abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 5 november 2008 @ 23:50:53 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62987365
In mijn ogen is er een tweedeling in de samenleving over het begrip "gebakken aardappelen'.

Persoonlijk heb ik dus echt een godsgruwelijke hekel aan elke aardappel die eerst gekookt is en daarna gebakken. Of dat nou de gekookte aardappel van gisteren is (=jeugdtrauma door kliekjesdag) of een speciaal voor vandaag kort gekookte aardappel en daarna OPgebakken aardappel.

Voor mij is een gebakken aardappel een gebakken aardappel. Niks eerst koken! Bakken, zoals het woord al zegt!!!

Soms denk ik dat ik alleen sta in mijn afkeer, mijn haat. Als ik de engelse kookprogramma's zie, allemaal kiezen ze het liefst de meest kruimige aardappel, die ze eerst koken en daarna nog een half uur of zo in het ganzenvet of druipvet van een lamsbout bakken. Zelfs mijn geliefde Heston Blumenthal's perfect ovenroasted potatoes zijn mij een gruwel.

En in Duitsland is het al niet veel beter. Mijn indruk was dat 70% van de restaurants adverteren met het principe van "oma's keuken" en daar horen opgebakken aardappelen bij.

En ik haat ze, echt haat ze! Ik haat weinig dingen, maar van OPgebakken aardappels word ik woest. En dan vooral als mensen "gebakken aardappel" zeggen, terwijl ze OPgebakken aardappel bedoelen.

Ben benieuwd hoe het fokpubliek hiertegenover staat :-)
pi_62987466
Frieten
pi_62987494
wij koken ook niet van te voren nergens voor nodig. Het is niet zo dat de aardappels anders hard blijven ofzo.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62987666
Ik sta aan de RobinOok-kant.
Niets zo vies als opgebakken piepers met die frotjes en korstjes en die muffe halfslachtige smaak.
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 6 november 2008 @ 00:05:43 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62987699
Ooooooh, wat leuk!!!
Sta mijn hele leven al alleen in deze afkeer!!!
En nu opeens blijken we met meer zijn!

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 06-11-2008 00:43:57 ]
pi_62987786
Nou ja goed, even kort voorkoken alvorens te frituren of zo, is nog best een optie misschien (al doe ik dat zelf niet). Maar van die doorgekookte opgebakken meuk is ronduit ranzig.

Met van die plakkaten in de pan.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62987831
Ik maak het zelden maar als ik het maak gaar ik ze wel wat voor maar in water van 60 graden. Als ze gekookt zijn wordt het inderdaad vies.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 6 november 2008 @ 00:25:13 #8
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_62988083
Het principe wat TS beschrijft is me niet echt bekend. Thuis maak ik ze altijd door ze te schillen, plakjes snijden, goed afspoelen en idd in ganzevet bakken
pi_62988101
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:25 schreef Richie_Rich het volgende:
Het principe wat TS beschrijft is me niet echt bekend. Thuis maak ik ze altijd door ze te schillen, plakjes snijden, goed afspoelen en idd in ganzevet bakken
Maar dus niet eerst te koken .
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62989818
Ik kook ze ook nooit van te voren. Als ik een restje gekookte aardappels heb, maak ik daar overigens meestal purree van en dan aardappelkrokketjes.
Meestal 'bak' ik ze in de oven (dus niet voorgekookt) en soms ook gewoon in de pan met een beetje olijfolie. Goed aanbakken, dan deksel op de pan om ze te garen en dan weer hoog vuur en 'afbakken'.

Als mijn man kookt dan worden de aardappels wel eerst voorgekookt (want zo deed zijn moeder dat ook) en dan vraagt ie zich altijd af waarom mijn aardappels lekkerder zijn dan die van hem.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_62989970
Ik vind het qua smaak lekkerder als het eerst gekookt is .
  donderdag 6 november 2008 @ 07:59:31 #12
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_62990010
quote:
Op donderdag 6 november 2008 07:55 schreef MLI het volgende:
Ik vind het qua smaak lekkerder als het eerst gekookt is .
Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
  Moderator donderdag 6 november 2008 @ 07:59:31 #13
9859 crew  Karina
Woman
pi_62990011
Ik vind het ook lekkerder als ze eerst gekookt zijn (maar ik houd sowieso niet zo erg van aardappelen eigenlijk).

Als ik eens aardappelen over heb, wat heel zelden gebeurt, want ik eet ze haast nooit, dan bak ik ze met wat uitjes erbij. Als ze niet gekookt zijn duurt het ook zo lang tot het gaar is (tenzij je ze heel dun snijdt).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_62990049
quote:
Op donderdag 6 november 2008 07:59 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik ook als ik ze in de pan bak, als ik ze in de oven bak kook ik ze niet voor.
Same here.
  donderdag 6 november 2008 @ 08:31:13 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_62990311
Ik kook ze eerst een min of tien en maak er dan plakjes van en dan bakken in de koekepan.

Wat ik ook wel eens doe is aardappels in de schil 10 min koken en dan in partje snijden incl schil en dan frituren
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_62991438
Ik heb het liefst gebakken aardappels uit de oven, gewoon rauw in plakjes of frietjes gesneden met een beetje olijfolie.
Uit de pan heb ik ze ook liever kort voorgekookt.
  donderdag 6 november 2008 @ 09:43:06 #17
194743 PhoenixNLx
Rise from the Ashes
pi_62991577
ik heb liever eerst gekookt en dan opgebakken... snap alleen niet waarom je je hierover druk kan maken
kroegtijger: 'Vrouwen zijn in staat om van een mug een olifant te maken (moet je niet doen...die kunnen namelijk niet vliegen)'
pi_62992376
Ik kook ze ook eerst. Vind ik lekkerder.
  donderdag 6 november 2008 @ 14:46:22 #19
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_63000849
Tijd voor een vergelijking dus
Uit de oven kook ik ze soms kort voor, soms ook helemaal niet, vindt daar eerlijk gezegd niet veel verschil in zitten. Voornamelijk de hoeveelheid olie die er in de oven bij gaat maakt het verschilt.
Uit de pan altijd voorgekookt... met van die lekkere kruimige krokante stukjes
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  donderdag 6 november 2008 @ 14:49:44 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63000984
quote:
Op donderdag 6 november 2008 14:46 schreef KrnKje het volgende:
met van die lekkere kruimige krokante stukjes
YUK!!!!!!!!!!!!!
  donderdag 6 november 2008 @ 14:51:12 #21
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_63001041
quote:
Op donderdag 6 november 2008 08:31 schreef Curiosity het volgende:
Ik kook ze eerst een min of tien en maak er dan plakjes van en dan bakken in de koekepan.

Wat ik ook wel eens doe is aardappels in de schil 10 min koken en dan in partje snijden incl schil en dan frituren
zo zijn het lekkerste idd, dan garen ze lekker in het kokende water en dan maak je ze in de koekenpan lekker knapperig
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  donderdag 6 november 2008 @ 14:54:04 #22
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_63001141
quote:
Op donderdag 6 november 2008 14:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

YUK!!!!!!!!!!!!! [ afbeelding ]
juist lekker
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_63001246
Mijn moeder deed vroeger de gekookte aardappelen die over waren in de koelkast in een bakje en dan op zaterdag bakte ze die op.

[ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 06-11-2008 15:10:14 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63001340
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes
Ja doei.
pi_63001347
ik kook ze ook altijd
maar das meer omdat ik de piepers niet in plakkies snij maar er brokken van zaag

en die zijn een stukkie dikker dus wordenniet door en door gaar als je ze dan bakt
pies on joe toe
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')