Precies! En eventueel met spekjes! En met zelfgemaakte appelmoes d'r naast... Yam!quote:Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes![]()
Sterker nog, eerst koken maakt zelfs beter gebakken aardappeltjes mijns inziens. Zal wel door het vrijgekomen zetmeel aan de buitenkant van de plakjes komen, maar je krijgt een heerlijk krokant korstje.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:09 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!!
Tefalquote:
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.quote:Op zaterdag 8 november 2008 12:23 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Tefal![]()
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
Ligt eraan in wat voor pan.quote:Op zaterdag 8 november 2008 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.![]()
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
Die deksel he, die doet het hem!quote:Op donderdag 6 november 2008 16:03 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Hier geen problemen mee anders?
Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door
?quote:Op dinsdag 11 november 2008 00:12 schreef RobinOok het volgende:
Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten.
Merci. Weer wat geleerd.quote:Op dinsdag 11 november 2008 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, euh, Mindermutsig. Dat zit ongeveer zo. Hier over dat idee van azijn toevoegen aan het water : http://www.evmi.nl/nieuws(...)n-acrylamide%27.html (hm, ik lees nu dat het eigenlijk heet water moet zijn, dat deed ik nooit, ach ja)
En hier over die kankerverwekkende stoffen in gefrituurde en gebakken aardappelen : http://www.evmi.nl/acrylamide/
Niet dat ik ermee zit hoor, maar ach, dat weken in zout water is goed tegen het plakken aan de bakplaat, dat deed ik al. En dan is dat extra scheutje azijn mij een kleine moeite.
Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.quote:Op donderdag 6 november 2008 00:04 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik sta aan de RobinOok-kant.
Niets zo vies als opgebakken piepers met die frotjes en korstjes en die muffe halfslachtige smaak.
iddquote:Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:
[..]
Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.![]()
quote:Op dinsdag 11 november 2008 01:44 schreef popolon het volgende:
[..]
Heerlijk! Die grote zwarte korsten en dat met een klodder mayo.![]()
Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.quote:Op dinsdag 11 november 2008 12:11 schreef _Ophelia_ het volgende:
Welke aardappelen bakken eigenlijk het beste? Ik gebruik altijd gewoon wat ik heb liggen, over het algemeen de vastkokende bio-aardappels van de AH, daar is niets mis mee maar ik vraag me af of het beter kan.
Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.quote:Op donderdag 6 november 2008 07:59 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.quote:Op dinsdag 11 november 2008 14:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik dacht dus ook altijd de je het beste vastkokende aardappelen kon gebruiken voor gebakken aardappelen. Tot ik een tijdje terug "iets kruimige" aardappelen gebruikte en ik wil nooit meer vastkokende! Maar dat is dus in de oven, missschien dat ze in de pan iets moeilijker te bakken zijn? Maar je zou gewoon eens een ander merk moeten proberen. Zeker als je daarvoor altijd dezelfde gebruikte zul je het verschil vast goed proeven.
Niet heel kruimige he?! Veel rassen noemen ze letterlijk "iets-kruimig", dat is dus wat anders dan "kruimig". Nou ja, ook wel interessant om die eens in de oven te gooien, hihi, maar die bedoelde ik niet.quote:Op dinsdag 11 november 2008 14:24 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
*Gaat van de week een zak kruimige aardappels in de oven doen.
Mja dat doe ik ook. Ik kook ze dus kort voorquote:Op dinsdag 11 november 2008 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik soms andersom. Dan breng ik kort het water met de aardappel aan de kook. Dus 3 minuten koken zeg maar.
Hierdoor gaart hij iets sneller maar verandert de smaak niet.
Mijne zijn nooit papperig en ook geen plakkaten, terwijl ik ze toch 3 minuutjes voorkook. Ik vraag me af wat er bij anderen mis gaat.quote:Op dinsdag 11 november 2008 19:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Iemand gered van de papperige plakkatenaardappels!![]()
![]()
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |