Maar dus niet eerst tequote:Op donderdag 6 november 2008 00:25 schreef Richie_Rich het volgende:
Het principe wat TS beschrijft is me niet echt bekend. Thuis maak ik ze altijd door ze te schillen, plakjes snijden, goed afspoelen en idd in ganzevet bakken
Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.quote:Op donderdag 6 november 2008 07:55 schreef MLI het volgende:
Ik vind het qua smaak lekkerder als het eerst gekookt is.
Same here.quote:Op donderdag 6 november 2008 07:59 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
YUK!!!!!!!!!!!!!quote:Op donderdag 6 november 2008 14:46 schreef KrnKje het volgende:
met van die lekkere kruimige krokante stukjes
zo zijn het lekkerste idd, dan garen ze lekker in het kokende water en dan maak je ze in de koekenpan lekker knapperigquote:Op donderdag 6 november 2008 08:31 schreef Curiosity het volgende:
Ik kook ze eerst een min of tien en maak er dan plakjes van en dan bakken in de koekepan.
Wat ik ook wel eens doe is aardappels in de schil 10 min koken en dan in partje snijden incl schil en dan frituren
quote:Op donderdag 6 november 2008 14:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
YUK!!!!!!!!!!!!! [ afbeelding ]
Ja, DAT is inderdaad smerig. Ze moeten wel vers gekookt zijn, en ook niet lang gekookt, maximaal 5 minuutjes.quote:Op donderdag 6 november 2008 14:57 schreef MinderMutsig het volgende:
Mijn moeder deed vroeger de gekookte aardappelen die over waren in de koelkast in een bakje en dan op zaterdag bakte ze die op.
Idd, geen problemen mee hoorquote:Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes![]()
Tezz: de spelling is puree, niet purree. Ik heb ranzige associaties met bouwschuimquote:Op donderdag 6 november 2008 07:34 schreef Tezz het volgende:
Ik kook ze ook nooit van te voren. Als ik een restje gekookte aardappels heb, maak ik daar overigens meestal purree van en dan aardappelkrokketjes.
Meestal 'bak' ik ze in de oven (dus niet voorgekookt) en soms ook gewoon in de pan met een beetje olijfolie. Goed aanbakken, dan deksel op de pan om ze te garen en dan weer hoog vuur en 'afbakken'.
Hier geen problemen mee anders?quote:Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef bonke het volgende:
ik kook ze ook altijd
maar das meer omdat ik de piepers niet in plakkies snij maar er brokken van zaag![]()
en die zijn een stukkie dikker dus wordenniet door en door gaar als je ze dan bakt
geen geld voor Tefal?quote:Op donderdag 6 november 2008 00:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Met van die plakkaten in de pan.
Precies! En eventueel met spekjes! En met zelfgemaakte appelmoes d'r naast... Yam!quote:Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes![]()
Sterker nog, eerst koken maakt zelfs beter gebakken aardappeltjes mijns inziens. Zal wel door het vrijgekomen zetmeel aan de buitenkant van de plakjes komen, maar je krijgt een heerlijk krokant korstje.quote:Op donderdag 6 november 2008 16:09 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!!
Tefalquote:
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.quote:Op zaterdag 8 november 2008 12:23 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Tefal![]()
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
Ligt eraan in wat voor pan.quote:Op zaterdag 8 november 2008 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.![]()
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
Die deksel he, die doet het hem!quote:Op donderdag 6 november 2008 16:03 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Hier geen problemen mee anders?
Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door
?quote:Op dinsdag 11 november 2008 00:12 schreef RobinOok het volgende:
Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |