500
maar hoe zit het nou met dat loodgehalte??

Ik heb voor mijn vader een tajine gekocht omdat hij van koken houdt en ik zeker weet dat hij dit nog nooit gedaan heeft. Kom ik thuis, ga ik heerlijk fokken, zie ik dat er tajines zijn met een te hoog loodgehalte!

Mijne komt van een Marokkaans winkeltje in Nijmegen. Hij is van binnen en buiten geglazuurd en aan de buitenkant heeft ie een gedecoreerde "band". Volgens de verkoper was ie geschikt om in te koken, en hij had er in de etalage ook staan die alleen geschikt waren om in op te dienen. Maar goed, die kerel kan wel meer zeggen, hij kon niet eens fatsoenlijk nederlands

Hoe kan ik nou in hemelsnaam ervoor zorgen dat ik zeker weet dat ik mijn vader geen loodvergiftiging cadeau doe?

verder is het een mooi ding!
pi_63986518
Ik heb van Sinterklaas ook een (xenos) tajine gekregen, dus nu heb ik een kleine en een grote . Heb vandaag lamsvlees gekocht, en abrikozen en daar wil ik morgen iets lekkers mee gaan maken, maar ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik er nog bij kan doen verder. Ik wil het met couscous serveren en heb ook courgette, paprika's, citroen en uien en een hele voorraad kruiden in huis. Kunnen jullie mij op weg helpen?
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_63988995
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 17:18 schreef Curiosity het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
  zaterdag 13 december 2008 @ 18:50:31 #131
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63990224
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 21:42 schreef flexster het volgende:
maar hoe zit het nou met dat loodgehalte??

Ik heb voor mijn vader een tajine gekocht omdat hij van koken houdt en ik zeker weet dat hij dit nog nooit gedaan heeft. Kom ik thuis, ga ik heerlijk fokken, zie ik dat er tajines zijn met een te hoog loodgehalte!

Mijne komt van een Marokkaans winkeltje in Nijmegen. Hij is van binnen en buiten geglazuurd en aan de buitenkant heeft ie een gedecoreerde "band". Volgens de verkoper was ie geschikt om in te koken, en hij had er in de etalage ook staan die alleen geschikt waren om in op te dienen. Maar goed, die kerel kan wel meer zeggen, hij kon niet eens fatsoenlijk nederlands

Hoe kan ik nou in hemelsnaam ervoor zorgen dat ik zeker weet dat ik mijn vader geen loodvergiftiging cadeau doe?

verder is het een mooi ding!
Welk winkeltje precies? Ik hoop voor je niet die bij Plein 1944 in de buurt. Daar heb ik die van mij ook vandaan en daar zit wel lood in. En die gast had er volgens mij niet zo'n verstand van.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 13 december 2008 @ 18:58:17 #132
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63990377
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 15:43 schreef Quinazoline het volgende:
Ik heb van Sinterklaas ook een (xenos) tajine gekregen, dus nu heb ik een kleine en een grote . Heb vandaag lamsvlees gekocht, en abrikozen en daar wil ik morgen iets lekkers mee gaan maken, maar ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik er nog bij kan doen verder. Ik wil het met couscous serveren en heb ook courgette, paprika's, citroen en uien en een hele voorraad kruiden in huis. Kunnen jullie mij op weg helpen?
ik zou er naast die abrikozen geen groente doorheen doen. Wel ui, kaneel, gember, knoflook, saffraan en een beetje honing honing erdoor. Afmaken met verse koriander en evt. pijnboompitten.

Met de paprika, courgette en citroen kan je dan eventueel een frisse salade maken voor ernaast.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63993857
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 18:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Welk winkeltje precies? Ik hoop voor je niet die bij Plein 1944 in de buurt. Daar heb ik die van mij ook vandaan en daar zit wel lood in. En die gast had er volgens mij niet zo'n verstand van.

ja wel dus!!!!!!!!! en nu? ermee teruggaan?
pi_64009921
hoi!

ik heb een tajine!

maar nu wil ik die natuurlijk wel een keer gebruiken...
ik heb die van de Xenos en ook die moet ik even een dag in een emmer water laten weken voor gebruik begreep ik?

Vlamverdeler moet ik nog halen, begreep dat dat aan te raden is, dus dat doen we dan maar...

dus euh... ik heb bijvoorbeeld nog wat rundvlees liggen (halal riblappen ) en uiteraard altijd een grote verscheidenheid aan groentes.
Wat is een goed gerecht om 's mee te beginnen?
Ja doei.
  zondag 14 december 2008 @ 17:34:17 #135
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64009980
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 21:35 schreef flexster het volgende:

[..]

ja wel dus!!!!!!!!! en nu? ermee teruggaan?
heb ik toen ook gedaan, maar hij deed niet aan geld terug
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64014340
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 18:58 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik zou er naast die abrikozen geen groente doorheen doen. Wel ui, kaneel, gember, knoflook, saffraan en een beetje honing honing erdoor. Afmaken met verse koriander en evt. pijnboompitten.

Met de paprika, courgette en citroen kan je dan eventueel een frisse salade maken voor ernaast.
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was heeeeeerlijk. De courgette en paprika heb ik door de couscous gedaan met wat rozijntjes en het was echt .
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_64134852
quote:
Op zondag 14 december 2008 17:34 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

heb ik toen ook gedaan, maar hij deed niet aan geld terug
Gelukkig doet Nederlandse wetgeving dat wel...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64134903
Ik heb een dilemma.

Mijn tajine lekt, daar waar hij met het staal van het fornuis in aanraking komt en waar hij heet is

Niet veel in 1x, geen gaten of wat dan ook, maar heel gelijdelijk komt er vloeistof uit waardoor mn net schoongemaakte fornuis een mooie laag kreeg

Moet ik hem nu gewoon weer eens flink in het water laten dobberen en nog meer olie er in doen... ? of issie stuk?

De vorige schaal (beide xenos) had dit niet
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64139733
Als 'ie niet duur was zou ik gewoon een nieuwe kopen.
pi_64140923
Ik maak hem eerst nog een keer compleet klaar alsof hij "nieuw" is. Er zitten geen barsten of scheuren in, er borrelt alleen heel miniscuul vloeistof uit waar hij het metaal raakt (dus de hete vlakken). Als ik hem draai, dan doet hij dat nogsteeds (het ligt dus niet aan de plek maar echt aan de aanraking).

Dus opnieuw water, 24 uur, vanavond opnieuw olie, en dan even kijken hoe hij het gaat doen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 19 december 2008 @ 11:56:10 #141
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_64145626
quote:
Op donderdag 18 december 2008 23:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik heb een dilemma.

Mijn tajine lekt, daar waar hij met het staal van het fornuis in aanraking komt en waar hij heet is

Niet veel in 1x, geen gaten of wat dan ook, maar heel gelijdelijk komt er vloeistof uit waardoor mn net schoongemaakte fornuis een mooie laag kreeg

Moet ik hem nu gewoon weer eens flink in het water laten dobberen en nog meer olie er in doen... ? of issie stuk?

De vorige schaal (beide xenos) had dit niet
Is die wel geglazuurd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_64145961
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 11:56 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Is die wel geglazuurd?
Ja, maar niet gedecoreerd.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64153823
miss toch een vlamverdeler kopen?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 21 december 2008 @ 17:27:19 #144
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64213903
Hier nog een zááálig recept voor de tajine:

Nodig:
-500 g zeeduivel, in stukjes
-groene paprika
-kerstomaatjes
-krielaardappetjes in schil
-zwarte olijven
-knoflook
-olijfolie
-theelepel komijn
-theelepel paprikapoeder
-bosje verse koriander, fijngehakt

Maak van de knoflook, komijn, paprikapoeder, koriander en een scheut olijfolie een chermoula en laat de stukjes zeeduivel daarin marineren (min. half uur, langer is beter).

Zet de tajine op het vuur en fruit nog wat knoflook in olijfolie aan, doe daar de in reepjes gesneden paprika en de kerstomaatjes bij, even aanbakken, aardappeltjes erin en daarna de vis erbij en zout & peper. Strooi er wat zwarte olijven bovenop, doe er ongeveer 100 ml water bij, aan de kook brengen en laat 15 minuutjes pruttelen.

Serveren met turks brood.

Goddelijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64214221
Welke kruiden gebruik je het beste? Bij mij blijft het altijd zo lafjes.
pi_64214274
quote:
Op zondag 21 december 2008 17:36 schreef Vermoorde.onschuld het volgende:
Welke kruiden gebruik je het beste? Bij mij blijft het altijd zo lafjes.
2 teentjes knof, flink aantal zwarte peper korrels, beetje zeezout, afh. van het gerecht ook wat van de volgende kruiden: Piment, Kerrie masala, Djinten, gember, rode peper, chili, sambal, kaneel, paprikapoeder, eigenlijk alles wel denk ik.

En idd zeker niet te weinig kruiden, liever wat meer dan wat minder...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64214446
Gewoon je kruidenla opentrekken en erin mikken wat je lekker lijkt. Ik improviseer graag. Gebruik vooral graag warme kruiden als kaneel, kruidnagels, gember...
  zondag 21 december 2008 @ 18:14:57 #148
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_64215364
quote:
Op zondag 21 december 2008 17:27 schreef -Mellow- het volgende:
Hier nog een zááálig recept voor de tajine:

Nodig:
-500 g zeeduivel, in stukjes
-groene paprika
-kerstomaatjes
-krielaardappetjes in schil
-zwarte olijven
-knoflook
-olijfolie
-theelepel komijn
-theelepel paprikapoeder
-bosje verse koriander, fijngehakt

Maak van de knoflook, komijn, paprikapoeder, koriander en een scheut olijfolie een chermoula en laat de stukjes zeeduivel daarin marineren (min. half uur, langer is beter).

Zet de tajine op het vuur en fruit nog wat knoflook in olijfolie aan, doe daar de in reepjes gesneden paprika en de kerstomaatjes bij, even aanbakken, aardappeltjes erin en daarna de vis erbij en zout & peper. Strooi er wat zwarte olijven bovenop, doe er ongeveer 100 ml water bij, aan de kook brengen en laat 15 minuutjes pruttelen.

Serveren met turks brood.

Goddelijk
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 21 december 2008 @ 22:50:13 #149
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_64225643
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En van het eten wat je die dag gemaakt had

Als je voor 4 man lamsvlees maakt met de Tajine, dan is je vlees duurder dan de Tajine zelf
Hoe merk je dan dat je lood hebt in je tajine ?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_64226310
quote:
Op zondag 21 december 2008 22:50 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Hoe merk je dan dat je lood hebt in je tajine ?
quote:
Symptomen van loodvergiftiging zijn onder andere verminderd IQ, uitslag, irritatie, slapeloosheid, sloomheid of juist hyperactiviteit, slechte eetlust en hoofdpijn. Blootstelling aan hoge concentraties kan leiden tot buikpijn, beschadiging van het zenuwstelsel, en hersenontsteking. Blootstelling aan extreem hoge concentraties kan leiden tot stuipen, coma, en zelfs tot de dood. Bij chronische blootstelling is een blauwe lijn om het tandvlees zichtbaar. Het kan leiden tot beschadiging van de hersenen, nieren, zenuwen en rode bloedcellen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')