| RobinOok | woensdag 5 november 2008 @ 23:50 |
| In mijn ogen is er een tweedeling in de samenleving over het begrip "gebakken aardappelen'. Persoonlijk heb ik dus echt een godsgruwelijke hekel aan elke aardappel die eerst gekookt is en daarna gebakken. Of dat nou de gekookte aardappel van gisteren is (=jeugdtrauma door kliekjesdag) of een speciaal voor vandaag kort gekookte aardappel en daarna OPgebakken aardappel. Voor mij is een gebakken aardappel een gebakken aardappel. Niks eerst koken! Bakken, zoals het woord al zegt!!! Soms denk ik dat ik alleen sta in mijn afkeer, mijn haat. Als ik de engelse kookprogramma's zie, allemaal kiezen ze het liefst de meest kruimige aardappel, die ze eerst koken en daarna nog een half uur of zo in het ganzenvet of druipvet van een lamsbout bakken. Zelfs mijn geliefde Heston Blumenthal's perfect ovenroasted potatoes zijn mij een gruwel. En in Duitsland is het al niet veel beter. Mijn indruk was dat 70% van de restaurants adverteren met het principe van "oma's keuken" en daar horen opgebakken aardappelen bij. En ik haat ze, echt haat ze! Ik haat weinig dingen, maar van OPgebakken aardappels word ik woest. En dan vooral als mensen "gebakken aardappel" zeggen, terwijl ze OPgebakken aardappel bedoelen. Ben benieuwd hoe het fokpubliek hiertegenover staat :-) | |
| Lorwie | woensdag 5 november 2008 @ 23:54 |
| Frieten | |
| littledrummergirl | woensdag 5 november 2008 @ 23:55 |
| wij koken ook niet van te voren | |
| Duderinnetje | donderdag 6 november 2008 @ 00:04 |
| Ik sta aan de RobinOok-kant. Niets zo vies als opgebakken piepers met die frotjes en korstjes en die muffe halfslachtige smaak. | |
| RobinOok | donderdag 6 november 2008 @ 00:05 |
| Ooooooh, wat leuk!!! Sta mijn hele leven al alleen in deze afkeer!!! En nu opeens blijken we met meer zijn! [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 06-11-2008 00:43:57 ] | |
| Duderinnetje | donderdag 6 november 2008 @ 00:10 |
| Nou ja goed, even kort voorkoken alvorens te frituren of zo, is nog best een optie misschien (al doe ik dat zelf niet). Maar van die doorgekookte opgebakken meuk is ronduit ranzig. Met van die plakkaten in de pan. | |
| MinderMutsig | donderdag 6 november 2008 @ 00:13 |
| Ik maak het zelden maar als ik het maak gaar ik ze wel wat voor maar in water van 60 graden. Als ze gekookt zijn wordt het inderdaad vies. | |
| Richie_Rich | donderdag 6 november 2008 @ 00:25 |
| Het principe wat TS beschrijft is me niet echt bekend. Thuis maak ik ze altijd door ze te schillen, plakjes snijden, goed afspoelen en idd in ganzevet bakken | |
| MinderMutsig | donderdag 6 november 2008 @ 00:26 |
quote:Maar dus niet eerst te | |
| Tezz | donderdag 6 november 2008 @ 07:34 |
| Ik kook ze ook nooit van te voren. Als ik een restje gekookte aardappels heb, maak ik daar overigens meestal purree van en dan aardappelkrokketjes. Meestal 'bak' ik ze in de oven (dus niet voorgekookt) en soms ook gewoon in de pan met een beetje olijfolie. Goed aanbakken, dan deksel op de pan om ze te garen en dan weer hoog vuur en 'afbakken'. Als mijn man kookt dan worden de aardappels wel eerst voorgekookt (want zo deed zijn moeder dat ook) en dan vraagt ie zich altijd af waarom mijn aardappels lekkerder zijn dan die van hem. | |
| MLI | donderdag 6 november 2008 @ 07:55 |
| Ik vind het qua smaak lekkerder als het eerst gekookt is | |
| Windigo | donderdag 6 november 2008 @ 07:59 |
quote:Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor. | |
| Karina | donderdag 6 november 2008 @ 07:59 |
| Ik vind het ook lekkerder als ze eerst gekookt zijn (maar ik houd sowieso niet zo erg van aardappelen eigenlijk). Als ik eens aardappelen over heb, wat heel zelden gebeurt, want ik eet ze haast nooit, dan bak ik ze met wat uitjes erbij. Als ze niet gekookt zijn duurt het ook zo lang tot het gaar is (tenzij je ze heel dun snijdt). | |
| MLI | donderdag 6 november 2008 @ 08:03 |
quote:Same here. | |
| Curiosity | donderdag 6 november 2008 @ 08:31 |
| Ik kook ze eerst een min of tien en maak er dan plakjes van en dan bakken in de koekepan. Wat ik ook wel eens doe is aardappels in de schil 10 min koken en dan in partje snijden incl schil en dan frituren | |
| _Ophelia_ | donderdag 6 november 2008 @ 09:36 |
| Ik heb het liefst gebakken aardappels uit de oven, gewoon rauw in plakjes of frietjes gesneden met een beetje olijfolie. Uit de pan heb ik ze ook liever kort voorgekookt. | |
| PhoenixNLx | donderdag 6 november 2008 @ 09:43 |
| ik heb liever eerst gekookt en dan opgebakken... snap alleen niet waarom je je hierover druk kan maken | |
| Koningin | donderdag 6 november 2008 @ 10:19 |
| Ik kook ze ook eerst. Vind ik lekkerder. | |
| KrnKje | donderdag 6 november 2008 @ 14:46 |
| Tijd voor een vergelijking dus Uit de oven kook ik ze soms kort voor, soms ook helemaal niet, vindt daar eerlijk gezegd niet veel verschil in zitten. Voornamelijk de hoeveelheid olie die er in de oven bij gaat maakt het verschilt. Uit de pan altijd voorgekookt... met van die lekkere kruimige krokante stukjes | |
| RobinOok | donderdag 6 november 2008 @ 14:49 |
quote:YUK!!!!!!!!!!!!! | |
| Klonk | donderdag 6 november 2008 @ 14:51 |
quote:zo zijn het lekkerste idd, dan garen ze lekker in het kokende water en dan maak je ze in de koekenpan lekker knapperig | |
| KrnKje | donderdag 6 november 2008 @ 14:54 |
quote: | |
| MinderMutsig | donderdag 6 november 2008 @ 14:57 |
| Mijn moeder deed vroeger de gekookte aardappelen die over waren in de koelkast in een bakje en dan op zaterdag bakte ze die op. [ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 06-11-2008 15:10:14 ] | |
| motorbloempje | donderdag 6 november 2008 @ 15:00 |
| ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes | |
| bonke | donderdag 6 november 2008 @ 15:00 |
| ik kook ze ook altijd maar das meer omdat ik de piepers niet in plakkies snij maar er brokken van zaag en die zijn een stukkie dikker dus wordenniet door en door gaar als je ze dan bakt | |
| mjan | donderdag 6 november 2008 @ 15:38 |
| Als ik ze in de pan bak, dan kook ik ze liefst ook voor Nooit geweten dat er juist ook mensen zijn die dat vies vinden. | |
| Windigo | donderdag 6 november 2008 @ 15:42 |
quote:Ja, DAT is inderdaad smerig. Ze moeten wel vers gekookt zijn, en ook niet lang gekookt, maximaal 5 minuutjes. | |
| _Hestia_ | donderdag 6 november 2008 @ 15:55 |
quote:Idd, geen problemen mee hoor Sinds ik op kamers woon heb ik alleen geen aardappelen meer gekookt, en koop ik gewoon meteen aardappelschijfjes/krieltjes die ik bak | |
| ColdFeet | donderdag 6 november 2008 @ 16:02 |
quote:Tezz: de spelling is puree, niet purree. Ik heb ranzige associaties met bouwschuim Ik bak nooit aardappels eigenlijk, ik rooster ze idd ook in de oven met wat olie ien kruiden ofzo. | |
| MissHobje | donderdag 6 november 2008 @ 16:03 |
quote:Hier geen problemen mee anders? Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door | |
| motorbloempje | donderdag 6 november 2008 @ 16:05 |
| en tegenwoordig gaan ze idd met rozemarijn en tijm in de oven, eventueel met wat grofgesneden groentes erbij | |
| Captain_Fabulous | donderdag 6 november 2008 @ 16:09 |
| Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!! | |
| RobinOok | donderdag 6 november 2008 @ 16:13 |
![]() | |
| motorbloempje | donderdag 6 november 2008 @ 16:14 |
| kawotski | vrijdag 7 november 2008 @ 21:56 |
quote:geen geld voor Tefal? | |
| ennuik | vrijdag 7 november 2008 @ 22:02 |
quote:Precies! En eventueel met spekjes! En met zelfgemaakte appelmoes d'r naast... Yam! | |
| The_stranger | zaterdag 8 november 2008 @ 10:18 |
quote:Sterker nog, eerst koken maakt zelfs beter gebakken aardappeltjes mijns inziens. Zal wel door het vrijgekomen zetmeel aan de buitenkant van de plakjes komen, maar je krijgt een heerlijk krokant korstje. Eerst beetje koken, in een ovenschaal met uiringen, spekjes en paprikapoeder plus peper en zout, half uurtje op 180 graden en lekkerder kan niet. | |
| -Mellow- | zaterdag 8 november 2008 @ 10:22 |
| zo'n doorgekookte laffe aardappel opbakken vind ik ook niet zo. Maar als ik aardappeltjes bak, blancheer ik ze wel altijd even van te voren. | |
| MinderMutsig | zaterdag 8 november 2008 @ 12:23 |
quote:Tefal Zo triest dat dat de standaard is geworden. | |
| RobinOok | zaterdag 8 november 2008 @ 12:50 |
| Blancheren, koken, een pot nat. Het verandert de structuur en het verpest de gebakken aardappel. | |
| RobinOok | zaterdag 8 november 2008 @ 12:52 |
quote:Hoezo triest? Dat heet vooruitgang. Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan. Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen. | |
| Qwea | maandag 10 november 2008 @ 17:57 |
| ik heb net aardappels 10 min gekookt om ze zo heerlijk te gaan bakken | |
| MinderMutsig | maandag 10 november 2008 @ 18:05 |
quote:Ligt eraan in wat voor pan. Een koekenpan met tefallaag is prima maar een wok bijvoorbeeld weer niet. | |
| Ole | maandag 10 november 2008 @ 19:23 |
quote:Die deksel he, die doet het hem! Hier gaan ze ook ongekookt de pan in | |
| RobinOok | maandag 10 november 2008 @ 21:20 |
| Niks mis met een antiaanbakwok ook. | |
| motorbloempje | maandag 10 november 2008 @ 21:46 |
| niets slechts over mijn Tefal Wok mn tefal koekenpan doet overigens ook goed dienst | |
| n0a | maandag 10 november 2008 @ 23:26 |
| Wat zijn de ultieme gebakken aardappelen? Rauwe aardappel in de pan, laag vuur en klaar? Recepten! | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 00:12 |
| Mijn ultieme "gebakken aardappelen" komen uit de oven: AH Pommes Culinair, die in de blauwe zak, gourmandines, zie ik net. Wassen, in partjes snijden. (met schil dus) Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten. Daarna afspoelen, heeeeel goed afdrogen in een schone theedoek. In een schaal omschudden met 1 eetlepeltje olie. Op een voorverwarmde bakplaat gooien, zout erover. En 45 minuten in een 200 graden voorverwarmde oven zetten. (iets over halverwege de partjes even keren) Variatie: omschudden met rozemarijn of tijm. Ongepelde teentjes knoflook erbij. Bij bakken in de pan heb je gewoon altijd veel meer olie nodig, dus daar begin ik niet eens meer aan. Teveel moeite en te vet. | |
| Thracier | dinsdag 11 november 2008 @ 00:20 |
| Afgezien van de teflonlaag zijn Tefalpannen behoorlijk jammere dingen, met die dunne bodempjes. Hoge temperaturen trekken ze niet want dan trekken ze krom en brokkelt de laag af. Sowieso trouwens, na een keer of 50 verhitten. On topic: heeft iemand een goed recept voor Bratkartoffeln? | |
| MinderMutsig | dinsdag 11 november 2008 @ 00:21 |
quote:? | |
| Grimm | dinsdag 11 november 2008 @ 00:21 |
| Gebakken aardappelen uit de oven is het lekkerst, een paar keer in het programma plat prefere doet de kok het voor. Met kruiden en groentes doet hij alles in de oven en laat het bakken zeg maar. het resultaat is erg lekker. http://platprefere.canvas.be/category/recepten/ | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 00:57 |
| Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/ Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite. | |
| MinderMutsig | dinsdag 11 november 2008 @ 01:26 |
quote:Merci. Weer wat geleerd. | |
| Duderinnetje | dinsdag 11 november 2008 @ 01:30 |
quote: | |
| popolon | dinsdag 11 november 2008 @ 01:44 |
quote:Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo. | |
| Rene | dinsdag 11 november 2008 @ 12:04 |
quote:idd | |
| Innocence | dinsdag 11 november 2008 @ 12:08 |
| Ik heb eigenlijk nog nooit gekookte aardappels gebakken, maar het klinkt juist wel erg goed. Gebakken aardappelpuree (dat korstje!) is ook zo lekker. | |
| _Ophelia_ | dinsdag 11 november 2008 @ 12:11 |
| Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan. | |
| motorbloempje | dinsdag 11 november 2008 @ 12:13 |
quote: | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 14:06 |
quote:Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven. | |
| LeeHarveyOswald | dinsdag 11 november 2008 @ 14:19 |
quote:Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar. Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet. | |
| _Ophelia_ | dinsdag 11 november 2008 @ 14:24 |
quote:*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen. | |
| #ANONIEM | dinsdag 11 november 2008 @ 16:00 |
| Het liefste stoom ik de aardappels in de magnetron (in plakjes, ongeveer vijf minuten) en dan opbakken. Dan heb je lekkere gebakken aardappelen Maar ik vind ook opgebakken kliekjes gekookte aardappelen heerlijk (hell, ik bak zelfs de stamppot boerenkool/zuurkool/hutspot op tot het een korstje heeft Of gebakken in de oven (en dan niet voorgekookt) met veel zout en rozemarijn. Eigenlijk maakt het me niet uit hoe ze zijn gebakken, maar ik verkies gebakken aardappelen altijd boven gekookte aardappelen. | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 16:01 |
quote:Niet heel kruimige he?! Veel rassen noemen ze letterlijk "iets-kruimig", dat is dus wat anders dan "kruimig". Nou ja, ook wel interessant om die eens in de oven te gooien, hihi, maar die bedoelde ik niet. | |
| Windigo | dinsdag 11 november 2008 @ 16:52 |
quote:Mja dat doe ik ook. Ik kook ze dus kort voor | |
| FloggingMolly | dinsdag 11 november 2008 @ 18:20 |
| Ik heb net gebakken opperdoezen op, voor het eerst zonder voor te koken. In dit topic lees ik voor het eerst dat dat uberhaupt mogelijk is. Was erg lekker! | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 19:27 |
| MinderMutsig | dinsdag 11 november 2008 @ 19:38 |
| Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels! | |
| Windigo | dinsdag 11 november 2008 @ 19:54 |
quote:Mijne zijn nooit papperig en ook geen plakkaten, terwijl ik ze toch 3 minuutjes voorkook. Ik vraag me af wat er bij anderen mis gaat. | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 20:43 |
| Er gaat niks mis, ik hou er gewoon niet van!!! | |
| kawotski | dinsdag 11 november 2008 @ 23:18 |
quote:och, als afgestudeerd kok zie ik het probleem niet.. minder vet bakken is 1 voordeel. | |
| NoCigar | woensdag 12 november 2008 @ 11:05 |
quote:Ik kookte ze nooit van te voren totdat ik dat recept uitgeprobeerd heb: Heerlijk, ik wil niks anders meer. (als het tenminste hetzelfde recept is: uit "in search for perfection" deel 1, als bijgerecht bij de kip). Maar ik heb er niet altijd zin in om dat allemaal te doen, hoewel het niet zo heel bewerkelijk is, en bovendien is het vrij vet, aangezien ze in een soort bad van olijfolie in de oven moeten. Vroeger at ik trouwens nooit gekookte aardappelen: ik lustte ze niet, gebakken aardappelen wel. En vandaag de dag maak ik trouwens ook nog zeer zelden gekookte aardappelen.. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-11-2008 11:30:45 ] | |
| NoCigar | woensdag 12 november 2008 @ 11:06 |
quote:Je moet er ook cola bijdrinken! | |
| FritsVanEgters | woensdag 12 november 2008 @ 11:12 |
| Ik bak mijn gekookte aardappelen altijd eventjes voor. | |
| kwakveense | donderdag 13 november 2008 @ 22:22 |
| ik vin opgebakken aardappelen t allerlekkerts. juist de plakkerige plakkaataardappelen (als e iets teveel boter gebruikt en ze iets te kruimelig zijn en t en soort pannenkoek wordt.... zoals razz zei: opebakken stamppot, heerljk!! ik eet nooit vstkokende of iets kruimige aardappelen. vind die écht vies. nieuwe aaardappelen ook. eigenheimers troef hier, en doré's pas als ze al kruimig zijn... uit de oven kook ik ook voor, omdatt opgeruwde oppervlak dan leker iets van t vet absorbeert en dan worden ze van binnen kruimig en van vuiten krokant. mjam. | |
| RobinOok | donderdag 13 november 2008 @ 23:13 |
| Nantes | vrijdag 14 november 2008 @ 01:55 |
| Opgebakken aardappelen vind ik lekkerder en ze zijn naar mijn gevoel minder vettig/zwaar op de maag | |
| Snarf | vrijdag 14 november 2008 @ 02:21 |
| Goed voorkoken met lekker veel zout. Dan het geheim van mijn oma, en dat is een nachtje in de koelkast! De dag daarna vanuit de koelkast direct in de hete pan goed bruinbakken. Het resultaat is nog net niet beter dan seks. | |
| Haaibaaike | vrijdag 14 november 2008 @ 11:58 |
| Ik bak mijn aardappels ongekookt, niet eerst koken dan bakken Tefalpannen heb ik ook. Alléén ik doe ze nooit in de vaatwasser. Ik was de pannen zo af | |
| cindy10 | zaterdag 15 november 2008 @ 04:07 |
quote:helemaal met je eens! Hoewel het geheim van oma bij de meeste opbakkers wel bekend is hoor! Goed laten afkoelen en dan pas opbakken...dan krijg je die heerlijke smaak die je ook bij opgebakken stampotjes krijgt. Ik kook mn aardappels met zout..laat ze een nacht of liefst dag en nachtje in de ijskast...zet dan een pan op het vuur..laat de boter lekker smelten en bruinig worden en gooi dan de aardappels erin. Af en toe even scheppen en de truuk is...het vuur wat lager zetten zodat het niet verbrand maar alles wel een lekker korstje krijgt! Ter afwisseling van de gewone gebakken aardappels,doe ik soms ze bakken met wat spekjes erbij en een gesnipperd uitje. Heerlijk vooral met een frisse salade en lekker stukje vlees! | |
| Vasilevski | maandag 24 november 2008 @ 12:32 |
| Gebakken aardappelen, tsja. Als ik thuis ben kookt moeders ze meestal eerst, en bakt ze dan op, maar dat vind ik niet bepaald een succes. Ze zijn vaak te kruimelig, of zelfs hard van binnen. Mijn vader weet ze daarentegen altijd goed en knapperig te maken. Hoe kan dat toch??? Maar goed, ik woon in het dagelijks leven op mezelf en daar hebben we een elektrisch fornuis, wat het koken niet echt bevordert. Dus koop ik meestal gewoon zo'n zakje voorgekookte schijfjes. Alleen zijn die niet bepaald goedkoop (zakje schijfjes: 1-2 euro, afhankelijk van het merk. Zak aardappelen: >2,50). Dus dan ga ik toch maar weer eens terug naar de wat meer economische keuze, alleen heb ik nooit eerder geweten dat het helemaal niet nodig is om ze eerst te koken. Nu dus wel. Bedankt! | |
| _Ophelia_ | maandag 24 november 2008 @ 12:37 |
quote:Ik heb diezelfde avond nog een berg licht kruimige aardappelen in stevige frieten gesneden, ingewreven met een beetje olie en 40 min. gebakken op (ik geloof) 200 graden. Super resultaat, lekkerder dan vastkokende aardappels. | |
| Captain_Fabulous | maandag 24 november 2008 @ 13:59 |
| Gisteren nog vastkokende piepers (onbekend merk van de Aldi) geschild, in fikse stukken gesneden (1 pieper in 6 stukken ofzo) en een paar minuten gekookt. Af laten koelen, en opbakken in een pan met ruim olie en vooral, niet te veel in 1 pan!!!! Elk friet-stukje moet de bodem raken, in een goed laagje olie gelegen. Dan kun je ze aan alle kanten goed bruin krijgen!!! | |
| LastRequest | maandag 24 november 2008 @ 19:31 |
| Hmm ik heb net nav dit topic m'n stukjes aardappel gebakken zonder voorkoken.. en ik heb ze toch geruime tijd laten staan met regelmatig omroeren, maar ze zijn nog steeds niet gaar. En dan heb ik ze nog veel kleiner gesneden dan ik normaal doe ook.. | |
| RobinOok | maandag 24 november 2008 @ 20:49 |
| Gooi ze in de oven, 45 minuten op 200 graden, een keer omschudden, verder geen omkijken naar, hooguit een eetlepeltje olie nodig. | |
| _Ophelia_ | maandag 24 november 2008 @ 20:52 |
quote:Zat er een deksel op de pan? Dat is wel een voorwaarde om ze gaar te krijgen. | |
| Captain_Fabulous | dinsdag 25 november 2008 @ 09:09 |
| Het is natuurlijk ook een kwestie van tijd...zondag moest ik een vrouw + kinderen ophalen van een theatervoorstelling, en die wilden gewoon direct eten als ze thuis waren. Dus dan kom je niet zo ver met 'eerst nog even de aardappels 45 minuten in de oven schat!'. Dan wil je voorgekookte, in fikse frieten gesneden vastkokende piepers, die je in 5 minuten in ruim olie kan opbakklen en de hongerige menigte voeren !!! Mischien niet ideaal maar nog steeds superieur boven bevroren aardappelschijfjes ed.... | |
| houtjetouwtjejas | vrijdag 9 september 2011 @ 21:11 |
| Hoe ben je gekomen bij de term opgebakken? En is het vooral zo dat je het daadwerkelijk niet lekker vindt of dat het hele principe jou niet past? | |
| Blues | vrijdag 9 september 2011 @ 21:16 |
Aan wie vraag je dat? En heeft het uberhaupt zin om zo'n topic omhoog te kicken? | |
| bianca en michael | vrijdag 9 september 2011 @ 21:23 |
| Vast kokende aardappels, 20 minuten in de schil koken. KOKEN JA! Afgieten en voor zover mogelijk droog laten koken. WEER KOKEN JA! Daarna 'pellen'. In plakken (niet te dun) snijden en behoorlijk lang en met plantaardige margarine (vroeger Brio) bakken op middel/hoog vuur. Steeds weer vet toevoegen zodat er een lekkere krokante laag onstaat en ze zeker lang genoeg bakken voor de goudbruine kleur. Zout uit de molen er overheen malen. (Met een goede biefstuk) en een flinke kwak mayonaise. Eet smakelijk! Ik vind gebakken aardappels die niet eerst zijn gekookt ècht niet te nassen, sorry | |
| bianca en michael | vrijdag 9 september 2011 @ 21:24 |
Hahaha, ik weer reageren zonder te zien dat dit topic uit de prehistorie stamt.. | |
| popolon | vrijdag 9 september 2011 @ 21:27 |
| Kamp 'Opgebakken Aardappel'. Heerlijk vind ik ze, lekker knapperig, klodder mayo erbij. Oh verhip ja. | |
| houtjetouwtjejas | vrijdag 9 september 2011 @ 21:29 |
Het blijkt wel weer dat het zin had, de reacties schoten weer als paddestoelen uit de grond. | |
| RobinOok | vrijdag 9 september 2011 @ 21:31 |
Zo heet dat gewoon, als je iets wat al half gaar is nog eens bakt, dan heet dat opbakken. En ik vind het daadwerkelijk niet lekker. Vond het als kind al niet te vreten, at ze dan ook niet. En vind ze nu nog steeds niet lekker. Je krijgt ze sporadisch wel bij restaurants geserveerd. Vooral in Duitsland of Zwitserland. Bah. | |
| Pietverdriet | vrijdag 9 september 2011 @ 22:01 |
| Ik eet het graag, aardappels kort in de schil koken, af laten koelen en dan bakken met gerookt spek. Knapperig, spekkerig. Heerlijk, ook met uitjes en verse rozemarijn | |
| Curiosity | vrijdag 9 september 2011 @ 22:29 |
Iets wat half gaar is en wat je nog een keer bakt heet afbakken. Gereed voedsel nogmaals bakken heet opbakken. | |
| RobinOok | vrijdag 9 september 2011 @ 22:57 |
| Same difference. | |
| pussywillow | zaterdag 10 september 2011 @ 00:41 |
| Als ik gebakken aardappels eet zijn het ook altijd gekookte aardappels van de dag ervoor. In stukjes snijden en in roomboter bakken, evt. een beetje paprikapoeder er overheen zodat ze een mooie kleur krijgen. Het moeten alleen inderdaad wel een beetje stevige aardappels zijn, die hele bloemige/kruimige vallen uit elkaar in de pan en dan lijkt het nergens meer op. | |
| Bolkesteijn | zaterdag 10 september 2011 @ 02:29 |
| Ik kook ze altijd eerst kort, bak ze dan, en doe er vervolgens kaas over. | |
| Brentmeister | zaterdag 10 september 2011 @ 02:33 |
Ik snap niet dat je de em überhaupt bakt. Het verandert de structuur en het verpest de aardappel. | |
| popolon | zaterdag 10 september 2011 @ 02:38 |
Als dat gebeurt, gewoon bakken. Heerlijk die krokante kruimels. | |
| Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 06:47 |
Ja dat vind ik ook juist lekker | |
| Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:18 |
| Uit eigen ervaring kook ik ze sinds kort ook voor. Smaak is me om het even, ik krijg ze alleen voorgekookt egaler gaar. Soms vergeet ik ze nog wel eens voor te koken en merk het verschil in smaak ook niet echt. | |
| kawotski | zondag 11 september 2011 @ 08:44 |
| Ik zeg: Celavita oma's aardappelen.... Scheelt me weer een hoop gedoe met schillen en koken, alleen ff bakken.. Heb ik meer tijd voor de kip te bakken | |
| Nieuwschierig | donderdag 15 september 2011 @ 20:58 |
| Alle gebakken piepers zijn lekker als je maar genoeg vet in de pan doet. |