abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 7 november 2008 @ 22:02:29 #36
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_63041887
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes
Precies! En eventueel met spekjes! En met zelfgemaakte appelmoes d'r naast... Yam!
pi_63048944
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:09 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!!
Sterker nog, eerst koken maakt zelfs beter gebakken aardappeltjes mijns inziens. Zal wel door het vrijgekomen zetmeel aan de buitenkant van de plakjes komen, maar je krijgt een heerlijk krokant korstje.

Eerst beetje koken, in een ovenschaal met uiringen, spekjes en paprikapoeder plus peper en zout, half uurtje op 180 graden en lekkerder kan niet.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 8 november 2008 @ 10:22:17 #38
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63049002
zo'n doorgekookte laffe aardappel opbakken vind ik ook niet zo.

Maar als ik aardappeltjes bak, blancheer ik ze wel altijd even van te voren.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63051035
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:56 schreef kawotski het volgende:

[..]

geen geld voor Tefal?
Tefal
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 8 november 2008 @ 12:50:41 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63051503
Blancheren, koken, een pot nat. Het verandert de structuur en het verpest de gebakken aardappel.
  zaterdag 8 november 2008 @ 12:52:03 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63051524
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:23 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Tefal
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
  maandag 10 november 2008 @ 17:57:43 #42
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63107416
ik heb net aardappels 10 min gekookt om ze zo heerlijk te gaan bakken
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63107600
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
Ligt eraan in wat voor pan.
Een koekenpan met tefallaag is prima maar een wok bijvoorbeeld weer niet.
There is no love sincerer than the love of food.
  Moderator / Miss SHO maandag 10 november 2008 @ 19:23:29 #44
22592 crew  Ole
pi_63109577
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:03 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Hier geen problemen mee anders?
Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door
Die deksel he, die doet het hem!

Hier gaan ze ook ongekookt de pan in
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 10 november 2008 @ 21:20:42 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63113566
Niks mis met een antiaanbakwok ook.
pi_63114538
niets slechts over mijn Tefal Wok



tefal

mn tefal koekenpan doet overigens ook goed dienst
Ja doei.
pi_63118174
Wat zijn de ultieme gebakken aardappelen? Rauwe aardappel in de pan, laag vuur en klaar? Recepten!
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:12:06 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63119172
Mijn ultieme "gebakken aardappelen" komen uit de oven:
AH Pommes Culinair, die in de blauwe zak, gourmandines, zie ik net.
Wassen, in partjes snijden. (met schil dus) Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten. Daarna afspoelen, heeeeel goed afdrogen in een schone theedoek. In een schaal omschudden met 1 eetlepeltje olie. Op een voorverwarmde bakplaat gooien, zout erover. En 45 minuten in een 200 graden voorverwarmde oven zetten. (iets over halverwege de partjes even keren)

Variatie: omschudden met rozemarijn of tijm. Ongepelde teentjes knoflook erbij.

Bij bakken in de pan heb je gewoon altijd veel meer olie nodig, dus daar begin ik niet eens meer aan. Teveel moeite en te vet.
pi_63119296
Afgezien van de teflonlaag zijn Tefalpannen behoorlijk jammere dingen, met die dunne bodempjes. Hoge temperaturen trekken ze niet want dan trekken ze krom en brokkelt de laag af. Sowieso trouwens, na een keer of 50 verhitten.

On topic: heeft iemand een goed recept voor Bratkartoffeln?
pi_63119320
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 00:12 schreef RobinOok het volgende:
Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten.
?
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:21:39 #51
82578 Grimm
shoo bi do bi doo
pi_63119324
Gebakken aardappelen uit de oven is het lekkerst, een paar keer in het programma plat prefere doet de kok het voor. Met kruiden en groentes doet hij alles in de oven en laat het bakken zeg maar. het resultaat is erg lekker.

http://platprefere.canvas.be/category/recepten/
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:57:44 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63119831
Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja )

En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/

Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite.
pi_63120217
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja )

En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/

Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite.
Merci. Weer wat geleerd.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 11 november 2008 @ 01:30:51 #54
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_63120251
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:26 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Merci. Weer wat geleerd.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 11 november 2008 @ 01:44:22 #55
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_63120367
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:04 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik sta aan de RobinOok-kant.
Niets zo vies als opgebakken piepers met die frotjes en korstjes en die muffe halfslachtige smaak.
Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator dinsdag 11 november 2008 @ 12:04:19 #56
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_63125601
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.
idd !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_63125709
Ik heb eigenlijk nog nooit gekookte aardappels gebakken, maar het klinkt juist wel erg goed.
Gebakken aardappelpuree (dat korstje!) is ook zo lekker.
Sweet and innocent...
pi_63125791
Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan.
pi_63125831
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.


Ja doei.
  dinsdag 11 november 2008 @ 14:06:50 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63128581
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 12:11 schreef _Ophelia_ het volgende:
Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan.
Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.
pi_63128854
quote:
Op donderdag 6 november 2008 07:59 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.

Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63128964
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.
*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
pi_63131632
Het liefste stoom ik de aardappels in de magnetron (in plakjes, ongeveer vijf minuten) en dan opbakken. Dan heb je lekkere gebakken aardappelen .

Maar ik vind ook opgebakken kliekjes gekookte aardappelen heerlijk (hell, ik bak zelfs de stamppot boerenkool/zuurkool/hutspot op tot het een korstje heeft en dan op brood, hmm ).

Of gebakken in de oven (en dan niet voorgekookt) met veel zout en rozemarijn.

Eigenlijk maakt het me niet uit hoe ze zijn gebakken, maar ik verkies gebakken aardappelen altijd boven gekookte aardappelen.
  dinsdag 11 november 2008 @ 16:01:20 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63131661
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:24 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
Niet heel kruimige he?! Veel rassen noemen ze letterlijk "iets-kruimig", dat is dus wat anders dan "kruimig". Nou ja, ook wel interessant om die eens in de oven te gooien, hihi, maar die bedoelde ik niet.
  dinsdag 11 november 2008 @ 16:52:14 #65
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63133078
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.

Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet.
Mja dat doe ik ook. Ik kook ze dus kort voor
pi_63135285
Ik heb net gebakken opperdoezen op, voor het eerst zonder voor te koken. In dit topic lees ik voor het eerst dat dat uberhaupt mogelijk is. Was erg lekker!
  dinsdag 11 november 2008 @ 19:27:05 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63137677
Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels!
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 11 november 2008 @ 19:54:51 #69
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63138239
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 19:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels!
Mijne zijn nooit papperig en ook geen plakkaten, terwijl ik ze toch 3 minuutjes voorkook. Ik vraag me af wat er bij anderen mis gaat.
  dinsdag 11 november 2008 @ 20:43:12 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63139901
Er gaat niks mis, ik hou er gewoon niet van!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')